18 Μαρτίου 2018

Γελάει ο Άδωνις με τη γελοία Παπακώστα: Τώρα ξέρετε γιατί τη σουτάραμε

"Δεν έχω ποτέ σχολιάσει το ο,τιδήποτε της κας Παπακώστα, αλλά όσοι καλόπιστοι νεοδημοκράτες είχαν απορία για την διαγραφή της νομίζω τώρα κατάλαβαν. Η μόνη ομιλία που ξεχώρισε η κα Παπακώστα ήταν του μοναδικού που ζήτησε συμμαχία με τον Σύριζα εναντίον της ΝΔ και του Προέδρου της." έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας τις γελοιότητες Παπακώστα ότι ξεχώρισε την ομιλία Ραγκούση




"Κεραυνοί" του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη για τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών - ΒΙΝΤΕΟ

Τη συμπεριφορά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συνέλαβε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στα σύνορα του Έβρου, επέκρινε από την Καλαμπάκα ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης.

"Η συμπεριφορά τους ήταν σκαιότατη, όταν μεταφέρονταν στην εισαγγελία, δίκην σκουπιδιών. Και αυτή η εικόνα γύρισε σε όλον τον κόσμο και έρχεται ένας άλλος Πόντιος Πιλάτος, ο κ. Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι υπάλληλος δικός μας, διότι πληρώνεται και αυτός από το ελληνικό δημόσιο, και μας πουλάει εν ψυχρώ".

Δείτε το βίντεο:

Αυτός είναι ο 19χρονος που δολοφονήθηκε στο Μαρούσι - Τον σκότωσαν μπροστά στα μάτια της φίλης του - ΒΙΝΤΕΟ

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δολοφονία ενός 19χρονου στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της φίλης του, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου όταν τους επιτέθηκαν τρία άτομα.

Οι αστυνομικοί αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και εξετάζουν όλα τα σενάρια. Έχουν μάλιστα χτενίσει την περιοχή και ερεύνησαν ακόμα και τους κάδους απορριμμάτων.

Το θύμα ήταν μοναχοπαίδι και έμενε με την οικογένειά του στο Νέο Ηράκλειο. Οι γείτονες είναι συντετριμμένοι και κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Ο ΣΤΑΛΙΝΑΣ! Εκτός λειτουργίας 22 από τους 67 συρμούς του μετρό

Μοιρασμένοι στα αμαξοστάσια του Ελαιώνα και των Σεπολίων είναι οι 22 ακινητοποιημένοι συρμοί από τους συνολικά 67 και ας «φωνάζουν» τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι του μετρό πως οι τόσο σημαντικές ελλείψεις σε ανταλλακτικά θα προκαλέσουν προβλήματα εν καιρώ στην ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Τροχοί συρμών, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά λιωμένοι, χαλασμένα φρένα και πυροσβεστήρες που έχουν λήξει εδώ και πέντε χρόνια (!) είναι μερικά από αυτά που προσπαθεί να κρύψει κάτω από το… χαλί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Οπως υποστηρίζουν στους εργαζομένους, το πρόβλημα οφείλεται στη μη καρποφορία των διαγωνισμών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αγοραστούν όλα τα υλικά που κρίνονται απαραίτητα.

Σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε, πάντως, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να του γίνει ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο μετρό, ο ίδιος δήλωσε ότι αγνοούσε όλες αυτές τις ελλείψεις, ενώ, όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, απόρησε διότι η εταιρία έχει πάρει όλο τον προϋπολογισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, ο κ. Σπίρτζης τούς «υποσχέθηκε» να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα και να δοθεί άμεσα κάποια λύση.


Οπως τονίζει, λοιπόν, το ΣΕΛΜΑ, η ανεπάρκεια του εξοπλισμού είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των γραμμών 2 και 3 του μετρό. Ειδικότερα, όπως εξήγησαν στον «Ε.Τ.» της Κυριακής, δεν υπάρχουν επίσωτρα (ελαστικά) και σώτρα (ζάντες) σε 22 συρμούς, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί να αναγκάζονται να τα αποσύρουν για λόγους ασφαλείας. Ιδιο πρόβλημα υπάρχει και με τα φρένα, αφού, όπως αναφέρουν, τα τακάκια έχουν φθαρεί ή ακόμη και καταστραφεί!

Βέβαια, το πρόβλημα των ανταλλακτικών δεν σταματάει εδώ. Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του αποκλειστικά ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, από το συρμό λείπουν και τα καθίσματα! Οπως μας εξήγησε το ΣΕΛΜΑ, οι υπόλοιποι συρμοί μπορεί να λειτουργούν κανονικά, ωστόσο οι φθορές του χρόνου είναι δεδομένες και αναγκάζονται να ξηλώνουν τα «υγιή» κομμάτια των αποσυρμένων τρένων και να τα τοποθετούν σε αυτά που κινούνται.

Οπως τονίζουν, αυτό που κάνουν είναι «κανιβαλισμός» σιδηροδρομικού και λοιπού υλικού, που τυπικά απαγορεύεται από τον ίδιο τον κανονισμό της επιχείρησης, ωστόσο επιβάλλεται να το πράττουν, χωρίς μάλιστα κανείς από την εταιρία να τους «κουνά το δάχτυλο».

Μέσα στα αμαξοστάσια, τόσο στα Σεπόλια όσο και στον Ελαιώνα, υπάρχουν διασκορπισμένοι πυροσβεστήρες, οι οποίοι έχουν λήξει εδώ και χρόνια. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί η διοίκηση δεν προχωρά σε αναγόμωση (γέμισμα), όταν, για παράδειγμα, ένας πυροσβεστήρας 12 κιλών κοστίζει μόλις 12 ευρώ και οι εταιρίες που παρέχουν συντηρήσεις έχουν προβλέψει ειδικά μαζικά πακέτα προσφορών.

Στις φωτογραφίες, φαίνεται ξεκάθαρα η εγκατάλειψη των συρμών, ενώ η εικόνα του «πιλοτηρίου» είναι αποκαρδιωτική.






Σε πολλούς εργασιακούς χώρους είναι καμένοι περισσότεροι από τους μισούς λαμπτήρες, με τους τεχνίτες να εργάζονται σε επικίνδυνο ημίφως ή ακόμα και πολλές φορές στα σκοτάδια. «Δεν έχουμε ούτε λάμπες να βάλουμε στο τούνελ. Εχουμε σοβαρές ελλείψεις. Είναι σκοτάδια. Αν συμβεί κάποιο έκτακτο περιστατικό και πρέπει να κατέβει ο κόσμος μέσα στο τούνελ στον πεζοδιάδρομο, θα είναι μέσα στα σκοτάδια!», τονίζει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ Σπύρος Ρεβύθης. Επιπλέον, όπως σημειώνει, απουσιάζουν υλικά όπως γράσα και βίδες, καθώς ούτε «γάντια για να πιάνουμε τα ηλεκτροφόρα καλώδια και τα πιάνουμε με γυμνά χέρια. Αγοράζουμε από μόνοι μας πανιά και γάντια και τα φέρνουμε από το σπίτι μας», τονίζει.

