15 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Να γιατί δεν είναι οφσάιντ ο Μαουρίσιο-Δείτε ίδια φάση από αγώνα ΗΠΑ-Μεξικό

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να... πείσουν με το ζόρι την κοινή γνώμη ότι είναι οφσάιντ η φάση στο γκολ του Βαρέλα, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι παράβαση δεν υπάρχει.

Ακόμη κι αν ο Μαουρίσιο δεν καλυπτόταν και πάλι δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το οποίο μεταφέρει τους κανονισμούς της UEFA. Σύμφωνα με τον κανονισμό λοιπόν ο ποδοσφαιριστής είναι οφσάιντ μόνο αν έχει ενεργό συμμετοχή στη φάση, ή εμποδίσει τον αντίπαλο όντας μπροστά του. Ο Μαουρίσιο ανοίγει απλά τα πόδια για να περάσει η μπάλα και είναι πίσω από τον Μπάρκα, όπως θα δείτε και στο παράδειγμα του βίντεο, που μοιάζει πολύ με την περίπτωση στο γκολ του Βαρέλα. Και σε αυτό ο παίκτης πηδάει για να μην βρει την μπάλα παρ΄ότι κινείται προς το τέρμα και φυσικά δεν είναι σε θέση οφσάιντ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ 1.57 ΚΑΙ ΜΕΤΑ



Χάρης Δημαράς
http://www.metrosport.gr/article/giati-den-ine-ofsaint-maourisio-video

ΒΙΝΤΕΟ-Το ψέμμα κι ο σανός είναι δεύτερη φύση τους


Όχι μόνο είναι ψεύτες, αλλά είναι και εκτός τόπου και χρόνου.
"Άμεσα θα επιστρέψουν οι 2 στρατιωτικοί" έλεγε πριν 2 εβδομάδες ο Τζανακόπουλος.



https://twitter.com/omadaalithias

ΚΑΛΑ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΕΙΣΤΕ; ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! Nova σε Σούπερ Λιγκα: «Παίξτε μπάλα, όχι… κρυφτό»

Επιστολή στην Λίγκα έστειλε το μεσημέρι η Nova με την οποία καλεί την Super League να αναλάβει τις ευθύνες της για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Στην επιστολή της η συνδρομητική πλατφόρμα στηλιτεύει τις απόψεις και τους ισχυρισμούς της Super League η οποία στην χθεσινή της απαντητική επιστολή προς το συνδρομητικό κανάλι, που χαρακτήριζε όπως τονίζεται φυσιολογικά όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ανέφερε ότι «…ανέκαθεν δυστυχώς συμβαίνουν στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού (και όχι μόνο του ποδοσφαίρου)» και δήλωνε ότι «…η Super League δεν έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα…».

Μεταξύ άλλων η Nova αναφέρει: «Υποστηρίζετε πως η Super League είναι αμέτοχη στην όλη διοργάνωση του πρωταθλήματος και άρα στα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την διεξαγωγή του και πως όλες οι ευθύνες πρέπει δήθεν να αναζητηθούν σε τρίτα πρόσωπα».

H Nova καλεί την Super League να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υποστηρίζετε, δηλαδή, πως όλα βαίνουν καλώς, και δεν υπάρχει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο για να λάβετε, λες και η Super League δεν είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τα μέλη της ουδεμία σχέση ή ανάμιξη έχουν στα υπαρκτά προβλήματα που βιώνουμε και πως όλες οι ευθύνες πρέπει δήθεν να αναζητηθούν σε τρίτα πρόσωπα».

Τέλος, το συνδρομητικό κανάλι καλεί τη Super League να «ευθυγραμμιστεί με όσα επιτάσσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς», ενημερώνοντάς το άμεσα για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει «με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος».

Αναλυτικά η επιστολή:

"Προς:

SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ [«SL»]

Υπόψη:

α) κ. Γεωργίου Στράτου - Προέδρου Δ.Σ. SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

β) κ. Βασίλη Γκαγκάτση – Δ/ντος Συμβούλου SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ

Κοινοποίηση:

16 ΠΑΕ μέλη της Super League

Αγαπητοί κύριοι,

Ιδιαίτερο προβληματισμό μας προκαλεί η με Αρ. Πρωτ.: 2406/14-3-2018 επιστολή της Διοίκησης της Super League, ως απάντηση της από 13/3/2018 επιστολής μας, με την οποίαν σας ζητούσαμε ως διοργανώτριας αρχής του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, έκτακτη συνάντηση με σκοπό την ενημέρωσή μας για τα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε, μετά την επ’ αόριστο διακοπή του Ελληνικού Πρωταθλήματος, με στόχο την άμεση επανέναρξή του αλλά και τον περιορισμό της ζημίας που, αντικειμενικά και πέρα κάθε αμφισβήτησης υφίσταται όχι μόνο η εταιρεία μας αλλά και όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται γύρω από την διοργάνωση και μετάδοση του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Αντί της αναμενόμενης, αυτονόητης αποδοχής της πρόσκλησής μας εισπράξαμε την πρωτοφανή διαπίστωση ότι για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα «…η Super League δεν έχει καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα…», όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε. Επίσης, από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής σας, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματά σας είναι ότι τα δυσάρεστα αυτά περιστατικά «…ανέκαθεν δυστυχώς συμβαίνουν στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού (και όχι μόνο του ποδοσφαίρου)» (!!!), υπονοώντας ότι θεωρείτε απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα τα περιστατικά βίας, τις διακοπές παιχνιδιών και τις εμπρηστικές δηλώσεις μελών σας που βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, και οδήγησαν στην εν λόγω επ’ αόριστο διακοπή του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Υποστηρίζετε, δηλαδή, πως όλα βαίνουν καλώς, και δεν υπάρχει το οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο για να λάβετε, λες και η Super League δεν είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τα μέλη της ουδεμία σχέση ή ανάμιξη έχουν στα υπαρκτά προβλήματα που βιώνουμε και πως όλες οι ευθύνες πρέπει δήθεν να αναζητηθούν σε τρίτα πρόσωπα. Η -εκ μέρους σας- επιφανειακή αντιμετώπιση της κατάστασης είναι έκδηλη και από την πρωτοφανή αναφορά σας ότι τα τελευταία συμβάντα εντός του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφορούν τη «διμερή» μας εμπορική σύμβαση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Να θυμίσουμε ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι μέλος σας και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα που εσείς διοργανώνετε, καθώς και ότι η διμερής αυτή εμπορική σύμβαση σχετίζεται αποκλειστικά με την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της εν λόγω ΠΑΕ προς εμάς και ουδεμία σχέση έχει με τη διοργάνωση των αγώνων της ΠΑΕ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League, που εσείς διοργανώνετε.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρότερη από όσο την αντιμετωπίζετε και οι ευθύνες σας, ως ο επίσημος διοργανωτής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για την ανάληψη μέτρων, πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες από όσο προσπαθείτε εσείς να παρουσιάσετε, όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία και όλες οι υπεύθυνες εμπλεκόμενες πλευρές (Ελληνική Πολιτεία, ΕΠΟ, FIFA και UEFA). Γιατί όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις τους, ζητούν από εσάς ως Super League και από τα μέλη σας, γραπτές δεσμεύσεις για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε προκειμένου να ξεκινήσει ξανά άμεσα το πρωτάθλημα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι, τουλάχιστον, έχετε ολιγωρήσει ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η παραπάνω κατάσταση, όπως πιστεύουμε να αντιλαμβάνεστε, πέρα των προφανών επιπτώσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους, διογκώνει την ήδη σημαντική εμπορική ζημία που έχουμε υποστεί καθώς και τη σοβαρή βλάβη της φήμης και τους κύρους της συνδρομητικής μας πλατφόρμας. Σας καλούμε να ανταποκριθείτε χωρίς περαιτέρω υπεκφυγές σε όσα επιτάσσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Ελληνική Πολιτεία, ΕΠΟ, FIFA και UEFA) ενημερώνοντάς μας για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με σκοπό την άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, την επανέναρξη του πρωταθλήματος το ταχύτερο δυνατόν.

Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Με εκτίμηση,

Πάνος Παπαδόπουλος

Δ/νων Σύμβουλος".

ΗΠΑ: Κατέρρευσε πεζογέφυρα στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι-Πληροφορίες για 7 νεκρούς

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς - Πολλοί τραυματίες και εγκλωβισμένοι - Τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από τα χαλάσματα

Φόβους για πολλά θύματα και μεγάλη τραγωδία εκφράζουν οι αμερικανικές αρχές, μετά την κατάρρευση μεγάλης πεζογέφυρας εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, στο Μαϊάμι.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και πολλά ασθενοφόρα, καθώς και ειδικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό όσων ατόμων φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα.

Η πεζογέφυρα κατέρρευσε περίπου στις 10:30 το πρωί, τοπική ώρα, ενώ στο πανεπιστήμιο ήταν χιλιάδες σπουδαστές και επισκέπτες.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ πηγή της αστυνομίας έκανε λόγο για πιθανότητα πολλών εγκλωβισμένων.

Πηγή από την πυροσβεστική εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβές νούμερο, καθώς η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η πεζογέφυρα διέσχιζε αυτοκινητόδρομο που ήταν γεμάτος από αυτοκίνητα την ώρα της κατάρρευσης.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλά αυτοκίνητα έχουν καταπλακωθεί, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των εργατών που ήταν στο σημείο τη δραματική στιγμή της κατάρρευσης, την πεζογέφυρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 7 αυτοκίνητα έχουν καταπλακωθεί από τα χαλάσματα της πεζογέφυρας.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας είχε ξεκινήσει πριν από λίγο καιρό και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα παραδιδόταν προς χρήση στις αρχές του 2019.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, η πεζογέφυρα ζύγιζε 950 τόνους και το κόστος κατασκευής της ξεπερνούσε τα 15 εκατ. δολάρια. Στην παρούσα φάση, άγνωστα παραμένουν και τα αίτια της κατάρρευσης.

Αναφορά στο θέμα της πεζογέφυρας έκανε και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, λέγοντας ότι η αμερικανική πολιτεία θα προσφέρει «όλα τα μέσα που απαιτούνται» για την επιχείρηση διάσωσης στις τοπικές αρχές.



Ζαγοράκης: ΠΑΟΚ και Σαββίδης δεν είναι η αιτία του κακού για όλα όσα συμβαίνουν επί δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο


Ο Ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση για τον Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο πρόεδρος του Δικεφάλου και ο ΠΑΟΚ δεν αποτελούν την αιτία του κακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, που κατέκτησε το EURO το 2004, ανέφερε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει περιέλθει σε μια βαθύτατη κρίση, με το πρόβλημα να υποβόσκει εδώ και χρόνια. Παράλληλα, ο Ζαγοράκης τόνισε πως για τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν ευθύνονται ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για περισσότερα από 25 χρόνια ζω από κοντά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ως ποδοσφαιριστής και ως αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004, έζησα έντονες στιγμές χαράς και λύπης. Ως παράγοντας, είδα πολλά πράγματα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, είμαι σε θέση, λοιπόν, να γνωρίζω «από πρώτο χέρι» τι συμβαίνει τώρα και τι συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει περιέλθει σε μια βαθύτατη κρίση, όλοι βλέπουμε το που οδηγείται, ωστόσο το πρόβλημα υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν προέκυψε τώρα, όποιος το λέει και το πιστεύει, είτε εθελοτυφλεί, είτε υποκρίνεται. Ούτε θα επιτρέψουμε ο ΠΑΟΚ να αποτελέσει το εξιλαστήριο «θύμα» όλων των δεινών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ιβάν Σαββίδης, το ξέρει και ο ίδιος, έκανε λάθος, με την εισβολή του στο γήπεδο, αλλά είχε το θάρρος να το παραδεχθεί, να βγει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από το σύνολο των Ελλήνων φιλάθλων κι από τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να απειλήσει και να βλάψει.

Αντίθετα, διακρίνω μια τάση ισοπέδωσης, απαξίωσης και στοχοποίησης από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει επενδύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ, στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία, είναι η μοναδική αιτία του προβλήματος.

Όχι, κύριοι, δεν αποτελούν ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης την αιτία του κακού για όλα όσα συμβαίνουν επί δεκαετίες στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ούτε διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το έχω αναφέρει πολλές φορές θα το πω και πάλι: Για να βρεθεί η λύση οφείλουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν με ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν γίνεται κάθε εβδομάδα το πρωτάθλημα να κρίνεται στα δικαστήρια, ούτε να ζούμε όλοι με την απειλή του Grexit.

Οι τίτλοι και οι νίκες πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν καλά όλοι όσοι αποφασίσουν από δω και πέρα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε...

ΠΗΓΕ ΑΚΛΑΥΤΗ Η NOVARTIS! Δημοσκόπηση Pulse: Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ. (κάρτες-ποσοστά)


Πώς κρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους στρατιωτικούς

Ανοίγει και άλλο η ψαλίδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση με την διαφορά να φτάνει τις 10 μονάδες.

