29 Μαρτίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Δεν υπάρχει ο πολιτικός απατεώνας Τσίρπας!

Ακούστε τι σκέφτηκε να κάνουν στη Θεσσαλονίκη: "Το 2019 θα είναι έτοιμο το μετρό αλλά τώρα μετά το Πάσχα θα ανοίξουν οι σταθμοί για να τους επισκέπτεται ο κόσμος"! ΜΑΛ@ΚΑ ΜΟΥ! Θα ανοίξουν οι σταθμοί του μετρό χωρίς να περνάνε τρένα... παγκόσμιο φαινόμενο ο πο@στης! 


Επικό tweet Βουλαρινου για τον ηλίθιο Πολάκη

Δείτε τι έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος για τον Πολάκη που το περίσσευμα κάθε χρόνου το πρόσθετε σαν έσοδο στον επόμενο:


Μια τρελή...τρελή καταδίωξη στο κέντρο της Λαμίας - Ο "μπόμπος" προκάλεσε πανικό - ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Λαμία όταν ένα μικρό μηχανάκι που οδηγούσε ένας νεαρός, δεν σταμάτησε σε σήμα ανδρών της Τροχαίας, στην πλατεία Λαού.

Ακολούθησε καταδίωξη στο κέντρο της πόλης, ενώ ο νεαρός οδηγός παραβίασε όλα τα "stop", μονοδρόμους και πεζόδρομους, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την δική του σωματική ακεραιότητα όσο και των ανύποπτων διερχόμενων πεζών κι οδηγών.

Να σημειωθεί ότι το μηχανάκι "μπόμπος" δεν έφερε πινακίδες, ενώ ο οδηγός παρά το γεγονός ότι δεν είχε σταματήσει στο αρχικό σήμα, ξαναπέρασε μπροστά από τους αστυνομικούς προκαλώντας τους να τον καταδιώξουν.

Η καταδίωξη κατέληξε στο Παγκράτι και τις γραμμές του τρένου και στη συνέχεια ο άνδρας χάθηκε στα στενά των οδών.

Δείτε το βίντεο:

Βενιζέλος: Ο τίτλος της Εστίας είναι χυδαίος και υπονομευτικός των εθνικών θέσεων

Για «επαγγελματίες πατριδοκάπηλους που με το ένα χέρι συνεργάζονται με το ΣΥΡΙΖΑ στη νομή της εξουσίας και με το άλλο χέρι σηκώνουν τα λάβαρα του ανέξοδου εθνικολαϊκισμού στο Μακεδονικό» μιλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία» που αναφέρεται στις δηλώσεις του για το Μακεδονικό σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει για το δημοσίευμα που τιτλοφορείται: «Βενιζέλος: Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική!»:

«Η εφημερίδα Εστία επιτέθηκε χθες με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις θέσεις μου για την ανάγκη προστασίας του Συντάγματος και των θεσμών, ανάγκη που καθιστά αδιανόητη και επικίνδυνη οποιαδήποτε σύμπραξη με την κυβέρνηση προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αναθεώρησης. Η Εστία εχθές ήθελε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα. Δεν βλέπει εμπόδια σε αυτό.

Σήμερα, στο πρωτοσέλιδο κεντρικό θέμα της αναφέρεται στα όσα δήθεν είπα προχθές στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών κατά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ν. Μέρτζου για το Μακεδονικό στην οποία μετείχα με τους κκ. Ν. Κοτζιά και Στ. Θεοδωράκη, προκειμένου να μου επιτεθεί, επειδή υποστηρίζω την πολιτική που ακολούθησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1993 έως σήμερα και την πολιτική που εξέφρασα διεθνώς ως Υπουργός των Εξωτερικών της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013-2015. Η Εστία σήμερα δεν θέλει καμία σύμπτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ονοματολογικό. Ο τίτλος μάλιστα είναι χυδαίος και υπονομευτικός των εθνικών θέσεων.

Αυτό που εξήγησα απευθυνόμενος σε πολλούς παρόντες ξένους διπλωμάτες είναι ότι το σύνθημα «η Μακεδονία είναι Ελληνική» ή «η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική» δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις για την πΓΔΜ ή τις περιοχές της Βουλγαρίας και της Αλβανίας που ανήκουν γεωγραφικά και ιστορικά στη Μακεδονία, αλλά ότι η Ελληνική Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δήθεν αλυτρωτισμού ή αμφισβήτησης από κανένα.

Υπάρχουν κάποιοι που διαφωνούν με αυτό; Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να κατηγορείται η Ελλάδα ως χώρα αναθεωρητική για τα υφιστάμενα σύνορα και με τον τρόπο αυτό να υπονομεύεται διεθνώς η αξιοπιστία της ελληνικής επιχειρηματολογίας για το ονοματολογικό;
​ ​Προφανώς υπάρχουν, πρόκειται για τους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους που με το ένα χέρι συνεργάζονται με το ΣΥΡΙΖΑ στη νομή της εξουσίας, στον εκβιασμό των θεσμών και στον οικονομικό τυχοδιωκτισμό, ενώ με το άλλο χέρι σηκώνουν τα λάβαρα του ανέξοδου εθνικολαϊκισμού στο Μακεδονικό αλλά δεν ενοχλούνται από την παντελή αμηχανία της κυβέρνησης ως προς την τουρκική στρατηγική».

Δείτε το πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ που προκάλεσε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου

 estia_29_3

«Ντου» του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ στο Ψυχικό

«Παρέμβαση» στο σπίτι τις πρέσβειρας του Ισραήλ στην Αθήνα έκανε λίγο μετά τις 19:00 της Πέμπτης ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια και... λάδια, ενώ φώναξαν συνθήματα διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.


Σε κείμενο που ανήρτησαν στο indymedia αναφέρουν:

«Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν,το Παλαιστινιακό,αποτελεί ένα πολυδιάστατο ζήτημα που γνωρίζει εξάρσεις και υφέσεις. Ωστόσο,για εμάς,η διαρκής στήριξη ενός τόσο αξιοσέβαστου και αξιοπρεπούς αγώνα,αποτελεί βασικό μας μέλημα. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε σήμερα να βρεθούμε στην οικία της πρέσβειρας του Ισραήλ στην Ελλάδα. Η σημερινή κατάσταση στη Παλαιστίνη δεν μας είναι άγνωστη. Αυτή η εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης που πραγματώνεται επί σειρά ετών,δείχνει να αναζωπυρώνεται με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ,ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μια τέτοια κίνηση,δίνει για άλλη μια φορά το έναυσμα ώστε οποίος-α διαφωνήσει ή αντισταθεί γενικότερα,να βρεθεί αντιμέτωπος με βίαιους διωγμούς και διώξεις. Αυτό συνέβαινε άλλωστε κάθε φορά που ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικούσε το δίκιο του.

Ο Ρουβίκωνας θεωρεί πως ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν χάνει το συμβολικό νόημα που έχει εδώ και δεκαετίες. Έτσι θα στεκόμαστε διαρκώς αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους,με όποιον τρόπο μπορούμε,με όσα μέσα διαθέτουμε. Η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ,δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»

ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΡΕΜΑΛΙΑ! Βουλή: Τροπολογία εξαιρεί τους αποσπασμένους σε ευρωβουλευτές από την κινητικότητα

Την κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του… άγχους των αποσπασμένων – Καταργείται η τριετής διάρκεια απόσπασης λίγο πριν συμπληρωθεί το χρονικό όριο

Τροπολογία για την αντιμετώπιση του… άγχους των αποσπασμένων υπαλλήλων σε βουλευτές, ευρωβουλευτές και κομματικά γραφεία κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση.

Όπως υποστήριξε η κυρία Μαρία Θελερίτη, που εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής τη διάταξη «η ρύθμιση επαναφέρει τους παλιούς νόμους για τις αποσπάσεις σε γραφεία πολιτικών καθώς οι νεότεροι νόμοι έθεταν χρονική διάρκεια και υπήρχε σύγχυση ως προς τις αποσπάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αγωνία και στους αποσπασμένους των γραφείων μας».

Σύμφωνα με άλλο βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος που υπογράφει την τροπολογία, η διάταξη έρχεται να καταργήσει την τριετή διάρκεια απόσπασης, αφού τους επόμενους μήνες θα συμπληρωθεί το χρονικό όριο και οι αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών και κομμάτων θα έπρεπε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους.

Ερωτήματα για τον υπεύθυνο της τροπολογίας 

Ωστόσο, φαίνεται πως ούτε οι υπογράφοντες βουλευτές γνωρίζουν τα ακριβή αποτελέσματα της τροπολογίας που εισηγούνται, δημιουργώντας υπόνοιες πως ανέλαβαν την κατάθεσή της γιατί το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη νομοθέτησης.

Οι αποσπασμένοι εξαιρούνται από την κινητικότητα 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της κρατικής μηχανής που γνωρίζουν άριστα τις διαδικασίες απόσπασης, η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει και τους αποσπασμένους σε ευρωβουλευτές, στον Ευρωπαίο επίτροπο και στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προστατευτικό πλαίσιο που τους εξαιρεί από την κινητικότητα. Υπενθυμίζεται ότι νόμος του 2013 προέβλεπε την εξαίρεση από την κινητικότητα των αποσπασμένων σε υπουργικά, βουλευτικά και κομματικά γραφεία

Αναλυτικά η τροπολογία έχει ως εξής:

Τροπολογία-Προσθήκη

στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Ι) Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, ΙΙ) Ενσωμάτωση της 2005/214/ΔΕΥ απόφασης – πλαίσιο, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση – πλαίσιο 2009/299/ΔΕΥ, σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης επί χρηματικών ποινών και ΙΙΙ) Άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

ΘΕΜΑ: Απόσπαση υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η διάθεση τους.

Αιτιολογική Έκθεση

Για την υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του έργου των γραφείων των βουλευτών και κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1878/1990 (Α΄ 33) και των άρθρων 2 και 3 του ν. 1895/1990 (Α΄ 116) η απόσπαση υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διάθεσή τους στα ανωτέρω γραφεία με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Οι ανωτέρω αποσπάσεις εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του ν. 4440/2016 (Α΄ 224).

Τροπολογία- Προσθήκη

Άρθρο....

