27 Μαρτίου 2018

ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ! Συναντιέσαι με ΣΥΡΙΖΑίες ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "φιλόζωες"...

Δεν πέφτουμε απ' τα σύννεφα αφού η ΝΔ είναι γνωστό ότι παρακαλάει τους αριστερούς...

Αλλά ρε Κυριάκο πάει πολύ να συναντιέσαι με υστερικές ΣΥΡΙΖΑίες μπας και κερδίσεις καμιά ψήφο... ΟΚ δε συναντιέσαι με τους αρμόδιους επιστήμονες (κτηνιάτρους) αλλά ρώτα την Πιπιλή και τον Πλεύρη που το 2012 τους έκαναν όλα τα γούστα και τελικά πήραν μην πω τι...

3 πράγματα και στα γρήγορα:

1. Το χαράτσι των 100 ευρώ μπήκε μετά από πιέσεις των κυριών με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος. Το πρωί ο Τσίρώνης το είπε 2-3 φορές στον Real FM "οι φιλώζωοι θέλουν στειρωμένα ζώα"... μάλιστα να σας αποκαλύψω και κάτι: Οι κυρίες που ουρλιάζουν ότι το ΥΠΑΑΤ τις απέκλεισε από τον διάλογο που έκανε τους προηγούμενους μήνες λένε ψέμματα. Κανένας δεν τους απέκλεισε αλλά έφυγαν μόνες τους επειδή ο Τσιρώνης δεν μπορούσε να τους κάνει όλα τα γούστα και επειδή όπως λένε "τα άτομα που συμμετέχουν στην επιτροπή του ΥΠΑΑΤ δεν έχουν καμιά ιδεολογική σχέση με την κυβερνώσα Αριστερά και τις προγραμματικές διακηρύξεις της για τα ζώα". Η Μπομπολάκη που είναι Πρόεδρός τους (αυτή με το λουλουδένιο φόρεμα στις φώτο με τον Κυριάκο), ζητούσε χαράτσι 500€ για αστείρωτα ζώα και ο Τσιρώνης τρόμαξε όταν το άκουσε. Δέχθηκε μόνο 100 € πρόστιμο σε όποιον θέλει αστείρωτο ζώο. Μάλιστα αν προσέξετε η διαφωνία των κυριών αυτών δεν είναι τα χαράτσια και τα τέλη αλλά το ότι δυσκολεύουν οι υιοθεσίες ειδικά προς το εξωτερικό. Πρέπει να ξέρετε ότι όλες αυτές οι κυρίες τρέφονται από φιλοζωικές του εξωτερικού μέσω των οποίων διοχετεύουν ετησίως, δεκάδες χιλιάδες ζώα στη Γερμανία κ.α. 

2. Η κυρίες αυτές που συνάντησε σήμερα ο Κυριάκος (ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ) τον Ιανουάριο έστειλαν επιστολή στον Τσίπρα όπου λένε "προπαγανδίζαμε ΣΥΡΙΖΑ, σε ψηφίσαμε και τώρα δεν μας κάνεις τα γούστα"... δείτε παρακάτω την επιστολή

3. Η Μπομπολάκη που είναι Πρόεδρος τους γράφει δημόσια κείμενα υμνώντας τον Τσίπρα και καλώντας μας (μετά την κ@λοτούμπα του Ιουλίου του 2015 και την υπογραφή μνημονίου) να μην κάνουμε το χατίρι «του Σόιμπλε και των “10 μικρών εγχώριων Σόιμπλε”» αναγκάζοντας τον Τσίπρα να παραιτηθεί αφού η αριστερά είναι φτιαγμένη για να κυβερνά....

Διαβάστε την επιστολή Μπομπολάκη προς τα Χανιώτικα Νέα στις 21 Ιουλίου 2015

Ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ; Πρέπει να τιμωρηθείς

Κύριε διευθυντά,
μας τιμωρούν γιατί 2.500.000 Έλληνες έκαναν το λάθος να ψηφίσουν ένα μη “κανονικό” κόμμα.
Ετσι το ονόμασε ο Γιούνγκερ
Γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν το ευρωπαϊκό οικονομικό ιερατείο των γραβατωμένων.
Γιατί αμφισβήτησαν το αλάθητο του Σόιμπλε και των “10 μικρών εγχώριων Σόιμπλε”.
Γι’ αυτό και “σταύρωσαν” τον Ελληνα πρωθυπουργό και μαζί του εκατομμύρια Ελληνες.
Γιατί το μικρόβιο της αριστερής κυβέρνησης δεν έπρεπε να επεκταθεί παραπέρα.
Προς γνώση και συμμόρφωση πάντων.
Και δεν ισχυριζόμαστε μόνο εμείς, οι απλοί και ταπεινοί άνθρωποι αυτή την άποψη.
«Εξαναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε ένα οικονομικά αμφιλεγόμενο ταμείο αποκρατικοποιήσεων δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα άλλο από μια τιμωρητική πράξη απέναντι σε μια κυβέρνηση της αριστεράς» αναφέρει σε συνέντευξή του ο μεγαλύτερος σήμερα στην Ευρώπη αν όχι σε όλο τον πλανήτη διανοητής και φιλόσοφος, ο Γερμανός Γιούργκεν Χάμπερμας, τον εκπληκτικό λόγο του οποίου είχα τη μέγιστη τύχη να γευτώ από κοντά το 2013 στο παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα.
Θα τους κάνουμε λοιπόν το χατίρι της αριστερής παρένθεσης;
Θα το κάνει αυτό η αριστερά στον εαυτό της;
Θα είναι η μέγιστη απογοήτευση για εκατομμύρια Ελληνες και άλλους Ευρωπαίους πολίτες.
Μέχρι την τελευταία στιγμή το επεδίωξαν, επεδίωξαν να εξευτελίσουν τον πρωθυπουργό και την Ελλάδα, ώστε να αναγκάσουν αυτό τον ενοχλητικό παρείσακτο και την κυβέρνησή του να παραιτηθεί και να αναλάβουν οι άλλοι, οι κανονικοί.
Θα τους κάνουμε το χατήρι;
Θα στηρίξουμε την αναγκαστική επιλογή ενός πολιτικού που δεν υπολόγισε το πολιτικό του κόστος, την υψηλή δημοφιλία του και σκέφτηκε με πλήρη ευθύνη την πατρίδα του;
Γιατί η αριστερά δεν μπορεί να συνδεθεί με την παμφτωχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων και την ανυπολόγιστη καταστροφή.
Γιατί με μια κοινωνία και ένα κρατικό μηχανισμό ανέτοιμο για ρήξη μόνο για την απόλυτη καταστροφή μιλάμε.
Χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσουμε να μιλάμε για ρήξη.
Γιατι η αριστερά δεν μπορεί να συντελέσει στο γονάτισμα ενός ολόκληρου λαού.
Δεν μπορεί να τον οδηγήσει ξυπόλητο στ’ αγκάθια .
Δεν έχει το δικαίωμα.
Είναι έγκλημα καθοσιώσεως.
Γιατί μετά τους πανηγυρισμούς και ηρωισμούς για ένα δύο μήνες όλοι θα ψάχνανε να βρουν στο Σύνταγμα το δέντρο να κρεμάσουν τον πρωθυπουργό.
Γιατί η αριστερά δεν είναι μόνο για ηρωικές ήττες και διαμαρτυρίες από τη γωνία.
Δεν είναι μόνο για πένθιμα και ηρωικά εμβατήρια και διαλογισμούς περί ιδεολογικής καθαρότητας .
Είναι για να κυβερνά.
Να αναδιπλώνεται στις δυσκολίες και να κυβερνά.
Ας της δώσουμε λοιπόν τον χώρο και τον χρόνο έστω και μέσα από αυτές τις συνθήκες για να κυβερνήσει.
Ας μην κάνουμε άθελά μας το χατήρι στους Σόιμπλε, Μέρκελ και όλο το υπόλοιπο κακό συναπάντημα.
Γιατί αυτό περιμένουν.
Ομως εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να πετύχει το δικό μας πείραμα.
Ας μην τους απογοητεύσουμε αναγκάζοντας ηθελημένα ή αθέλητα την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Νατάσα Βυσσίνου – Μπομπολάκη