Το όριο του 3% που χρειάζεται για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή περνούν μόλις πέντε κόμματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος η οποία φτάνει το 21,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 10 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5% η Χρυσή Αυγή 8% το ΚΚΕ 6% και οι ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων από 2%.



Χωρίς την αναγωγή των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 28,5% και το κυβερνών κόμμα 19,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 8% η Χρυσή Αυγή 7,5% και το ΚΚΕ 5,5%, εκτός Bουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνουν από 1,5%.



Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώνει 31% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 22%. Κανένας από τους δύο απαντά το 39%των ερωτηθέντων.





Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνουν 6 στους 10 πολίτες το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, ενώ υποστηρίζουν πως οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης είναι αρνητικοί σε ποσοστό 51%.

Όσον αφορά στην σκανδαλολογία οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ευνοεί την κυβέρνηση σε ποσοστό 39% και τα δύο κόμματα 23% η μόνη που δεν ευνοείται είναι η αντιπολίτευση καθώς συγκεντρώνει 6%.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 55% (59% στην προηγούμενη μέτρηση) και οΣΥΡΙΖΑ 23% (αμετάβλητο).





Η «γκρίζα ζώνη»
Η λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», όσοι δηλαδή δηλώνουν σήμερα «αναποφάσιστοι» ή επιλέγουν λευκό/άκυρο/αποχή και φτάνε το 21,5%, αυτή κατανέμεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 33%,

ΝΔ 7%,

Ένωση Κεντρώων 7%,

ΚΚΕ και ΑΝΕΛ 4%,

Δημοκρατική Συμπαράταξη 3%,

Χρυσή Αυγή 2%,

Άλλο κόμμα 6%,

Λευκό/άκυρο/αποχή 31%.



H συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 49%, με το 13% των ψηφοφόρων του τον Σεπτέμβριο του 2015 να μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία, το 6% προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το 5% προς τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, το 8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 5% σκέφτεται την αποχή και το 4% το λευκό/άκυρο.

Αντίστοιχα, η συσπείρωση της Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 80%, με μόλις το 5% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.



Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται αντίθετοι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε ποσοστό 50% (36% απαντά πως θέλει κάλπες στο τέλος τη κυβερνητικής θητείας, το 14% θέλει κάλπες αργότερα), ενώ το 37% θέλει τη διενέργεια εκλογών άμεσα.





Πώς κρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τους στρατιωτικούς
Την ίδια στιγμή, το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί πως είναι σημαντικό το θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών (62% πολύ σημαντικό, 16% αρκετά σημαντικό). Από την άλλη, μόλις το 3% πιστεύει πως το ζήτημα δεν είναι σημαντικό, (2% λίγο σημαντικό, 1% ασήμαντο).





Σε αυτό το πλαίσιο, το 51% των αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα (30% σίγουρα αρνητικά, 21% μάλλον αρνητικά), ενώ το 32% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τις κινήσεις που έγιναν. (21% μάλλον θετικά, 11% σίγουρα θετικά). Μάλιστα, αρνητικά αξιολογεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς και το 29% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.











Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

https://www.lykavitos.gr/nea-dimoskopisi-anoigei-kai-allo-i-psal

Καταγγελία της ΕΟΚ για τα πανό στο Καρσίγιακα-ΠΑΟΚ - ΦΩΤΟ

Η εικόνα του γηπέδου της Σμύρνης να έχει πανό με αναπαραστάσεις του Μωάμεθ, του Κεμάλ Ατατούρκ, του ναού της Αγίας Σοφίας και χαρακτηριστικού συμβόλου της πόλης της Σμύρνης, έφεραν την αντίδραση της ΕΟΚ, σε επίσημο επίπεδο.

Η Ομοσπονδία κατήγγειλε το γεγονός στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Ιούλιο Συναδινό, επισημαίνοντας πως παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στους ανθρώπους του Basketball Champions League, δεν έγινε κάποια κίνηση προκειμένου να κατέβουν τα πανό, τα οποία χαρακτηρίζει "εμπρηστικά".



Η σχετική ανακοίνωση:

"Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζοντας τα αισθήματα, όχι μόνο του κόσμου της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, θεωρεί υποχρέωσή του να καταγγείλει και να αποδοκιμάσει τα απρεπή και αντίθετα με τις αρχές και αξίες που διέπουν το fair play αλλά και το αθλητικό κίνημα, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Basketball Champions League, μεταξύ των ομάδων ΠΙΝΑΡ ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ - Π.Α.Ο.Κ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 14 Μαρτίου 2018.

Στο κλειστό γήπεδο της ομάδας της Τουρκίας είχε αναρτηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα μεγάλων διαστάσεων πανό με αναπαραστάσεις του Μωάμεθ, του Κεμάλ Ατατούρκ, του ναού της Αγίας Σοφίας και χαρακτηριστικού συμβόλου της πόλης της Σμύρνης, αναμφισβήτητα ακραίου εθνικιστικού χαρακτήρα, που παραπέμπουν σαφώς στις ελληνοτουρκικές διαφορές, με προφανή σκοπό τη δημιουργία εμπρηστικού κλίματος κατά των μελών της ελληνικής αποστολής.

Δυστυχώς και παρά τις διαμαρτυρίες των παραγόντων του Π.Α.Ο.Κ. δεν έγινε η οιαδήποτε ενέργεια για την αφαίρεση του εμπρηστικού πανό, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται βασική αρχή που διέπει το αθλητικό κίνημα, για αποτροπή της εμπλοκής της κάθε μορφής πολιτικής στον αθλητισμό.

Είναι αποθαρρυντικό και ταυτόχρονα αποκαρδιωτικό σε ένα αγώνα διεθνούς εμβέλειας αντί να προάγονται οι διαχρονικές αξίες της ευγενούς άμιλλας, της ισότητας, της φιλίας, της συνεργασίας, της ειρήνης ανά τον κόσμο και της δικαιοσύνης, να λαμβάνουν χώρα τέτοιες διαιρετικές ενέργειες.

Η θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης είναι ότι ο διεθνής αθλητισμός ενώνει τους λαούς, ενώ ενέργειες όπως οι παραπάνω δημιουργούν επιθετικότητα, μίσος και διχασμό".

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΪ, Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΦΤΑΙΕΙ! Χίος: Τραπεζικός υπεξαίρεσε 670.000 ευρώ και τα ξόδεψε στον τζόγο!

Απέφυγε τη φυλακή και δήλωσε πρόθυμος να επιστρέψει όλα τα χρήματα, λέγοντας ότι το πάθος του κατέστρεψε τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική του ζωή

Εξαρτημένος από τον τζόγο ήταν ένας (πρώην πλέον) τραπεζικός υπάλληλος που εργαζόταν  σε τοπικό υποκατάστημα στη Χίο. Έτσι, από το 2009 ως και το 2012, έβαζε «χέρι» στα ταμεία της τράπεζας κατορθώνοντας να ζημιώσει την υπηρεσία του με 670.000 ευρώ! Παρά την βαριά καταδίκη του, όμως, απέφυγε τη φυλακή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για υπεξαίρεση, αλλά έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, που αφορούν στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στην υποχρεωτική παρουσία του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο τραπεζικός εξέφρασε την πρόθεσή του να επιστρέψει όλα τα χρήματα, λέγοντας ότι το πάθος του κατέστρεψε τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική του ζωή.

Ο υπάλληλος αφαιρούσε αρχικά μικροποσά από τα ταμεία και κατόπιν μεγαλύτερα, τα οποία έπαιζε σε χαρτοπαικτικές λέσχες και όπου αλλού έβρισκε για να ικανοποιεί το ασίγαστο πάθος του. Πίστευε ότι θα κέρδιζε αρκετά για να επιστρέψει στη θέση τους τα χρήματα που υπεξαιρούσε, αλλά δεν ήταν... τυχερός με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά 670.000 ευρώ! Όπως ήταν επόμενο, ο έλεγχος που έγινε αποκάλυψε πώς γινόταν η «αφαίμαξη».

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Φωτογραφική διάταξη Γαβρόγλου καταγγέλλουν βουλευτές της ΝΔ

Αφορά συγκεκριμένα στη διαδικασία εκλογής για την πλήρωση θέσης Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Για φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήs, κάνουν λόγο βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επικαλούμενοι συγκεκριμένες καταγγελίες.

Η φωτογραφική διάταξη , σύμφωνα με τους Βουλευτές της ΝΔ, αφορά συγκεκριμένα στη διαδικασία εκλογής για την πλήρωση θέσης Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εν λόγω διάταξη δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να ελέγξει αναδρομικά ακόμη και τους φακέλους υποψηφίων για τους οποίους η διαδικασία αναπομπής είναι εν εξελίξει, τους τελευταίους δύο μήνες.
Είναι προφανές, τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, ότι η νέα διάταξη πολύ δύσκολα συμβαδίζει με το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων.

Ο υπουργός Παιδείας καλείται να απαντήσει στη Βουλή:

1. Πώς συμβαδίζει με το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων η εκ μέρους του Υπουργού παρεμβατικότητα σε πράξεις αναπομπής φακέλου, και δη αναδρομικά;

2. Ποιοι λόγοι επιτάσσουν την αναδρομική ισχύ στη συγκεκριμένη διάταξη;

3. Τι επίπτωση έχει η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση στην εκλογική διαδικασία για την πλήρωση θέσης Αναπληρωτή Καθηγητή στο γνωστικό αντικείμενο "Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Πολιτική Υγείας" (Αρ. 17055, ΦΕΚ Γ’ 302/30.3.2017) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης;

Από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζεται οτι: “Η σχετική διάταξη δίνει τη δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων «ελέγχου της νομιμότητας οποιασδήποτε εκλογής ή εξέλιξης ή πράξης αναπομπήςφακέλου» χωρίς αυτό να παραβιάζει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων. Η συγκεκριμένη διάταξη εξετάστηκε σε όλα τα στάδια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας καιτο ερώτημα είναι πώς ξαφνικά η Ν.Δ είναι αντίθετη με αυτήν, ενώ δεν διατύπωσε καμίαένσταση κατά την πρόσφατη συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή. Γιατί άραγε το κάνεισήμερα;

Είναι αντίθετη η Ν.Δ στη διερεύνηση διαπιστωμένων αυθαιρεσιών από πλευράςορισμένων διοικήσεων των Πανεπιστημίων; Η κυβέρνηση πάντως σεβόμενη το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, δεν θα απεμπολήσειτη συνταγματική επιταγή της ευθύνης εποπτείας της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυθαίρετοι και παράτυποι αποκλεισμοί κυρίως νέων επιστημόνων δεν είναι δυνατόν ναγίνουν αποδεκτοί

Η Τομεάρχης Παιδείας, της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, ανταπαντώντας στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη φωτογραφική διάταξη στο Νόμο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η δογματική και διδακτική απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ότι η διάταξη που προσδίδει στον Υπουργό τη δυνατότητα ελέγχου της νομιμότητας πράξης αναπομπής φακέλου κατά το διορισμό καθηγητή δεν παραβιάζει το αυτοδιοίκητο, είναι στην ουσία ομολογία ενοχής.Η, δε, εξέταση της συγκεκριμένης διάταξης σε όλα τα στάδια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που επικαλείται το Υπουργείο ουδέποτε έλαβε χώρα, αφού η σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε χωρίς καμία συζήτηση, στην εκπνοή της συνεδρίασης της Ολομέλειας για το νομοσχέδιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σημειωτέον, η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την εν λόγω τροπολογία.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν λέει λέξη ούτε για το λόγο αναδρομικότητας ούτε για το φωτογραφικό της διάταξης. Ο νοών νοείτω."

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν κάνει βήμα πίσω από την Κυπριακή ΑΟΖ η ΕΝΙ

Αποφασιστικότητα για εκπλήρωση των υποχρεώσεων

Η αποφασιστικότητα της ΕΝΙ να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα συμβόλαια, τα οποία αφορούν συνολικά έξι ερευνητικά τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της εταιρείας, Λάπο Πιστέλι
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στην Λευκωσία, στη συνάντηση έγινε αξιολόγηση των σχέσεων της εταιρείας ΕΝΙ με την Κυπριακή Δημοκρατία υπό το φως και των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα της Κύπρου και των γενικότερων εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, υπήρξε συναντίληψη ως προς τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως ζωτικής πηγής εφοδιασμού υδρογονανθράκων της περιοχής και της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό «συζητήθηκε η δυνητική κεντρικότητα του ρόλου της Κύπρου στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μελλοντικών συνεργειών στον τομέα των υδρογονανθράκων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/den-kani-vima-piso-apo-tin-kipriaki-aoz-eni

Δείτε την γυναίκα που τρέχει γυμνή και κολυμπά σε πολικές θερμοκρασίες για να διατηρηθεί νέα

Ο λόγος για την 32χρονη Inna Vladimirskaya, η οποία συνηθίζει να κολυμπά στον παγωμένο ποταμό Δνείπερο, αφότου κάνει τζόκινγκ γυμνή στις χιονισμένες όχθες του

Μια γυναίκα από το Κίεβο της Ουκρανίας υποστηρίζει πως βρήκε το μυστικό της νεότητας και αυτό είναι να τρέχει και να κολυμπά γυμνή ακόμη κι όταν το θερμόμετρο δείχνει -9 βαθμούς Κελσίου.



