25 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Ευτυχώς έχουμε σοβαρό Πρωθυπουργό και δεν επηρεαζόμαστε από τις γραφικότητες με τα "Μακεδονία ξακουστή"


Πάνω, οι ΓΡΑΦΙΚΟΙ σπουδαστές της ΣΜΥ τραγουδούν στην παρέλαση το "Μακεδονία ξακουστή"... κάτω, ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Πρωθυπουργός απαγγέλλει χαρούμενος το Gorna Makedonija




Αλλά τι να περιμένεις από άνθρωπο που σύγκρινε την επιβολή κομμουνισμού απ΄ τον Κάστρο με το 1821

  

Με λαμπρότητα και περηφάνια η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου οι Έλληνες που διαβιουν στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Ειδικότερα ανήμερα της Εθνικής Επετείου στις 11:30 π.μ, τελέστηκε Δοξολογία από τον Μητροπολίτη Γαλλίας, Εμμανουηλ στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφανου στο Παρίσι παρουσία των Ελληνικών Αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.



Στη συνέχεια στις 12:30 μ.μ., ακολούθησε κατάθεση στεφανου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρώτο Σύμβουλο της Πρεσβείας της Ελλαδος, στην Αψίδα του Θριάμβου.



Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν με το κάλεσμα της Ελληνικης κοινότητας Παρισιού αλλά και της Κυπριακής στο δημαρχειο του 5ου διαμερίσματος,όπου καθηγητές και μαθητές των σχολείων της Ελληνικής κοινότητας είχαν ετοιμάσει μια ξεχωριστή γιορτη για τον εορτασμό της 197ης Επέτειου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.





ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
iefimerida.gr

Ζει ο σκύλος που βασάνισαν οι ΗΛΙΘΙΟΙ οπλίτες -Εχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες


ΟΚ ΜΑΛ@ΚΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ και θα φάνε τις καμπάνες, αλλα να διαρρέουν ονόματα αριστερά και δεξιά δήθεν προστάτες των ζώων είναι λίγο υστερικό... 

Αποτροπιασμός για τον βασανισμό σκύλου από οπλίτες στο Πληκάτι Ιωαννίνων.

Ο σκύλος που ακινητοποιήθηκε και πετάχτηκε σε γκρεμό από τους δύο στρατιώτες, σύμφωνα με πληροφορίες, επέζησε και είναι καλά. Σε επίσημη ενημέρωση από τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων αναφέρεται πως ο σκύλος ζει και θα βρεθεί υπό τη φροντίδα εθελοντών του σωματείου Κόνιτσας.

«Ένας παππούς το ταΐζει στο χωριό Πληκάτι, και καμιά φορά πάει και στο στρατόπεδο, αλλά ο παππούς είναι ο μόνος που το πλησιάζει. Κανείς άλλος», αναφέρει ο Σύλλογος. Μάλιστα, αύριο αναμένεται στο σημείο να μεταβούν μέλη του Φιλοζωϊκού σωματείου Κόνιτσας.

Οι τρεις δράστες

Τρεις φαντάροι ενός φυλακίου στην Κόνιτσα είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι πρωταγωνιστές της αποτρόπαιας κακοποίησης του αξιαγάπητου τετράποδου, το οποίο μάλιστα πέταξαν στον γκρεμό πάνω από τα σύρματα της μονάδας με το άτυχο ζώο να ουρλιάζει από τους πόνους. Παράλληλα κατέγραφαν με κινητό τηλέφωνο τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Οι τρεις ύποπτοι δράστες φαίνεται να έχουν απολυθεί σήμερα και να είναι πλέον πολίτες, ενώ το περιστατικό έχει γίνει πριν από μερικούς μήνες. Από την πρώτη στιγμή που το βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook, το πρωί σήμερα, από έναν από τους δράστες, και διακινήθηκε μέσω των χρηστών, οι οποίοι εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους, την έρευνα του διαδικτυακού αδικήματος ανέλαβαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του χρήστη που το ανέβασε.

Ήδη όμως η έρευνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού φαίνεται να είχε ταυτοποιήσει τους δράστες. Οι αστυνομικοί περιμένουν την διαβίβαση των στοιχείων των φερόμενων δραστών προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους για κακοποίηση, βασανισμό ζώου, βιντεοσκόπηση της πράξης και άλλα αδικήματα. 

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου: Λιποθυμίες, τραυματισμοί, απρόοπτα και εντυπωσιακές παρουσίες [εικόνες & βίντεο]

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από την φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου μερικά απρόοπτα στιγμιότυπα που συζητήθηκαν, αλλά και όμορφες παρουσίες που μαγνήτισαν τα βλέμματα.

Μερικά από τα άτυχα περιστατικά που κατέγραψε ο φακός ήταν ο τραυματισμός ενός φωτογράφου στο Αίγιο, το ατύχημα μία μαθήτριας στην Κομοτηνή, η κατάρρευση ενός στρατονόμου στην Καβάλα, αλλά και μερικά σκυλάκια που «παρέλασαν» κι αυτά σε Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο.

Επίσης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υπήρξαν πολλές όμορφες παρουσίες τόσο στην στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα όσο και στην μαθητική στην Θεσσαλονίκη.

Λιποθύμησε στρατονόμος στην Καβάλα

Πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι έκαναν παρέλαση στην Καβάλα, η οποία διήρκεσε αρκετή ώρα. Ετσι, τόσο η μεγάλη διάρκεια, όσο η ορθοστασία αλλά και η μουσική (καθώς την παρέλαση «έντυσαν» με τις μελωδίες τους 43 μουσικοί στην Καβάλα), είχαν ως αποτέλεσμα να αισθανθεί αδιαθεσία ένας στρατονόμος στο τέλος της παρέλασης.



Ο στρατονόμος, που στέκονταν όρθιος μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, λιποθύμησε με αποτέλεσμα να του προσφερθούν αμέσως οι πρώτες βοήθειες. Ο άνδρας ευτυχώς γρήγορα συνήλθε και δεν χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο.



Πηγή, φωτογραφίες: proininews.gr

Πυροβολήθηκε φωτογράφος στο Αίγιο

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το πρωί στο Αίγιο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Μέλος συλλόγου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, την ώρα κατάθεσης στεφάνων κατά λάθος και ενώ επιχείρησε να ρίξει τουφεκιά στον αέρα με το καριοφίλι του, δεν πρόσεξε και τα σκάγια (χαρτί και μπαρούτι) βρήκαν στο πρόσωπο τον φωτογράφο, Νίκο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος κάλυπτε τις εκδηλώσεις.



Ο φωτογράφος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, ωστόσο, προκλήθηκε αναστάτωση. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζήτησαν συγγνώμη καθώς το περιστατικό μόνο ατυχές μπορεί να χαρακτηριστεί, όμως τέθηκε ζήτημα ασφαλείας των πολιτών, καθώς στη θέση του φωτογράφου θα μπορούσε να βρισκόταν κάποιο μικρό παιδί ή ο τραυματισμός να είναι σοβαρότερος.



Πηγή, Φωτογραφίες: dete.gr

Μαθήτρια περπάτησε ξυπόλητη στην Κομοτηνή

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα και στην μαθητική παρέλαση στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, μία μαθήτρια πέρασε ξυπόλητη μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, καθώς χάλασε το παπούτσι της.



Ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους επισήμους και όσους παρευρέθηκαν εκεί από το να δώσουν ένα θερμό χειροκρότημα σε όλους τους μαθητές που παρέλασαν στην Κομοτηνή.



Πηγή, Φωτογραφίες: nafpaktianews.gr

Παρήλασαν και... οι σκύλοι σε Θεσσαλονίκη και Ναύπακτο

Δύο σκυλάκια έκλεψαν την παράσταση στη μαθητική παρέλαση της Ναυπάκτου και της Θεσσαλονίκης. Όπως θα δείτε στο βίντεο με βήμα σταθερό και τα δύο πέρασαν μπροστά από τους επισήμους.





Εντυπωσιακές παρουσίες σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εντυπωσιακές παρουσίες στις παρελάσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα. Στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη οι μαθήτριες βάφτηκαν, χτενίστηκαν και παρήλασαν με ανάστημα υπερηφάνειας. Βέβαια, μερικά κορίτσια επέλεξαν να φορέσουν πιο κοντή φούστα από αυτή που συνηθίζεται, ενώ άλλες το διακινδύνεψαν και παρέλασαν φορώντας ψηλοτάκουνα παπούτσια.















Φωτογραφίες: Eurokinissi, Intime, cretalive.gr

Βίντεο: Επίθεση ΖΩΩΝ στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια

Ακόμη ένα περιστατικό βίας στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος του ΠΑΟΚ δέχθηκε την περασμένη Παρασκευή, επίθεση από αγνώστους «οπλισμένους» με αντικείμενα όπως πέτρες και σίδερα, οι οποίοι λίγο έλειψε να μπουν μέσα στο κτήριο.

Στο video που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι πρόκειται για οπαδούς της ΑΕΚ, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν διακριτικά στους δράστες.

ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΣ! Γκάφα Ελληνα διεθνή ποδοσφαιριστή: Εγραψε «ΟΧΙ» για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου [εικόνες]

Ο Ανδρέας Σάμαρης θέλησε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram να στείλει το μήνυμά του με αφορμή την Εθνική μας εορτή της 25ης Μαρτίου.

