11 Οκτωβρίου 2018

ΚΛΑΜΑ! Γερμανία: Τουρκικό περιπολικό στο Βερολίνο προκαλεί φόβο στους επικριτές του Ερντογάν

Μια μαύρη BMW με σήμα της τουρκικής αστυνομίας «οργώνει» τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους του Βερολίνου - «Η παρουσία των οχημάτων γίνεται για τον εκφοβισμό των αντιπάλων του Ερντογάν»

Ένα περιπολικό της τουρκικής αστυνομίας «οργώνει» τις τελευταίες ημέρες τους δρόμους του Βερολίνου. «Τι δουλειά έχει η μαύρη BMW στη γερμανική πρωτεύουσα μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα της Μέρκελ;» διερωτώνται πολλές γερμανικές εφημερίδες. Οι χρήστες στα social media τόνισαν ότι πρόκειται για τρία περιπολικά της τουρκικής αστυνομίας κι όχι ένα.

«Η παρουσία των οχημάτων γίνεται για τον εκφοβισμό των αντιπάλων του Ερντογάν», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild»με την οποία συμφωνεί κι ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος από το χώρο της γερμανικής Αριστεράς.

Η φωτογραφία με τη μαύρη BMW και το σήμα «Polis Özel Harekat » που έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου έκανε έξαλλο τον Χάκας Τας.

Ο Τας από το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς έσπευσε να υποστηρίξει ότι η αστυνομία δεν έχει κανένα λόγο να τρομοκρατεί τους επικριτές του Τούρκου προέδρου.

«Για το λόγο αυτό έχω υποβάλει καταγγελία», τόνισε. Ωστόσο, η αστυνομία του Βερολίνου δεν βλέπει κανένα λόγο για την διεξαγωγή έρευνας.

«Με βάση τις πληροφορίες για εγκληματική συνάφεια,δεν υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα «Berliner Zeitung».

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