Διαβάστε και την επιστολή που έστειλαν στον Τσίπρα, στις αρχές Ιανουαρίου, οι τύπισσες με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα ο Κυριάκος

«4 Ιανουαρίου 2018

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Εκπροσωπώντας δυο από τους μεγαλύτερους φιλοζωικούς φορείς της χώρας ζητάμε με αυτή την επιστολή μας, την άμεση παρέμβασή σας στα όσα διαδραματίζονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εν όψει της τροποποίησης του νόμου για την προστασία των ζώων.

Με πλήρη ευθύνη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη έχει συγκροτηθεί μια κεντρική επιτροπή επεξεργασίας του νόμου από την οποία απουσιάζουν οι φιλοζωικοί φορείς –ο κατ’ εξοχήν πυλώνας της προστασίας των ζώων με θεσμικό ρόλο που προβλέπεται και από τον υπάρχοντα νόμο– ενώ αντίθετα συμμετέχουν διάφοροι συντεχνιακοί οικονομικοί φορείς που αποδεδειγμένα το μόνο που ζητούν είναι η προάσπιση των συμφερόντων τους και όχι η προστασία των ζώων που είναι το ζητούμενο .

Με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, ο κ. Τσιρώνης επιδιώκει να καθορίσει αυθαίρετα ο ίδιος τα της εκπροσώπησης των 3 φιλοζωικών ομοσπονδιών της χώρας , αγνοώντας την οργανωτική και προγραμματική αυτοτέλεια των τελευταίων, γεγονός που και οι 3 ομοσπονδίες ευλόγως αρνούνται να δεχθούν και έτσι προχωρά στην αναμόρφωση του νόμου χωρίς αυτές να συμμετέχουν στην κεντρική επιτροπή , που έχει συστήσει.

Φοβούμαστε και έχουμε αρκετές ενδείξεις γι’ αυτό, ότι στο ΥΠΑΑΤ ετοιμάζουν αλλαγές –και μάλιστα αντιευρωπαϊκές– στην κείμενη νομοθεσία, όπως τις συνοπτικές και μη ηθικές ευθανασίες, θεωρώντας ότι έτσι θα λύσουν το θέμα των εκατομμυρίων αδέσποτων στη χώρα μας. Αλλαγές που θα μας γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω. Αλλά και τα άτομα που συμμετέχουν στην επιτροπή του ΥΠΑΑΤ δεν έχουν καμιά ιδεολογική σχέση με την κυβερνώσα Αριστερά και τις προγραμματικές διακηρύξεις της για τα ζώα. Διακηρύξεις που συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην ανοιχτή και δημόσια υποστήριξη, από το μεγαλύτερο μέρος της πολυπληθούς φιλοζωικής κοινότητας, του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015.

Οι πρακτικές που εφαρμόζει ο Αναπληρωτής Υπουργός αλλά και οι θέσεις του δεν ακολουθήθηκαν από κανέναν προηγούμενο υπουργό, αφού πάντα οι αρμόδιοι υπουργοί επέλεγαν ως κύριο και βασικό συνομιλητή τη φιλοζωική κοινότητα και όχι φορείς ξένους με τη φιλοζωία. Έτσι λοιπόν, ως ύστατη καταφυγή, σας ζητάμε, κ. Πρωθυπουργέ, να βάλετε άμεσα τέλος σε αυτά τα σχέδια του υπουργού σας, πριν είναι πολύ αργά – η επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει το έργο της- και για τα ζώα και για την κοινωνία.

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Για την Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής – Σαρωνικού

Η Πρόεδρος

Έμμυ Παπαγιαννοπούλου»




Διαβάστε και την είδηση για τη σημερινή συνάντηση:

Συνάντηση Μητσοτάκη με φιλοζωϊκές οργανώσεις 

Με φιλοζωϊκές οργανώσεις είχε σήμερα συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρέτισε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς που εισηγήθηκε η κυβέρνηση και δεσμεύτηκε για την επανεκκίνηση του διαλόγου από μηδενική βάση και σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Τόσο οι εκπρόσωποι των φιλοζωϊκών οργανώσεων όσο και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμφώνησαν ότι κεντρικοί στόχοι οποιασδήποτε νομoθετικής πρωτοβουλίας πρέπει -μεταξύ άλλων- να είναι η προστασία των ζώων, η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων καθώς και η εκπαίδευση και ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, αναγκαία προϋπόθεση είναι η υιοθέτηση καλών πρακτικών για την καταγραφή, τη σήμανση και ο έλεγχος των γεννήσεων με τη συνεργασία δήμων, φιλοζωϊκών οργανώσεων και επιστημονικής κοινότητας.




Επιστολή στον Ερντογάν από τους μητροπολίτες Καστοριάς και Διδυμοτείχου

Οι μητροπολίτες Σεραφείμ και Δαμασκηνός ζητούν την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και 'Αγγελου Μητρετώδη, ζητούν με κοινή επιστολή τους στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, οι μητροπολίτες Καστοριάς Σεραφείμ και Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός.

