19 Σεπτεμβρίου 2018

Διαβολικό ζευγάρι: Γιατρός νάρκωνε και βίαζε γυναίκες μαζί με την κοπέλα του - Βρήκαν χιλιάδες βίντεο στα κινητά τους - ΦΩΤΟ

Ένας χειρουργός από την Καλιφόρνια μαζί με την κοπέλα του κατηγορούνται για δύο σεξουαλικές επιθέσεις και σύμφωνα με τους ερευνητές τα θύματα του διαβολικού ζευγαριού ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Ο 38χρονος Grant William Robicheaux, και η 31χρονη σύντροφός του, Cerissa Laura Riley, επιτέθηκαν σε δύο γυναίκες, τις οποίες γνώριζαν μέσω μπαρ ή εστιατορίων το 2016.



Οι εισαγγελείς ανέφεραν στο BBC ότι βρήκαν χιλιάδες βίντεο από πιθανά θύματα του ζευγαριού στα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν σε αυτά τα βίντεο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι εκμεταλλευόταν την καλή εξωτερική τους εμφάνιση για να παρασύρει τις γυναίκες που έβαζε στο στόχαστρο, παρέχοντας τους μια ψευδή ασφάλεια.



"Υπάρχουν πολλά βίντεο στα οποία οι εικονιζόμενες γυναίκες είναι μεθυσμένες και δεν έχουν εμφανώς τη δυνατότητα να συναινέσουν ή να αντισταθούν στους κατηγορουμένους, καθώς μετά βίας έχουν τις αισθήσεις τους. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλά θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί" ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας.

Ο κ. Robicheaux είναι ορθοπεδικός χειρουργός στο Λος Άντζελες. Το ζευγάρι συνεργαζόταν για να γνωρίζουν νέες γυναίκες σε μπαρ, να τις ναρκώνουν ή να τις πείθουν να πιουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και μετά τις οδηγούσαν στο διαμέρισμα του, όπου τις κακοποιούσαν.

Οι δύο γυναίκες που προχώρησαν σε καταγγελία, δέχθηκαν τις επιθέσεις το 2016. Η πρώτη γνώρισε το ζευγάρι σε ένα εστιατόριο στις 10 Απριλίου του 2016 και την κάλεσαν σε ένα πάρτι σε σκάφος.



Μόλις είχε μεθύσει, η 32χρονη βρέθηκε στο σπίτι του γιατρού, όπου την βίασαν. Επικοινώνησε την επόμενη ημέρα με την αστυνομία και βρέθηκε θετική σε διάφορες ναρκωτικές ουσίες.

Στις 2 Οκτωβρίου, άλλη μία γυναίκα ξύπνησε στο διαμέρισμα του Robicheaux και άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία και η γυναίκα κατέθεσε ότι έπινε αλκοόλ σε ένα μπαρ μαζί με το ζευγάρι μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου.

Πηγή: BBC