16 Μαρτίου 2018

Το video-οδηγία UEFA σε ΕΠΟ που δικαιώνει τον ΠΑΟΚ!


Το SDNA αποκαλύπτει το video-οδηγία που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ για το... παθητικό οφσάιντ. Δυο φάσεις καρμπόν με τα γκολ του Βαρέλα σε Τούμπα και Τρίπολη λύνουν τον πολυσυζητημένο «γρίφο» του Μαουρίτσιο.

Το πρωτάθλημα διακόπηκε μετά από απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη αφού ούτε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έφτασε ομαλά στο τέλος του. Η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η αφορμή για αυτό, όμως και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο όταν είδε να ακυρώνεται γκολ της ομάδας του.

Μετά από μέρες, έγινε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί η αίσθηση πως το γκολ του Βαρέλα ήταν αντικανονικό. Όμως ο κανονισμός είναι σαφής και η UEFA το περασμένο καλοκαίρι έφτιαξε βίντεο έτσι ώστε να διευκρινίσει κάποιες φάσεις που δημιουργούν αμφιβολία.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, μία επιτροπή από καθηγητές διαιτησίας παρουσιάζει στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ αλλά και τις ακαδημίες, τις οδηγίες – αλλαγές για τους κανονισμούς.

Από αυτή την διαδικασία περνούν όλες οι ομάδες και είναι υποχρεωτική. Είναι υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και οι κατευθύνσεις είναι από την UEFA. Ουσιαστικά η UEFA στέλνει τα βίντεο και τα επιμελείται με υπότιτλους η ΕΠΟ, στην περίπτωση της Ελλάδας ο Κύρος Βασάρρας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στην αρχική εικόνα υπάρχουν το σήμα της ΕΠΟ, αλλά και μετά από κάθε τέρμα συγκεκριμένες οδηγίες προς τους διαιτητές.

Σε αυτές τις παρουσιάσεις, το βάρος πέφτει στις αλλαγές των κανονισμών αλλά και σε περιπτώσεις που δημιουργούν αμφιβολία.

Στη φετινή παρουσίαση, υπάρχει το βίντεο που ξεκαθαρίζει τι είναι και τι δεν είναι οφσάιντ σε περιπτώσεις σαν αυτή του Βαρέλα και του Μαουρίτσιο.

Για την ακρίβεια, στο βίντεο που έχει εξασφαλίσει το SDNA, η πρώτη φάση είναι παρόμοια με αυτή του γκολ του Βαρέλα στη Τρίπολη που ακυρώνεται σωστά λόγω της κίνησης του Μαουρίτσιο και η δεύτερη φάση είναι παρόμοια με αυτή του γκολ του Βαρέλα απέναντι στην ΑΕΚ που παρότι αρχικά μέτρησε, ο φόβος του Κομίνη έφερε τα πάνω κάτω.

Προσέξτε ότι στη δεύτερη φάση όπου το γκολ μετράει, ο αμυνόμενος που προσπαθεί να διώξει την μπάλα είναι στην ίδια απόσταση με τον επιθετικό (1.5-2μ.) όπως ο Μπάρκας με τον Μαουρίσιο... επειδή οι ΑΕΚτζήδες λένε ότι ο Μαουρίσιο τον παρεμπιδίζει ώστε να αποκρούσει... εν τω μεταξύ ο Μπάρκας πέφτει κανονικά και δεν διαμαρτύρεται ότι παρεμποδίστηκε... μέχρι να πάρει γραμμή από τον Λυμπερόπουλο

Δείτε μόνοι σας το βίντεο με τις δύο φάσεις για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.



Σταύρος Κόλκας
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/444930/video-odigia-uefa-se-epo-gia-pathitiko-ofsaint

Πρετεντέρης: Ο νόμος του Μέρφι είναι νόμος

"Η χώρα περιέρχεται σε κατάσταση αδυναμίας διακυβέρνησης. Η δημοκρατική διέξοδος λεγεται εκλογές. Η επιλογή και οι επιπτώσεις της είναι στο χέρι του πρωθυπουργού" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:



Σινιάλο Μητσοτάκη στο Κίνημα Αλλαγής: Είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε

Ανοιγμα για συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος. «Είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στην αποστροφή του.

Ο αρχηγός της ΝΔ θέλησε να παραστεί ο ίδιος στις εργασίες του Συνεδρίου προκειμένου να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα που μπορεί να οδηγήσει σε... μετεκλογικές συγκλίσεις. Ενα ενδεχόμενο που άφησε ανοικτό νωρίτερα, στην εναρκτήρια ομιλία της και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε: «Προχωρώντας προς τις εκλογές, δεν διστάζω να πω πως είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε. Είναι η προστασία των θεσμών, η εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και η ανάπτυξη ενός νέου πατριωτισμού με συγκλίσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα. Όμως πολλά θα είναι και τα σταυροδρόμια και μετά τις εκλογές».

Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει, πως δεν είναι εκείνος που θα κάνει υποδείξεις στο Κίνημα Αλλαγής για το πώς θα πορευτεί.

«Δεν είμαι εγώ ασφαλώς αυτός που θα σας υποδείξει πώς θα κινηθείτε. Αλλά αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση για όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Γιατί η νέα Ελλάδα μας χρειάζεται όλους και γιατί πρέπει να θεμελιώσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα σεβασμού και συνεργασιών», υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως παρακολούθησε στενά όλες τις διεργασίες που έλαβαν χώρο στην Κεντροαριστερά.

«Παρακολούθησα με προσοχή τις διεργασίες στον πολιτικό σας χώρο τους τελευταίους μήνες. Όπως ξέρετε, πιστεύω βαθιά στο άνοιγμα των κομμάτων στην κοινωνία. Χάρηκα ειλικρινά για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς από τη βάση. Όπως χαίρομαι και για τη δυναμική που απελευθερώθηκε στη διαδικασία αυτή», τόνισε.

Επιπροσθέτως, τόνισε, πως παρόλο που ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής σήμερα, και ΝΔ υπήρξαν αντίπαλοι σχεδόν για σαράντα χρόνια, ωστόσο όταν το εθνικό συμφέρον το επέβαλλε υπήρξαν στιγμές σύγκλισης. «Μπορώ να πω ότι οι στιγμές αυτές, παλαιότερα ή πιο πρόσφατα, χαρακτηρίστηκαν από πολιτική εντιμότητα και προσωπική ειλικρίνεια. Γιατί σε μια Δημοκρατία υπάρχουν -και πρέπει να υπάρχουν -διαφορετικές ιδεολογίες, που οδηγούν συχνά και σε πολιτικές συγκρούσεις, αλλά το εθνικό συμφέρον προέχει. Και σήμερα αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η υπεράσπιση των θεσμικών αρμών της δημοκρατίας μας. Διότι η τριετής λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μειώσει τη σημασία των ιδεολογικών διαφορών, καθώς αυτό που διακυβεύεται σήμερα η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Γιατί όταν υπονομεύονται ανοιχτά η Δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες Αρχές, η κοινοβουλευτική λειτουργία και ο Τύπος, τότε οι παραταξιακές αποχρώσεις θαμπώνουν ενώπιον του γκρίζου που τις απειλεί από κοινού. ‘Όταν το κράτος αλώνεται χυδαία από χιλιάδες κομματικούς πελάτες, η οικονομία σκοντάφτει σε παιχνίδια νέας διαπλοκής και ο δημόσιος διάλογος δηλητηριάζεται από κυνισμό και προπαγάνδα, τότε οι εύλογες διαφωνίες μας υποχωρούν. Και όταν, βεβαίως, τα εθνικά θέματα γίνονται -στα κρυφά και υπογείως- φτηνά ερασιτεχνικά παιχνίδια μικροκομματισμού, τότε οι διαφορές μας αμβλύνονται μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο για την πατρίδα», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προανήγγειλε νέο Σύνταγμα και αλλαγή εκλογικού νόμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αλλαγή του Συντάγματος αλλά και τον νέο εκλογικό νόμο που ο πρόεδρος της ΝΔ έχει επισημάνει πως θα αλλάξει.«Ένας νέος εκλογικός νόμος που να τον συμφωνήσουμε και να τον ψηφίσουμε μαζί στην αρχή της επόμενης κυβερνητικής θητείας ώστε να βρούμε την αναγκαία ισορροπία ανάμεσα στην αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα».

Για τις μεταρρυθμίσεις

«Οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, ο εκσυγχρονισμός της Διοίκησης, η Υγεία, η Ασφάλεια και, επιτέλους, ένα Εθνικό Πρόγραμμα για την Παιδεία βασισμένο σε συναινέσεις, όπως αυτές που πετύχαμε στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ΝΔ.

«Η κυβέρνηση δεν καταργεί την Βουλή, αλλά ναρκοθετεί τη λειτουργία της. Δεν κλείνει το Δημόσιο, αλλά το πολιορκεί με χιλιάδες ψηφοφόρους της. Δεν έχει ΥΕΝΕΔ, αλλά έκανε ΥΕΝΕΔ την ΕΡΤ, που τάχα έδιωξε το «μαύρο» για να επιστρέψει στο κατάμαυρο. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά πρωτεύει το κοινό αίτημα να μην περάσει ο καθεστωτικός αυταρχισμός την τάφρο της Δημοκρατίας. Κάτι που προϋποθέτει συστράτευση όλων μας για την περιφρούρηση του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών μας», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
iefimerida.gr

Ισως να μην έρθουμε ποτέ σε επαφή με εξωγήινους -Μελέτη αποκαλύπτει τον λόγο [εικόνες]

Λένε πως ζουν ανάμεσά μας... Πως έχουν επισκεφτεί τη Γη και σίγουρα υπάρχουν εκεί έξω!

Η συζήτηση για το εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο, μια νέα μελέτη έρχεται να καταρρίψει τις ελπίδες ορισμένων πως θα έρθουν σε επαφή με εξωγήινους.


Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως εάν βρεθεί σήμα από προηγμένο εξωγήινο πολιτισμό, πιθανόν η συγκεκριμένη μορφή ζωής είναι νεκρή τη στιγμή εκείνη.



«Αν το σήμα έρχεται από την άλλη πλευρά του γαλαξία, όταν φτάσει σε εμάς, ο πολιτισμός θα έχει χαθεί», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Κλαούντιο Γκριμάλντι από το Federal Polytechnical School της Λοζάνης.

Η μελέτη σημειώνει πως όταν ένας πολιτισμός σταματά να εκπέμπει σήματα, αυτά θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν ως ηχώ. Παρόλο, που είναι πιθανός ο εντοπισμός τους, οι πιθανότητες να βρεθεί ζωή είναι περιορισμένη.

Βέβαια, ενδέχεται να υπάρχουν κατοικήσιμοι πλανήτες, που είναι σχετικά κοντά για να έχουν λάβει κάποιο σήμα από εμάς. Κάπως έτσι η ελπίδα ορισμένων δεν έχει χαθεί εντελώς.



Με πληροφορίες IFL Science

"GOOD DIPLOMACY E;"-«Τορπίλη» στη διαπραγμάτευση από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: «Παράλογες» ορισμένες ελληνικές θέσεις

Διπλωματικές πηγές εκφράζουν απορίες σχετικά με το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, την ώρα που «πυροδοτεί» την κατάσταση...

Στον «παραλογισμό» πλησιάζουν ορισμένες ελληνικές θέσεις, φέρεται να δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Η δήλωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή», έγινε σε συναντήσεις που είχε με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Τα λεγόμενα Ντιμιτρόφ προκάλεσαν ερωτήματα στην Αθήνα, εν όψει μάλιστα της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στη γείτονα χώρα.
Διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η «Καθημερινή», εκφράζουν απορίες σχετικά με το τι είδους διαπραγμάτευση αναμένει ο Σκοπιανός αξιωματούχος, την ώρα που «πυροδοτεί» την κατάσταση.

Την ίδια ώρα στα Σκόπια, ο Ζάραν Ζάεφ ανακοίνωσε ανασχηματισμό με στόχο την ισχυρότερη κυβερνητική πλειοψηφία. Οπως είπε, θα μιλήσει πιθανώς με όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του VMRO-DPMNE.

Οι πιθανές αλλαγές, σύμφωνα με τον Ζάεφ, θα είναι ένα μήνυμα προς όλους πως η κυβέρνηση μέσα από ισχυρή και σταθερή πλειοψηφία θα λάβει σοβαρές αποφάσεις για τη χώρα, οι οποίες βρίσκονται στο προσκήνιο.

ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΣ! Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Τραμπ Στιβ Μπάνον αποθεώνει τον Μουσολίνι: Ήταν αρρενωπός - Φορούσε στολές

Ο Μπάνον, που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και υποστηρίζει πλέον την Μαρίν Λεπέν, είπε για τον Μουσολίνι ότι ήταν «μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα»

Ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός στρατηγικός αναλυτής Στιβ Μπάνον που διετέλεσε και ειδικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου... τάραξε και πάλι τα νερά εκφράζοντας αυτή τη φορά τον απεριόριστο θαυμασμό του για τον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι! 

Μιλώντας στο περιοδικό The Spectator, o πρώην διευθυντής σύνταξης του ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart News διατρανώνει ότι ο Ιταλός φασιστής ηγέτης κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν «μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα»!

Ο Μπάνον δήλωσε μάλιστα γοητευμένος και για τις στιλιστικές επιλογές του Ιταλού δικτάτορα αλλά και για τις κατακτήσεις που είχε. «Ήταν προφανώς ο αγαπημένος των γυναικών». «Ήταν ο τύπος του άντρα που θαύμαζαν οι άντρες... Είχε όλη αυτή τη αρρενωπότητα», είπε ο Μπάνον και πρόσθεσε: «Είχε επίσης εκπληκτική αίσθηση της μόδας, όλο αυτό το πράγμα με τις στολές… Είμαι γοητευμένος από τον Μουσολίνι».



Ο Μπάνον, διετέλεσε γενικός διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.
Στα μέσα Αυγούστου του 2017 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του συμβούλου του Τραμπ και να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο όταν κατηγορήθηκε ότι τάσσεται υπέρ μια πολύ σκληρής γραμμής κατά των μειονοτήτων.

Εσχάτως δραστηριοποιείται στην Ευρώπη στηρίζοντας την Ζαν Μαρί Λεπέν. Πρόσφατα, είχε παρευρεθεί και στο συνέδριο του γαλλικού Εθνικού Μετώπου.

«Είστε μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος,» είχε τονίσει ο Μπάνον μιλώντας στα μέλη του Εθνικού Μετώπου στη γαλλική πόλη Λιλ. «Η ιστορία είναι με το μέρος μας.» Αυτό απέδειξε η εκλογική επιτυχία των δεξιών λαϊκιστών στην Ιταλία, την Πολωνία και την Ουγγαρία, είχε αναφέρει ο πρώην επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής του Τραμπ .

Σε αποστολή κατασκοπείας στα Φώκλαντ το μοιραίο υποβρύχιο με τους 44 νεκρούς

Ομολογία-σοκ του επιτελάρχη προσωπικού της κυβέρνησης της Αργεντινής στη Βουλή - Ποιος ήταν ο στόχος της αποστολής «Control of the Sea Patrol» - Βρετανικό ελικόπτερο καταδίωκε το San Juan

Η υπόθεση του υποβρυχίου ARA San Juan, το οποίο χάθηκε στην άβυσσο της θάλασσας στα νησιά Φώκλαντ, στην Αργεντινή, είχε προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου διεθνή κινητοποίηση και ενεργοποίηση του συνόλου των δυνάμεων διάσωσης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, καθώς 44 άνθρωποι, τα μέλη του πληρώματος, παρασύρθηκαν σε έναν υγρό μεταλλικό τάφο. Από την αρχή των ερευνών, η κυβέρνηση της Αργεντινής «έσκιζε τα ρούχα της» ότι το υποβρύχιο βρισκόταν σε αποστολή άσκησης ρουτίνας. Σήμερα, για πρώτη φορά, και ενώ το υποβρύχιο δεν έχει βρεθεί, η κυβέρνηση της Αργεντινής παραδέχθηκε για πρώτη φορά, ότι το υποβρύχιο San Juan βρισκόταν σε «αποστολή κατσκοπείας» στα Νησιά Φώκλαντ, τα οποία αποτελούν βρετανικό έδαφος.

Το νέο αυτό στοιχείο, η παραδοχή των Αργεντινών, συνιστά ανατροπή των δεδομένων της υπόθεσης, καθώς, όπως έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα έρευνα, το υποβρύχιο παρουσίασε ξαφνική βλάβη και μία μεγάλη έκρηξη, πριν χαθεί στην άβυσσο, δίχως την παραμικρή αντίδραση από το άρτια εκπαιδευμένο πλήρωμά του. Ως εκ τούτου, πλέον, στον καμβά της έρευνας προστίθεται και το ενδεχόμενο το υποβρύχιο να δέχθηκε πλήγμα, καθώς, όπως δήλωσε ο επικεφαλής προσωπικού της αργεντίνικης κυβέρνησης, το San Juan βρισκόταν τον περασμένο Νοέμβριο, σε αποστολή κατασκοπείας στα βρετανικά νησιά Φώκλαντ, ή όπως τα αποκαλούν οι Αργεντινοί, στα νησιά Malvinas.

Ο Marcos Penas, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας για το υποβρύχιο, είπε στο κοινοβούλιο της Αργεντινής ότι το San Juan βρισκόταν σε μυστική αποστολή προκειμένου «να καταγράψει κινήσεις και να φωτογραφήσει πλοία, τοποθεσίες, κτίρια, τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου και πολεμικά πλοία με άλλες σημαίες», προσθέτοντας ότι είχε και δεύτερη αποστολή του ήταν «να στείλει αυτό το υλικό σε μας, προκειμένου να το επεξαργαστούμε και να διαπιστώσουμε τις κινήσεις πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή των νησιών Malvinas».
Ο Penas πρόσθεσε επίσης, ότι καταγράφηκε λίστα με πλοία και αεροσκάφη της RAF που ταυτοποίησε το υποβρύχιο, στην περιοχή των νησιών Φώκλαντ. Η έγκριση για την αποστολή δόθηκε στις 24 Οκτωβρίου, με τον τίτλο «Control of the Sea Patrol» (Έλεγχος της Θαλάσσιας Περιπολίας), έναν μήνα πριν χαθεί στην άβυσσο το San Juan.

Στις 15 Νοεμβρίου, την ημέρα που συνέβη η τραγωδία, το σχέδιο πέρασε στη «φάση 2, επίπεδο 4», ενώ το San Juan είχε πετύχει να καταγράψει εικόνες και βίντεο από αεροσκάφη της RAF και της τοπικής κυβέρνησης των νησιών Φώκλαντ.

Το επόμενο διάστημα είχε κυκλοφορήσει η φήμη, από συγγενείς του πληρώματος, ότι το υποβρύχιο είχε εντοπιστεί από βρετανικό ελικόπτερο και ότι είχε γίνει εμπλοκή. Οι συγγενείς υποστήριζαν ότι είχαν ενημέρωση μέσω μηνυμάτων από τα παιδιά τους. Η πληροφορία αυτή είχε χαρακτηριστεί «ολοκληρωτικά αναληθής» από το υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής.

Λίγες ημέρες πριν χαθεί το υποβρύχιο, ένας ναύτης του πληρώματος, ο Roberto Daniel Medina, είχε στείλει μήνυμα στην αδερφή του Jesica ότι το San Juan πλέει κοντά στα νησιά Φώκλαντ και ότι ένα βρετανικό ελικόπτερο τους καταδιώκει και επιχειρεί να τους σταματήσει.

Η ομολογία του επιτελάρχη της αργεντίνικης κυβέρνησης θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς πλέον είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το υποβρύχιο San Juan να βυθίστηκε από εχθρικά πυρά και να μην εξαφανίστηκε λόγω μηχανικής ή άλλης βλάβης, όπως υπέθεταν και διέρρεαν οι εμπειρογνώμονες.

Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ανιψιός γνωστής ηθοποιού εξαφανίστηκε μαζί με τις δύο αδελφές 16 και 17 ετών-Τηλεφώνησαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μαζί με τα κορίτσια αγνοείται και ένας 19χρονος φίλος τους - «Μου είπε ότι οι φίλες του θέλουν να φύγουν από το σπίτι» λέει ο πατέρας του 19χρονου - «Έχουν περάσει πέντε μέρες που δεν έχω κανένα νέο τους, τις παρακαλώ να γυρίσουν» λέει η μητέρα της Εμμανουέλας και της Ντενίσα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την εξαφάνιση των δυο ανήλικων κοριτσιών που εξαφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα από το σπίτι τους στο Δήλεσι Αττικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα δυο κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών αντίστοιχα εικάζεται ότι μπορεί να βρίσκονται μαζί με έναν 19χρονο φίλο τους ο οποίος έχει εξαφανιστεί και αυτός από το σπίτι του σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του. Μάλιστα ο 19χρονος φαίνεται να είχε ενημερώσει τον πατέρα του, ότι οι δυο φίλες του αντιμετωπίζουν κάποια οικογενειακά προβλήματα και ήταν διατεθειμένος να τις βοηθήσει.

Ο πατέρας του 19χρονου μίλησε στο protothema.gr και είπε: 
 
«Η μια η κοπέλα ήταν συμμαθήτρια του γιου μου και έρχεται και μου λέει ο γιος μου πριν εξαφανιστεί: Θέλω να βοηθήσω κάποια κορίτσια τα οποία αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα και θέλουν να φύγουν από το σπίτι τους. Και τον συμβούλευσα ότι τα κορίτσια θα τα λύσουν τα προβλήματά τους με τους γονείς τους, δεν θέλω να ανακατευτείς εσύ. Επειδή ο γιος μου είναι καλό παιδί και ψυχοπονιάρης μου είπε:"Εγώ μπαμπά θα τις βοηθήσω" αλλά δεν περίμενα να εξαφανιστούν και να μην μπορώ να επικοινωνήσω κι εγώ μαζί του. Τον παρακαλώ πολύ να γυρίσει πίσω γιατί είναι πολύ άσχημο που έχει εξαφανιστεί μαζί με τα κορίτσια και είναι μικρά παιδιά δεν μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους. Πρέπει να γυρίσουν γιατί ανησυχούμε και θα τα βοηθήσουμε εμείς» λέει στο protothema.gr o πατέρας του 19χρονου.

Στο protothema.gr μίλησε και η θεία του 19χρονου η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Χαλκιά.

"Ο ανιψιός μου πηγαίνει στο ΕΠΑΛ και παράλληλα εργάζεται εδώ στο Δήλεσι της Βοιωτίας . Είναι ένα ανεξάρτητο και καλό παιδί . Εγώ τον είδα τελευταία φορά την περασμένη Παρασκευή όπου θα πήγαινε στη δουλίτσα του αλλά δεν γνωρίζω αν έχει σχέση με τα κορίτσια. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σήμερα ο πατέρας του δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία στην Αθήνα. Ο πατέρας του μίλησε τελευταία φορά τη Δευτέρα το απόγευμα και από εκείνη την ημέρα είναι κλειστό το κινητό του».

Η αγωνία των γονιών της Εμμανουέλας και της Ντενίσα κορυφώνεται όσο περνούν οι μέρες και δεν έχουν κανένα νέο τους από τα αγαπημένα τους κορίτσια. Η Ντενίσα και η Εμμανουέλα Ντ. εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους τη Δευτέρα, αλλά η οικογένειά τους ενημέρωσε δύο ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης τις αρμόδιες αρχές

Η μητέρα τους, η οποία ανησυχεί για την τύχη των δυο ανήλικων κοριτσιών μίλησε στο protothema.gr υποστηρίζοντας:

«Μόλις έμαθα ότι τα κοριτσάκια μου δεν πήγαν σχολείο πήγα αμέσως στην αστυνομία και τους ενημέρωσα. Έχουν περάσει πέντε μέρες τώρα που δεν έχω κανένα νέο τους και εγώ κι ο πατέρας τους, τις ψάχνουμε παντού αλλά μάταια μέχρι τώρα. Έχω ρωτήσει φίλους, συγγενείς αλλά δεν τις έχει δει κανείς. Είναι πολύ αγαπημένες και οι δυο και θέλω να τους πω ότι ο αδερφός τους, ανησυχεί πολύ και τις περιμένει. Τις παρακαλώ μέσα από τη ψυχή μου, να γυρίσουν πίσω κι ότι δεν θα τις μαλώσω γιατί τις αγαπώ πολύ και τις δυο, αρκεί να είναι καλά».

Η Ντενίσα Ντ. έχει ύψος 1,70 m, είναι 55 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Όταν χάθηκε φορούσε καφέ μπουφάν, μαύρο κολάν, ασπρόμαυρη ριγέ μπλούζα, άσπρα αθλητικά παπούτσια και κρατούσε σχολική τσάντα.





Η Εμμανουέλα Ντ. έχει ύψος 1,62 m, είναι 40 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Όταν χάθηκε μαζί με την αδερφή της, φορούσε καφέ μπουφάν, γκρι τζιν, μαύρη μπλούζα, άσπρα αθλητικά παπούτσια και κρατούσε επίσης σχολική τσάντα.





Με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» ζητεί από οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Τηλεφώνησαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Παρασκευής τα δύο ανήλικα κορίτσια επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, του είπαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και επιβεβαίωσαν ότι μαζί τους βρίσκεται και ο 19χρονος που αγνοείται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εμμανουέλα και η Ντενίσα δήλωσαν ότι δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

ΣΤΟΚΟΙ οπαδοί του ΠΑΟΚ μαζεύουν υπογραφές και δηλώνουν: Αν τιμωρηθεί η ομάδα, δεν πάμε... πόλεμο!

