17 Μαρτίου 2018

ΦΙΛΕ ΤΑ 'ΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΙΣΚΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ! Παοκτζήδες εναντίον… Άδωνι στα Κουφάλια!


Ο Άδωνις λέει πως λόγω "έκτακτων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να πάει Θεσσαλονίκη"... ΟΚ ΔΕΚΤΟ :))

Οπαδοί του ΠΑΟΚ από τα Γιαννιτσά και τη Σκύδρα Πέλλας, ματαίωσαν με παρέμβαση τους κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Επρόκειτο για εκδήλωση που είχε οργανώσει για τις 7.30 απόψε το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου, στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Όπωςείπε ο κ. Καράογλου στο e-koufalia.gr, περίπου 20 οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Πνευματικό Κέντρο στα Κουφάλια στις 7.20μ.μ. και φώναζαν ότι είναι «ανεπιθύμητος» ο κ. Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. τους πλησίασε και τους πρότεινε μια μικρή αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον ίδιο και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνοι αρνήθηκαν επιμένοντας ότι είναι  «ανεπιθύμητος» ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Υστερα από επιθυμία του Θεόδωρου Καράογλου δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομικής δύναμης που ήταν στο σημείο.

Μετά από αυτό ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη ματαίωση της εκδήλωσης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. που είχε φτάσει στη Θεσσαλονίκη, όχι όμως και στα Κουφάλια, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.


Το πολιτικό γραφείο του κ. Καράογλου είχε οργανώσει και άλλες δύο εκδηλώσεις με ομιλητή τον κ. Γεωργιάδη. Μία αύριο στις 11 το πρωί στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει χωρίς τον κ. Γεωργιάδη και η δεύτερη για αύριο το απόγευμα στην Επανομή η οποία ματαιώθηκε.





Ο Νίκος Μίχας από το Fame Story παράτησε το τραγούδι -Είναι γιατρός στα απομονωμένα Αντικύθηρα με τους 20 κατοίκους [εικόνες & βίντεο]

Ο Νίκος Μίχας τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το Fame Story παράτησε το τραγούδι και ασχολείται με την ιατρική.

Φοιτητής ιατρικής όταν μπήκε στο ριάλιτι του ΑΝΤ1, ο Νίκος Μίχας ξεχώρισε στο ριάλιτι και στη συνέχεια ασχολήθηκε με το τραγούδι για αρκετά χρόνια. Ώσπου πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να αφιερωθεί στην επιστήμη του.

Και έτσι τώρα, εδώ και περίπου εννέα μήνες, ο άλλοτε σταρ της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής Νίκος Μίχας απολαμβάνει την ηρεμία και την απομόνωση των Αντικυθήρων, ως ο γιατρός του νησιού στο Κέντρο Υγείας.

Η καταγωγή του είναι από εκεί, και όπως εξήγησε ο ίδιος στην εκπομπή 360 μοίρες στον Alpha, η γιαγιά του, τού μετέδωσε την αγάπη για τον τόπο του και πλέον ζει ευτυχισμένα εκεί. Μπορεί να κάνει συχνά ταξίδια με προορισμό την Αθήνα αφού είναι η δεύτερη «πατρίδα» του, όμως η βάση του είναι πλέον στα Αντικύθηρα στο οποίο ζουν μόλις 20 μόνιμοι κάτοικοι.

Θεωρείται ακριτικό νησί και όταν βρίσκεται εκεί ο Νίκος Μίχας, φροντίζει να περνάει αρκετές ώρες μαζί τους.

Στο καφενείο του νησιού, όλοι μαζί συγκεντρώνονται τα βράδια και απολαμβάνουν κουβεντούλα και καφέ ή κρασί ενώ μερικές φορές ο τραγουδιστής και γιατρός παίρνει τη κιθάρα του και τους τραγουδά αγαπημένα κομμάτια μιας άλλης εποχής.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την εξομολόγηση του Νίκου Μίχα στην κάμερα (από 17,22 έως 22,05)...





ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ! To tweet Κουίκ για τις απειλές στον Κοτζιά: Θρασύδειλα ανθρωπάκια, ο υπουργός Εξωτερικών δεν πτοείται

«Θρασύδειλα ανθρωπάκια, ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς δεν πτοείται από τις απειλές σας. Θα προχωρήσει στην επίλυση θεμάτων που εκκρεμούσαν από έλλειψη πολιτικού θάρρους», τονίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας «τη νέα απειλητική επιστολή με «συνημμένη» μία σφαίρα, στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά» σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η Ελλάδα θα καταστεί η αδιαμφισβήτητη ηγετική δύναμη της περιοχής, αποδεικνύοντας ότι πράγματι είναι και πυλώνας σταθερότητας», προσθέτει ο κ. Κουίκ.

Η Ολλανδία αναζητούσε Ελληνίδα για δολοφονία

Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης είχε εκδοθεί από τις ολλανδικές αρχές για μια 29χρονη Ελληνίδα, με την κατηγορία της συνέργειας σε ανθρωποκτονία που είχε διαπραχθεί στην χώρα της τουλίπας. Όμως, η νεαρή κοπέλα είχε καταφέρει να διαφύγει.

Ωστόσο, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Ξάνθη, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε το διωκτικό έγγραφο κι έτσι συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Θράκης που έδωσε εντολή να κινηθεί η διαδικασία για την έκδοσή της στην Ολλανδία, αν όμως δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες και στην Ελλάδα.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Κανονικό το γκολ» του ΠΑΟΚ, παραπέμπονται οι διαιτητές: "Φέρουν ευθύνη για ότι ακολούθησε"


Η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Μιχάλη Καλαθενού που έφτασε στην ΚΕΔ, υποστηρίζει ότι το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν κανονικό και δεν έπρεπε να ακυρωθεί - Χρεώνει στον διαιτητή Κομίνη «διπλό λάθος» σημειώνοντας ότι δεν έπρεπε να μείνει στα αποδυτήρια

Επιβαρυντική τόσο για τον διαιτητή του Ντέμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Γιώργου Κομίνη όσο και για τον βοηθό του Κωνσταντίνο Ποντίκη είναι η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Μιχάλη Καλαθενού που έφτασε στην ΚΕΔ, υποστηρίζει ότι το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν κανονικό .

Μάλιστα, στην έκθεση επισημαίνεται ευθέως ότι ο διαιτητής με τις αποφάσεις που έλαβε μετά το γκολ του ΠΑΟΚ ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην Τούμπα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστότοπος sdna.gr ο κ. Καλαθενός στην έκθεσή του υποστηρίζει ότι το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα ήταν κανονικό και κακώς ακυρώθηκε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παρατηρητής διαιτησίας αιτιολογεί την άποψη του, λέγοντας πως ο Μαουρίσιο δεν επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα Μπάρκα, ούτε του δημιούργησε πρόβλημα στην προσπάθεια του να αποκρούσει, ούτε επηρέασε με την κίνηση του άλλον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας.

Από εκεί και μετά, ενώ χαρακτηρίζει υποδειγματική για 89 λεπτά την διαιτησία του Κομίνη του χρεώνει πολύ μεγάλη ευθύνη για όσα ακολούθησαν από εκείνη την φάση και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, στον διαιτητή Κομίνη χρεώνει διπλό λάθος, αφού τονίζει ότι κακώς ακύρωσε το γκολ, ενώ του χρεώνει πως ακόμα κι όταν κατακύρωσε το τέρμα στα αποδυτήρια δεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για να μετρήσει το γκολ και έμεινε στα αποδυτήρια, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο… μπάχαλο. 








Μαίρη Χαλκιά: Ο ανιψιός μου δέχεται απειλές επειδή βοήθησε τις δύο αδελφές από το Δήλεσι να φύγουν [βίντεο]

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση των δύο κοριτσιών από το Δήλεσι και του νεαρού που βρισκόταν μαζί τους.

Ο νεαρός είναι ανιψιός της ηθοποιός Μαίρης Χαλκιά, η οποία αποκάλυψε πως δέχεται απειλές για τη ζωή τους. Σύμφωνα με την ηθοποιό, που μίλησε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» του «Ε», δέχεται απειλές διότι βοήθησε τα κορίτσια να φύγουν από το σπίτι τους. Μάλιστα, ανέφερε πως μαζί με την οικογένεια του θα σκεφτει το ενδεχόμενο καταγγελίας για τις απειλές που είναι δέκτης.

Οι δύο ανήλικες δεν θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους, καταγγέλλοντας ενδοοικογενειακή βία. Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, γνώριζε την κατάσταση και θέλησε να τις βοηθήσει.



Πηγή βίντεο: gossip-tv

Γ.Σαββίδης: «Δεν αλλάζουν οι υποχρεώσεις μας απέναντι στον λαό του ΠΑΟΚ και τη...νέα Τούμπα» - ΦΩΤΟ

Ανάρτηση με άρωμα νέας Τούμπας από τον Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αναφορικά με τις δεσμεύσεις απέναντι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, από τη νέα σεζόν ο ΠΑΟΚ "μετακομίζει" στο Καυταντζόγλειο προκειμένου να αρχίσουν τα έργα για την ανακαίνιση του γηπέδου της Τούμπας, με τον Γιώργο Σαββίδη να εμφανίζεται καθησυχαστικός αναφορικά με το πλάνο της οικογένειάς του, που αφορά τόσο το γήπεδο όσο και τα υπόλοιπα "ασπρόμαυρα" θέματα, παρά τις όποιες αποφάσεις...

«Δεν έχει σημασία τι απόφαση θα πάρουμε, αυτό δεν θα αλλάξει τις προθέσεις μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μόνο ΠΑΟΚ. Νέα Τούμπα», σχολίασε χαρακτηριστικά.



ΠΗΓΗ: Filathlos.gr

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΗ ΦΑΠΑ! Ευρωπαϊκοί θεσμοί σε κυβέρνηση: «Ποια καθαρή έξοδος; Εμείς μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου…»

«Εμείς στην Βελγική πρωτεύουσα μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος και στην Αθήνα μιλάνε για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια» επισημαίνει ευρωπαίος αξιωματούχος

Με τη δαμόκλειο σπάθη του ΔΝΤ να επικρέμεται πάνω από την 4η αξιολόγηση και την «καθαρή» έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, κυβέρνηση και δανειστές θα μπουν αρχές Μαΐου στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για το μετα μνημονιακό πλαίσιο εποπτείας.

Το θέμα όμως είναι ότι από τις μέχρι τώρα επαφές οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει να συντονίσουν τις «κεραίες» τους.

Μπορεί να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να μιλάνε για το ίδιο ζήτημα, πλην όμως άλλα καταλαβαίνουν στην Αθήνα και άλλα στις Βρυξέλλες...

«Εμείς στην Βελγική πρωτεύουσα μιλάμε για επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου Προγράμματος και στην Αθήνα μιλάνε για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια» επισημαίνει ευρωπαίος αξιωματούχος, θέλοντας να δείξει τα διαφορετικά «σήματα» που εκπέμπουν οι δύο πρωτεύουσες.

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκλαμβάνουν ήδη ως τεράστια επιτυχία την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα Προγράμματα διάσωσης έμειναν κυριολεκτικά στη μέση.

Βέβαια μέχρι τις 20 Αυγούστου που η Ελλάδα «απαγκιστρώνεται»  από το συγκεκριμένο καθεστώς επιτήρησης για να περάσει σε ένα άλλο το οποίο δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη, ο δρόμος προς την ολοκλήρωση  του έχει ακόμη πολλά αγκάθια.

Η 4η και τελευταία αξιολόγηση εμπεριέχει πολλά και δύσκολα προαπαιτούμενα μέτρα που το ΔΝΤ θεωρεί αδύνατο να προλάβουν να ολοκληρωθούν έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου που είναι ο πρώτος σταθμός για τεχνική συμφωνία.

Από τα 88 τελευταία προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, τουλάχιστον 11 δυσκολεύουν πολιτικά την κυβέρνηση.

Μεταξύ αυτών είναι η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο 2019 – 2022, αύξηση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ, η κινητικότητα στο Δημόσιο αλλά και το Κτηματολόγιο.

Νούμερο ένα «αγκάθι» για την κυβέρνηση αποτελεί η απαίτηση του ΔΝΤ  για εσπευσμένη μείωση στο αφορολόγητο από το 2019 και όχι από το 2020 και μάλιστα χωρίς τα «αντίμετρα» τα θετικά μέτρα δηλαδή που προβλέπουν μειώσεις φορολογικών συντελεστών σε εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Επειδή το Ταμείο θέλει να πάρει στα χέρια του τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 1ο τρίμηνο του 2018, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου το θέμα της μείωσης του αφορολογήτου θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Πάντως αφορολόγητο και συντάξεις εφόσον κοπούν ταυτόχρονα από το 2019 δημιουργούν ένα δυσβάστακτο κοκτέιλ φορολογικής επιβάρυνσης για 1,7 εκατ. υπόχρεους οι οποίοι από την αύξηση της φορολογίας και τις περικοπές στις συντάξεις θα χάσουν  3,6 δις. ευρώ συνολικά.

Οι χαμηλόμισθοι που αμείβονται με 500 ή 600 ευρώ το μήνα, από το μαχαίρι στο αφορολόγητο, θα χάσουν έως και ένα μισθό το χρόνο ενώ για τους συνταξιούχους τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα αφού τα μέτρα θα αφαιρέσουν από την τσέπη τους έως και τρεις συντάξεις.

Το ψαλίδι θα είναι μεγαλύτερο για τους παλιούς συνταξιούχους αφού η μείωση δεν  θα είναι 18% αλλά θα φθάσει μέχρι 25% καθώς εκτός από την περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Φίλης: Είτε το 2019, είτε το 2020, οι περικοπές σε αφορολόγητο και συντάξεις θα είναι βαρύτατο πλήγμα

Στο ενδεχόμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να  επιμείνει στην ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων, αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη kontranews, ο κ. Φίλης σημειώνει: «Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει προς το παρόν ότι δεν έχει τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο ταυτόχρονης μείωσης. Όμως, είτε γίνουν  το 2019 είτε το 2020, οι περικοπές αυτές, που θυμίζω ότι ψηφίστηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον αφόρητων πιέσεων για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, θα είναι,  μαζί με την πλήρη εξαφάνιση του ΕΚΑΣ,  ένα βαρύτατο πλήγμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Με φόντο την προκλητική στάση της Τουρκίας, τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης συμμαχιών και συνιστά ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Για τη φυλάκιση των 2 στρατιωτικών αναφέρει ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Φίλης μιλά για τις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ. « Στο Μακεδονικό, που η επίλυση του με βάση τη σύνθετη ονομασία αποτελεί σταθερή κυβερνητική επιδίωξη, αλλά και σαφή προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, υπάρχει διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα, όμως οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι δεν υφίσταται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας», σχολιάζει.

Τέλος, χαρακτηρίζει αναγκαστική τη συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο και εκφράζει την επιθυμία η συμπόρευση με τον Στ. Θεοδωράκη και άλλους παράγοντες της Κεντροαριστεράς, στο Μακεδονικό, να επεκταθεί και στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κουμουτσάκος για την προκλητική Navtex της Τουρκίας: «Ποια είναι η αντίδραση της Αθήνας;»


«Ποια είναι η αντίδραση της Αθήνας;», ρωτά μέσω Twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετά την προκλητική Navtex της Τουρκίας με αφορμή το ναυάγιο στο Αγαθονήσι.

«Η παράνομη & προκλητική NAVTEX που με αφορμή την τραγωδία στο Αγαθονήσι, εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Σμύρνης, μιλώντας για "επιχείρηση έρευνας-διάσωσης σε τουρκική περιοχή», επιβεβαιώνει τη στρατηγική αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.


Ο πατέρας του Κούκλατζη μετά το τουρκικό "καψόνι" - ΒΙΝΤΕΟ

Για 17η ημέρα παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Το επισκεπτήριο της Δευτέρας αναβάλλεται για την επόμενη Παρασκευή κι έτσι η αγωνία των γονιών τους κορυφώνεται.

Ο πατέρας του επαγγελματία οπλίτη Δημήτρη Κούκλατζη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε:

"17 μέρες αγωνία, 17 αιώνες για εμάς τους γονείς, μέσα στην αβεβαιότητα του τι θα γίνει και πότε θα γίνει".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

«Πονηρό» πιθηκάκι τραβάει την μπλούζα τουρίστριας και... τα βγάζει όλα στη φόρα

«Πονηρό» πιθηκάκι τραβάει την μπλούζα τουρίστριας και... τα βγάζει όλα στη φόρα

Η νεαρή Αμερικανίδα έσπευσε να μαζέψει την μπλούζα της και κατόπιν ξέσπασε σε νευρικά γέλια
Μάλλον μετάνιωσε για τις στυλιστικές της επιλογές μια Αμερικανίδα τουρίστρια στην Ταϊλάνδη, που επέλεξε να επισκεφθεί ένα κέντρο προστασίας πιθήκων φορώντας μια ανάλαφρη μπλούζα χωρίς στηθόδεσμο.

Η Μπρίτανι Μπάουμαν είχε επισκεφθεί με φίλους της την πόλη Τσιανγκ Μάι και αποφάσισε να δει από κοντά τα συμπαθέστατα πιθηκάκια του κέντρου. Αυτό που δεν είχε υπολογίσει ωστόσο είναι η παιχνιδιάρικη διάθεσή τους, εξαιτίας της οποίας βρέθηκε... εκτεθειμένη μπροστά στην κάμερα.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τράβηξε μια φίλη της κοπέλας βλέπουμε ένα συμπαθέστατο μωρό πιθηκάκι να σκαρφαλώνει αρχικά στο πόδι της νεαρής Αμερικανίδας και κατόπιν να γραπώνει την μπλούζα της, αποκαλυπτοντας το στήθος της.
Η σοκαρισμένη τουρίστρια σπεύδει να σηκώσει ξανά την μπλούζα, ξεσπώντας στη συνέχεια σε νευρικά γέλια.

«Γελούσαμε όλοι υστερικά, μέχρι δακρύων. Ήμουν τόσο ξαφνιασμένη που το πιθηκάκι πήδηξε πάνω μου που δεν πρόλαβα να συγκρατήσω την μπλούζα», είπε η νεαρή σε βρετανικά ΜΜΕ. Όπως αποκάλυψε πάντως, οι ειδικοί που φρόντιζαν το πιθηκάκι της αποκάλυψαν ότι ο μικρούλης μπορεί να είχε και... απώτερο σκοπό για το ξεγύμνωμα, αφού αυτή είναι η εποχή που ακόμα θηλάζει.


Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έρχονται… γκρίνιες από «γαλάζιους» που «ξεβολεύονται»

Είναι πλέον και επίσημο ότι μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθούν αλλαγές σε όλες τις οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας με εκλογή νέων προέδρων ΝΟΔΕ.

Αυτό, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Το Καρφί», έχει προκαλέσει γκρίνιες από όσους «ξεβολεύονται», καθώς ο κάθε τοπικός παράγοντας θέλει να ελέγχει τη ΝΟΔΕ της περιοχής του με πρόσωπα της επιλογής του

Κάπως έτσι, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ξεκινά η «σφαγή» των κομματαρχών.

Βίντεο από την καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες στον σταθμό ΗΣΑΠ στον Περισσό

Η «Πρωτοβουλία ταξικής αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας» ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση που έγινε στον σταθμό του ηλεκτρικού στον Περισσό με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι δράστες προκάλεσαν βανδαλισμούς, σπάζοντας τις ηλεκτρονικές μπάρες και το φυλάκιο με βαριοπούλες, ενώ έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.

«Ετσι, στέλνουμε ένα μήνυμα προς το κράτος και την κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ, που επιχειρούν να εφαρμόσουν το σύστημα ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Βουλή από ψηλά -Δείτε σε video drone τις εργασίες επισκευής στο θόλο και τον τεράστιο γερανό [βίντεο]

Εδώ και λίγες ημέρες το προαύλιο της Βουλής έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο καθώς έχουν ξεκινήσει εργασίες επισκευής του θόλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, με τις δυνατές βροχές έσταζε νερά ακόμη και μέσα στην Ολομέλεια.

Το μεγαλεπήβολο έργο ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία που ανέλαβε της εργασίες επισκευής επιλέγει με διεθνή διαγωνισμό .

Σε ότι αφορά στο κόστος, αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. Ευρώ, χρήματα τα οποία πληρωθούν από τον προϋπολογισμό της Βουλής αλλά και κονδύλια που εξασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ.

Το iefimerida.gr είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που πήρε άδεια από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Φρούραρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες για να καταγράψει με drone πλάνα.

Δείτε το βίντεο:

Προκλητική Τουρκία και στην τραγωδία του Αγαθονησίου -Με Navtex διεκδικεί την πατρότητα των επιχειρήσεων διάσωσης

Δεν σταματά τις προκλήσεις η Τουρκία η οποία εκμεταλλεύεται την τραγωδία του Αγαθονησίου με τους 16 νεκρούς μετανάστες και διεκδικεί την πατρότητα των επιχειρήεων διάσωσης.

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας εξέδωσε Navtex, από τον υδρογραφικό σταθμό της Σμύρνης, η οποία κάνει λόγο για εν εξελίξει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε τουρκική περιοχή (SAR Search And Rescue).

Κατά πληροφορίες πρόκειται για πρακτική που εφαρμόζει πάγια η γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια για ναυάγια στην περιοχή.

Η ΝΔ για την τραγωδία στο Αγαθονήσι: Επιβεβαιώνεται ότι η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι εδώ

Τη βαθιά οδύνη της για τον θάνατο 16 ανθρώπων ανοιχτά του Αγαθονησίου εκφράζει η ΝΔ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για το θάνατο 16 ανθρώπων ανοιχτά του Αγαθονησίου.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα επιβεβαιώνει ότι η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι ακόμη εδώ. Όπως, επίσης, ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία την οποία έχει υπογράψει, επιτρέποντας σε διακινητές προσφύγων και μεταναστών να δρουν ανενόχλητοι.

Αναγνωρίζουμε προφανώς ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι σύνθετο και δυσεπίλυτο. Έχουμε, όμως, όλοι, την ηθική υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι το 2018 άνθρωποι δεν θα πνίγονται στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον».

Αδωνις: Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία -Συνεχίζουν τη λάσπη


«Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη», τονίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο Μαξίμου με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook. Σε αυτή αναφέρει:

«Οι Σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη

Στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η Κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως «από μηχανής θεός» η κα Τουλουπάκη έστειλε στην Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν Άνευ σημασίας αλλά η Κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα.

Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα Χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία.

Το χαρτί αυτό του Οκτωβρίου του 2013 χωρίς όνομα, απευθύνεται σε κάποιον (η προπαγάνδα λέει σε μένα αν και εγώ ποτέ δεν έλαβα τέτοιο χαρτί αλλά μικρή σημασία έχει αυτό) όπου παρουσιάζει τις βασικές στοχεύσεις της Novartis για την πολιτική που θα ακολουθούσε το Υπουργείο Υγείας στο μέλλον. Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ψευδομάρτυρα στις 30/09/2013 είχα λάβει και 2.000.000€ (που τέτοια τύχη) από τη Novartis.

Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι που έπρεπε να πετύχει η Novartis σύμφωνα με αυτό το χαρτί:
Α) να παραμείνει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 2,5 δις € για το 2014 και σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από τα 2,25 δις€.
Β) σε καμμία περίπτωση γράφει να μην πέσει η τιμή των off patent κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ.

Γ) να βγουν τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) στα Ιδιωτικά Φαρμακεία αλλά με απολύτως ελεγχόμενα κανάλια διανομής από της εταιρίες που θα έπρεπε να μπορούν και να αρνούνται πώληση σε όποιον χονδρέμπορο δεν ήθελαν.
Ένα μήνα μετά, τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου του 2013 πήγα στη Βουλή το νόμο μου.
Αυτός προέβλεπε και τελικά νομοθέτησα:

Α) 1.970.000 € στόχο για την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δηλ η Novartis απέτυχε στον πρώτο της στόχο.

Β) στο άρθρο 2 παρ3 ότι τα off patent θα πήγαιναν -50% δηλ κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ και μόνον αν ο μέσος όρος ήταν μικρότερος του 50% τότε με τον μέσο όρο. Δηλ απέτυχε η Novartis και στον β στόχο της.

Γ) τα ΦΥΚ σε όλα ανεξαιρέτως τα Φαρμακεία χωρίς να μπορούν οι εταιρίες να διαλέγουν σε ποιο κανάλι θα πωλούν, με 60 μέρες υποχρεωτική πίστωση, το πολέμησε φρικτά και η ΠΦΑ το πήρε πίσω και με απόδοση στον Εοππυ του χονδρεμπορικού κέρδους εάν πουλούσαν απευθείας στα Φαρμακεία (για αυτό το τελευταίο με επαίνεσε ο Κουρουμπλής προχθές στην ομιλία του στην Βουλή).
Δηλαδή και στους τρεις στόχους που έθεσε η Novartis απέτυχε.

Δηλ εγώ είχα πάρει 2.000.000€ αλλά δεν δέχθηκα καμμία από τις απαιτήσεις της. Και μάλιστα αμέσως μετά το νόμο ο κ. Φρουζής ζήτησε την απόσυρση του νόμου και την παραίτηση μου και ο Σύριζα υιοθέτησε τα αιτήματα τους και του ζητούσαν και ραντεβού...
Όλα αυτά παρουσιάζονται από την « Δημοκρατία» και το “Documento” έτσι.....
Τα συμπεράσματα δικά σας».

ΑΠΛΩΣ ΤΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ; Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν μαστιγώθηκε από κρατούμενο σωφρονιστικός υπάλληλος

Δεν μαστιγώθηκε από κρατούμενο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού και ο ίδιος το διαψεύδει και όπως ισχυρίζεται υπήρξε μόνο  «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές», αναφέρει το υπουργείο  Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του, στην οποία  απαντά σε χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ».

Επίσης,  το υπουργείο Δικαιοσύνης βάζει στο «ζύγι»  τα  περιστατικά που διαδραματίστηκαν επί διακυβερνήσεως  της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι«όσο δε για την παραπληροφόρηση που επιχειρούν Νέα Δημοκρατία και κατευθυνόμενα ΜΜΕ σχετικά με δήθεν «ξυλοδαρμό» ή «μαστίγωμα» υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού ας γίνει γνωστό ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος τα διαψεύδει ρητώς και ανεπιφύλακτα, τόσο στην αναφορά του όσο και ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου, κάνοντας λόγο απλά για «έντονη λεκτική αντιπαράθεση», «ύβρεις» και «απειλές» και προσθέτει: «Οι δήθεν υπερασπιστές του ξέρουν κάτι περισσότερο απ’ αυτόν;». Πάντως, σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Δικαιοσύνης «αναμένει το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας που αμέσως διέταξε ενώ ο κρατούμενος ήδη τιμωρήθηκε αυστηρά».       

Ακόμη, το υπουργείο αναφέρει:
«Η Νέα Δημοκρατία άρχισε να ασχολείται με τις φυλακές, με το μόνο τρόπο που ξέρει: λαϊκίζοντας. Αν ασχολούνταν όταν ήταν Κυβέρνηση θα απέτρεπε την ομηρία των πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2013 από τον Αλκέτ Ριζάϊ, την ομαδική απόδραση 11 Αλβανών κρατουμένων τον Μάρτιο του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων με χρήση όπλων και χειροβομβίδων και τον σοβαρό τραυματισμό των 2 εξωτερικών φρουρών, την δολοφονία του υπαρχιφύλακα - σωφρονιστικού υπαλλήλου Τσιρώνη της φυλακής του Μαλανδρίνου τον Μάρτιο του 2014 από τον βαρυποινίτη Αλβανικής καταγωγής Καρέλι, τον θανατηφόρο βασανισμό του ιδίου κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας, τις αποδράσεις με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ την 4η Ιουνίου του 2006 και την 22η Φεβρουαρίου του 2009, την απόδραση τον Ιούλιο του 2012 από τις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού της Όλια Κρίκοβιτς που ανήκε στη Διεθνή Σπείρα «Ροζ πάνθηρες» και καταγεγραμμένες εξεγέρσεις κρατουμένων την 23η Σεπτεμβρίου του 2012 στη φυλακή Κορυδαλλού, την 5η Δεκεμβρίου του 2012 στη φυλακή Ιωαννίνων και την 5η Μαρτίου του 2013 στη φυλακή Ναυπλίου».

ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ! ΕΛΗΞΕ! «Άνω Μακεδονία» (Γκόρνα Ματσεντόνια) το όνομα που προτείνει η Ελλάδα και ο Κοτζιάς στα Σκόπια

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα πάει στις 22 Μαρτίου στα Σκόπια με το σύμφωνο για το όνομα ανά χείρας. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία και είναι πολύ πιθανό η διεθνής συμφωνία να έρθει στην ελληνική βουλή μετά το Πάσχα, ίσως στις αρχές Μαΐου.

Την ερχόμενη Πέμπτη ενδεχομένως να κριθούν όλα ως προς το ονοματολογικό, ωστόσο ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών φαίνεται να έχει αποστείλει τις τελικές προτάσεις της Αθήνας στην σκοπιανή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι βασικός στόχος είναι η επίσπευση της διαδικασίας ώστε όλα να έχουν τελειώσει τον Ιούνιο.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο κ. Κοτζιάς συμπεριέλαβε στο πακέτο των προτάσεων του και πέντε προτεινόμενες ονομασίες και φαίνεται να προκρίνει το Νόβα Ματσεντόνια και το Γκόρνα Ματσεντόνια στη σλαβική γλώσσα. Οι πηγές υποστήριξαν ότι η ελληνική κυβέρνηση καλύπτεται πλήρως από την ονομασία Γκόρνα Ματσεντόνια.

Αν πάντως ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης.

ΝΔ για τη σφαίρα ΗΛΙΘΙΟΥ στον Κοτζιά: Απαράδεκτο περιστατικό -Να το διαλευκάνει άμεσα η κυβέρνηση

Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την αποστολή σφαίρας στον Νίκο Κοτζιά, για το Μακεδονικό, και καλεί την κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το περιστατικό.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την Κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Συνεργάτες Σαμαρά: Γιατί ο Τσίπρας, πριν 6 μήνες, παραχώρησε το ιστορικό παλάτι της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου για να κάνει δείπνο η Novartis;


«Η γελοία συμμορία διασύρεται και πάλι», σχολιάζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο για φαντασιώσεις, τερατολογίες, ασύστολα ψεύδη και ατελείωτη λάσπη, με τα οποία προσπαθούν να πλήξουν τον πρώην πρωθυπουργό.

«Σε ότι αφορά τις δήθεν νέες συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τον κ. Φρουζή, προκύπτει ότι η γελοία συμμορία βρίσκεται σε παραλήρημα: Η συνάντηση της 17/12/2012 είναι εκείνη που έγινε δημοσίως, παρουσία 13 άλλων πολυεθνικών εταιριών στο Μαξίμου, συνάντηση που ο τ. Πρωθυπουργός αναφέρει ρητά στην μήνυσή του κατά της συμμορίας», αναφέρουν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Συνάντηση στις 28/2/2013 δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, την ακριβώς επόμενη μέρα (1/3/2013) ο κ. Φρουζής συναντάται στην Βουλή με τον κ. Τσίπρα και ασκούν την ίδια σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά για τη μείωση του φαρμακευτικού κέρδους..
Το ότι συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Φρουζή, το «αποκαλύπτει» άλλωστε και η σημερινή «ΑΥΓΗ».

Διαψεύδεται επομένως η αγωνιώδης προσπάθεια Τσίπρα να πείσει ότι ποτέ δεν συνάντησε τον αντιπρόεδρο της Novartis. Αν έχουν ακόμα ψυχραιμία, ας διαβάσουν την Αυγή της εποχής (2/3/2013), καθώς  οι δηλώσεις Τσίπρα και φαρμακοβιομηχανίας είχαν ως κοινό στόχο την πολιτική Σαμαρά», επισημαίνουν ακόμη.
«Σε σχέση με  το σημείωμα που αναφέρει κάποιον «SAMARA», μαζί με δημοσιογράφους και υπαλλήλους της Novartis, καλό θα είναι να μην εκτίθενται… Τους ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ είναι ο Αντώνης Σαμαράς!», αναφέρουν ακόμη οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. 

«Και ερχόμαστε στο καλύτερο: Επί ενάμιση χρόνο η συμμορία διατυμπανίζει ότι το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους»  είναι η υπόθεση Novartis. Γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πριν από έξι μόλις μήνες, ΕΓΚΡΙΝΕΙ το αίτημα της Νovartis και ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το ιστορικό παλάτι  της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, για την πραγματοποίηση… πολυτελούς δείπνου της εταιρίας; Ημερομηνία έκδοσης απόφασης: 27 Σεπτεμβρίου 2017. Τόσο άθλιοι! Τόσο υποκριτές! Θα τούς πάμε μέχρι τέλους…!», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Ξανά Χρυσός ο Πετρούνιας! Πρώτος στο Παγκόσμιο Κύπελο στο Μπακού [βίντεο]

Στην κορυφή του κόσμου για ακόμα μία φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας που διαγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.333 βαθμούς και έτσι ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου προσθέτοντας ακόμα ένα μετάλλιο στη συλλογή.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης που αγωνιζόταν επίσης με 14.700 βαθμούς.

Η κατάταξη
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.333
2. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.100
3. Σιανγκιού Λαν (Κίνα) 14.866
4ος. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Ελλάδα) 14.700


Κεραμέως: Υπό διωγμόν η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Έντονη κριτική στις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας - «Αξιολόγηση παντού και για όλους» δηλώνει η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ

Την αντίδραση της ΝΔ προκαλεί η κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν» καταγγέλλει η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, που επισημαίνει ότι «η αξιολόγηση καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς».

Η κυρία Κεραμέως επαναλαμβάνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί την αξιολόγηση ως «απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες». «Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι», καταλήγει. 
Αναλυτικά, στη δήλωσή της αναφέρει:

«Στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το οποίο θα τοποθετηθούμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα, η έννοια της αξιολόγησης βρίσκεται υπό διωγμόν.

Η αξιολόγηση, όπως είχε προβλεφθεί σε Προεδρικό Διάταγμα του 2013, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, καταργείται, χωρίς να αντικαθίσταται από κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς, τον βασικό δηλαδή παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η αξιολόγηση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες του τις βαθμίδες.

Αξιολόγηση παντού και για όλους. Για να επιβραβεύονται οι καλοί και να βελτιώνονται όλοι».

Βίντεο σοκ: Δεσμοφύλακες γελούν κοιτώντας έναν κρατούμενο να ξεψυχάει

Ο 36χρονος, που έπασχε από σχιζοφρένεια, είχε περάσει 46 ώρες δεμένος ολόγυμνος σε μια καρέκλα περιορισμού και στη συνέχεια πέθανε από πνευμονική εμβολή

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει δεσμοφύλακες σε μια φυλακής της Καλιφόρνια να κοιτάζουν γελώντας κοροϊδευτικά έναν κρατούμενο να «σπαρταράει» με σπασμούς στο πάτωμα του κελιού του και κατόπιν να πεθαίνει.

Ο  Andrew Holland, που είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια από τα 20 του χρόνια, είχε μια αρκετά ταραχώδη ζωή και μπαινόβγαινε συχνά στις φυλακές. Στις αρχές του 2017, ενώ εξέτιε την ποινή του για ένα μικροαδίκημα στην φυλακή του Σαν Λούι Ομπίσπο, βίωσε ένα ψυχωσικό επεισόδιο και άρχισε να χτυπά επανειλημμένα τον εαυτό του. Οι δεσμοφύλακες, θέλοντας να αποτρέψουν τυχόν αυτοτραυματισμό, έδεσαν τον 36χρονο άνδρα σε μια καρέκλα περιορισμού όπου τον άφησαν για 46 ολόκληρες ώρες, χωρίς να τον ανταποκρίνονται στα επίμονα αιτήματά του να τον λύσουν και χωρίς να καλέσουν γιατρό.

Στη συνέχεια, όταν τον έλυσαν προσωρινά και τον μετέφεραν στο κελί του για να καθαρίσουν την καρέκλα της απομόνωσης από τις ακαθαρσίες και τα περιττώματα (αφού δεν τον είχαν αφήσει καν να πάει στην τουαλέτα), ένας θρόμβος αίματος απο το πόδι του άνδρα μεταφέρθηκε στους πνεύμονές του και ο 36χρονος ξεψύχησε από πνευμονική εμβολή.
Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Holland, η κομητεία του Σαν Λούι Ομπίσπο έδωσε στην οικογένεια του αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοινώνοντας ότι το σύστημα των φυλακών θα αναβαθμιστεί με αφορμή «αυτήν την ανείπωτη τραγωδία». Πράγματι, η καρέκλα περιορισμού έπαψε να χρησιμοποιείται στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης για κρατούμενους με ψυχολογικά προβλήματα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε εχθές από την εφημερίδα Tribune of San Luis Obispo αποτελεί ένα μοντάζ από υλικό τουλάχιστον 100 ωρών που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της φυλακής. Σε αυτό οι δεσμοφύλακες εμφανίζονται να πλησιάζουν τον δεμένο κρατούμενο για να του προσφέρουν φαγητό και νερό και να περιστρέψουν τα άκρα του, ώστε να μη δημιουργηθούν θρόμβοι - κάτι που ωστόσο δεν έκαναν ούτε αρκετά συχνά ούτε σωστά, αφού δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εκπαίδευση.

Στη συνέχεια μεταφέρουν τον 36χρονο στο κελί του και τον ρίχνουν γυμνό στο πάτωμα με μια κουβέρτα. Λίγη ώρα μετά ο άνδρας εμφανίζεται να έχει σπασμούς και, όταν επιτέλους μπαίνουν στο κελί του νοσηλευτές για να του προσφέρουν ιατρική βοήθεια, οι δεσμοφύλακες αρχίζουν να γελούν και να αστειεύονται, παρατηρώντας τον Holland να ξεψυχά μπροστά στα μάτια τους.

Δείτε το βίντεο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ξανασυνάντησε έναν από τους απαγωγείς του

Δίωρη συνάντηση με έναν από τους βασικούς απαγωγείς του είχε προ ημερών στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου ο 54χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Η συνάντηση αυτή μέχρι σήμερα δεν είχε δει τα φώτα τις δημοσιότητας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ο Λεμπιδάκης, που είχε κρατηθεί για έξι μήνες όμηρος, φέρεται να χαιρέτησε ζεστά και να μίλησε σε «φιλικό» κλίμα με τον απαγωγέα του σχετικά με τις συνθήκες ομηρείας του και μεταφοράς του σε διάφορα κρησφύγετα.
Επιπλέον, στη διάρκεια της συζήτησης αυτής που έλαβε και τη μορφή κατ' αντιπαράσταση εξέτασης, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο τωρινός συνομιλητής του τού είχε προτείνει βοήθεια για ν' αποδράσει. Ομως ο 54χρονος όμηρος φαίνεται ότι αρνήθηκε την πρόταση, με τον φόβο ότι στη διάρκεια της φυγής του μπορεί να υπήρχε αιματηρή επίθεση από συνεργούς του.

Την ίδια ώρα, ελάχιστα στοιχεία έχουν εισέλθει στη δικογραφία για την τεκμηρίωση της εμπλοκής κι άλλων 3-4 ατόμων που φαίνεται ότι συμμετείχαν στην αρπαγή και την πρώτη φάση της ομηρείας του Λεμπιδάκη τον Μάρτιο του 2017. Το έλλειμμα αυτό παρουσιάζεται λόγω της μεθοδικής προσπάθειας, τον Αύγουστο του 2017, των ασύλληπτων ποινικών να απεμπλακούν και να εξαϋλώσουν τα ίχνη τους, αλλά και του μη εντοπισμού κάποιων από τα κρησφύγετα στα οποία είχε κρατηθεί αρχικά ο επιχειρηματίας.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

ΒΑΡΔΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΚΑΙ ΙΒΑΝ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ! Βασιλική Θάνου: Πίσω από αυτούς που με πολεμούν κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

«Οι εναντίον μου βολές προέρχονται πάντοτε από τα ίδια, ελάχιστα πρόσωπα, εξαιτίας της σταθερής θέσης μου κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς».

«Οι πολέμιοι κατά του προσώπου μου είναι μόνον εκείνοι πίσω από τους οποίους κρύβονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα» αναφέρει η Βασιλική Θάνου, προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, επιτ. πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ως προς την αρνητική κριτική προς το πρόσωπό της για την κατά καιρούς έκφραση της άποψής της επί θεμάτων που προβληματίζουν τους πολίτες και το πολιτικό σύστημα, η κ. Θάνου υπενθύμισε την διαχρονική δημόσια τοποθέτησή της εναντίον των μνημονιακών νόμων και τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να στηρίξει τη θέση της, σημειώνοντας: «Το έπραξα αυτό διότι πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι όταν κάποιος κατέχει μια θεσμική θέση όπως η θέση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ή του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, πέραν των στενών συνδικαλιστικών ή υπηρεσιακών του καθηκόντων δικαιούται και υποχρεούται να λαμβάνει θέση δημόσια σε γενικότερα σοβαρά κοινωνικά ή εθνικά ζητήματα».

Κληθείσα να σχολιάσει τις εις βάρος της επικρίσεις για πολιτική συναλλαγή με την αποδοχή τής θέσης της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου Πρωθυπουργού, «ενώ χωρίς καμία αντίδραση έγινε ο διορισμός ως υπουργού Δικαιοσύνης του μέχρι τότε εν ενεργεία δικαστή Χαρ. Αθανασίου», η κ. Θάνου αφού τόνισε ότι παραθέτει πραγματικά περιστατικά «διότι δεν θεωρώ πρέπον να κάνω δυσμενή σχόλια σε βάρος πρώην συναδέλφου μου», αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αιφνιδιαστική παραίτηση τον Μάιο του 2012 του εν ενεργεία τότε προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και εν ενεργεία αεροπαγίτη Χαρ. Αθανασίου και την ανακοίνωση την ίδια μέρα της υποψηφιότητάς του ως βουλευτή Επικρατείας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Κανείς δεν ξεχνάει ότι ο Χαρ. Αθανασίου ως πρώτος κατ΄ αλφαβητική σειρά από τους βουλευτές, τον Οκτώβριο του 2012 ψήφισε στα μνημονιακά μέτρα "ναι σε όλα". Περιέργως τα ίδια αυτά πρόσωπα ενοχλούνται τώρα επειδή εγώ ανέλαβα τη διεύθυνση και μάλιστα αμισθί του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού», είπε η κ. Θάνου, προσθέτοντας «αποδέχθηκα την πρόταση για τη θέση αυτή, μετά την συνταξιοδότησή μου, οπότε ως ελεύθερος Έλληνας πολίτης είχα κάθε δικαίωμα να επιλέξω οποιαδήποτε θέση, διότι έκρινα ότι με την μακροχρόνια εμπειρία και τις νομικές γνώσεις μου έπρεπε να βοηθήσω τον πρωθυπουργό στον αγώνα που κάνει για να εξέλθει η χώρα από την οικονομική κρίση και για να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τα μνημόνια».

Τέλος ως προς την λειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη διάρκεια της προεδρίας της, η κ. Θάνου είπε ότι η θητεία της συνέπεσε με πολύ δύσκολη περίοδο, και τόνισε ότι «πάντοτε ο τρόπος των ενεργειών μας και της διατύπωσης του λόγου μας ήταν πολύ προσεκτικός και ανάλογος με την ευπρέπεια και το επίπεδο που αρμόζουν με την δικαστική μας ιδιότητα και κανείς δεν μας καταλόγισε κομματική χροιά. Επί των ημερών της θητείας μου, η Ένωση απολάμβανε κύρος και σεβασμό και οι δικαστές είχαν την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Τραγωδία στο Αγαθονήσι -16 μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο, εκ των οποίων 5 παιδιά

Ανείπωτη τραγωδία σήμερα το πρωί στο Αγαθονήσι όπου με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν χάσει τη ζωή τους 16 μετανάστες, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά.

Το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν 20 πρόσφυγες και μετανάστες. Νεώτερες πληροφορίες, όμως, ανεβάζουν τον αριθμό των επιβατών στους 22, με τις δυνάμεις του Λιμενικού να συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η επιχείρηση του Λιμενικού ξεκίνησε στις 8.30 σήμερα το πρωί, όταν εντοπίστηκαν στις ακτές του νησιού δύο άνδρες και μία γυναίκα, που ενημέρωσαν για το ναυάγιο.

Οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησαν επιχείρηση που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτή μετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, μία κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Παράλληλα, στις έρευνες παίρνει μέρος κλιμάκιο ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού (ΜΥΑ) προκειμένου να καταδυθεί για τη διερεύνηση του ναυαγίου και τη συλλογή πειστηρίων.

Βίτσας: Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι

«Η νέα τραγωδία στο Αγαθονήσι υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από πολιτικές κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων», επισήμανε σε δήλωσή του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, εκφράζοντας την οδύνη του για το ναυάγιο στην περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

«Δεν μπορούμε ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου|, τόνισε ο κ. Βίτσας, και σημειώνοντας αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε με όλα τα μέσα στην έρευνα και διάσωση, υπογράμμισε:

«Όμως είναι σαφές ότι η λύση βρίσκεται στα μέτρα προστασίας των ανθρώπων, στις ασφαλείς διαδικασίες και οδούς για τους πρόσφυγες και μετανάστες, στο αμείλικτο χτύπημα των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας της ζωής».

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την διαχείριση του ζητήματος.

Τέλος ο κ. Βίτσας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, τις δομές της ενδοχώρας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

ΚΚΕ: Δεν έχει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

«Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι, με νεκρούς πρόσφυγες, μετανάστες και παιδιά, δείχνει ότι δεν έχει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων θυμάτων της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Ούτε τα ολοένα και πιο εξελιγμένα μέτρα καταστολής στα σύνορα ούτε, φυσικά, η απαράδεκτη συμφωνία της ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που υπογράφτηκε από τη σημερινή κυβέρνηση ακριβώς πριν δύο χρόνια, δεν μπορούν να εμποδίσουν απελπισμένους ανθρώπους από το να πέφτουν στα νύχια αδίστακτων διακινητών, για να ξεφύγουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εξαθλίωση» επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Οι δύο αδελφές που είχαν εξαφανιστεί από το Δήλεσι καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τις δύο αδελφές που είχαν εξαφανιστεί από το Δήλεσι και βρέθηκαν ύστερα από πέντε ημέρες αγωνίας.

Η 17χρονη Ντενίσα και η 16χρονη Εμμανουέλα, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους καταγγέλοντας οικογενειακή βία.

Οι δυο ανήλικες, ύστερα από πέντε ημέρες που ήταν άφαντες, βρέθηκαν χθες στο Ναύπλιο μαζί με τον 19χρονο φίλο τους που είναι και ανιψιός της ηθοποιού Μαίρης Χαλκιά. Και οι δύο ανήλικες και ο φίλος τους είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες τα δύο κορίτσια επικοινώνησαν μέσω  της γραμμής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας και έπειτα με τον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας.

Από την Αστυνομία τους ζητήθηκε να πάνε στο Α.Τ. Ναυπλίου, οι ίδιες όμως αρνήθηκαν και ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τις παραλάβουν έξω από γνωστό κατάστημα της περιοχής. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από Βοιωτία και Αργολίδα.

Ο νεαρός φίλος τους ήταν μαζί τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν εκείνος που τις έπεισε να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Οι δύο αδελφές κατήγγειλαν στις Αρχές ενδοικογενειακή βία και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων. Για την ώρα δεν έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους καθώς δεν το επιθυμούν και κρατούνται σε ασφαλές μέρος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αναλάβουν την υπόθεση οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες για κακοποίηση στο οικογενειακό περιβάλλον και στη συνέχεια να αποφασίσουν αν τα κορίτσια θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Η αναζήτηση της Ντενίσα Ντ., 17 ετών και της Εμμανουέλας Ντ., 16 ετών, έληξε σήμερα το πρωί, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών ανθρώπων που τις αναζητούσαν.

Η Ντενίσα Ντ. και η Εμμανουέλα Ντ. βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Κατόπιν επικοινωνίας που είχαν τα δύο κορίτσια μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τη στήριξη που λάβανε, δημιουργήθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, το οποίο οδήγησε στη διασύνδεσή τους με τις Αστυνομικές Αρχές και στην εύρεσή τους.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Ντενίσα Ντ. και στην Εμμανουέλα ΝΤ. και στην οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί».

Επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών ο Πύρρος Δήμας

Ομόφωνα επανεξελέγη πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών ο χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην έδρα της ΕΟΑΒ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και βέβαια τα σωματεία, που με τίμησαν με την ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου αυξάνει τις ευθύνες μου στην επανεκκίνηση της ΕΟΑΒ με νέες ιδέες και δραστηριότητες, ώστε το άθλημα μας, με τη βοήθεια βέβαια των αθλητών και προπονητών να βρεθεί σύντομα και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών», δήλωσε ο Πύρρος Δήμας, μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα

Η σύνθεση του νέου ΔΣ

  • Πρόεδρος Πύρρος Δήμας
  • Α Αντιπρόεδρος Δημήτρης Βαλασιάδης
  • Β Αντιπρόεδρος Θεανώ Ζαγκλιβέρη
  • Γ Αντιπρόεδρος Μανώλης Ρεμπέλης
  • Γενικός Γραμματέας Φώτης Καϋμενάκης
  • Ταμίας: Γιώργος Δέλλιος
  • Αναπληρωτής ταμίας: Παναγιώτης Πέτρου
  • Ειδικός γραμματέας: Ευθυμία Τσώνου
  • Μέλη: Ευάγγελος Προκοπίδης (πρόεδρος τεχνικής επιτροπής), Περικλής Γκαραβέλας, Κώστας Καζακλής (πρόεδρος τοπικής επιτροπής Μακεδονίας Θράκης), Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Αναστάσιος Λάγκας, Μιχάλης Ρηγάτος, Παναγιώτης Ροδίτης (έφορος υλικού)

ΓΙΑΥΤΟ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΡΤ! Ο ΚΥΡ για το «καράβι» του Τσίπρα που βουλιάζει (Σκίτσο)

Απολαυστικό και ιδιαίτερα αιχμηρό για τον Αλέξη Τσίπρα είναι το νέο σκίτσο του ΚΥΡ. Απολαύστε την εικόνα και το σχόλιο:

Σκίτσο ΚΥΡ

ΠΗΓΗ: i-kyr.gr

Χρονικό προαναγγελθέντος χωρισμού

[ΦΩΤΟ-Ξεχάσατε κιόλας τη Ραχήλ Μακρή; Πρώτα ΑΝΕΛ, έπειτα ΣΥΡΙΖΑ, μετά στην «Πλεύση Ελευθερίας», τώρα –αν δεν κάνω λάθος– είναι στη ΛΑΕ του Λαφαζάνη. Χθες πήγε στα δικαστήρια, ως «αλληλέγγυος» στους ταραξίες που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς. Εκεί ήταν και η Ζωή. Οι δυο τους κάποτε ήταν πολύ καλές φίλες (μια φιλία που ξεκίνησε από τα κάγκελα της ΕΡΤ). Αραγε χαιρετήθηκαν; Είπαν καμιά κουβέντα;]

Ο​​ τίτλος θα μπορούσε να είναι η περίληψη του έργου που ανεβάζουν την τρέχουσα περίοδο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην πειραματική σκηνή τους. Με το χαρακτηριστικό θράσος τους (στο δικό τους Newspeak, το λένε «ηθικό πλεονέκτημα»), οι κυβερνώντες συριζαίοι αρνούνται την ύπαρξη στενών σχέσεων της κυβέρνησής τους με τον Ιβάν Σαββίδη. Μόλις χθες το αρνήθηκε και ο Δ. Τζανακόπουλος – πόσο επισημότερη να γίνει η άρνηση;

Ωστόσο, οι κυβερνώντες Ανελίτες το παραδέχονται. Το παραδέχθηκε χθες στη Βουλή ο Θ. Παπαχριστόπουλος – πάντα αναμαλλιασμένος, αγχωμένος και πρησμένος, όπως ακριβώς τον γνωρίσαμε και τον ξεχωρίσαμε. «Ο κ. Σαββίδης», είπε, «είχε κάποιες φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση». Τις απέδωσε στην τακτική των επιχειρηματιών (δική μου διευκρίνιση: των κρατικοδίαιτων μόνο, όχι όλων) να προσκολλώνται στις κυβερνήσεις· εντούτοις, η διαφορά γραμμής στο ζήτημα των σχέσεων κυβέρνησης και Σαββίδη είναι σαφής: οι μεν κάνουν τους τελείως ανήξερους, οι δε το παραδέχονται, ακροθιγώς έστω.

Ενας από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ μάλιστα πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Τον λένε Γ. Λαζαρίδη. Ανύπαρκτος κοινοβουλευτικά μέχρι χθες, όταν βγήκε να υπερασπισθεί από το βήμα της Βουλής τον Σαββίδη, για τον υποτιθέμενο αγώνα που δίνει κατά του «αθηνοκεντρικού συστήματος». (Ανακριβής όρος! Από πότε είναι Αθήνα ο Πειραιάς; Τέλος πάντων...) Επειδή το πιθανότερο είναι να μην ακούσουμε ποτέ ξανά για τον Γ. Λαζαρίδη –η χρησιμότητά του στην πολιτική εξαντλήθηκε στην υπεράσπιση του Ι. Σαββίδη–, αξίζει να μάθουμε μερικά πράγματα γι’ αυτόν (ποιος ήταν, ποια όνειρα είχε, τι γέμιζε τη ζωή του κ.λπ.) προτού τον αποχαιρετήσουμε για πάντα.

Για την πλούσια «κοινωνική δράση» του, διαβάζουμε στο επίσημο βιογραφικό του ότι είναι μέλος της «Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων», καθώς και της «Ενωσης Ποντίων Πανοράματος». (Είναι ιστορική και δεν πρέπει επ’ ουδενί να συγχέεται με την «Ποντιακή Ενωση Πανοράματος» ούτε και με την «Πανοραμική Ενωση Ποντίων», που είναι και οι δύο μεταγενέστερες – για να συνεννοούμεθα...) Διετέλεσε «συνεργάτης-πολιτικός αναλυτής στις εκπομπές του Χάρη Κουρίδη στο “Ράδιο Γωνή της Τούμπας”»! Το επισημαίνει υπερηφάνως στο βιογραφικό του και, συνεπώς, πρέπει να ήταν κάτι πραγματικά σημαντικό. Εξίσου υπερηφάνως, σημειώνει ότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΜΟΦΣ (Μακεδονικός Ομιλος Φουσκωτών Σκαφών). Σημειώνει ακόμη και ότι είναι μέλος του «Vitara Club». Συνδρομή σε γυμναστήριο δεν έχει· αν είχε, θα έβαζε κι αυτήν στο βιογραφικό του. Εν ολίγοις, η τυπική περίπτωση του τζάνκι της πολιτικής που ορμάει όπου βλέπει φως. Junk, με μία λέξη.

Την ενδοκυβερνητική ένταση εξαιτίας του Σαββίδη περιπλέκει και το ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ σιωπά και, γενικώς, δοξάζεται κρυπτόμενος. Αφήνει τους βουλευτές του να δίνουν τη θέση του συγκυβερνώντος κόμματος, διότι προφανώς καταλαβαίνει τι ολέθριες συνέπειες θα είχε για τη σταθερότητα της κυβέρνησης αν έπαιρνε πάνω του ο ίδιος την υπεράσπιση του Σαββίδη. (Κυκλοφορεί πολύ, το ακούς παντού, ότι ο Πάνος Καμμένος ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο τρομαγμένος. Λένε ότι ο Τσίπρας τον κρατάει γερά τώρα πια, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να αμολήσει καταπάνω του τον μπαρμπα-Φώτη Κουβέλη –δεν τον λένε τυχαία «Ροτβάιλερ της Αριστεράς– και να τον κατασπαράξει...)

Πάντως, βλέπουμε ότι προστίθεται ένα ακόμη προβληματάκι στη σχέση των συγκυβερνώντων. Είναι το τρίτο σε διάστημα λίγων μηνών: πρώτα το Μακεδονικό, μετά η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας από τους Τούρκους, τώρα και ο Ιβάν ο Βλοσυρός. Βλέπουμε το ένα μετά το άλλο, τα σχοινιά που κρατούν ενωμένους τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ να ξηλώνονται σιγά σιγά και να φθάνει η στιγμή που κόβονται. Αυτή η κατάσταση επιταχύνει τη φθορά της κυβέρνησης, καθώς όσο αναφύονται οι διαφορές στην πολιτική, τόσο περισσότερο αφύσικη προβάλλει η συνύπαρξη των δύο στην κυβέρνηση. Βραχυπρόθεσμα, η κυβέρνηση μπορεί, βεβαίως, να αγνοήσει το εσωτερικό πρόβλημα και να συνεχίσει. Μεσοπρόθεσμα, όμως, βλάπτεται· διότι η παράταση μιας τέτοιας αφύσικης κατάστασης αποκαλύπτει στον κόσμο ότι η πραγματική συγκολλητική ουσία της κυβέρνησης είναι συμφέροντα πολύ πιο πεζά από τα υψηλά ιδεώδη της πολιτικής, τα οποία είναι όμως και πολύ πιο ισχυρά ώστε να υπερισχύουν των πολιτικών θέσεων. Αποκαλύπτει, δηλαδή, την κυβέρνηση σαν μια εταιρεία, που συνεστήθη με συγκεκριμένους σκοπούς.

Παρ’ όλα αυτά, άλλη επιλογή από την παράταση της προβληματικής συνύπαρξης ο Τσίπρας δεν έχει. Τα περί αντικατάστασης των ΑΝΕΛ από άλλους προθύμους είναι όνειρα θερινής νυκτός – τα διαδίδει το Μαξίμου για να ενσπείρει την ανησυχία στην αντιπολίτευση. Βλέπετε εσείς τριγύρω τίποτε εθελοντές έτοιμους να συγκυβερνήσουν με τον Τσίπρα; Ακόμη και εκείνοι που κάποτε δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα σάλια τους τώρα κρατούν αποστάσεις. Η δυσοσμία των ΑΝΕΛ, κατά τη διατύπωση του Ν. Φίλη, έγινε μπόχα καθώς σαπίζουν.

Αλλά ακόμη και αν υπήρχαν ανταλλακτικά για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο εύκολο είναι να διώξει ο Τσίπρας τους μεν και να προσλάβει τους δε; Δεν γίνονται αυτά με τον τρόπο «φύγε συ, έλα συ». Κανένα σχέδιο μάχης, ως γνωστόν, δεν ισχύει μετά την πρώτη επαφή με τον εχθρό· θέλω να πω ότι είναι αμφίβολο αν θα επιζούσε η κυβέρνηση από τους κραδασμούς της αντικατάστασης. Συνεπώς, τι; Ας μην περιμένουμε θεαματικές εξελίξεις· δεν υπάρχουν οι δυνατότητες. Η κυβέρνηση θα πορευτεί με αυτά τα χάλια, που ολοένα θα επιδεινώνονται, μέχρι του σημείου που δεν θα μπορεί πια να αποφύγει τις εκλογές.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