Ο λόγος για την 32χρονη Inna Vladimirskaya, όπως είναι το όνομα της, η οποία συνηθίζει να κολυμπά στον παγωμένο ποταμό Δνείπερο, αφότου κάνει τζόκινγκ γυμνή στις χιονισμένες όχθες του.



Η ίδια αποκαλύπτει πως η παράξενη συνήθεια της μετρά εννέα χρόνια και πως συχνά τη συνοδεύει και ο σύζυγος της.



Η Vladimirskaya υποστηρίζει πως: «Κάθε εβδομάδα τρέχω στο χιόνι και μετά βουτάω στο νερό. Η κατάδυση σε κρύο νερό κάνει το αίμα να πηγαίνει στα εσωτερικά όργανα, ενεργοποιώντας την κυκλοφορία τους, γεγονός που βοηθά στη διάσπαση του λίπους και στη βελτίωση του μυϊκού τόνου. Βοηθά επίσης στον πόνο των μυών και των αρθρώσεων και αναζωογονεί το δέρμα μου, λόγω της αυξημένης παροχής οξυγόνου σε αυτό».



Η παράτολμη γυναίκα αποκάλυψε ακόμα πως φροντίζει να μην μένει πολλή ώρα μέσα στο παγωμένο νερό και μόλις βγαίνει, στεγνώνει γρήγορα και μπαίνει στο ζεστό της αυτοκίνητο, ώστε να επανέλθει η θερμοκρασία της.

Στείλτε τη Beat στο διάολο! Και όποιον νομίζει ότι θα κάνει δουλειά στην Ελλάδα

Όσοι σπατάλησαν λίγο από το χρόνο τους για να παρακολουθήσουν τη Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που αφορά μεταξύ άλλων και τη λειτουργία της Beat,είχαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να καταλάβουν γιατί αυτή η χώρα θα αποτελεί πάντα τον κακό δαίμονα κάθε καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σπίρτζης και Λυμπερόπουλος, ο συνδικαλιστικός  εκπρόσωπος των ταξιτζήδων, επιχείρησε να «αποκαθηλώσει» τον ιδρυτή της Beat, Νίκο Δρανδάκη, από το θρόνο του πιο επιτυχημένου Έλληνα startuper, έως σήμερα.

Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό… Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τον τίτλο του σκληρού μεν, παλαιομοδίτη δε, συνδικαλιστή και ο υπουργός του ΣΥΡΙΖA, εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του να πλήξει την Beat και αποδείχθηκε ότι νομοθετεί για θέματα για τα οποία δεν γνωρίζει.

Στην πρώτη τους προσπάθεια, Θύμιος  και  Σπίρτζης επιχείρησαν να εμφανίσουν την Beat, ως μία εταιρία με έδρα το Λονδίνο, η οποία δεν εισφέρει τίποτα στην ελληνική οικονομία, για να εισπράξουν την απάντηση ότι ο λόγος που η μητρική εταιρία ιδρύθηκε στο Λονδίνο ήταν ότι αν επιχειρούσε να την ιδρύσει στην Ελλάδα ..ακόμα θα περίμενε!

Στη συνέχεια, ο ιδρυτής της Beat, κλήθηκε… να «απολογηθεί» γιατί πληρώνει τους οδηγούς ταξί που συνεργάζονται με την εταιρία του μέσω του εξωτερικού. Η απάντηση του κ. Δρανδάκη  ξάφνιασε την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, αφού τότε μόνο κατάλαβαν πώς λειτουργεί το διεθνές τραπεζικό σύστημα σε σχέση με τις συναλλαγές πιστωτικών καρτών. Βέβαια, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επέμενε ότι οι πληρωμές των πιστωτικών είναι …νταλαβέρια μεταξύ της Βeat και των συνεργατών της, μέσω διαφόρων φορολογικών παραδείσων και απειλούσε με εισαγγελείς και δαίμονες!

Στη συνέχεια, ακόμα και η ίδια η πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χαρά Καφαντάρη, επιχείρησε να στριμώξει τον ιδρυτή της Beat για την έκδοση αποδείξεων από την εταιρία του.
Μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ρώτησαν επίμονα το Ν. Δρανδακη πώς αποδεικνύεται η πλήρης φορολογική συμμόρφωση της εταιρίας του.

Αφού κατάλαβαν ότι για κάθε ευρώ που εισπράττει η Βeat για τη μεσολάβησή της, εκδίδεται τιμολόγιο, άρχισαν να κατανοούν και πώς λειτουργούν διεθνώς οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες εμπορίου.

Ο κ. Δρανδάκης, ο οποίος μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας, Κεντρικής Ευρώπης και Αμερικής, όπου η καινοτομία του κερδίζει συνεχώς μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, κλήθηκε να απαντήσει για τις off shore εταιρίες που συμμετείχαν στο αρχικό μετοχικό σχήμα της Beat και για τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Μαρέβα Μητσοτάκη να είναι μία εκ των μετόχων.

Η ηγεσία του υπουργείου συνειδητοποίησε τότε ότι όταν ένας επενδυτής αποφασίσει να επενδύσει σε ένα εταιρικό σχήμα,  μπορεί να φέρει διαθέσιμα χρήματα από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη και ότι αυτά τροφοδοτούν την ελληνική οικονομία

Σημείο αιχμής του νομοσχεδίου αποτελεί η πλήρης απαγόρευση επιδότησης του κομίστρου για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, με την πίεση του Θ. Λυμπερόπουλου να επικρέμεται επί της κεφαλής της, θεωρεί ότι η επιδότηση κομίστρου είναι νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δρανδάκης επιχείρησε να τους πείσει ότι το κόμιστρο καταβάλλεται στο ακέραιο αλλά μετά ο επιβάτης επιδοτείται με ένα ποσό επί του κομίστρου - αντίτιμου είναι μια …πανάρχαιη πρακτική του μάρκετινγκ, εκείνοι δεν έδειξαν να πείθονται!

Το συμπέρασμα από την 4ωρη και πλέον συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και την «ανάκριση» ενός επιχειρηματία από υπουργούς και συντεχνιακά απολιθώματα είναι σαφές:
Στην Ελλάδα νομοθετούν πολιτικοί με άγνοια για τα θέματα τα οποία …φιλοδοξούν να ρυθμίσουν.
Αυτή μάλιστα είναι η επιεικής ερμηνεία των γεγονότων.