«Αν τολμήσετε να επιβάλλετε μεθοδευμένη εξοντωτική ποινή στον ΠΑΟΚ [...] αυτομάτως να θεωρήσετε τα φύλλα πορείας μας, σε περίπτωση επιστράτευσης, ως απλά κουρελόχαρτα. Κανένας οπαδός του ΠΑΟΚ σε μάχες για τη δικιά σας Ελλάδα» λένε χαρακτηριστικά

«Δεν θα πάμε στον πόλεμο, αν τολμήσετε να τιμωρήσετε τον ΠΑΟΚ». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι φανατικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, με αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μέσω ψηφίσματος στην διεθνή διαδικτυακή πλατφόρμα «Avaaz.org».

Οι φίλοι του «Δικεφάλου του Βορρά», εδώ και δύο 24ωρα, συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ του ψηφίσματος, με τον τίτλο: «Κάτω τα χέρια σας από τον ΠΑΟΚ».

Οι εμπνευστές του ψηφίσματος ξεκαθαρίζουν ότι, εάν τιμωρηθεί η ομάδα τους λόγω των πρωτοφανών επεισοδίων της περασμένης Κυριακής και στην περίπτωση που κηρυχθεί επιστράτευση στην χώρα μας, τα φύλλα πορεία τους θα είναι απλά κουρελόχαρτα! 

«Αν τολμήσετε να επιβάλλετε μεθοδευμένη εξοντωτική ποινή στον ΠΑΟΚ προς τέρψιν των Μαφιόζων της Αθήνας, αυτομάτως να θεωρήσετε τα φύλλα πορείας μας, σε περίπτωση επιστράτευσης, ως απλά κουρελόχαρτα. Κανένας οπαδός του ΠΑΟΚ σε μάχες για τη δικιά σας Ελλάδα. Εμείς πολεμάμε ΜΟΝΟ για τον ΠΑΟΚ» λένε χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει συγκεντρώσει 6.350 υπογραφές υποστηρικτών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, με την προτροπή, κάτω από την φωτογραφία της κατάμεστης θύρας 4 του γηπέδου της Τούμπας, να αναφέρει: «Ας φτάσουμε τις 100.000».

Η πλατφόρμα «Avaaz» είναι ένα παγκόσμιο ακτιβιστικό κίνημα που αριθμεί περισσότερα από 46 εκατομμύρια μέλη σε 195 χώρες έχοντας πραγματοποιήσει άνω των 365.000 δράσεων από το 2007 που ιδρύθηκε.

Μέσω των ψηφισμάτων του, που «τρέχουν», έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει εκατομμύρια πολίτες ταυτόχρονα σε όλη την υφήλιο, λαμβάνοντας θέση πάνω σε φλέγοντα ζητήματα τοπικού, εθνικού ή παγκόσμιου ενδιαφέροντος, μέσω συγκέντρωσης υπογραφών σε σχετικά ψηφίσματα.





Μανόλης Γαλάνης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΜΑΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙΑΣΑΝ; ΕΥΓΕ! ΕΛ.ΑΣ: Αυτός είναι ο 63χρονος προπονητής-σάτυρος που ασελγούσε σε ανήλικους στη Θεσσαλονίκη

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία του 63χρονου προπονητή τένις, σε βάρος του οποίου του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Πρόκειται για τον Αγγελούδη Αλέξανδρο του Παναγιώτη και της Αμαλίας, γεν. το 1955 στις Σέρρες.




Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα: κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη και πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων με παθόντες ανήλικους από 12 έως 15 ετών με σκοπό την επιδίωξη οικονομικού οφέλους από αυτές, αποπλάνηση παιδιών με παθόντα ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής που συμπλήρωσε τα 12 όχι όμως τα 15 έτη και με ανήλικους που συμπλήρωσαν τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Οι ΠΑΣΟΚοι αποδοκίμασαν τον Λεβέντη στο συνέδριο -Τι είπε και προκάλεσε την οργή [βίντεο]

Την οργή των συνέδρων στο ΣΕΦ, στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος άσκησε οξεία κριτική στις πρώην ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ με ονομαστικές αναφορές στον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου και στις επιλογές τους.

Ο κ. Λεβέντης μίλησε ακόμη και για τον δανεισμό του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ επέκρινε την Φώφη Γεννηματά για την απόφαση της να μην υπερψηφίσει το νόμο για την απλή αναλογική. Απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου τόνισε πως ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια ενώ για τον Κώστα Σημίτη σημείωσε πως ήταν ο πρωθυπουργός, που έβαλε την χώρα στο ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είπε ακόμη στην ομιλία του «Πολλοί από εσάς που βρίσκεστε σήμερα δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 1974, ψηφίσατε άλλα κόμματα, μετά σας έφερε κοντά στο ΠΑΣΟΚ η εξουσία. Να σας πω ότι με αγωνία το 1974, επειδή είχα μεγάλη φιλία και συγγένεια με τον Γρήγορη Κασιμάτη τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα για να βάλουμε το ΠΑΣΟΚ με όσο καλύτερο ποσοστό μπορούσαμε στη Βουλή. Τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα. Eχουμε εδώ μπροστά στην πρώτη σειρά τον πρωθυπουργό που μας έβαλε στα μνημόνια, κύριε Γιώργο (Παπανδρέου) μας έβαλες στο μνημόνιο με ωραίο φόντο... » με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από τους συνέδρους, ενώ συμπλήρωσε «Ο λόγος της κας Γεννηματά είχε πολλα συνθήματα λες και έψαχνε χειροκρότημα».

Ο κ. Λεβέντης απαντώντας στις αποδοκιμασίες είπε προς τους συνέδρους πως δεν ήλθε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να αποσπάσει χειροκροτήματα και έκλεισε την ομιλία του.

Σε απάντηση, το προεδρείο του Συνεδρίου και συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κουτσούκος τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι φιλόξενο κόμμα, ωστόσο, οι σύνεδροι δεν μπορούν να δέχονται προσβολές.

Δείτε σχετικό βίντεο




Πειθαρχική δίωξη στον Σκουτέρη που έβγαλε απόφαση... μεσάνυχτα για τον ΠΑΟΚ

Οπως έγινε γνωστό Πειθαρχική Δίωξη ασκήθηκε εις βάρος του Δημήτρη Σκουτέρη με την αιτιολογία πως εξέδωσε την απόφαση του για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ετσι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ θα περάσει από δίωξη για την απόφαση του για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (δίχως να έχει εκδώσει απόφαση για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ που είχε γίνει νωρίτερα!) [ΔΕ: Βάζει και θαυμαστικό ο δημοσιοκάφρος του iefimerida! Πως να βγάλει απόφαση ρε μαλ@κα όταν ο Ολυμπιακός ζητάει συνεχώς αναβολές και στέλνει τους δικηγόρους του στο νοσοκομείο για να πάρει αναβολή; Σήμερα πήρε πάλι αναβολή επειδή ο Σκουτέρης δεν έχει δημοσιεύσει το σκεπτικό της απόφασης για ΠΑΟΚ, ενώ δεν έχει υποχρέωση να το δημοσιεύσει] λίγες ώρες πριν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ να επιστρέψει 3 βαθμούς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και να «σβήσει» την ποινή του κεκλεισμένων των θυρών, δίχως να «πατά» σε κάποιο άρθρο η απόφαση του:

Δείτε τι αναφέρει το site «dikisports» του Κυριάκου Θωμαϊδη: «Η επιθεωρήτρια των δικαστηρίων άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Πρόεδρο Πρωτοδικών Δημήτρη Σκουτέρη. Η δίωξη σχετίζεται με την ενέργεια του ως προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να εκδώσει απόφαση για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στη 1 τα ξημερώματα».

iefimerida.gr

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ! G. Pyatt: Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας

Σε ένα στρατηγικό πλαίσιο, με έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, τοποθετεί με δηλώσεις του από τα Ιωάννινα, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη χώρα μας, Geoffrey Pyatt.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι μια πτυχή ειδικού ενδιαφέροντος είναι τα Δυτικά Βαλκάνια, για να χαρακτηρίσει την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας. «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια άποψη για αυτήν την περιοχή, που είναι να δουν τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να συνεχίσουν την πορεία προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την ένταξη στην ΕΕ και αν το επιλέξουν, στο ΝΑΤΟ». υπογράμμισε.

Για το μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Pyatt είπε πως οι ΗΠΑ εκτιμούν τις συνεχιζόμενες ενέργειες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του να συνεχίζει τον διάλογο με την Άγκυρα και να βοηθάει την Τουρκία, όπως είπε, να παραμένει επικεντρωμένη στη Δύση. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, σημείωσε τέλος, έχουν το ίδιο συμφέρον έναντι της Τουρκίας και προσέθεσε πως «θέλουμε να δούμε την Τουρκία να παραμένει προσδεδεμένη στη Δύση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Τουρισμός, εκπαίδευση, τεχνολογία και προσφυγικό ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων και του αντιδημάρχου Παντελή Κολόκα με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων μετά τον αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου του Δημαρχείου. Ο Πρέσβης αναφέρθηκε στην ιστορία των Ιωαννίνων δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, ενώ εξήρε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών για την ισχυροποίηση των δεσμών του με το Ισραήλ, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Όπως τόνισε ο κ. Pyatt, οι σχέσεις αυτές μπορούν να έχουν άμεσες θετικές επιδράσεις στην περιοχή μας, τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και της τεχνολογίας.

Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα πως τα Ιωάννινα μπορούν να αποτελέσουν ένα κομβικό σημείο ανάπτυξης της τεχνολογίας για όλη την Ελλάδα καθώς τόσο η γεωγραφική τους θέση όσο και το πανεπιστήμιό τους αποτελούν πολύ γερές βάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μπέγκας, ανέπτυξε στον πρέσβη τη στρατηγική του Δήμου Ιωαννιτών σε ότι αφορά την ανάπτυξη του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “θέλουμε τα Γιάννινα να είναι μια ανοιχτή πόλη” και παραθέτοντάς του τις ενέργειες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και σε επίπεδο διπλωματίας πόλεων με τον κ. Pyatt να δηλώνει ότι “οι κινήσεις αυτές είναι στη σωστή κατεύθυνση”.
Μάλιστα ο κ. Pyatt έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές που παρουσιάζει η περιοχή μας σε ότι αφορά τον αθλητικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πεδίο δράσης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε ο Πρέσβης και για την οικονομία της περιοχής αλλά και για το πως επηρεάστηκαν τα Γιάννενα από το προσφυγικό.

NΔ: Tην ίδια ημέρα Τσίπρας και Φρουζής ζητούσαν να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα

Τα πυρά στο Μέγαρο Μαξίμου επιστρέφει η ΝΔ η οποία με μία άκρως δηκτική ανακοίνωση επιτίθεται στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως, καθημερινά πλέον, εφευρίσκουν και νέες «αποκαλύψεις» για την υπόθεση της Novartis.

Προσθέτουν, ωστόσο δε, πως «η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελλε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα» καθώς, όπως τονίζουν, την ίδια μέρα (23 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με συνέντευξη Τύπου την απόσυρση τροπολογίας της κυβέρνησης της ΝΔ την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε και εκείνος έκτακτη συνέντευξη τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο, να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφικές τους παραφυάδες, εφευρίσκουν καθημερινά πλέον και νέες “αποκαλύψεις” για τη Novartis. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελλε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα. Την ίδια μέρα (26 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με ανακοίνωση την απόσυρση τροπολογίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο. Να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. Άραγε τι έχει να πει για αυτή τη “σύμπτωση” ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;».

FIFA: Ο Ολυμπιακός στις 9 ομάδες από υπανάπτυκτες χώρες του πλανήτη με τουλάχιστον 40 τίτλους

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις -μόλις- εννέα ομάδες του πλανήτη που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τουλάχιστον 40 πρωταθλήματα.

Αυτό σημειώνει σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, με αφορμή την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος Αιγύπτου από την Αλ Αχλί και την παράθεση των «αριθμών της εβδομάδας». Η νίκη της Αλ Αχλί την Κυριακή στο γήπεδο της ENPPI, της επέτρεψε να εξασφαλίσει το τρόπαιο, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας βρίσκεται έκτος στην σχετική λίστα, πίσω από Ρέϊντζερς (54), Λίνφιλντ (52), Πενιαρόλ (49), Σέλτικ (48), Νασιονάλ (46), αλλά μπροστά από την Σάουθ Τσάϊνα (Χονγκ Κονγκ, 41), Ολύμπια (Παραγουάη, 40) και Αλ Αχλί (40).