Μόνο που τη μπέρδεψε με την 28η Οκτωβρίου και το «ΟΧΙ» και έκανε... γκάφα.

Αρχικά ο μέσος της Μπενφίκα και της Εθνικής ομάδας ανέβασε το παρακάτω:



Εν συνεχεία έχοντας... καταλάβει την γκάφα του, επιχείρησε να το «μαζέψει» με χιούμορ.

Και ανέβασε τα παρακάτω:

Υπόθεση Novartis: Ένωσε τη ΝΔ και γύρισε «μπούμερανγκ» στο Μαξίμου

Διαφύλαξε τη συνοχή της παράταξης η στάση που κράτησαν τόσο ο αρχηγός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Στην ανάδειξη της ενότητας και της συνοχής στους κόλπους της Ν.Δ. στρέφουν την προσοχή τους στην Πειραιώς, ενόψει του κομβικού πολιτικού διαστήματος που έρχεται. Οι επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν πως, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί του αντιθέτου, οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν με γοργούς ρυθμούς, με φόντο όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς και σε άλλα κρίσιμα μέτωπα της επικαιρότητας και, ως εκ τούτου, τα προεκλογικά πλάνα του κόμματος δρομολογούνται άμεσα.

«Από δω κι εμπρός οφείλουμε να σταθεροποιήσουμε τα ποσοστά συσπείρωσής μας σε όσο το δυνατόν πιο υψηλά επίπεδα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα ανοίγματα στους άλλους πολιτικούς χώρους, ενόψει της κάλπης, θα σχεδιαστούν με μεγαλύτερη άνεση και αποτελεσματικότητα», επισημαίνουν κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες. Πέραν της υιοθέτησης αντίστοιχης ρητορικής και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την περιφέρεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπέμποντας μήνυμα με έντονα σημειολογικό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο, σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα στην περαιτέρω αξιοποίηση του συνόλου των προβεβλημένων «γαλάζιων» στελεχών. Συγκεκριμένα, η Πειραιώς σχεδιάζει να εντάξει πρόσωπα όπως οι δύο αντιπρόεδροι, Κ. Χατζηδάκης και Α. Γεωργιάδης, ο Μ. Βορίδης, η Ντ. Μπακογιάνη, ο Ν. Δένδιας, ο Ν. Κακλαμάνης και ο Β. Κικίλιας σε μια διευρυμένη πλέον ομάδα συντονισμού, η οποία θα καθορίζει τις βασικές γραμμές της κεντρικής στρατηγικής

Παράλληλα, με δεδομένες τις εκτιμήσεις για στήσιμο κάλπης πολύ πριν από την εξάντληση της τετραετίας, η ηγετική ομάδα καταστρώνει τα πλάνα της για τη διεξαγωγή του 12ου τακτικού συνεδρίου είτε εντός του καλοκαιριού είτε στις αρχές του φθινοπώρου. Στο πλαίσιο αυτού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξετάζει πολύ σοβαρά τις εισηγήσεις για συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή (η οποία ακολούθως θα εξελιχθεί σε Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα) του συνόλου των εν λόγω στελεχών, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι για τη θέση του επικεφαλής θα υπάρξει πρόταση στην πλευρά του Β. Μεϊμαράκη.

ΠΕΡΙ... ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ

Την ίδια ώρα, οι γνωρίζοντες τις συζητήσεις πίσω από τις «κλειστές πόρτες» του στρατηγείου της Ν.Δ., δίνουν και μια διαφορετική διάσταση στο σάλπισμα ενότητας του συστήματος Μητσοτάκη. Οπως σημειώνουν, το σχέδιο αυτό αποσκοπεί, εκτός των άλλων, και στην πλήρη αποδόμηση της επιχειρηματολογίας που πηγάζει από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι η υπόθεση Novartis δίχασε τη Ν.Δ. «Αυτό είναι το μότο των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ στην κυβέρνηση και κάποιων καλοθελητών που σπεύδουν να την υιοθετήσουν. Οχι μόνο δεν δημιούργησαν σκιές, όπως ήλπιζαν, όχι μόνο δεν προέκυψαν διαλυτικές τάσεις, όπως σχεδίαζαν, αλλά, αντίθετα, κατάφεραν να ενώσουν την παράταξη», διαμηνύουν οι εν λόγω κύκλοι. Με βάση τις ίδιες αναλύσεις, ανεξαρτήτως των όποιων δικαστικών εξελίξεων στο συγκεκριμένο μέτωπο, η βασική κυβερνητική στόχευση στο πεδίο της πολιτικής και της επικοινωνίας ήταν διπλή.

Αφενός, η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στην κοινωνία προκειμένου να αναχαιτιστεί η δημοσκοπική κατρακύλα του κυβερνητικού συνασπισμού και, αφετέρου, η πρόκληση εσωκομματικών αναταραχών στην αξιωματική αντιπολίτευση στη δίνη της εμπλοκής κορυφαίων στελεχών της στο κάδρο της υπόθεσης Novartis. «Δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν συνέβη τίποτα απ’ όλα αυτά», προσθέτουν.

«ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ»

Ενδεικτικές, εξάλλου, της εκ των πραγμάτων ακύρωσης της κυβερνητικής προπαγάνδας ήταν η στάση που κράτησε όχι μόνο η σημερινή ηγετική ομάδα, αλλά κυρίως οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, που λειτουργούν ξεκάθαρα στην κατεύθυνση της διαφύλαξης της εσωκομματικής συνοχής. «Ο Καραμανλής, τον οποίο επικαλείται σε κάθε ευκαιρία τόσο ο Καμμένος για να περισώσει τα αποκαΐδια της πολιτικής του αξιοπρέπειας, όσο και ο Τσίπρας, για να προκαλέσει -όπως ο ίδιος νομίζειτριγμούς στη Ν.Δ., δεν άφησε εξαρχής κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Στήριξε χωρίς περιστροφές την περίοδο της θητείας Αβραμόπουλου, ενώ αποστασιοποιήθηκε σαφώς, έστω και μέσω κύκλων από τοποθετήσεις όπως αυτές του Γ. Βλάχου και του διαγραφέντα Ευ. Αντώναρου για τον Αδωνι Γεωργιάδη», λένε χαρακτηριστικά συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας και τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή junior, που είχε ταυτιστεί απόλυτα με τους χειρισμούς του προέδρου της Ν.Δ.

Σύνθημα ενότητας και κλιμάκωσης της αντίδρασης έναντι της κυβέρνησης έδωσε, βεβαίως, και ο Αντ. Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Βουλή και σε άλλες δημόσιες παρεμβάσεις του. Την επιχειρηματολογία περί σκευωρίας και πολιτικής δίωξης, αλλά και περί ανάγκης σύστασης ενός ενιαίου μετώπου αντίδρασης έναντι των κυβερνητικών μεθοδεύσεων έσπευσε, τέλος, να προσυπογράψει -είτε κοινοβουλευτικά είτε μέσω των εμφανίσεών του στα mediaκαι το σύνολο των προβεβλημένων στελεχών της Ν.Δ., συμπορευόμενο απόλυτα με τις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Θανάσης Φουσκίδης
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/ipothesi-novartis-enose-ti-nd-ke-girise-mpoumerangk-sto-maximou

Εξαιρετική πρωτοβουλία: Προσωπικό του Στρατού Ξηράς μοίρασε σημαίες

Σε σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές παρελάσεις

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία και πολύ ευχάριστη έκπληξη για τον κόσμο σε όλη την Ελλάδα, όπου πραγματοποιήθηκαν στρατιωτικές παρελάσεις, έγινε σήμερα από τις κατά τόπους διοικήσεις μονάδων και σχηματισμών.

«Με έντονο το συναίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας, της χαράς και του ενθουσιασμού, μικροί και μεγάλοι καθώς και οικογένειες με μικρά παιδιά, γιόρτασαν τη σημερινή Επέτειο της 25ης Μαρτίου, κρατώντας τη "γαλανόλευκη", που παρέλαβαν από προσωπικό του Στρατού Ξηράς, σε όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας» σημείωνε το σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ που συνόδευε τις φωτογραφίες με το χαμογελαστό προσωπικό του να μοιράζει σημαιούλες στον κόσμο!

Εξαιρετική πρωτοβουλία και του χρόνου!









Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/exeretiki-protovoulia-prosopiko-tou-stratou-xiras-miraze-simees

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΟΥΣ! ΘΑ ΤΟΝ ΤΥΛΙΞΟΥΝ ΜΕ ΓΑΖΕΣ ΣΑ ΜΟΥΜΙΑ! Οι Κινέζοι απαγόρευσαν τα τατουάζ στο ποδόσφαιρο

Για την ακρίβεια η κινεζική κυβέρνηση δεν το έκανε μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για κάθε τι που παίζεται στην τηλεόραση

Οι Κινέζοι διεθνείς υποχρεώθηκαν να καλύψουν τις... ζωγραφιές τους στο φιλικό με την Ουαλία, καθώς δεν επιτρέπεται πλέον να φαίνονται τα tattoo στην τηλεόραση της χώρας.

Για την ακρίβεια η κινεζική κυβέρνηση δεν το έκανε μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για κάθε τι που παίζεται στην τηλεόραση. Οι Κινέζοι ηγέτες θέλουν να περιορίσουν τα τατουάζ και απαγόρευσε να εμφανίζονται τα tattoo σε κάθε είδους τηλεοπτικό πρόγραμμα, κάτι που έχει να κάνει και με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που μεταδίδονται. Σε πρώτη φάση λοιπόν στο πρόσφατο φιλικό της Εθνικής Κίνας με την Ουαλία οι διεθνείς υποχρεώθηκαν να καλύψουν με διάφορους τρόπους τα δικά τους σχέδια.

Θρίλερ στις φυλακές Τρικάλων: Κρατούμενος με μαχαίρι κράτησε όμηρο αρχιφύλακα

Θρίλερ στις φυλακές Τρικάλων με ομηρία αρχιφύλακα από κρατούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρατούμενος με μαχαίρι ακινητοποίησε και κράτησε όμηρο αρχιφύλακα στην 5η πτέρυγα των φυλακών.

Του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό και τον κράτησε όμηρο για αρκετή ώρα. Τελικά άλλοι συγκρατούμενοι του, κατάφεραν και πήραν τον αρχιφύλακα από τα χέρια του. Οι αρχές ετοιμάζουν επιχείρηση στις φυλακές, ενώ ο αρχιφύλακας φέρει τραυματισμό στον λαιμό από κόψιμο.

Όπως σχολιάζει το trikalavoice.gr η κατάσταση τείνει να τεθεί εκτός ελέγχου στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων, όπου μόλις την Παρασκευή κρατούμενος επιτέθηκε και τραυμάτισε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον Αρχιφύλακα, ενώ χθες οι υπάλληλοι της Φυλακής με δραματική τους ανακοίνωση φώναξαν πως κινδυνεύουν.

Σε ποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης ποντάρει ο Τσίπρας να ψηφίσουν «ναι»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε ίσως τον πιο κρίσιμο γύρο διαβουλεύσεων με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, τους εκπροσώπους της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και τα αλβανικά κόμματα της περιοχής, στο πλαίσιο αναζήτησης μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα ξεμπλοκάρει μετά από χρόνια την υπόθεση του ονόματος που θα λάβει ως τελική μορφή το όμορο κράτος.

Το βέβαιο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να κλείσει το ζήτημα, δεχόμενη πιέσεις επί τούτου τόσο από τους διεθνείς οργανισμούς όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία που αποτελούν άλλωστε και τα ισχυρότερα μέλη του ΝΑΤΟ, στο οποίο φιλοδοξεί να ενταχθεί η FYROM αρχές του καλοκαιριού.

Μόλις επέστρεψε στην Αθήνα ο κ. Κοτζιάς είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να του θέσει όλες τις πτυχές των εξελίξεων, καθώς έχει μια πλήρη εικόνα των σχολίων και των παρατηρήσεων των βορείων γειτόνων μας επί των αξόνων της πρότασης που τους έχουμε καταθέσει εδώ και αρκετές ημέρες αναφορικά με το όνομα, το εύρος της χρήσης που θα έχει αυτό, τις συντμήσεις και τα ακρωνύμιά του, τη γλώσσα που θα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ και την ταυτότητά τους.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία επαφή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, την Παρασκευή 30 του μηνός στη Βιέννη, παρουσία μάλιστα του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Μακεδονικό κ. Μάθιου Νίμιτς και εάν οι δύο πλευρές ομονοήσουν, τότε δεν αποκλείεται να έχουμε την τελική συζήτηση, σε επίπεδο κορυφής αυτήν τη φορά, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ – με τον οποίο σημειωτέον είναι συνομήλικοι, έχοντας και οι δύο γεννηθεί το 1974.

Τα σενάρια

Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από το Μέγαρο Μαξίμου, η τυχόν διεθνής συμφωνία που θα επέλθει, εάν ξεπεραστούν όλοι οι διόλου ευκαταφρόνητοι επιμέρους σκόπελοι, αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή περί τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Για να εγκριθεί, θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 151 ψήφους. Και εδώ αρχίζουν τα σενάρια και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το πρωθυπουργικό επιτελείο, αφού οι συγκυβερνώντες Ανεξάρτητοι Έλληνες, διά του προέδρου τους Πάνου Καμμένου, έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» για το γειτονικό κρατίδιο. Κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπολογίζει μονάχα στους δικούς του 145 βουλευτές και σε όποιον άλλον δεχθεί να συναινέσει επί του κειμένου που θα γνωστοποιηθεί.

Ήδη συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν βολιδοσκοπήσει, όπως μαθαίνουμε, βουλευτές των άλλων κομμάτων προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις τους και δείχνουν να πιστεύουν ότι θα βρεθούν τελικά οι τουλάχιστον ακόμη έξι εκπρόσωποι του έθνους που απαιτούνται ώστε να διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την ελάχιστη απαιτούμενη θεσμικά κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι από το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων θα πουν κατ’ αρχάς το πολυπόθητο «ναι» ο Σερραίος Αναστάσιος Μεγαλομύστακας και ο 40χρονος Γεώργιος Κατσιαντώνης που έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Ο πρώτος μάλιστα (που είναι και ο νεότερος σε ηλικία στο σημερινό Κοινοβούλιο έχοντας γεννηθεί μόλις το 1988) έχει βολιδοσκοπηθεί και για το ενδεχόμενο προσχώρησής του κάποια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και η στάση του υπέρ της συμφωνίας ίσως να φέρει πιο κοντά την επίτευξη της μεταγραφής.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η ήδη εκπεφρασμένη άποψη του Σταύρου Θεοδωράκη ότι το Ποτάμι (των συνολικά 6 βουλευτών) τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» για κάθε χρήση, εφόσον το συνολικό πακέτο είναι επωφελές για τη χώρα και αντιμετωπίζει τα αλυτρωτικά ζητήματα που έχουν αναβιώσει τα τελευταία χρόνια βορείως των συνόρων μας. Σημειωτέων ότι ο… Ποταμίσιος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, τον οποίο επίσης θα ήθελε στις τάξεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τονίσει δημοσίως με νόημα ότι «το μικροκομματικό όφελος και οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν μπορεί να είναι υπεράνω του εθνικού συμφέροντος».

Θετικά διακείμενος υπέρ μιας συμφωνίας που θα έρθει στη Βουλή εμφανίζεται επίσης ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κάνει λόγο για λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αρκεί να υπάρξουν εγγυήσεις έναντι του αλυτρωτισμού των επονομαζόμενων «Σλαβομακεδόνων». Κατά την ίδια, όσο παραμένουν το τέλμα και το αδιέξοδο, ενέχεται ο κίνδυνος να εξυπηρετούνται τελικά μόνο τα Σκόπια που έχουν αναγνωριστεί από περίπου 140 χώρες με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Εννοείται πως τη στάση της κας Γεννηματά θα ακολουθήσουν και αρκετοί ακόμη από το κόμμα της, ενώ σκέφτονται σοβαρά να πουν το «ναι» και κάποιοι εκ των ανεξάρτητων βουλευτών που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο θα αναζητούν εντονότερα πολιτική στέγη προκειμένου να κατέλθουν εκ νέου υποψήφιοι. Άλλωστε το κυβερνητικό πολιτικό πρεσάρισμα αφορά και αυτούς, ενώ διερευνητικές κουβέντες για να αυξηθεί ποικιλοτρόπως η δύναμη του κυβερνώντος κόμματος γίνεται και σε επίπεδο Ευρωβουλής.

Στο πλαίσιο των ανοιγμάτων προς την Κεντροαριστερά, διέρρευσε η πληροφορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκοπεί εδώ και περίπου τρεις μήνες τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτο Κύρκο, γιο του ιστορικού ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου. Μάλιστα προς ενίσχυση αυτού του σεναρίου, προτάσσεται μεταξύ άλλων το γεγονός ότι ο κ. Κύρκος δεν παρέστη στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει το πολιτικό «φλερτ». «Δεν έχει εκδηλωθεί κάτι τέτοιο» ήταν τα λόγια του, προσθέτοντας πάντως ότι «δεν παύει να έχει το δικαίωμα της κριτικής» για τα πεπραγμένα του κόμματός του. Το μέλλον θα δείξει εάν αυτή η κριτική τον ωθήσει εκτός Ποταμιού…

Οι προτάσεις Κοτζιά

Τα ονόματα «Republika Gorna Makedonija» (ήτοι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας») και «Republika Nova Makedonija» («Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας») στη σλαβική γλώσσα φέρεται να προκρίνει ως επικρατέστερα για τους βόρειους γείτονές μας η ελληνική πλευρά, βάσει των προτάσεων που κομίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Παράλληλα, στις αποσκευές του υπάρχουν ακόμη δύο παραπλήσιες επιλογές: Το «Republika Severna Makedonija» («Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας») και το «Republika Vardarska Makedonija» («Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη»), ενώ το «Republika Makedonija – Skopje» («Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια») για ευνόητους λόγους εννοείται ότι δεν θέλει καν να υπάρχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το όνομα θα παραμένει αμετάφραστο και ενιαίο, ενώ όσον αφορά το εύρος του θα είναι erga omnes, δηλαδή θα έχει την ίδια χρήση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Το δύσκολο κομμάτι των συζητήσεων αφορά τη γλώσσα και την ταυτότητα, διότι η όποια τροποποίησή τους θα πρέπει να γίνει μέσω αλλαγής του Συντάγματος, την οποία ο πρωθυπουργός Ζάεφ δεν μπορεί εύκολα να «περάσει», καθότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει τη νομική διασφάλιση της συμφωνίας. Τουτέστιν, να υπάρχει ρητή αναφορά ότι θα υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, εάν μια μελλοντική κυβέρνηση των Σκοπίων επιχειρήσει εκ νέου να τροποποιήσει το Σύνταγμα όσον αφορά τη γλώσσα, την ταυτότητα και τις αλυτρωτικές διαθέσεις.