Το ζήτημα των ανταλλακτικών, αν δεν επιλυθεί άμεσα, αναμένεται να προκαλέσει πέρα από πρακτικά προβλήματα εν ώρα εργασίας και μεγάλες καθυστερήσεις στις ώρες προσέλευσης των συρμών, χωρίς να αποκλείεται, μάλιστα, να αφαιρεθούν και ολόκληρα δρομολόγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 67 συρμούς οι 22, όπως είπαμε, είναι ακινητοποιημένοι, ωστόσο οι υπόλοιποι 45, που θεωρητικά κυκλοφορούν κανονικά, πολλές φορές βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης και ως εκ τούτου δεν είναι τελικά 45 αλλά 40 ή και λιγότεροι οι συρμοί που απομένουν για να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ
mxipnitou@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

ΜΠΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ; Κομισιόν: «Κόψτε το ρεύμα στους κακοπληρωτές» -Αγριεύουν οι δανειστές

Δυσκολεύουν τα πράγματα για όσους χρωστάνε στη ΔΕΗ και η οικονομική τους κατάσταση κριθεί ότι επιτρέπει την έστω σταδιακή αποπληρωμή αυτών των οφειλών, καθώς με τη «σφραγίδα» της Κομισιόν η διακοπή της ηλεκτροδότησης θα πάψει να αποτελεί ταμπού.

Με φόντο τα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα χρέη στην εταιρία αγγίζουν, πλέον, τα 3 δις ευρώ, αλλά και την ενημέρωση που έκανε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο επικεφαλής της ΔΕΗ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Έκθεση Συμμόρφωσης, με την οποία επισφραγίστηκε η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, έχει ζητήσει πιο ενεργητική διαχείριση αυτού του οξύτατου προβλήματος.

«Περαιτέρω αποφασιστικές ενέργειες θα πρέπει να προωθηθούν εφεξής, όπως η παροχή κινήτρων συμμόρφωσης, με διαταγές διακοπής (παροχής ρεύματος) και η ελαχιστοποίηση της κλοπής ρεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κομισιόν στο ειδικό Box για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η ΔΕΗ ως ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην αγορά ενέργειας.

Πού σκοντάφτουν οι σχεδιασμοί για διακανονισμούς

Η QUALCO που έχει αναλάβει το project της διαχείρισης του προβλήματος φέρεται να σχεδιάζει ρυθμίσεις και διακανονισμούς οφειλών κατά περίπτωση (ad hoc), με βάση το προφίλ των πελατών- οφειλετών, δηλαδή ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσιακή τους κατάσταση. Ωστόσο αρμόδιες κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απλό, καθώς προϋποθέτει την πρόσβαση της εταιρίας σε βάσεις δεδομένων, απ’ όπου θα πρέπει να αντληθούν στοιχεία για ακίνητα, καταθέσεις, κινητές αξίες κ.λ.π. κι αυτό απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, που δεν υπάρχει στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μετά τις 25 Μαρτίου το ν/σ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Αντιθέτως, θέμα ημερών χαρακτηρίζεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την απόσχιση των μονάδων της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρέχουσας αξιολόγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα θα γίνει τουλάχιστον μία τηλεδιάσκεψη με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), έτσι ώστε το σχέδιο νόμου να πάρει την τελική του μορφή ως την Παρασκευή και να φτάσει στη Βουλή αμέσως μετά από τις 25 Μαρτίου.

Από την άλλη μεριά, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα απάντηση στο πώς θα αντιμετωπιστούν οι… ντρίπλες, στις οποίες επιδίδονται οφειλέτες της ΔΕΗ, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της ΔΕΗ, μόνο από εκείνους που άλλαξαν πάροχο, αθετώντας τη ρύθμιση οφειλών στη ΔΕΗ, προστέθηκε βάρος 200 εκατ. Ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι αλλάζουν ΑΦΜ και εν συνεχεία πάροχο για να χαθούν τα ίχνη τους, με τη ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ να αποδίδει ευθύνες και στη ΡΑΕ που δεν κλείνει τις «τρύπες» του σχετικού πλαισίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ
iefimerida.gr

Στοιχεία - σοκ για την υπόθεση με τις δύο αδελφές - Προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν με μαχαίρι, αλυσοπρίονο και χάπια

Tον απόλυτο εφιάλτη ζούσαν οι δύο αδελφές από το Δήλεσι που έφυγαν από το σπίτι τους την Δευτέρα 12 Μαρτίου όπως καταγγέλλουν οι ίδιες. Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει το Politisonline.

Οι δύο αδελφές δέχονταν σχεδόν καθημερινά λεκτική βία -με αισχρούς χαρακτηρισμούς- αλλά και σωματική και από τους δύο γονείς τους.

Προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν με μαχαίρι, αλυσοπρίονο και χάπια

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κοπέλες είχαν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Η 17χρονη μάλιστα δύο φορές, τη μια με μαχαίρι και την άλλη με αλυσοπρίονο.

Η 16χρονη πήρε χάπια αλλά ο πατέρας της δεν την πήγε στο νοσοκομείο – Την άφησε στο σπίτι

Η 16χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια, χωρίς, ευτυχώς, να την οδηγήσουν στον θάνατο, αφήνοντας πίσω της σημείωμα με τους λόγους αυτοκτονίας της. Ο πατέρας της διάβασε το σημείωμα αλλά δεν την μετέφερε στο νοσοκομείο, φοβούμενος ότι θα συλληφθεί. Έτσι την άφησε χωρίς ιατρική βοήθεια στο σπίτι, αδιαφορώντας για τους κινδύνους, καθώς το κορίτσι θα μπορούσε ακόμη και να πεθάνει.

Τις ξυλοκόπησαν άγρια και οι δύο γονείς πριν εξαφανιστούν

Οι δύο κοπέλες λίγες μέρες πριν εξαφανιστούν, έφυγαν από το σπίτι τους για να μείνουν σε φίλες τους που ένιωθαν ασφάλεια. Μόλις επέστρεψαν στο σπίτι οι γονείς τους τις ξυλοκόπησαν άγρια. Μάλιστα ο πατέρας χτυπούσε την 16χρονη και η μητέρα την 17χρονη. Στη συνέχεια απαγόρευσαν και στις δύο να ξαναπάνε στο σχολείο.