Η περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 4440/2016 (Α΄ 224) αντικαθίσταται από την έναρξη ισχύος της ως εξής:

«α) σε πολιτικά γραφεία του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98), σε γραφεία αιρετών σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, στην Προεδρία της Δημοκρατίας , στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να διατεθούν, βάσει ειδικών διατάξεων, σε γραφεία Κομμάτων και Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018

Οι προτείνοντες βουλευτές

Μπαλλής Συμεών

Γκιόλας Ιωάννης

Θελερίτη Μαρία

Πρατσόλης Αναστάσιος

Σταμπουλή Αφροδίτη

Στέφος Ιωάννης

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τζαμακλής Χαρίλαος

Η ΝΔ απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση: Ευχαριστούμε που υπενθυμίζει τις θέσεις μας

«Ευχαριστούμε πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ που υπενθυμίζει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη μιας ευρείας και τολμηρής συνταγματικής αναθεώρησης, που ισχύουν βέβαια στο ακέραιο».

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Τον ευχαριστούμε επίσης που υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρώτος από όλους, μίλησε για την ανάγκη μια γενναίας αλλαγής του καταστατικού χάρτη, ανάγκη την οποία ασφαλώς και  εξακολουθεί να υποστηρίζει», προσθέτει η Πειραιώς και τονίζει: «Αυτό που μάλλον δεν κατανοεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, ενώ οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας στηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν - ακόμη - να γίνουν πράξη λόγω των δικών του ιδεοληψιών και των σημερινών κοινοβουλευτικών συσχετισμών».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση με αφορμή την άρνηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να συζητηθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην παρούσα φάση. Στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως μέχρι πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υπογραμμίσει την ανάγκη να αναθεωρηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η σημερινή άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με την αναγκαιότητα έναρξης της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση προκαλεί, αν μη τι άλλο έκπληξη. Κι αυτό διότι ο ίδιος, την περίοδο που είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, είχε εκφραστεί ρητά υπέρ της συγκεκριμένης διαδικασίας.

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ! Novartis ΤΕΛΟΣ: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν το φάκελο στη Δικαιοσύνη -ΝΔ: Ολοκληρώνεται η σκευωρία

Στη δικαιοσύνη επιστρέφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και της δωροληψίας προκειμένου να ερευνηθούν από τους δικαστικούς λειτουργούς κρίνοντας ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να τα διερευνήσει.

Πράγμα που σημαίνει κατά την λογική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα συγκεκριμένα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί και δεν εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε αυτό κατέληξαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας οι οποίοι συνεδρίασαν  σήμερα το απόγευμα. Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 17 Απριλίου οπότε και θα διατυπωθεί αναλυτικά το σκεπτικό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσον αφορά την μη αρμοδιότητα της Βουλής για την εξέταση των συγκεκριμένων αδικημάτων.

Στη  συνέχεια όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας θα ξεκινήσει διαδικασία για τη σύνταξη του πορίσματος  της επιτροπής προκειμένου αυτό να συζητηθεί στην ολομέλεια. Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα η πρόθεση των μελών της πλειοψηφίας είναι να καλέσουν και τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που αποχώρησαν προκειμένου να συμβάλλουν με τις δικές  θέσεις στην τελική σύνταξη του πορίσματος το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί στην ολομέλεια για συζήτηση.  Στη συνέχεια η όλη υπόθεση  θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη προκειμένου εκείνη πια να συνεχίσει την έρευνα και την διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγές ΝΔ: Ολοκληρώνεται η σκευωρία

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τα όσα είπαν οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέφεραν ότι «ολοκληρώνεται η σκευωρία».  Μάλιστα για την άποψη των βουλευτών της πλειοψηφίας ότι και τα αδικήματα  της  δωροδοκίας και της δωροληψίας θα επιστραφούν για διερεύνηση στην δικαιοσύνη και άρα δεν έχουν παραγραφεί ανέφεραν  ότι υπάρχει ισχυρή νομολογία περί του αντιθέτου τόσο από τον Άρειο Πάγο όσο και από το εφετείο Αθηνών και  θύμιζαν ότι στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου η τότε προανακριτική επιτροπή το αδίκημα της δωροδοκίας το είχε θεωρήσει παραγεγραμμένο και εμπίπτον  στα υπουργικά καθήκοντα.

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ ΕΝΩ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ! Υπ. Εργασίας κατά ΝΔ: Στο κενό η προσπάθειά της να υπονομεύσει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση

Για «πόλεμο λάσπης σχετικά με το διορισμό νέου διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» κατηγορεί την ΝΔ, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «το κόμμα-πυλώνα ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ».

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η ΝΔ «δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση», προσθέτοντας όμως πως «η προσπάθεια θα πέσει στο κενό».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες δύο ημέρες η ΝΔ επιδόθηκε σε έναν πόλεμο λάσπης σχετικά με το διορισμό νέου Διοικητή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος οδήγησε στην απόσυρση από τη διαδικασία τον κ. Ευστάθιο Μαρίνο για λόγους ευθιξίας.

Το κόμμα- πυλώνας ενός πολιτικού συστήματος που ταυτίστηκε με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, με τεράστια σκάνδαλα και απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, το κόμμα που έφτασε να μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιώντας το ΚΕΕΛΠΝΟ ως ταμείο μαύρου πολιτικού χρήματος, έχει το θράσος να αμφισβητεί την ηθική της κυβέρνησης με ανυπόστατα και χυδαία ψεύδη.