Γράφει ο ειδικός συνεργάτης

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Απίστευτο ξύλο με κουτουλιές και αποβολές στο Κύμη-Πανιώνιος [βίντεο]

Στο ματς της Κύμης με τον Πανιώνιο υπήρξε ένταση και τα πράγματα ξέφυγαν!

Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο αντάλλαξαν σπρωξιές στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ και στη συνέχεια ο Σέρβος έριξε κουτουλιά στον Έλληνα φόργουορντ.

Αυτός αντέδρασε και επιτέθηκε με μπουνιές στον Τσούπκοβιτς μέχρι που μπήκαν στη μέση πιο ψύχραιμοι και τους σταμάτησαν.

Αμφότεροι αποβλήθηκαν.




Αγριεμένος ο Ερντογάν στη Σύνοδο με ΕΕ: «Κανείς δεν παίζει με την Τουρκία» [εικόνες & βίντεο]

Δηλώσεις «φωτιά» πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Τραπεζούντα.

Λέγοντας πως δεν δέχεται μαθήματα από την Δύση, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε μάλιστα πως θα προσέλθει στην Σύνοδο αύριο, Δευτέρα, με βίντεο που αντικρούουν τις κατηγορίες και τις επικρίσεις σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Αγκυρας στην Αφρίν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν προφανώς εννοεί ότι έχει στα χέρια του υλικό που αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση.

Προειδοποίησε, δε, ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων. Υπενθυμίζεται ότι σε ομιλία του το Σάββατο στη Σαμψούντα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων, αναφέροντας ότι «την μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε», απειλώντας ότι, «αν χρειαστεί, θα δώσουμε τις ζωές μας και αν χρειαστεί, θα πάρουμε ζωές».



Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της ευρωτουρκικής συνόδου, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ.

Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται μεταξύ άλλων να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.



Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στη Βάρνα

ΣΦΓια τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Τούρκου Προέδρου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ.

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου ενώ για τις 22.00 προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.

Χάνει σε... εμπιστοσύνη το Facebook -Σε δύσκολη θέση ο Ζούκερμπεργκ

Η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο Facebook.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, την ίδια ώρα που ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε και πάλι συγγνώμη για το πρόσφατο σκάνδαλο υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων, με ολοσέλιδες καταχωρίσεις σε βρετανικές και αμερικανικές εφημερίδες.

Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς εμπιστεύονται το Facebook ότι θα τηρήσει την αμερικανική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos. Άλλη δημοσκόπηση, στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, δείχνει ότι το 60% των Γερμανών φοβούνται ότι το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρνητικές συνέπειες για τη δημοκρατία.

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε συγγνώμη επειδή "πρόδωσε την εμπιστοσύνη" των χρηστών, με ολοσέλιδες διαφημίσεις σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, όπως στις βρετανικές Observer, Sunday Times και Guardian και στις αμερικανικές New York Times, Washington Post και Wall Street Journal.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως έχει μπει στο στόχαστρο, στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη του μεταξύ των χρηστών, των διαφημιστών, των πολιτικών και των επενδυτών. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες ότι η βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica απέκτησε παρανόμως πρόσβαση στις προσωπικές πληροφορίες εκατομμυρίων χρηστών και τις χρησιμοποίησε αργότερα στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός, Δημοκρατικός βουλευτής Μαρκ Γουόρνερ, που είναι μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι το Facebook δεν ήταν "απολυτώς διαθέσιμο" να εξηγήσει πώς χρησιμοποίησε η CA τα δεδομένα που συγκέντρωσε. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του να καταθέσει αυτοπροσώπως ο Ζούκερμπεργκ στο Κογκρέσο.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos έδειξε ότι τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς (41%) εμπιστεύονται ότι το Facebook θα τηρήσει τους νόμους που προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα τους. Τα ποσοστά είναι κατά πολύ υψηλότερα για την Amazon.com (66%), για το Google (62%) και τη Microsoft Corp (60%).

Η δημοσκόπηση στην Bild έγινε από την εταιρεία Kantar EMNID. Μόνο το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετική επίδραση στη δημοκρατία, ενώ το 60% πιστεύει το αντίθετο.