Ο πατέρας τους τις είχε απειλήσει ότι θα τις σκοτώσει

Ο πατέρας τους -ο οποίος βρίσκονταν σχεδόν πάντα υπό την επήρεια αλκοόλ- είχε απειλήσει τις κόρες του ότι αν φύγουν θα τις σκοτώσει και μετά θα αυτοκτονήσει.

Είχε μαχαιρώσει αλλοδαπό

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο παρελθόν ο πατέρας είχε επιτεθεί σε αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής, τραυματίζοντας τον σοβαρά με μαχαίρι.

Πήδηξε από το παράθυρο σε έφοδο της αστυνομίας

Μετά το περιστατικό, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του, προκειμένου να τον συλλάβει, πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε.

Έπαιρνε τα χρήματα της γυναίκας του και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια

Τέλος, όπως γράφει το politisonline, τα χρήματα που έβγαζε η γυναίκα του από τη δουλειά της, τα έπαιρνε ο πατέρας και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια μαζί με αυτά που έβγαζε και εκείνος, με αποτέλεσμα να μη πληρώνουν το ενοίκιο και να κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς στέγη.

ΠΗΓΗ: politisinonline

Τραγωδία: Ακροβάτης του Cirque du Soleil σκοτώθηκε στη διάρκεια παράστασης [εικόνες]

Την τελευταία του πνοή άφησε ακροβάτης του διάσημου θιάσου Cirque du Soleil κατά τη διάρκεια παράστασης στην Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο πολύπειρος ακροβάτης Γιάν Αρνό, εργαζόταν για περισσότερα από 15 χρόνια στο Cirque du Soleil, έπεσε στη σκηνή ενώ εκτελούσε εναέριο νούμερο με ελαστικά σχοινιά στο πλαίσιο της παράστασης VOLTA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του θιάσου, ο 38χρονος Αρνό διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του.


Ο θίασος ανακοίνωσε πως συλλέγει περισσότερα στοιχεία για το τραγικό συμβάν και συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές που ερευνούν το περιστατικό ενώ οι εναπομένουσες δύο παραστάσεις της VOLTA στην Τάμπα της Φλόριντα ακυρώθηκαν.


«Ολόκληρη η οικογένεια του Cirque du Soleil είναι σοκαρισμένη και συντετριμμένη από αυτή την τραγωδία», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του θιάσου, Ντανιέλ Λαμάρ. «Όποιος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον αγαπούσε», κατέληξε.

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Η ομοφυλοφιλία είναι προσβολή του ανθρωπίνου σώματος

Χοροστατώντας στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία είπε ότι είναι «εγκληματικό να πάρουν οι Σλάβοι το όνομα της Μακεδονίας», επετέθη εναντίον των Ελλήνων πολιτικών και του «χαλίφη» Ερντογάν και στάθηκε στο πλευρό του Αμβρόσιου

Στη Λαμία βρέθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ χοροστατώντας στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της Λαμίας για τον εορτασμό Φθιωτών Αγίων.

Τόσο κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του αλλά και σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και σε τηλεοπτικούς σταθμούς χαρακτήρισε ως «εγκληματικό γεγονός» και «ιστορικά μέγα λάθος» την ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία λέγοντας ότι «το να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στην επίπλαστη αυτή κρατική οντότητα που θέλουν να αναπροσδιορίζονται, παρότι Σλάβοι, ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι εγκληματικό γεγονός και ιστορικό μέγα λάθος. Πρέπει να στεκόμαστε γεμάτοι δέος μπρος στο αίμα με το οποίο μάρτυρες πότισαν τη γη της Μακεδονίας και μας τη χάρισαν ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος μας…»

Ο μητροπολίτης Πειραιώς επιτέθηκε και κατά των πολιτικών συνολικά τους οποίους τους χαρακτήρισε «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος».
Χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς και για τον Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας πως «έχουμε δυστυχώς, διαχρονικά θα έλεγα, έναν επικίνδυνο, αλλοπρόσαλλο και τραγικό γείτονα. Γνωρίζουμε τον "πολιτισμό" του, γνωρίζουμε την «αλήθεια» του γιατί βιώσαμε 400 ολόκληρα χρόνια την καταδυνάστευση και το έγκλημα με τις μύριες μορφές με τα οποία θέλησε να αφανίσει το λαό μας και το γένος μας» όπως είπε για να καταλήξει «με τη χάρη του Θεού και με το αίμα των ηρώων μας και με την ευλογία των μαρτύρων μας κατορθώσαμε να αποκτήσουμε την Παλιγγενεσία μας αυτό θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε με κάθε σθένος και δύναμη…».

Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης τόνισε πως «εγώ πιστεύω απόλυτα ότι ήταν μια στοχευμένη, μεθοδευμένη διαδικασία γεμάτη εκδίκηση, μίσος και εμπάθεια από τον εμφανιζόμενο νέο χαλίφη ο οποίος έχει εντελώς απασφαλίσει πλέον. Έγινε εντελώς επικίνδυνος για την δημοκρατική οικουμένη» ανέφερε και ζήτησε να γίνουν παρεμβάσεις στα διεθνή φόρα «για να επιβληθεί επιτέλους η δικαιοσύνη και η αλήθεια και τα παιδιά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους που είναι βαθιά πληγωμένες και απελπισμένες».

Τέλος ο μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και ανέφερε πως μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης είναι «δικαιωμένος πλήρως από τη δικαιοσύνη» . Τόνισε πως ο μητροπολίτης «εξέφρασε την πίστη της ανθρώπινης οντολογίας» και αναφερόμενος στην ομοφυλοφιλία είπε πως «αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, μία προσβολή του ανθρωπίνου σώματος, μία παράχρηση των ανθρωπίνων Θεοσδώτων οργάνων».

Νέα πρόκληση των Τούρκων που θεωρείται “μεθοριακό επεισόδιο” στις Καστανιές του Έβρου

Οι Τούρκοι προκαλούν στις Καστανιές του Έβρου, όπου έγινε η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Από το βράδυ της Παρασκευής έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν προβολείς με τους οποίους, φωτίζουν τα ελληνικά φυλάκια! Αυτό θεωρείται μεθοριακό επεισόδιο.

Μπορεί να χαρακτηριστεί αστειότητα, ή ασήμαντο γεγονός από κάποιους. Όμως τίποτα δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο, ούτε να το υποτιμάμε. Κάπως έτσι, αγνοώντας πολλά “μικρά” γεγονότα, φθάσαμε στην σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Είναι προφανές ότι η νέα τακτική των Τούρκων αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας δημιουργίας πολεμικού κλίματος στον Έβρο και ειδικά στις Καστανιές, όπου επιχειρούν να εφαρμόσουν για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, τη θεωρία των γκρίζων ζωνών.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να θεωρηθούν εύκολα αντιμετωπίσιμα από την ελληνική πλευρά, αν υπήρχε η στοιχειώδης σοβαρότητα σε πολιτικό-κομματικό επίπεδο. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι όσο οι μέρες κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αυξάνονται, τόσο ανεβαίνει και το “πολιτικό θερμόμετρο” ακόμη και για το σοβαρό θέμα των ελληνοτουρκικών.

