03 Δεκεμβρίου 2018

Πλήρης κάλυψη της ΝΔ στο Γεωργιάδη για ΚΕΕΛΠΝΟ

Την πλήρη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέφρασε η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη.

Ερωτηθείσα στο πλαίσιο του briefing για την πρόταση της πλειοψηφίας να σταλεί το πόρισμα της εξεταστικής για την υγεία στη Δικαιοσύνη για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις για ηθική αυτουργία του αντιπροέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στα αδικήματα που διέπραξαν διοικητικοί υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις παράνομες 23 προσλήψεις, η κ.Σπυράκη έκανε λόγο για “φιάσκο πάνω στο φιάσκο”.

Η κ.Σπυράκη υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία του κ.Γεωργιάδη, αναφέροντας ότι ζητείται να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη κάτι που ήδη κατά ένα μέρος έχει ελεγχθεί και μάλιστα σε προκαταρκτικό επίπεδο. Σημείωσε επίσης ότι προέκυψαν απλώς ενδείξεις και πως “όλα είναι τόσο αδύναμα που δε στοιχειοθετούν λόγους για σύσταση προανακριτικής όπως ήδη ξέρετε”.

Ερωτηθείσα δε για τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για κατάργηση των θέσεων των αντιπροέδρων στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, ώστε με αυτό τον τρόπο να απομακρυνθεί ο κ.Γεωργιάδης από την ηγετική ομάδα, η κ.Σπυράκη είπε ότι δε σχολιάζει σενάρια και πρόσθεσε:

“Η ΝΔ βαδίζει με όλα της τα στελέχη για τη νίκη στις εκλογές, νίκη που βασίζεται στην πεποίθηση των περισσοτέρων πολιτών ότι η χώρα αξίζει καλύτερα και μπορεί η ΝΔ να της δώσει τις χαμένες δυνατότητες που της στέρησαν Τσίπρας και Καμμένος”.

Χαρακτήρισε επίσης προσβλητικό να επιχειρεί ο κ.Τσίπρας “μία διαγραφή της μνήμης των Ελλήνων”. Επισήμανε ότι ενώ Τσίπρας και Καμμένος κυβερνούν “χέρι χέρι” από τον Ιανουάριο του 2015, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει τώρα ότι μόλις ολοκληρώθηκαν οι 100 ημέρες της διακυβέρνησης του και σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, για αυτό και οι πολίτες θέλουν να του μείνουν ακόμη 100 μέρες στη διακυβέρνηση της χώρας.

Η κ.Σπυράκη εξάλλου αντεπιτέθηκε στην κυβέρνηση για σκάνδαλα με αφορμή τη ΔΕΠΑ, ενώ στάθηκε στις πρόσφατες συνεντεύξεις του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος ήταν που είχε δώσει το δαχτυλίδι στον κ.Τσίπρα για το δήμο της Αθήνας το 2006. “Ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία για το δήμο της Αθήνας και τελικά για να ανοίξει το δρόμο προς την ηγεσία, έχει πειστεί ότι ο κ.Τσίπρας και οι υπουργοί του ζουν για την καρέκλα, μόνο που την τελική απόφαση θα την πάρουν οι πολίτες” σχολίασε ειδικότερα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότικυβέρνηση σιωπά για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ- Λαυρεντιάδη και έθεσε σειρά ερωτημάτων με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου. Η κ.Σπυράκη κάλεσε ειδικότερα την κυβέρνηση να απαντήσει εάν ο κ.Κιτσάκος είχε ενημερώσει για την εκτόξευση του χρέους της ΔΕΠΑ, εάν ισχύει ότι ενώ ενημέρωνε τους αρμόδιους υπουργούς του έγινε σύσταση “να κανει λίγη υπομονή”, εάν εξετάστηκε το σενάριο μεταβίβασης ακινήτων αξίας 90 εκ ευρώ για εννέα εκ ευρώ και κατέληξε: “Ο κ.Κιτσάκος είναι και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλεί τους υπουργούς συντρόφους, τι ακριβώς ισχύει από ό,τι καταγγέλλει;”

Συνέδριο με το βλέμμα στις εκλογές

Το επικείμενο συνέδριο θα είναι το τελευταίο πριν από τις εθνικές εκλογές και στη ΝΔ αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη διαδικασία.

