Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Δυσφορία Βρυξελλών που διαψεύδει τα fake news του ΑΠΕΤην ενόχλησή της εξέφρασε και η Κομισιόν για το δημοσίευμα του ΑΠΕ το οποίο από νωρίς το πρωί ενημέρωνε πως έκλεισε η συμφωνία για ακύρωση του μέτρου μείωση των συντάξεων.

Πριν από λίγο έγινε γνωστή η αντίδραση από τις Βρυξέλλες με τους αξιωματούχους να αναρωτιούνται πώς θα μπορούσε να είναι δυνατόν μια τέτοια εξέλιξη. «Δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη ο Γιούνκερ μέσα μερικά 24ωρα».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, είχε δηλώσει προχθές ότι οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και θα πρέπει να τηρούνται, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων.

Και η Κομισιόν διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις

Και η Κομισιόν διαψεύδει ότι υπάρχει απόφαση αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, αυτό δηλαδή που είχε μεταδώσει νωρίτερα με τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει ήδη εκτιμηθεί ότι οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι απαραίτητες απάντησε ότι η θέση έχει καταγραφεί από τον επικεφαλής της Κομισιόν και είναι «Pacta sunt servanda» (σ.σ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται). Οπως είπε αυτή είναι η μόνη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου