07 Μαρτίου 2018

ΣΚΙΤΣΟ-Αρκάς για το διορισμό συγγενών και φίλων ΣΥΡΙΖΑίων


Δείτε το εύστοχο σκίτσο του Αρκά με αφορμή το διορισμό του γιού Παπαγγελόπουλου και της κόρης της Κόλλια-Τσαρούχα στα ΕΛΠΕ:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Το ΑΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ για κρίσεις Σμηνάρχων: Έρποντας και γλύφοντας ανεβαίνεις ψηλά σαν τη μαϊμού


Δείτε τον απίστευτο τίτλο που έβαλε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο θέμα για τις κρίσεις των Σμηνάρχων της Πολεμικής Αεροπορίας - Συγγνώμη από το Πρακτορείο λίγη ώρα μετά


Δικογραφία για τα επεισόδια έξω από τα συμβολαιογραφία

Σε σχηματισμό δικογραφίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ιδιώτες και αστυνομικοί, προχωρά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Βρυξέλλες: Πολιτικός σεισμός για το «ρουσφέτι» Γιούνκερ στον νέο γενικό γραμματέα της Κομισιόν

Για τον «άγνωστο» Σελμάγερ ο Σόιμπλε είπε: «Ο Θεός ξέρει ότι δεν είναι ο Σελμάγερ, αλλά δεν ισχύει και το αντίθετο» - Απίστευτα ρουσφέτια σε Επιτρόπους για να ψηφίσουν την προαγωγή του Γερμανού τεχνοκράτη σε γενικό γραμματέα της Κομισιόν

ΜΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! Καταγγελία Κεφαλίδου: Καθηγήτρια γαλλικών σε Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κατερίνα Κεφαλίδου. Καταγγέλλει ότι τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου μία δασκάλα και μία καθηγήτρια Γαλλικών και καλεί τον Κώστα Γαβρόγλου να δώσει εξηγήσεις για τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων προσώπων.


Έλληνας πραγματογνώμονας στην Άγκυρα - Θα συμμετέχει στην έρευνα για τα κινητά των δύο στρατιωτικών

Στην Άγκυρα έχει ήδη φτάσει ο Έλληνας πραγματογνώμονας που θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως μετέδωσε ο ALPHA.


ΚΑΤΟ@ΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΕ ΜΠΟΥΧΕΣΑ! Πρόεδρος ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας: Η τουρκική σημαία θα κυματίσει ξανά στην Αθήνα

Σε απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος BBP της Τουρκίας, Μουσταφά Ντεστιτζί.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, απείλησε ότι η τουρκική σημαία θα κυματίσει ξανά στην Αθήνα, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην πορεία της Χρυσής Αυγής, τη Δευτέρα.


Βίντεο καταδίωξης: Ξέχασε το χειρόφρενο, τον «πάτησε» το ΙΧ του

Προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία, αλλά τελικά ήταν το δικό του αυτοκίνητο εκείνο που τον... σταμάτησε.


Πόσο αυξήθηκε η περιουσία των πλουσιότερων Ελλήνων σε έναν χρόνο

Ο Σπύρος Λάτσης, ο Φίλιππος Νιάρχος, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι οι τέσσερις Έλληνες, με συνολική περιουσία 9,6 δισ. δολάρια, που φιγουράρουν μεταξύ των συνολικά 2.208 δισεκατομμυριούχων από 72 χώρες που περιλαμβάνει η φετινή λίστα του Forbes.

Ο «Mr Ελληνικό»

Πλουσιότερος Έλληνας, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes είναι ο Σπύρος Λάτσης, ο οποίος βρίσκεται στην 729η θέση, με περιουσία 3,2 δισ. δολάρια και δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα και τη ναυτιλία.

Πέρυσι η περιουσία του ήταν στα 1,9 δισ δολ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατέγραψε για πρώτη φορά αύξηση έπειτα από το 2013. Με βάση τα στοιχεία του Forbes η περιουσία του είχε φθάσει το Μάρτιο του 2010, πριν δηλαδή μπει η Ελλάδα στον χορό των μνημονίων, τα 5,3 δισ δολ.



Ο 71χρονος τραπεζίτης και εφοπλιστής, γιος του αείμνηστου εφοπλιστή Γιάννη Λάτση και της Ερριέτας Τσουκαλά , είναι χαμηλών τόνων, διάγει βίο λιτό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και διαμένει μόνιμα στη Γενεύη. Διαχειρίζεται την περιουσία της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2003. Η οικογένεια ασχολείται ακόμη με τα ναυτιλιακά, μέσω της Latsco Shipping, αλλά έχει επενδύσει και στον τραπεζικό τομέα, σε ακίνητα και πετρέλαια, καθώς διαθέτουν ποσοστό στα Ελληνικά Πετρέλαια, στη Lamda Development- η οποία τρέχει και την πολυσυζητημένη επένδυση - μαμούθ στο Ελληνικό και στην EFG International.



Κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το London School of Economics, μόλις αποφοίτησε ανέλαβε αμέσως τα ηνία των επιχειρήσεων Λάτση.

Παντρεμένος με δύο παιδιά, διαμένει μόνιμα στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο λάτρης της Τέχνης, Φίλιππος Νιάρχος

Στη θέση 859 βρίσκεται ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολ., ως συλλέκτης τέχνης.

Πρωτότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου με περιουσία που αγγίζει τα 2,8 δισ. δολάρια, κληρονόμησε μεγάλο μέρος από την εκπληκτική συλλογή έργων Τέχνης του πατέρα του.

Πέρυσι η περιουσία του ανερχόταν σε 2,5 δισ. δολ., γεγονός που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 300 εκατ. δολάρια.



Ο Φίλιππος Νιάρχος δεν έχει παραχωρήσει ποτέ συνέντευξη και μία από τις ελάχιστες φορές που διέρρευσε κάποια προσωπική στιγμή ήταν από ... σπόντα, όταν η κόρη του Ευγενία ανέβασε στα social media της μια φωτογραφία του να επιθεωρεί τους χώρους του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τη δημιουργία του οποίου δαπάνησαν μαζί με τον αδερφό του Σπύρο πάνω από 600 εκατ. ευρώ. Είναι παντρεμένος, έχει τέσσερα παιδιά και διαμένει μονίμως στο Παρίσι.

Ο μυστηριώδης Αριστοτέλης Μυστακίδης

Στη θέση 965 της χρυσής λίστας του Forbes είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,5 δισ. δολ. και δραστηριότητες στα μέταλλα και τα εμπορεύματα. Εναν χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2017, η περιουσία του ανερχόταν σε 2,1 δισ. δολ. Είναι η πρώτη φορά από το 2012 που η περιουσία του σημειώνει αύξηση. Τότε, στο αποκορύφμα της ελληνικής κρίσης, ανερχόταν σε 2,8 δισ. δολάρια

Ο Τέλης Μυστακίδης ο ομογενής δισεκατομμυριούχος δραστηριοποιείται στον τομέα των βιομηχανικών μετάλλων, έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τη θέση του στον παγκόσμιο κολοσσό διακίνησης µεταλλευµάτων και άλλων πρώτων υλών, της Glencore, η οποία διατηρεί παρουσία σε 40 χώρες και προσωπικό που συνολικά ξεπερνά τα 53.000 παγκοσμίως. Αυτοδημιούργητος, μόλις αποφοίτησε από το LSU άρχισε να εργάζεται από το 1993 στο τμήμα μετάλλων της Marc Rich & Co που αργότερα μετονομάστηκε σε Glencore και σιγά σιγά ανέβηκε τα σκαλιά της ιεραρχίας. Δισεκατομμυριούχος έγινε το 2011 όταν η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο.

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον 55χρονο σήμερα δισεκατομμυριούχο. Εχει διπλή υπηκοότητα: ελληνική και βρετανική και μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελβετίας και Παρισιού όπου έχει το προσωπικό του γραφείο. Λατρεύει τα γρήγορα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Ο «πατριάρχης» της οικογένειας Βαρδινογιάννη

Τέλος, στη θέση 1999 βρίσκεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, με περιουσία 1,1 δισ. δολ., χάρη στις δραστηριότητές του στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Το 1970 ίδρυσε τη Motor Oil μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι ένα οικείο πρόσωπο για τους περισσότερους και θεωρείται ο «πατριάρχης» της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο όμιλός του δραστηριοποιείται σε μεγάλο εύρος: Από τη Motor Oil, ως τη ναυτιλία, τον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά και το ποδόσφαιρο. Η Motor Oil είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 2001. Μεγαλομέτοχος σε αυτήν ήταν και η Aramco της Σαουδικής Αραβίας, η οποία όμως αποεπένδυσε το 2005.

Παντρεμένος με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη έχουν πέντε παιδιά, ενώ είναι γνωστό πως το ζεύγος διατηρεί στενές φιλίες σχέσεις με την οικογένεια Κένεντι. Είναι μάλιστα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Robert F. Kennedy.

1,2 τρισ. δολ. στα χέρια 20 ανθρώπων

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά οι δισεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία-ρεκόρ ύψους 9,1 τρισ. δολ., αυξημένη κατά 18% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν. Η περιουσία των 20 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη αγγίζει το εκπληκτικό ποσό ύψους 1,2 τρισ. δολ., ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στην ετήσια οικονομική παραγωγή του Μεξικού. Συνολικά, ίσως αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων, αλλά τα πλούτη τους ανέρχονται στο 13% της συνολικής περιουσίας όλων των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΜΠΡΟΣΤΑΝΤΖΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ! Νέα επιστολή του Ολυμπιακού προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για τον ΠΑΟΚ

Στο θέμα της καταγγελίας της για τα όσα συνέβησαν στα Ιωάννινα, από οπαδούς του ΠΑΟΚ, επανήλθε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο της Τούμπας την βραδιά του ντέρμπι.


Οπαδοί του ΠΑΟΚ απέκλεισαν τις γραμμές των τρένων στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 150 οπαδοί του ΠΑΟΚ κινήθηκαν νωρίτερα αιφνιδιαστικά και εισέβαλαν στις αποβάθρες του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να εμποδίσουν την κίνηση των αμαξοστοιχιών.


Ζευγάρι ο Ντάνος με την Ντορέττα Παπαδημητρίου; Οι φωτογραφίες με τα τρυφερά τετ α τετ - ΒΙΝΤΕΟ

Φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον Γιώργο Αγγελόπουλο να έχει σχέση με την Ντορέττα Παπαδημητρίου, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τους ίδιους.

Η ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη στο twitter με ελικόπτερα και πλοία των ΗΠΑ στην Κυπριακή ΑΟΖ: "Ερχόμαστε"

Η ανάρτηση στο twitter του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.


ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων των δικαστών Παναγιώτης Τσιμπούκης 07/03/201818:5935 Εκτύπωση Αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων των δικαστών 69 SHARES FacebookWhatsAppMessengerTwitterPinterest Μισθοδικείο: Να αναπροσαρμοστούν οι συντάξεις άμεσα στα επίπεδα του 2012 και το Ελεγκτικό Συνέδριο να καθορίσει το ύψος των αναδρομικών που πρέπει να λάβουν οι συνταξιούχοι δικαστές Αντισυνταγματικές κρίθηκαν με τέσσερεις αποφάσεις του Μισθοδικείου οι νέες περικοπών των συντάξεων των απόμαχων δικαστών και εισαγγελέων και το Ελληνικό Δημόσιο να οφείλει να αναπροσαρμόσει άμεσα τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012, δημιουργώντας έτσι ένα νέο πονοκέφαλο στα δημοσιονομικά. Παράλληλα, το Μισθοδικείο «κάλεσε» το Ελεγκτικό Συνέδριο να προσδιορίσει το ύψος των αναδρομικών που πρέπει να λάβουν οι συνταξιούχοι δικαστές για το χρονικό διάστημα από 1ης Δεκεμβρίου 2015 έως την ημερομηνία που κατέθεσαν τις αγωγές τους στο Μισθοδικείο το Νοεμβρίου του 2017. Το βάθος της «μαύρης τρύπας» στο δημόσιο κορβανά που θα δημιουργηθεί από τις αποφάσεις του Μισθοδικείου δεν μπορεί να προσδιοριστεί άμεσα, καθώς οι το ύψος των συντάξεων είναι ανάλογο με το βαθμό και τα χρόνια προϋπηρεσίας των δικαστών και εισαγγελέων. Κατά συνέπεια και η αναπροσαρμογή των συντάξεων θα είναι ανάλογη και σύμφωνα με το βαθμό και την προϋπηρεσία. Η πρώτη απόφαση του Μισθοδικείου για το 2018 (υπ΄ αριθμ. 1/2018) που αποτελεί τον πιλότο για όλες τις υπόλοιπες είναι του πρώην πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαου Αγγελάρα και ακολουθούν του πρώην αντιπρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ευάγγελου Νταή, του πρώην αρεοπαγίτη Σταμάτη Γιακουμέλου και της πρώην πρόεδρου και της γενικής γραμματέως της Ένωσης Συνταξιούχος Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και πρώην Εφέτου Αγγελικής Σμυρνιού (αποφάσεις 2-4/2018). Οι προσφεύγοντες συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί υποστήριζαν ότι οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις τους ανήλθαν περίπου σε ποσοστό 74% και μόνο αυτές που έγιναν κατ΄ επιταγή του νόμου 4387/2016 ανέρχονται σε ποσοστό 40%, περίπου. Μετά την εφαρμογή των επίμαχων νομοθετικών μέτρων, η μηνιαία σύνταξη των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μειώθηκε και το καθαρό ποσό των συντάξεων των πρόεδρων κυμαίνεται (ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας), από τα 1.450 ευρώ έως τα 1.675 ευρώ. Κατά συνέπεια ανάλογα μεγάλες είναι οι μειώσεις των συντάξεων των δικαστών των κατώτερων βαθμών, καθώς τηρείται η πυραμιδική ιεραρχία στις αποδοχές των δικαστών Ακόμη, υποστήριζαν ότι το όλο νομοθετικό πλέγμα (νόμοι 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012 και 4387/2016) που περιέκοψες τις συντάξεις είναι αντίθετο σε σωρεία συνταγματικών διατάξεων. Τώρα, το 9μελές Μισθοδικείο με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, έκριναν κατά πλειοψηφία (7 υπέρ έναντι 2 κατά) ότι ο νόμος 4093/2012 αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 26, 87, 88 κ.λπ. του Συντάγματος, οι οποίες επιτάσσουν τη χορήγηση στους δικαστικούς συντάξεις οι οποίες να μην αποκλίνουν ουσιωδώς από τις αποδοχές των εν ενεργεία συναδέλφων τους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται σ΄ αυτούς ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, ανάλογο με το κύρος και την αποστολή του λειτουργήματος που ασκούν. Αντίθετα, μειοψήφησαν οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Κωνσταντινος Παπαδημητρίου και Καλλιόπη Χριστακάκου-Φωτιάδη, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είναι δικαιολογημένες οι περικοπές των συντάξεων των δικαστών και των εισαγγελέων. Οι συνεχείς και αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων, σύμφωνα με το Μισθοδικείο, πλέον του ότι επιφέρουν σοβαρές μειώσεις στο εισόδημά τους και ανατρέπουν τα οικονομικά δεδομένα τους, δεν συνάδουν με τις συνταγματικές εγγυήσεις για ένα επίπεδο διαβίωσης ανάλογο με των εν ενεργεία συναδέλφων τους. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Μισθοδικείου, δεν αποκλείεται η επέμβαση του νομοθέτη για μείωση των συντάξεων λόγω επιτακτικής ανάγκης προς κάλυψη των οικονομικών αναγκών της χώρας και βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά όμως η επέμβαση πρέπει να γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι μειώσεις αυτές δεν υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο και είναι πράγματι πρόσφορες για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος, Επομένως, λόγοι αποκλειστικά οικονομικοί ή για επίτευξη δημοσιονομικών στόχων δεν μπορούν από μόνοι τους να δικαιολογήσουν περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών, ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση εκείνη των αιφνιδίων, αλλεπάλληλων ή σοβαρών περικοπών που αποτρέπουν πράγματι το έως τότε ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς. Με άλλα λόγια, συνεχίζει το Μισθοδικείο, για να είναι συνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, πρέπει να προκύπτει ότι ελήφθη πρόνοια ότι στις συντάξεις διατηρείται η απαιτούμενη σταθερή αναλογία μεταξύ συντάξεων και αποδοχών των εν ενεργεία δικαστικών. Ακόμη, πρέπει να ληφθεί υπόψη -συνεχίζει το Μισθοδικείο- ότι από το 2010 άρχισαν οι περικοπές και οι μειώσεις των συντάξεων των δικαστικών, αρχικά με τα επιδόματα εορτών και τις αδείας, την εισφορά αλληλεγγύης και ακολούθησαν οι σταδιακές μειώσεις ανάλογα το ύψος των συντάξεων και την ηλικία των συνταξιούχων. Για τις μειώσεις που έγιναν με το νόμο 4093/2012, κατά το Μισθοδικείο, δεν προκύπτει ότι: 1) ελήφθη υπόψη το κύρος και η αποστολή του δικαστικού και η σημασία αυτού για την πραγμάτωση του κράτους δικαίου, 2) εάν έγιναν ειδικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις από τις μειώσεις, 3) εάν έγιναν ειδικές εκτιμήσεις για το εάν οι επιπτώσεις από τις μειώσεις είναι μικρότερες ή μεγαλύτερες από το οικονομικό όφελος που θα προκύψει, 4) εάν θα μπορούσε να λάβει το κράτος άλλα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος με μικρότερο κόστος για τους συνταξιούχους και 5) εάν μετά τις νέες μειώσεις παραμένει η σχέση αναλογίας μεταξύ αποδοχών των εν ενεργεία και των συντάξεων, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπείς διαβίωσης των συνταξιούχων. Πάντως, επισημαίνει το Μισθοδικείο, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι το κράτος έλαβε πρόνοια για διατήρηση της απαιτούμενης από το Σύνταγμα σταθερής αναλογίας των συντάξεων με τις αποδοχές των ενεργεία συναδέλφων τους. Να σημειωθεί ότι το Μισθοδικείο επικεντρώνει τις αντισυνταγματικότητες στο νόμο 4093/2012. Το Μισθοδικείο παραπέμπει όλες τις αποφάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να καθορίσει τις αναδρομικές διαφορές που πρέπει να λάβουν οι δικαστές στις συντάξεις τους.

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν με τέσσερεις αποφάσεις του   Μισθοδικείου οι νέες περικοπών των  συντάξεων των απόμαχων δικαστών και εισαγγελέων   και  το Ελληνικό Δημόσιο να  οφείλει να αναπροσαρμόσει   άμεσα τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012, δημιουργώντας έτσι  ένα νέο πονοκέφαλο στα δημοσιονομικά.

Eφυγε από τη ζωή ο «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street» -Ποιος ήταν ο Μηνάς Πολυχρονάκης [εικόνες]

Ο Μηνάς Πολυχρονάκης, γνωστός ως «Κρητικός τσαγκάρης της Wall Street», άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο τσαγκάρης από τους Βώρους που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη και τίμησε το χωριό του και την Κρήτη έφυγε από τη ζωή, την Τετάρτη, με τον ανιψιό του Γιώργο Γκερεδάκη να τον αποχαιρετά μέσω Facebook.

Ο γιος του Γκάρι Ολντμαν υπερασπίζεται τον ηθοποιό: Δεν χτύπησε ποτέ την μητέρα μου -Τι γράφει εναντίον της

Ο Γκιούλιβερ Ολντμαν αποφάσισε να αναλάβει δράση και να υπερασπιστεί τον πατέρα του, Γκάρι Ολντμαν, καθώς ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μία παλιά καταγγελία της μητέρας του για ενδοοικογενειακή βία.


Xίος: Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο -Αποχώρησαν όταν άρχισαν να μιλούν μέλη της ΧΑ [εικόνες & βίντεο]

Την άμεση αντίδραση του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου Χίου προκάλεσε η παρουσία σήμερα το βράδυ σε αυτό, δυο εκπροσώπων της τοπικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής».


ΒΙΝΤΕΟ-Iθαγένεια-εξπρές σε 800.000 από ΛΑΘΡΟ μέχρι ΓΥΦΤΟΥΣ, ενώ αρνούνται ψήφο σε Έλληνες του εξωτερικού


Αλλαγές στον τρόπο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας, με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών, προανήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης.


ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ; Μήνυμα Βερολίνου προς Αθήνα και Αγκυρα για αποκλιμάκωση

«Επί της αρχής, βεβαίως έχουμε ενδιαφέρον, πρώτον ως εταίροι στο ΝΑΤΟ και δεύτερον ως Ευρωπαίοι, να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες ή καλύτερα καθόλου εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

2018 ρε φίλε και το Υπ. Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει αποφοίτους Δημοτικού

Σε… μπαράζ προσλήψεων προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού.

Με νέα προκήρυξη το υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην πρόσληψη 150 υπάλληλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με… 18μηνη σύμβαση.

"Παράνομος ο διορισμός του βαριά καταθλιπτικού διοικητή στον «Ευαγγελισμό»"

Ο πρώην καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, εξηγεί το γιατί...

Παράνομο χαρακτήρισε τον διορισμό του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο πρώην καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΚΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ! Τζιτζικώστας: Το πρωτάθλημα να κριθεί στο γήπεδο, οτιδήποτε άλλο είναι αδικία

"Τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στα γήπεδα και μόνο", υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και προσθέτει:


Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τον ΑΝΩΜΑΛΟ Κ@ΛΟΓΕΡΟ που ασελγούσε σε ανήλικο – Τι είπε ο 12χρονος στους αστυνομικούς

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγείται στις 20 Μαρτίου ο 83χρονος από την Καλαμάτα που αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος λόγω της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής του αδυνατούσε να αντισταθεί, καθώς και αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση, το οποίο έχει συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη.


ΕΝΩ ΟΙ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ! Βαριές κατηγορίες για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη της «Combat 18»

Ποινικές διώξεις σε βάρος των συλληφθέντων που φέρονται ως μέλη ναζιστικών οργανώσεων με επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών, ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΥΛΗΤΟ! Ελληνικά Πετρέλαια: Η κυβέρνηση εξετάζει την πώληση του 51%

Δύο επιλογές στο τραπέζι: είτε πώληση του πλειοψηφικού πακέτου από κοινού με την Paneuropean είτε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τα ΕΛΠΕ

Την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου, δηλαδή του 51%, των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετράλαια) εξετάζει το Δημόσιο, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.


Γελάει το Twitter με την επική τούμπα Λεουτσάκου στο συλλαλητήριο


Από άγριο ξύλο και ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημαδεύτηκε η νέα κινητοποίηση στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω» εναντίον των πλειστηριασμών.

H κινητοποίηση είχε ένταση με ξύλο, χημικά και τραυματισμένους στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Καποδιστρίου, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο.

ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ! Le Monde: Ο Καμμένος ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ για τους 2 στρατιωτικούς, πήρε απλές ευχές

Οι εντάσεις που έχουν ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, κορυφώθηκαν, την 1η Μαρτίου, με την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτών, αναφέρει η Le Monde, σε σημερινό της δημοσίευμα.


Κασιδιάρης: Να καλέσετε τους 4 που φωτογραφίζονται με τούρκικες σημαίες-Στην ολομέλεια τον παραπέμπει ο Βούτσης

[Επειδή ο ΨΥΧΑΚΙΑΣ Κασιδιάρης λέει είναι μέρα, εμείς οι υπόλοιποι δεν πρέπει να λέμε είναι νύχτα. Είναι σε όλους γνωστό ότι οι βουλευτές που εκλέγονται στη Θράκη δηλώνουν Τούρκοι, φωτογραφίζονται με τούρκικες σημαίες, με πορτρέτα Κεμάλ, και με σημαίες της "ανεξάρτητης Θράκης"... ΟΣΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ "ΑΠΑΠΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΑΖΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ" ΤΟΣΟ ΣΚΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΚΟ ΜΑΣ]

Η απάντηση Κασιδιάρη στο επειδόδιο με τον μουσουλμάνο βουλέυτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Καλέστε σε απολογία τους 4 που φωτογραφίζονται με τούρκικες σημαίες και πορτραίτα του σφαγέα Κεμάλ


Σάρωσαν τα μετάλλια οι φοιτητές του ΑΠΘ στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα

Με ένα χρυσό και έξι χάλκινα μετάλλια στις "βαλίτσες" τους επέστρεψαν οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι οποίοι συμμετείχαν στη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2018), που διεξήχθη από 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, στο Ιάσιο της Ρουμανίας.


ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ! ΕΛ.ΑΣ: Αυτός είναι ο πα-ΤΕΡΑΣ και οι 3 φίλοι του που βίαζαν την 16 χρονη στην Πιερία - ΦΩΤΟ

Για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης συνελήφθησαν στην Πιερία, τέσσερις άνδρες, ανάμεσα τους και ο 50χρονος πατέρας.

Ο ΠΑΟΚ έκανε διπλή καταγγελία για Μιραλάς και Αρετόπουλο

10 μέρες ρε φίλε και ο αθλητικός εισαγγελέας δεν συγκινήθηκε να ασκήσει δίωξη στον Μιραλάς!! Κατά τ' άλλα ο ΠΑΟΚ έχει τα κόζια και κυνηγάει τον Ολυμπιακό...

Σε διπλή καταγγελία προς τα αρμόδια όργανα προχώρησε στην διάρκεια της Τετάρτης ο ΠΑΟΚ.


Υπόθεση-σοκ: Ρουμάνα πούλησε τις ανήλικες αδερφές της για «σκλάβες του σ@ξ» στην Ισπανία

Τα δύο κορίτσια, 16 και 17 ετών, βιάζονταν συστηματικά από τον πατέρα τους και τον άντρα της αδερφής τους - Επτά συλλήψεις στη χώρα της Ιβηρικής - Την καταγγελία έκανε η μάνα όταν διαπίστωσε ότι οι δύο έφηβες λείπουν από το σπίτι

ΠΑΝΟ ΗΠΙΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΠΕΡΜΠΟΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; Γεύμα Καμμένου στους αρχηγούς ΓΕΣ με μενού τη σύλληψη των στρατιωτικών

Γεύμα προς τρεις πρώην αρχηγούς Στρατού, παρουσία και του νυν, παρέθεσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος σε μία χρονική συγκυρία που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της υποθέσεως της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στελεχών της 3ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού – «Ρίμινι» από τους Τούρκους το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου στο δάσος των Καστανεών του Έβρου!

Στο γεύμα που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, χρόνος ικανός για ανταλλαγή απόψεων σε βάθος, παρέστησαν εκτός του αμφιτρύωνος υπουργού, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΣ στρατηγοί ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Κωνσταντίνος Γκίνης και Βασίλειος Τελλίδης, καθώς επίσης και ο νυν αρχηγός Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Έχει αξία να σημειώσουμε ότι από τους επίτιμους αρχηγούς ο μεν Στρατηγός Γκίνης έχει διατελέσει διοικητής του Δ’Σώματος Στρατού της Θράκης, ο δε Στρατηγός Ζιαζιάς διοικητής της 1ης Στρατιάς, ενώ ο Στρατηγός Τελλίδης διοικητής της ΑΣΔΕΝ, προτού αναλάβουν τα ύψιστα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΣ. Από την άποψη αυτή πέραν του γεγονότος ότι ως αρχηγοί έχουν θέση και άποψη για όλο το στρατό, πολύ περισσότερο επειδή έχουν υπηρετήσει ως διοικητές και στους συγκεκριμένους μείζονες σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού, μπορούν, μετά την ενημέρωση που τους έγινε, να διατυπώσουν πολύτιμη άποψη για τα τεκταινόμενα.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/gevma-kammenou-stous-archigous-ges-me-menou-ti-sillipsi-ton-stratiotikon

OTAN OMΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΠΕ "ΕΧΟΥΜΕ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ" ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΑΧΝΑ! ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασιδιάρη: Επείγουσα η απομόνωση και απόκρουση των φασιστικών ιδεών μέσα στη Βουλή

Η χυδαία επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη εναντίον του βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά συνιστά πρωτοφανή προσβολή του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνάντηση Γαβρόγλου- ΟΛΜΕ: Μόλις τελειώσει το μνημόνιο θα σας διορίσω όλους

Με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, με τον κ. Γαβρόγλου να χαρακτηρίζει «δίκαιο» το αίτημα των εκπαιδευτικών και να καθησυχάζει ότι οι διορισμοί αποτελούν «βασική προτεραιότητα» του υπουργείου.