Περίπου 3000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2000 παρατηρητές θα καταφθάσουν στο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος, απ’ όλες τις γωνιές της χώρας αλλά και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 14-15-16 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • 1000 σύνεδροι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες
  • 100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού.
  • Οι υπόλοιποι σύνεδροι, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio. Δηλαδή μεταξύ άλλων οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κλπ

Ως παρατηρητές επίσης θα μετέχουν ενεργά στο συνέδριο και όλα τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου των νέων στελεχών της ΝΔ.

Πιθανόν στο συνέδριο να ανακοινωθούν και ονόματα υποψηφίων νέων βουλευτών στις εθνικές εκλογές, για αυτό και έχουν καθυστερήσει οι ανακοινώσεις για τις γυναίκες υποψήφιες που προέκυψαν από το Μητρώο Στελεχών.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και ήδη οι σύνεδροι έχουν αποστείλει τις προτάσεις τους για αλλαγές επί του καταστατικού του κόμματος. Πηγές της ΝΔ άλλωστε υπενθύμιζαν ότι ένα κόμμα με ενεργά μέλη ήταν δέσμευση του κ.Μητσοτάκη και σημειώνουν ότι ήταν “απροσδόκητη” η ανταπόκριση των συνέδρων στην πρόσκληση του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να μετέχουν στο καινοτόμο σύστημα διαβούλευσης που στήθηκε ηλεκτρονικά, καθώς στα τερματικά της Πειραιώς έφτασαν περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις.

Ταυτοχρόνως με τις εργασίες της ολομέλειας θα διοργανωθούν στις διπλανές αίθουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος, παράδοση που συνεχίζεται από το 10ο συνέδριο. Στο επίκεντρο του παράλληλου προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεματικές για:

  • τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση,
  • τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας,
  • τη σύνδεση -επιτέλους- των πανεπιστημίων με την σύγχρονη αγορά εργασίας

Συγχρόνως όμως θα υπάρξουν και θεματικές για θέματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια, όπως οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών.

Ειδική εκδήλωση θα γίνει επίσης για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν και δύο σεμιναριακού τύπου εκδηλώσεις -που θα γίνουν και ενόψει των πολλαπλών εκλογών που έρχονται- για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις νέες μορφές επικοινωνίας στην πολιτική.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου- Προσκεκλημένος ο Βέμπερ

Πρόεδρος του Συνεδρίου, όπως είναι γνωστό, έχει οριστεί με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στο συνέδριο της ΝΔ θα δώσει το παρών ο υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ, την υποψηφιότητα του οποίου υπενθυμίζεται ότι στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου είναι η εξής:

Πρόεδρος

Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. και Βουλευτής Β’ Αθηνών

Μέλη

  • Λευτέρης Αυγενάκης Γραμ. Πολιτικής Επιτροπής, Βουλευτής Ηρακλείου
  • Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βουλευτής Καρδίτσας
  • Μαρία Σπυράκη Εκπρόσωπος Τύπου, Ευρωβουλευτής
  • Νικόλαος Παπαθανάσης, Γενικός Διευθυντής ΝΔ
  • Κωνσταντίνος Δέρβος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
  • Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Σύμβουλος Προέδρου για θέματα Στρατ. Σχεδιασμού
  • και Επικοινωνίας
  • Χρήστος Ταραντίλης, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας
  • Στυλιανός Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού
  • Κωνσταντίνος Ζούλας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου
  • Κύρα Κάπη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γραφείο Τύπου
  • Αθανάσιος Νέζης, Σύμβουλος Προέδρου
  • Στέλιος Πέτσας, Διευθυντής Γραφείου Προέδρου