20 Σεπτεμβρίου 2018

Αγρίνιο: Και δεύτερο χειρουργείο για την 19χρονη που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων η 19χρονη κοπέλα που τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα.

Η νεαρή κοπέλα έχει ήδη υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση, ενώ τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε δεύτερη. Η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο έχει υποστεί σοβαρά κρανιακά κατάγματα.

Το κορίτσι είχε μόλις βγει διάλειμμα από το φροντιστήριό της και είχε καθίσει μαζί με δύο φίλες της σε ένα παγκάκι. Οι κοπέλες δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν όταν ξεκίνησε ο πετροπόλεμος ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και σε αστυνομικές δυνάμεις. Ετσι, η 19χρονη δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο από φωτοβολίδα ευθείας βολής και έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος.

Όσον αφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν εκείνο το βράδυ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος από τοπικό κανάλι του Αγρινίου (ΑΧΕΛΩΟΣ TV) Παντελής Κούτσικος, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», «η αστυνομία θα έπρεπε να έχει προνοήσει έτσι ώστε να μην καταφέρουν οι αντιεξουσιαστές να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά της πλατείας».

Τόνισε, δε, πως μέχρι και αυτή την ώρα από την αστυνομία δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. «Έχουν γίνει 25 προσαγωγές και 7 συλλήψεις για τα επεισόδια στο Αγρίνιο. Για την υπόθεση της 19χρονης και τον βαρύ τραυματισμό της έχει σχηματιστεί δικογραφία», κατέληξε.