Ενόψει των Αγίων ημερών του Πάσχα ζητούν με την εν λόγω επιστολή που εστάλη μέσω της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, την παρέμβαση του Τούρκου προέδρου για την επιστροφή τους στις οικογένειές τους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς

Τον Εξοχώτατον

Πρόεδρον της Τουρκικής Δημοκρατίας

κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες του Αγίου Πάσχα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των Χριστιανών, ως πνευματικοί οδηγοί των δυο στρατιωτικών, που από 1ης Μαρτίου ε.ε. κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, Αγγέλου Μητρετώδη, από την Καστοριά και Δημητρίου Κούκλατζη από την Ορεστιάδα, για καθαρά ανθρωπιστικούς και θρησκευτικούς λόγους ζητούμε την παρέμβαση Σας για την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους τις άγιες αυτές μέρες.

Προβαίνουμε σ΄ αυτήν την πρωτοβουλία με την πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι ο σεβασμός στην πίστη του άλλου είναι μια πανανθρώπινη αξία, την οποία εμείς ως υπεύθυνοι ταγοί της πολιτικής και της θρησκείας οφείλουμε να υπηρετήσουμε.

Ο Καστορίας Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σουφλίου

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

O Μπορίσοφ αποκάλυψε τι του είπε ο Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Το ζήτημα επιστροφής στην Ελλάδα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη χθεσινή συνάντηση ΕΕ- Τουρκίας στη Βάρνα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπορίσοφ είπε πως μίλησε με τον κ. Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος του απάντησε ότι «την απόφαση θα πάρει η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη».

Αργότερα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός ανέφερε πως θα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που διεξήγαγε με τον Τούρκο Πρόεδρο, πάνω στην ατζέντα της συνάντησης.

Αγνωστο επεισόδιο: Το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους

Σκάφος του λιμενικού καταδίωξε τουρκικό πλοίο και έριξε προειδοποιητικά πυρά, ανοιχτά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το άγνωστο έως τώρα περιστατικό έγινε λίγα 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού «Γαύδος», από τουρκική ακταιωρό. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το «Βήμα», άλλο σκάφος του λιμενικού εντόπισε τη νύχτα ένα τουρκικό σκάφος να πλέει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Παρότι κάλεσε το πλοίο να σταματήσει για έλεγχο, ο καπετάνιος έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παράλια. Το σκάφος του λιμενικού το κυνήγησε και κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών προς το τουρκικό πλοίο. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιβεβαίωσε το περιστατικό, σύμφωνα με το «Βήμα», ενώ ανώτατη πηγή του Λιμενικού που επικαλείται το ίδιο Μέσο αναφέρει ότι αυτό συνέβη πριν από τις 16 Φεβρουαρίου.

Δεν είναι γνωστό αν προκλήθηκαν ζημιές στο τουρκικό σκάφος, ενώ οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν ανακοίνωσαν τίποτα για το περιστατικό. Κάτι που μπορεί να σημαίνει είτε ότι μετέφερε παράνομο φορτίο, είτε ότι οι Τούρκοι θα έπρεπε να παραδεχθούν ότι το πλοίο βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στο μεταξύ, την Τρίτη ο Νίκος Κοτζιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να διεκδικήσει αποζημίωση από την Τουρκία, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο «Γαύδος», μετά τον εμβολισμό του από τουρκική ακταιωρό στα Ιμια, τον Φεβρουάριο.

Απαντώντας εγγράφως στον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες «εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων».

Η μαύρη λίστα του Κυριάκου

Ποιοι θα είναι κομπάρσοι στην προεκλογική εκστρατεία

Αναλυτική λίστα με τα κοινοβουλευτικά πεπραγμένα των βουλευτών του, αλλά και την αξιολόγηση της παρουσίας τους στα media και τις εκλογικές τους περιφέρειες έχει στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα εν λόγω στοιχεία που έχει στα χέρια του ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης θα καθορίσουν εν πολλοίς τις αποφάσεις του δεύτερου σε ό,τι αφορά τους μετασχηματισμούς που θα υπάρξουν στο «γαλάζιο» οργανόγραμμα μετά το Πάσχα και μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εξάλλου, όπως έχουν γράψει επανειλημμένως το parapolitika.gr, με δεδομένο ότι στην Πειραιώς θεωρούν πως το στήσιμο της κάλπης πλησιάζει ταχύτατα παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν ξεκάθαρα προεκλογική αύρα.

Πάντως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η ανασύνθεση του κεντρικού κομματικού μηχανισμού δεν θα αφορά τόσο τους τύπους, όσο την ουσία. «Μπορεί η σκιώδης κυβέρνηση ή συγκεκριμένες γραμματείες να παραμείνουν ως έχουν, αλλά ορισμένοι θα καταργηθούν στην πράξη, αφού δεν θα έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες στη νέα πραγματικότητα που θα προκύψει με φόντο την έναρξη -έστω και ατύπως- της προεκλογικής περιόδου», σημειώνουν χαρακτηριστικά συνομιλητές του στενού μητσοτακικού πυρήνα.

Πάντως, ποντάρετε στα σίγουρα ότι περιπτώσεις τύπου Βλάχου, Σαλμά, του άφαντου Κατσαφάδου και πάει λέγοντας, θα έχουν ρόλο κομπάρσου στην προεκλογική προετοιμασία, οπότε θα μπορούν να διαθέσουν και περισσότερο χρόνο προκειμένου να κερδίσουν προσωπικούς σταυρούς.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/mavri-lista-tou-kiriakou

Γεωργιάδης: Να επανεξεταστεί το καθεστώς αυτοάμυνας έναντι εισβολέων σε σπίτι


Το καθεστώς αυτοάμυνας εντός της οικίας κάποιου, εναντίον εισβολέων, πρέπει να επανεξεταστεί, τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε ανάρτηση στο Twitter σχετικά με την υπόθεση του 88χρονου στη Γλυφάδα ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν από τους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του. «Δεν μπορεί να εξαντληθεί η αυστηρότητα του νόμου εναντίον ενός ανθρώπου που στα 88 του, υπερασπίστηκε το σπίτι του από εισβολείς ληστές», έγραψε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.


Σε βάρος του ηλικιωμένου ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία. «Φοβήθηκα για τη ζωή μου, δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω», δήλωσε ο 88χρονος πρώην λιμενικός.


Σοκαριστικό βίντεο: ΙΧ χτυπά αστυνομικό, τον εκτοξεύει πάνω σε άλλο όχημα

Οι αρχές της Γιούτα έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με τον σοκαριστικό τραυματισμό αστυνομικού.

Ο αστυνομικός βγήκε από το περιπολικό για να βοηθήσει οδηγό που είχε βγει από τον δρόμο, μέσα στα χιόνια.

Ομως, τη στιγμή που πλησιάζει τον χτύπησε διερχόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να τον εκτοξεύσει στον αέρα και να τον στείλει πάνω στο άλλο ΙΧ.

Αμέσως και οι δύο οδηγοί βγήκαν και έσπευσαν να βοηθήσουν τον αστυνομικό που έπαθε κατάγματα στα πλευρά και την ωμοπλάτη.

Περίεργη υπόθεση: Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για έκρηξη βόμβας αλλά η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει

Μια περίεργη υπόθεση προέκυψε από κείμενο αντιεξουσιαστών με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στην Ευελπίδων την οποία η ΕΛ.ΑΣ... διαψεύδει.

Ειδικότερα, η ομάδα «Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου / FAI-FRI» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνει την ευθύνη για «ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό στην πίσω πλευρά της Ευελπίδων» τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

«Ετοιμάζουμε το ψυχρό μας μίσος και την περίτρανή μας απέχθεια σε δοχεία με μπαρούτι, κι ένα ρολόι που μετράει ανάποδα απ' ότι ο χρόνος σας» γράφουν και υποστηρίζουν ότι τα ξημερώματα Σαββάτου 24 Μαρτίου 2018 «τοποθετήσαμε σε φυλάκιο στην πίσω πλευρά των δικαστηρίων της Ευελπίδων, ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής έντασης, με σχεδόν μισό κιλό μαύρο μπαρούτι».

Οπως υποστηρίζουν «γνωρίζουμε πως ο μηχανισμός μας λειτούργησε επιτυχώς, καθώς, ενώ ήδη είχαμε απομακρυνθεί αρκετά απ' το σημείο, ακούσαμε τον ήχο της έκρηξης, ακριβώς στον χρόνο όπου είχαμε ρυθμίσει το ρολόι και την είχαμε υπολογίσει να πραγματοποιηθεί. Δε γνωρίζουμε όμως τα υλικά της αποτελέσματα, καθώς η ενέργειά μας αποσιωπήθηκε από τα καθεστωτικά».

Κατά την αναρχική ομάδα η κίνηση αυτή αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς Γιαγτζόγλου, Ντάλιο, Ρωμανό, Πολίτη, Χαρίση, Γ. Τσάκαλο αλλά και τις εκκενώσεις κτιρίων υπό κατάληψη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο.

Ωστόσο, η ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό καθώς δεν έχει αναφορά για έκρηξη βόμβας στην Ευελπίδων. Ως εκ τούτου, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ερευνάται η περιοχή για ίχνη εκρηκτικού μηχανισμού.

ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ! Εξαγγελία Δραγασάκη: Στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις 3 δισ. ευρώ

Στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η κυβέρνηση θα δεσμεύσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβεβαίωσε ότι «όσο αυξάνεται η εισπραξιμότητα ΦΠΑ και μειώνεται η φοροδιαφυγή, τόσο θα αυξάνεται η δυνατότητα για πρόσθετες, στοχευμένες και πάλι, δράσεις στη φορολογία, ενώ παρατήρησε: Προ κρίσης, τα φορολογικά έσοδα ήταν διαχρονικά πολύ χαμηλά. Φόρους πλήρωνε «όποιος ήθελε» και λιγότερο απ' όλους οι πλούσιοι. Αυτό μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Πρέπει, πλέον, να διατηρούμε ένα ορισμένο επίπεδο φορολογικών εσόδων. Μπορούμε όμως να δράσουμε στοχευμένα».

Βίντεο: Πούμα έκοβε βόλτες σε αυλές σπιτιών στην Καλιφόρνια

«Συναγερμός» σήμανε σε γειτονιά της Καλιφόρνια, όταν έκανε την επίσκεψή του ένα πούμα.

Το αιλουροειδές έκοβε βόλτες σε αυλές σπιτιών, αλλά δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα. Οι ειδικοί το νάρκωσαν και το παρέλαβαν με σκοπό να το αφήσουν ξανά ελεύθερο στη φύση, αφού πρώτα το υποβάλουν σε εξετάσεις.

Τουρκάλα εστεμμένη απειλεί την Ελλάδα με... οθωμανικό χαστούκι - Θύελλα αντιδράσεων από διάσημα μοντέλα της χώρας μας - ΒΙΝΤΕΟ

Διάσημα μοντέλα από την Ελλάδα απάντησαν στην Τουρκάλα εστεμμένη που απείλησε τη χώρα μας με... οθωμανικό χαστούκι.

Η Μερβέτ Ακανάτ, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Top Model of Turkey”, είπε σε τουρκικά ΜΜΕ ότι απέρριψε πρόταση από τη χώρα μας να μετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στα τέλη Μαρτίου.

«Δέχθηκα μια πρόταση για την Εβδομάδα Μόδας στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου. Αλλά την απέρριψα πρόσφατα λόγω της στάσης της Ελλάδας έναντι της χώρας μου. Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε εγγόνια Οθωμανών. Ξέρουμε να τείνουμε κλάδο ελαίας, αλλά και να δίνουμε οθωμανικά χαστούκια εκεί που πρέπει», είπε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Ν. Ζηλανδία: Θέλουμε να απελάσουμε Ρώσους κατασκόπους, αλλά δεν βρίσκουμε

Πολύ θα ήθελε η Ν. Ζηλανδία να ταχθεί στο πλευρό της Μ. Βρετανίας και να απελάσει Ρώσους κατασκόπους. Αλλά έχει ένα βασικό πρόβλημα: δεν βρίσκει!

Δεκάδες Ρώσοι αξιωματούχοι απελαύνονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μετά τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, επί βρετανικού εδάφους. Το Λονδίνο κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα για αυτή την επίθεση.

«Κάναμε έναν έλεγχο στη Ν. Ζηλανδία. Δεν έχουμε αδήλωτους Ρώσους αξιωματούχους πληροφοριών εδώ. Αν είχαμε, θα τους απελαύναμε», δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Αρντερν, η οποία παραδέχθηκε ότι δεν την εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ν. Ζηλανδία δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες των Ρώσων κατασκόπων.

Το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη τώρα και σε... πασχαλινή λαμπάδα (φωτογραφία)

Λαμπάδα ΠΑΟΚ με πιστόλι λάνσαρε ένας ευφάνταστος χρήστης – Η φωτογραφία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένα «πάντρεμα» της επικαιρότητας με τις γιορτές του Πάσχα πετυχαίνει η φωτογραφία που παίρνει μάλλον το βραβείο ευρηματικότητας για τις φετινές γιορτές.

Ένας χρήστης κατάφερε να προσεγγίσει με χιούμορ το σκηνικό με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει ένοπλος στην Τούμπα. Ως εκ τούτου, έφτιαξε μια λαμπάδα ΠΑΟΚ, στην οποία τοποθέτησε ένα ψεύτικο πιστόλι.

Ακόμη κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν γίνει προϊόν μαζικής παραγωγής, η φωτογραφία πέτυχε να γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα.

labada_viral

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: Σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό ο Αντετοκούνμπο

Ο μεγάλος σέντερ εξέφρασε το θαυμασμό του όχι μόνο για όσα κάνει ο Έλληνας φόργουορντ στο παρκέ, αλλά και για την προσωπική ιστορία του, που τη γνώρισε καλύτερα μέσα από την εκπομπή «60 Minutes»

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ δηλώνει εντυπωσιασμένος από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όχι μόνο για όσα κάνει στο παρκέ, αλλά και για την προσωπική ιστορία του, που τη γνώρισε καλύτερα μέσα από την εκπομπή «60 Minutes».

«Η φοβερή αθλητικότητα του Γιάννη κάνει το μπάσκετ extreme sport. Είναι δύσκολο να τον παρακολουθήσεις χωρίς να σου κρεμάσει το σαγόνι. Μπράβο στους Μπακς που του έδωσαν την ευκαιρία να λάμψει», έγραψε στο Twitter ο θρύλος του ΝΒΑ και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος.




Πηγή: sport-fm.gr

Επιμένει ο Τσιρώνης: Σε 30 ημέρες θα επαναφέρω το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, η κυβέρνηση το απέσυρε. Ομως ο Γιάννης Τσιρώνης δηλώνει ότι θα το επαναφέρει.

«Το νομοσχέδιο θα επανέλθει σε 30 ημέρες με τις αναγκαίες διευκρινίσεις και διορθώσεις όπου κρίνεται απαραίτητο» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, που αποσύρθηκε σήμερα το πρωί.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης είπε πως «η μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών στη διαβούλευση, απέδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τους ευχαριστώ για αυτό». Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου διασφαλίζουν τη διαφάνεια, την νομιμότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις» που όπως τόνισε, έχουν γνώμονα "πάντα την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων συντροφιάς και την αρμονική συνύπαρξη με το ανθρώπινο στοιχείο".

Στουρνάρας: Δεν θα παραβρεθώ στην προανακριτική για Novartis

Ούτε ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραβρεθεί στην προανακριτική για την Novartis, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί που εμπλέκονται στη δικογραφία.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, με επιστολή του στο πρόεδρο της επιτροπής Θ. Δρίτσα, ενημερώνει ότι δεν θα παραστεί στην Προανακριτική επιτροπή. Ο κ. Στουρνάρας στην επιστολή του την περασμένη Παρασκευή επισημαίνει ότι τα σχετιζόμενα με την αρμοδιότητα της Προανακριτικής τα έχει ήδη πει στην Ολομέλεια της Βουλής στις 21 Φεβρουαρίου.

«Επομένως δεν υπάρχει κανείς λόγος να καταθέσει στην Προανακριτική την άποψή του περί αρμοδιότητας καθώς αυτό είναι άσκοπο».

Ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι θα παραστεί εφόσον η επιτροπή μπει στην ουσία της υπόθεσης, εξετάσει μάρτυρες και προχωρήσει ουσιαστικά τη διαδικασία.

Οι οπαδοί του Σώρρα... εξηγούν το χθεσινό ντου στην παρουσίαση του κόμματος Βαρουφάκη [βίντεο]

Ενταση σημειώθηκε χθες στην παρουσίαση του νέου κόμματος «ΜέΡα 25» του Γιάνη Βαρουφάκη όταν τρεις οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα ζήτησαν να πάρουν τον λόγο.

Ο πρώην υπουργός το αρνήθηκε και εκείνοι κινήθηκαν απειλητικά.

Ο καβγάς με σωματική εμπλοκή αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Ο πρώην υπουργός έφυγε από την πλαϊνή πόρτα και οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν προς την έξοδο.

Σήμερα οι τρεις οπαδοί του Σώρρα με βίντεο τους απάντησαν στον πρώην υπουργό Οικονομικών για το χθεσινό περιστατικό, ενώ δημοσιεύσαν και σκηνές από την αίθουσα.







Το χθεσινό περιστατικό:

«Σκοτώθηκαν» στο Twitter Κύργιος και Βερντάσκο -Πώς έκανε έξαλλο τον Ισπανό

Στο κορτ δεν έχουν συναντηθεί ακόμη, στο Miami Open, ο Νικ Κύργιος και ο Φερντάντο Βερντάσκο. Αλλά τα αίματα... άναψαν μεταξύ τους στο Twitter.

Καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον ομογενή από την Αυστραλία τενίστας και τον Ισπανό, με αφορμή μία ανάρτηση του πρώτου, στην οποία ευχήθηκε να χάσει ο Βερντάσκο το ματς κόντρα στον Θανάση Κοκκινάκη στη φάση των 32.

«Ελπίζω ο ΘΚ να κερδίσει αυτό το ματς, ο Βερντάσκο είναι ο πιο εριστικός τύπος, πρέπει να είναι εκνευρισμένος από τις παλιές επιτυχίες τους κόντρα σε Αυστραλούς», έγραψε στο Twitter ο Κύργιος, ειρωνευόμενος το γεγονός ότι ο Βερντάσκο είχε χάσει τις 6 τελευταίες αναμετρήσεις του με Αυστραλούς τενίστες.

Αφορμή για την ανάρτηση του Κύργιου ήταν το γεγονός ότι ο Ισπανός τσακώθηκε με τον Κοκκινάκη- τον οποίο κέρδισε τελικά- καθώς τον κατηγόρησε ότι ο πατέρας του Αυστραλού μιλούσε όταν ο ίδιος έκανε σερβίς.

Ο Κύργιος διέγραψε αργότερα την ανάρτησή του, αλλά ο Βερντάσκο δεν το άφησε να περάσει έτσι. Μετά το ματς απάντησε: «Οταν έχεις το κουράγιο να κάνεις ένα tweet στο οποίο προσβάλεις άλλο παίκτη, πρέπει να έχεις το ίδιο κουράγιο να μην το διαγράψεις».

Και βέβαια ο 22χρονος δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει με τη σειρά του. «Θα το έλεγα ειλικρινά στη μούρη του Βερντάσκο, ο λόγος που διέγραψα το προηγούμενο tweet μου ήταν γιατί δεν ήθελα να προκαλέσω ανεπιθύμητη προσοχή, αλλά απλά θα το αφήσω εδώ. Ευχαριστώ που με μπλόκαρες, είμαι σίγουρος ότι χρειάστηκε πολύ κουράγιο», έγραψε ο Κύργιος.

«Κραυγή αγωνίας» καθηγητών: «Κατάσταση βαριάς παρανομίας» επικρατεί γύρω από τη Νομική

Οι 93 υπογράφοντες καταγγέλλουν απραξία της Πολιτείας αλλά και την αδράνεια των αρμοδίων Αρχών - Καμίνης: Το Πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί

«Κραυγή αγωνίας» απευθύνουν οι 93 καθηγητές της Νομικής Αθηνών, με ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφουν, για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της Σχολής, δίπλα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Οι καθηγητές κάνουν λόγο για «κατάσταση βαριάς παρανομίας» και τονίζουν ότι «καθημερινά τελούνται στον χώρο αυτό αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα».

«Διαμαρτυρόμαστε ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι για τη χείριστη παιδαγωγική του φαινομένου, την παιδαγωγική της ανοχής της παρανομίας. Διαμαρτυρόμαστε για τη διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής. Διαμαρτυρόμαστε για την έλλειψη ουσιαστικής και οργανωμένης προστασίας των πλέον δυστυχούντων συνανθρώπων μας, των θυμάτων των εμπόρων ναρκωτικών». Αυτά υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, στην ανοικτή τους επιστολή.

«Απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση αυτού του απαράδεκτου και χρόνιου φαινομένου παρανομίας ακριβώς δίπλα στον χώρο, όπου διδάσκεται το Δίκαιο και σπουδάζουν οι αυριανοί δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και δικηγόροι της χώρας» σημειώνουν οι καθηγητές στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον διοικητή του Α.Τ. Εξαρχείων, τον δήμαρχο Αθηναίων, τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κατάσταση, όπως υποστηρίζουν, θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια των φοιτητών, των διδασκόντων και όλων των εργαζομένων και παράλληλα, προσβάλλει την ιστορία της Σχολής. «Εδώ, όπου άλλοτε δόθηκαν αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, επιβιώνει και μακροημερεύει ένα άντρο παρανομίας, όπου δρουν άτομα ξένα προς την ακαδημαϊκή κοινότητα» τονίζουν.

Οι 93 υπογράφοντες την επιστολή διαμαρτύρονται για την απραξία της Πολιτείας, «η οποία ανέχεται αυτή την κατάσταση, παντελώς αναντίστοιχη με την προσφορά και το έργο που επιτελείται στο παλαιότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της πατρίδας μας», αλλά και την αδράνεια των αρμοδίων και τη «διαχειριστική μετάθεση ευθυνών».

Παράλληλα, δηλώνουν ότι εάν δεν αντιμετωπισθεί το φαινόμενο από την Πολιτεία, θα προστατεύσουν την ασφάλεια και την υγεία των φοιτητών και θα περιφρουρήσουν το κύρος της Σχολής, «λαμβάνοντας κάθε μέτρο, ακόμη και επώδυνο αν χρειαστεί».

Σημειώνεται ότι, από το 2012, έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής φύσης που πρέπει να αντιμετωπισθεί κατά προτεραιότητα. Μάλιστα, με την υποστήριξη των πρυτανικών Αρχών, έχουν γίνει προσφυγές σε όλες τις αρμόδιες Αρχές, με «μηδαμινή ανταπόκριση» όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές της Νομικής.

Την επιστολή «συνυπογράφει» και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε τη συμπαράσταση του στο κείμενο - διαμαρτυρία των καθηγητών σημειώνοντας ότι το «πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί».

«Ενώνω τη φωνή με τους συναδέλφους μου στη Νομική Αθηνών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Έχω πει εδώ και καιρό ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει de facto καταργηθεί. ΤΩΡΑ, δομές για τους ουσιοεξαρτημένους, αξιοπρεπή πανεπιστήμια, ανταγωνιστική εκπαίδευση, ασφαλή πόλη», έγραψε ο κ. Καμίνης.




Χαρακόπουλος: Άσυλο συγκάληψης κακουργηματικών πράξεων

«Άσυλο συγκάλυψης κακουργηματικών πράξεων» χαρακτηρίζει «τα όσα συμβαίνουν» στη Νομική Σχολή Αθηνών, με αφορμή ανοικτή επιστολή 93 καθηγητών για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπλήρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει πως η κατάσταση στον χώρο των Πανεπιστημίων «έχει κυριολεκτικά ξεφύγει, λόγω του περιβόητου νόμου για το άσυλο της ασυδοσίας», και ότι «τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν παραδοθεί σε κάθε είδους παρανόμους και "μπαχαλάκηδες", που σκορπούν τον φόβο σε διδάσκοντες και φοιτητές, οι οποίοι με τη σειρά τους απευθύνουν κραυγή απόγνωσης, χωρίς δυστυχώς, να βρίσκουν ουδεμία ανταπόκριση».

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρεται σε μια ανοικτή επιστολή 93 καθηγητων της Νομικής, σημειώνοντας πως όσα περιγράφουν προκαλούν «θλίψη και οργή για την κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου, καθώς σ’ αυτήν γίνεται λόγος για καθημερινές "αξιόποινες πράξεις (διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, απειλές, σωματικές βλάβες και εξυβρίσεις), κάποιες εκ των οποίων έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα"».

«Πρόκειται για την πιο εκκωφαντική απόδειξη της αποτυχίας της αντίληψης περί "πανεπιστημιακού ασύλου" που εκπορεύεται από αναχρονιστικές και περιθωριακές ιδεοληψίες. Όπως, άλλωστε, καταγγέλλουν οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, πρόκειται για "διαστροφή της έννοιας του ασύλου, το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την παράνομη συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων που καθημερινά τελούνται εντός και εκτός του κτιρίου της Νομικής Σχολής"», επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος, ζητώντας από την κυβέρνηση «να παύσει να κωφεύει στο πρόβλημα, παρέχοντας ιδιότυπη προστασία σε κάθε παρανομία, και να λάβει τα επιβαλλόμενα μέτρα, αποκαθιστώντας το αίσθημα ασφάλειας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας»

Τέλος, ερωτά τους δυο υπουργούς:

Αν ήταν σε γνώση τους οι καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους εντός και εκτός της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως καταγγέλλεται από 93 καθηγητές της εν λόγω Σχολής, κι αν ναι γιατί δεν έπραξαν έως σήμερα τα δέοντα;

Αν, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες διδασκόντων και φοιτητών από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για την έξαρση της ανομίας που επικρατεί στους χώρους των ΑΕΙ, από τη δράση διαφόρων παρανόμων στοιχείων και ομάδων τραμπούκων, θα καταργήσουν τον “νόμο Γαβρόγλου” για το άσυλο.

«Θα κλείσει η Νομική» λέει καθηγητής της Σχολής

Την αγανάκτηση τους εκφράζουν 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών για τα συνεχιζόμενα φαινόμενα ανομίας στους χώρους γύρω από το κτίριο στο κέντρο της πόλης. Σε επιστολή την οποία έστειλαν σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και στον εισαγγελέα, αναφέρουν όλα τα περιστατικά που καταγράφουν καθημερινά στον προαύλιο χώρο της Νομικής όπου γίνεται εμπόριο και χρήση ναρκωτικών.

"Είναι εντυπωσιακή η ανοχή της παραβατικότητας από την πολιτεία" είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Μιχαήλ Αυγουστιανάκης, ένας από τους 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής που υπογράφουν την επιστολή. "Πολύ συχνά η παραβατικότητα πλησιάζει την κακουργηματική πράξη. Γίνεται εμφανώς διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Γίνεται συναλλαγή ναρκωτικών σαν να μη συμβαίνει τίποτα Οι φοιτητές που μπαίνουν και βγαίνουν στη Νομική από τη συγκεκριμένη είσοδο στον πεζόδρομο, περνούν ανάμεσα από άτομα που συναλλάσσονται και κάνουν χρήση ναρκωτικών. Τα φαινόμενα παραβατικότητας είναι διάχυτα. Τα παιδιά για να έρθουν στη Νομική να κάνουν μάθημα περνούν από πιάτσα ναρκωτικών. Θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό οι γονείς", είπε ο κ. Αυγουστιανάκης μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Aπάντηση ωστόσο δεν έχουν λάβει οι καθηγητές από τους αποδέκτες της οργισμένης επιστολής τους. Όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να λάβουν μέτρα αν η πολιτεία δεν παρέμβει. "Έχουν γίνει καταγγελίες έχουν δοθεί καταθέσεις στην αστυνομία και μας απάντησαν ότι ο χώρος αστυνομεύεται. Οποιοσδήποτε περνάει από τον πεζόδρομο δίπλα στη Νομική μπορεί να αντιληφθεί τι γίνεται κι αν υπάρχει αστυνόμευση. Φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας είναι διάχυτα, όλοι τα γνωρίζουμε και δεν πρέπει κανείς να προφασίζεται ότι δεν τα γνωρίζει και οι αρμόδιοι τα ανέχονται. Αν κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του τότε έχουμε κι εμείς ευθύνη απέναντι στους φοιτητές μας, που διέρχονται από εκεί. Αν δεν ληφθεί κάποιο μέτρο και συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αν δεν υπάρξει αντίδραση και αντιμετώπιση απ' τους αρμόδιους, θα συναντηθούμε και θα κουβεντιάσουμε ξανά οι καθηγητές ποιο είναι το κατάλληλο μέτρο. Μπορεί να χρειαστεί να κλείσει η Νομική" είπε ο Μιχαήλ Αυγουστιανάκης. Ενώ σε ότι αφορά τα όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Παιδείας περί "ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος που μπορεί να αντιμετωπίσει φαινόμενα ανομίας στα Πανεπιστήμια", ο κ. Αυγουστιανάκης είπε ότι "είναι αστειότητες αυτά τα περί ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος".

Γαβρόγλου: Το πρόβλημα δεν πρέπει να λυθεί με αστυνομοκρατία

«Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με αστυνομοκρατία και είναι ένα πρόβλημα που έχει και αντανάκλαση δυστυχώς και στην υπόλοιπη κοινωνία […] Δεν είναι τόσο το θέμα της ασφάλειας όσο τα φαινόμενα παραβατικότητας και αυτό που εμείς λέμε είναι ότι τα φαινόμενα παραβατικότητας έχουν μία διάσταση έντονα κοινωνική και πρέπει να καταλάβουμε, γιατί γίνονται, ώστε να δούμε με ποιον τρόπο θα τα αποτρέψουμε», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Γι' αυτόν τον λόγο», πρόσθεσε, «έχουμε συγκροτήσει μία ομάδα εργασίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο καθηγητής Νομικής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αλλά η ομάδα έχει και εκπροσώπους της αστυνομίας, αλλά και εκπροσώπους που επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα και εργασία, ψυχολόγους, και προσπαθούμε να αναλύσουμε το πρόβλημα και να ζητήσουμε προτάσεις συγκεκριμένες από τα ιδρύματα».

nomiki2

Μητσοτάκης: «Οχι» στην άλωση του κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως προχωρεί σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς, θέλοντας να βολέψει συγγενείς και φίλους, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο, ιδρύοντας παράλληλα αχρείαστους οργανισμούς για να βολέψει κομματικούς συγγενείς και φίλους προσθέτοντας πως το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά χειραγωγείται, ενώ η αξιολόγηση έχει παγώσει.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, μόνο την τελευταία τριετία, η κυβέρνηση έχει προσλάβει στο Δημόσιο 21.000 μόνιμους υπαλλήλους και 15.000 συμβασιούχους, με κόστος που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και πληρώνουν από το υστέρημά τους οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με τις «πρόσφατες φωτογραφικές προκηρύξεις για τοποθετήσεις συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις Γραμματέων στα υπουργεία, επιχειρεί να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό και μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει αυτή τη διαδικασία. Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να πάρει τα κλειδιά του Κράτους στην Κουμουνδούρου. Έχω ήδη δεσμευθεί ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης θα αποκαταστήσει τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ενισχύσουμε τους Γενικούς Διευθυντές που θα επιλέγονται με αυστηρώς αξιοκρατικά κριτήρια. Και θα ανοίξουμε το Δημόσιο σε αυτούς που το αξίζουν. Γιατί μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του.




ΒΙΝΤΕΟ-Παγκόσμια μέρα Θεάτρου σήμερα... αφιερωμένη στον Τσίπρα

Γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα θεάτρου με τον Αλέξη Τσίπρα.
Τέτοιοι ηθοποιοί μια φορά στα 100 χρόνια.



https://twitter.com/omadaalithias

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε γνωστός λαϊκός τραγουδιστής το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έξω από το εστιατόριο που διατηρεί στη Ρόδο. Ο λόγος για τον Γιώργο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει επιστρέψει στη γενέτειρά του και έχει ανοίξει εστιατόριο στην Κρεμαστή.

Όπως αναφέρει το Nassos Blog, το σημείο που βρίσκεται η επιχείρησή του είναι αρκετά ερημικό και οι επιτήδειοι τον παρακολούθησαν και του έστησαν ενέδρα.