Το κόμμα που βύθισε στα χρέη και την ανυποληψία τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δέχεται ότι το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης ανασυντάσσεται και ανακτά την αξιοπιστία του. Για το λόγο αυτό δίνει διαπιστευτήρια με κάθε τρόπο σε ιδιωτικά συμφέροντα και υπονομεύει τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Η προσπάθειά του θα πέσει στο κενό».

Αποκάλυψη: Η εταιρία του λαμίγιου δεν έχει δημοσιεύεσει ισολογισμούς από το 2015... που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Τελικά το φιάσκο και ο πολιτικός διασυρμός με την υπόθεση του Ευστάθιου Μαρίνο που η κυβέρνηση ΔΕΝ κατάφερε τελικά να τοποθετήσει στον ΕΦΚΑ (γεγονός πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά) φαίνεται να έχει και συνέχεια.

Αφού πλέον προκύπτει και μια σειρά πολύ σοβαρών ερωτημάτων, που αγγίζουν ΑΜΕΣΑ την διοίκηση του ΗΔΙΚΑ και προσωπικά τον Πρόεδρο του Αναστάσιο Τάγαρη και δεν είναι διόλου απίθανο να απασχολήσουν και αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές!

Τι εννοούμε; Μα τις αποκαλύψεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο η ΗΔΙΚΑ (η Ανώνυμη Εταιρεία «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» ο πρόεδρος της οποίας Α.Τάγαρης τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση) έδινε «δουλειές» στην  «Safecape ΕΠΕ».

Στην εταιρεία της οποίας διαχειριστής και μέτοχος ήταν, μόλις μέχρι πριν τρεις μέρες (!), ο  Ευστάθιος Μαρίνος ο οποίος προοριζόταν για την θέση του Προέδρου του ΕΦΚΑ.

O Lykavitos.gr λοιπόν σήμερα προχώρησε σε μια πρώτη έρευνα σε ότι έχει να κάνει με την «SafeCape EΠΕ» η οποία όπως αποκαλύφθηκε σήμερα πήρε «δουλειές» χιλιάδων ευρώ από την ΗΔΙΚΑ την περίοδο που ο Μαρίνος, ήταν και μέτοχος της «SafeCape» και σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Δείτε λοιπόν τι υπάρχει στην σελίδα με τα οικονομικά στοιχεία της «SafeCape EΠΕ», στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.



Όπως είναι ορατό (και δια… γυμνού οφθαλμού) η «SafeCape» φαίνεται να έχει δημοσιεύσει για τελευταία φορά ισολογισμό το 2015 (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία-τυχαίο άραγε;) και μετά τίποτε!

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο ΓΕΜΗ, αφού βάση του ΑΦΜ της εταιρείας φαίνεται να μην έχει κατατεθεί ή τουλάχιστον να μην έχει γνωστοποιηθεί (όπως όφειλε η εταιρεία) ο ισολογισμός για το έτος του 2016.

Άρα τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

-Υπάρχει ισολογισμός της Εταιρείας «SafeCape» για το 2016;

-Είναι η εταιρεία  «SafeCape» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΗ έτσι ώστε να παίρνει «δουλειές» χιλιάδων ευρώ από τον ΗΔΙΚΑ

– Υπάρχει και ΠΟΛΤΙΚΗ- ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Προέδρου της ΗΔΙΚΑ Τάγαρη στην περίπτωση που αποδειχθεί πως η «SafeCape ΕΠΕ» του συμβούλου του Μαρίνου έπαιρνε «δουλειές» χωρίς να έχει καταθέσει ισολογισμό και χωρίς να είναι (πιθανώς) φορολογικά ενήμερη;

Φανταζόμαστε ότι τα ερωτήματα που θέτουμε είναι ΕΥΛΟΓΑ, και πιθανώς πρέπει να απασχολήσουν και κάποια αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Εάν η εταιρεία «SafeCape» έχει Ισολογισμό (εμείς δεν το γνωρίζουμε-ακόμη- αυτό) αλλά δεν τον έχει υποβάλλει στο ΓΕΜΗ και δεν τον έχει δημοσιοποιήσει στην σελίδα της, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Εάν όμως η «SafeCape» δεν έχει Ισολογισμό για το 2016. άρα δεν είναι και Φορολογικά Ενήμερη το θέμα είναι πλέον τεράστιο.

Η δημοσιογραφική μας έρευνα συνεχίζεται…

https://www.lykavitos.gr/apokalypsi-kai-osmi-skandalou-ektos-ap

ΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ! Καμμένος: Η Τουρκία δεν πρέπει να ξεχνά ότι ηττήθηκε το 1821

«Φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Άμυνας από την Αρμενία

Ένα ακόμη μήνυμα προς την Τουρκία και ειδικότερα στον ηγέτη της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλησε να στείλει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρμενία.

Ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι η Τουρκία με τις ενέργειές της απομακρύνεται από την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι οι γείτονες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι την εποχή που επικαλούνται, γνώρισαν την ήττα από τον ελληνικό λαό, στην Επανάσταση του 1821.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αρμενία, επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018». Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Vigen Sargsyan.

