24 Μαρτίου 2018

ΦΩΤΟ-Έλα ρε Χάρρυ, πως κάνεις έτσι! Τι είναι 800€ μπροστά στην επανάσταση


Έξαλλος είναι ο Χάρρυ Κλύνν γιατί του πετσόκοψαν τη σύνταξη... θα τον συμβουλεύαμε όμως να τους ξαναψηφίσει γιατί ο Τσακαλώτος λέει πως έχει 3,5 δις έτοιμα και θα τους επαναφέρει τις συντάξεις


Γιατί στο υπουργείο τον αποκαλούν… Κιμ;

Υπάρχει υπουργός στην κυβέρνηση τον όποιο οι υπάλληλοι του υπουργείου αποκαλούν Κιμ, εμπνευσμένοι από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποδίδοντας το προσωνύμιο στον σκληρό χαρακτήρα του και την τιμωρητική διάθεση σε όποιον δεν υλοποιεί τις εντολές του.

Σκευωρία του Τζακ Σπάροου οι κατηγορίες εναντίον μου, δηλώνει ο πειρατής Μπαρμπόσα

Σε σκευωρία της βρετανικής κυβέρνησης αποδίδει ο γνωστός πειρατής τη δίωξη του για μεταφορά μπαχαρικών αμύθητης αξίας

Σε σκευωρία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια αποδίδει ο γνωστός πειρατής Μπαρμπόσα τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, μετά την είδηση της δίωξης του από την βρετανική κυβέρνηση.

Σε οργισμένη δήλωση-απάντηση που μοιράστηκε στα ΜΜΕ της Καραϊβικής, ο αποκαλούμενος και βασιλιάς των πειρατών απέρριψε τις κατηγορίες που τον θέλουν μεταξύ άλλων να έχει μεταφέρει κρυφά με το καράβι του «Νουρένα» τόνους μπαχαρικών αμύθητης αξίας, τα έσοδα από τα οποία φέρεται να έχει θάψει σε τροπικούς παραδείσους.

«Εγώ είμαι ένας απλός ιδιοκτήτης πλοίου και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τις πράξεις που αναφέρονται. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλη της βρετανικής αυλής με έχουν στοχοποιήσει, ενώ σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον μου βρίσκονται άλλοι πειρατές που θέλουν να είναι αρεστοί στην κυβέρνηση» αναφέρει ο γνωστός πειρατής.

Όπως ισχυρίζεται, το κατηγορητήριο βασίζεται σε καταθέσεις του Τζακ Σπάροου, ο οποίος βρίσκεται σε βρετανικό μπουντρούμι και στον οποίο υπόσχονται μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα και αποφυλάκιση, προκειμένου να τον ενοχοποιήσει.

«Ας είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να συνθηκολογήσω και να υποκύψω και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή τη σκευωρία σύντομα θα πάνε να συναντήσουν στον πάτο της θάλασσας όσους τόλμησαν να βρεθούν απέναντι μου στο παρελθόν» καταλήγει.

http://tovatraxi.com/sport/skevwria-oi-kathgories-enantion-mou-dhlwnei-o-peiraths-barbossa/

Πρετεντέρης: Ποιος φοβάται τις εκλογές;

"Είναι προφανές γιατί η κυβέρνηση φοβάται τις εκλογές. Αλλα για ποιο λόγο έχουν μπερδευτεί και οι Ευρωπαίοι; Τι φοβούνται; Μήπως οτι επεσαν έξω στις εκτιμησεις τους για τον Τσίπρα;" αναρωτιέται ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση

Η άκυρη επιστολή Φρουζή προς Μηταράκη που η Νέα Σελίδα πουλάει για πρωτοσέλιδο

Αηδία έχει καταντήσει το κυνήγι μαγισσών των πληρωμένων μέσων της συγκυβέρνησης, που βγάζουν από τη μύγα ξύγκι για να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν αντιπάλους και κοινή γνώμη. Συνεχώς, δε, ξεπερνούν το εαυτό τους.

Τώρα, τα «παπαγαλάκια» του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς ανήσυχα από την παρουσία Μηταράκη στην εξεταστική επιτροπή και τους ασυνήθιστα υψηλούς τόνους που έχει σηκώσει ο βουλευτής Χίου της ΝΔ τις τελευταίες μέρες, είπαν να στείλουν ένα μήνυμα.

«Ανακάλυψαν», λοιπόν, μέσα στην ογκοδέστατη ύλη που κόμματα και δημοσιογράφοι έχουμε καιρό στα χέρια μας, μία επιστολή μιάμισης αράδας, κάτι σαν μήνυμα γραφείου τύπου, και είπαν να βγάλουν λαυράκι συριζουά - πιάτο που τα γίδια πολύ αγαπούν.

Απορίας άξιον είναι γιατί δημοσιεύουν την επιστολή οι συνάδελφοι της ΝΣ, ενώ γνωρίζουν ότι γίνονται ρεζίλι και υπονομεύουν το ίδιο τους το "ρεπορτάζ". Τουλάχιστον, δίνουν δείγμα του πώς λειτουργεί η «ιερά εξέταση» του καθεστώτος - και πού απευθύνεται.

Αξίζει, σε κάθε περίπτωση, να παρατηρήσει κανείς, ότι η σχέση Φρουζή-Μηταράκη είναι τόσο "στενή", που ο πρώτος στέλνει στον δεύτερο το τηλέφωνό του, προφανώς διότι δεν είχαν στο παρελθόν ανταλλάξει ούτε καλημέρα...

Εδώ που τα λέμε, στενότερη είναι η σχέση Μηταράκη-Νέας Σελίδας, αφού η εφημερίδα φιλοξένησε μόλις στο προηγούμενο φύλλο της μακροσκελή συνέντευξη του πρώην Υπουργού. Σύντροφοι, προσοχή. Στις δίκες της Μόσχας θα είχατε βγει συνεργάτες του εχθρού.

(Ίσως για αυτό να έχει αλλάξει πέντε διευθυντές έως τώρα το εν λόγω συριζαϊκό φυλλάδιο προπαγάνδας. Ούτε οι ίδιοι οι δεσμοφύλακες δεν αισθάνονται ασφαλείς σε ένα τέτοιο στρατόπεδο.)


https://meaculpa.gr/politiki/2658-i-akuri-epistoli-frouzi-pros-mitaraki-pou-i-nea-selida-poulaei-gia-protoselido

Δείτε και το πρωτοσέλιδο των ΣΥΡΙΖαίων

Επίθεση στα γραφεία της ΔΑΠ στο Πολυτεχνείο

Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Επίθεση στα γραφεία της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πολυτεχνείο έγινε χθες Παρασκευή (23/3/2018) με τις εικόνες να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά την επίθεση

«Χθες, έγινε μία πρωτοφανής επίθεση στα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ. Άγνωστοι φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της παράταξης στο Πολυτεχνείο και κατέστρεψαν τα πάντα.

Οι δειλοί αυτοί εγκληματίες, που το μόνο που τους έχει απομείνει είναι η βία, μπορεί να έκαναν υλικές ζημίες αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι να συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο μία από τις μεγαλύτερες οργανώσεις στη χώρα.

Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί που θέλουμε να καταργήσουμε το άσυλο και να πέσουν επιτέλους οι μάσκες και οι κουκούλες. Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί που ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν μπορούν να σταθούν στο δημόσιο διάλογο και βγαίνουν απ’τις κρυψώνες τους μόνο για να εκφοβίσουν.

Στο τέλος όμως, και αυτό είναι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, θα κερδίσει η δημοκρατία και αυτοί που τη φοβούνται θα μείνουν στο σκοτάδι, εκεί που ανήκαν εξ αρχής.»

Πηγή: foititikanea.gr

Ποιο αναδείχθηκε «Gay Car of the Year» για το 2018;

Όλοι γνωρίζουμε το ετήσιο Ευρωπαϊκό COTY, ένα βαρύγδουπο τίτλο τιμής, ένα πολύτιμο στέμμα με μπόλικη αίγλη και εμπορική απήχηση για κάθε τετράτροχο νικητή. Τη δική του τιμητική έχει όμως ετησίως και ένας άλλος… θεσμός. Τα μέλη της γαλλικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας Ledorga, ψηφίζουν κάθε χρόνο το Gay Αυτοκίνητο της Χρονιάς… 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μέλη κλήθηκαν να επιλέξουν από μοντέλα τα οποία παρουσιάστηκαν όλο το περασμένο ημερολογιακά έτος, με την προϋπόθεση να μην πρόκειται για απλές ανανεώσεις ή επαγγελματικά οχήματα, όπως επίσης να διατίθενται στην Ευρωπαϊκή αγορά. Η ψηφοφορία που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες λοιπόν ανέδειξε Gay Car of the Year 2018 τη Mercedes-Benz E-Class Coupe. Δεν γνωρίζουμε εάν χάρηκαν ή απογοητεύθηκαν με το συγκεκριμένο τίτλο εκεί στη Στουτγάρδη, το ζητούμενο πάντως είναι η επίτευξη της διάκρισης και αυτή εν τέλει ήρθε. Η συγκεκριμένη Merc παρέλαβε το μοναδικό δαχτυλίδι από τον περυσινό εστεμμένο, το Fiat 124 Spider.



Η αλήθεια είναι πάντως πως το ποθητό coupe της Mercedes-Benz είναι υπέροχο από όποια γωνία και να το εξετάσεις οπτικά. Οι αναλογίες ρέουν υπέροχα στο μάτι, ενώ το τελευταίο κυριολεκτικά δεν θέλει να ξεκολλήσει το βλέμμα του από τις σαγηνευτικές καμπύλες κυρίως στα οπίσθια ή καλύτερα από τη μέση του αμαξώματος και πίσω… Τυχαίο;


NewsAuto.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Spiegel: Η ΕΕ βοηθάει την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες!

Οι Βρυξέλλες έδωσαν 35,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, που χρησιμοποιούνται τώρα και στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία - Στον εξοπλιστικό όμιλο Aselsan δόθηκαν 30 εκατ. ευρώ για τεθωρακισμένα και μη οχήματα παρακολούθησης στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα

«Πυροβολισμοί κατά προσφύγων- Η Τουρκία κλείνει ερμητικά τα σύνορά της προς τη Συρία- με χρηματοδότηση από την Ε.Ε.- Δεν υπάρχει πια διαφυγή από τη χώρα που μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο» γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν την Τουρκία ότι επαναπροωθεί με βίαιο τρόπο Σύρους πρόσφυγες. Στην προστασία των συνόρων της η Τουρκία δέχεται βοήθεια από την Ε.Ε. -σύμφωνα με έρευνα του Spiegel εμβάστηκαν στην Άγκυρα για αυτό το λόγο περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ», γράφει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει:

«Η Ε.Ε. βοηθά την Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της για πρόσφυγες. Η Γερμανία και τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. παρείχαν στην κυβέρνηση της Άγκυρας, προκειμένου για την προστασία των συνόρων της, τεχνολογία ασφαλείας και παρακολούθησης συνολικής αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Spiegel και του Δικτύου European Investigative Collaborations. Έτσι, οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης IPA της τουρκικής εταιρείας Otokar, προχώρησαν σε έμβασμα ύψους 35,6 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή τεθωρακισμένων στρατιωτικών οχημάτων, των αποκαλούμενων Cobra II, τα οποία χρησιμοποιούνται τώρα και στα τουρκικά σύνορα με τη Συρία. Στον εξοπλιστικό όμιλο Aselsan, που ανήκει κατά πλειοψηφία στο τουρκικό κράτος, ανατέθηκε κατά αυτόν τον τρόπο από την Ε.Ε. να διαθέσει έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ τεθωρακισμένα και μη τεθωρακισμένα οχήματα παρακολούθησης για έλεγχο των ελληνο- τουρκικών χερσαίων συνόρων.
Τον Μάρτιο του 2016 η Ε.Ε. και η Άγκυρα είχαν συνάψει συμφωνία, βάσει της οποίας οι Ευρωπαίοι καλούνταν να πληρώσουν αρχικά τρία δισ. ευρώ στην Τουρκία με αντάλλαγμα να "συγκρατεί" πρόσφυγες στην χώρα και να τους αποτρέπει από τη συνέχιση του ταξιδιού τους με κατεύθυνση την Ε.Ε. Τα χρήματα θα έπρεπε να κανονικά να δοθούν υπέρ των Σύρων στην Τουρκία, εντούτοις 18 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν σε ολλανδική εταιρία, η οποία κατασκεύασε έξι σκάφη περιπολίας για την τουρκική ακτοφυλακή».

Η Τουρκία έχει υψώσει στα σύνορά της με τη Συρία ένα τοίχος. Οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν Τούρκους συνοριοφύλακες ότι παρεμποδίζουν με βίαια μέσα τη διαφυγή Σύρων προς την Τουρκία. Πολλοί πρόσφυγες δήλωσαν στο περιοδικό Spiegel ότι δέχτηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους στρατιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα στοιχεία του οποίου δεν μπορούν να ελεγχθούν ανεξάρτητα, από το Σεπτέμβριο έχουν χάσει τουλάχιστον 42 άτομα τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν το συνοριακό τοίχος.

Έως το καλοκαίρι του 2015 τα σύνορα προς την Τουρκία ήταν για τους Σύρους ανοιχτά. Στην Τουρκία έφτασαν 3,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έκτοτε η Άγκυρα, μεταξύ άλλων και υπό την πίεση της Ε.Ε., έχει κλείσει τις οδούς διαφυγής. Όποιος θέλει να γλιτώσει από τον πόλεμο στη Συρία, πρέπει τώρα πλέον να πληρώσει πολλά χρήματα- ή να ρισκάρει τη ζωή του. Με την προσφυγική συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας η κρίση απλώς μετατοπίστηκε: ενώ πνίγονταν λιγότεροι άνθρωποι στο Αιγαίο -όπου ο αριθμός των σκαφών που επιχειρούν να προσεγγίσουν ελληνικό έδαφος έχει μειωθεί μετά τη σύναψη της συμφωνίας, τώρα πεθαίνουν στα τουρκο- συριακά σύνορα, καταλήγει το Der Spiegel».

Καταγγελία ΝΔ: τα 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται από το κράτος


Από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ν.Δ. περί κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης από την Kυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόλις χθες, η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμοδίου Τομεάρχη της Γ. Γεωργαντά απάντησε με στοιχεία στην κ. Ολγα Γεροβασίλη η οποία με ωμά ψέματα αποπειράθηκε να διαψεύσει αυτό που είναι πλέον γνωστό σε όλους: την άλωση του κράτους από συγγενείς και φίλους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σήμερα ένα νέο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ν.Δ., αλλά αποκαλύπτει επιπλέον ότι τα 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται από το κράτος.

Έτσι προφανώς εννοεί η κυβέρνηση την τάχα “αποκοματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης”. Καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και στήνοντας στο Δημόσιο ένα ξέφρενο πάρτυ συγγενών και φίλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  το οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι».

Οπαδοί του ιμάμη Γκιουλέν σχεδίαζαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα... τους έστειλαν ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι πίσω στις ΗΠΑ οι

Ένα μυστικό σχέδιο εγκατάστασης οπαδών του Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στη χώρα μας απέτρεψαν οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Οπαδοί του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια Γκιουλέν -«εγκέφαλου» κατά τον Ερντογάν της απόπειρας ανατροπής του τον Ιούλιο του 20160 σκόπευαν να φτιάξουν στην Ελλάδα -κυρίως στην Αττική- υποδομές, όπου θα φιλοξενούνταν μέλη της FETO (του κινήματος του Γκιουλέν) που διαφεύγουν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» τρεις Αμερικανοί υπήκοοι τουρκικής καταγωγής που πρωταγωνίστησαν στο σχέδιο και εμφανίζονταν ως στελέχη ΜΚΟ και επενδυτές στον κτηματομεσιτικό κλάδο, προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα, αλλά μετά από σήμα των κεντρικών υπηρεσιών Ασφαλείας προς τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών εντοπίστηκαν φθάνοντας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και υποβλήθηκαν σε άτυπη ανάκριση , στη διάρκεια της οποίας παραδέχτηκαν ότι είναι γκιουλενιστές.

Η αστυνομία τους απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα και τους ανάγκασε να επιστρέψουν στις ΗΠΑ. Την υπόθεση διαχειρίστηκε, λόγω της ιδιαιτερότητάς της υπό άκρα μυστικότητα μια μικρή ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων.

Η «στημένη» αποχώρηση της Σπυροπούλου και το «χρυσό» συμβόλαιο!

Για προσυμφωνημένη αποχώρηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου από το «Survivor» κάνει λόγο το gossiptv.gr, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία ήταν κλεισμένη με τον Τούρκο παραγωγό, το ποσό φιξ, που μετά από ένα σημείο θα ανέβαινε και το συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν κλεισμένο.

Η συμφωνία της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, για την επόμενη σεζόν είναι πολύ συγκεκριμένη.

Αφορά την παρουσίαση ψυχαγωγικού προγράμματος και υπάρχει σαφέστατα ο όρος πως θα είναι κεντρική παρουσιάστρια, τουλάχιστον για μισή σεζόν, δηλαδή Οκτώβριο με Χριστούγεννα.

Κράτος - βαποράκι της Άγκυρας στη Σύνοδο Κορυφής

Φόρμουλα ανατροπής των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής επεδίωξε να σερβίρει συγκεκριμένο μέλος της Ε.Ε, προς όφελος της Άγκυρας και εις βάρος της Λευκωσίας

Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη, δείγμα των παρασκηνίων και των παιχνιδιών που γίνονται γύρω από την Τουρκία και το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή, προχώρησε η εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ της κάνει λόγο για κράτος – μέλος της ΕΕ που λειτούργησε ως «βαποράκι» του Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Θέλησε να περάσει τους εκβιασμούς της Αγκυρας και να ανατρέψει το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι ευρωπαίοι ηγέτες, τόσο για την προκλητικότητα στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το κράτος που δεν κατονομάζεται θέλει να περάσει μια πρόταση σε βάρος της Κύπρου που θα έλεγε μεταξύ άλλων: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παροτρύνει όλα τα μέρη να συνεργαστούν για την αποτελεσματική αξιοποίηση των φυσικών πόρων της ανατολικής Μεσογείου, προς όφελος όλων.
Εβαζε ουσιαστικά και την Τουρκία στο παιχνίδι από την πίσω πόρτα και άνοιγε το δρόμο για «διαμοιρασμό» των φυσικών πόρων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως λέει η εφημερίδα η φόρμουλα αυτή πήγε να μπει στο τέλος του κειμένου συμπερασμάτων

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η κίνηση του εν λόγω κράτους-μέλους που ενήργησε ως «βαποράκι» των τουρκικών επιδιώξεων, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος απέρριψε κάθε σκέψη για διαφοροποίηση του κειμένου των Συμπερασμάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία, σε διπλωματικό επίπεδο, επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου, διασφαλίζοντας την υιοθέτηση των Συμπερασμάτων από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς τροποποιήσεις.

Η Άγκυρα από την πλευρά της εκβίαζε ότι σε περίπτωση έγκρισης των Συμπερασμάτων, η Ε.Ε θα έθετε εν αμφιβόλω την πραγματοποίηση της ευρωτουρκικής συνάντησης της Βάρνας και τη συμμετοχή του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα την Άγκυρα είναι οι αναφορές σε «έντονη καταδίκη» για τις «παράνομες ενέργειες» που της αποδόθηκαν από τους «28», σε συνδυασμό με τη δρομολόγηση για πρώτη φορά ενός πλαισίου διαρκούς παρακολούθησης των εξελίξεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Τόσο η προκλητική φόρμουλα του κράτους-μέλους της Ε.Ε, όσο και οι εκβιασμοί της Άγκυρας έπεσαν τελικά στο κενό και η εφημερίδα αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο για την έγκριση του τελικού κειμένου διαδραμάτισαν τρεις παράγοντες:

1. Το γεγονός ότι η Βρετανία ήταν αποκλειστικά απασχολημένη με το ζήτημα της Ρωσίας και την επίθεση κατά του Ρώσου διπλού πράκτορα στο Salisbury και αξίωνε πολύ σκληρά συμπεράσματα, κάτι που δημιούργησε την ανάγκη «αναλογικότητας» και στην περίπτωση των προκλήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

2. Η αποφασιστικότητα της Λευκωσίας, όπως εκφράστηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στα κρίσιμα σημεία των τουρκικών διαβημάτων και εκβιασμών, αλλά και στην προκλητική φόρμουλα που μετέφερε κράτος-μέλος της Ε.Ε, σε συνεννόηση με την Άγκυρα.

3. Η στόχευση της όλης προσπάθειας από τον ΥΠΕΞ της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη που ζήτησε και εξασφάλισε ισχυρή καταδίκη της Τουρκίας.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/tromero-paraskinio-apo-ti-sinodo-korifis-ekviasmi-ke-to-kratos-vaporaki-tis-agkiras

ΒΙΝΤΕΟ-Απίστευτες εικόνες: Γερανός πήρε «αμπάριζα» εννέα αυτοκίνητα στη Ρόδο!

Βρίσκονταν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου, όταν τους προκάλεσε σοβαρές ζημιές - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Ό,τι έβρισκε στο διάβα του κατέστρεφε ένας γερανός στο Φαληράκι της Ρόδου, ο οποίος με ανοιχτό το δεξιό «πόδι» και εν κινήσει χτύπησε εννέα αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου.

Ο γερανός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στα οχήματα, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο σημείο έσπευσε συνεργείο οδικής βοήθειας, προκειμένου να μεταφέρει τα διαλυμένα αυτοκίνητα, ενώ έχουν κληθεί ασφαλιστικές εταιρείες.
Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διευρευνώνται.














«Βόμβα» στον τουρισμό: Νόμος Κουρουμπλή «σπρώχνει» τα σκάφη αναψυχής σε Αλβανία και Τουρκία

Βάζει εμπάργκο στα επαγγελματικά σκάφη με ξένη σημαία - «Ελάτε να επιβιβαστείτε στους Αγίους Σαράντα» καλούν τους τουρίστες αλβανικά πρακτορεία

Βόμβα στα θεμέλια της φετινής τουριστικής περιόδου βάζει νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η επιβίβαση ή αποβίβαση επιβατών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με κοινοτική σημαία (πλην της ελληνικής) και σημαία τρίτων χωρών. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη και μη δημοφιλείς τουριστικά χώρες, όπως η Αλβανία, να προσκαλούν τους σκαφάτους να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα τους από τους... Αγίους Σαράντα.

«Για όλες τις εταιρείες ναυλωμένων σκαφών αναψυχής που δεν μπορούν να επιβιβάσουν και να αποβιβάσουν τους επισκέπτες στην Ελλάδα. Σαράντα (Αλβανία), 7 ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα, θα μπορούσε να είναι το σημείο αποβίβασης ή επιβίβασής σας” είναι η αγγελία-πρόσκληση αλβανικού πρακτορείου που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στο διαδίκτυο. Και δεν πρόκειται για κάποιο ανέκδοτο, σαν το «Αλβανός τουρίστας», στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Μάλιστα εκτός από τα αλβανικά πρακτορεία ναύλωσης σκαφών, κερδισμένα είναι και τα αντίστοιχα τούρκικα, καθώς οι επιβάτες/πελάτες επιλέγουν να κάνουν ναυλώσεις π.χ. από το Μπόντρουμ και όχι από κάποια μαρίνα της Ελλάδας.

Επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού κάνουν λόγο για εκατομμύρια ευρώ που χάνονται για τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση και για το Δημόσιο. Τα σκάφη εφοδιάζονται στους λιμένες εκκίνησης με καύσιμα, πραγματοποιούν τροφοδοσίες και λαμβάνουν πληθώρα άλλων υπηρεσιών όπως π.χ. τεχνικές υπηρεσίες, προμήθειες υλικών και εξοπλισμού, τοπικές μεταφορές, μουσεία, περιηγήσεις, δραστηριότητες και ψυχαγωγία. Οι επιβάτες τους, κυρίως πολύ υψηλών εισοδημάτων, χρησιμοποιούν τα τοπικά αεροδρόμια, ιδιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, καθώς και υπηρεσίες μετακίνησης, όπως ταξί, λεωφορεία, vans, ακόμη και πολυτελή αυτοκίνητα με οδηγό. Επίσης, τα σκάφη αυτά έχουν κατά μέσο όρο πληρώματα 10 ατόμων με υψηλά μισθολόγια ωφελώντας τις τοπικές κοινωνίες (σίτιση, ρουχισμό, μετακινήσεις και ψυχαγωγία). “Σε μία χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και την φιλοξενία να κυλάει στο αίμα του κάθε Έλληνα, βρεθήκαμε να ατενίζουμε την Αλβανία με θαυμασμό, που στην κακή συγκυρία που βρισκόμαστε νομοθετικά, εκμεταλλεύεται θετικά τον υψηλό θαλάσσιο τουρισμό μας. Δυστυχώς η τουριστική περίοδος έχει ήδη χαθεί, με πολλαπλές ακυρώσεις και με θιγμένους σειρά επαγγελμάτων των υπηρεσιών και του εμπορίου“ λέει στο “Πρώτο Θέμα” η κα Τζίνα Πολέμη, μάνατζερ πρακτορείου σκαφών και μέλος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων Αττικής – Πειραιώς (ΣΩΝΠΑΠ).
Τα σκάφη αναψυχής χρήζουν και υπηρεσιών συντήρησης και επισκευών καθ’ όλη την διάρκεια του έτους (home porting) με αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων μίας ποικιλίας επαγγελματικών κλάδων όπως ενδεικτικά μαρίνες, ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, μηχανουργεία, εταιρείες τροφοδοσίας, ανταλλακτικά, εξοπλισμός κ.α. Ενδεικτική είναι η περίπτωση θαλαμηγού με σημαία Μάλτας, ιδιοκτησίας πασίγνωστης ελληνικής επιχειρηματικής οικογένειας. Λόγω της πρόσφατα ψηφισθείσας νομοθεσίας, η θαλαμηγός δεν μπορούσε να μεταφερθεί στα Ναυπηγεία Περάματος για να πραγματοποιηθούν εργασίες αξίας περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι ο επιχειρηματίας έστειλε το υπερπολυτελές σκάφος του στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες μεροκάματα και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ΦΠΑ.

Όπως δηλώνει στο “Πρώτο Θέμα” ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ναυπηγείων και Εργοδοτών Ναυπηγών Πειραιώς (Περάματος) κ.Θεολόγος Κατσουλάκης, “οι αλλαγές στην νομοθεσία για τα πλοία αναψυχής θεωρούμε ότι έγιναν βιαστικά και χωρίς διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η αντιμετώπιση των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής με ξένη σημαία είναι πλέον εχθρική στη χώρα μας. Έχει καταστήσει απαγορευτική την προσέλκυση τους και τα οδηγεί στους ανταγωνιστές μας όπως Ιταλία, Κροατία, Μάλτα, Τουρκία και αλλού. Τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησής του και κατά συνέπεια για χιλιάδες εργαζομένους”.

Σύμφωνα με την έρευνα του London School of Economics και του MYBA (The Worldwide Yachting Association) το 2013 η Ιταλία εισέπραξε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ με περισσότερους από 9.400 εργαζόμενους, η Γαλλία περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ με περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους, η Ισπανία 892 εκατομμύρια ευρώ με πάνω από 4.800 εργαζόμενους και η Ελλάδα εισέπραξε μόλις 158 εκατομμύρια ευρώ και 1.600 εργαζόμενους στον κλάδο αυτό. Στοιχεία δραματικά εάν σκεφτεί κάποιος ότι η χώρα μας είναι η 9η μεγαλύτερη παγκοσμίως σε ακτογραμμή με πάνω από 16.000 χλμ. και 4η εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μετά τη Φιλανδία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Εμπάργκο

Πώς όμως η Ελλάδα «κατάφερε» να βάλει εμπάργκο στους ξένους σκαφάτους και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του yachting στην Τουρκία και στο άμεσο μέλλον και στην ανάπτυξη της Αλβανίας, η οποία έχει αντιληφθεί την κρατούσα κατάσταση στην χώρα μας και διαφημίζει τις υπηρεσίες της στο διαδίκτυο;

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4504/2017. Πρόκειται για νέο νόμο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και αφορά τη δια βίου εκπαίδευση του προσωπικού του υπουργείου, την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα και άλλα θέματα.



Στο άρθρο 136, το οποίο δεν τέθηκε σε διαβούλευση, σημειώνεται ότι «η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης από επαγγελματικό πλοίο αναψυχής με σημαία κράτους – μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ. ή σημαίας εκτός της Ε.Ε. επιτρέπεται, μόνο όταν ο τόπος επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών του πλοίου αναψυχής βρίσκεται στην αλλοδαπή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα πλοία αυτά δεν αναγνωρίζονται στην ελληνική επικράτεια ως επαγγελματικά πλοία αναψυχής αλλά ως ιδιωτικά και υποχρεούνται σε έκδοση Δελτίου Κίνησης Πλοίων Αναψυχής (ΔΕ.Κ.Π.Α.) ή Δελτίου Κίνησης (transit log)». Όπως όμως αναφέρουν επιχειρηματίες στο χώρο του τουρισμού, ο νόμος αυτός εκτός από το πλήγμα που φέρνει στις ελληνικές επιχειρήσεις, αντιτίθεται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει στείλει ήδη προειδοποιητική επιστολή και στην Ελλάδα για την ορθή είσπραξη του ΦΠΑ από τα σκάφη με ελληνική σημαία.

Σκοπός του παραπάνω άρθρου ήταν κυρίως η αντιμετώπιση των παράνομων ναύλων των τουρκικών σκαφών αναψυχής (γολέτα). Πέτυχε ωστόσο το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς απαγορεύει σε όλα τα σκάφη που δεν έχουν ελληνική σημαία, να επιβιβάζουν ή αποβιβάζουν κόσμο στην Ελλάδα, στέλνοντας έτσι τους επιβάτες/τουρίστες στις μαρίνες της Τουρκίας και της Αλβανίας. Εκτός, αν δημιουργήσουν υποκατάστημα με φορολογικό εκπρόσωπο στην χώρα μας, μέτρο ιδιαίτερα κοστοβόρο (29%), χρονοβόρο και δυσμενές για μία απλή και σύντομη διέλευση ή παραμονή στην Ελλάδα. “Έχει ανακοινωθεί σε όλα τα επαγγελματικά συνεργαζόμενα σκάφη και εταιρείες του εξωτερικού, ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται η ναύλωση, και φέτος θα απαγορεύεται και η επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών. Και μόνο αυτή η ανακοίνωση έχει ήδη προκαλέσει επικοινωνιακή ζημιά. Το υπουργείο λέει ότι προσπαθεί να σταματήσει τις παράνομες ναυλώσεις. Όμως με το να δημιουργείς περισσότερα απαγορευτικά μέτρα, δεν περιορίζεις και δεν αποθαρρύνεις τους ήδη παράνομους, αντίθετα αποτρέπεις σοβαρές και νόμιμες εταιρείες να εκτελέσουν ναύλο στη χώρα μας” δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κ.Σταύρος Κατσικάδης.


Παναγιώτης Σουρέλης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η γαλανόλευκη σημαία «σκέπασε» το Δημαρχείο Ελληνικού - Αργυρούπολης-ΒΙΝΤΕΟ

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στον ηρωικό αγώνα των προγόνων μας για την ελευθερία, με εντολή του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης η πρόσοψη του Δημαρχείου καλύφθηκε, όπως κάθε χρόνο και φέτος με την γαλανόλευκη.

«Ο Δήμος μας τιμάει τους Αγώνες των αγωνιστών του 1821 που οδήγησαν στην ανάσταση του Γένους μας και την εγκαθίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Γιορτάζουμε την επέτειο της ελληνικής επανάστασης που σήμανε τη γέννηση της σύγχρονης Ελλάδας. Το μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός, που οδήγησε στην ανεξαρτησία του λαού μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.




Επίθεση με σφυρί ΛΕΕΙ ότι δέχθηκε ο δημοσιογράφος Νάσος Γουμενίδης - ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με σφυρί από δύο αγνώστους δέχτηκε πριν από λίγη ώρα ο δημοσιογράφος Νάσος Γουμενίδης.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό Ε ενώ βρισκόταν στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισίας και ήταν σταματημένος στο φανάρι τον πλησίασε μια μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες.

Τότε ο συνεπιβάτης κατέβηκε από την μοτοσικλέτα και με ένα σφυρί έσπασε το τζάμι του οδηγού ενώ χτύπησε και τον Νάσο Γουμενίδη στο αριστερό χέρι. Στη συνέχεια προσπάθησε να τον χτυπήσει και στο κεφάλι με το σφυρί όμως ο δημοσιογράφος κατάφερε να προφυλαχθεί.

Οι δράστες μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν ενώ ο Νάσος Γουμενίδης κατευθύνεται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Σταδίου όπου θα υποβάλει μήνυση.

Δείτε το βίντεο του Ε.

Βίντεο: Παίκτης ξαπλώνει με τάκλιν προπονητή και αποβάλλεται!


VAR μέχρι και στο Ντουμπάϊ κι εμείς κρεμόμαστε από τον κάθε Κομίνη που μετρά το γκο, το ακυρώνει και το ξαναμετράει...

Ανεπανάληπτο περιστατικό στο Ντουμπάι στην αναμέτρηση της Αλ-Ουάσλ με την Σαμπάμπ, όπου ένας ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων αντίκρισε την κόκκινη κάρτα μετά από τάκλιν στον αντίπαλο προπονητή!

Ο Καμέις Σαλέμ της Αλ-Ουάσλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης πάνω στην υπερπροσπάθεια του σε μια διεκδίκηση της μπάλας ξάπλωσε με τάκλιν τον προπονητή της Σαμπάμπ!

Από το βίντεο της φάσης φαίνεται μάλλον πως δεν το ήθελε, ωστόσο ο διαιτητής δεν του χαρίστηκε, δείχνοντας του την κόκκινη κάρτα!



Πηγή:www.gazzetta.gr

Eγκυος απολύθηκε στον 7ο μήνα της -Το ξέσπασμά της on camera: Με έλεγε χαζή ο εργοδότης [βίντεο]

Η Αριστέα Μιχαλακάκου απολύθηκε στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της και η εξομολόγησή της προκαλεί αίσθηση.

«Ήμουν 7 μηνών έγκυος και παθαίνω μια επιπλοκή στην εγκυμοσύνη μου, παίρνω άδεια από τον γιατρό μου, την προσκομώ εννοείται στο ΙΚΑ για να περάσω από επιτροπή και μόλις πάω στον εργοδότη τα χαρτιά, ξεκινάει το μαρτύριο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Star.

