04 Δεκεμβρίου 2018

ΣΦΑΓΗ στο Μαξίμου με Τσίπρα, Τζανακόπουλο, Γεροβασίλη λόγω... Ριχάρδου

Ποιοι χρεώνονται λάθος χειρισμούς στην υπόθεση και τι έκανε έξαλλοι τον πρωθυπουργό

Η υπόθεση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και του φερόμενου ως κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού και η νομική της εξέλιξη, δεν αφήνει ανεπηρέαστη την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, με τη διαρροή της είδησης ότι οι εμπλεκόμενοι τελικά θα αφεθούν ελεύθεροι και η απόφαση για προφυλάκιση ανακαλείται, επικράτησε ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωταγωνιστές ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Ο λόγος ήταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί διαβεβαιώσεις, πώς η υπόθεση είναι «δεμένη» κάτι που ανατράπηκε σήμερα με έγγραφο της ΑΑΔΕ το οποίο φέρεται να αποδεικνύειότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι, «δείχνοντας» ότι υπήρχαν σημαντικές νομικές παραλείψεις στην υπόθεση.

Η ένταση προκλήθηκε γιατί με τις διαβεβαιώσεις που είχε ο πρωθυπουργός, «σήκωσε» το θέμα στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα και το ενέταξε στην ομιλία του, κάνοντας λόγο για μία επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την ψήφιση φοροελαφρύνσεων πολιτών και επιχειρήσεων, «αναφέρομαι σε ένα δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό δίκτυο “Ριχάρδος”, που είχε ξεζουμίσει, τα πρώτα χρόνια της κρίσης κυρίως, δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που είδαν εν μία νυκτί τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται, να μένουν άνεργοι, να βρίσκονται στην ανέχεια, στην απελπισία, και μέσα στην απελπισία τους προσπαθήσανε πολλοί εξ αυτών να βρουν τη δυνατότητα έστω ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας».

Τελικά η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή λόγω των παραλείψεων, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να είναι εκτεθειμένος γιατί βιάστηκε να δώσει προεκτάσεις σε μία υπόθεση για την οποία δεν έχει αποφανθεί η ίδια η Δικαιοσύνη.

parapolitika.gr