18 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΑΤΕ; Καμία σκιά στην ηθική ακεραιότητα Κοτζιά -Τι λέει το Μαξίμου για τα κονδύλια

Ουδεμία «κατηγορία» δεν προσάπτει στον Νίκο Κοτζιά η κυβέρνηση για το περιβόητο θέμα των μυστικών κονδυλίων, για το οποίο εθίγη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μετά τις βολές του Πάνου Καμμένου.

«Δεν υπάρχει καμία σκιά στην ηθική ακεραιότητα Κοτζιά», δηλώνουν με σαφήνεια πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολιάζοντας έμμεσα τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν στο iefimerida «ακατανόητο τον πολιτικό λόγο της παραίτησης του κ. Κοτζιά», με δεδομένη μάλιστα την απόλυτη προσήλωση στη συμφωνία των Πρεσπών που διακήρυξε ο πρωθυπουργός και μετά το υπουργικό συμβούλιο, αλλά και με τη δήλωσή του την Τετάρτη.

Πάντως, ο κ. Κοτζιάς από την πρώτη στιγμή φανέρωσε ότι επί της ουσίας, οι λόγοι της παραίτησής του δεν ήταν πολιτικοί, αλλά προσωπικοί, καθώς η δυσαρέσκειά του οφείλονταν στο ότι ο πρωθυπουργός δεν πήρε το μέρος του και δεν τον κάλυψε στην κόντρα που φέρεται να είχε με τον κ. Καμμένο για τα μυστικά κονδύλια.

Οι σχέσεις Τσίπρα-Κοτζιά για τους καλά γνωρίζοντες είχαν περάσει από «σαράντα κύματα». Και δεν ήταν μάλιστα λίγες εκείνες οι φορές- σύμφωνα πάντα με πρόσωπα που έχουν γνώση όσων λαμβάνουν χώρα στην κυβέρνηση- που ο πρώην υπουργός ανέβαζε τους τόνους- εν είδει απειλών- τις οποίες κατά καιρούς απέδιδαν στο «εκρηκτικό του χαρακτήρα του».

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr