18 Δεκεμβρίου 2018

ΕΛΑΣ: Ψάχνουν το τελευταίο ημερολόγιο της ντροπής με τη «Μακεδονία» και τη «Βόρεια Κύπρο»

ΕΔΕ στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ - Του ζητούν να επιστρέψει την ατζέντα που πλήρωσε από την τσέπη του 

ΕΔΕ στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ για τα ημερολόγια της ντροπής της ΕΛ.ΑΣ που περιλαμβάνουν χάρτη που αναγράφει τη FYROM ως Μακεδονία και το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο! Μάλιστα το αρχηγείο με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου στον Γρηγόρη Γερακαράκο ζητά να επιστρέψει την ατζέντα που προμηθεύτηκε και την οποία έχει πληρώσει (!) στο πλαίσιο της απόσυρσης των ημερολογίων που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που παρουσιάζει το protothema.gr, οι επιτελείς της Κατεχάκη σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα μετά την άρον άρον απόσυρση από τις υπηρεσίες (σ.σ έδιναν ακόμη και άδεια στους αστυνομικούς προκειμένου να μεταβούν στα σπίτια τους ή σπίτια συγγενών τους για να πάρουν πίσω τα ημερολόγια του έτους 2019 που είχαν πληρώσει από την τσέπη τους ) κατάφεραν να τα εξαφανίσουν όλα εκτός από ένα το οποίο αναζητούν επίμονα για να κλείσουν το φάκελο.

“Από τα στοιχεία της διοικητικής δικογραφίας που έχουν συλλεχθεί προκύπτει ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας επιστροφής των διανεμηθέντων επιτραπέζιων ημερολογίων έτους 2019 δεν κατέστη δυνατή η επιστροφή ενός εξ αυτών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας σας (σ.σ εννοεί ΠΟΑΣΥ)” αναφέρει η υπ΄αριθμόν 6004/15/14044-α΄ διαταγή του Προϊστάμενου Επιτελείου. Μάλιστα όπως αναφέρεται γίνεται “ενδελεχής διερεύνηση της αναγραφής των φράσεων “Macedonia” και “North Cyprus” στον παγκόσμιο χάρτη που είναι ενσωματωμένος στο επιτραπέζιο ημερολόγιο της ΕΛ.ΑΣ του έτους 2019 με επακόλουθο την πρόκληση δυσμενών σχολίων σε βάρος του Σώματος”ενώ ζητούν από τον αποδέκτη του εγγράφου να τους ενημερώσει εντός πενθημέρου για την τύχη του χαμένου ημερολογίου!




Το φιάσκο των 40.500 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)!

Όταν στα μέσα Νοεμβρίου, είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση της λεγόμενης ατζέντας της ντροπής, του ημερολογίου που εκδίδει κάθε χρόνο η ΕΛ.ΑΣ μέσα στο οποίο υπήρχε χάρτης που παρουσίαζε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο» το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μια προσπάθεια να “μαζέψει” την ιστορία που διέσυρε φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διέταξε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), τονίζοντας ωστόσο, ότι τα ημερολόγια εκτυπώθηκαν από «ιδιωτική εταιρεία» και παράλληλα έτρεχαν να τα εξαφανίσουν άρον άρον ανακοινώνοντας πως ανακαλούνται.

Παράλληλα με την ΕΔΕ, προχώρησε και στο ξήλωμα της ομάδας από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ που ήταν υπεύθυνη για τα ημερολόγια του 2019. Ατζέντες οι οποίες όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ του protothema.gr διατίθεντο προς πώληση σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και ήταν δερματόδετες με προϋπολογισμό 40.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Μάλιστα οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ ζήτησαν και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ενώ απορούσαν γιατί ενώ υπάρχει και τυπογραφείο της Αστυνομίας δεν τυπώθηκαν εκεί. “Τα ημερολόγια ήταν δερματόδετα και ήταν αδύνατον να τυπωθούν στο τυπογραφείο της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι όπως κάθε χρόνο ανετέθη με διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία” επεσήμανε στο protothema.gr πηγη του αρχηγείου καιο υπογράμμισε πως “Υπάρχει σχετική προκήρυξη της 14ης Μαΐου ενώ ο προϋπολογισμός είναι 40.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ”.


Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος

Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