Στις δηλώσεις του υποστήριξε:
«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι και πάλι στο Ερεβάν. Επισκέφθηκα τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec» και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Η έκθεση εξελίσσεται σε σημαντικό γεγονός στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας με μεγάλη προοπτική. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της επιτυχούς έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Ερεβάν είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομόλογό μου κ. Vigen Sargsyan. Είχαμε μια ευρεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και σχετικά με τις προκλήσεις ασφαλείας και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η Ελλάδα και η Αρμενία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί. Έχουμε κοινές αξίες, κοινή ιστορία, κοινά θύματα των δύο μεγάλων γενοκτονιών, του αρμενικού λαού και του ποντιακού ελληνισμού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ήδη επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας σε πάρα πολλούς τομείς με σημαντικές δραστηριότητες, μια συνεργασία η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από υψηλή ποιοτική διάσταση που επιτυγχάνεται μέσω συμπράξεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τόσο η Αρμενία, όσο και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις ασφαλείας και απειλές οι οποίες απαιτούν όχι μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή πολιτική αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Αισθάνομαι χαρά και τιμή κάθε φορά που επισκέπτομαι την Αρμενία. Αισθάνομαι ότι είμαι σε αδελφική χώρα. Οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας και οι κοινές αξίες που μοιραζόμαστε αποτελούν έναν ισχυρό δεσμό που ενώνει τους λαούς μας και μια πολύτιμη κληρονομιά για την οποία μπορούμε και οι δύο λαοί να είμαστε υπερήφανοι.

Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας είναι πολύ βαθιά ριζωμένοι στο χρόνο. Είναι ακριβώς αυτοί οι ιστορικοί και παραδοσιακοί δεσμοί που μας φέρνουν πιο κοντά.

Οι μακρόχρονοι αυτοί ιστορικοί δεσμοί σφυρηλατήθηκαν σε περιόδους που τα έθνη μας υπέστησαν διωγμούς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως την ασφάλεια και των δύο χωρών μας εγγυάται το υψηλό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεών μας και η αποτελεσματικότητά τους, η οποία αυξάνεται ακόμη περισσότερο μέσω της διεθνούς συνεργασίας, όπως ακριβώς αυτή που έχουν αναπτύξει οι δύο φίλες χώρες μας.

Ενημερώθηκα από τον Εξοχότατο κ. Υπουργό για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επιθυμία μας είναι πολύ σύντομα να βρεθεί μία ειρηνική λύση με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε:

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο.

Ευχή μας είναι η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της - και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας - ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».

ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑίοι ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ! Επίθεση από Κρέτσο στο ΚΑΣ μετά το “όχι” στο BBC για γυρίσματα στο Σούνιο

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΚΑΣ μετα την απόφασή του να μην χορηγήσει άδεια γυρισμάτων στο BBC και στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ στο Σούνιο, για την μίνι σειρά The Little Drummer Girl.

Σύμφωνα με τον κ. Κρέτσο αυτή η απόφαση του ΚΑΣ «αναδεικνύει για μία ακόμα φορά τις παθογένειες που έχουμε ως χώρα» και σημειώνει πως «πρόκειται σαφώς για διεθνή γελοιοποίηση της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του Λευτέρη Κρέτσου:

H άρνηση του ΚΑΣ να χορηγήσει άδεια γυρισμάτων στο BBC και στον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Παρκ Τσαν Γουκ στο Σούνιο, για την μίνι σειρά The Little Drummer Girl, αναδεικνύει για μία ακόμα φορές τις παθογένειες που έχουμε ως χώρα.

Μετά από την πολυετή οικονομική κρίση που ισοπέδωσε την οπτικοακουστική παραγωγή της χώρας μας, που άφησε χιλιάδες εργαζόμενους στη βιομηχανία του θεάματος άνεργους, και τους υπόλοιπους να δουλεύουν υπο-αμοιβόμενοι, σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, και την ίδια στιγμή που ολόκληρος ο ελληνικός λαός κάνει υπερπροσπάθεια για να υπερβούμε, όλοι μαζί, την περίοδο της επιτροπείας, με μία μόνο αξιολόγηση να μας χωρίζει από την οριστική έξοδο από τα μνημόνια, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αρμενίζει σε δικές του ήρεμες θάλασσες σαν να μην έχει συμβεί όλα αυτά τα χρόνια απολύτως τίποτα.

Αλλιώς δεν εξηγείται η σπουδή να απορριφθεί, με συνοπτικές διαδικασίες, και χωρίς να εξεταστούν εναλλακτικές, συμβιβαστικές λύσεις (όπως, για παράδειγμα, η δυνατότητα να γίνουν γυρίσματα νωρίς το πρωί ή σε ώρες μη αιχμής – λύσεις που πρότεινε, προς τιμήν της, η μειοψηφία) το αίτημα ενός, κατά τεκμήριο, σοβαρότατου φορέα, και ενός δημιουργού που τιμά τον τόπο μας επιλέγοντάς τον για την παραγωγή της σειράς του.