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Νέα Υόρκη

Εκατοντάδες ομογενείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Παμμακεδονικής ένωσης και συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη

Εκατοντάδες Έλληνες ομογενείς δίνουν αυτήν την ώρα το παρών σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Οι ομογενείς με ελληνικές σημαίες και πλακάτ που αναφέρουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική  εκφράζουν την αντίθεση τους με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Γεωργιάδης για Βενιζέλο: «Του χρωστάμε το ότι είμαστε στο ευρώΔεν πήγα Θεσ/νίκη για να μη ρίξω λάδι στη φωτιά»

Νέα σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Διευθυντή Σύνταξης της Realnews, Βασίλη Σκουρή κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την δημιουργία ενός «μετώπου δημοκρατίας» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο στην Ελλάδα».

Δίλλημα των εκλογών: Να φύγει ή να μείνει ο Τσίπρας

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για την δημιουργία ενός «μετώπου δημοκρατίας» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την πλήρη συμφωνία του με την πρόταση λέγοντας ότι «η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν βλάπτει μόνο την οικονομία, δεν βλάπτει μόνο τα εθνικά μας θέματα, κυρίως βλάπτει την Δημοκρατία».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα δημιουργηθεί ένα τέτοιο μέτωπο», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι «το μεγάλο δίλλημα των εκλογών θα είναι να φύγει ή να μείνει ο Τσίπρας και σε αυτό θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες στις εκλογές, οι οποίες πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ νωρίτερα».

«Ο κ. Τσίπρας είναι απόλυτα πολιτικά τοξικός. Διαχέει μίσος. Θα εισπράξει την σφοδρή πολιτική σύγκρουση», συμπλήρωσε.

Άνοιγμα στον Βενιζέλο

Απαντώντας στο ερώτημα για το «φλερτ» με Βενιζέλο ενώ παλαιότερα υπήρξε κόντρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι «στα μνημονιακά χρόνια άλλαξαν πάρα πολλά στην Ελλάδα. Ο καθένας μας δοκιμάστηκε στην κρίση και έδειξε από τι υλικό είναι φτιαγμένος. Το έχω πει πάρα πολλές φορές ότι στα πλαίσια αυτής της περιόδου ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παίξει πολύ θετικό ρόλο στην Ελλάδα. Του χρωστάμε σε μεγάλο βαθμό το ότι είμαστε στο ευρώ. Εάν το 2011 ηρνείτο να πάρει το υπουργείο Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και αποφάσιζε να λαϊκίσει - ως ο ισχυρότερος πόλος εντός ΠΑΣΟΚ πλην του τότε προέδρου του - η Ελλάδα θα είχε φτάσει στη δραχμή χωρίς να το έχει καταλάβει. Ηταν η εποχή της παράνοιας».

Για προκαταρτική

Για το ενδεχόμενο να πάει στην προκαταρτική ο Αδωβνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «σκοπεύω να πάω μόνο εφόσον κάνει κανονική εξέταση. Δηλαδή αν κάνει την δουλειά της, που είναι να καλέσει τους μάρτυρες, τον Φρουζή , τους ειδικούς, να βάλει τους νόμους στο μικροσκόπιο, να τους συγκρίνει με τα non paper, φυσικά και θα πάω και αδημονώ κιόλας. Εάν όμως σκοπός τους είναι να πουν το στέλνω πίσω στην Δικαιοσύνη και περάστε κι εσείς αν θέλετε για τα τυπικά, όχι δεν έχω σκοπό να πάω. Δεν θα πάω σε μια προκαταρτική που έχει προειλημμένη την διαδικασία. Αν το κάνουν αυτό θα έχουν διαπράξει μια τεράστια πολιτική ατιμία. Θα πούνε ότι η δωροδοκία δεν είναι υπουργικό αδίκημα, δεν έγινε κατά την άσκηση των καθηκόντων, άρα το στέλνω στην Δικαιοσύνη, δήθεν για να μην υπάρξει παραγραφή. Η Δικαιοσύνη ως προς την δωροδοκία έχει ήδη αποφανθεί ότι είναι στα πλαίσια των υπουργικών καθηκόντων με σειρά αποφάσεων Ανωτάτων δικαστηρίων. Γι’ αυτό η κ. Τουλουπάκη ‘έστιελε στη Βουλή τον φάκελο αλλιώς θα τον κράταγε για τον εαυτό της. Εχει αποφανθεί η ίδια η κ. Τουλουπάκη. Αρα αν της επιστραφεί ο φάκελος θα συνεχίσει την έρευνα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν θα μας βρει λεφτά και θα μείνω όλα τα χρόνια της ζωής μου χωρίς να έχω απολογηθεί και θα μείνω εγώ με την ρετσινιά. Αυτό είναι το κόλπο που έχουν στήσει».

Για υπόθεση Novartis

«Ουδείς ασχολείται με την υπόθεση Novartis και αυτό το έχω αντιληφθεί από τις αναρτήσεις μου στα social media. Δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη

Για το επεισόδιο με οπαδούς του ΠΑΟΚ που θέλησαν να εμποδίσουν ομιλία του στην Θεσσαλονίκη ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Τσάμπα πήγαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και έκαναν την φασαρία. Είχα ακυρώσει την ομιλία μου διότι λόγω του αναβρασμού που υπάρχει στην πόλη να ρίξω λάδι στην φωτιά».

ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ! Μαξίμου: Εσείς αναγορεύσατε τον Σαββίδη σε εθνικό ευεργέτη

Απαντώντας το Μαξίμου σε ανακοίνωση της ΝΔ για την αποκάλυψη ότι Σαββίδης και Μελισσανίδης επισκέφθηκαν κρυφά το Μαξίμου και συζήτησαν με Φλαμπουράρη, σχολίασε:

«Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε. Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε; Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή. Τι είπε ; Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε…

Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης... Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη. Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…»

ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΛΙΝΤΟΝ ΤΟ 1999! Τα πρακτικά της αθωωτικής απόφασης για Αμβρόσιο θα ζητήσει ο Κοντονής

Επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά και ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα

Τα πρακτικά της δίκης που περιλαμβάνουν το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, θα ζητήσει αύριο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ.

Επισήμανε ακόμα ότι η δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Το ανατριχιαστικό αντίο του Στρατηγού Ζιαζιά στον κομάντο Παπαμελετίου που πολέμησε τον «Αττίλα»

Με ένα μακροσκελές και ανατριχιαστικό κείμενο που ανέβασε στο Facebook, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς αποχαιρέτησε τον Ταξίαρχο ε.α. και πρώην Διοικητή της Α' Μοίρας των Καταδρομών του 1974, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, Γιώργο Παπαμελετίου, ο οποίος πέθανε το Σάββατο.

Ο Στρατηγός Ζιαζιάς εξήρε την εθνική δράση του και την παρακαταθήκη που αφήνει στις επόμενες γενιές, υπογραμμίζοντας πως ο Γιώργος Παπαμελετίου θα πρέπει να αποτελεί «υπόδειγμα και πρότυπο για την κοινωνία».



"Έφυγε για την χώρα των αγγέλων, ο ήρωας του 74, ο ήρωας που μαζί με λίγους ακόμη Έλληνες έσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, πάντοτε υπερήφανος, πάντοτε ασυμβίβαστος και πάνω από όλα είχε στην ψυχή του την Ελλάδα. Ο Ταξίαρχος Ε.Α. Παπαμελετίου Γεώργιος πρέπει να είναι το υπόδειγμα, το πρότυπο της κοινωνίας", έγραψε χαρακτηριστικά.



Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση:

"ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ 74 , Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ........ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1974 , ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ , ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΣΥΜΒΥΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΑ ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ .

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ,ΤΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ .

"Έφτασα Αρχηγός του Στρατού και ακόμη και σήμερα εξακολουθώ να προσφωνώ τον τότε Διοικητή της Α΄ Μοίρας Καταδρομών «Κύριε Διοικητά»......ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ Αρχηγός ΓΕΣ Νικόλαος Ντούβας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΙΚΗ

Οι Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών της επιχείρησης ΝΙΚΗ, το μοναδικό τμήμα ελληνικού στρατού που πήγε στην Κύπρο μετά την εισβολή, διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ελληνοκυπριακή ιστορία με την αντίσταση που προέταξαν στον Τούρκικό «Αττίλα». Το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Λευκωσίας δεν έπεσε στα χέρια των Τούρκων, ήταν καθοριστικό για την περαιτέρω εξέλιξη του εθνικού ζητήματος.
............................

.....Το ξημέρωμα της 23/07, κατά την διάρκεια της ανακωχής, ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Καταδρομών Παπαμελετίου ήταν ζωσμένος από φίδια. Από τη μία είχε πληροφορηθεί για τον φρικτό θάνατο των 27 παλικαριών που επέβαιναν στο "Νίκη 4". Όποιος υπηρέτησε στις Καταδρομές γνωρίζει πολύ καλά την ειδική ψυχολογική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε αξιωματικό και στρατιώτη. Από την άλλη, ήξερε ότι δεν ήταν ακόμα ώρα για δάκρυα, αφού δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις… Ήξερε καλά ότι οι Τούρκοι θα εκμεταλλευθούν την ανακωχή και θα επιχειρήσουν κατάληψη του αεροδρομίου.

Αυτός βλέπεις δεν ήταν ποτέ καλός στις δημόσιες σχέσεις. Διέθετε όμως πλήρη την επίγνωση της ευθύνης του, έναντι των στρατιωτών του και της Πατρίδας του. Γι αυτό συνήθιζε να προλαβαίνει ο ίδιος τις εξελίξεις προτού να τον προλάβουν αυτές….......
............................

....."Μανουρά, όποιος και να με ζητήσει θα λες ότι δεν είμαι εδώ. Εγώ θα είμαι εδώ και θα ακούω, θα δίνεις εσύ λύσεις. Αν κάπου δυσκολεύεσαι θα λες -δεν είναι εδώ ο Διοικητής μου, θα τον ενημερώσω όταν τον συναντήσω. Τίποτα άλλο". Αυτό το έκανα για να μην δεσμευθώ σε κανέναν, γιατί απ' ό,τι είχα ζήσει, είχα δει, αλλά και από την ενη-μέρωση που μου έκαναν οι Λοχαγοί μου και ο Μανουράς, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Είχα αρχίσει να αμφιβάλω για τις καλές προθέσεις των Ηνωμένων Εθνών. Κάπου διαισθάνθηκα ότι κάποιο παιχνίδι παιζόταν μπροστά στα μάτια μου, που δεν μου άρεσε...Γ.Παπαμελετίου
............................

.......Έρχεται στη συνέχεια ο Υπολοχαγός του ΟΗΕ, και μου λέει: «Έχει έρθει το Τάγμα του ΟΗΕ να παραλάβει το αεροδρόμιο, γι' αυτό να φύγετε εσείς". Πιθανόν να πήρε εντολή από τον Διοικητή του Τάγματος. Η απάντηση μου ήταν αρνητική, και αυτό επειδή οι τουρκικές δυνάμεις, ενώ θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί, μετά την κατά-παυση του πυρός, εξακολουθούσαν να είναι πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, 100 μέτραπερίπου. Μόλις θα φεύγαμε εμείς, οι Τούρκοι θα έμπαιναν μέσα, πριν από το Τάγμα του ΟΗΕ. Κάτι, που ενδεχομένως να είχαν από κοινού σχεδιάσει. Χωρίς να είμαι βέβαιος γι' αυτό. Ενισχύεται όμως από το γεγονός, ότι σταμάτησαν πολύ μακριά, παρότι γνώριζαν ότι οι Τούρκοι ήταν δίπλα από τα συρματοπλέγματα...... Γ.Παπαμελετίου

Την 23η Ιουλίου, δυο ημέρες μετά την άφιξη της Μοίρας, αυτή υπερασπίστηκε ηρωικά το αεροδρόμιο Λευκωσίας και ανέκοψε την προέλαση των Τούρκων προς τη Λευκωσία. Έχει αναγνωρισθεί ότι αν η στάση του διοικητή Παπαμελετίου ήταν διαφορετική σήμερα θα το είχαν οι Τούρκοι. Έλαβε λοιπόν διαταγή “άνωθεν” να παραδώσει το αεροδρόμιο στους άνδρες του ΟΗΕ αλλά γνωρίζοντας ότι αυτοί είχαν φιλοτουρκική στάση και ότι στα 100 μέτρα περίμεναν Τούρκοι να τρέξουν να καρφώσουν τις σημαίες τους, αρνήθηκε να την εκτελέσει. Εγκατέστησε πολυβόλα στην ταράτσα του εκεί οικήματος και ειδοποίησε τον διοικητή της μονάδας του ΟΗΕ ότι καθετί που θα κινείται θα βάλλεται και ο οποίος αναγκάσθηκε να διατάξει τους άνδρες του να πέσουν πρηνηδόν. Μετά από διαπραγματεύσεις και αφού εξασφαλίστηκε ότι δεν θα καταλάβουν οι Τούρκοι το αεροδρόμιο υπογράφηκε παράδοση με τους όρους του Παπαμελετίου. Στη δεύτερη περίπτωση πάλι, επειδή η Αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία ήταν περικυκλωμένη από εκατοντάδες εξαγριωμένους διαδηλωτές, που απειλούσαν να εισβάλλουν στο κτήριο, ο εκεί πρέσβης ζήτησε να προστατευθεί και διατάχθηκε πάλι ο Παπαμελετίου να στείλει μια διμοιρία για προστασία της. Έξαλλος ο ταγματάρχης δεν μπορούσε να πιστέψει μια τέτοια διαταγή και είπε το δεύτερο μεγάλο όχι, αναφέροντας ότι: “Είμαι ο διοικητής της Μοίρας. Ο Θεός ο ίδιος να διατάξει τέτοια εντολή δεν εκτελώ. Στείλτε με στρατοδικείο ή αφαιρέσετέ μου τη διοίκηση”. Και συμπλήρωσε: “Είστε στα καλά σας, τι είναι οι άνδρες της Μοίρας, χωροφυλακή ή αστυνομία; Η πατρίδα έστειλε εδώ τα παιδιά για να προστατεύσουν την Κύπρο όχι την Αμερικανική πρεσβεία”.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ"

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ! O Πούτιν επανεκλέγεται 4η φορά πρόεδρος της Ρωσίας-Μόνο 72%... ποσοστό χάλια για κομμουνιστή δικτάτορα

Θριαμβευτική νίκη εξασφαλίζει για μια ακόμη φορά ο Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τα exit poll του κρατικού ινστιτούτου VTsIOM ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη θριαμβευτικά για μία τέταρτη προεδρική θητεία επικεφαλής της Rωσίας με το 73,9% των ψήφων.

Στη δεύτερη θέση, ο υποψήφιος του Κομμουνισιτκού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν εξασφαλίζοντας το 11,2%, μπροστά από τον υπερεθνικιστή Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι (6,7%) και την προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφο Ξένια Σαμπτσάκ (2,5%) , έπειτα από μία άτονη εκλογική διαδικασία που διασφαλίζει ότι ο Πούτιν θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2024.

Οπως μεταδίδει το RT στο 21% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων - κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας -ο Βλαντιμίρ Πούτιν προηγείται με σχεδόν 72% των ψήφων, πολύ μπροστά από την απλή πλειοψηφία που απαιτείται για μια ακόμη προεδρική θητεία.Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος, Πάβελ Γκρουτινίν, κατέχει τη δεύτερη θέση με 15%,

Σύμφωνα με το exit poll του RIA, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με το 73,9% των ψήφων.

Πούτιν: Θα είμαι ευχαριστημένος με οποιοδήποτε αποτέλεσμα επιτρέπει την επανεκλογή μου

Ο ίδιος ο Πούτιν, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι θα είναι ευχαριστημένος θα είναι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών το οποίο θα επιτρέπει την επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία.

Σε ερώτηση που του έκαναν για το αποτέλεσμα των εκλογών που θα θεωρούσε ικανοποιητικό, ο πρόεδρος Πούτιν απάντησε, σύμφωνα με εικόνες που αναμεταδόθηκαν από το AFPTV: «Οποιοδήποτε, από τη στιγμή που θα μου δίνει το δικαίωμα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου».

«Είμαι σίγουρος για το πρόγραμμα που προτείνω στη χώρα», πρόσθεσε ο Πούτιν στις δηλώσεις που έκανε από το 2151 εκλογικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018: Η 12χρονη Γλυκερία τερμάτισε τρίτη και έκλεψε την παράσταση

Η 12χρονη αθλήτρια του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια

λαξε ο αγώνας των 5χλμ στο πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.


Την πρώτη θέση κατέλαβε όπως ήταν ανμενόμενο η αθλήτρια Καρακατσάνη με χρόνο 17.57 και τη δεύτερη η Ανθή Κυριακοπούλου με 18.05.

Η έκπληξη όμως ήρθε από την αθλήτρια που συμπλήρωσε το βάθρο και αυτή ήταν η Γλυκερία Σκάγκου. Η 12χρονη αθλήτρια κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων αφού με χρόνο 19.52 κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών και να πάρει το χάλκινο μετάλλιο.
Η 12χρονη αθλήτρια του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου έδειξε για μία ακόμη φορά το ταλέντο της και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μέχρι στιγμής είχε επικρατήσει σε πολλούς αγώνες 1.000μ. σε σημαντικές διοργανώσεις (3ος αγώνας Ιστορικής μνήμης, 4ο Άττικα Run & Fun) και γενικότερα είναι μία ιδιαίτερα υποσχόμενη αθλήτρια για το μέλλον του ελληνικού στίβου στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Δείτε φωτογραφίες από τον τερματισμό της και την απονομή του μεταλλίου της.







Ποια είναι τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Σαββίδη (πατέρα και γιου);

Ιδιαίτερη αδυναμία δείχνουν Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης στα γρήγορα και πολυτελή αυτοκίνητα. Αγαπημένη τους αυτοκινητοβιομηχανία είναι η…,

… Mercedes-Benz. Πιο συγκεκριμένα ο Ιβάν κινείται με μία ολοκαίνουργια τετρακίνητη S500 Long και ο γιος τους Γιώργος με μία AMG CLS63.


Η άνετη (Long έκδοση) και ιδιαίτερά πολυτελής S500, είναι τετρακίνητη και διαθέτει έναν 4,6lt V8 βενζινοκινητήρα απόδοσης 455 ίππους. Η τιμή της σήμερα είναι στα 145.000€.



Η… καυτή, λευκή, τετράπορτη coupe CLS63, έχει δεχτεί τις «αναβολικές» φροντίδες της AMG. Είναι το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, με τη νέα γενιά μόλις να παρουσιάστηκε.

Διαθέτει έναν V8 βενζινοκινητήρα 5,5lt απόδοσης 557PS. Η αξία της είναι στα στα 182.000€!



Όλα τα αυτοκίνητα της οικογένειας Σαββίδη, έχουν στις πινακίδες τους τον αριθμό 1926, που είναι η χρονιά ίδρυσης του ΠΑΟΚ, ενώ ο Γιώργος στο πίσω μέρος της CLS έχει κολλήσει αυτοκόλλητο με το σύνθημα «Μία πόλη μία ομάδα».



NewsAuto.gr

Άντε να φτιάξει κι ο Τσίπρας ένα portal για την καταπολέμηση των ψεμάτων των πολιτικών

Portal για την καταπολέμηση των fake news δημιουργεί ο Νίκος Παππάς

Μετά τη διάλεξή του στο LSE για τα Fake News (που προκάλεσε πολλά σχόλια και γέλια στα social media), o Νίκος Παππάς φαίνεται πως θα πάρει και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων!

Η πρώτη αφορά τη δημιουργία ενός portal, σε συνεργασία με τις Ενώσεις εκδοτών και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις, και η δεύτερη τη συνεργασία με το facebook και την Google για την εκπόνηση καμπάνιας ενάντια στις πλαστές ειδήσεις.

Τα παραπάνω, όπως αναφέρουν οι Τυπολογίες, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Φόρουμ. Ο Ν. Παππάς επισήμανε ακόμη την ετοιμασία από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενός νομοσχεδίου που θα έχει στόχο «να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα που απορρέει από το μίσος και την αξιόποινη διασπορά ψευδών ειδήσεων». Και αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία του Μητρώου Online Media, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα ανήγγειλε τη συνεργασία με τους δύο διεθνείς κολοσσούς για την καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού στο θέμα των fake news.

Η δημιουργία του ειδικού portal που θα διασταυρώνει τις ειδήσεις συζητιέται στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του έντυπου Τύπου, με στόχο να ελέγχουν οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες την εγκυρότητα των ειδήσεων. Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι στη χώρα μας αναπαράγουν fake news ακόμη και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί. Γι’ αυτό και η λειτουργία ενός portal που θα τα επισημαίνει είναι σημαντική, αν ελέγχεται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

https://omadaalithias.gr/politiki/portal-gia-tin-katapolemisi-ton-fake-news-dimioyrgei-o-nikos-pappas

ΒΙΝΤΕΟ-Όλη η μπουρδολογία της τελευταίας 6ετίας σε 25 δευτερόλεπτα.


"Το δίκαιο το φτιάχνουν οι λαοί, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι" ούρλιαζε το γκομεν@κι... και σήκωσε κεφάλι και ο "λαός" έφτιαξε το δίκαιο που του αρμόζει... με 44% μειωμένες τις επικουρικές Αχτσιόγλου:




Συγκλονιστικό βίντεο: Η μάχη του Blue Star Delos να «δέσει» στο λιμάνι της Τήνου

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των ναυτικών που προσπαθούν να μεταφέρουν τον κόσμο με ασφάλεια στη στεριά.

Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις. Η θάλασσα φουρτουνιασμένη. Κι όμως ο καπετάνιος του Blue Star Delos δεν το βάζει κάτω. Πρέπει να δέσει στο λιμάνι της Τήνου, ώστε επιβάτες και οχήματα να κατέβουν με ασφάλεια. Φαίνεται πως το έχει η μοίρα του. Το συγκεκριμένο πλοίο εκτελεί το τελευταίο του δρομολόγιο καθώς απο αύριο, επιστρέφει το Blue Star Paros. ο Καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται.

Θάλασσα και προβλήτας έχουν γίνει ένα. Τα μανιασμένα κύματα φτάνουν μέχρι τα αυτοκίνητα που περιμένουν να μπουν στο καράβι. Οι σωστοί χειρισμοί του καπετάνιου και η συντονισμένη προσπάθεια πληρώματος και λιμενεργατών είχαν ως αποτέλεσμα το πλοίο να δέσει τελικά στο λιμάνι της Τήνου.

Δεν είναι μυστικό πως πολλά νησιά της Ελλάδας διαθέτουν ακατάλληλα λιμάνια. Κάτι που έρχεται πάντα στην επικαιρότητα, μόλις μπαίνει ο χειμώνας. Παρόλα αυτά συγκλονίζει το βίντεο με την προσπάθεια ενός πλοίου να «δέσει» στη Τήνο.

Ο καπετάνιος δίνει για αρκετή ώρα μάχη με τα κύματα για να φέρει το πλοίο στη σωστή θέση, προκειμένου να επιβιβαστεί τον κόσμο. Ανάλογη υπερπροσπάθεια αναγκάζονται να κάνουν πολλοί συνάδελφοί του μέσα στο χειμώνα, καθώς τα περισσότερα λιμάνια στα νησιά είναι απροστάτευτα από την κακοκαιρία ή ακατάλληλα, κάτι που κάνει την προσέγγισή τους αποστολή υψηλού κινδύνου. Κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες αναγκάζονται να καταπλεύσουν τα πλοία σε πολλά από τα απροστάτευτα και ακατάλληλα λιμάνια των Κυκλάδων.

Το βίντεο που κυκλοφορεί και καταγράφει το περιστατικό είναι από το λιμάνι της Τήνου και συγκεκριμένα από την εξωτερική πλευρά καθώς το συγκεκριμένο πλοίο λόγω του μεγέθους του αλλά και του καιρού δε του επιτρέπεται να δέσει .Οι Έλληνες καπετάνιοι με ηρωικές προσπάθειες και ξεχωριστή μαεστρία πολλές φορές πετυχαίνουν το ακατόρθωτο.

Δείτε πώς το «Blue Star Delos» επιχειρεί να προσεγγίσει το λιμάνι. Χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες. Αξιοσημείωτες στιγμές, όταν ένας πατέρας με το μικρό του παιδί και το σκύλο βρέχονται από τα μανιασμένα κύματα.

Δείτε το βίντεο του Cyclades24.gr

Ρωσικές εκλογές: Νοθεία, διπλοψηφίες, πούλμαν -Απίστευτες σκηνές στα εκλογικά κέντρα [βίντεο-ντοκουμέντα]

Της... νοθείας γίνεται σε εκλογικά κέντρα της Ρωσίας, λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες που αναμένεται να αναδείξουν και πάλι νικητή τον Βλαντίμιρ Πούτιν.


Στα απίστευτα βίντεο που ανεβάζουν στα social media ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και μια ΜΚΟ δείχνουν ξεκάθαρα παρατυπίες στις προεδρικές εκλογές.

Πολίτες ψηφίζουν περισσότερες από μία φορές, εκλογικοί αντιπρόσωποι βάζουν μάτσα ψηφοδέλτια στις κάλπες όταν δεν τους βλέπει κανείς -εκτός από τις κάμερες ασφαλείας.







Το μη κυβερνητικό παρατηρητήριο εκλογών Golos, το οποίο δημοσιεύει διαδικτυακά λίστα με εκλογικές παραβάσεις, είχε καταγράψει μέχρι νωρίς το μεσημέρι 1.764, στις οποίες περιλαμβάνονται και περιπτώσεις παρατηρητών που εμποδίστηκαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Το κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι, του σφοδρότερου εχθρού του προέδρου Πούτιν, στον οποίον έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στις εκλογές για νομικούς λόγους, λέει ότι έχει στείλει 33.000 εθελοντές ως παρατηρητές στις εκλογές.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρονται εκατοντάδες περιστατικά νοθείας, κυρίως στη Μόσχα και στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, στην Αγία Πετρούπολη και το Μπασκορτοστάν στα Ουράλια Όρη.