Ο τραγουδιστής ενώ προσπαθούσε να κλειδώσει το μαγαζί του, κρατώντας τις εισπράξεις της μέρας, δέχτηκε πισώπλατα επίθεση από τέσσερα άτομα. Προσπάθησε να αντισταθεί, όμως οι δράστες χρησιμοποίησαν αλυσίδες και γκλόμπ για να τον τραυματίσουν και να τον ακινητοποιήσουν, αρπάζοντας τα χρήματα που είχε μαζί του.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες του Nassos Blog o τραγουδιστής φέρει τραύματα και πληγές στο σώμα του από την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Γιώργος Δασκαλάκης, είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοχρησία.







Ισόβια στην "σατανική" παπαδιά και τον εραστή της- Κατέρρευσε στο άκουσμα της απόφασης

Σε ισόβια καταδικάστηκαν η παπαδιά και ο εραστής της για την δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα. Ο δολοφόνος καταδικάστηκε 3 χρόνια επιπλέον για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Η παπαδιά κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα ενώ η αδελφή του ιερέα δήλωσε ανακουφισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η παπαδιά και ο εραστής της τον Ιούνιο του 2013 είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου σε ισόβια κάθειρξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η ανθρωποκτονία του ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου, σημειώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 στο 21ο χ.λ.μ. της Εθνικής Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, η σορός του άτυχου ιερέα έφερε κακώσεις στο θώρακα και το κεφάλι, που προέρχονται από πυροβόλο όπλο.

Η είδηση της φρικτής δολοφονίας του ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Πηγή: thebest.gr

Η πιο εμπνευσμένη πινακίδα για το αν δέχονται ή όχι κατοικίδια, υπάρχει σε ελληνικό ξενοδοχείο! [εικόνα]

Σάλο είχε προκαλέσει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς αλλά και για τα αδέσποτα, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, προς το παρόν, από τη διαβούλευση.

Την ίδια ώρα, μια ανακοίνωση σε ξενοδοχείο της Μαγνησίας, που ζητά από τα κατοικίδια να εγγυηθούν για την διαμονή των ιδιοκτητών τους, αναμένεται να γίνει viral.

Όπως αναφέρει:

«Τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα σε αυτό το ξενοδοχείο. Ποτέ δεν είχαμε σκύλο που κάπνισε πάνω στο κρεβάτι καίγοντας έτσι τα σεντόνια. Ποτέ δεν είχαμε σκύλο που έκλεψε τις πετσέτες μας από το δωμάτιο και έβαζε τον ήχο της τηλεόρασης πολύ δυνατά, ή μάλωνε φωνάζοντας με τον/την σύντροφό του. Ποτέ δεν είχαμε σκύλο που μέθυσε και έσπασε έπιπλά μας... Οπότε αν ο σκύλος σας ή η γάτα σας μπορούν να εγγυηθούν για εσάς, είστε και εσείς ευπρόσδεκτοι στο ξενοδοχείο επίσης».



ΒΙΝΤΕΟ: Η πρώτη ελληνική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στην Οδησσό

Περίπου 1.200 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων, ελληνικής καταγωγής από σχολεία της Ουκρανίας, συλλόγους και ελληνικά ιδρύματα παρέλασαν συνοδευόμενα από την μπάντα του ουκρανικού στρατού

Η καρδιά του ελληνισμού χτυπά στην Οδησσό. Για πρώτη φορά στην πόλη όπου ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρεία και ξεκίνησε η επανάσταση για την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, πραγματοποιήθηκε παρέλαση των μαθητών όλων των ελληνικών σχολείων και συλλόγων της Ουκρανίας.

Η παρέλαση οργανώθηκε από το «Ίδρυμα Μπούμπουρα», του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία Παντελή Μπούμπουρα με αφορμή την εθνική μας επέτειο άλλα και για τα 25 χρόνια από την αδελφοποίηση της Οδησσού με τον Πειραιά.

Περίπου 1.200 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων, ελληνικής καταγωγής από σχολεία της Ουκρανίας, συλλόγους και ελληνικά ιδρύματα παρέλασαν συνοδευόμενα από την μπάντα του ουκρανικού στρατού με περηφάνια υψώνοντας την ελληνική σημαία και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενότητας και ειρήνης.





Η Βικτώρια είναι μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου στην πόλη Σαρτάνα και παρέλασε με την ελληνική σημαία. Όπως λέει στο protothema.gr: «μαθαίνω ελληνικά 9 χρόνια μου αρέσουν πολύ και θέλω να πάω να σπουδάσω στην Ελλάδα. Θέλω να γίνω μεταφράστρια»".

Η παρέλαση ξεκίνησε σήμερα νωρίς το πρωί με τον αγιασμό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και κατέληξε με την κατάθεση στεφάνων στο μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της ελληνικής Βουλής. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η βουλευτής κυρία Χαρά Καφαντάρη, τη ΝΔ, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο κ.Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι και ο κ. Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων. Από τον Πειραιά παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεντούρης,ο κ. Γιάννης Μελάς και ο κ. Νίκος Γέμελος αντιπρόεδρος ΟΠΑΝ.




«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε νέα πράγματα και φέτος σκεφτήκαμε να καλέσουμε τα Ελληνόπουλα για να παρελάσουν στην Οδησσό που συνδέεται με την ελληνική επανάσταση και Αναγέννηση. Σκοπός μας είναι να το καθιερώσουμε και κάθε χρόνο να έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο όχι μόνο από Ουκρανία άλλα και από Ελλάδα. Έχουμε έναν Δήμαρχο εδώ ο οποίος είναι φιλέλληνας και βοηθάει αρκετά τις δράσεις μας. Αλλά και ο κόσμος στην Οδησσό αγαπάει πολύ την Ελλάδα κι έτσι δεν συναντήσαμε εμπόδια στην διοργάνωση της παρέλασης. Έχουμε εκπροσώπους όλων των κομμάτων, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν στην πόλη που ξεκίνησε η επανάσταση να μην δώσουν ένα μήνυμα ενότητας. Ο σκοπός είναι κοινός. Να πηγαίνει η Ελλάδα μπροστά", αναφέρει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος Μπούμπουρα, Βασίλης Μπούμπουρας.

Ο Δήμαρχος Οδησσού Γεννάδιος Τρουχανοβ δήλωσε «είμαστε υποχρεωμένοι να δυναμώνουμε αυτή την φιλία κάθε μέρα. Χάρη στο διπλωματικό σώμα οι σχέσεις μας είναι πιο δυνατές».

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την επέτειο αδελφοποίησης Πειραιά-Οδησσού ξεκίνησαν χθες βράδυ με την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στην κατάμεστη αίθουσα φιλαρμονικής της πόλης όπου χιλιάδες κόσμου τραγούδησαν τα τραγούδια του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή.













Αποστολή στην Οδησσό: Κατερίνα Φάκα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