15 Αυγούστου 2018

Το αφεντικό των Financial Times επιστρέφει 3,3 εκατ. δολάρια από τον μισθό του -Επειτα από τα παράπονα δημοσιογράφων

Ο Τζον Ρίντινγκ, διευθύνων σύμβουλος των Financial Times, θα επιστρέψει 3,3 εκατ. δολάρια από τον μισθό του, έπειτα από τα παράπονα δημοσιογράφων της εφημερίδας για το ύψος των απολαβών του.

Ο Στιβ Μπερντ, επικεφαλής του σωματείου των δημοσιογράφων της εφημερίδας με επιστολή του απευθύνθηκε στους εκδότες, αναφέροντας ότι ο μισθός του Ρίντινγκ είναι υπερβολικά υψηλός και τον κάλεσε να επιστρέψει μέρος του, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν χαμηλότερες απολαβές.

Ο Ρίντινγκ απάντησε με email του προς τους εργαζόμενους, στο οποίο- σύμφωνα με το Reuters- τονίζει ότι ο μισθός του ορίστηκε από την ιαπωνική εταιρεία Nikke που αγόρασε τους Financial Times το 2015, και προσθέτει ότι έχει σχέση με τις «υψηλές επιδόσεις».

Παρόλα αυτά, αναγνωρίζει ότι η αύξηση που πήρε το 2017 φαίνεται μη ομαλή και δημιούργησε ανησυχίες. Για αυτό, συνεχίζει, αποφάσισε την αναδιάρθρωση των απολαβών του. «Προς το παρόν, αποφάσισα να επανεπενδύσω στους Financial Times την αύξηση του 2017, που είναι 510.000 λίρες προ φόρων», αναφέρει. Τα χρήματα αυτά θα πάνε κατά κύριο λόγο σε ένα ταμείο που θα ενισχύσει τις προσπάθειες της εφημερίδες να προωθήσει τις γυναίκες σε υψηλόβαθμα πόστα και θα περιορίσει το χάσμα στις απολαβές των δύο φύλων.

Αν και καλωσόρισαν την απόφαση του Ρίντινγκ, οι δημοσιογράφοι τόνισαν ότι η κίνηση δεν ήταν αρκετή και απαίτησαν υψηλότερους μισθούς για τους ασκούμενους και αυξήσεις για άλλους εργαζομένους. Επίσης, ζήτησαν να ξεκαθαρίσει τι ποσό θα διαθέσει φέτος και τον κάλεσαν να αποποιηθεί του μπόνους του για το 2018.