Γιατί αν κάποιος καχύποπτος συνεκτιμήσει ότι πίσω από του «Θύμιους» κρύβεται η χειραγώγηση μερικών χιλιάδων συντεχνιακών ψήφων, τότε καταλαβαίνει ότι η καινοτομία δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να νικήσει τα πατροπαράδοτα «κουκιά»…  

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΑΚΗ! «Θερίζει» η γρίπη: Άλλοι πέντε νεκροί την τελευταία εβδομάδα

Πέντε νέοι ασθενείς στην εντατική - Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και την εβδομάδα 10/2018 (05–11 Μαρτίου 2018) καταγράφηκαν 83 σοβαρά κρούσματα

Άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με εποχική γρίπη.

Παρότι η κυκλοφορία της γρίπης παρουσιάζει μείωση και οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπιστώνουν πτωτική πορεία της γρίπης, η νοσος στην αποδρομή της συνεχίζει να αφήνει νεκρούς και ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου, εκτός από τα πέντε νέα θύματα, υπάρχουν και πέντε νέοι ασθενείς σε ΜΕΘ.

Συνολικά, απο την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή απο τον περασμένο Οκτώβριο μεχρι και την εβδομάδα 10/2018 (05–11 Μαρτίου 2018) καταγράφηκαν 83 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 80 νοσηλεύτηκαν  σε ΜΕΘ. Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 12 (15%).

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 22 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Οι 19 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και 3 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε Μονάδα.

Από το σύνολο των 22 κρουσμάτων που απεβίωσαν, μόνο ένα κρούσμα ήταν εμβολιασμένο για τη γρίπη. Τα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν 14 άνδρες και 8 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 30 έως 87 έτη. Από τα 7 (31,8%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 15 (68,2%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 7 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ ́ αυτών 6 (85,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 1 (14,3%) στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 54 άνδρες και 26 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 86 έτη, μέση ηλικία 57 έτη. Τα 33 (41,2%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 47 (58,8%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Τα 26 από τα στελέχη τύπου Α που απομονώθηκαν από τα ανωτέρω κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ ́ αυτών τα 2 (7,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 24 (92,3%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Από τα 80 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 12 (15%). Σημειώνεται ότι τα 60 (75%) από τα 80 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 45 έως 87 έτη. Τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Β. Κανείς δεν είχε εμβολιαστεί αν και ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υποστράτηγος Μπονώρας: Η σκέψη μου είναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη - ΒΙΝΤΕΟ

"Η σκέψη μου είναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τους εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, δύναμη και υπομονή, γρήγορα να είναι μαζί μας, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτούς", δήλωσε ο διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, όπου υπηρετούν τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στην Τουρκία.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο “ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΤΑΛΩΤΗ” στο Διδυμότειχο.

Μετά την θρησκευτική τελετή ο παραδίδων διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας, ο οποίος μετατέθηκε στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή του.

Ο παραδίδων διοικητής Υποστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας, δήλωσε:

"Αισθάνομαι ιδιαίτερα τιμή και υπερηφάνια που ειχα την τύχη να διοικήσω την 16η Μεραρχία που εσείς την έχετε καταστήσει επίλεκτο σχηματισμό του Ελληνικού Στρατού.

Πρέπει να σας αναγνωρίσω ότι εργαστήκατε σκληρά καταβάλατε άοκνες προσπάθειες πέρα απο την στενή έννοια της επαγγελματικής υποχρέωσης. Σας προτρέπω να τηρείται με πίστη και να εμπνέεστε από τον όρκο μας. Να φυλάξετε ως κόρη οφθαλμού την συναδελφική αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα ειναι το πολυτιμότερο αγαθό του στρατιώτη.

Να είστε υπερήφανοι που υπηρετείτε στην 16η ΜΚΤ Μεραρχία Πεζικού. Η σκέψη μου είναι στους συναδέλφους που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τους εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, δύναμη και υπομονή, γρήγορα να είναι μαζί μας, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτούς.

Στον νέο σας διοικητή καταξιωμένο αξιωματικό, αγαπητό συμμαθητή και φίλο Υποστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο εύχομαι υγεία, δύναμη, κουράγιο και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει με μέγιστη δυνατή τιμή και αποτελεσματικότητα. Σας αποχαιρετώ με αγάπη και εκτίμηση, και σας καλώ να αναφωνήσετε,

Ζήτω το Έθνος,

Ζήτω ο Στρατός,

Ζήτω η 16η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού".

Δείτε το βίντεο από το radioevros:

«Πύρινος λόγος» Αμβρόσιου κατά ΕΡΤ για την παράσταση «Jesus Christ Superstar»

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας δήλωσε ότι «επί τρείς ημέρες ήμασταν στο στόχαστρο της ΕΡΤ1 με τρόπο απαράδεκτο»

Νέα επίθεση κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω ανάρτησης που έκανε στο προσωπικό του ιστολόγιο, μετά την έντονη αντίδραση της δημόσιας τηλεόρασης στην προηγούμενη επίθεση που δέχθηκε από τον μητροπολίτη, με αφορμή την θεατρική παράσταση, «Jesus Christ Superstar».

Ειδικότερα, ο Αμβρόσιος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «προ ημερών, εξ αφορμής της αντιθέσεώς μας στην απόπειρα "στομώσεως"», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, «του μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 "Πρώτη Είδηση" με θέμα το έργο Jesus Christ Superstar, επί τρείς ημέρες ήμασταν στο στόχαστρο της ΕΡΤ1 με τρόπο απαράδεκτο», καθώς όπως υποστηρίζει, «έλεγαν μεν τα δικά τους επιχειρήματα, ενώ αποσιωπούσαν τα δικά μας ερωτήματα προς τους παρουσιαστές της εκπομπής».

Στην ίδια ανάρτηση ο Αμβρόσιος επικαλείται τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα», την περασμένη Κυριακή, η δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου, σχετικά με την εκπομπή της στην δημόσια τηλεόραση, για να ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι «αποτελούν πανηγυρική επιβεβαίωση των θέσεών μας για την συμπεριφορά των παραγόντων της ΕΡΤ».
Ακόμη, ο μητροπολίτης αναφέρει ότι «επανερχόμεθα μόνο και μόνο για να παρουσιάσουμε μερικά μηνύματα συμπαραστάσεως, τα οποία δεχθήκαμε τις ημέρες εκείνες», κατηγορώντας και πάλι την δημόσια τηλεόραση ότι «με τις εκπομπές της σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της ενεργείται μία πλύση εγκεφάλου».