Καβγάς στο Survivor- «Αρπάχτηκαν» οι Μαχητές, τους χώρισαν οι Διάσημοι [βίντεο]

Κόντρες, αλλά και τσακωμούς επιφυλάσσει το σημερινό, κυριακάτικο, επεισόδιο του Survivor.

Όπως φαίνεται στο τρέιλερ από το αποψινό επεισόδιο, αρχικά οι νέοι παίκτες στην ομάδα των Μαχητών φαίνεται να βρίσκονται σε μία μεγάλη κόντρα με τους... παλιούς. H Μαρία Πανταζή ή Iron Barbie, λέει στην κάμερα: «Όλη την ώρα μας κάνουν αυτό το πράγμα, ότι είστε καινούριοι, δεν μας καταλαβαίνετε».

Στο πλάνο που ακολουθεί, κι ενώ όλοι οι Μαχητές είναι γύρω από τη φωτιά, η Iron Barbie λέει στον Νικόλα Αγόρου: «Βλέπεις πως σε κοιτάω»; Εκείνος απαντά: «Πάλι το ίδιο»;

Την ίδια στιγμή, η Μελίνα Μεταξά λέει στην κάμερά της: «Αυτοί θα είναι στο στόχαστρο γιατί ήρθαν τώρα, ενώ οι υπόλοιποι είμαστε πάρα πολύ καιρό μαζί».

Ωστόσο, η πραγματικά μεγάλη ένταση έρχεται την στιγμή του κουίζ.

Στα πλάνα φαίνονται οι άντρες από τις δύο ομάδες να τσακώνονται μεταξύ τους. Ο Ηλίας Γκότσης, φανερά εκνευρισμένος λέει στον Θοδωρή Θεδωρόπουλο: «Καλά, εσύ κατινιάζεις τώρα και τα λες στον Κώστα για ποιο λόγο»; Εκείνος κινείται απειλητικά εναντίον του λέγοντας: «Τι λες ρε»;

Οι Διάσημοι μπαίνουν στη μέση για να τους χωρίσουν, ενώ ο Ηλίας συνεχίζει: «Τι λες; Εσύ τι λες; Όλο κάτι να πεις. Πας και του το λες για ποιο λόγο»;


Βίντεο: Παρέλαση Ευζώνων στην Μελβούρνη για την 25η Μαρτίου

Ημέρα γιορτής για όλους τους απανταχού Ελληνες.

Ετσι και στην Αυστραλία πραγματοποιήθηκε παρέλαση Ευζώνων και μαθητών για την εορτή της 25ης Μαρτίου.

Μηνύματα από Milwaukee Bucks, Γερμανό Πρέσβη και Τράμπ για την 25η Μαρτίου

Την στενή σχέση και την αγάπη τους για την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ακόμα μία φορά οι Milwaukee Bucks, με τις ευχές τους για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Με αφορμή λοιπόν την 25η Μαρτίου και την επανάσταση του 1821 ευχήθηκαν μέσα από τον λογαριασμό τους στο facebook.

«Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε το μήνυμα συνοδευόμενο από φωτογραφία του Αντετοκούνμπο με την ελληνική σημαία.



Τραμπ για την 25η Μαρτίου: Ημέρα εθνικού εορτασμού για την Ελληνική και την Αμερικανική δημοκρατία
Μέσω Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε το δικό του μήνυμα για την επέτειο της Ελληνικής ΕπανάστασηςΜε μια ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στέλνει μήνυμα προς τους Έλληνες για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

«Μια ημέρα εθνικού εορτασμού για την Ελληνική και την Αμερικανική δημοκρατία» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοινώνοντας την ημέρα ανεξαρτησίας της Ελλάδας.



Ο Ντόναλντ Τραμπ συνοδεύει την ανάρτησή του με την Προεδρική Διακήρυξη που υπέγραψε για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η συγκεκριμένη διακήρυξη, που υπογράφηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που οργανώνεται για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αναφέρεται στη διευρυμένη στρατηγική και οικονομική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, αλλά και στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, στην οποία η Αμερική θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Το στεφάνι και το μήνυμα του Γερμανού Πρέσβη για την 25η Μαρτίου



Με ένα στεφάνι στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιωτη και μία ανάρτηση στο Twitter η Γερμανία ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Ελλάδα με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Γερμανός πρέσβης κατέθεσε στεφάνι και στο λογαριασμό της γερμανικής πρεσβείας «ανέβηκε» φωτογραφία με το στιγμιότυπο και σχόλιο: «Χρόνια πολλά στον καλό φίλο και εταίρο μας».


Χρόνια πολλά στον καλό φίλο και εταίρο μας, #Ελλάδα! #25ηΜαρτίου #IndependenceDay #Greece