Σημειώνεται επίσης πως η προτεινόμενη ημερομηνία για τα γυρίσματα - 12η Απριλίου - είναι καθημερινή, αλλά και εκτός της σεζόν υψηλής τουριστικής κίνησης. Η δε παραγωγός εταιρεία φέρεται να πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα – με δική της επιβάρυνση – προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία για τους επισκέπτες του χώρου

Τεκμαίρεται λοιπόν πως η κακή αυτή απόφαση δεν αντανακλά τα οποιαδήποτε προβλήματα επιμελητείας, αλλά προβλήματα νοοτροπίας του φορέα που έλαβε την εν λόγω απόφαση. Εάν μάλιστα αληθεύει το ρεπορτάζ ότι υπήρξε μέλος του ΚΑΣ που εξέφρασε την άποψη ότι το περιεχόμενο της ταινίας δεν συνάδει με τον χώρο, τότε σύσσωμο το ΚΑΣ θα έπρεπε να παραιτηθεί για λόγους δεοντολογίας. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα της Ε.Ε, εν έτει 2018, να γίνονται προσπάθειες να ασκηθεί τέτοιου είδους λογοκρισία ανάλογα με τις καλλιτεχνικές προτιμήσεις του καθενός.

Έτσι, ενδεχομένως, χάθηκε πριν από δύο χρόνια κι ένα άλλο σήριαλ του BBC, το The Night Manager, με πρωταγωνιστή το Χιού Λώρι, γνωστό σε όλους μας από τη δημοφιλή ιατρική σειρά Dr. House, το οποίο εντέλει γυρίστηκε στην Μαγιόρκα της Ισπανίας. Η εν λόγω σειρά, η οποία είχε πολλούς κοινούς συντελεστές με το The Little Drummer Girl και βασιζόταν επίσης σε μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ, απέσπασε βραβείο Χρυσής Σφαίρας και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε τώρα γίνονται τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου.

Σημειώνεται, τέλος, πως δεν έχουν περάσει ούτε τρεις ημέρες από την ανακοίνωση του επενδυτικού κινήτρου για την προσέλκυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας από το ΥΨΗΠΤΕ, ενός κινήτρου που αγκαλιάστηκε αμέσως από την καλλιτεχνική κοινότητα και την αγορά των οπτικοακουστικών παραγωγών. Δηλώσαμε τότε πως η Ελλάδα είναι πλέον film friendly. Φευ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά, έρχεται ένα άλλο θεσμικό όργανο να διαψεύσει, όχι εμάς, αλλά τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων των καλλιτεχνών, των τεχνικών και των χιλιάδων επαγγελματιών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με τα οπτικοακουστικά. Πρόκειται σαφώς για διεθνή γελοιοποίηση της χώρας.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνδέσμους, ομοσπονδίες, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Υπουργείο Πολιτισμού, τα κόμματα της Βουλής αλλά και τους πολίτες, να πάρουν θέση.

Θέλουμε πραγματικά την ενδυνάμωση του κλάδου των οπτικοακουστικών στην Ελλάδα, με σεβασμό στον τόπο μας και τις προοπτικές δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξής του;

Θέλουμε να προσελκύσουμε κινηματογραφικές παραγωγές, δίνοντας δουλειά σε τεχνικούς, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, στους ταλαντούχους νέους της χώρας μας;

Είναι οι οπτικουακουστικές παραγωγές όχημα ανάπτυξης του τουρισμού αλλά και της συνέργειας μεταξύ τοπικών συνεργείων και ξένων εταιρειών;

Είναι οι οπτικοακουστικές παραγωγές μία από τις βαριές βιομηχανίες του μέλλοντος την οποία η χώρα οφείλει να αναδείξει;

Είναι σημαντική η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό με το απέραντο κάλλος και το φως της, της χώρας που γέννησε το δράμα και το θέατρο, αλλά και της χώρας που παραμένει δυνατή και λειτουργική παρά τις δυσκολίες που πέρασε;

Θέλουμε να έρχονται μεγάλες οπτικοακουστικές παραγωγές στη χώρα μας και να γίνει η Ελλάδα ένας φιλικός τόπος εγκατάστασης επενδύσεων στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο;

Εάν η απάντηση και άλλων φορέων στα παραπάνω είναι αρνητική - γιατί το ΚΑΣ έδωσε ήδη την απάντησή του- τότε θα πρέπει να υπάρξει και σαφής αιτιολόγηση , αλλά και ανάληψη των σχετικών ευθυνών.

Θα πρέπει να εξηγηθεί ευθαρσώς στους Έλληνες πολίτες ποια από τα παρακάτω στοιχεία που κατέθεσε η παραγωγή της σειράς τους ενοχλούν, και ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους στέλνουν μείζονες οπτικοακουστικές παραγωγές σε άλλες χώρες.

THE LITTLE DRUMMER GIRL

Βασικά μεγέθη και πληροφορίες

Στόχος: η προβολή της σειράς από ογδόντα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.

Προϋπολογισμός δαπανών για τα γυρίσματα στην Ελλάδα: πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Συνολική διάρκεια εργασιών στην Ελλάδα: 5 μήνες.

Σύνολο ελληνικού συνεργείου: περίπου 100 άτομα.

Σύνολο αγγλικού συνεργείου και ηθοποιών: περίπου 100 άτομα.

Σύνολο Ελλήνων βοηθητικών ηθοποιών: πάνω από 1.000 άτομα.

Σύνολο διανυκτερεύσεων αγγλικού συνεργείου και ηθοποιών στην Αττική: πάνω από 4.000.

Σύνολο διανυκτερεύσεων ελληνικού συνεργείου σε ξενοδοχεία σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής: πάνω από 1.500.

