21 Μαρτίου 2018

Γαλλία: Ελεύθερος μετά από δύο ημέρες κράτησης ο Νικολά Σαρκοζί

Οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα δώσουν συνέχεια στην έρευνα εις βάρος του πρώην προέδρου για τις υποψίες περί χρηματοδότησης της εκστρατείας του από τον Μουαμάρ Καντάφι

Σχεδόν 48 ώρες παρέμεινε υπό κράτηση ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε από τις γαλλικές αρχές για τις υποψίες περί χρηματοδότησης της καμπάνιας του το 2007 από τον τότε δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Όπως μετέδωσε ο σταθμός BFMTV, η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια, καθώς οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσει η έρευνα σε βάρος του Γάλλου πρώην προέδρου.

Ήδη έχουν περάσει από τη βάσανο της ανάκρισης ο πρώην υπουργός και συνεργάτης του Σαρκοζί, Μπρις Ορτεφέ. 
Ο Σαρκοζί είχε χαρακτηρίσει «γελοίες» τις κατηγορίες εις βάρος του, οι οποίες προέκυψαν μετά τη δημοσίευση σημειώματος του πρώην επικεφαλής τηςν υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, Μούσα Κουσά, στο οποίο υπήρχαν υπόνοιες ότι υπήρξε χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί.

ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑΣ; ΑΠΑΠΑΠΑ! Άλλαξε την κατάθεσή του ο Δημητριάδης για Σαββίδη (pics)

Νέο έγγραφο έρχεται στο φως που εμφανίζει τον γενικό αρχηγό της Ένωσης, Βασίλη Δημητριάδη να αλλάζει την κατάθεσή του δύο μέρες μετά το ντέρμπι της Τούμπας. Αρχικά κατέθεσε ότι άκουσε από τους παίκτες της ΑΕΚ για την οπλοκατοχή του Σαββίδη, ενώ δύο μέρες μετά κατέθεσε ότι το είδε...

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει η ιστοσελίδα korakiagr.blogspot.gr, ο Βασίλης Δημητριάδης, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε την Κυριακή (11/3) για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας ανέφερε σχετικά με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη πως:

«Λίγο μετά το γεγονός και από την γενική ένταση που υπάρχει εντός αγωνιστικού χώρου, ακούω τον διαιτητή να λέει στους βοηθούς του πάμε στα αποδυτήρια. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, ακούω από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ φοβισμένους να λένε ότι ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ είχε πάνω του όπλο».

Σε ερώτηση των αστυνομικών, μάλιστα, για το αν του προκλήθηκαν, σωματικές βλάβες από τον Ιβάν Σαββίδη, όταν τον απώθησε, απάντησε αρνητικά.

Ωστόσο το πιο σημαντικό που προκύπτει από την πρώτη του κατάθεση, αφορά το όπλο του Ιβάν Σαββίδη, υποστηρίζοντας πως τον ενημέρωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ, αφού ο ίδιος δεν είδε τίποτα, όπως τουλάχιστον κατέθεσε στην Αθλητική Βία που πήρε καταθέσεις αμέσως μετά την οριστική διακοπή του αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας και συγκεκριμένα στις 01:30 τα ξημερώματα.



Δυο ημέρες αργότερα, ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ έδωσε και δεύτερη κατάθεση στην αστυνομία, πηγαίνοντας στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας στην Αθήνα, προκειμένου να τονίσει πως τόσο εκείνος όσο και όλη η αποστολή της ομάδας είδε το όπλο:

«Για το όπλο στην ερώτηση που μου κάνετε, είδα το όπλο που είχε ο κ. Ιβάν Σαββίδης, όπως και τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο».



Ελένη Μπούντου
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/446820/allakse-tin-katathesi-toy-o-dimitriadis-gia-savvidi-pics

Ταινία υπερπαραγωγή αλά Χόλιγουντ από την Τουρκία - Υμνεί την επιχείρηση κατά των Κούρδων στη Συρία - ΒΙΝΤΕΟ

Μέρες δόξας γνωρίζει στην Τουρκία ο κινηματογράφος προπαγάνδας με ταινίες που ηρωοποιούν τους αξιωματικούς της επιχείρησης κατά των Κούρδων στη Συρία.

Την Παρασκευή, μάλιστα, κάνει πρεμιέρα η ταινία με τίτλο «Κοκκινομπερέδες στο Αφρίν» που γυρίστηκε πριν ακόμη ξεκινήσει η προέλαση των Τούρκων στην περιοχή. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Προύσα με το καθεστώς Ερντογάν να είναι ξεκάθαρο ότι εκμεταλλεύεται τη δύναμη της εικόνας και τη μυθιστορία για την ιστορική κατήχηση των Τούρκων πολιτών.

Ως προτώτυπο, βέβαια, λαμβάνεται το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε προτού ξεκινήσουν οι τουρκικές επιχειρήσεις στην Αφρίν και προτού σκοτωθούν οι πρώτοι Τούρκοι κομάντος στο συριακό έδαφος. Για πρώτη φορά μία πολεμική ταινία που βασίζεται σε πραγματικό γεγονός, γυρίζεται πριν το γεγονός, αλλά να συμπέσει με την ολοκλήρωσή του. Άρα ο θεατής να αισθανθεί πατριωτική ανάταση.

Τους ρόλους των κακών στην ταινία, των Κούρδων δηλαδή, υποδύονται Τούρκοι ηθοποιοί, οι οποίοι ζητούν συγγνώμη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ε ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΠΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ! Ντουγκαρί: «Ο Μήτρογλου για να κάνει 100 μέτρα θέλει 20 δευτερόλεπτα»

Ο Κριστόφ Ντουγκαρί όχι μόνο δεν πτοήθηκε από τα γκολ του Κώστα Μήτρογλου, αλλά άσκησε νέα κριτική για τον διεθνή φορ κάνοντας αναφορά στην ταχύτητα του!

O Κριστόφ Ντουγκαρί ήταν μέλος της εθνικής Γαλλίας που κατέκτησε πριν από 20 χρόνια το Μουντιάλ, ενώ έκανε σπουδαία καριέρα στη Μπορντό. Για δύο σεζόν πέρασε από την Μαρσέιγ (1998/00), ενώ πέρασε και από την Μπαρτσελόνα αποτυγχάνοντας ωστόσο να αφήσει το στίγμα του.

Ο παλαίμαχος στράικερ, ο οποίος σκόραρε 62 γκολ σε 368 ματς ακολουθεί πλέον καριέρα ποδοσφαιρικού αναλυτή φιλοξενώντας μάλιστα το δικό του show στον ραδιοφωνικό σταθμό RCM.

Ο Ντουγκαρί, ο οποίος συνηθίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του, για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον Κώστα Μήτρογλου, μολονότι ο «πιστολέρο» σκοράρει συνεχώς παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του!
Ο πρώην στράικερ της Μαρσέιγ, αντί λοιπόν να σταθεί στην αποτελεσματικότητα του πρώην άσου της Μπενφίκα, προτίμησε να σχολιάσει την ταχύτητα του!

«Ο Μήτρογλου κάνει τα 100 μέτρα σε 20 δευτερόλεπτα. Έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν τα 50 μέτρα μπορεί να σκοράρει. Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει μεγάλοι πιθανότητα να τον προλάβουν προτού σουτάρει οι μισές ομάδες της κατηγορίας».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ισόβια στον 62χρονο πατέρα που δολοφόνησε την 6χρονη Στέλλα -«Δεν είναι τρελός»

Την ποινή των ισοβίων χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 62χρονο παιδοκτόνο, συνταξιούχο πρώην αστυνομικό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για περιύβριση νεκρού αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε επίσης φυλάκιση 2 ετών.

Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του περί μειωμένου καταλογισμού, ούτε όμως του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ή της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Τρελός δεν είναι, μόνο συμφεροντολόγος» είπε η μητέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής. Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αμφιταλαντεύτηκε και ο ίδιος για το θέμα του καταλογισμού, αν και πράγματι φαίνεται ότι έχει κάποια μορφή κατάθλιψης. Οπως είπε όμως του έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του μίλησε μόλις ένα λεπτό για το παιδί.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είχε αναφέρει «Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ρίχνεις αλάτι...Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως; Ζητώ την ενοχή του ως εισήχθη».

«Θόλωσα, έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη...»

Νωρίτερα, σε... ατύχημα απέδωσε την δολοφονία της 6χρονης Στέλλας ο κατηγορούμενος πατέρας της, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος επήλθε κατά λάθος.

Ο 62χρονος αστυνομικός «προκάλεσε» εισαγγελέα και ακροατήριο, με όσα είπε, αλλά και όσα έκανε. Τον Απρίλιο του 2017 έκλεισε την μύτη και το στόμα της κόρης του, την στιγμή που την έκανε μπάνιο όπως είπε, επειδή έκλαιγε, και όταν το κοριτσάκι τού έμεινε στα χέρια, στη συνέχεια το τύλιξε σε σακούλες σκουπιδιών και το πέταξε στα σκουπίδια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί πέθανε από ασφυξία. 

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την  υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία», είπε.

Μάλιστα είπε ότι στη συνέχεια έσπευσε να βοηθήσει την σύζυγό του, δίνοντας της χρήματα για να μεγαλώσει τον αδελφό της μικρής Στέλλας.

Ο εισαγγελέας έδειξε ότι δεν πείθεται από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, λέγοντας του μάλιστα σε κάποια στιγμή: κύριε κατηγορούμενε, μας κοροϊδεύετε;

  • Εισαγγελέας: Ήταν τόσο σημαντικό για σας να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Γιατί να μην ξυπνήσει; 
  • Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον ξυπνήσω ..
  • Εισαγγελέας: Δεν σκεφτήκατε ότι το παιδί σκάει όταν της κλείνατε το στόμα; 
  • Κατηγορούμενος: Όχι δεν το αντιλήφθηκα. Κοίταζα να δω αν ο γιος μου ξύπνησε μέσα στη φασαρία...
  • Εισαγγελέας: Γιατί να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Μήπως τον αγαπάτε λίγο παραπάνω; 
  • Κατηγορούμενος: Όχι....
  • Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο το 166; 
  • Κατηγορούμενος: Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα. Το παιδί σταμάτησε να κινείται και το άφησα στο καναπέ... Το κράτησα 3 με 4 λεπτά... Μετά τις έκανα μαλάξεις για να τη συνεφέρω αλλά δεν τα κατάφερα 
  • Εισαγγελέας: Αφού την άφησες στον καναπέ τι έκανες; 
  • Κατηγορούμενος: Την έβαλα σε μια σακούλα... σε σακούλες και την πέταξα...
  • Εισαγγελέας: Δε μου αρέσει η λέξη... Την «πέταξα»; Για το παιδί σας μιλάτε...
  • Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σας αντιστεκόταν;
  • Κατηγορούμενος: Όχι δεν το κατάλαβα...
  • Πρόεδρος: Αφήνετε τη σορό στον κάδο και μετά τι κάνετε;
  • Κατηγορούμενος: Ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και με πήρε ο ύπνος...

Ο Ιωάννης Εικοσπεντάκης υποστήριξε ότι προσπάθησε δύο φόρες να βάλει τέρμα στη ζωή του μέσα στη φυλακή, και πως το μοιραίο βράδυ είχε πάρει χάπια και είχε πιει αλκοόλ.

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης ο 62χρονος πρώην αστυνομικός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής ασθένειας.

«Δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια»

Η μητέρα της Στέλλας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του πρώην συζύγου της και με δάκρυα στα μάτια είπε στους δικαστές:

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά, δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του... Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια» είπε, ενώ απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο και δείχνοντας του τη φωτογραφία της Στέλλας τού είπε: «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε... Παιδί μου, παιδί μου».

Η αποτρόπαια ενέργεια έγινε όταν η μητέρα της Στέλλας ήταν στο νοσοκομείο, μετά από χειρουργική επέμβαση. Αρχικά ο σύζυγος της της είπε ότι κάποιοι ληστές μπήκαν στο σπίτι, παίρνοντας τα χρυσαφικά και την μικρή Στέλλα, ωστόσο στη συνέχεια και υπό την πίεση των αστυνομικών, ομολόγησε.

Μου είπε: «Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα. Πήγα στο σπίτι, βρήκα ένα χάος και το παιδί μου έλειπε. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι» είπε η μητέρα της μικρής, Καλλιόπη Αλιφραγκή.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να ήταν ένα ατύχημα; 

Κ. Αλιφραγκή: Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να βρω αιτία. Αυτό το γιατί θα με βασανίζει για πάντα. Θα το δεχόμουν ότι ήταν ατύχημα αν φώναζε βοήθεια. Όχι αυτό που έκανε μετά... Και το αποκορύφωμα ήταν τα σκουπίδια. Δεν θέλω να το πιστέψω...

Η μάρτυρας αναφέρθηκε ωστόσο και στο γεγονός ότι ο πατέρας την ημέρα της κηδείας της Στέλλας και ενώ ήταν κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μετέφερε χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό: «Εγώ έψαχνα να κάνω την κηδεία της Στέλλας και αυτός ήθελε να κατοχυρωθεί μην του πάρω τα χρήματα, εγώ αυτό θα έκανα εκείνη την ημέρα» είπε.

Μεγάλη νίκη ΠΑΟΚ επί του Άρη-Μπάνε: Αφιερωμένη στον Σαββίδη

Δύο... τριποντάρες του Ζάρα "ανατίναξαν" τον Άρη στο Παλέ (65-66) και χάρισαν απίστευτη ανατροπή στον μάγκα ΠΑΟΚ που έχανε με 7 πόντους στο 37ο λεπτό. Σε μεγάλες περιπέτειες ο Άρης, φουλάρει για 4άδα ο "Δικέφαλος".

Εκεί που μιλούν οι έμπειροι και οι ψύχραιμοι, μίλησε ο Θοδωρής Ζάρας. Με δύο "βόμβες" στα τελευταία δευτερόλεπτα του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μεγάλη νίκη και "βύθισε" τον Άρη σε βαθμολογικές περιπέτειες. Πήγε έτσι στράφι, για τους γηπεδούχους, η εξαιρετική παρουσία των Αθηναίου, Τσαϊρέλη, ενώ σούπερ για τον "Δικέφαλο", που έπαιξε σπουδαία άμυνα στα τελευταία λεπτά, ενώ έχανε 62-55, ήταν και ο Χαραλαμπόπουλος!

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και με τρίποντο του Φλιώνη προηγήθηκε με 5-0 και λίγο μετά με 7-3. Ο ΠΑΟΚ ανασυντάχθηκε και με βελτίωση στην άμυνα και τον Λάκι Τζόουνς "μπροστάρη" πέρασε μπροστά με 7-8 και 9-12 στο 8΄. Με καλή κυκλοφορία και τους ψηλούς δραστήριους, ο "Δικέφαλος" προηγήθηκε με 12-17, μετά από τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου στο 9' και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Κόνιαρη και τον Χαραλαμπόπουλο να οδηγούν για το 13-21.

Ο Άρης μείωσε με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου με τρίποντο του Αθηναίου σε 16-21, αλλά ο Χαραλαμπόπουλος ήταν "ζεστός" για το 16-23. Ο Ντουβιέρ μείωσε ακόμη περισσότερο σε 19-23 αλλά ο Γκος "απάντησε" κι αυτός για το 19-26. Οι γηπεδούχοι με Αθηναίου και καλάθι και φάουλ του Μπελ μείωσαν σε 23-28 στο 13΄ και σε 26-30 στο 15΄. Ο Χαραλαμπόπουλος με νέο εύστοχο σουτ έκανε το 26-32, αλλά ο Τσαϊρέλης με τρίποντο το 29-32. Ο ΠΑΟΚ έκανε κακές επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίζει τη μπάλα και έτσι ο Άρης μείωσε σε 30-32. Ένα καλάθι και φάουλ του Κατσίβελη έδωσε "ανάσα" στους "ασπρόμαυρους" για το 32-37, αλλά ο Αθηναίου κι ο Μάρας μείωσαν σε 36-37, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Αθηναίου ξεκίνησε το β' μέρος με τρίποντο για το 39-37, αλλά ο Χαραλαμπόπουλος με κλέψιμο και καλάθι και φάουλ, μετά κι από καλάθι του Κρουμπάλι, "έγραψε" το 39-42. Με νέο τρίποντο του, έγινε το 41-45, φτάνοντας σ' εκείνο το σημείο τους 15 πόντους. Ο Αθηναίου μείωσε στο 44-45, αλλά ο Γκος στο transition έκανε το 44-47. Με τεχνική ποινή στον Τζόουνς για flopping και στον Παπαθεοδώρου για διαμαρτυρία, ο Άρης με 1/2 του Μπελ και καλάθι του Τσαϊρέλη πέρασε μπροστά με 48-47 στο 27'. Με ανάλογη τεχνική ποινή (άστοχος ο Γκος στη βολή), ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Κόνιαρη σε 50-50 στο 28΄ , ο Κρουμπάλι έχασε δύο βολές και ο Μπελ έκανε το 52-50. Οι άμυνες ήταν πολύ δυνατές και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 52-50 για τους γηπεδούχους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε πάλι με φάουλ, με τον Παπαθεοδώρου να διαμαρτύρεται (25-13 οι βολές), και τον Άρη να προηγείται με 54-51. Ο Τζόουνς μείωσε σε 54-53 στο 32΄, τα λάθη εκατέρωθεν συνεχίζονταν και ο Μαργαρίτης έκανε το 54-55. Ο Μπελ σκόραρε για το 56-55 και ο Τσαϊρελης για το 58-55 στο 35΄ . Η αστοχία του ΠΑΟΚ στις βολές συνεχίστηκε με τον Γκος και ο Τσαϊρέλης έκανε το 60-55 στο 36' ενώ ο Μούρτος το 62-55. Ένα τρίποντο του Γκος έφερε το 64-60 στο 38', ο Τσαϊρέλης είχε 0/2 βολές και ο Ζάρας μείωσε σε 64-63 στο 39΄. Ο Αθηναίου μετά από αυστηρό φάουλ στον Ζάρα έκανε με 1/2 βολές το 65-63 και ο Χαραλαμπόπουλος αστόχησε στα 52΄΄. Ο Άρης έχασε την επίθεση με τον Μάρας και ο Ζάρας στα 4΄΄ έβαλε το τρίποντο "βόμβα" για το 65-66.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 36-37, 52-50, 65-66

Ο MVP: Χρειάζεται και... ερώτημα; Ο Θοδωρής Ζάρας "μίλησε" στο τέλος. Έκανε αυτό που ξέρει. Μπήκε στο κρίσιμο σημείο κι έβαλε τα σουτ. Είχε 2/2 τρίποντα σ' όλο το ματς και αυτά... έφταναν, μετά βέβαια την εκπληκτική προσπάθεια των συμπαικτών του στην άμυνα στο τέλος, όταν κι έκαναν σερί 3-11.

O Σκληρός: Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης (16π.), ο Γιάννης Αθηναίου (18π.), αλλά κι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (16π.) ήταν οι διακριθέντες εκατέρωθεν, αλλά ο Ζάρας τους... έκλεψε τη δόξα.

Ο Πεσμένος: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 5 πόντους σε έναν σκληρό αγώνα, παίζοντας περίπου 15 λεπτά. Θα μπορούσε όμως να είναι μέσα στο παρκέ, αντί του Μούρτου, για μια ακόμη επιθετική "απειλή" στα κρίσιμα λεπτά...

Ο Αόρατος: Ο Ομάρ Προύιτ ήταν όντως... "αόρατος" στον αγώνα, καθώς ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν τον εμπιστεύθηκε ούτε λεπτό! Δεν μπόρεσε να βοηθήσει κι ο Μπράις Ντούβιερ, που έπαιξε περίπου 4 λεπτά...

Η Στιγμή: Ο Ουσμάν Κρουμπάλι σώζει μια χαμένη μπάλα μπροστά στο πάγκο του Άρη και αυτή πάει στον Φιλ Γκος, που ευστοχεί σε ένα κρίσιμο τρίποντο, πριν την τελική "βόμβα" του Ζάρα.

Η Γκέλα: Ο Άρης στο τέλος έχασε βολές κρίσιμες, ενώ είχε συνολικά δέκα χαμένες, με τον ΠΑΟΚ να έχει επτά χαμένες.

Η Διαιτησία: Αναστοπουλος και Ανδρικόπουλος έπαιξαν 50-50 και παρά το σκληρό παιχνίδι κράτησαν το παιχνίδι στα δύσκολα. Τα έκανε θάλασσα ο Τζαφλέρης με αλόγιστα σφυρίγματα, τα περισσότερα υπέρ της έδρας. Λάθος το κρίσιμο φάουλ υπέρ του Αθηναίου ένα λεπτό πριν το τέλος όπως και η τεχνική ποινή που χρέωσε στον Λάκι Τζόουνς για flopping που επέφερε σωστή, στη συνέχεια, τεχνική ποινή στον πάγκο του ΠΑΟΚ από τον Αναστόπουλο. Δεν επηρέασαν πάντως σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη του αγώνα και σίγουρα το έργο των διαιτητών ήταν δύσκολο καθώς το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

Η Κερκίδα: "Καυτή" η ατμόσφαιρα στο "Nick Galis Hall" από πάνω από 5500 φίλους του Άρη που υποστήριξαν με θέρμη την ομάδα, αλλά έφυγαν απογοητευμένοι από το φινάλε...

Πρέλεβιτς: «Αφιερωμένη η νίκη στον Ιβάν Σαββίδη»

Η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς, μετά τη νίκη του Δικεφάλου του Βορρά στο Αλεξάνδρειο και κόντρα στον Άρη.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε για τη σημερινή εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι αφιερωμένη στον μεγαλομέτοχο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

Λόγω ενός προβλήματος υγείας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν κατάφερε αυτή την φορά να είναι στο Αλεξάνδρειο και στο πλευρό της ομάδας. Ωστόσο, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ, ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του σε όλη την ομάδα και προέβη στην εξής δήλωση…

«Συγχαρητήρια σε όλους για τη σημερινή νίκη. Μπορεί σαν αποτέλεσμα να μην καθορίζει κάτι, αλλά ήταν μία νίκη που ήθελε καρδιά και ψυχή, βασικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στο DNA του ΠΑΟΚ. Για αυτό θα ήθελα με την σειρά μου να την αφιερώσω στον Ιβάν Σαββίδη και στην οικογένειά του. Στον άνθρωπο που έχει δώσει όραμα σε όλο το σύλλογο και μας έχει συσπειρώσει όλους δίπλα του. Είμαι βέβαιος πως θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει».

Οι ροδακινοπαραγωγοί θα περιμένουν τον Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη -Τι αποφάσισαν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο όπου θα μιλά ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 28/3 (19.30) οι ροδακινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια αποψινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην Βέροια.

«Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή, αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων συνεχώς», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας πως «το σύστημα έχει πλέον καταρρεύσει. Δεν είναι μόνο οι ξεφτιλιστικές τιμές παραγωγού για εμάς τους καλλιεργητές ροδακίνου, στα 10 λεπτά/κιλό το επιτραπέζιο ροδάκινο και στα 21 λεπτά/κιλό το συμπύρυνο, αλλά το θέμα είναι ότι ακόμη και αυτά δεν τα έχουμε πάρει».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, οι ροδακινοπαραγωγοί ακόμη δεν έχουν πληρωθεί για τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, ενώ επισήμανε ότι «οι περισσότεροι μας τάζουν ενίσχυση της απώλειας εισοδήματός μας από το ρωσικό εμπάργκο, αλλά δεν έχουμε δει ούτε ευρώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου "Ενότητα" Πέλλας, Χρήστου Κάμτση, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισήμανε: «Τα πράγματα για εμάς τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αυτοί που θα έπρεπε να φροντίζουν τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, μπορεί να αποτελέσει τον μπροστάρη για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, είναι οι ίδιοι που μας κάνουν όλο και πιο δύσκολο το να μείνουμε στη γη. Παίζουν με τη φωτιά. Αν σταματήσουμε να παράγουμε, οι Έλληνες θα πεινάσουν».

Υπογραμμίζεται ότι στην αποψινή σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα της υποχρεωτικής αναγραφής του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) του αγροτεμαχίου του ιδιοκτήτη στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2018, ώστε να δίνονται οι επιδοτήσεις, με τον κ. Κάμπτση να σημειώνει: «Θα μείνουν αδήλωτα τα περισσότερα χωράφια, θα χάσουμε τα δικαιώματά μας και αλοίμονό μας τότε. Το ζήτημα θα μπορούσε να διευθετηθεί με τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια».

Σύμφωνα με τους προαναφερόμενους, στη σημερινή σύσκεψη ροδακινοπαραγωγών έδωσαν το «παρών» και τευτλοπαραγωγοί της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, που παραμένουν απλήρωτοι για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν στην ΕΒΖ το 2017.

ΕΝΙ: Οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις στην Ελλάδα μπορεί να φέρουν περισσότερες εκπλήξεις

Οι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα, μπορεί τελικά να φέρουν περισσότερες εκπλήξεις, δήλωσε ο Λούκα Μπερτέλι, επικεφαλής του διερευνητικού τομέα της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ.

Η ενέργεια θα μπορούσε να φέρει κοντά και να δημιουργήσει ειρήνη για όλες τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι μεγάλες αγορές στην περιοχή, που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ο κ. Μπερτέλι ανέφερε στο συνέδριο Eastern Mediterranean Gas στη Λευκωσία, ότι η κοινοπραξία EΝΙ/Total εξετάζει την ύπαρξη περαιτέρω προοπτικών στα τεμάχια 6 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και τις προοπτικές εμπορικής εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Καλυψώ».

Δήλωσε ακόμη ότι το φυσικό αέριο που βρέθηκε στον στόχο «Καλυψώ» είναι εξαιρετικής ποιότητας (99% μεθάνιο), ενώ τα πετρώματα είναι επίσης πολύ καλά - δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για τη μετέπειτα εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι η κοινοπραξία EΝΙ/ Total αξιολογεί την ύπαρξη περαιτέρω προοπτικών στα κυπριακά τεμάχια 6 και 11 για πιθανή γεώτρηση. Ο κ. Μπερτέλι επεσήμανε ότι αν η ανακάλυψη στο «Καλυψώ» αξιολογηθεί θετικά, η εταιρεία θα πρέπει να αναπτύξει επιλογές για εμπορευματοποίησή του. Αναφορικά με τις επιλογές, είπε ότι η εταιρεία δίδει προτεραιότητα στο υφιστάμενο τερματικό υγροποίησης που διατηρεί στην Αίγυπτο, από το οποίο το υγροποιημένο αέριο θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Ευρώπη και αλλού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της E-C Natural Hydrocarbons Company, Τσαρλς Έλληνας, διατύπωσε την εκτίμηση, ότι ενδεχόμενη μεγάλη επιτυχία στη γεώτρηση που θα διενεργήσει η ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, «θα αλλάξει τα ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή κατά πολύ».

Ο κ. Έλληνας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πιθανότητες να μετατραπεί η Αίγυπτος σε ενεργειακό κέντρο για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά και τη νέα νομοθεσία που ανοίγει την αγορά ενέργειας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. «Αν αυτό καταστεί εφικτό, θα είναι μια θετική εξέλιξη για ολόκληρη την περιοχή», είπε.

Επίσης, ο κ. Έλληνας σημείωσε ότι οι τιμές φυσικού αερίου παγκοσμίως θα συνεχίσουν να είναι χαμηλές και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος, ώστε το φυσικό αέριο της περιοχής να καταστεί ανταγωνιστικό.

Επικοινωνία των δύο στρατιωτικών από τις φυλακές με τους γονείς τους - Ζήτησαν καινούργια βιβλία

Τηλεφωνική επικοινωνία για 10 λεπτά με τους γονείς τους είχαν την Τετάρτη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το αίτημά τους ήταν να τους πάνε στο επισκεπτήριο της Παρασκευής καινούργια βιβλία για να περνούν τις ώρες τους. Η αγωνία των γονιών για τα δύο παιδιά ήταν αν τους φέρονται καλά οι Τούρκοι κάτι που αποκόμισαν μετά τη συνομιλία.

Οι δύο στρατιωτικοί καθησύχασαν και εμψύχωσαν τους γονείς τους, λέγοντάς τους πως όλα θα πάνε καλά. Τώρα ετοιμάζονται για το επερχόμενο επισκεπτήριο της Παρασκευής, το τρίτο στις φυλακές.

ΤΟΝ ΘΥΜΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΤΕ! Τα ελληνικά ταξί είναι τα μόνα στην Ευρώπη που δεν είναι υποχρεωμένα να έχουν POS

Aποσπάσματα της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που έπεσαν στην αντίληψη των εκπροσώπων των Θεσμών στην Ελλάδα, έφεραν και πάλι στην επιφάνεια ένα θέμα που μέχρι σήμερα είχε περάσει κάτω από …τα ραντάρ τους!

Το ελληνικό ταξί είναι το μοναδικό στην Ευρώπη το οποίο δεν είναι υποχρεωμένο να φέρει POS!

Παρά τις πιέσεις που άσκησαν οι θεσμοί τα τελευταία χρόνια, το θέμα της εγκατάστασης POS στα ταξί «διέφευγε» συνεχώς της προσοχή τους. Σε αυτό, συνέβαλε αποφασιστικά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία διατηρούσε πάντα προνομιακές σχέσεις με το συνδικαλιστικό κατεστημένο των ταξί, προσπαθούσε και στο τέλος κατάφερνε, να υψώσει τοίχος προστασίας υπέρ των αιτημάτων του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου .

Αυτό βέβαια, δεν εμπόδισε όσους οδηγούς ταξί ήθελαν να προσφέρουν στους πελάτες τους όλους τους σύγχρονους τρόπους πληρωμής, να τοποθετήσουν στα αυτοκίνητά τους POS.

Το βασικό επιχείρημα του ΣΑΤΑ, το οποίο η κυβέρνηση υπερασπίστηκε φανατικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ήταν ότι πολλοί ταξιτζήδες χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά στον ΕΦΚΑ και αν πληρώνονται τις κούρσες τους μέσω πιστωτικών καρτών, τα χρήματα θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και εκεί θα μπλοκαριστούν από το ασφαλιστικό τους ταμείο!

Δηλαδή, η κυβέρνηση ζήτησε και πέτυχε να εξαιρέσει τον κλάδο των ταξί από όλα όσα ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες. Στην Ελλάδα έχουν υποχρεωθεί να τοποθετήσουν Pos γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί και σχεδόν στο σύνολό τους οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εισπράττουν μέσω πιστωτικών καρτών.

Διπλά ευνοημένοι από αυτή την προνομιακή μεταχείριση είναι στην πραγματικότητα όσοι συνηθίζουν να παίρνουν κούρσες χωρίς να θέτουν το ταξίμετρο σε λειτουργία και πληρώνονται κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη, λαμβάνοντας «μαύρο» κόμιστρο!

Φυσικά όλα αυτά είναι σε γνώση του υπουργού Μεταφορών Χ.Σπίρτζη και του προέδρου του Σ.Α.Τ.Α, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, ξεσηκώθηκαν ενάντια στον «διεθνή διαπλεκόμενο φιλελεύθερο καπιταλισμό» (σ.σ :φράση του Θ.Λυμπερόπουλου) όταν ο Ν.Δρανδάκης της Beat, τους εξήγησε ότι οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, είναι απολύτως διαφανείς, εκκαθαρίζονται στην Ολλανδία και τα χρήματα επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο υπουργός Mεταφορών άφησε και αιχμές κατά του Γ.Στουρνάρα, επειδή η ΤτΕ επιτρέπει να φεύγουν τα χρήματα στο εξωτερικό σε περίοδο capital control, αποδεικνύοντας ότι η σχέση του με τις απλές συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών είναι ανύπαρκτη.

Η συζήτηση της περασμένης εβδομάδας, φαίνεται ότι έκανε διπλή ζημιά σε Σπίρτζη και Λυμπερόπουλο : Σε πρώτο χρόνο, η άγνοιά τους σε σχέση με τα θέματα ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη λειτουργία των πλατφορμών διαμεσολάβησης, έκαναν viral τα βίντεο με τις τοποθετήσεις τους που κυκλοφόρησαν στο YouTube.

Δεύτερον, ξαναζέσταναν τις ορέξεις των Θεσμών για τοποθέτηση POS σε όλα τα ταξί, υποχρεωτικά και άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν διευκρινίσεις για το θέμα από το υπουργείο Οικονομικών, αξιώνοντας επείγουσα ενημέρωση για την πρόοδο επί του θέματος.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το σύνολο του κλάδου να υποχρεωθεί στην τοποθέτηση μηχανημάτων Pos σε όλα τα οχήματα του στόλου των ταξί.

Άλεξ Στάμος, ο Έλληνας του Facebook - Βλέπει την πόρτα της εξόδου μετά το σκάνδαλο - ΒΙΝΤΕΟ

Αποχωρεί από τη Facebook ο επικεφαλής ασφαλείας Άλεξ Στάμος, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η αιτία της αποχώρησής του Έλληνα υψηλόβαθμου στελέχους, είναι οι διαφωνίες που έχουν ξεσπάσει σχετικά με το πώς πρέπει η εταιρεία να διαχειρίζεται το θέμα διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Ο Στάμος σχολιάζοντας το δημοσίευμα έγραψε στο Twitter: "Παρά τις φήμες, εξακολουθώ να είμαι εξ ολοκλήρου αφοσιωμένος στη δουλειά μου στο Facebook. Είναι αλήθεια ότι το πόστο μου έχει αλλάξει. Πλέον, αφιερώνω περισσότερο χρόνο για τη διερεύνηση των αναδυόμενων κινδύνων για την ασφάλεια και εργάζομαι πάνω στην ασφάλεια στις εκλογές".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Βίντεο: Πολίτες σώζουν εγκλωβισμένο σε φλεγόμενο όχημα

Πολίτες έσωσαν τη ζωή ενός οδηγού που εγκλωβίστηκε στο φλεγόμενο όχημά του, στην Πενσιλβάνια.

Ο οδηγός τράκαρε σε πάρκινγκ και το όχημά του ανατράπηκε. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο πολίτες. Ενας από αυτούς σκαρφάλωσε στο αυτοκίνητο και προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα.

Αμέσως μετά, μαζί με άλλους, γύρισαν το όχημα και με τη βοήθεια αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να βγάλουν σώο τον οδηγό, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

ΒΙΝΤΕΟ-Παγκόσμια μέρα ποίησης σήμερα... και γιορτάζει ο Κουράκης

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ... ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ! Ισραηλινός αρχιραββίνος χαρακτήρισε «μαϊμούδες» τους αφροαμερικανούς

Ο Yitzhak Yosef κατά το παρελθόν είχε παρακινήσει τις ισραηλινές δυνάμεις να εκτελούν κάθε Παλαιστίνιο που επιτίθεται με μαχαίρι ή άλλον τρόπο

Παγκόσμιο σάλο και διεθνείς αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Ισραηλινού αρχιραββίνου Yitzhak Yosef, ο οποίος αποκάλεσε «μαϊμούδες» τους αφροαμερικανούς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας του στους πιστούς Εβραίους.

Τη δήλωση, η οποία ενίσχυσε τις φωνές που κατηγορούν το Ισραήλ για ανάπτυξη ενός νέου ρατσιστικού κύματος, ιδιαίτερα απέναντι στους μαύρους και στους πρόσφυγες, αποκάλυψε με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Ynet News.

Οι ακραίες απόψεις του Yitzhak Yosef είναι γνωστές, καθώς πρόσφατα είχε δηλώσει ότι πρέπει να εκτελείται κάθε Παλαιστίνιος που επιχειρεί επίθεση με μαχαίρι ή με άλλο τρόπο. Ο Ισραηλινός αρχιραββίνος έχει παρακινήσει πολλές φορές σε βία κατά των Παλαιστινίων, ωστόσο η αναφορά του στους αφροαμερικανούς και ο ρατσιστικός και απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε, προκάλεσε αντιδράσεις από μεγάλες οργανώσεις και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.
Ο αρχιραββίνος αναφέρθηκε σε μία υποθετική ιστορία για έναν μαύρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιώντας την υποτιμητική εβραϊκή λέξη «kushi», η οποία, συνήθως, αναφέρεται σε μαύρα άτομα αφρικανικής καταγωγής και παραπέμπει σε «πίθηκο».

«Δεν λέμε μια ευλογία για κάθε νέγρο», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «αν γνωρίζετε ότι είχαν μία μαϊμού για γιο, ότι είχαν έναν τέτοιο γιο, δεν θα έπρεπε να τους προσφερθεί ευλογία».

ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΠΙΡΤΖΗ! ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ! Βουλή: Αντισυνταγματική η σύνδεση των προστίμων για παραβάσεις του ΚΟΚ με το εισόδημα

«Η θέσπιση ποινών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων δεν έχει εσωτερική συνάφεια µε την εκάστοτε τελεσθείσα παράβαση και, συνεπώς, τίθεται ζήτηµα τήρησης της αρχής της αναλογικότητας»

Ζήτημα παραβίασης της Συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας εγείρει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για την ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εξαρτά το ύψος των προστίμων για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τα εισοδήματα του παραβάτη.

Η έκθεση που αναρτήθηκε στο site του κοινοβουλίου για να συνοδεύει το σχετικό νομοσχέδιο στην αυριανή συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε κάθε δε περίπτωση, η θέσπιση διοικητικών ποινών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων δεν έχει εσωτερική συνάφεια µε την εκάστοτε τελεσθείσα παράβαση και, συνεπώς, τίθεται ζήτηµα τήρησης της αρχής της αναλογικότητας».

Στη συνέχεια προσθέτουν: «Αποτελεί, βεβαίως, έτερο ζήτηµα η λήψη υπόψη εισοδηµατικών κριτηρίων για την επιµέτρηση διοικητικής ποινής, εντός των πλαισίων ποινών, τα οποία πάντως τίθενται από τον νόµο. Επίσης, στο πλαίσιο του άρθρου 43 παρ. 2 εδ. β΄ του Συντάγµατος, ως ανωτέρω, οι όροι εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια χρήζουν διευκρίνισης, όπως επίσης και το είδος των δεδοµένων που συλλέγονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως και ο τρόπος αξιολόγησής τους από τα αρµόδια όργανα».
Πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι η έκθεση έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα ακόμα και αν προαναγγέλλει ακυρώσεις διατάξεων από το ΣτΕ. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής περαιτέρω νομοτεχνικές βελτιώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών που θα ξεκαθαρίζουν κάθε συνταγματική ένσταση.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρατηρήσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας του κοινοβουλίου για το επίμαχο άρθρο 28 του σχετικού νομοσχεδίου αναφέρει: «8. Επί του άρθρου 28 παρ. 4

Στις προτεινόµενες ρυθµίσεις ορίζονται τα εξής:

«3. Με απόφαση του Υπουργού Υποδοµών και Μεταφορών κατατάσσονται στις κατηγορίες των παραγράφων 1 και 2 οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και καθορίζονται τα διοικητικά πρόστιµα και κυρώσεις ανά κατηγορία παράβασης, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέµα. Για κάθε κατηγορία παράβασης προβλέπονται τα ίδια διοικητικά πρόστιµα και οι ίδιες διοικητικές κυρώσεις. Με την ίδια απόφαση εξειδικεύονται τα διοικητικά πρόστιµα ανά κατηγορία παράβασης, για τις παραβάσεις χαµηλής επικινδυνότητας έως και εκατό (100) ευρώ, για τις παραβάσεις µεσαίας επικινδυνότητας από εκατό ένα (101) έως και τριακόσια (300) ευρώ και για τις παραβάσεις υψηλής επικινδυνότητας από τριακόσια ένα (301) έως και εξακόσια (600) ευρώ.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονοµικών και Υποδοµών και Μεταφορών καθορίζεται η διαδικασία βεβαίωσης και επιβολής αυτών από τα αρµόδια όργανα και η διαδικασία είσπραξης των βεβαιωµένων διοικητικών προστίµων της παραγράφου 3. Με την ίδια απόφαση επιτρέπεται, προκειµένου τα επαπειλούµενα διοικητικά πρόστιµα να επιτελούν αποτελεσµατικά την προληπτική και κυρωτική λειτουργία τους, να θεσπίζονται εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια, µε βάση τα οποία µπορεί να αυξάνεται το ύψος των διοικητικών προστίµων που προβλέπεται για τις ανωτέρω κατηγορίες παραβάσεων και κατ’ ανώτατο όριο µέχρι το τριπλάσιο του βασικού προστίµου. Για την έκδοση της απόφασης αυτής µπορεί να λαµβάνονται υπόψη δεδοµένα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και επιστηµονικούς ή άλλους φορείς, δηµόσιους ή ιδιωτικούς».

Στην παράγραφο 2 του άρθρου 43 του Συντάγµατος ορίζονται τα εξής:

«Ύστερα από πρόταση του αρµόδιου Yπουργού επιτρέπεται η έκδοση κανονιστικών διαταγµάτων, µε ειδική εξουσιοδότηση νόµου και µέσα στα όριά της. Eξουσιοδότηση για έκδοση κανονιστικών πράξεων από άλλα όργανα της διοίκησης επιτρέπεται προκειµένου να ρυθµιστούν ειδικότερα θέµατα ή θέµατα µε τοπικό ενδιαφέρον ή µε χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτοµερειακό». Παρατηρείται ότι τα θέµατα, τα οποία προτείνεται να καταστούν αντικείµενο υπουργικής απόφασης, δηλαδή το ύψος των απειλούµενων διοικητικών ποινών (προστίµων) για παραβάσεις των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, δεν είναι ειδικότερα θέµατα ή θέµατα µε τοπικό ενδιαφέρον ή µε χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτοµερειακό. Άλλωστε, ως αναγκαίο συµπλήρωµα των κανόνων που περιγράφουν τη διοικητική παράβαση, εκφράζουν αξιολογήσεις της έννοµης τάξης για την ύπαρξη διοικητικού αδίκου σε έναν εξαιρετικά σηµαντικό τοµέα ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως η οδική κυκλοφορία. Ως εκ τούτου, δεν µπορούν, κατά το Σύνταγµα, να αποτελέσουν αντικείµενο κατ’ εξουσιοδότηση εκδιδόµενης υπουργικής απόφασης. Σε κάθε δε περίπτωση, η θέσπιση διοικητικών ποινών βάσει εισοδηµατικών κριτηρίων δεν έχει εσωτερική συνάφεια µε την εκάστοτε τελεσθείσα παράβαση και, συνεπώς, τίθεται ζήτηµα τήρησης της αρχής της αναλογικότητας. Αποτελεί, βεβαίως, έτερο ζήτηµα η λήψη υπόψη εισοδηµατικών κριτηρίων για την επιµέτρηση διοικητικής ποινής, εντός των πλαισίων ποινών, τα οποία πάντως τίθενται από τον νόµο.

Επίσης, στο πλαίσιο του άρθρου 43 παρ. 2 εδ. β΄ του Συντάγµατος, ως ανωτέρω, οι όροι εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια χρήζουν διευκρίνισης, όπως επίσης και το είδος των δεδοµένων που συλλέγονται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και άλλες αρχές και δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς, όπως και ο τρόπος αξιολόγησής τους από τα αρµόδια όργανα».

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μυστήριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τους «κοριούς» στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό διερευνά η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη εντοπίστηκαν «κοριοί».

Συγκεκριμένα, στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, έπειτα από καταγγελία, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας πήραν για έλεγχο τον υπολογιστή της, όπου πράγματι υπήρχε ένας κοριός παρακολούθησης.

Όπως φάνηκε και από τη δήλωση που έκανε η ίδια μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία εισαγγελέως, καιρό τώρα είχε υποψίες, τις οποίες πρόσφατα εκμυστηρεύτηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης δεν αποκλείεται να είναι τοποθετημένο στο συγκεκριμένο υπολογιστή και πριν αναλάβει καθήκοντα η κυρία Αλειφέρη.

Ήδη άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος ερευνών από τις διωκτικές Αρχές, ενώ το σίγουρο είναι ότι και πολλοί υπάλληλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις.

Παράλληλα, η ομάδα των αστυνομικών έλεγξε και τους υπόλοιπους υπολογιστές στο γραφείο υποδοχής και γραμματείας της αντιπεριφερειάρχη, ενώ έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και στο Τμήμα Πληροφορικής.

Επίσης, ελέγχθηκαν τα γραφεία των διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την πιθανότητα να παρακολουθούνται και αυτοί.

«Ιατρικό λάθος» λέει ο αγγειοχειρουργός για τον θάνατο της μεσίτριας

Τον ισχυρισμό περί ιατρικού λάθους, επανέλαβε ο 39χρονος αγγειοχειρουργός που κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας.

Σημειώνεται ότι τα ίχνη της χάθηκαν, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και βρέθηκε τελικά νεκρή σε απόκρημνη περιοχή στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στην κατάμεστη αίθουσα του Κακουργιοδικείου, ο κατηγορούμενος γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες (ανθρωποκτονία από πρόθεση και της περιύβριση νεκρού) κάνοντας λόγο για "αμέλεια", ενώ απέδωσε το θάνατο της γυναίκας στα φάρμακα που της χορήγησε, όταν εκείνη πήγε στο "Ιπποκράτειο" για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κιρσών.

Από τις τοξικολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι επρόκειτο για τις φαρμακευτικές ουσίες προποφόλη και φαιντανύλη. Για "σκληρά ναρκωτικά" μίλησε ο σύζυγος της 36χρονης, εξεταζόμενος ως μάρτυρας. Ειδικά για τη δεύτερη ουσία, σημείωσε ότι είναι "πιο σκληρή κι από ηρωίνη". "Τη σκότωσε δίνοντάς της αυτά τα ναρκωτικά. Σκοπός του ήταν να την θανατώσει. Δεν την πετάς έτσι σαν σκυλί" πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφέρθηκε στους αρχικούς ισχυρισμούς του γιατρού, όταν εκείνος τον ενοχοποίησε για το θάνατο της συζύγου του. "Ζούσα ένα δεύτερο δράμα όταν άρχισε να τα ρίχνει σε μένα" είπε.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε για το εάν ο γιατρός έβλεπε την 36χρονη ερωτικά, απαντώντας ότι "ήταν ωραία γυναίκα και την καλοβλέπανε πολλοί". "Ήταν ηθικό στοιχείο και δεν επρόκειτο να ενδώσει. Την είχα εμπιστοσύνη" επισήμανε, ενώ σχολιάζοντας την πυκνή επικοινωνία που φέρεται να είχε η άτυχη σύζυγός του, μητέρα τριών παιδιών, με τον αγγειοχειρουργό, τόνισε ότι "δεν έχω δει γιατρό να κυνηγάει μία ασθενή με μηνύματα για μια επέμβαση".

Αστυνομικός του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ότι ο 39χρονος ήταν εξ΄ αρχής στόχος, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Όταν κλήθηκε στην αστυνομία, ήταν "ψυχρός, κυνικός και προσπάθησε να μας αποπροσανατολίσει" ανέφερε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι διωκτικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τη διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκης προς τη Χαλκιδική (και πίσω) μέσω εφαρμογής του κινητού του τηλεφώνου, αλλά και από κάμερες παρακολούθησης κυκλοφορίας, ενώ βιολογικό υλικό της 36χρονης βρέθηκε στο πορτ - μπαγκάζ του οχήματός του και στο πατάκι, στη θέση του οδηγού.

Σε ερώτηση από έδρας για τις έρευνες εντοπισμού της άτυχης γυναίκας, ο αστυνομικός ανέφερε: "Ψάχναμε τέσσερις - πέντε μέρες στη Χαλκιδική. Η σορός βρέθηκε σε δύσβατη δασική περιοχή, όπου μόνο ένας παρατηρητής θα μπορούσε να την ανακαλύψει. Εντοπίσαμε προηγουμένως ροδιές αυτοκινήτου στο χωμάτινο δρόμο που οδηγούσε στο σημείο. Το πτώμα βρέθηκε σε βάθος πέντε μέτρων, γυμνό και σε κατάσταση αποσύνθεσης".

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων και η διαδικασία θα επαναληφθεί την Παρασκευή.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΒΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛ@ΚΙΑ ΤΟΥ! Μητροπολίτης στηρίζει Ιβάν Σαββίδη για το όπλο: «Είναι συναισθηματικός, αυθόρμητος και αυτό το πλήρωσε…»

Τη στήριξή του στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για το συμβάν με το ντου του με όπλο στο γήπεδο, εξέφρασε μέσα από ανοιχτή επιστολή του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα «υπερβολικά αρνητικά σχόλια» που ακούγονται εναντίον του κ. Σαββίδη, πρόσθεσε πως τον γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια και παρακολουθεί «το τεράστιο έργο του για τη στήριξη του απόδημου ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης».

Όσον αφορά τα γεγονότα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως ο κ. Σαββίδης είναι «αυθόρμητος και συναισθηματικός χαρακτήρας και αυτό το πλήρωσε ακριβά στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα. Ομολογώ ότι με ξένισε αυτό το γεγονός, όμως την επόμενη μέρα που μετανοημένος ζήτησε συγνώμη, αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση».

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του:

«Επειδή αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε με έκπληξη τα τεκταινόμενα, σε σχέση με το όνομα του κ. Ιβάν Σαββίδη, δεν μπορούμε, παρά να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για τα υπερβολικά αρνητικά σχόλια που ακούγονται εναντίον του, ιδιαίτερα στα ελλαδικά Μ.Μ.Ε.

Χωρίς καμία διάθεση να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, αδυνατούμε, εν τούτοις, και να σιωπήσουμε, διότι τον γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τεράστιο έργο του για τη στήριξη του απόδημου ελληνισμού της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και των απανταχού προσφυγοποιημένων Ποντίων.

Όσοι ασχολούμαστε με τα θέματα των αποδήμων Ελλήνων και συνάμα με την ενίσχυση των ελληνοχριστιανικών αρχών και παραδόσεων σε ολόκληρη την οικουμένη, απορούμε με την άνευ προηγούμενου επίθεση που δέχεται ο Ιβάν αυτές τις τελευταίες ημέρες, ως αν να μην είναι γνωστός για το ποιος είναι και τι έχει προσφέρει στον Ελληνισμό.

Δεν χωρούν σε λίγες γραμμές οι χιλιάδες φιλανθρωπίες και η ουσιαστική στήριξη ολόκληρων κοινοτήτων Ποντίων σε όλο τον κόσμο, αλλά και η δημιουργία σχολείων ελληνικής γλώσσας, εκκλησιών και άλλων κοινωφελών έργων για τη στήριξη της ελληνικού πολιτισμού.

Πρόσφατα, μάλιστα, πληροφορήθηκα ότι ανέθεσε την έρευνα για την έκδοση των βίων και των Ιερών Ακολουθιών όλων των Ποντίων Ορθοδόξων Αγίων, γεγονός, το οποίο δεν έχει ούτε εμπορική ούτε άλλη ουσιαστική επιχειρηματική αξία∙ είναι μια καθαρά ευγενική πνευματική πρωτοβουλία.

Ναι, οφείλουμε να το παραδεχθούμε, είναι αυθόρμητος και συναισθηματικός χαρακτήρας και αυτό το πλήρωσε ακριβά στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα. Ομολογώ ότι με ξένισε αυτό το γεγονός. Όταν, όμως, την επόμενη μέρα μετανοημένος ζήτησε συγνώμη, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τα κίνητρα της πράξης του, αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση.

Είναι πεποίθησή μου, ότι αυτό το ατυχές γεγονός δεν ακυρώνει το έργο του και θεωρώ πολύ άδικη τη μεταχείρισή του από ορισμένα Μ.Μ.Ε. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!

Βλέποντας ποιοι τον κατηγορούν στην Ελλάδα, τους απαντώ με ένα αγιογραφικό στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «Ὑποκριτά, ἔκβαλε πρῶτον τὴν δοκὸν ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ σου, καὶ τότε διαβλέψεις ἐκβαλεῖν τὸ κάρφος ἐκ τοῦ ὀφθαλμοῦ τοῦ ἀδελφοῦ σου» (Ματθ. 7,5).

Γνωρίζω ότι στην Ελλάδα, που σε ορισμένους τομείς επικρατεί η σήψη και η διαφθορά, ο Ιβάν ενόχλησε πολλά συμφέροντα και πείραξε πολλούς νεοεποχίτες ανθέλληνες, που έκαναν επάγγελμά τους την εκμετάλλευση του Ελληνικού Λαού, πουλώντας την ψυχή τους στο χρήμα και τα ξένα συμφέροντα.

Εμείς, που παρακολουθούμε και μαρτυρούμε το έργο του, ευχόμαστε να αντέξει κι αυτή τη δοκιμασία, διότι έχει μαζί του τον Θεό, το δίκαιο και την αγάπη του κόσμου.

Μπορεί να μην γνωρίζω τα πάντα για τον άνθρωπο αυτό, αλλά τουλάχιστον, ένεκα των πολλών που δημόσια προσφέρει και λόγω των αξιών, για τις οποίες αγωνίζεται, αξίζει να κάνουν όλοι υπομονή, πριν να τον καταδικάσουν στο «αιώνιο πυρ».

Εύχομαι σύντομα να φανεί η αλήθεια για το πρόσωπο αυτού του μεγάλου Έλληνα, ο οποίος πληρώνει ακριβά την αγάπη του για την καταταλαιπωρημένη Ελλάδα μας. Έπρεπε από καιρό να φύγει και να τους αφήσει στη μοίρα τους. Αντιθέτως, έμεινε, επένδυσε και δημιούργησε προοπτικές για πολλούς μέσα στη δίνη της κρίσης, παρόλο που γνωρίζει ότι ένα ευχαριστώ δεν θα ακούσει από κανέναν. Βέβαια, σύμφωνα με τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, «Οὐδείς προφήτης δεκτός ἐν τῇ πατρίδι αὐτοῦ».

Το αρχαιοελληνικό δε ρητό, «φοβοῦ τήν ἐκδίκησιν τῶν ὑπό σοῦ ευεργετηθέντων», επιβεβαιώνεται περίτρανα για ακόμη μια φορά.
ΟΨΟΜΕΘΑ»

Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ καταγγέλλει επίθεση με χημικά στο πρόσωπο του στα επεισόδια σε συμβολαιογραφείο στη Σκουφά

Επίθεση με χημικό ευθείας βολής από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στη Σκουφά που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο μάτι, καταγγέλλει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Λάππας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο δημοσιογράφος, οι δυνάμεις καταστολής έριξαν το χημικό ευθείας βολής στο πρόσωπο, αντί να το ρίξουν χαμηλά όπως συνήθως. Αποτέλεσμα το υγρό από το χημικό να πέσει στο μάτι του και αφού έκανε έντονα παράπονα στον επικεφαλής των αστυνομικών αρχών στο σημείο, μετέβη στην Κεντρική Κλινική Αθηνών για τις πρώτες βοήθειες.

Όταν διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς του είπαν να τους κάνει καταγγελία, πράγμα που αναμένεται να πράξει εντός των επομένων ωρών με δεδομένο πως μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Δείτε την ανάρτηση:





ΕΝΩ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ! ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν ΚΑΙ ΚΑΛΑ και για τα θρησκευτικά -Μετά την απόφαση του ΣτΕ

Το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών προστέθηκε στη λίστα εκείνων που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαφωνούν, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ, που ακύρωσε τις αλλαγές που είχαν γίνει επί υπουργίας Φίλη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Παιδείας επιτέθηκαν σφοδρά την Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Κώστας Γαβρόγλου με δηλώσεις του την Τετάρτη.

«Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στον σκοταδισμό που κάποιοι θέλουν να φέρουν σε αυτόν τον τόπο. Και αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Παράλληλα, δήλωσε σύμφωνος με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι το σκεπτικό του ΣτΕ προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων.

«Υπάρχουν και δικαστές που μειοψήφισαν. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όταν θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε ένα Πρόγραμμα Σπουδών, είτε είναι τα θρησκευτικά είτε είναι τα μαθηματικά, δεν προσεγγίζουμε το θέμα δογματικά, δηλαδή ‘’πάρε ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών και κάνε το μάθημα’’», είπε ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Γαβρόγλου.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καμμένος χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η οποία ανέφερε ότι η απόφαση του ΣτΕ ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

«Είναι σκοταδιστές το ΣτΕ; Είμαστε σοβαροί; Κάποιοι ακροαριστεροί έχουν έναν περίεργο εκνευρισμό και όταν δεν τους αρέσει κάτι αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς», είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι το ίδιο έκαναν και με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. «Η απόφαση λέει τι προβλέπεται και τι όχι στο Σύνταγμα. Να διαβάσουν το σκεπτικό. Αν δεν αρέσει στους ακροαριστερούς το Σύνταγμα, να μας πουν να το καταργήσουμε», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Νεολαία των ΑΝΕΛ σημειώνει ότι η απόφαση του ΣτΕ «επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, καθώς η παιδεία, κατά το Σύνταγμα, αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους που ως σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων».

«Η Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει εκφράσει με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στις συγκεκριμένες αλλαγές, που εκτός των άλλων είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικές και προκαλούν σύγχυση στους μαθητές. Και εφόσον φαίνεται ότι και τα αυτονόητα πρέπει να λέγονται, θυμίζουμε ότι ο σεβασμός στην Πίστη και την Παράδοση του Ελληνισμού δεν αποτελεί συντήρηση και οπισθοδρόμηση, αλλά υπηρετεί το Έθνος και το λαό, όπως και τον πολιτισμό αυτού του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απόφαση ΣτΕ για τα Θρησκευτικά: 5 από τα 25 μέλη ήταν υπέρ των αλλαγών του Φίλη

Με μειοψηφία 5 μελών εκφράστηκε η άποψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για το θέμα των θρησκευτικών, καθώς όπως έγινε γνωστό, η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα της υπουργικής απόφασης του Νίκου Φίλη, ελήφθη με ψήφους 20-5.


Η πλειοψηφία είχε την άποψη ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση επέρχεται ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα αλλά και στον τρόπου που επιδιώκεται να διδαχθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, με την μειοψηφία ωστόσο να εκφράζει διαφορετική θέση.

Ειδικότερα, οι 5 δικαστές έκριναν ότι το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις ουδόλως υποχρεώνουν τον νομοθέτη να προσδώσει στο μάθημα των θρησκευτικών κατηχητικό χαρακτήρα, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε όχι με «ανάπτυξη» θρησκευτικής συνείδησης, αλλά με «επιβολή» θρησκευτικής συνείδησης συγκεκριμένου περιεχομένου. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν αντίθετο με τις αρχές της θρησκευτικής ουδετερότητας και της πολυφωνίας που πρέπει να διέπουν την εκπαίδευση που παρέχει το κράτος και θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα του μαθητή να επιλέξει και να διαμορφώσει κριτικά ένα ουσιώδες στοιχείο της προσωπικότητάς του και της αντίληψής του για τον κόσμο και τον άνθρωπο.       
Μάλιστα για τους 5, η απόφαση Φίλη συντάσσεται με τους σκοπούς του Κράτους μεταξύ των οποίων είναι και η παροχή θρησκευτικής εκπαίδευσης πολυφωνικής και αξιολογικά ουδέτερης.

Οι 5 δικαστές που μειοψήφησαν είναι η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Ιωάννης Μαντζουράνης  Θεόδωρος Αραβάνης, Μιχάλης Πικραμένος και Αναστασία-Μαρία Παπαδημητρίου.

Ο Χατζηδάκης καταγγέλλει φωτογραφικούς διαγωνισμούς και υπερτιμολογήσεις στα έργα για τον οδοφωτισμό των δήμων

Φωτογραφικούς διαγωνισμούς και υπερτιμολογήσεις στα έργα για τον οδοφωτισμό των Δήμων της χώρας με ανοχή της κυβέρνησης, καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη, Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη ο κ. Χατζηδάκης προβαίνει στην καταγγελία για ανοχή της της κυβέρνησης στα φαίνομενα αυτά.

Το έργο για την αντικατάσταση των συμβατικών μέσων φωτισμού με φωτιστικά σώματα τύπου led έχει συνολική αξία περίπου 2 δις ευρω και χρηματοδοτείται μέσω δανειοδότησης των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔΑ) με συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Ομως ο κ.Χατζηδάκης  αναφέρει οτι «στην πράξη με την ανοχή της κυβέρνηση λειτουργεί μια κλειστή αγορά στους διαγωνισμούς αυτούς προς όφελος συγκεκριμένων προμηθευτών μέσα από φωτογραφικές διακηρύξεις. Οι διακηρύξεις αυτές  απαιτούν μεταξύ άλλων, προκειμένου να συμμετάσχει ο υποψήφιος προμηθευτής στο διαγωνισμό, να διαθέτει εντός της χώρας κτιριακές εγκαταστάσεις συγκεκριμένου εμβαδού -100 τμ ανά 1000 τεμάχια φωτιστικών- διατηρούμενες για 10 έτη από την υπογραφή της σύμβασης (!), και να έχει εκτελέσει 10 (!) συμβάσεις αντίστοιχου αντικειμένου τα τελευταία 3 χρόνια»

«Οι όροι αυτοί», τονίζει ο  κ.Χατζηδάκης, «οδηγούν σε μοναδικούς υποψηφίους και σε σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις: Είναι χαρακτηριστικό ότι για το ίδιο αντικείμενο, στους μεν φωτογραφικούς διαγωνισμούς δίνονται ελάχιστες εκπτώσεις, γύρω στο 10%, στις δε περιπτώσεις όπου οι όροι είναι διαφανείς και ανοιχτοί οι εκπτώσεις ανέρχονται σε 50-70%, σύμφωνα με στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) (όπως στο Δήμο Έδεσσας). Στην δε αγορά τα ίδια είδη εντοπίζονται στο 1/3 της τιμής που συγκεκριμένοι Δήμοι προϋπολογίζουν».

Ο κ.Χατζηδάκης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν διαψέυδουν αυτές τις καταγγελίες, γιατί ανέχονται αυτό το φαινόμενο και τι προτίθενται να κάνουν για να αποκατασταθεί η διαφάνεια και να σταματήσουν οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί.

ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΟΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ... ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ! Τσαβούσογλου: Τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο δεν είναι καθορισμένα

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερώτηση για το Αιγαίο του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουσταφά Μπαλμπάι, υποστήριξε ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Μουσταφά Μπαλμπάι, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε στις 18 Οκτωβρίου 2017 επερώτηση στη βουλή απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών, ζητώντας την απάντησή του σχετικά με το καθεστώς 18 νησιών και 1 βραχονησίδας στο Αιγαίο.

Μετά την απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Μουσταφά Μπαλμπάι δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών καθώς, όπως είπε, «το 1996 προέκυψε η κρίση των Ιμίων. Η Ελλάδα δημιούργησε μία σοβαρή κρίση καρφώνοντας μία σημαία στις βραχονησίδες Ίμια και φτάνοντας στο χείλος του πολέμου.

Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας την έκανε να κατεβάσει τη σημαία. Ούτε εμείς θέλουμε ένταση στο Αιγαίο αλλά στα νησιά μας όχι μόνο η ελληνική σημαία υπάρχει, αλλά και στρατιωτικά φυλάκια έχουν χτιστεί και δημαρχεία έχουν φτιαχτεί. Όλα αυτά επί διακυβέρνησης ΑΚΡ έχουν γίνει», κατέληξε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Σύζυγος Στουρνάρα: Αν δεν με καλέσουν να καταθέσω στην Εξεταστική, τότε φοβούνται την αλήθεια

Την αντίδραση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, προκάλεσε η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

"Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κύριος Πολάκης ασχολείται επί δύο χρόνια μαζί μου και με κατηγορεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί... Στην κατάθεσή του ως μάρτυρας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997-2014, πάλι μαζί μου ασχολήθηκε και αναρωτιέμαι, θα καλέσουν κι εμένα να καταθέσω ως μάρτυρας; Ή μήπως φοβούνται ότι τα στοιχεία που θα προσκομίσω θα καταστρέψουν το χυδαίο αφήγημά τους; Θα μου στερήσουν τη δυνατότητα να απαντήσω σε όσα μου καταμαρτυρούν; Αναρωτιέμαι. Είναι τεστ για το δημοκρατικό ήθος της κυβέρνησης. Χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις ή η τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού φθάνει και περισσεύει; Αν δεν με καλέσουν, θα είναι επειδή φοβούνται την αλήθεια..." αναφέρει η κ. Νικολοπούλου σε ανακοίνωσή της.

Μητσοτάκης: Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει την παράδοση μεγάλων Ελλήνων ευεργετών

«Είναι πραγματικό ευτύχημα για τη χώρα μας το γεγονός ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει την παράδοση των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών οι οποίοι με τη δράση και την προσφορά τους σφράγισαν την εποχή τους και ωφέλησαν τον τόπο μας».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του Κράτους.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «με τις δράσεις του στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας, της πρόνοιας, και, τώρα, και της Υγείας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει καταγραφεί πλέον στη συνείδηση των Ελλήνων ως ένας οργανισμός με ανεκτίμητη προσφορά και κοινωνικό έργο στην πατρίδα μας».

«Με τη σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την Υγεία, το Ελληνικό Κράτος αποκτά πλέον έναν πολύτιμο αρωγό στην προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι υποδομές δημόσιας υγείας σε πολλές περιοχές της χώρας», πρόσθεσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Θέλω και προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, για τη μεγάλη του δωρεά και εύχομαι ειλικρινά η σπάνια αυτή πρωτοβουλία του να βρει κι άλλους μιμητές. Δεν κάνω αυτήν την επισήμανση τυχαία. Θεωρώ ότι πολίτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα έπρεπε ήδη να πρωταγωνιστούν με ανάλογες πρωτοβουλίες στην εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα ξανά στα πόδια της», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φίλης για Θρησκευτικά: ΑΙΣΧΟΣ! Το ΣτΕ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΣτΕ παρερμηνεύει ή και παραβιάζει το Σύνταγμα», δήλωσε ο Νίκος Φίλης σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», χαρακτήρισε «οδυνηρή έκπληξη» την απόφαση.

«Το μάθημα θα γίνει με τον σύγχρονο τρόπο που έχουμε επιλέξει», πρόσθεσε και τόνισε ότι στις αλλαγές αυτές έχει συμφωνήσει η Εκκλησία και υπάρχει σχετικό πρωτόκολλο.

«Ένα ανώτατο δικαστήριο με αρμοδιότητα να υπερασπίζεται το Σύνταγμα, με την απόφασή του αυτή παρερμηνεύει ή και παραβιάζει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Φίλης, επισημαίνοντας δύο σημεία: «Το πρώτο», είπε, «είναι πως το Σύνταγμα δεν λέει ότι πρέπει να κάνουμε προσηλυτισμό στα σχολεία, αλλά ότι πρέπει να αναπτύσσουμε τη θρησκευτική συνείδηση. Δεν λέει ότι πρέπει να έχουμε ομολογιακό μάθημα για να μαθαίνουν τα παιδιά τα δόγματα. Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν για τις θρησκείες. Η Ορθοδοξία ως επικρατούσα στην Ελλάδα θα έχει τον πρώτο λόγο. Αλλά και για τα άλλα δόγματα και θρησκείες». «Το δεύτερον, το Σύνταγμα μιλάει για ανεξιθρησκεία, το δικαίωμα να πιστεύει όποιος θέλει, χωρίς να επηρεάζεται από το κράτος ή άλλους θεσμούς με τρόπο προσηλυτιστικό. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα που παρακάμπτει, παρερμηνεύει, παραβιάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, πρέπει να απαντήσει». Όπως τόνισε ο ίδιος, «το υπουργείο επεδίωξε να εκσυγχρονίσει ένα μάθημα που ήταν σε παρακμή. Αυτό συνάντησε την αντίδραση των φονταμενταλιστών και των ακραίων δεξιών κύκλων. Δυστυχώς, το ΣτΕ με αυτούς συντάσσεται».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «το μάθημα θα γίνει με τον σύγχρονο τρόπο που έχουμε επιλέξει. Θέλουμε τα παιδιά που είναι δίπλα-δίπλα στα θρανία, μεταναστόπουλα και ελληνόπουλα, να καταλαβαίνει το ένα το άλλο, να ξέρουν από πού πηγάζουν οι θρησκευτικοί πόλεμοι και το φαινόμενο της τρομοκρατίας».

Επισήμανε δε ότι όλες οι αλλαγές έγιναν μετά από συζήτηση με την Εκκλησία. «Υπάρχει και πρωτόκολλο όπου συμφωνεί τελικά η Εκκλησία. Ο αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν πέρυσι, τώρα βγαίνει το ΣτΕ και γίνεται σούπερ Ιερά Σύνοδος, με σούπερ αρχιεπίσκοπο τον κ. Σακελλαρίου, τον πρόεδρο του ΣτΕ. Αυτά είναι θλιβερά πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, ο κ. Φίλης ανέφερε ότι αυτό θα γίνει με το να «καταργηθεί το άρθρο 3 (σ.σ. του Συντάγματος), και χαρακτήρισε «μεσοβέζικα όλα τα άλλα» τα οποία όπως είπε, «δίνουν πατήματα για παρερμηνείες, πολιτικό σήμα ότι υποχωρούμε από βασικές προγραμματικές αξίες, χωρίς καν να υπάρχει τρόικα. Είναι σαφή τα πράγματα, πρέπει να υπάρξει κατάργηση, πλήρης διαχωρισμός». Για την ύπαρξη της αναγκαίας πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο προκειμένου να γίνει μία τέτοια αλλαγή, ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι «το θέμα είναι πώς θα το θέσει η δική μας πλευρά. Έχουμε δεσμευτεί να θέσουμε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος και σε αυτό το πλαίσιο το θέμα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας».

Ο κ. Φίλης κατέληξε λέγοντας ότι «η συζήτηση αυτή δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το μέλλον. Βγαίνουμε από μία μεγάλη κρίση, όχι μόνο οικονομική, αλλά και αξιών, στην οποία έχει συμβάλει αρνητικά και η Εκκλησία, με το Βατοπέδι, τις ταυτότητες. Θα βγούμε με μία κοινωνία φοβισμένη. φοβική, γονατισμένη; Θα έχουμε ξανά το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"; Γι΄ αυτό είναι μεγάλη η υποχρέωση και το καθήκον που έχει αναλάβει η αριστερή διακυβέρνηση. Δεν κάνουμε μία πολιτική μόνο για τα οικονομικά προς όφελος των φτωχότερων, ξέρουμε ότι η ανάπτυξη είναι και θέμα αξιών. Συνεπώς, δίνουμε τη μάχη και για θέματα ιδεολογίας».

Εντυπωσιακό βίντεο: Πετώντας μέσα στην καταιγίδα

Η εικόνα ήταν μαγική. Τουλάχιστον για όσους δεν φοβούνται τις πτήσεις.

Η Μάρθα Χαρτ Μούλιγκαν προφανώς ανήκει στους τελευταίους, καθώς είχε την ψυχραιμία να καταγράψει με το κινητό της τηλέφωνο το εντυπωσιακό θέαμα, τη στιγμή που το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε καταιγίδα.

Η Μούλιγκαν ταξίδευε με πτήση της American Airlines από το Σάρλοτ στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, που χτυπήθηκε από σφοδρή κακοκαιρία τα τελευταία 24ωρα.

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτά πληρώνουμε σήμερα... τους "ασφαλείς διαδρόμους" της Γεροβασίλη


Σαν σήμερα η Γεροβασίλη πανηγύριζε γιατί "άνοιγε ασφαλής διάδρομος για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη". Θα μείνουν στην ιστορία ως η κυβέρνηση που άνοιξε τα σύνορα, κάλεσε μετανάστες, έδωσε διαπραγματευτική δύναμη στον Ερντογάν, εγκλώβισε στις λάσπες χιλιάδες μετανάστες, ένωσε τους Ευρωπαίους εναντίον μας, έστρεψε τους Ευρωπαίους στα Σκόπια για να σταματήσουν τα καραβάνια, επανέφερε τους ελέγχους σε Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό... και σήμερα περιμένουν αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους




Αυτό είναι το πέναλτι που έγινε viral - Προσοχή μην το επιχειρήσετε - ΒΙΝΤΕΟ

Θραύση κάνει στο διαδίκτυο το βίντεο με την ιδιαίτερη θεαματική εκτέλεση ενός πέναλτι. Ο σκόρερ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με... πιρουέτα, αφού πρώτα έχει ξεγελάσει τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια πανηγυρίζει έξαλλα για το... επίτευγμα του.

Ωστόσο, όσοι δεν είστε αρκετά γυμνασμένοι και ευλύγιστοι μην το επιχειρήσετε γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να τραυματιστείτε.

Δεν έχει γίνει γνωστή η εθνικότητα των πρωταγωνιστών, όμως, πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ εντυπωσιακό πέναλτι. Δικαιολογημένα, λοιπόν, το βίντεο έγινε viral.

Αναγνωρίστηκε και επίσημα το παγκόσμιο ρεκόρ του Καραλή -Αλλά του το... πήραν

Και με τη «βούλα» πλέον το 5,78 μ. του Εμμανουήλ Καραλή αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο 19χρονος αθλητής είχε πετύχει αυτή την επίδοση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στις 11 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη η IAAF ανακοίνωσε ότι το αναγνωρίζει ως παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων για το επί κοντώ σε κλειστό στίβο.

Ο Καραλής είχε καταρρίψει το 5,75 μ. του Αρμάντ Ντουπλάντις, αλλά ο Σουηδός το πήρε... πίσω έπειτα από δύο εβδομάδες. Στις 25 Φεβρουαρίου ο Ντουπλάντις πέρασε τα 5,88 μ., αλλά η επίδοση αυτή δεν έχει επικυρωθεί επίσημα ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Έλλη Παπαγγέλη για τη "διαγραφή" της από τη ΝΔ: Καλή φάση, αλλά γκάφα ολκής

Για γκάφα ολκής κάνει λόγο η Έλλη Παπαγγελή αναφορικά με τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία, αφού όπως σημειώνει ουσιαστικά δεν ήταν γραμμένη.

Υπενθυμίζεται πως διεγράφη από μέλος της Νέας Δημοκρατίας για τα όσα είπε για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

"Από πού ακριβώς με διέγραψε η ΝΔ, από την στιγμή που τυπικά δεν είμαι μέλος, χωρίς να έχω ανανεώσει δηλαδή την εγγραφή- συνδρομή μου, και έχοντας να ασχοληθώ ενεργά από τα φοιτητικά μου χρόνια και λίγο μετά; Μάλλον διεγράφην από κάπου που δεν είμαι γραμμένη. Καλή φάση, αλλά γκάφα ολκής". έγραψε στα social media η Έλλη Παπαγγελή.

Δείτε την ανάρτηση:



Πολάκης κατά πάντων για το «σκάνδαλο μεγατόνων ύψους 230 εκατ. ευρώ» στο ΚΕΕΛΠΝΟ


Μετά από 3 χρόνια στο υπουργείο ανακάλυψε ότι λείπουν 230 εκ και λέει "αύριο το πρωί πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας"... τραγική φιγούρα που πετάει μόνο λάσπη

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης στην αρχή της κατάθεσης του στη εξεταστική επιτροπή ζήτησε να κάνει μια αρχική τοποθέτηση η οποία όμως μεταβλήθηκε σε ένα μονόλογο που κράτησε πάνω από 2 ώρες.

Ο κ.Πολάκης με ύφος «πολλά βαρύ και όχι» έλουσε  πολλές φορές με τις αγαπημένες του  εκφράσεις τους πολιτικούς του αντιπάλους, κάνοντας λόγο  για διακομματική συμμορία, λαμόγια, ταραμάδες, κομπίνες, αρπαγές και άλλα.

Μία μέρα μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού υγείας άδωνι Γεωργιάδη για  αλλοίωση στοιχείων και αφαίρεση εγγράφων από το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ που έγινε, οπως είπε,  ύστερα από εντολή του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ήθελε, με την εξαφάνιση των εγγράφων, είτε να εμπλέξει σε καταγγελίες τους πολιτικούς του αντιπάλους είτε  να εκβιάζει, ο κ. Πολάκης  του απάντησε λέγοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

« Είναι αγωνιώδης η προσπάθειά του να αποδείξει ότι παραποίησαμε στοιχεία   και ότι είμαστε όλοι  ίδιοι. Ολα αυτά θα πέσουν ως χάρτινος πύργος και θα ψάχνει τρύπα να κρυφτεί. Η συντριπτική πλειοψηφία των 23 που διορίστηκαν στο ΚΕΛΠΝΟ  ήταν συνεργάτες του κ.Γεωργιάδη, φαίνονταν ότι δουλεύανε στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά ήταν συνεργάτες του κ Γεωργιάδη, όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλός ταραμάς ότι έπεσε τάχα  το στικάκι, ότι κάποιος το βρήκε και λοιπά . Ας καταγγέλλει ότι θέλει, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είναι αγωνιώδης η  προσπάθεια του  να πει  ότι κάναμε τα ίδια. Ε, δεν είμαστε ίδιοι βρε και δεν πρόκειται να γίνουμε.»

Όμως ο κ.Πολάκης  έκανε και μια νέα καταγγελία όσον αφορά τα οικονομικά του  ΚΕΛΠΝΟ δηλώνοντας ότι έχουν χαθεί και αναζητούνται 230 εκατομμύρια €.

«Από το 2007 έως το 2014 στο ΚΕΕΛΠΝΟ εισήλθαν με όρους πραγματικού χρήματος και όχι πίστωσης 750.304.452 €.
Από τα στοιχεία των απολογισμών που έχουν δώσει με υπογραφές των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων όλα αυτά τα χρόνια από το 2007 έως το 2014 αποδεικνύεται ότι καταγεγραμμένα στους απολογισμούς τα πληρωμένα είναι 522.297.387. Που πήγαν τα 230 εκατομμύρια € που δεν αποτυπώνονται πουθενά;
Στους 30 λογαριασμούς του ΚΕΛΠΝΟ  στις τράπεζες  βρίσκονται μόνο 3 εκατομμύρια € που είναι τα υπόλοιπα;
Κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει άμεση επέμβαση εισαγγελέα. Αύριο το πρωί πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Μιλάμε για ληστεία του ελληνικού λαού.
Αυτό δυστυχώς το πήραμε χαμπάρι τις τελευταίες 10 μέρες μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ δρούσε  μια διακομματική συμμορία».

Στην καταγγελία Πολάκη αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν μετά από τρία χρόνια στο υπουργείο ο κ.Πολακης  να ανακαλύπτει σήμερα ότι λείπουν 230 εκατομμύρια €.
« Ανακαλύψατε έλλειμμα 230 εκατομμύρια στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από τρία χρόνια και θέλετε να σας πάρουμε  στα σοβαρά;

Πολάκης:  Θα τα ακούσετε και να τριπηδάτε από μέσα. Τριπηδάτε σημαίνει κάνετε τριπλό πήδο»

Ο κ. Πολάκης  θυμήθηκε και μία παλιότερη έκφραση του που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στα social media όταν είχε πει το περίφημο κόπι πάστε.

«Το κόπι παστε το είχα πει για να κάνω πλάκα για να δώσω ένταση στη δήλωση μου . Φυσικα και ήξερα πως λέγεται. Φυσικά και ήξερα ότι είναι copy paste»

ΑΝΘΡΩΜΠΙΖΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! Αποκλείουν τους οροθετικούς, γιατί… δεν πάσχουν από AIDS!

Είναι από τα… άγραφα της ελληνικής πολιτικής και γραφειοκρατίας, είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό!

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» καταγγέλλει την πρακτική της απόρριψης αιτήσεων οροθετικών ατόμων, φορέων του ιού HIV, δηλαδή, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αξιοποίηση της ποσόστωσης του 5% επί του συνόλου των εισακτέων, με το απίθανο πρόσχημα, σύμφωνα με το οποίο οι οροθετικοί… δεν έχουν εμφανίσει AIDS!

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της 25ης Οκτωβρίου 2017, ορίζεται, πράγματι, ότι χρήση του δικαιώματος αυτού μπορούν να κάνουν «πάσχοντες από σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (AIDS) υπό αντιρετροϊκή θεραπεία, με εξατομικευμένη κρίση της επιτροπής εξέτασης ενστάσεων».

Ως αποτέλεσμα της ασύλληπτης αυτής διάταξης, οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων οι οποίοι ζουν με τον ιό HIV διαβιβάζονται από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές των νοσοκομείων στην αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) και… απορρίπτονται, με την αιτιολογία ότι η πάθησή τους δεν εμπίπτει στις διατάξεις της Κ.Υ.Α., καθώς σύμφωνα με τον ιατρικό τους φάκελο δεν πάσχουν από AIDS…

Η «Θετική Φωνή», λοιπόν, διαμαρτύρεται, καθώς, τόσο η τροποποίηση του σχετικού πίνακα, όσο και η ερμηνεία του ΚΕ.Σ.Υ., στρέφονται ευθέως κατά των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων.

«Χάρη στην αντιρετροϊκή θεραπεία που καταστέλλει την αναπαραγωγή του ιού HIV στον οργανισμό του ανθρώπου, ελάχιστα άτομα εμφανίζουν πλέον AIDS. Έτσι, η πάθηση έχει καταστεί χρόνια, από καταληκτική που ήταν στις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τούτο όμως σε καμία περίπτωση σε σημαίνει πως έχουν εκλείψει οι επιπτώσεις της στην υγεία και την κοινωνική μας ζωή, όπως το στίγμα, οι διακρίσεις στην αγορά εργασίας και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Η συμπερίληψη του HIV/AIDS στις σοβαρές παθήσεις που επιτρέπουν την εισαγωγή στα πανεπιστήμια με ποσόστωση, αποτέλεσε πράγματι ένα προνοιακό μέτρο που συνέβαλε στην κοινωνική ενσωμάτωσή μας».

Για το λόγο αυτό, η «Θετική Φωνή» απαιτεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Παιδείας να αναλάβουν άμεση πρωτοβουλία προκειμένου επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Διαφορετικά ας παραδεχθούν δημόσια πως αποκλείουν από το κοινωνικό αυτό μέτρο, μία ομάδα ασθενών που έχει περιθωριοποιηθεί όσο ελάχιστες στη χώρα μας και ας μη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τη διάκρισή μας σε όσους έχουν εμφανίσει AIDS και σε αυτούς που λαμβάνουν αντιρετροϊκή αγωγή και έχουν επιτύχει να καταστείλουν την αναπαραγωγή του ιού HIV».

Βασίλης Βενιζέλος
http://www.athensvoice.gr/life/health/428240_apokleioyn-toys-orothetikoys-giati-den-pashoyn-apo-aids

Σε ποια περιφερειακά ιατρεία τοποθετούνται γιατροί-οπλίτες θητείας [λίστα]

Την τοποθέτηση 13 ιατρών οπλιτών θητείας σε πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία (ΠΠΙ), περιφερειακά ιατρεία (ΠΙ) και κέντρα Υγείας (ΚΥ), σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας προβλέπει απόφαση του αναπλ. υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Φώτη Κουβέλη, σε υλοποίηση σχετικών αιτημάτων του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα οι οπλίτες τοποθετούνται στα:

  • ΠΠΙ Λειψών,
  • ΠΠΙ Τήλου, (ΠΙ Ιερισσού του ΚΥ Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής)
  • ΠΙ Αγράφων,
  • ΠΙ Ραπτοπούλου,
  • ΠΙ Στενώματος του ΚΥ Δυτ. Φραγκίστας Ευρυτανίας,
  • ΠΙ Κοντοβάζαινας του ΚΥ Τροπαίων Αρκαδίας,
  • ΠΙ Κάμπου Βοιών του ΚΥ Νεαπόλεως Λακωνίας ,
  • ΠΙ Καλάμου του ΚΥ Βασιλικής Λευκάδας,
  • ΠΠΙ Σπετσών του ΚΥ Κρανιδίου,
  • ΠΠΙ Κάσου, ΠΙ Αεροδρομίου Καρπάθου,
  • ΚΥ Καρπάθου.

Στους συγκεκριμένους οπλίτες ιατρούς, παρέχεται η δυνατότητα για ταυτόχρονη αναγνώριση του χρόνου στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και ως χρόνου εκπλήρωσης της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου, με δαπάνη του υπουργείου Υγείας.

ΟΝΝΕΔ: Άλλο ένα πρόγραμμα της κυβέρνησης εξελίσσεται σε κακοστημένη φάρσα

Άλλο ένα επίδοξο φιλολαϊκό πρόγραμμα της κυβέρνησης εξελίσσεται σε κακοστημένη φάρσα. Ενώ η ενεργοποίηση της πλατφόρμας «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» καθυστερούσε εδώ και μήνες με σκοπό να παραδοθεί σε λειτουργία χωρίς τεχνικά προβλήματα, τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα, αλλά και η εμπειρία όλων των μηχανικών που εμπλέκονται μαρτυρούν ακριβώς το αντίθετο: Προχειρότητα, κακοτεχνία και αδιαφορία.

Ζημιωμένοι από την πρωτοφανή ανικανότητα των αρμοδίων φορέων είναι πρωτίστως οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι απέβλεπαν μέσω του προγράμματος αυτού στην κάλυψη βασικών βιοτικών τους αναγκών, αλλά και οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί, οι οποίοι εγκλωβίζονται σε μια γραφειοκρατική διαδικασία και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την έντονη καχυποψία των εντολέων τους.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων, αφού πέρα από το γεγονός ότι αποδέχεται στωικά τις αποτυχίες ενός ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο η ίδια επί μήνες σχεδίαζε και το οποίο αποδείχτηκε εξόφθαλμα ανεπαρκές, ταυτόχρονα αδιαφορεί πλήρως για την επιδιόρθωση των προβλημάτων που η ίδια έχει δημιουργήσει, παίζοντας με την αγωνία των πολιτών, αγωνία που σταδιακά μετατρέπεται σε υποψία διαβλητότητας του ίδιου του προγράμματος, βαθαίνοντας τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Ως Τομέας Επιστημονικών Φορέων και Παραγωγικών Τομέων της ΟΝΝΕΔ καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να αποκλείονται από την πρόσβαση στα οφέλη της προκήρυξης, χιλιάδες πολίτες για τεχνικούς λόγους που έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και να θεραπευτούν πριν καν ανακύψουν.

Τομέας Επιστημονικών Φορέων και Παραγωγικών Τομέων ΟΝΝΕΔ

Δίωξη για κακούργημα στον Ευάγγελο Μυτιληναίο

Ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου του Ομίλου Μυτιληναίος αλλά και του ΣΕΒ, Ευάγγελου Μυτιληναίου, καθώς και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιοσύνη καλείται να ερευνήσει μίζα ύψους 250.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε -μέσω εμβάσματος- στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ προκειμένου η εταιρεία ΜΕΤΚΑ να πάρει έργο (σ.σ. μονάδα της ΔΕΗ) στο Λαύριο.

Το χρονικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετείται η υπόθεση είναι τα έτη 2002-2003, αξίζει δε να σημειωθεί οτι είχε υπάρξει σχετική καταγγελία κατά το παρελθόν απο τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Ο Στέργιος Νέζης ειχε- μεταξύ άλλων – κατηγορηθεί για απιστία, πλην όμως η έλλειψη στοιχείων οδήγησε το δικαστήριο στην αθώωση του.