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια τηλεόραση είχε αντιδράσει έντονα στην προ ημερών επίθεση από τον Αμβρόσιο και σε σχετική ανακοίνωση τονιζόταν μεταξύ άλλων: «Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Την έντονη αντίδρασή τους στα όσα είχε πει ο Αμβρόσιος κατά της δημόσιας τηλεόρασης είχαν εκφράσει ακόμη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η Ελλάδα ξόδεψε το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες από κάθε μέλος του ΝΑΤΟ

Πέραν της Ελλάδας, μόλις τρία κράτη-μέλη πέτυχαν το στόχο του 2%, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Εσθονία, ενώ στο όριο βρίσκεται η Πολωνία - H Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχει περίπου 106.000 ένστολους, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας 387.000 ένστολους

Κοντά στην κορυφή των στρατιωτικών δαπανών ανάμεσα στα 29 κράτη-μέλη του NATO βρέθηκε και το 2017 η Ελλάδα, αν και μικρότερο μέρος από ό,τι θα έπρεπε διοχετεύεται στην ποιοτική εξοπλιστική αναβάθμιση του στρατεύματος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Συμμαχίας.

Παρά την χρόνια κρίση, οι ελληνικές αμυντικές δαπάνες διαμορφώθηκαν στο 2,36% του ΑΕΠ, που ήταν η δεύτερη υψηλότερη αναλογία στο NATO. Πέραν της Ελλάδας, μόλις τρία κράτη-μέλη πέτυχαν το στόχο του 2%, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Εσθονία, ενώ στο όριο βρίσκεται η Πολωνία.

Αφαιρώντας την επίδραση του πληθωρισμού και των διακυμάνσεων στην ισοτιμία, το NATO εκτιμά πως οι στρατιωτικές δαπάνες της χώρας μας διαμορφώθηκαν στα 5,845 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αντίστοιχες δαπάνες της Τουρκίας ήταν υπερτριπλάσιες, και ανήλθαν στα 17,586 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Ελλάδα εκτιμάται ότι δαπανά 545 δολάρια κατά κεφαλήν για τις ανάγκες των ένοπλων δυνάμεών της, βρισκόμενη στην 8η θέση ανάμεσα στα μέλη της Συμμαχίας. Οι επτά χώρες που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα έχουν και σαφώς υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Σε μέγεθος στρατεύματος, η Ελλάδα υπολογίζεται ότι διαθέτει περίπου 106.000 ένστολους, περίπου 22.000 λιγότερους σε σχέση με το 2010. Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας αριθμούν 387.000 ένστολους, έχοντας μειωθεί κατά 108.000 σε βάθος επταετίας.

Η χώρα μας πάντως χάνει τον δεύτερο, ποιοτικό, στόχο που θέτει το NATO, ο οποίος προβλέπει ότι τουλάχιστον το ένα πέμπτο των ετήσιων αμυντικών δαπανών θα πρέπει να διοχετεύεται στην έρευνα και στην αγορά εξοπλισμού.

Οι ελληνικές εξοπλιστικές και ερευνητικές δαπάνες υπολογίζονται λίγο πάνω από 15% του συνόλου, δηλαδή περίπου πέντε μονάδες κάτω από τον στόχο.

Αντίθετα, η Τουρκία διαθέτει πάνω από το 30% των δικών της δαπανών για την απόκτηση καινούργιου υλικού και για έρευνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν μακράν η μεγαλύτερη δύναμη στη Συμμαχία, καθώς ήταν υπεύθυνες σχεδόν για το 72% των συνολικών δαπανών της Συμμαχίας ενώ τους αντιστοιχεί περίπου το μισό ΑΕΠ.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι και ο Καναδάς αύξησαν τις δικές τους στρατιωτικές δαπάνες για τρίτο συναπτό έτος το 2017, ενισχύοντας τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους κατά σχεδόν 5% σε σχέση με πρόπερσι.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ασκήσει μεγάλες πιέσεις στα μεγάλα κράτη της Ευρώπης να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους το ταχύτερο δυνατό.

Δείτε την έκθεση του ΝΑΤΟ εδώ

Νέο μήνυμα του Γ. Σαββίδη: Στα δύσκολα θα σας μετρήσω - ΦΩΤΟ

Νέο μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε Γιώργος Σαββίδης, μέσα από δημοσίευσή του.

Ο Γιώργος Σαββίδης μέσα από ακόμα δύο δημοσιεύσεις του στο Instagram, έστειλε μήνυμα τόσο για τον... περίγυρό του, όσο και για τον εαυτό του.

Στο πρώτο του ποστ, ανήρτησε μία εικόνα η οποία γράφει "Amber Alert", αναφέροντας χαρακτηριστικά "Στα εύκολα θα σας δω, στα δύσκολα θα σας μετρήσω! Υ.Γ. Δυστυχώς δεν ξεχνώ."

Στην συνέχεια έκανε ακόμα μία δημοσίευση στην οποία αναφέρει "I' m not perfect, but i' m always myself." , δηλαδή "Δεν είμαι τέλειος, αλλά είμαι πάντα ο εαυτός μου".

Δείτε τα σχετικά ποστ στο instagram:







Πηγή: filathlos.gr

ΤΟΥ ΚΛΑΦΤΗΚΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ! Τετ α τετ με νόημα Καμμένου - Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών - Στην ατζέντα το θέμα των δύο στρατιωτικών - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell.




Έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συζητήθηκε εν εκτάσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται στην Τουρκία.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:



«Σηκώνουν τα χέρια ψηλά» οι σωφρονιστικοί: Στις φυλακές Κορυδαλλού κυριαρχεί ο φόβος!

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσος, περιγράφει στο ΘΕΜΑ 104,6 το επεισόδιο με το μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου: «Απειλήθηκε με μαχαίρι και ξυλοκοπήθηκε με ένα μαστίγιο από καλώδια»

"Ήταν ένα ακόμη περιστατικό βίας" είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας Σπύρος Καρακίτσος, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό συναδέλφου του στις φυλακές Κορυδαλλού από τρεις Αλβανούς κρατούμενους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο, αφού πρώτα τον απείλησαν με μαχαίρι.