Συνεργασία με εκατοντάδες μικρές / μεσαίες επιχειρήσεις και προμηθευτές για αγορά και ενοικίαση εξοπλισμού, ενοικίαση χώρων γυρισμάτων και βοηθητικών χώρων, ενοικίαση αυτοκινήτων, παροχή μεγάλης ποικιλίας υπηρεσιών κ.ά.

Μεταφορά πολύτιμης διεθνούς τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο ελληνικό κινηματογραφικό συνεργείο.

Αργος: Πληρώνουν 20.000 ευρώ για «βραδιά κατάνυξης» τη Μ.Παρασκευή με Γαϊτάνο-Μπάση [εικόνες]

Την απόφαση να διαθέσει το ποσό των 20.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις της Μεγάλης Παρασκευής πήρε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αργους-Μυκηνών.

Οπως αναφέρει η απόφαση: «Βραδιά βαθιάς κατάνυξης και προσμονής για την Ανάσταση την Μεγάλη Παρασκευή στις 9:00μ.μ. στην συνάντηση των Επιταφίων στην πόλη του Άργους στην πλατεία Αγίου Πέτρου. Ο Πέτρος Γαϊτάνος και ο Δημήτρης Μπάσης θα ψάλουν ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής». Γνωστοποίησαν δε ότι για το σκοπό αυτό θα διατεθεί το ποσό των 20.000 ευρώ για την Μεγάλη Παρασκευή.

Από την πλευρά της ΚΕΔΑΜ αναφέρουν ότι διαθέτουν το ποσό των 20.000 ευρώ, αν και πέρυσι αντίστοιχα ξοδεύτηκαν μόλις τα 12.000 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ).

Η αφίσα:



Το απόσπαμα της απόφασης:



Η απόφαση της ΚΕΔΑΠ

Το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Πέτρο Γαϊτάνο

Το ιδιωτικό συμφωνητικό με τον Δημήτρη Μπάση

Ο Μπουφόν υποκλίνεται σε μπασκετμπολίστα της ΑΕΚ για το... μπλονζόν [βίντεο]

Ο Γιανούλης Λαρεντζάκης της ΑΕΚ έκλεψε την παράσταση με το εκπληκτικό κλέψιμο-μπλονζόν, ως τερματοφύλακας, στον αγώνα της Ενωσης με την Στρασμπούρ για το Basketball Champions League χθες και πολλοί τον παρομοίασαν με τον σπουδαίο Ιταλό τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους είδε τη φάση και φρόντισε να αποθεώσει τον διεθνή γκαρντ, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram! «Εγώ τέτοια επέμβαση δεν έκανα ποτέ! Καλή δουλειά Γιαννούλη Λαρεντζάκη», έγραψε χαρακτηριστικά!

Το εντυπωσιακό κλέψιμο του «Λάρυ» έφτασε μέχρι και τις ΗΠΑ, καθώς το «Bleatcher Report» έκανε ειδική αναφορά στην πολύ όμορφη φάση που χάρισε ο άσος της AEK.

Με VAR του χρόνου η Super league!

Μεταξύ άλλων στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ επικυρώθηκε η χρησιμοποίηση του Video Assistant Referee (VAR) στους αγώνες της Super league από τη νέα αγωνιστική περίοδο (2018-2019).

Mία είδηση υπό άλλες συνθήκες ιδιαίτερα σημαντική, αλλά που προέκυψε εν μέσω της φουρτούνας για τον κίνδυνο του Grexit και περνά στη σκιά του.

Αναλυτικά τι αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. επικύρωσε τη νέα δομή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας:

Επικεφαλής: Βίτορ Μέλο Περέιρα

Νέο Μέλος / Επαγγελματικά πρωταθλήματα: Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν

Μέλος / UEFA Convention Project Leader: Σταύρος Τριτσώνης

VAR Project Leader: Μιχάλης Κουκουλάκης

Μέλος / Γ΄εθνική – Γυναικείες διοργανώσεις – Υποδομές: Δημήτριος Καλύβας

Μέλος / Παρατηρητές Διαιτησίας: Ιωάννης Τσαχειλίδης

Συνεργάτης ΚΕΔ: Νικόλαος Ιωσηφόγλου

Συνεργάτης ΚΕΔ, Εκγύμναση Διαιτητών: Βασίλης Λώλης

Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Κύρος Βασάρας

Η Ε.Ε. επικαιροποίησε και οριστικοποίησε την απόφαση για την χρήση του VAR τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι χειριστές θα οριστούν από την ΚΕΔ, καθώς η συνολική διαδικασία περιλαμβάνεται στα καθήκοντα του κ. Περέιρα.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων ψηφίστηκε ομόφωνα το μέλος της Ε.Ε. κ. Λεωνίδας Θωμαΐδης.

Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 20.000 ευρώ προς την ΕΠΣ Λακωνίας λόγω καταστροφής από πυρκαγιά των γραφείων της».

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτά γιατί δεν τα έλεγε στο τραπεζάκι στο Σύνταγμα;

Τσακαλώτος: Δεν είναι πανάκεια η μείωση των φόρων



https://twitter.com/omadaalithias

Επενδύσεις 2 δισ. στην Ελλάδα για ανάπτυξη οπτικών ινών... ΟΧΙ ΤΟ ΞΝΘΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ αλλά ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ του ΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΛΑ

Με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Telekom, Τιμ Χέτγκες, και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής.