Πανούτσος: Τα μέσα δεν είναι για τα έξω και τα έξω δεν είναι για τα μέσα. Jacques Rogge

Του Αντώνη Πανούτσου

Η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών δεν ήταν ένα «παραμεθόριο επεισόδιο» όπως το αποκάλεσε από τις Βρυξέλλες ο Πάνος Καμμένος. Από τότε που η τουρκική περίπολος συνέλαβε τους έλληνες στρατιωτικούς αντί να τους δείξει με ένα νεύμα ότι έχουν περάσει στην λάθος, από τότε που κρατήθηκαν με χειροπέδες στις φυλακές της Αδριανούπολης, ήταν εσκεμμένη πρόκληση.

Η συνέχιση της κράτησης των δύο ελλήνων δεν ήταν απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης παρά την θέληση της τουρκικής κυβέρνησης, όπως άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του ο Καμμένος. Ένας πρωθυπουργός όπως ο Erdogan, που έχει απολύσει μερικές χιλιάδες δικαστές για να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, δεν περιμένει να δει τι θα αποφασίσει ένα επαρχιακό δικαστήριο.

Το επεισόδιο στις Καστανιές ήταν «ένα θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας» όπως είπε ο Καμμένος. Εν μέρει όμως. Αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προσκάλεσε τον Erdogan στην Ελλάδα ξεκινώντας το ντόμινο των εξελίξεων.

Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών δεν ήταν απλό μεθοριακό επεισόδιο, δεν ήταν αποτέλεσμα απόφασης επαρχιακού τουρκικού δικαστηρίου ή ευρωπαϊκό θέμα που αφορά και την Ελλάδα. Ήταν αφορμή για να βγουν συμπεράσματα.

Πρώτον, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στηρίζεται στη Ρωσία, στην Κίνα, στον τρίτο κόσμο, στη Βενεζουέλα, στην Κούβα ή όποια άλλη χώρα αναφερόταν στις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ πριν αναλάβει την κυβέρνηση. Η μόνη σύμμαχος που έχει η Ελλάδα είναι η «ανίκανη να διαχειριστεί την οικονομική κρίση Ευρωπαϊκή Ένωση… κάτω από την κοντόφθαλμη γερμανική ηγεμονία», όπως έλεγε για την ΕΕ το 2014 ο Τσίπρας, από την οποία τώρα περιμένουν να βοηθήσει στην λύση της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Δεύτερον, ότι είναι κομμάτι βαρύ να ρίχνεις λάσπη στην αντιπολίτευση και μετά να πρέπει να συνεργαστείς μαζί της σε εθνικά θέματα. Είναι θράσος να έχεις βασίσει την πολιτική σου στο «εμείς ή αυτοί» και μετά να ζητάς από τους μενουμευρώπηδες, τους γερμανοτσολιάδες, τους «πληρωμένους από την Novartis», να μετάσχουν σε ένα κοινό εθνικό αγώνα.

Τρίτον, το when the going gets tough, the tough gets going είναι η φράση που ισχύει στην περίπτωση του Πάνου Καμμένου. Ο Καμμένος έδειξε ότι δεν είναι και τόσο σκληρός. Ο άνθρωπος που φώναζε στην αντιπολίτευση «στα τέσσερα», που θα έκανε Κούγκι την Ευρώπη αμολώντας χιλιάδες τζιχαντιστές, που έκανε επιδρομές με ελικόπτερα και φόρεσε όλες τις στολές όταν ξέσπασε η κρίση, εξαφανίστηκε. Αφήνοντας τον ατσάλινο Φώτη Κουβέλη να πηγαίνει στις συσκέψεις με τον ίδιο να βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Τέταρτον ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το θανάσιμο λάθος στην επικοινωνία. Όταν ο Jacques Rogge ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και έβλεπε ότι οι αγώνες της Αθήνας του 2004 πάνε κατά διαβόλου, σε δηλώσεις του έξω από την αίθουσα της συνεδρίασης είχε πει «υπάρχουν προβλήματα που όμως θα ξεπεραστούν». Η δήλωση έκανε τους έλληνες παράγοντες να αναθαρρήσουν. Μέχρι να ξαναμπούν στην αίθουσα και ο Rogge να πει «Αυτά που είναι για έξω δεν είναι για μέσα και αυτά που είναι για μέσα δεν είναι για έξω». Ο ΣΥΡΙΖΑ των ερασιτεχνών της επικοινωνίας έμπλεξε τα μέσα με τα έξω. Πίστεψε ότι «Οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας» στους οποίους είχε αναφερθεί ο Τσίπρας, «η επίσκεψη του Tayyip Erdogan που σηματοδοτεί μια πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» που είχε γράψει το Spiegel, τα «έξω» δηλαδή, ήταν η πραγματικότητα. Η σύλληψη στις Καστανιές ήταν τα «μέσα». Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που είχε φτιαχτεί μόνο για τα «έξω», δέχτηκε ότι χωρίς βοήθειες είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει την κρίση.

http://www.liberal.gr/arthro/193666/apopsi/a-panoutsos/ta-mesa-den-einai-gia-ta-exo-kai-ta-exo-den-einai-gia-ta-mesa-Jacques-Rogge.html

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διορίζουν συγγενείς και φίλους

Η δημόσια Υγεία, τα προβλήματα που αφορούν στην περιφέρεια της χώρας, η υπερφορολόγηση και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με τοπικούς φορείς στη Ρόδο, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Ρόδο και Σύμη.


ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜ@ΣΟΥ ΡΕ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ! Ο Μπουτάρης για την τιμωρία του ΠΑΟΚ: Υπήρξε μία σαφής υπερβολή στη στάση του Ολυμπιακού

Την πρωτόδικη απόφαση που αφορά στην τιμωρία του ΠΑΟΚ, για το ματς με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν έγινε ποτέ, σχολίασε με δήλωση του στο thestival.gr, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


Ο ιδρυτής του Bitcoin που κατηγορείται για απάτη, κλοπή και ψευδορκία

Με ένα μπαράζ κατηγοριών βαρύνεται ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων BitFunder
Με ένα μπαράζ κατηγοριών βαρύνεται ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων BitFunder, ο οποίος πέρα από τις αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του, στο ήδη βεβαρημένο ιστορικό του προστίθεται και μία δικηγόρος (τουλάχιστον) που δεν αμείφθηκε ποτέ για τις υπηρεσίες της.


Δείτε το τρέιλερ του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Νίκου Μαστοράκη για τη Μύκονο - ΒΙΝΤΕΟ

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Νίκου Μαστοράκη, το οποίο καταγράφει τις πολλές και διαφορετικές πτυχές της ζωής σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά του κόσμου, τη Μύκονο.


Τρεις κάλπες για Κουρουμπλή, Ξανθό, Πολάκη, την Πέμπτη στη Βουλή -Για Προανακριτική

Το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης για  την σύσταση προανακριτικής επιτροπής όσον αφορά τους Υπουργούς Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία,  έδωσε ο πρόεδρος  της Βουλής Νίκος Βούτσης.


Ο καρτουνίστας των Iron Maiden απολογείται: Συγγνώμη Ελληνες, έκανα λάθος στη σημαία της Μακεδονίας [εικόνες]

Το διάσημο heavy metal συγκρότημα Iron Maiden είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα και έχει γράψει μάλιστα ένα τραγούδι για τον Μέγα Αλέξανδρο.


Αγριο ξύλο έξω από συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου – Πέτρα του σκανδάλου ένας ένοικος

Ξύλο έπεσε πριν από λίγη ώρα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών


ΠΕΙΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΓΙΔΙΑ! Συνταξιούχοι: Χάνουμε έως τέσσερις συντάξεις το χρόνο με τον επανυπολογισμό

Για αφαίρεση ακόμη τριών ή τεσσάρων συντάξεων τον χρόνο με τον νέο επανυπολογισμό, σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου), έκαναν λόγο οι οργανώσεις των συνταξιούχων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής παναττικής συγκέντρωσης των συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους λόγω του «σφαγιασμού» των κύριων και επικουρικών συντάξεων, την αφαίρεση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών δικαιωμάτων τους, όπως υποστήριξαν.

Επίσης, οι συνταξιουχικές οργανώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην «παραπληροφόρηση» από μερίδα των ΜΜΕ και «ειδικών» νομικών, οι οποίοι, όπως τόνισαν, προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από τις περικοπές, εάν καταθέσουν αίτηση στα ασφαλιστικά ταμεία τους. Αλλά αυτό, όπως υπογράμμισαν, δεν είναι αληθές.

Τέλος, οι συνταξιούχοι δήλωσαν ότι θα είναι στον δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουν να διεκδικούν όσα τους έχουν πάρει.

Ο Χατζηνικολάου απέλυσε τον Στραβελάκη... ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΡΙΖΑ!

Έληξε η συνεργασία του δημοσιογράφου, Nίκου Στραβελάκη με τον ραδιοσταθμό Real Fm του Νίκου Χατζηνικολάου. Η σχετική ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας έγινε σήμερα.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/telos-nikos-stravelakis-apo-ton-real-fm

ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ η Eurostat: Έξι φορές μικρότερος ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας από το μέσο όρο της Ευρωζώνης

Ανάπτυξη 0,1% το τέταρτο τρίμηνο!!! 

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για το ΑΕΠ, παρά τα διαρκή εύσημα από διάφορες μεριές, με την Ελλάδα να παρουσιάζει την μικρότερη ανάπτυξη από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης για το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.


Επίθεση ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΥ Μπαλοτέλι στον μαύρο γερουσιαστή της Λέγκας του Βορρά: Ίσως δεν του είπαν ότι είναι μαύρος!

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία το γεγονός ότι η Λέγκα του Βορρά ανακοίνωσε πως στους εκλεγμένους γερουσιαστές της στις εκλογές της 4ης Μαρτίου συμπεριλαμβάνεται και ο Τόνι Ιγουόμπι, ένας επιχειρηματίας με χώρα καταγωγής τη Νιγηρία, ο οποίος είναι και υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής του ξενοφοβικού κόμματος.