Η υποστήριξη προς τον Πούτιν είναι σημαντικά μικρότερη στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη σε σχέση με την Ρωσία συνολικά, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι που εργάζονται ως εκλογικοί παρατηρητές εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε κάποια εκλογικά τμήματα, όπως είπε ένας δικηγόρος της εκστρατείας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.
O ίδιος ο Ναβάλνι ανέβασε στο Twitter έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε βίντεο το οποίο δείχνει να ρίχνονται επιπλέον φάκελοι με ψηφοδέλτια στην κάλπη σε ένα εκλογικό κέντρο στην ρωσική Απω Ανατολή. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει σχετικώς.




Οι εκλογές των... πούλμαν

Ο Ιβάν Ζντανόφ, ένας συνεργάτης του Ναβάλνι, είπε ότι πολλοί ψηφοφόροι μεταφέρονταν στα εκλογικά τμήματα με πούλμαν από τους εργοδότες τους. «Θα τις ονομάσουμε οι εκλογές των πούλμαν», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, κάποιοι δημοσιογράφοι του Reuters που έκαναν ρεπορτάζ σε εκλογικά τμήματα ανά την Ρωσία μίλησαν με πολλούς ψηφοφόρους, οι οποίοι είπαν ότι είχαν λάβει οδηγίες από τους εργοδότες τους ή τους καθηγητές τους για το τί θα ψηφίσουν. Μάλιστα ορισμένοι έβγαζαν φωτογραφίες τους να ψηφίζουν λέγοντας ότι τους χρειάζονταν ως απόδειξη για τον εργοδότη τους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εκπτωτικά κουπόνια που διανέμονταν σε Ρώσους που πήγαν να ψηφίσουν.

Σύμφωνα πάντως με την Επιτροπή, περίπου το 80% των εκλογικών κέντρων παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.



Η συντονίστρια της ένωσης εκλογικών παρατηρητών στη Ρωσία Ελένα Μπαμπτσένκοβα από την πλευρά της είπε ότι σε όλη τη χώρα έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί περίπου 250 εκλογικές παραβάσεις και ότι το ποσοστό συμμετοχής αυτή τη φορά είναι υψηλότερο σε σχέση με το 2012.

Με το αποτέλεσμα βέβαιο, εκτός απροόπτου, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε αυτές τις εκλογές είναι πράγματι το ποσοστό συμμετοχής με το Κρεμλίνο να επιθυμεί μια ισχυρή εντολή για τον Πούτιν και τον Ναβάλνι να καλεί σε μποϊκοτάζ των εκλογών, τις οποίες χαρακτηρίζει απάτη.

Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές στη Μόσχα ανερχόταν σε 40,06% στις 15:00 μμ τοπική ώρα (12:00 GMT) σε σχέση με 34,04% το 2012, όπως μετέδωσε το Sputnik, ενώ σε όλη τη Ρωσία το ποσοστό συμμετοχής ήταν 51,9% στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 GMT).

Η Μπαμπτσένκοβα επισήμανε ότι σε κάποιες περιπτώσεις διέρρευσαν σκοπίμως fake news και πρόσθεσε ότι όλα τα περιστατικά επιλύθηκαν επί τόπου χωρίς να υποβληθούν αιτήματα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.




Oκτώ υποψήφιοι

Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, μεταξύ αυτών φυσικά, και ο νυν πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι υπόλοιποι επτά είναι οι:
  • Ξένια Σομπτσάκ (αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλίστρια και είναι υποψήφια με το κόμα Civic Initiative),
  • Μαξίμ Σουραϊκίν (ακροαριστερό Κομμουνιστικό Κόμμα),
  • Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι (ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος),
  • Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι (αρχηγός του φιλελεύθερου κόμματος Yabloko),
  • Σεργκέι Μπαμπουρίν (υποψήφιος του εθνικιστικού κόμματος Russian All-People's Union),
  • Πάβελ Γκρουντίνιν (του ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος) και
  • Μπόρις Τιτόβ (ηγέτης του Κόμματος της Ανάπτυξης).

ΚΟΤΕΣ! ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ! ΝΔ: «Μετρ» της διαπλοκής ο Τσίπρας με ενδιάμεσο τον Φλαμπουράρη

[Ενώ το δημοσίευμα κάνει λόγο για επισκέψεις και Μελισσανίδη στο Μαξίμου, στη ΝΔ είδαν μόνο το όνομα Σαββίδη, αφού το άλλο όνομα δεν τολμάνε να το αναφέρουν... για να μη λέτε ότι ο Σαββίδης τους επιτίθεται χωρίς λόγο και δεν εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα... του Μαρινάκη εν προκειμένω]

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα μετρ της διαπλοκής για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Ενώ, αποδίδει στον Αλέκο Φλαμπουράρη ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρηματιών.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ ψήφισε στις ρωσικές προεδρικές εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ψήφισε για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές στη ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι.

Ο διάσημος ηθοποιός είναι υποστηρικτής του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ερωτηθείς για το πώς αισθάνεται έχοντας ασκήσει το πολιτικό του δικαίωμα ο Ντεπαρντιέ απάντησε: "Πατριωτισμό και αγάπη για τη Ρωσία".

Ο βετεράνος της γαλλικής βιομηχανίας κινηματογράφου με περίπου 200 ταινίες στο ενεργητικό του, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα τον Ιανουάριο του 2013. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είχε δικαιολογήσει την απόφασή του να του χορηγήσει τη ρωσική υπηκοότητα λέγοντας ότι ο Ντεπαρντιέ έχει κάνει πάρα πολλά για τον ρωσικό πολιτισμό.

Ο Ντεπαρντιέ έχει πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, σε μια ρωσο-γαλλική ταινία για την ζωή του Ρασπούτιν και έχει βραβευτεί και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας.

Τούρκοι εθνικιστές χάκαραν το Facebook και της Ευαγγελίας Αραβανή - ΦΩΤΟ

Μετά τη Δέσποινα Καμπούρη, θύμα Τούρκων χάκερ έπεσε και η Ευαγγελία Αραβανή.

Η παρουσιάστρια του Dancing with the Stars έχασε την δυνατότητα πρόσβασης του λογαριασμού της στο Facebook και οι διαδικτυακοί φίλοι της είδαν να γίνονται περίεργες κινήσεις. Η εικόνα του προφίλ της αντικαταστάθηκε με μια φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ και το εξώφυλλο με μια τουρκική σημαία.

Επίσης, οι Τούρκοι εθνικιστές ανάρτησαν αρκετά μηνύματα υπέρ της Τουρκίας, αλλά και ένα βίντεο που παρουσίαζε το πώς έγινε η "επίθεση".