19 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς -«Το αίσχος της κυβέρνησης συνεχίζεται», λέει η ΛΑΕ-ΒΙΝΤΕΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) μπροστά στο γραφείο της συμβολαιογράφου Δέσποινας Σακκά στην οδό Σταδίου 39.

Το εν λόγω συμβολαιογραφείο εκτελεί σήμερα πλειστηριασμούς τεσσάρων ακινήτων. Μεταξύ αυτών είναι δυο πρώτες κατοικίες σε Αγίους Αναργύρους και Νέα Ιωνία για χρέη 50.000 και 202.000 ευρώ αντίστοιχα. Για τα δυο ακίνητα οι προσφορές ξεκινούν από τα 103.000 και 95.000 ευρώ.

Επιπλέον από το ίδιο γραφείο εκπλειστηριάζονται ηλεκτρονικά ένα γραφείο 22 τ.μ στο κέντρο της Αθήνας καθώς και μια κατοικία στην Αρτέμιδα. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα μέλη της ΛΑΕ που βρέθηκαν στο σημείο οι πλειστηριασμοί των δυο αυτών ακινήτων έχουν μέχρι στιγμής κριθεί άγονοι.

Το παρόν στη διαμαρτυρία έδωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος σημείωσε ότι «το αίσχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των τραπεζιτών συνεχίζεται, προκαλώντας τον ελληνικό λαό.».

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, τα ακίνητα που εκπλειστηριαζονται στην Ελλάδα σήμερα ξεπερνούν τα 500, με πολλά εξ αυτών να αποτελούν τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών τους.

 Η είσοδος στο γραφείο της συμβολαιογράφου έχει αποκλειστεί από αστυνομική δύναμη.