ΜΑ ΓΙΑΤΙ; ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ! Παναθηναϊκός: Οπαδοί έξω από το σπίτι του Κωνσταντίνου

Έξω από το σπίτι του Βασίλη Κωνσταντίνου πήγαν φίλοι του Παναθηναϊκού, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια συνέχεια στις ειρηνικές κινητοποιήσεις του κόσμου της ομάδας, μετά τις επισκέψεις στα σπίτια των Γιάννη Αλαφούζου και Χρήστου Παναγόπουλου, αλλά και στο κατάστημα της Αθηνάς Μπαλωμένου. Περίπου 30 οπαδοί της ομάδας φώναξαν συνθήματα, πέταξαν στον δρόμο φειγ βολάν και αποχώρησαν δίχως να συμβούν παρατράγουδα.

Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS -Δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για την εμπλοκή του Αντρίκου Παπανδρέου

Τον δρόμο για το αρχείο πήρε η δικογραφία για τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως  CDS, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας, η οποία είχε πισωγυρίσματα, αλλά και πολύμηνες αναμονές των απαντήσεων στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Η έρευνα είχε δυο σκέλη με το πρώτο να αφορά ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια λόγω της επαγγελματικής σχέσης που είχε με την εταιρία Unigestion η οποία αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2009-2010.

Η έρευνα δεν εντόπισε στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτήν την καταγγελία, η οποία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αναφορά ενός δικηγόρου και ενός οικονομολόγου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Επίσης υπήρξε και πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψε ότι κάποιοι καιρδοσκόπισαν σε βάρος της χώρας.

Η έρευνα άνοιξε το 2010 με τον εισαγγελέα Α. Κορρέα να κρίνει με διάταξη του ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο ωστόσο το 2012 ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητησε συμπληρωματική έρευνα
προκειμένου να αναζητηθεί  όλη η διαδρομή των CDS.

Έρευνα είχε κάνει και το ΣΔΟΕ η οποία δεν κατέληξε σε κάποιο ποινικά αξιολογήσιμο εύρημα.

Μπουτάρης: Ελπίζω ο Σαββίδης να επενδύσει μέρος των 1,6 δισ. στη Θεσσαλονίκη [εικόνα]

Την ελπίδα να επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης στη Θεσσαλονίκη μέρος των 1/6 δισ. δολαρίων που έλαβε από το deal πώλησης της ΣΕΚΑΠ και Donskoy Tabac εξέφρασε ο Γ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας την συμφωνία Σαββίδη-JTI ανήρτησε το εξής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Ελπίζω ότι ένα μέρος από τα 1,6 δις δολάρια που προέκυψαν από το deal πώλησης της Donskoy Tabak του κ. Ιβάν Σαββίδη στον Ιαπωνικό κολοσσό JTI να επενδυθεί στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή».


Συνεργάτες Σαμαρά κατά Μαξίμου: «Συνιστούμε ψυχραιμία στη γελοία συμμορία»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνητικών κύκλων και συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, με φόντο την υπόθεση Novartis.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Καθώς ο κ. Τζανακόπουλος ειναι προφανώς σε δύσκολη θέση -κατανοητό- και οι "κυβερνητικές πηγές" δεν απάντησαν απολύτως τίποτα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, συνιστούμε στη γελοία συμμορία ψυχραιμία. Μέχρι τέλους...»

Η «απολογία» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ προς τον ΠΑΟΚ για Σταραμόπουλο

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ περί της αλήθειας της UEFA, ήρθε η σειρά της ΕΡΑ ΣΠΟΡ να ανταπαντήσει στον Δικέφαλο

Η ΕΡΑ ΣΠΟΡ τοποθετήθηκε επίσημα απαντώντας στον ΠΑΟΚ για το ρεπορτάζ δημοσιογράφου που μετέφερε την πληροφορία για τον σχολιασμό ανθρώπων της UEFA για την επίμαχη φάση του ντέρμπι της Τούμπας με ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση - απάντηση:

Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 545/16.03.2018 επιστολής του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΠΑΟΚ σχετικά με σχόλια σε αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, επισημαίνονται τα εξής:

Ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος δεν ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ, ούτε είναι εξωτερικός συνεργάτης της και στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει για θέματα διεθνούς ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ δεν φέρει την ευθύνη για τα λεγόμενα προσκεκλημένων της.

Η ΕΡΑ σπορ σε καμία περίπτωση δεν υιοθέτησε το «ρεπορτάζ» του κ. Σταραμόπουλου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΑΣΠΟΡ, στο site και το facebook της ΕΡΤ, ενώ δεν απεστάλη στους συντάκτες με δελτίο Τύπου ή άλλη προωθητική ενέργεια.

Ο σχολιασμός συγκεκριμένης πληροφορίας από δημοσιογράφο της ΕΡΤ θα εξεταστεί και θα ελεγχθεί σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ΕΡΑΣΠΟΡ τηρεί πάντα τους κανόνες της πολυφωνίας και της αντικειμενικής πληροφόρησης όλων των Ελλήνων φιλάθλων, χωρίς μεροληψία και οπαδικές εξαρτήσεις».

Άγρια κόντρα Λεβέντη με παρουσιαστές της ΕΡΤ - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ - ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα με τους παρουσιαστές της εκπομπής της ΕΡΤ1, "Απευθείας", όπου ήταν καλεσμένος, είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης κατήγγειλε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ότι δεν προβάλλει, ως όφειλε, το κόμμα του και οξύνοντας την κριτική του, είπε στους δημοσιογράφους της εκπομπής ότι η ΕΡΤ λιβανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θέλω στην κρατική τηλεόραση να υπάρχουν λιβανιστήρια της κυβέρνησης», τους είπε και επικαλέστηκε το δικαίωμα της Ένωσης Κεντρώων να καλείται στις εκπομπές ισοτίμως με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

«Είκοσι χρόνια έκανε σωστά τη δουλειά της η ΕΡΤ; Γιατί εμένα δεν μου αρέσει να είναι κυβερνητικό λιβανιστήρι», είπε ακόμη ο κ. Λεβέντης και η δημόσια αντιπαράθεση, σε ζωντανή σύνδεση, άρχισε να… ξεφεύγει με τα πνεύματα να ηρεμούν αρκετά λεπτά αργότερα και λίγο πριν ολοκληρωθεί η θυελλώδης τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Λεβέντη στην ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής από την μεριά τους υποστήριξαν πως ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης είναι να παρουσιάζει όλες τις πτυχές της επικαιρότητας και όλες τις απόψεις κάτι που συμβαίνει με ζωντανή απόδειξη αυτού τα πάνελ από κάθε πολιτικό χώρο στα οποία προσκαλούνται καθημερινά στις εκπομπές και τα δελτία της ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

Επί του θέματος τοποθετήθηκε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία σε ανακοίνωση της επιτέθηκε στον κ. Λεβέντη.

«Για άλλη μια φορά σήμερα ο «κεντρώος» κ. Λεβέντης, ως καλεσμένος της εκπομπής «απ΄ευθείας», έβγαλε το μίσος του εναντίον της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ταυτιζόμενος με τις απόψεις του ακροδεξιού Αμβρόσιου και όλων εκείνων που κατά καιρούς έχουν νοσταλγήσει το πραξικόπημα του μαύρου που διέπραξε το καθεστώς Σαμαρά –Βενιζέλου κλείνοντας την ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Αντιλαμβανόμαστε τα επικοινωνιακά τερτίπια του ανεκδιήγητου προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος έχοντας εξασφαλίσει τελευταία τη συμπάθεια και την υποστήριξη των καθοδηγητών της ΝΔ και αντιερτικών βαρόνων της μιντιακής μαφίας, πρέπει να λεκιάσει, να λοιδορήσει, να μειώσει την αξία της ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό όμως που δε μπορεί να καταλάβει ούτε ο πιο απλά σκεπτόμενος πολίτης, είναι η επιμονή του να στρογγυλέψει τη γνωστή και ρατσιστική μισάνθρωπη δημόσια παραίνεση του μητροπολίτη», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και επισημαίνεται: «Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κ. Λεβέντη θεωρούν την καλόπιστη κριτική όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και απαραίτητη, όμως αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που με πρόσχημα τον πλουραλισμό και την δημοκρατική ενημέρωση, θέλουν να καταδείξουν το φασιστικό δόγμα των συσπειρωμένων ακροδεξιών στη ΝΔ , τη Χρυσή Αυγή, τον Μητροπολίτη Αγιαλείας και Καλαβρύτων κ.α., ότι είναι άχρηστη και επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο (στην ουσία για την μιντιακή και οικονομική ολιγαρχία) η ύπαρξη μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παρ΄όλο που λίγες ημέρες πριν σε εκπομπή του ΑΝΤ1 μας απαξιώνατε χαρακτηρίζοντάς μας «άπλυτους και βρωμιάρηδες» σήμερα βρεθήκατε καλεσμένος μας για να βγάλετε για άλλη μια φορά το δηλητήριό σας εναντίον της ΕΡΤ.

Αυτό είναι όμως το στοιχείο που κάνει την ΕΡΤ μοναδική και την διαφοροποιεί από τους φίλους σας «νταβατζήδες» της διαπλοκής.

Κ. Λεβέντη σας το ξαναλέμε για άλλη μια φορά πως δεν δεχόμαστε μαθήματα ευπρέπειας και δημοκρατίας από κανέναν ιεροκήρυκα της μαύρης ολιγαρχίας της πολιτικο- μιντιακής διαπλοκής όσο κι αν παριστάνει τον …λεβέντη».

Τι είπε ο Βασίλης Λεβέντης για τους στρατιωτικούς

Ο κ. Λεβέντης κατά την παρουσία του στην εκπομπή της ΕΡΤ αναφέρθηκε στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Είπε πως πρέπει να αντικατασταθεί η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί «επέτρεψε περιπολία δύο ανθρώπων, ενώ οι άλλοι είχαν επτά».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Τι ειπώθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η απόφαση

[Και οι δύο μάρτυρες της ΑΕΚ είπαν ότι ποτέ ο διαιτητής δεν τους είπε να μπουν να τελειώσει το παιχνίδι... ο Κονέ εκείνο το βράδυ είπε επι λέξη:"μας είπε να βγούμε να παίξουμε τα τελευταία 5 λεπτά, αλλά μετά από 1,5 ώρα δε μπορούσαμε"... σε αυτό επικεντρώνεται ο ΠΑΟΚ που θέλει να διαχωρίσει τον αγώνα και την εξέλιξή του από την εισβολή του Σαββίδη]

Επί πέντε ώρες τα νομικά επιτελεία και οι παράγοντες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έδωσαν ντέρμπι ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου για όσα συνέβησαν στην Τούμπα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μηνά Λυσάνδρου, τον γενικό αρχηγό, Βασίλη Δημητριάδη και την δικηγόρο Έλλη Ρίζου, βάσισε τη γραμμή της στο ότι το ντέρμπι της Τούμπας διακόπηκε λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και τα μέλη της αποστολής της να νιώθουν απειλή από το συγκεκριμένο συμβάν και έτσι να μη δέχονται να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Από την πλευρά της, η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους Μάκη Γκαγκάτση (Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ), Ηλία Γεροντίδη (Υπεύθυνος Ασφαλείας) και τους νομικούς εκπροσώπους Αχιλλέα Μαυρομάτη, Λάμπρο Μπίρδα, Λάκη Σημαιοφορίδη στηρίχθηκε στο ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο δεν αισθάνθηκε πραγματικά απειλή από την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη και ότι η Ένωση αρνήθηκε να βγει για να τελειώσει ο αγώνας επειδή ήταν πίσω στο σκορ.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ο διαιτητής του ντέρμπι Γιώργος Κομίνης, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Σε ένα από τα διαλείμματα της διαδικασίας, το Δικαστήριο κάλεσε τον Γιώργο Κομίνη, προκειμένου να εμφανιστεί την Δευτέρα, με τον διεθνή διαιτητή να απαντάει ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος και έτσι να καλείται τελικά να τοποθετηθεί εγγράφως επί της ενστάσεως εντός 48 ωρών.

Με τη σειρά τους, οι δύο σύλλογοι ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών από την στιγμή που θα τους γίνει γνωστή η κατάθεση του κ. Κομίνη, προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για την τύχη του ντέρμπι της Τούμπας αναμένεται από την Τετάρτη και έπειτα.

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν στην εκδίκαση:

Πρόεδρος: «Ποιες ήταν οι ενέργειες, πώς κινήθηκε ο διαιτητής και ο βοηθός, διαδικαστικά πάντα».

«Ο διαιτητής έδειξε σέντρα, ότι είναι γκολ. Στη συνέχεια υπάρχει μία επικοινωνία με τον βοηθό κύριο Ποντίκη. Αμέσως διαμαρτυρηθήκαμε ότι ήταν οφσάιντ. Ο Ποντίκης του είπε να πάει κοντά του και μετά από κουβέντα 2-3 λεπτών, του λέει στο αυτί κάτι ο κύριος Ποντίκης και ο διαιτητής λέει οφσάιντ», κατέθεσε ο Βασίλης Δημητριάδης, με την πλευρά του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται.

Πρόεδρος: «Υπέπεσε στην αντίληψη σας ότι ήταν 4 άτομα στο ταρτάν»;

Δημητριάδης: «Δεν μπορούσα να το δω».

Πρόεδρος: «Μετά τι συνέβη»;

Δημητριάδης: «Υπήρχαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες. Αφού δείχνει οφσάιντ, πάει στη σέντρα, πάλι με τον Ποντίκη, ο Κομίνης, φωνάζει τους δύο αρχηγούς ότι το γκολ είναι οφσάιντ».

Πρόεδρος: «Για το συμβάν με τον κύριο Σαββίδη»;

Δημητριάδης: «Ο Κομίνης, δύο φορές είπε ότι είναι οφσάιντ. Εν συνεχεία εκεί που υπάρχει η ένταση, στη γραμμή του αγωνιστικού χώρου υπάρχει ο Ιβάν Σαββίδης, Ο Μαουρίτσιο του είπε κάτι, προφανώς τι έδειξε ο διαιτητής».

Δημητριάδης: «Μπήκε με συνοδεία 6-8 ατόμων και έκανε κίνηση στην ομάδα να φύγει η ομάδα. Προφανώς ήταν άτομα της προσωπικής του ασφάλειας. Δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνα. Έκανε μία χειρονομία ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει. Προσέγγισε στα 2-3 μέτρα τον διαιτητή, κάτι του είπε αλλά δεν κατάλαβα τι».

Δημητριάδης : «Ήταν εκνευρισμένος ο κύριος Σαββίδης, δεν τον απέτρεψε κάποιος Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μόνο του έκανες κίνηση να μην φύγει η ομάδα».

Πρόεδρος: «Εκφόβισε τους παρισταμένους»;

Δημητριάδης: «Όταν πήγες να φύγει, έκανε μία στροφή αριστερά προς τον πάγκο της ΑΕΚ, μαινόμενος, με επιθετικές διαθέσεις. Να πάει να διαμαρτυρηθεί, να πιέσει; Δεν ξέρω»

Πρόεδρος: «Είδατε το όπλο»;

Δημητριάδης: «Το είδα όταν γύρισε προς τον πάγκο της ομάδας. Ήταν σε κατάσταση έκρυθμη».

Πρόεδρος: «Με ποιον σκοπό πήγε; Για να φοβίσει»;

Δημητριάδης: «Προσέγγισε τον πάγκο της ομάδας μας, πάει να βγει και γυρίζει. Την πρώτη φορά φορούσε μπουφάν, τη δεύτερη όχι. Ήρθε και με απώθησε βίαια. Του είπα “γιατί σε μένα, είναι οφσάιντ”. Μου είπε κάτι αλλά δεν κατάλαβα».

Πρόεδρος: «Το όπλο τότε το αντιληφθήκατε»;

Δημητριάδης: «Όταν γύρισε».

Πρόεδρος: «Σας το προέτεινε»;

Δημητριάδης: «Όχι, δεν το προέτεινε, ούτε το έβγαλε από τη θήκη».

Πρόεδρος: «Είχε πρόθεση να δηλώσει κάτι με το όπλο»;

Δημητριάδης: «Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί τη δεύτερη φορά δεν είχε το μπουφάν. Προφανώς ήθελε να φανεί το όπλο; Δεν μπορώ να σκεφτώ».

Πρόεδρος: «Το έβγαλε για να προκαλέσει τρόμο και ανησυχία;».

Δημητριάδης: «Η εικόνα του όπλου ήταν σοκαριστική και ειδικά για τους παίκτες».

Πρόεδρος: Η εικόνα του όπλου δηλαδή…».

Δημητριάδης: «Προφανώς, μας προκάλεσε σοκ, φοβηθήκαμε».

Πρόεδρος: «Σας χώρισε κάποιος;».

Δημητριάδης: «Τον τράβηξαν οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του».

Πρόεδρος: «Απειλήθηκε κάποιος»;

Δημητριάδης: «Η αποστολή τρομοκρατήθηκε και μόνο που είδε το όπλο. Βγήκε μετά από πέντε λεπτά με τη συνοδεία του. Δεν ξέρω αν έφυγε από το γήπεδο».

Πρόεδρος: «Με τον Μίχελ, τι έγινε»;

Δημητριάδης: «Όταν μπήκε ο Σαββίδης στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πάει στον διαιτητή, τον προσπέρασε ο Μίχελ και του είπε κάτι στο αυτί. Από ότι είδα στο φύλλο αγώνα, του είπε ότι σήμερα τελείωσες. Μετά αποχωρεί ο Σαββίδης και ο διαιτητής Κομίνης λέει στους βοηθούς του να πάνε στα αποδυτήρια. Η μέριμνά μας ήταν να είναι η αποστολή ασφαλής, συγκεντρωθήκαμε στον πάγκο. Πέντε λεπτά μετά την αποχώρηση του διαιτητή, αποχωρήσαμε κι εμείς».

Πρόεδρος: «Η συμπεριφορά των οπαδών ποια ήταν»;

Δημητριάδης: «Διαμαρτυρίες με φωνές. Υπήρχε ένας αναβρασμός. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια άλλη ενέργεια. Μπήκαμε στα αποδυτήρια και μετά οι παίκτες του ΠΑΟΚ».

Πρόεδρος: «Ο παρατηρητής λέει ότι έμειναν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του ΠΑΟΚ».

Πρόεδρος: «Το έπιανε το όπλο του ο Σαββίδης»; Δημητριάδης: «Όταν με απώθησε βίαια, δεν είδα κάτι τέτοιο».

Δημητριάδης: «Οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια, κάποιοι που το είδαν στον πάγκο, το είπαν στους άλλους. Αυτό έφερε αναστάτωση και τηλεφωνήματα από δικούς τους ανθρώπους που τους ρωτούσαν αν ήταν καλά. Υπήρχε αναμονή για το τι θα γίνει. Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν ο Λυσάνδρου και ο Μάκης Γκαγκάτσης. Εγώ, δεν ήμουν μέσα. Εγώ ασχολήθηκα με το να είναι ασφαλείς οι παίκτες. Και μέσα στα αποδυτήρια υπήρχε αναβρασμός, έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης».

Πρόεδρος: «Τι ενημέρωση είχατε»;

Δημητριάδης: «Ο κύριος Λυσάνδρου μας είπε ότι περιμένουμε την απόφαση του διαιτητή. Εμείς περιμέναμε τι θα αποφασίσει. Ότι μας πει ο διαιτητής».

Πρόεδρος: «Για το γκολ»; Δημητριάδης: «Ότι μας πει ο διαιτητής».

Πρόεδρος: «Δεν είχε ολοκληρωθεί ο αγώνας; Σας είπε να βγείτε έξω;».

Δημητριάδης: «Μας είπε ότι διακόπτω τον αγώνα για όλα αυτά που έγιναν».

Πρόεδρος: «Εσείς είπατε ότι ήσασταν πρόθυμοι να βγείτε;» Δημητριάδης: «Εμείς περιμέναμε την απόφαση».

Πρόεδρος: «Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, δηλώστε αδυναμία λόγω ανασφάλειας».

Δημητριάδης: «Όλα τα μέλη ήταν τρομοκρατημένα».

Πρόεδρος: «Απείλησε κάποιον; Τι φοβηθήκατε»;

Δημητριάδης: «Κύριε πρόεδρε, είναι σοκαριστικό. Όταν είδαμε το όπλο και μετά μιλούσαμε μεταξύ μας και κυκλοφόρησαν και οι φωτογραφίες, υπήρχε φόβος. Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν και οι παίκτες είδαν το όπλο και σε εικόνα».

Πρόεδρος: «Είχατε κάποια ενόχληση»;

Δημητριάδης: «Δεν φύγαμε από τον αγωνιστικό χώρο πριν τον διαιτητή. Αν θέλαμε να διακοπεί, θα φεύγαμε με το που μπήκε ο Σαββίδης με το όπλο. Εμείς φύγαμε μετά τον διαιτητή και όχι πριν. Είναι η πρώτη φορά, τόσα χρόνια στο γήπεδο, που είδα όπλο μέσα σε αυτό».

Ρίζου: «Έκανε κρύο στο γήπεδο»;

Δημητριάδης: «Ναι».

Ρίζου: «Το έβγαλε τυχαία το μπουφάν»;

Δημητριάδης: «Προφανώς όχι γιατί ζεσταινόταν».

Πρόεδρος: «Γιατί το έβγαλε το μπουφάν»;

Δημητριάδης: «Προφανώς για να φανεί το όπλο».

Πρόεδρος: «Από την βίαιη απώθηση, τρομάξατε»; Δημητριάδης: «Δεν θα φοβηθώ»;

Ρίζου: «Ποιος ήταν ο λόγος που δεν αντιδράσατε»; Δημητριάδης: «Δεν γνωρίζαμε αν είχε φύγει ο Σαββίδης από το γήπεδο».

Πρόεδρος: «Είχατε πρόσβαση στα ΜΜΕ όμως». Δημητριάδης: «Δεν τον είδαμε μέσα στα αποδυτήρια».

Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ δεν αρνούνται την ύπαρξη του όπλου.

Ρίζου: «Παρενέβησαν οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν ή για να του κάνουν σύσταση;» Δημητριάδης: «Όχι, δεν τον πλησίασε κανείς. Ο διαιτητής από την στιγμή που μπήκε στα αποδυτήρια, δεν βγήκε από το δωματιάκι του».

Ερωτήσεις από πλευράς ΠΑΟΚ προς τον Βασίλη Δημητριάδη.

Μαυρομμάτης: «Γυρνάει πίσω ο Σαββίδης αφού σας απώθησε και είδατε το όπλο»;

Δημητριάδης: «Μόλις γύρισε, είδα το όπλο».

Μαυρομμάτης: «Η αντίδραση σας, ποια ήταν»; Δημητριάδης: «Η αντίδραση μου ήταν να μαζέψω τους παίκτες στον πάγκο».

Μαυρομμάτης: «Γιατί δεν φωνάξατε αστυνομία, να πείτε ότι έχει όπλο»; Δημητριάδης: «Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να μαζέψω τους παίκτες στον πάγκο, γιατί υπήρχε το ενδεχόμενο εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ κατέθεσε το βίντεο της NOVA.

Μαυρομμάτης: «Από το βίντεο, δεν προκύπτει εικόνα τρομαγμένου». Δημητριάδης: «Έπρεπε να διατηρήσω την ψυχραιμία μου για να μην πανικοβάλλω τους παίκτες μου».

Μαυρομμάτης: «Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν είδαν το όπλο». Δημητριάδης: «Μην το λέτε αυτό».

Μαυρομμάτης: «Στα αποδυτήρια είσαστε τρομοκρατημένοι; Ζητάω κύριε πρόεδρε να δείτε τις κάμερες. Φαίνεται ότι δεν είχαν κανένα θέμα, είδαμε πως ήταν. Ζητάμε να δείτε τις κάμερες».

Πρόεδρος: «Το δικαστήριο επιφυλάσσεται με την έκδοση της απόφασής του να απαντήσει και στο συγκεκριμένο αίτημα».

Μαυρομμάτης: «Είδατε μετά ξανά τον Σαββίδη»; Δημητριάδης: «Όχι».

Μαυρομμάτης: «Για αυτό ζητάμε κύριε πρόεδρε να καταθέσει ο κύριος Κομίνης».

Μπίρδας: «Στα αποδυτήρια αφήσατε τους παίκτες σας να μιλήσουν στα κινητά»;  Δημητριάδης: «Το κινητό πλέον έχει γίνει προέκταση των χεριών. Τι να απαγορεύσω; Ήταν δύο ώρες μέσα στα αποδυτήρια». Δημητριάδης: «Το σοκ ήταν η εισβολή, οι άνθρωποι που ήταν μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη και το όπλο του».

Μπίρδας: «Με ποια πράξη τρομοκρατηθήκατε»;

Πρόεδρος: «Ποια είναι η απειλητική του συμπεριφορά»; Δημητριάδης: «Όταν μπαίνει μέσα με συνοδεία ατόμων και έρχεται προς τα πάνω σου και σε απωθεί, δεν είναι απειλή»;

Μπίρδας: «Ρωτήσατε μετά αν έφυγε»; Δημητριάδης: «Όχι δεν ρώτησα, δεν με ενδιέφερε».

Μπίρδας: «Με τον Μίχελ τι είδατε»; Δημητριάδης: «Είδα ότι του είπε κάτι στο αυτί και είδα ότι έκανε μια ενέργεια».

Πρόεδρος: «Τι καταλάβατε από την ενέργεια»; Δημητριάδης: «Μπορεί να του είπε ότι τελείωσες σήμερα από τη διαιτησία ή γενικά, δεν ξέρω του τι είπε».

Μπίρδας: «Είπε κάτι ο Σαββίδης στον διαιτητή»; Πρόεδρος: «Δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνα».