"Έγινε μια έρευνα σε ένα κελί και βρέθηκαν κάρτες κινητού τηλεφώνου και άλλα αντικείμενα που απαγορεύονται τα οποία κατασχέθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Την επόμενη ημέρα που ο ίδιος επικεφαλής υπαρχιφύλακας είχε βάρδια, ειδοποιήθηκε από τον Τοποθέτη ότι σε ένα κελί της Γ' πτέρυγας οι κρατούμενοι δεν έμπαιναν μέσα για να γίνει η καταμέτρηση. Όταν πήγε ο συνάδελφός μας εκεί απειλήθηκε με μαχαίρι και ξυλοκοπήθηκε με ένα μαστίγιο από καλώδια" είπε ο κ. Καρακίτσος.


Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό βίας στις φυλακές, αλλά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, υπάρχει διάχυτος φόβος για να προχωρήσουν οι συνάδελφοί του σε καταγγελίες.
"Ο φόβος είναι ένα χαρακτηριστικό που κυριαρχεί στις φυλακές και ιδίως στον Κορυδαλλό ως απόρροια της κατάστασης που επικρατεί μέσα στη φυλακή, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να ωραιοποιήσουν το περασμένο διάστημα. Δυστυχώς, όμως, είναι τέτοια τα περιστατικά που βιώνουμε στο πετσί μας μέσα στη φυλακή εργαζόμενοι και κρατούμενοι σχεδόν καθημερινά, που η εικόνα αυτή αποδομείται. Σε ποια άλλη φυλακή, σε ποια άλλη δουλειά, σε ποια υπηρεσία κάποιος πάει να βγάλει το μεροκάματο του και μαστιγώνεται;" διερωτήθηκε ο Σπύρος Καρακίτσος, μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Το επικίνδυνο αυτό περιστατικό δεν έγινε αμέσως γνωστό και, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Καρακίτσος, υπήρξε προσπάθεια να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. "Το μάθαμε από τον ηλεκτρονικό Τύπο. Ούτε εγώ, που μπορώ να έχω μια παραπάνω πληροφόρηση ως πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, δεν γνώριζα ότι συνέβη αυτό το περιστατικό. Πιστεύω ότι δεν ήταν ενήμερο ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης με όσα αναφέρουν στο δελτίο Τύπου. Το όλο περιστατικό αποσιωπήθηκε" σημείωσε ο κ. Καρακίτσος, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή "υπάρχει εισαγγελική έρευνα σε εξέλιξη, η οποία θα ρίξει άπλετο φως".

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα για την καθυστέρηση ενημέρωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης και των εισαγγελικών αρχών. "Αν ένας υπάλληλος φοβάται να κάνει την αναφορά για ένα σοβαρότατο περιστατικό φανταστείτε για απλά καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν, γιατί δεν είναι μια ωραία ατμόσφαιρα η φυλακή, δεν περνάμε ωραία, δεν θα γίνεται απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η απόλυτη ζουγκλοποίηση της κοινωνίας μέσα στη φυλακή. Είναι ντροπή για την κοινωνία να υπάρχει τέτοιο πράγμα".

Εμφανίστηκε βέβαιος ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ότι η βία στις φυλακές δεν θα σταματήσει εδώ: "Σας λέω ότι θα επεκταθούν τα επεισόδια. Είμαστε σε ένα βούρκο που κινείται δεξιά και αριστερά".

Στο ερώτημα αν τέτοιου είδους περιστατικά θα είχαν αποφευχθεί αν λειτουργούσαν οι φυλακές τύπου Γ' ο κ. Καρακίτσος απάντησε ότι "οι φυλακές τύπου Γ' δεν λειτούργησαν ποτέ. Ακόμα όμως κι αν λειτουργούσαν ήταν ένα φοβερό λάθος. Σας θυμίζω ότι ο αρχιφύλακας αυτών των φυλακών δολοφονήθηκε με 46 σφαίρες. Όπως και να 'χει όμως, τα προβλήματα που έχει το ελληνικό σύστημα κράτησης είναι πολυδομικά. Όσοι πιστεύουν ότι με την αποσυμφόρηση το φυλακών θα λυθούν τα προβλήματα κι από κει και πέρα θα πάμε να κόψουμε δέκα κορδέλες σε δέκα φυλακές, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Εμείς είπαμε ναι στην αποσυμφόρηση των φυλακών το είπαμε και με κόστος αν θέλετε, αλλά το πιστεύουμε ότι έπρεπε να γίνει, αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται γενναίες δομικές παρεμβάσεις στο σύστημα κράτησης της χώρας για να μπορέσει να ανασάνει. Υπάρχει μια σταδιακή αύξηση αυτών των κρατουμένων που αποφυλακίζονται και πέφτουν σε νέα παραπτώματα και επιστρέφουν στις φυλακές, οι οποίοι πλέον πρέπει να εκτίσουν και την παλιά ποινή και τη νέα".

ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης στα έργα για το νέο γήπεδο-Τοποθέτησε αγιασμό στην πρώτη «πλάκα» για την «Αγιά Σοφιά» [εικόνες & βίντεο]

Μια πολύ σημαντική ημέρα ήταν η σημερινή για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τα πρώτα μπετά και την πρώτη «πλάκα» στην «Αγιά Σοφιά», κάτι που δείχνει πως η ανέγερση του νέου γηπέδου των «κιτρινόμαυρων» συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια βρέθηκε και ο Δημήτρης Μελλισανίδης σε μια συμβολική κίνηση, αλλά και για να τσεκάρει από κοντά την πορεία των έργων, μιλώντας με τους υπευθύνους του έργου. Για περίπου μισή ώρα του έδειξαν από κοντά πώς προχωρά η ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ και στη συνέχεια ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της «Δικέφαλος» και της κατασκευαστικής εταιρίας, Ερμώνασσα ΑΕ, για όλες τις λεπτομέρειες.



Πιο συγκεκριμένα, ρώτησε για το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν, αλλά και για τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν την κατασκευή της «Αγιά Σοφιά». Σε εκείνο το σημείο, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης θέλησε να δώσει το στίγμα του για την... επόμενη μέρα, αλλά και την προσμονή όλων στην ΑΕΚ για το... όνειρό τους. «Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», η ατάκα του προς τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το έργο! Από ‘κει και πέρα, σήμερα τα συνεργεία δούλεψαν με προβολείς από τους γερανούς μέχρι το βράδυ, κάτι που θα γίνει σε όλες τις πλάκες του έργου, όπως ακριβώς απαιτείται μετά το πέσιμο όλου του τσιμέντου. Ουσιαστικά, αυτή είναι η πλάκα μιας πλευράς των υπόγειων γκαράζ, στο πρώτο δάπεδο του γηπέδου.



Τέλος, πριν πέσει το τσιμέντο για την πρώτη «πλάκα», στις κολόνες του νέου γηπέδου τοποθετήθηκε αγιασμός από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά.





Φωτογραφίες: ΠΑΕ ΑΕΚ