14 Νοεμβρίου 2018

Αποζημίωση 2 εκ € ζητάει ο Άδωνις απ' τη Novartis-Διαβάστε όλη την αγωγή

Αγωγή κατά της εταιρείας Novartis ανακοίνωσε ότι κατέθεσε -όπως είχε προαναγγείλει - ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης για διασυρμό της αξιοπρέπειάς του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε  ότι οι δικηγόροι του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αθ. Πλεύρης κατέθεσαν την αγωγή του κατά της εταιρείας με την οποία ζητά ως αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ τα οποία εφόσον επιδικασθούν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Δεν μπορεί η εταιρεία αυτή επί ένα χρόνο να σιωπά επειδή τα έχει φτιάξει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επί υπουργίας μου στο Υγείας είχε ζημίες, επί υπουργίας Ξανθού -Πολάκη έχει μεγάλα κέρδη. Για να κρατήσει τα κέρδη της, επιτρέπει τον διασυρμό μου κατά τρόπο πρωτοφανή».

Οπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης η εταιρεία θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο εσωτερικό έλεγχο για να διαπιστωθεί «αν έχω πάρει έστω ένα ευρώ από τον κ. Φρουζή». Απαντώντας στο επιχείρημα της Novartis για την μυστικότητα της προδικασίας, ο αντιπρόεδρο της ΝΔ τόνισε ότι αυτό έχει παραβιαστεί αφού «είμαστε στα μανταλάκια».

 «Δεν έχει εντοπιστεί απολύτως τίποτε ούτε σε μένα ούτε σε συνεργάτη μου» τόνισε κατηγορηματικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την εφημερίδα Documento ότι εκβιάζει μάρτυρα μέσω δημοσιεύματός της. «"Ή θα 'δώσεις' τους πολιτικούς μου αντίπαλους, η θα σε καθίσω στο σκαμνί και θα σε κλείσω φυλακή’’ λέει το έντυπο του Κρατερού, δηλαδή του Τσίπρα, και δεν παρεμβαίνει ο εισαγγελέας... Δυσώδης ιστορία, φτιάχτηκε μόνο για πολιτικούς σκοπούς, και θα κριθεί στο τέλος στη Δικαιοσύνη» παρατήρησε.

Σε ό,τι αφορά την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε ότι προέκυψε κάποιο ποινικό αδίκημα. «Δεν κατέληξε πουθενά για το Ντυνάν και την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων... Οι αρθροσκοπήσεις πληρώθηκαν επί Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη» ανέφερε μάλιστα.

Δείτε την αγωγή του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη κατά της Novartis εδώ.