Μπίρδας: «Πότε ενημερωθήκατε ότι το γκολ μέτρησε»;

Δημητριάδης: «Όταν φύγαμε μας είπε δύο φορές ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Μετά μας ενημέρωσε ο κύριος Λυσάνδρου που ήταν στα αποδυτήρια ότι το γκολ θα μετρήσει. Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω αν βγήκε μετά από τα αποδυτήρια. Εμάς δεν μας είπαν να βγούμε. Δεν ξέρω αν βγήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ».

Σημαιοφορίδης: «Λέτε ότι οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν και από τους συνοδούς»;

Δημητριάδης: «Οι συνοδοί δεν είδα να χτυπούν. Αυτοί που ήρθαν πίσω από εμένα, δεν με πείραξαν. Ένας που ήταν από πίσω, προσπάθησε να κρατήσει τον Σαββίδη. Οι παίκτες τρομοκρατήθηκαν από τον Ιβάν Σαββίδη, τους συνοδούς και από το όπλο».

Γκαγκάτσης: «Δεν πήγατε καμία στιγμή μέσα στα αποδυτήρια των διαιτητών»;

Δημητριάδης: «Ήμουν ακριβώς απ’ έξω».

Γκαγκάτσης: «Στην πόρτα που ήσασταν, είπατε κάτι για την οικογένεια Κομίνη»;

Δημητριάδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Δεν ρωτήσατε τον κύριο Κομίνη αν θα μπει»; Δημητριάδης: «Όχι».

Γκαγκάτσης: «Ακούστηκε κάποιο σφύριγμα για να μπείτε μέσα». Δημητριάδης: «Όχι».

Μικρή διακοπή.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Δημητριάδης έχει κληθεί μάρτυρας, από το δικαστήριο, επειδή στο κατηγορητήριο γίνεται λόγος για βίαιη επίθεση του Ιβάν Σαββίδη στο πρόσωπο του.

Κατέθεσε ο προϊστάμενος σε θέματα ασφαλείας του ΠΑΟΚ, Ηλίας Γεροντίδης.

«Τα πάντα ήταν ήρεμα, μέχρι εκείνη την ώρα δεν έγινε τίποτα. Μετά τη στιγμή του γκολ ενώ στην αρχή οδηγήθηκε στην σέντρα και ο διαιτητής και ο βοηθός. Οι πάντες και τα πάντα κατάλαβαν ότι τι μέτρησε». «Μετά είδαμε μία διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και του διαιτητή. Υπήρχαν διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής δεν ήξερε τι να σφυρίξει και από εκεί και πέρα έγινε ότι έγινε». «Μετά είδαμε μία διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και του διαιτητή. Υπήρχαν διαμαρτυρίες. Ο διαιτητής δεν ήξερε τι να σφυρίξει και από εκεί και πέρα έγινε ότι έγινε». «Μετά υπήρχε η λογική αγανάκτηση από την πλευρά του κόσμου. Σε όλο τον αγώνα ο κόσμος ήταν ευπρεπής. Μετά έγινε η είσοδος του κυρίου Σαββίδη με 2-3 άτομα. Από τη σουίτα υπάρχει πρόσβαση στα αποδυτήρια και από εκεί στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν μέλη της συνοδείας του και ο αστυνομικός που έχει για την ασφάλεια του».

Πρόεδρος: «Γιατί μπήκε»;

Γεροντίδης: «Από την αγανάκτηση του, προφανώς».

Πρόεδρος: «Δικαιολογεί η αγανάκτηση την είσοδό του»;

Γεροντίδης: «Η αγανάκτησή του είναι στο μέγιστο βαθμό. Κρίνονται τα πάντα από το γκολ και βλέπει έναν διαιτητή με ήξεις αφίξεις».

Πρόεδρος: «Μπήκε να διαμαρτυρηθεί»;

Γεροντίδης: «Προτρέπει τους παίκτες να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Προσπαθεί να απομακρύνει τους παίκτες του ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προσέγγιση στον διαιτητή. Ήταν πολύ μακριά, στα 15-20 μέτρα».

Πρόεδρος: «Για τον Μίχελ»;

Γεροντίδης: «Δεν ξέρω τι του είπε, χειρονομία μπορεί να ήταν στη φάση της κινήσεως του χεριού του. Μετά έφυγε από εκεί. Δεν πρόσεξα τι έγινε, αλλά πιστεύω ότι έφυγε. Δεν είδα τι έκανε ο Μίχελ με τον ρεπόρτερ της ΝOVA. Ο Σαββίδης πρέπει να προκλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ. Άκουσα κάποιες φωνές από τον πάγκο της ΑΕΚ».

Γεροντίδης: «Κατευθύνθηκαν 5-6 προς τον πάγκο της ΑΕΚ, ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ εκεί, διάφοροι παράγοντες. Υπήρχαν αποδοκιμασίες από τον πάγκο της ΑΕΚ. Απ’ ότι ξέρω δεν τους είπε τίποτα. Κάποια στιγμή κινήθηκε προς τα αποδυτήρια αλλά βγήκε έξω. Δεν είδα πουθενά βίαιη απώθηση».

Πρόεδρος: «Τη δεύτερη φορά φορούσε το μπουφάν του»; Γεροντίδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Είχε όπλο»; Γεροντίδης: «Ναι, στη θήκη. Αγανάκτησε και έβγαλε το μπουφάν του. Ήταν σε υπερένταση».

Πρόεδρος: «Είχε άλλο σκοπό»; Γεροντίδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Γιατί έφερε το όπλο εντός του γηπέδου»; Γεροντίδης: «Δεν φέρει όπλο συνήθως μαζί του. Μπορεί να το είχε από κεκτημένη ταχύτητα. Έχει απειληθεί, για αυτό έχει όπλο».

Πρόεδρος: «Γνωρίζετε από ποιον»; Γεροντίδης: «Όχι».

Πρόεδρος: «Μέσα στην Τούμπα και γενικά στα γήπεδα, που απαγορεύεται, γιατί το έφερε»;

Γεροντίδης: «Προφανώς κι εκείνος δεν κατάλαβε ότι το είχε πάνω του. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τρόπος και ανησυχία. Η αστυνομία δεν αναφέρει τίποτα για όπλο. Κανένας μας δεν ήξερε ότι ο Σαββίδης έφερε όπλο. Κανένας δεν κατάλαβε τι έκανε στα αποδυτήρια ο διαιτητής. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο για αρκετό χρόνο, κανένα 10λεπτο, μισή ώρα. Στα αποδυτήρια η κατάσταση ήταν ήρεμη. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν σε φυσιολογική κατάσταση. Ο Κομίνης σε κάποια φάση βγήκε και σφύριξε για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν ξέρω γιατί δεν βγήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ. Ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ήδη έξω».

Πρόεδρος: «Η ΑΕΚ ποιον λόγο επικαλέστηκε»;

Γεροντίδης: «Δεν ξέρω. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια ήταν υποδειγματικός και μετά που έληξε το ματς. Δεν έγινε τίποτα».

Μαυρομμάτης: «Είδατε τρομοκρατημένους τους παίκτες της ΑΕΚ»;

Γεροντίδης: «Όχι, ήταν σε φυσιολογική κατάσταση. Κανένας τρόμος. Όταν βγήκε ο Στυλιαράς δεν υπήρχε κίνδυνος για τη διεξαγωγή του αγώνα. Είχαν αποχωρήσει όλοι, είχαν μείνει μόνο 200 άτομα».

Μπίρδας: «Η ΑΕΚ αν δεν μάθαινε ότι έγινε το 1-0, θα έβγαινε»;

Γεροντίδης: «Πιστεύω ότι ναι, το άκουσα από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στις διαπραγματεύσεις που γινόντουσαν».

Ρίζου: «Οι αστυνομικοί επιτρέπεται να φέρουν όπλα στα γήπεδα»;

Γεροντίδης: «Υπάρχει σαν πρακτική να μην όπλα στα γήπεδα αν και στις διμοιρίες 1-2 άτομα φέρουν όπλα».

Ρίζου: «Τι κάνατε μόλις είδατε τον Σαββίδη»;

Γεροντίδης: «Δεν τον απέτρεψα».

Ρίζου: «Γιατί δεν τον αποτρέψατε»;

Γεροντίδης: «Δεν τον απέτρεψα. Μπορεί να μην έκανα σωστά».

Έδειξε η δικηγόρος της ΑΕΚ φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη και άλλα 8 άτομα να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. «Γιατί δεν τους αποτρέψατε;», ρώτησε και πάλι, «ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση;», πρόσθεσε.

Γεροντίδης: «Ήταν σε ήρεμη. Για τους επίσημους συνήθως δεν γίνεται έλεγχος κατά την είσοδό τους», προσθέτει ο μάρτυρας. «Αν έχει νόμιμη άδεια, μπορεί να το φέρει στο γήπεδο, παντού, και στις κερκίδες. Παντού. Δεν ξέρω τι ώρα έφυγε από το γήπεδο ο Σαββίδης», είπε και ολοκλήρωσε την κατάθεση του ο Ηλίας Γεροντίδης.

Ο πρόεδρος στη συνέχεια ζήτησε να εξεταστεί ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Πρόεδρος: «Πείτε μας τι έγινε και βασικά τι έγινε στα αποδυτήρια».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Υπήρχαν διαβουλεύσεις ενώ οι δικοί μας παίκτες πανηγύριζαν. Ο διαιτητής πάει στον βοηθό που έτρεξε προς τη σέντρα, χαρακτηριστική κίνηση ότι μετράει το γκολ και στη μέση της διαδρομής σταμάτησε. Δεν σήκωσε καμία σημαία. Ο κύριος Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αγανακτισμένος. Μπήκε να κάνει νόημα στους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν. Να εισέλθει δεν είχε δικαίωμα, αγανακτισμένος τους είπε να αποχωρήσουν αλλά τελικά έμειναν μετά από κινήσεις του Βιερίνια και του Βαρέλα. Ο κύριος Μίχελ πήγε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή».

Ο κύριος Καποδίστριας σημείωσε ότι ο Λούμπος Μίχελ δεν είναι σημειωμένος στο φύλλο αγώνα.

Μάκης Γκαγκάτσης: «Ήμουν στη φυσούνα, δεν άκουσα τι του είπε. Εννοούσε ότι αν άλλαζε την απόφαση ήταν τελειωμένος επαγγελματικά, γιατί η απόφαση θα ήταν λάθος. Ο κ. Μίχελ, είναι πρώην διαιτητής, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, δεν ήταν μόνο αυτός όμως, ήταν και παράγοντες των δύο ομάδων».

Πρόεδρος: «Στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης λέει ότι ο Μίχελ του το είπε με απειλητικό ύφος».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Δεν έχει σε καμία περίπτωση απειλητικό ύφος».

Πρόεδρος: «Να μιλήσουμε για τον κύριο Σαββίδη».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Μπήκε με άτομα από τη συνοδεία του, πήγε να βγει αλλά υπήρχαν ειρωνικά χειροκροτήματα από τον πάγκο της ΑΕΚ, γι’ αυτό πήγε εκεί, για να διαμαρτυρηθεί. Δεν τους είπε κάτι, ξέρει μόνο Ρώσικα και ο μεταφραστής δεν ήταν δίπλα του. Το μπουφάν του είτε το έβγαλε, είτε βγήκε, είτε το έβγαλε από αγανάκτηση. Ο Ιωαννίδης είχε βγάλει το σακάκι του από αγανάκτηση για απόφαση διαιτητή. Δεν το έβγαλε για να κάνει επίδειξη το όπλο του. Δεν το προέτεινε το όπλο, ούτε έκανε κάποια κίνηση. Έκεινη τη στιγμή η ΑΕΚ δεν αποχώρησε αμέσως, έφυγαν οι διαιτητές και μετά από 2-3 λεπτά δεν το έχει δει κανείς το όπλο από την ΑΕΚ. Στη θέα ενός όπλου δεν αποχωρείς άμεσα. Ο διαιτητής δεν είχε πάρει την οριστική του απόφαση για το γκολ. Δεν ξέρω τι περίμενε, αν είδε βίντεο. Μας φώναξε με τον κύριο Λυσάνδρου μετά από 10 λεπτά και μας είπε ότι θα μας την ανακοινώσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. “Πάμε να παίξουμε”, είπε. Η ΑΕΚ είπε ότι θέλουμε να ξέρουμε την απόφαση για το γκολ, για να αποφασίσουμε αν θα μπούμε. Είπε ότι αν μετρήσει το γκολ, δεν θα μπει μέσα».

Πρόεδρος: «Ο διαιτητής γιατί δεν το γράφει αυτό στο φύλλο αγώνα; Δεν λέει ότι αρνήθηκε η ΑΕΚ, δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει εξαιτίας της ανασφάλειας».

Μάκης Γκαγκάτσης: «Για αυτό λέγαμε να έρθει να καταθέσει εδώ ο διαιτητής».