«Με έλεγε χαζή, ηλίθια. Έλεγε ότι μιλάει στο ντουβάρι. Mου έλεγε ότι τα χαρτιά μου είναι πλαστά επειδή τότε δεν είχα παντρευτεί με το σύζυγό μου, τον αποκαλούσε φερόμενο πατέρα του υιού μου», λέει στη συνέχεια η Αριστέα Μιχαλακάκου. «Γέννησα 20 μέρες νωρίτερα. Γενικά η ψυχολογία μου ήταν χάλια, και ηθικά και οικονομικά, γιατί είχαμε κάνει το πρόγραμμά μας σαν ζευγάρι, τα έξοδα της γέννας, του μωρού και ξαφνικά βρέθηκα στον δρόμο».

Η Αριστέα έχασε το 6μηνο επίδομα του ΟΑΕΔ αφού δεν πήρε ποτέ τα χαρτιά της, δεν μπόρεσε να μπει ούτε στο ταμείο ανεργίας αφού ο εργοδότης δεν της έδωσε τα ένσημά της.

Η απόλυση της εγκύου στα δικαστήρια

«Ζητάμε την ακυρότητα της απόλυσης συν τα χρήματα που έπρεπε να της δώσει για τις ώρες που εργάζονταν», σημειώνει χαρακτηριστικά η δικηγόρος της.

Ο εργοδότης της Αριστέας Μιχαλακάκου μήνυσε και όποιον συνάδελφό της ή μέλος εργασιακού σωματείου, τόλμησε να την υποστηρίξει. Να σημειωθεί πως πρόσφατη περίπτωση εγκύου που απολύθηκε από οίκο ευγηρίας στα Χανιά, δεν δικαιώθηκε από το δικαστήριο.



Πηγή: Τηλεόραση Star

Κικίλιας: Θα κάνουμε τα πάντα για να έρθουν πίσω οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ενιαία γραμμή για τα εθνικά θέματα, ενώ έκανε λόγο για μυστική διπλωματία αναφορικά με το Σκοπιανό

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, αναφέρθηκε σήμερα από την Πάτρα ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, «στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπεύθυνοι, σοβαροί και μετρημένοι στα εθνικά μας θέματα και προσέχουμε πάρα πολύ, ώστε να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα, παρότι αντιπολιτευόμαστε εκεί που πρέπει, αλλά να στηρίξουμε την εθνική γραμμή».

Όμως, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει εθνική γραμμή, διότι μέσα στην κυβέρνηση, άλλα πράγματα λέει ο υπουργός Εξωτερικών, άλλα λέει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, άλλα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, τους αδειάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλη πολιτική φανερή ή κρυφή έχει ο κ. Τσίπρας».
Για τα Σκόπια

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύονται με μυστική διπλωματία, χωρίς να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς και τι ακριβώς διαπραγματεύονται, αλλά προχωρούν κάτι το οποίο είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πλειοψηφία της κοινωνίας και αναρωτιέμαι ποια είναι η αιτία για να συμβαίνει αυτό και τι κρύβεται από πίσω».

Είναι προφανές, συνέχισε ο Βασίλης Κικίλιας, «ότι εμείς θέλουμε κάποια στιγμή να λυθεί αυτό το θέμα και να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά σε καμία των περιπτώσεων όμως σε βάρος του λαού μας, της ταυτότητάς μας, της συνείδησής μας και της Μακεδονίας μας».

Για τα ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «έχουμε επισημάνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι η ελληνική κυβέρνηση διά των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, μέσω των διπλωματικών σχέσεων, μέσω των διεθνών σχέσεων, μέσω των διμερών σχέσεων, αλλά και να θωρακίσει την άμυνά μας και να υπάρχει μία ενιαία στρατηγική για αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να προλάβει κανείς, διότι η πρόληψη είναι ανώτερη της θεραπείας».

Όμως, όπως συμπλήρωσε, «δεν εισακουστήκαμε, αλλά αντιθέτως επικράτησαν επιπόλαιες πολιτικές».

Για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Σχετικά με το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «εμείς ζητάμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω».

Στο σημείο αυτό, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ τόνισε ότι «ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με το ταξίδι του στην Αμερική και εμείς τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, χρησιμοποιούμε όλες τις διασυνδέσεις τις οποίες έχουμε, είτε στην Ευρώπη, είτε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είτε στο ΝΑΤΟ και όπου αλλού είναι δυνατόν, και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην κορυφή της Ευρώπης τα «χρυσά» κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η εθνική ομάδα γυναικών επικράτησε με 9-8 της Ρωσίας στον τελικό του νεοσύστατου Europa Cup και κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και σκόραραν για πρώτη φορά στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου. Μάλιστα, ευτύχησαν να πετύχουν γκολ και στην επόμενη επίθεσή τους, κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 2-2.

Με όπλο την άμυνα, η γαλανόλευκη κατάφερε να χτίσει μια διαφορά και στο φινάλε της τρίτης περιόδου βρέθηκε μπροστά με τρία γκολ, 6-3. Το νερό είχε μπει στ' αυλάκι και η νίκη θα χανόταν μονάχα με αυτοκτονία. Τέτοια δεν έγινε, αν και οι Ρωσίδες επέστρεψαν.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, η Εθνική κράτησε το προβάδισμα, αλλά χαλάρωσε στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα η Ρωσία να μειώσει στο γκολ 43'' πριν το τέλος. Η ψυχραιμία όμως στο τέλος έφερε τη νίκη με 9-8 και το χρυσό μετάλλιο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5

Ελλάδα: Ξενάκη 2, Καλάργυρου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Χυδηριώτη.

Ρωσία: Γκορμπούνοβα, Ιβάνοβα 2, Προκόφιεβα, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα, Μπορίσοβα, Καρίμοβα.

Έκθετος ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μετά την καταγγελία της ΝΔ

Φωτογραφικούς διαγωνισμούς και υπερτιμολογήσεις στα έργα για τον οδοφωτισμό των Δήμων της χώρας με ανοχή της κυβέρνησης, καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης με ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη, Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το έργο για την αντικατάσταση των συμβατικών μέσων φωτισμού με φωτιστικά σώματα τύπου led έχει συνολική αξία περίπου 2 δισεκ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω δανειοδότησης των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔΑ) με συμμετοχή και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Ωστόσο, όπως τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης, «στην πράξη με την ανοχή της κυβέρνηση λειτουργεί μια κλειστή αγορά στους διαγωνισμούς αυτούς προς όφελος συγκεκριμένων προμηθευτών μέσα από φωτογραφικές διακηρύξεις». Όπως τονίζει, οι διακηρύξεις αυτές απαιτούν μεταξύ άλλων, προκειμένου να συμμετάσχει ο υποψήφιος προμηθευτής στο διαγωνισμό, να διαθέτει εντός της χώρας κτιριακές εγκαταστάσεις συγκεκριμένου εμβαδού -100 τμ ανά 1.000 τεμάχια φωτιστικών- διατηρούμενες για 10 έτη από την υπογραφή της σύμβασης (!), και να έχει εκτελέσει 10 (!) συμβάσεις αντίστοιχου αντικειμένου τα τελευταία 3 χρόνια.

Οι όροι αυτοί, τονίζει ο κ.Χατζηδάκης, οδηγούν σε μοναδικούς υποψηφίους και σε σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις: Είναι χαρακτηριστικό ότι για το ίδιο αντικείμενο, στους μεν φωτογραφικούς διαγωνισμούς δίνονται ελάχιστες εκπτώσεις, γύρω στο 10%, στις δε περιπτώσεις όπου οι όροι είναι διαφανείς και ανοιχτοί οι εκπτώσεις ανέρχονται σε 50-70%, σύμφωνα με στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) (όπως στο Δήμο Έδεσσας). Στην δε αγορά, τα ίδια είδη εντοπίζονται στο 1/3 της τιμής που συγκεκριμένοι Δήμοι προϋπολογίζουν.

Όπως λέει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ήδη τον προηγούμενο μήνα το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) έβαλαν φρένο σε κάποιες από αυτές τις «διαγωνιστικές» διαδικασίες, ενώ εκκρεμούν και άλλες όμοιες περιπτώσεις. Επίσης μετά από τις πολυάριθμες καταγγελίες, ενεργοποιήθηκε και το Γραφείο Διαφθοράς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, σημειώνει ο Κωστής Χατζηδάκης, αφενός οι δήμοι να χρεώνονται με υπέρογκα δάνεια και να στερούνται πόρους για άλλες υπηρεσίες και παροχές προς τους δημότες τους και αφετέρου ένα σημαντικότατο για το περιβάλλον έργο να μην έχει την ενεργειακή απόδοση και την οικονομική απόσβεση που η τεχνολογία θα μπορούσε να δώσει.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν διαψεύδουν αυτές τις καταγγελίες, γιατί ανέχονται αυτό το φαινόμενο και τι προτίθενται να κάνουν για να αποκατασταθεί η διαφάνεια και να σταματήσουν οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί που γίνονται προς όφελος συγκεκριμένων εταιριών.

Οι καταγγελίες αυτές από πλευράς της ΝΔ, βασίζονται και στην πράξη 33/2018 του ΣΤ´ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου κατά τον έλεγχο νομιμότητας, έκρινε ως μη νόμιμους τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού στον δήμο της Αλεξανδρούπολης για το έργο: “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ &ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED &ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED”, προϋπολογισμού 3.630.000€ και ως εκ τούτου αρνήθηκε την έγκριση της σχετικής σύμβασης. Στο σκεπτικό της απόφασης, έγινε αναφορά για όρους οι οποίοι περιορίζουν υπέρμετρα και αδικαιολόγητα την προβλεπόμενη ανάπτυξη ελεύθερου ανταγωνισμού και είναι δυσανάλογοι με τον επιδιωκόμενο σκοπό.

Αντιστοίχως και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών (Σ.Α.Τ.Ε.) με έγγραφό του στις 10/11/2017, είχε καταγγείλει τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης για «φωτογραφικό» διαγωνισμό σε ότι αφορά την ανωτέρω προμήθεια, ζητώντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ακύρωσή του.

Γινόταν μάλιστα αναφορά για «σκανδαλωδώς λεπτομερείς» όρους, για προϊόντα μη σοβαρών προδιαγραφών σε υψηλές τιμές, ενώ έθετε ζήτημα ασφάλειας αλλά και μη εναρμόνισης με τους διεθνείς κανονισμούς. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών καταλήγοντας, επεσήμανε πως όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη ανταγωνισμού και λειτουργούν σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών.

Ακολούθησε νέα επιστολή στις 4/12/2017 και μια πρόσφατη στις 4/1/2018.

Στην τελευταία αυτή επιστολή γίνεται σαφής αναφορά πως ο Σύνδεσμος διαβίβασε την σχετική αλληλογραφία στην Γενική Επιθεωρήτρια της Δημόσιας Διοίκησης και στις Υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» με σχετικό της ερώτημα είχε φέρει το θέμα αυτό στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2018, για να εισπράξει την λεκτική επίθεση των κ.Λαμπάκη και Φαλέκα. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό των 3.620.000€ εξασφαλίστηκε από δανεισμό του δήμου με δεκαετή χρόνο αποπληρωμής, γεγονός που δείχνει και τα μεγέθη της οικονομικής διάστασης της υπόθεσης αυτής.

Το «γυάλινο δημαρχείο» του κ.Λαμπάκη για ακόμη μια φορά βρίσκεται έκθετο και οι δημότες του Καλλικρατικού δήμου της Αλεξανδρούπολης αναμένουν αυτή την φορά, την παραίτηση τουλάχιστον του αντιδημάρχου ενέργειας.

πηγή elthraki.gr

Λακκούβα πλάτους 3 μέτρων ανοίγει μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών [βίντεο]

Οι λακκούβες στους δρόμους της Ρώμης είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

Λιγότερο συχνά, όμως, καταγράφεται η στιγμή που ανοίγει μία από τις περιβόητες αυτές λακκούβες και τη στιγμή αυτή κατέγραψε ένα βίντεο.

Το απόγευμα της Πέμπτης, μία πελώρια τρύπα διαμέτρου τριών μέτρων και βάθους 5 μέτρων άνοιξε στην οδό Άπια της Ρώμης. Δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα ακριβώς δίπλα, ευτυχώς, γλύτωσαν την πτώση.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν στο περιστατικό αυτό για να απομακρύνουν τα οχήματα και να ασφαλίσουν την περιοχή, η οποία προσωρινά ήταν κλειστή στην κυκλοφορία.

H αντίδραση του Πετρούνια για την απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό τοποθετήθηκε κατά της απόφασης του ΣτΕ κάνοντας λόγο για «τορπιλισμό των θεμελίων του ελληνικού αθλητισμού».

Αναλυτικά όσα ανέφερε μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Facebook:

«Η απόφαση του ΣτΕ καταδεικνύει πλήρη άγνοια για την πραγματικότητα του ελληνικού αθλητισμού καθώς και για την καθημερινότητα των νέων αθλητών, που ξυπνάνε από τα χαράματα για να προλάβουν προπόνηση και σχολείο. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι δεν κόβουν ένα προνόμιο, αλλά ακυρώνουν μια επιβράβευση, τορπιλίζοντας τα θεμέλια του ελληνικού αθλητισμού και το μέλλον των εθνικών ομάδων. Η απόφαση του ΣτΕ στερεί από την κοινωνία τα μελλοντικά της πρότυπα».

Πηγή: filathlos.gr

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ! Σχέδιο Γαβρόγλου για αθρόες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών εκτός ΑΣΕΠ

«Παράθυρο» για χιλιάδες προσλήψεις - Αγορά συστήματος μετάδοσης θεμάτων για Πανελλαδικές, την ώρα που καταργούνται

Σχέδιο πρόσληψης δασκάλων και καθηγητών  με κριτήρια  του ΑΣΕΠ   χωρίς διαγωνισμό    επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση κοινωνικά κριτήρια αλλά και την προϋπηρεσία που αναμένεται να πυροδοτήσει εντάσεις στον χώρο  της εκπαίδευσης, καθώς στην ουσία “ανοίγει παράθυρο” για διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ και επανέρχεται μία άλλου τύπου επετηρίδα στους διορισμούς στην εκπαίδευση. 

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου , στο πλαίσιο μίας  προφανώς παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου , πρέπει να προσπεράσει το εμπόδιο των  θεσμών  και να πάρει το “πράσινο φως” για χιλιάδες προσλήψεις αλλά κυρίως να προχωρήσει σε αλλαγή νόμου,  προκειμένου να παρακαμφθεί το ΑΣΕΠ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και μικτό σύστημα δηλαδή  να γίνουν πρώτα προσλήψεις και σε βάθος χρόνου να προκηρυχθεί ο επόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει ταχθεί πολλές φορές κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο σύστημα θα είναι υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ  με κριτήρια δηλαδή  όπως τα  ακαδημαϊκά προσόντα του εκπαιδευτικού, προϋπηρεσία  και κοινωνικά κριτήρια.

Μία οδός που ενδέχεται να ακολουθήσει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να παρακάμψει και αναβάλει νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έχει να πραγματοποιηθεί από τις αρχές του 2009 , είναι το  υψηλό κόστος σε εποχή κρίσης. Την ίδια ώρα πάντως το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει  αγορά νέου συστήματος μετάδοσης θεμάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις συνολικού ποσού  1.410.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (1 .137.096,77 χωρίς τον φόρο) θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  . Η διαδικασία θα γίνει με ανοικτό  ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής  , που διενεργεί το υπουργείο Παιδείας, για την επιλογή αναδόχου για την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση υλικού και λογισμικού για την υλοποίηση συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων, θέτοντας πολλά ερωτηματικά για την κατάργηση του θεσμού των Πανελλαδικών αφού εκσυγχρονίζεται το σύστημα. 

Ηδη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έχει εξαγγείλει μελέτη στον χώρο της   παιδείας  προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα  και να “ντυθεί” η σπουδή του υπουργού για προσλήψεις με επιστημονικά τεκμήρια.   Προλειαίνοντας το έδαφος ο κ. Γαβρόγλου  έχει δηλώσει   «Από το 2009 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση, όταν την ίδια χρονική περίοδο είχαμε πλέον των 30.000 συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας, δύσκολης αλλά και ελπιδοφόρας. Οι διορισμοί δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ολοένα και περισσότερο βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές, των οποίων την προσφορά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε με τον πιο γενναιόδωρο τρόπο», δήλωσε   ο Κώστας Γαβρόγλου.προϊδεάζοντας ότι για τους διορισμούς θα μετρήσει όχι μόνον η επίδοση των υποψηφίων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αλλά και η προϋπηρεσία όσων έχουν εργασθεί σε θέση αναπληρωτή. 

Επίσημα από το υπουργείο  αναφέρουν οτι δεν έχει ακόμη καταλήξει στο σύστημα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι διορισμοί. Αυτό θα γίνει ύστερα από διάλογο με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση ως προς το νέο σύστημα διορισμών, ωστόσο η θέση της είναι να διορισθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν δουλέψει ως αναπληρωτές. Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ έχει προτείνει σύστημα μοριοδότησης μέσω του ΑΣΕΠ που να συμπεριλαμβάνει μοριοδότηση μία μονάδα για κάθε μήνα προϋπηρεσίας, μία μονάδα για κάθε βαθμό πάνω από τη βάση σε οποιονδήποτε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (επιλέγεται ο διαγωνισμός εκείνος στον οποίο ο εκπαιδευτικός έχει επιτύχει την καλύτερη βαθμολογία) και μία μονάδα για κάθε χρόνο από τη λήψη πτυχίου.

Σημειώνεται οτι τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016 δεν πραγματοποιήθηκαν διορισμοί  ενώ την περίοδο 2010-15 αποχώρησαν με συνταξιοδότηση 12.354 εκπαιδευτικοί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 17.843 από τη δευτεροβάθμια.  Χαρακτηριστικά, οι συνολικές αιτήσεις για τις 20.000 θέσεις αναπληρωτών που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2015 για το 2016-17 έφθασαν  τις 130.000.

Για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών  η Πανελλήνια Ενωση εκπαιδευτικών οι επιτυχόντων  τον προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που δεν έχουν διοριστεί τονίζουν οτι είναι” πρόσχημα  οι διαδικασίες του  ΑΣΕΠ και  «καπέλωμα» των επιτυχόντων των διαγωνισμών του” Επισημαίνουν  επίσης οτι ¨Η λογική του Υπουργείου ήταν απλή. Διατήρησε το ίδιο ακριβώς αντισυνταγματικό σύστημα φροντίζοντας πρώτα να το ντύσει με ένα πέπλο συνταγματικότητας που το ονόμασε «Διαδικασίες ΑΣΕΠ». Τι σημαίνει ουσιαστικά για το υπουργείο ο όρος διαδικασίες ΑΣΕΠ; Τίποτα, τουλάχιστον τίποτα περισσότερο από το γνωστό πέπλο - φυτό της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, το λεγόμενο «κουτόχορτο». Απλά πήρε το ισχύον αντισυνταγματικό σύστημα και με μία απλή τροπολογία στην βουλή το έθεσε υπό την τυπική και όχι ουσιαστική εποπτεία του ΑΣΕΠ, βαφτίζοντάς το έτσι νομότυπο κάτω από τον μεγαλόσχημο τίτλο «Διαδικασίες ΑΣΕΠ». Για να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τις απαράδεκτες ηθικά και πολιτικά ενέργειές του, φρόντισε παραλλήλως να γεμίζει τα ΜΜΕ με δηλώσεις περί «διαδικασιών ΑΣΕΠ» εξαφανίζοντας κάθε αναφορά στην ύπαρξη των πληγέντων από την κρατική ασυδοσία επιτυχόντων ΑΣΕΠ και των δικαστικών αποφάσεων που συνδέουν απόλυτα την επαναφορά στην νομιμότητα με την αποκατάστασή τους.” 

Βίντεο-ντοκουμέντο από το «ντου» αναρχικών σε γραφεία δικηγορικής εταιρείας

Εικόνες από την επίθεση που πραγματοποίησαν αναρχικοί, το βράδυ της Πέμπτης, σε δικηγορικά γραφεία που βρίσκονται επί της οδού Μπούσγου στην Αθήνα έδωσε στη δημοσιότητα η «Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας-Μοσχάτου».

Στο βίντεο απεικονίζεται το «ντου» τριών κουκουλοφόρων στην είσοδο των γραφείων δικηγορικής εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια για funds και οφειλές για εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν με σφυριά εκτεταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο, ενώ έριξαν φέιγ βολάν με συνθήματα απειλητικού περιεχομένου.

Μάλιστα, η «Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας-Μοσχάτου» δημοσίευσε και κείμενο στο διαδίκτυο:

Φραγμό στους δήμιους

Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν αναρίθμητες, θα μπορούσε να πει κανείς, εταιρείες που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια για funds καθώς και λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας. Απειλούν και εκβιάζουν μέχρι και για ασήμαντα ποσά ενώ δεν διστάζουν να διασύρουν στην εκφοβιστική λαίλαπα τον συγγενικό και μη περίγυρο βιοπαλαιστών, παρενοχλώντας τους εξίσου.
Τα κοράκια του καπιταλισμού με τις ευλογίες του κράτους σπέρνουν τον πανικό και τον τρόμο σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ανέχειας που ο ίδιος ο καπιταλισμός με κύριο μέσο τις τράπεζες δημιούργησε και μας θέτει όλους μας συνεχώς και σταθερά στο στόχαστρο. Πως αλλιώς η οικονομία θα αναπτυχθεί και οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι πάνω στις πλάτες μας άλλωστε;
Την Πέμπτη, 22/3 πραγματοποιήσαμε δράση μας ενάντια στα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας (........), οι οποίοι διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια για funds και οφειλές για εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Είναι μία από τις εταιρείες που θέτουν στον κρόταφο των οφειλετών την τηλεφωνική συσκευή και για τους οποίους θα μπορούσε να ειπωθεί η φράση “ όποιος μιλά έτσι, μπορεί και να πυροβολεί”. Ναι, σκοτώνουν με τον τρόπο τους. Δολοφονούν καθημερινά τον μεροκαματιάρη, τον βιοπαλαιστή που βλέπει τα δάνεια και τις συνδρομές να τον στραγγαλίζουν οικονομικά.
Η χθεσινή παρουσία μας ήταν μία ακόμα απάντηση στα κεφάλαια ή αλλιώς κεφάλια της λερναίας ύδρας των εισπρακτόρων του θανάτου. Όσα κεφάλια κι αν βγάζει το τέρας του μπούλινγκ των εκβιαστών – εταιρειών θα του τα κόψουμε.

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου

Δείτε το βίντεο:

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙ! Ολυμπιακός: Σφοδρή επίθεση Καραπαπά στον Βασιλειάδη και στην κυβέρνηση

[Φυσικά αυτό που δεν λέει ο Καραπαππάς είναι ότι η έρευνα ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΝΔ και δεν προέκυψε ξαφνικά με τον ΣΥΡΙΖΑ... γιαυτό και ο Βαγγέλας στήριξε Δούρου... άσχετα αν στο δρόμο τον κορόϊδεψαν και τον έβγαλαν στη σέντρα]

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, απάντησε στον υφυπουργό Αθλητισμού, που νωρίτερα τόνισε μέσω του Skysports -αναφερόμενους στους Πειραιώτες- ότι: «Φαίνεται ότι θέλει να διατηρηθεί το πρόβλημα», τονίζοντας ότι τα κίνητρα των «ερυθρόλευκων» δεν είναι τόσο αθλητικά.

«Έχετε διαλύσει το ποδόσφαιρο και νομίζετε ότι κάνετε και καλό», σχολίασε ο Κώστας Καραπαπάς.

«Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο Μαρινάκης δεν σκύβει το κεφάλι δεν συνθηκολογεί και δεν τον ελέγχετε και γι αυτό προσπαθείτε με αδιανόητα μέσα να τον πλήξετε επικοινωνιακά;», ανέφερε επίσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ο ήδη αποτυχημένος Υφυπουργός αθλητισμού Βασιλειάδης, ασορτί με την πολιτική της εγκληματικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτέθηκε και πάλι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ σε μια απο τις αμέτρητες συνεντεύξεις του των τελευταίων ημερών.

Δήλωσε ότι «ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρηθεί το πρόβλημα». Να διαβάσετε καλύτερα την επιστολή του Ολυμπιακού ο κύριε Βασιλειάδη ή να σας τη διαβάσει καλύτερα ο παρανόμως εγκατεστημένος στην Σούπερ Λιγκ Γκαγκάτσης ο μυστικοσύμβουλος σας!

Ο Ολυμπιακός το μόνο που λέει είναι να αφήσουμε τις γελοιότητες και να γίνει γόνιμος διάλογος για το αύριο του ποδοσφαίρου. Με καλή πίστη, ποδοσφαιρική λογική και στοιχεία να δομήσουμε κανονισμούς που θα ισχύουν για όλους και δεν θα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα στο επόμενο Πρωτάθλημα.

Το μόνο σωστό που είπατε κύριε Υφυπουργέ είναι ότι μας έχουν σιχαθεί οι Ευρωπαίοι. Πράγματι! Και ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια που πήγατε το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω!

Σε μια επίδειξη αμετροέπειας ο κ. Βασιλειάδης μας είπε ότι το θέμα του Ολυμπιακού είναι περισσότερο πολιτικό!

Φυσικά είναι πολιτικό το θέμα κύριε Βασιλειάδη. Ξέρετε γιατί; Γιατί η κυβέρνηση σας και τα στελέχη της είναι ότι χειρότερο έχουμε αντιμετωπίσει (όλοι οι Έλληνες) όλοι οι Ολυμπιακοί. Αλλά δεν είναι θέμα κομματικό!

Σταθερά στηρίζουμε την στάση NO POLITICA και όπως έχει αποδειχθεί όσο πιο μακριά είστε ΟΛΟΙ οι πολιτικοί για το ποδόσφαιρο, τόσο το καλύτερο. Στην πολιτισμένη Ευρώπη ΚΑΝΕΙΣ Υπουργός δεν εμπλέκεται με το ποδόσφαιρο.

Για τα συμφέροντα του Συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πήγαμε κόντρα στον Γερουλάνο και την κυβέρνηση Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ, κόντρα στον Ανδριανό και την κυβέρνηση Σαμαρά- Νέας Δημοκρατίας και τώρα που χτυπάτε τον Ολυμπιακό με λύσσα απέναντι θα μας έχετε κι εσείς!

Αλλά εσείς το πήγατε σε άλλο επίπεδο κ. Βασιλειάδη. Δεν το ξέρετε;

Δεν ξέρετε για τα deals του Μαξίμου; Την ανάθεση έργου στον Τύπο στον Σαββίδη με αντάλλαγμα την χυδαία σύνδεση της ομάδας του με την Κυβέρνηση;

Δεν ξέρετε ότι το «Εθνος» και το «Epsilon» δόθηκαν στον Σαββίδη μέσα στο Μαξίμου και με διαμεσολαβητές της πώλησης Υπουργούς θυμίζοντας λογικές Μαδούρο;

Δεν ξέρετε ότι εσείς κάνατε τον Ρώσσο φίλο σας να αισθάνεται την Ελλάδα φέουδό του και γι αυτό μπούκαρε και με το όπλο στην Τούμπα αφου τον κάνατε... φεουδάρχη; Εσείς φταίτε περισσότερο για την εικόνα που ξεφτίλισε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπουργός είσαι. Δεν ξέρεις το ρόλο των ανθρώπων του Σαββίδη στις εκλογές της ΕΠΟ; Δε μας λέτε τι εννοούσε ο φίλος σας απο τη Ρωσσία όταν έλεγε ότι ο Γραμμένος (που τόσο στηρίζετε) είναι δικός του;

Δε μας λέτε την σχέση του φίλου σας με ομάδες όπως ο Πλατανιάς (με τις ψευδομαρτυρίες με το αζημίωτο) και η Κέρκυρα; Τίποτα δεν ξέρετε γι αυτά; Αυτά δεν είναι πολιτική;

Δική σας πολιτική δεν είναι να συνοδεύονται απο το κράτος (ΕΛΑΣ και Λιμενικό) οι οπαδοί του ΠΑΟΚ την ώρα που οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ οπαδοί καταδιώκονται σαν εγκληματίες;

Δική σας πολιτική δεν είναι τα κωλοδάχτυλα του Καμμένου στη Βουλιαγμένη (και οι χειροπέδες που έδειχνε αφού το σχέδιο που όλοι γνωρίζαμε προχωρούσε); Που ήσουν τότε Ολυμπιακέ Υφυπουργέ; Δεν σε ακούσαμε.

Πολιτική σας δεν είναι ο Βερναρδάκης που προσβάλει τον ύμνο μας; Ο Ζουράρης τι είναι; Δική σας πολιτική δεν είναι; Ο Κωνσταντινέας, η Αυλωνίτου και ο υπόλοιπος συρφετός που προσβάλει τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του κάθε μέρα, η πολιτική σας δεν είναι;

Πολιτική σου δεν είναι Ολυμπιακέ Υφυπουργέ ότι πέρσι στήσατε με τον Γραμμένο την αρένα του Βόλου; Δώσατε λάφυρο τον τελικό στον Μπέο (που κατά τα άλλα δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στο γήπεδο) και στον Λασκαράκη που προσπάθησε με τις ψευδομαρτυρίες του να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό και έπρεπε να τον επιβραβεύσουν!

Και είδαμε τα χειρότερα επεισόδια όλων των εποχών!

Μήπως θες να σου θυμίσουμε ότι ο Κοντονής ο προκάτοχος σου έβαζε λουκέτο στο πρωτάθλημα για «λόγους ασφαλείας» αλλά όλως τυχαίως ΜΟΝΟ εμείς παίζαμε μέσα στην απαγόρευση Κύπελλο (!) με 40,000 ΑΕΚτζήδες στο ΟΑΚΑ; Μήπως ξέχασες κύριε Υπουργέ τον τελικό του Κοντονή; Τότε που άλλαζε επόπτες και ανέβαλε τον τελικό αφήνοντας τον Ολυμπιακό ένα μήνα χωρίς παιχνίδια; Μήπως θυμάσαι την παράδοση του ΟΑΚΑ σε τελικό χωρίς θεατές στην ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη;

Μήπως δεν θυμόμαστε ότι αφήσατε τη «νέα ΕΠΟ της εξυγίανσης» να παρουσιάζει το Καραισκάκη σε κολαστήριο και ήθελε μετά τα παιχνίδια της Εθνικής στο κανάλι του Σαββίδη να πάει και την Εθνική ομάδα στην Τούμπα; Τελικά η Εθνική έπαιξε στο ΟΑΚΑ και την είδε ο Γραμμένος και πέντε φίλοι του!

Αυτά είναι τα κατορθώματα σας.

Αυτά και ότι η Διαιτησία ΣΦΑΖΕΙ τον Ολυμπιακό, του έχει κόψει 12 βαθμούς (τουλάχιστον) κι εσύ μας λες για «βελτίωση». Βελτίωση για εσάς είναι να αδικείται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Έχετε διαλύσει το ποδόσφαιρο και νομίζετε ότι κάνετε και καλό.

Και ο κόσμος δε βλέπει; Δεν καταλαβαίνει; Δε βλέπει πως τρέμει η ΕΛΑΣ να γράψει για επεισόδια όταν εμπλέκεται ο αγαπημένος σας ΠΑΟΚ ή η επίσης αγαπημένη σας ΑΕΚ αλλά όταν συμμετέχει ο Ολυμπιακός η ΕΛΑΣ γίνεται Scotland Yard στην τυπικότητα και όλα διογκώνονται;

Δε βλέπει ο κόσμος τις αποφάσεις που αλλάζουν μέσα στη νύχτα;

Δεν καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο Μαρινάκης δεν σκυβει το κεφάλι δεν συνθηκολογεί και δεν τον ελέγχετε και γι αυτό προσπαθείτε με αδιανόητα μέσα να τον πλήξετε επικοινωνιακά;

Αν ο Μαρινάκης αγόραζε ΜΜΕ για εσάς όπως ο Σαββίδης θα είχατε άλλη στάση. Ειδικά απο την εξαγορά του ΔΟΛ και μετά η στάση σας απέναντι στον Μαρινάκη και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, άρα και τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, είναι άκρως εχθρική!

Ξέρετε εσείς άλλον Έλληνα, άλλον επιχειρηματία που τιμάει την Ελλάδα με οτι έχει ασχοληθεί να δέχεται τέτοιο πόλεμο και να προσπαθείτε να τον εμπλέξετε σε τερατώδη πράγματα χωρίς ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ;

Δεν ξέρουμε όλοι οι Έλληνες νομίζετε το ρόλο Κοντονή και Καμμένου σε όλα αυτά;

ΕΣΕΙΣ κύριε Υφυπουργέ κάνατε το θέμα πολιτικό όχι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και η συγκυβέρνηση σας.

Και το ξέρετε γι αυτό και δεν τολμάτε να εμφανιστείτε σε κανένα αθλητικό χώρο που παίζει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που παίζει σε ευρωπαικούς τελικούς εκπροσωπόντας άραγε ποιά χώρα; Γιατί δεν σας βλέπουμε πουθενά! Μόνο σε στημένα πάνελ με ελεγχόμενες ερωτήσεις.

Αφήστε ήσυχο τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και κοιτάξτε την πολιτική της συγκυβέρνησης που ξεφτιλίζει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο ποδόσφαιρο έχουμε γίνει ανέκδοτο στον πολιτισμένο κόσμο.

Καλή αντάμωση στα γουναράδικα...

(Όχι «ραντεβού στα γουναράδικα» που λένε κάποιοι της «πρώτης φοράς αριστερά» στα πάνελ)...

Πηγή: sport-fm.gr

Άδωνι σοβαρέψου! Είναι δυνατόν να ασχολείσαι με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΚΟΝΤΡΑ; ΕΛΕΟΣ!


Βαρέως πήρε ο Άδωνις το ότι 2-3 σούργελα και κάτι φυλλάδες τον καλούν να παραιτηθεί αφού τέτοια γραμμή τους έδωσε ο Τζανακόπουλος, και εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, χωρίς να αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες, αναφέρεται σε 5η φάλαγγα μέσα στη ΝΔ που επιθυμεί την πολιτική του εξόντωση, περιγράφοντας κάτι γραφικούς που τα παίρνουν απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ και το παίζουν Καραμανλικοί και κάνουν τους νταβατζήδες της ΝΔ.

«Είναι προφανές ότι το σύνολο του Συστήματος Τσίπρα επιθυμεί να απαλλαγεί από την παρουσία μου…λυπούμαι που και ορισμένοι -υποτιθέμενοι- νεοδημοκράτες, παίζουν το παιχνίδι τους, αλλά πάντα υπήρχε και η 5η φάλαγγα! Δεν θα τους κάνω την χάρη διότι έχω εσάς»






Πρωτοσέλιδα και οπισθόφυλλα Κυριακής 25-03-2018

Δείτε τα