22 Οκτωβρίου 2018

Γελάνε στο Twitter με το γραφείο Γαβρόγλου και τα πιθίκια της ΚΝΕ

Το πρωτοφανές περιστατικό σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για εικόνες μίας άλλης, μακρινής εποχής

Δυσμενή σχόλια η πρωινή εισβολή μαθητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, διαμαρτυρόμενοι για το νόμο σχετικά με τις αλλαγές στα λύκεια, σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

Oι μαθητές μάλιστα του ζήτησαν να φύγει από το γραφείο του, προτιθέμενοι να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Το περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο των social media με χρήστες να εστιάζουν στην εικόνα του γραφείου του υπουργού, κάνοντας λόγο για «χαρτομάνι», αλλά και στην τραγική εικόνα των ορυώμενων Κνιτών που παρίσταναν τους αγανακτισμένους μαθητές και φοιτητές.

«Ο υπουργός που καλείται να βάλει τάξη στο χάος της Παιδείας!», σχολίασε ένας από τους χρήστες, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για συνταρακτική εικόνα ενός υπουργού Παιδείας.




Οι μαθητές και φοιτητές (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ!) που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας κατάφεραν να εισβάλλουν στο κεντρικό κτήριο. «Να φύγετε, λειτουργείτε εις βάρος μας», είπαν απευθυνόμενοι στον υπουργό Παιδείας: «Διαλύονται τα πτυχία μας, θα δουλεύουμε σερβιτόροι με πτυχία», φώναξαν στον υπουργό.

«Αυτά τα πράγματα που πάτε να φέρετε δεν θα τολμήσετε να τα φέρετε κι ας φέρετε το στρατό, ας φέρετε τις δυνάμεις καταστολής, ας φέρετε το ΝΑΤΟ» φώναξε ένας φοιτητής ενώ όλοι οι συγκεντρωμένοι στο γραφείο του υπουργού Παιδείας φώναξαν εν χορώ το σύνθημα: «Τσίπρα και Γαβρόγλου, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Δείτε μερικά tweets για το χάος στο γραφείο του Γαβρόγλου και τα καραγκιοζάκια που παράγει η αριστερή παιδεία που επικρατεί στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες από τότε που άρχισαν να επικρατούν απόψεις "να τα ακούσουμε τα 14χρονα, έχουν άποψη"