17 Οκτωβρίου 2018

Το «γράψε-σβήσε» του Νίκου Παππά για την παραίτηση Κοτζιά

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έδωσε... εσωτερική μάχη για το πώς θα σχολιάσει την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά – Έγραψε τέσσερα tweets και διέγραψε τρία


Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα tweets έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, στην προσπάθειά του να σχολιάσει την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Νίκος Παππάς έδωσε... εσωτερική μάχη αλλά... δημόσια, καθώς χρειάστηκε να διαγράψει τρία tweets για να καταλήξει σε αυτό που θεωρούσε ότι αρμόζει.

Στην πρώτη του ανάρτηση, ο κ. Παππάς ήταν μάλλον αρκετά θερμός για το έργο του Νίκου Κοτζιά.

«Πριν μέρες δήλωσα δίπλα στον Νίκο Κοτζιά: «θέλω να σου ευχηθώ να συνεχιστεί η πάρα πολύ καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή», έγραψε.



Λίγο αργότερα, συνέχισε να υποστηρίζει τον απερχόμενο υπουργό λέγοντας: «Ο Νίκος Κοτζιάς είχε την απόλυτη στήριξή μας για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».



Όμως απ' ότι φαίνεται, ο κ. Παππάς θεώρησε ότι τα tweets του δεν ήταν αυτά που έπρεπε και έκρινε ότι οφείλει να τα διαγράψει.

Επανήλθε λοιπόν, γράφοντας:

«Πριν λίγες ημέρας από το ΥΠΕΞ είχα εξάρει τη σπουδαία συμβολή του Ν. Κοτζιά στην επίλυση του «Μακεδονικού». Ο Ν. Κοτζιάς είχε την απόλυτη στήριξή μας για την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών. Όλοι έχει χρειαστεί να βάλουμε το «εγώ» κάτω από το «εμείς». Ειδικά στις κρίσιμες στιγμές».



Όμως μάλλον, η τελευταία ανάρτηση θεωρήθηκε φλύαρη και με αιχμές, οπότε σβήνοντας τις τελευταίες δύο προτάσεις, κατέληξε στην τελευταία εκδοχή, την οποία και διατηρεί (μέχρι νεωτέρας) στον λογαριασμό του.