Πρόεδρος: «Η ΑΕΚ δηλώνει ανυπαίτια για τη διακοπή του αγώνα. Από που προκύπτει ο εκβιασμός»;

Μάκης Γκαγκάτσης: «Γι’ αυτό θέλουμε εδώ τον κύριο Κομίνη. Ο Κομίνης είπε μπείτε, η ΑΕΚ είπε ότι θέλουμε την απόφαση για το γκολ. Η Κομίνης είπε ότι θα την ανακοινώσει έξω, η ΑΕΚ ζητούσε την απόφαση. Ήταν μία επιλεκτική τρομοκρατία από την ΑΕΚ. Ο Κομίνης σφύριξε κι εμείς βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ ήταν ήρεμη μέχρι να εμφανιστούν οι φωτογραφίες με το όπλο».

Πρόεδρος: «Λέτε ότι ήταν μια μεθόδευση της ΑΕΚ»;

Μάκης Γκαγκάτσης: «Ναι. Ο Κονέ έχει δηλώσει ότι ο διαιτητής μας είπε να βγούμε έξω. Ο Χιμένεθ είπε ότι ο πρόεδρος μας είπε να μην βγούμε. Κάποιοι παίκτες είπαν ότι δεν είχαν δει το όπλο. Στα αποδυτήρια υπήρχαν φωνές χαράς από την ΑΕΚ, για την εξέλιξη της διακοπής. Ο Κομίνης συνέταξε μετά το φύλλο αγώνα. Είναι ανακριβές το φύλλο αγώνα. Είπε ότι θα κάνω δήλωση για την ομάδα του. Ο Κομίνης είπε ότι ξέρει τι δήλωσε ο Λυσάνδρου».

Τον λόγο έπειτα πήρε ο Μηνάς Λυσάνδρου για την ΑΕΚ.

«Με αυτά που άκουσα από τον Μάκη Γκαγκάτση σκέφτηκα να πάω να ζητήσω αύξηση από τη Γ.Σ της ΑΕΚ, αν είμαι τόσο ισχυρός και τρομοκρατώ κόσμο. Δεν άκουσα κανένα σφύριγμα από Κομίνη στα αποδυτήρια για να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, ήμουν στα αποδυτήρια και έτρεξα στον Κομίνη που μου είπε ότι με έψαχνε. “Σε φώναζα και δεν ερχόσουν”. Δεν υπήρξε σφύριγμα. Έχει τοποθετηθεί τρεις φορές, η τελευταία ήταν με την επιστολή που σας έστειλε και εμμένει στο φύλλο αγώνα.

Ποτέ δεν κάλεσε τις ομάδες, ποτέ δεν τις κάλεσε να βγουν στον αγωνιστικό χώρο. Τον κύριο Γκαγκάτση εγώ δεν τον είδα κατά τη διάρκεια των περιστατικών στον αγωνιστικό χώρο. Με τον κύριο Σαραϊδάρη πήγα στα αποδυτήρια και μετά είδα τον Μάκη Γκαγκάτση. Ειπώθηκε ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν φέρει πάντα όπλο μαζί του άρα επέλεξε τη συγκεκριμένη στιγμή για να έχει όπλο. Συγκεντρώσαμε τους παίκτες στον πάγκο, αρνούμαι το ειρωνικό χειροκρότημα που μας καταλογίζουν.

Μόλις έκανε νόημα ο Κομίνης, είπα στους παίκτες να μπουν μέσα. Εκτελούσαμε τις οδηγίες του διαιτητή. Στα αποδυτήρια υπήρχε μεγάλη αναστάτωση. Κάποιος φοβήθηκε περισσότερο, κάποιος ενδεχομένως καθόλου. Η πλειοψηφία όμως είχε τρομοκρατηθεί, ένιωθε ανασφάλεια. Δεν μιλάμε για κοινωνική εκδήλωση αλλά μία αθλητική δραστηριότητα. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συζητώντας; με τον διαιτητή και τον κύριο Γκαγκάτση. Η τελευταία απόφαση του διαιτητή ήταν η ακύρωση του γκολ. Είναι απόλυτα λογικό να μπουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια διαμαρτυρόμενοι.

Συμμετείχα σε μία συζήτηση στα αποδυτήρια. Ρώτησα τον Κομίνη σε τι κατάσταση ήταν. Δεν θα απαντήσω για λογαριασμό του, θα πω αυτό μόνο. Είπα ότι ήταν καθαρά θέμα ασφάλειας. Του είπα ότι “αν εσείς έχετε αμφιβολίες, εμένα με ανησυχεί κάτι άλλο υπό το πρίσμα της ασφάλειας. Η ασφάλεια υπαγορεύει να πει ότι είναι 1-0 το σκορ γιατί αλλιώς θα έμπαιναν μέσα”. Δεν έγινε κάποια συζήτηση που να αφορά το αποτέλεσμα, έγινε για το αν υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες για τη συνέχιση του αγώνα.

Η ψυχολογική κατάσταση της ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Εμείς το θέσαμε στον κύριο Κομίνη προς αξιολόγηση, δεν ήταν άρνηση. Το να τραβάμε από τα μαλλιά πράγματα για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, δεν είναι καλό. Έχουμε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, μπήκε ο ιδιοκτήτης συνοδευόμενος και με όπλο. Το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη. Αυτό ήταν σοκαριστικό, αν δεν ήταν δεν θα ήταν πρωτοσέλιδο στην Ευρώπη. Σας προσκομίζουμε 17 πρωτοσέλιδα».

Ο κ. Λυσάνδρου επικαλέστηκε αμέσως μετά, την απόφαση της ECA για την αποβολή του ΠΑΟΚ από τα μητρώα της. Ακόμη, επικαλέστηκε την απόφαση του κυρίου Βασιλειάδη μετά από συνάντηση με τον Τσίπρα. «Αυτή η απόφαση ονοματίζει το περιστατικό και τον κύριο Σαββίδη… Είναι ποτέ δυνατόν να αποτελεί λόγο ακύρωσης ενός πρωταθλήματος και όχι ενός αγώνα;», αναρωτήθηκε.

Ο Πρωθυπουργός δεν περίμενε ούτε τον αγώνα του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα το ίδιο βράδυ και τον ανέβαλε και αυτόν… «Ήταν τόσο ακαριαία η απόφαση κι εμείς συζητάμε αν έχει άδεια οπλοφορίας ο Σαββίδης».

Μηνάς Λυσάνδρου: «Αυτός ο ψυχολογικός και συναισθηματικός εκβιασμός δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει. Υπάρχουν άλλες πέντε αγωνιστικές. Έχουμε ένα ιδιοκτήτη που μπήκε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο. Είναι τόσο ισχυρό που έχει καλύψει την επίθεση του Λούμπος Μίχελ. Η ΑΕΚ αποχώρησε από το γήπεδο μετά από οδηγία. Ο Δημητριάδης δεν έπεσε κάτω από το σπρώξιμο, ούτε έπεσε κάποιος κάτω και είπε ζαλίζομαι. Η ΑΕΚ, είπε την κατάσταση, για να αξιολογήσει την κατάσταση ο κύριος Κομίνης και την έγραψε στο φύλλο αγώνα που δεν χωράει ανταπόδειξης».

«Κύριε πρόεδρε σείστηκε όχι όλη η Ελλάδα αλλά όλη η υφήλιος», αναφέρει η Ελευθερία Ρίζου δικηγόρος της ΑΕΚ. «Ο διαιτητής υπήρξε θύμα απειλής από τον κύριο Σαββίδη».

Στη συνέχεια η δικηγόρος της ΑΕΚ έκανε την τελική της αγόρευση

Ρίζου: «Η τοποθέτηση του ΠΑΟΚ ότι ανεξήγητα μπήκε ο Κομίνης στα αποδυτήρια, είναι ασέβεια. Ο κύριος Κομίνης ενώ είχε πει δύο φορές ότι το γκολ είναι οφσάιντ, όταν πήγε στα αποδυτήρια, κατακύρωσε το γκολ στον ΠΑΟΚ. Μας δείχνει ότι ήταν σε μία κατάσταση στην οποία δεν θα έπρεπε να έχει βρεθεί. Ο Μίχελ του είπε “είσαι τελειωμένος”.

Αντιλαμβάνεστε σε τι κατάσταση θα βρέθηκε. Υπάρχει άνθρωπος που θα πει ότι δεν έκανε καλά η ΑΕΚ, αφού ακολούθησε τον διαιτητή; Νομίμως ακολούθησε τον διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται γιατί απαιτεί ο φόβος και η τρομοκρατία να διαρκεί όσο συμφέρει τον ΠΑΟΚ. Πού ήταν η αστυνομία; Η αστυνομία έλαμψε δια της απουσίας της και δεν μπορούσε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας. Πουθενά δεν ήταν η αστυνομία».

Η δικηγόρος της ΑΕΚ στην αγόρευση της έκανε λόγο για θρασύτητα και αλαζονεία του Ιβάν Σαββίδη. Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ αλλά ο πρόεδρος δέχεται τους χαρακτηρισμούς…

Ύστερα, ξεκίνησαν την αγόρευση τους οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ.

Μάκης Γκαγκάτσης: «Φτάσαμε στο σημείο που δεν έπρεπε να φτάσουμε. Να γίνει μία δίκη με βάση τις εικόνες. Από την Κυριακή υπάρχει ένα είδος ανθρωποφαγίας εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη, υπάρχει μία προσπάθεια εξόντωσης του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Δεν μας απασχολούν τι λένε τα κανάλια αλλά οι εκθέσεις των αξιωματούχων. Ακούσαμε ότι είναι αλαζόνας. Όταν έδινε χορηγία στη Λίγκα με 6 εκατομμύρια ήταν; Όταν έπαιρνε τη ΣΕΚΑΠ για να μην καταλήξει στα χέρια των Τούρκων; Δεν θα γίνει Ιφιγένεια να του χρεωθούν τα πάντα.

Η ΑΕΚ ενημερώθηκε ότι έφυγε ο Σαββίδης, γράφτηκε σε όλα τα site. Ο Δημητριάδης είπε ότι το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού τους. Την ώρα που μπήκε ο Κομίνης στα αποδυτήρια, δεν είχε δει το όπλο. Το δήλωσε και ο βοηθός Αλεξέας σε τοπικό site στη Μεσσηνία. Δεν προκύπτει από πουθενά, ότι ο Σαββίδης, απείλησε τον Κομίνη. Ο Σαββίδης είπε συγγνώμη για την είσοδο επειδή θεώρησε ότι δεν έγινε κάτι σωστό. Δεν μπορεί να έρχεται ενάντια στα συμφέροντα του ΠΑΟΚ».

Το λόγο πήρε εν συνεχεία ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης. «Δεν θα αναφερθώ στον βιασμό της προσωπικότητας του Ιβάν Σαββίδης, ούτε στην προσφορά του».

Αχιλλέας Μαυρομμάτης: «Ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε ποτέ σε θέματα εμπρησμών και ξυλοδαρμών. Οργάνωση αγώνα και συμπεριφορά φιλάθλων ήταν εξαιρετικά. O ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε θέματα. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν διαμαρτυρήθηκαν για το γκολ, ούτε ο τερματοφύλακας. Η πρώτη διαμαρτυρία έγινε από το Νίκο Λυμπερόπουλο που φώναξε έναν παίκτη και μετά πήγαν όλοι στον διαιτητή και διαμαρτυρήθηκαν. Ο Σαββίδης είναι πρόεδρος της ομάδας.

Όφειλε να συνειδητοποιήσει ότι είχε το όπλο πάνω του. Το κατηγορητήριο μιλάει για βίαιη είσοδο. Μπήκε μέσα περπατώντας και είπε “πάμε να φύγουμε”. Σωστά του είπε ο Βιεϊρίνια “όχι πρόεδρε”. Φεύγοντας προφανώς κάτι ακούει, κάτι γίνεται και αλλάζει κατεύθυνση. Όταν προκληθεί δεν είναι ανθρώπινο να κινηθεί προς τα εκεί. Δεν υπήρχε σκέψη να χρησιμοποιήσει το όπλο. Ήταν εκνευρισμένος και έβγαλε το μπουφάν, σωστό ήταν το παράδειγμα του Γιάννη Ιωαννίδη και κινήθηκε χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι είχε το όπλο πάνω του. αμέσως τον πήραν οι άνθρωποι της ασφάλειας του».

Παρέμβαση Λυσάνδρου: «Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου, είπα ότι ακολουθήσαμε οδηγία του διαιτητή».

Μαυρομμάτης: «Δεν αναφέρει πουθενά ότι η διακοπή έγινε λόγω του όπλου. θα μπορούσε να ηρεμήσει η κατάσταση και να μπουν ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό γίνεται. Ο Δημητριάδης συζητάει ήρεμα μετά την αποχώρηση Σαββίδη, δεν είχε τρομοκρατηθεί. Βγήκε η φωτογραφία, την είδε η ΑΕΚ και πάτησε εκεί για να ζητήσει την διακοπή του αγώνα, μιλάμε για μεθόδευση».

