10 Αυγούστου 2018

Περίεργος "δικηγόρος εθελοντών" καταγγέλλει αλλοίωση λίστας με πλημμυροπαθείς της Μάνδρας

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Realfm 97,8 σχετικά με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών της Μάνδρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες , από τη λίστα των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης που αφορά στην αντικατάσταση της οικοσκευής λείπουν πλημμυροπαθείς ενώ περιλαμβάνονται άτομα που δεν επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Την Πέμπτη αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε στις 7 Αυγούστου για το θέμα («Έγκριση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας από τη θεομηνία της 15ης Νοεμβρίου 2017 για την αντικατάσταση της οικοσκευής και τον καθορισμό των δικαιούχων).




Την ύπαρξη των καταγγελιών επιβεβαίωσε ο δικηγόρος Δημοσθένης Πέππας, μιλώντας στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm. Ο κ. Πέππας κατάγεται από την περιοχή και είναι δικηγόρος εθελοντών που ασχολούνται με τη βοήθεια σε πλημμυροπαθείς.

Όπως είπε, στο γραφείο του έχουν δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα για το συγκεκριμένο θέμα. «Καταγγέλλουν ότι μάλλον κατά βούληση έχουν τοποθετήσει στη λίστα κάποιους πληγέντες οι οποίοι θεωρητικά δεν είναι . Ότι πέρασε το ποτάμι έξω από το σπίτι τους και δεν έπαθαν υλικές ζημιές . Οφείλουμε να το ερευνήσουμε, είναι κάποιες καταγγελίες. Επίσης, λείπουν από αυτή τη λίστα άτομα που ουσιαστικά που όχι έχουν απλώς πληγεί, αλλά είχαν μεγάλη και ολική καταστροφή στο σπίτι τους. Μας λένε τα ονόματα και των μεν και των δε. Εμείς οφείλουμε για το κοινό καλό να δούμε αν είναι αληθή τα καταγγελλόμενα και αν έχουν τοποθετηθεί στη λίστα κατά βούληση κάποια άτομα που δεν είχαν πάθει σοβαρές υλικές ζημιές στο σπίτι τους» τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως αρκετοί πολίτες κάνουν λόγο για πολιτική σκοπιμότητα και καταγγέλλουν πως η Δήμαρχος Μάνδρας ασχολείται κυρίως με την προεκλογική της εκστρατεία και όχι με τα πραγματικά προβλήματα .