«Γιατί δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να σφυρίξει την έναρξη του αγώνα;», ολοκλήρωσε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Ο ΠΑΟΚ προσκόμισε την άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαββίδη. «Δεν αναφέρει πουθενά η άδεια πάνω, το νόμο περί όπλων. Μόνο σε αεροδρόμια δεν μπορεί να το έχει», λένε.

Σειρά πήρε ο Λάκης Σημαιοφορίδης, δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

«Έχουμε έναν ισχυρισμό ύπαρξης φόβου και τρόμου. Το δηλώνει η ΑΕΚ. Αυτό τον φόβο και τον τρόμο τον διαπιστώνει ο Κομίνης; Δεν διαπιστώνει τίποτα. “Μου το είπαν” λέει. Και λέω εγώ, ο άρχοντας του αγώνα διαπίστωσε φόβο και τρόμο; Ίσα ίσα, η ασφάλεια του αγώνα επιβεβαιώθηκε από τον Στυλιαρά και από το γεγονός ότι ο Κομίνης σφύριξε για να βγούνε πάλι έξω να παίξουν. Από που προέρχεται ο φόβος και ο τρόμος, από την όψη ενός πιστολιού; Δηλαδή ο Σαββίδης θα πυροβολούσε; Θα τρελαθούμε τελείως. Κάποιος είπε στους παίκτες του ΠΑΟΚ να βγουν. Σφύριξε ο διαιτητής. Γιατί δεν βγήκε η ΑΕΚ;

Ο διαιτητής είπε να βγουν στο γήπεδο. Έχει διαπιστώσει μέσω του Στυλιάρα ότι υπάρχει ασφάλεια. Με τι δικάζουμε; Με το φύλλο αγώνα. Στο φύλλο αγώνα όμως, δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για ανασφαλείς συνθήκες. Η δήλωση για φόβο και τρόμο έχει αποδομηθεί εντελώς. Οι συνοδοί του Ιβάν Σαββίδη, τι παράνομο έκαναν; Δεν αναφέρεται πουθενά τίποτα. Τι έκαναν; Επειδή ήταν σωματώδεις; Η ΑΕΚ αυτοδιαψεύδεται; Από τη μία λένε δεν κατεβαίνουμε, από την άλλη το λένε μετά από 1.5 ώρα. Τι είδους φόβος και τρόμος είναι αυτός; Ο φόβος υπήρχε και μετά την αποχώρηση Σαββίδη; Έφυγε η αιτία του φόβου και του τρόμου.»

Τον λόγο πήρε και ο τρίτος δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας.

Ζήτησε να μην τιμωρηθεί για απειλή ο Λούμπος Μίχελ αλλά για βιαιοπραγία και να τιμωρηθεί μόνο με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο. «Απειλή στον διαιτητή από τον Σαββίδη, δεν υπάρχει σε καμία έκθεση άρα δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ για απειλή», ανέφερε. Ο ΠΑΟΚ ζητάει να τιμωρηθεί για πρόκληση επεισοδίων που έχει μόνο πρόστιμο με βάση το άρθρο 15, 4α.

Ο δικαστής εν τω μεταξύ ενημέρωσε ότι σε μια από τις διακοπές κάλεσε τον Γιώργο Κομίνη που απάντησε με δύο email. Του ζήτησαν να καταθέσει τη Δευτέρα το πρωί. «Δυστυχώς μέχρι 28/3 δεν είναι εφικτή η εμφάνιση μου, εξαιτίας οικογενειακού προβλήματος», απάντησε στο πρώτο email.

Στο δεύτερο email, ανέφερε: «Δεν μπορώ να δηλώσω με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα είναι εφικτή η παρουσία μου και το επόμενο διάστημα. Είμαι στη διάθεση σας να απαντήσω με υπόμνημα».

Πρόεδρος: «Θα του ζητηθεί εγγράφως να τοποθετηθεί επί της ενστάσεως».

Ο πρόεδρος θα στείλει τις ερωτήσεις του στον Γιώργο Κομίνη και θα του ζητήσει να απαντήσει εντός 48 ωρών. Οι ομάδες ζήτησαν να λάβουν γνώση στις απαντήσεις του και να πάρουν προθεσμία. Αυτό σημαίνει ότι απόφαση πριν την ερχόμενη Τετάρτη δεν θα βγει.

ΠΗΓΕΣ: filathlos.gr / to10.gr

Στη Σύρο αγκυροβόλησε το ταχύπλοο πλοίο του αμερικανικού Ναυτικού CarsonCity [εικόνες & βίντεο]

Στο λιμάνι της Σύρου αγκυροβόλησε το πλέον σύγχρονο ταχύπλοο της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου CarsonCity.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρέσβης των ΗΠΑ ο κ. Πάιτ εκφράζει τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ισχυρή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ελληνοαμερικανική συνεργασία. Επίσης, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό για την υποδοχή και σημειώνει: «Έχοντας επισκεφτεί το νησί, γνωρίζω ότι οι ναυτικοί μας θα απολαύσουν τη μοναδική του ομορφιά και τη φιλοξενία των κατοίκων του. Θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για μελλοντικές επισκέψεις».




Σε ανάλογη ανάρτηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα εκφράζει τη χαρά της για την επίσκεψη του USNSCarsonCity στη Σύρο. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα ορατό σύμβολο του πώς εμβαθύνουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις Ελλάδα και ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητα στην περιοχή.

Το Carson City διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με ανάρτηση, επίσης στο Twitter, των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.



Πηγή: cyclades24.gr

Νατάσα Καλογρίδη για Αλέξανδρο Λυκουρέζο: «Δεν μπορώ να βγω με έναν ωραίο άντρα έξω;» [εικόνα]

Η βραδινή έξοδος της Νατάσας Καλογρίδη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου σε νυχτερινό κέντρο προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Οι δυο τους, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φτιάξε Καφέ να στα Πω», πραγματοποίησαν νέα έξοδο το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό εστιατόριο, στο Κολωνάκι. Οπως ανέφεραν στην εκπομπή ήταν μόνοι και αρκετά χαλαροί, χωρίς να ενδιαφέρονται για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η Νατάσα Καλογρίδη ζωγράφισε στη λαδόκολλα του εστιατορίου και ανέβασε τη φωτογραφία ως story στο Instagram, σχολιάζοντας «Μέσω της Τέχνης δίνονται οι απαντήσεις».



Ο Νίκος Κοκλώνης, καλός τους φίλος και παρουσιαστής Celebrity Travel, μετέφερε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά «Πρωινό», στα λόγια τους.

«Ε, εντάξει ας γράφουν ό,τι θέλουν. Δεν μπορώ να βγω; Να διασκεδάσω; Είμαι φυλακισμένος;» φέρεται να είπε ο γνωστός ποινικολόγος σύμφωνα με τον καλό του φίλο, ενώ η Νατάσα Καλογρίδη απόρησε και είπε: : «Έγινε χαμός; Από το πουθενά; Δεν μπορώ να βγω με έναν ωραίο άντρα έξω, να περάσουμε καλά;».

Φρουζής: Είχα συναντήσεις με παράγοντες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης χωρίς σκιά παρανομίας

Με δήλωση που διένειμε στα ΜΜΕ ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και ποινικά υπόλογος στην υπόθεση Κωνσταντίνος Φρουζής, υποστηρίζει ότι οι συναντήσεις που είχε με πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, είτε από την κυβέρνηση η την αντιπολίτευση αφορούσαν θέματα της υγείας και του φαρμάκου, χωρίς καμία σκιά παρανομίας.

Μάλιστα θέτει εαυτόν στη διάθεση της προκαταρκτικής επιτροπής της βουλής για τις οποίες διευκρινίσεις χρειαστεί.

Αναλυτικά η δήλωση του Κ. Φρουζή έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με συναντήσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, δηλώνω τα ακόλουθα:

​Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Αντιπολίτευση.

Οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη Χώρα μας.

Αυτονόητο είναι ότι είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».

“Σφαλιάρες” στον Τσαβούσογλου από δημοσιογράφο - Πως κατάπιε τη γλώσσα του ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Ερωτήσεις χαστούκια δέχτηκε από δημοσιογράφο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλουκαι δεν είχε τι να απαντήσει! Το μοναδικό που σκέφθηκε να πει ήταν πως ο δημοσιογράφος που έκανε τις ερωτήσεις μιλά…σαν Γκιουλενιστής. Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν δεν έχει βρει άλλη “καραμέλα για να πιπιλάει”…

Ο Ελβετός δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Αστάνα ο λάτρης των Τούρκων , ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ, ο Ιρανός ΥΠΕΞ και ο Τσαβούσογλου έθεσε δύο πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στον Τούρκο:

Πρώτον:

“Είναι η επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Συρίας;”

Δεύτερον:

“Σύμφωνα με τις εφημερίδες της Ελβετίας , δύο Τούρκοι διπλωμάτες σχεδίαζαν να απαγάγουν έναν Τούρκο πολίτη χρησιμοποιώντας ναζιστικές τακτικές. Οι ελβετικές αρχές ζήτησαν την άρση της διπλωματικής ασυλίας των δύο Τούρκων διπλωματών. Τι λέτε γι΄ αυτές τις πληροφορίες”;

Ο Τσαβούσογλου κατάπιε για λίγο τη γλώσσα του, πριν απαντήσει με το γελοίο επιχείρημα ότι η ερώτηση είναι…γκιουλενική! Πρώτα ρώτησε τον δημοσιογράφο πως τον λένε…Για τα περαιτέρω…

Ότι το τουρκικό καθεστώς έχει προχωρήσει σε απαγωγές πολιτών εκτός Τουρκίας , δεν είναι μυστικό! Υπάρχουν και βίντεο. Άπαντες κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Η Μέρκελ είναι …στα τηλέφωνα με τον Ερντογάν, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλντεμπεργκ τον χαϊδεύει σε κάθε ευκαιρία και ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ εξήρε τη σοφία Πούτιν και Ερντογάν που συνεργάζονται!!! Όλοι συνεργάζονται και συναγελάζονται με το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν.

Δείτε στο βίντεο τον…”δημοκράτη” Τσαβούσογλου, όταν ακούει τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος τουρκικά για να καταλάβει τον φασισμό.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ




Τι λέει ο ρωσικός Τύπος για την εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco

Μια από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες του κόσμου, η Japan Tobacco Inc., αγοράζει τη ρωσική καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak (Ντανσκόι Ταμπάκ), η οποία ανήκει στον όμιλο Agrokom του Ιβάν Σαββίδη, έναντι 90 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων), γράφει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας.

«Η εξαγορά αυτή δείχνει την επιδίωξη μας να ενισχύσουμε την ηγετική μας θέση στην Ρωσία. Η συμφωνία θα αυξήσει το μερίδιο μας στην αγορά, περίπου στο 40% και σε σύντομο διάστημα θα αποφέρει κέρδη», αναφέρεται στη ανακοίνωση του ιαπωνικού ομίλου.

Η Donskoy Tabak, γράφει η εφημερίδα Vedomosti, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ρωσίας και ο μεγαλύτερος παραγωγός καπνού στην αγορά ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε αγορασθεί μέχρι τώρα από κανέναν διεθνή όμιλο.

Η ανακοίνωση της Japan Tobacco Inc αναφέρει ότι το μερίδιο της Donskoy Tabak στην αγορά της Ρωσίας είναι 7% και οι βασικές μάρκες τσιγάρων της είναι οι Donskoy Tabak, Kiss και Play.

Η Donskoy Tabak ανήκει στον όμιλο «Agrokom» του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη από το Ροστόφ, ο οποίος υπήρξε βουλευτής της Ρωσικής Δούμας (2003-2012).

Η καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak παράγει 45 δισεκατομμύρια τσιγάρα ετησίως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο γενικός διευθυντής της Agrokom, Σεργκέι Σαπατνίτσκι, επιβεβαίωσε την συμφωνία για την εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco Inc, δηλώνοντας ότι η απόφαση ήταν σταθμισμένη και μελετημένη, και πως οι διαπραγματεύσεις και η προετοιμασία που απαιτήθηκε για την σύναψη της σχετικής συμφωνίας, διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αντικειμενικές συγκυρίες που διαμορφώθηκαν στην αγορά, δηλαδή την αρνητική δυναμική, τις αυστηρότερες ρυθμίσεις και την πολιτική επιβολής φόρου κατανάλωσης, την άνοδο της λαθραίας διακίνησης τσιγάρων, αντιληφθήκαμε ότι οι δυνατότητες να εξελιχθεί μεμονωμένα μια καπνοβιομηχανία, η οποία θα λειτουργεί εκτός μιας διεθνούς εταιρείας καπνοβιομηχανίας, περιορίζονται από χρόνο σε χρόνο”, δήλωσε ο Σαποτνίτσκι.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Agrokom θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε άλλα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια όπως είναι μεταξύ άλλων, η παραγωγή συσκευασιών, η κατεργασία κρέατος, η έρευνα και η ανάπτυξη.