Στην συνάντηση οι επικεφαλής της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ ενημέρωσαν τους κυρίους Τσίπρα και Παππά πως ο όμιλος ΟΤΕ θα επενδύσει στην ελληνική οικονομία 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα έτη.

Μία από τις βασικές επενδύσεις θα αφορά στην ανάπτυξη οπτικών ινών σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

Για επένδυση που αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της», κάνει λόγο, μέσω Twitter ο κ. Τσίπρας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χέτγκες ανέφερε πως ο γερμανικός όμιλος έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για τη δέσμευση της Deutsche Telekom να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 5% του ΟΤΕ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, με τίμημα που θα ανέλθει στο ποσό των 284 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του 5%, η συμμετοχή του γερμανικού ομίλου στον ΟΤΕ θα ανέλθει σε ποσοστό 45%.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/370040/ependuseis-2-dis-stin-ellada-gia-anaptuxi-optikon-inon-etoimazei-o-ote/

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ! Το πανεπιστήμιο Κρήτης αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Ρίχτερ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα την αφαίρεση του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα από τον Καθηγητή κύριο H.A. Richter, ειδικότερα σύμφωνα με την απόφασή της αυτή :

"Η Σύγκλητος επαναβεβαιώνει τις αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ότι αφορά στην απονομή του τίτλου του επιτίμου διδάκτορα, δηλαδή την επιστημονική αριστεία, το ακαδημαϊκό ήθος, την εξαιρετική συμβολή στην πρόοδο της επιστήμης και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση η απονομή του τίτλου δεν συνεπάγεται υποχρέωση του τιμωμένου να συμφωνεί σε ζητήματα τρέχουσας πολιτικής με την διοίκηση του ΠΚ, το Τμήμα που τον πρότεινε, ή την Ελληνική πολιτεία.

Η Σύγκλητος, λόγω του μέχρι πρόσφατα ισχύοντος θεσμικού πλαισίου δεν είχε ποτέ συζητήσει την απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης για απονομή του τίτλου στον Καθηγητή κ. H.A. Richter,

Η Σύγκλητος αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα κατά τη σημερινή συνεδρίασή της μετά την παραπομπή του σε αυτήν από την Κοσμητεία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ιδρύματος και μετά από δύο ομόφωνες αποφάσεις του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για αφαίρεση του τίτλου

έλαβε υπόψιν

[α] τη δημόσια απαξιωτική για το ελληνικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης δημόσια τοποθέτηση του Καθηγητή H.A. Richter, μετά την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα όπως επισημαίνεται στις αποφάσεις του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης η οποία δεν είναι ανεκτή, προσβάλει το ίδρυμα και έχει ως συνέπεια την τρώση του κύρους του

[β] το γεγονός ότι η Σύγκλητος ως το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Ιδρύματος έχει την ευθύνη και την υποχρέωση της προάσπισης του ακαδημαϊκού κύρους του

αποδέχεται την επί δύο φορές ομοφώνως ληφθείσα απόφαση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για την αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον καθηγητή κ. Richter και αποφασίζει ομόφωνα την αφαίρεσή του".

Πηγή: cretalive.gr

Βίντεο: Συνέλαβαν μεθυσμένη γυναίκα επειδή ασέλγησε σε... «πασχαλιάτικο κουνελάκι»

Άρχισε να τρίβεται πάνω του και να το χαϊδεύει τολμηρά, χωρίς να υπολογίζει καν ότι την έβλεπαν παιδιά

Τη διαχυτικότητά της με ένα «πασχαλιάτικο κουνελάκι» πλήρωσε μια 54χρονη γυναίκα από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία - έχοντας καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ - θεώρησε καλή ιδέα να δώσει ένα... ακατάλληλο sex show με έναν μεταμφιεσμένο άνδρα, και μάλιστα μπροστά στα μάτια αρκετών σοκαρισμένων παιδιών.

Η Ladonna Hughett συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για προσβολή της δημοσίας αιδούς, μετά από καταγγελία άγνωστου που ανέφερε ότι μια μεθυσμένη γυναίκα παρενοχλούσε σεξουαλικά έναν εργαζόμενο σε πάρκο ψυχαγωγίας, ο οποίος είχε μεταμφιεστεί σε πασχαλιάτικο κουνελάκι για να φωτογραφηθεί μαζί με τα παιδάκια.

Όταν η 54χρονη προσέγγισε τον «κούνελο» για να φωτογραφηθεί μαζί του, άρχισε να τον χαϊδεύει σε διάφορα σημεία του σώματός του και να τρίβεται πάνω του, χωρίς να συνειδητοποιεί - όπως φαίνεται - ότι οι χυδαίες πράξεις της είχαν μάρτυρες πολλούς ανήλικους.

Καμία προσπάθεια του μεταμφιεσμένου άνδρα να τη σταματήσει δεν απέδωσε καρπούς και το τολμηρό σεξ σόου σταμάτησε μόνο όταν κατέφθασαν οι αστυνομικοί και τη συνέλαβαν, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Όπως έγινε γνωστό η μεθυσμένη γυναίκα παρέμεινε υπό κράτηση για οκτώ περίπου ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη. Όσο για το «θύμα» της, φαίνεται πως αποφάσισε στο κλίμα των γιορτών να τη συγχωρήσει και να μην υποβάλει μήνυση για την... επίθεση στοργής που δέχτηκε από εκείνη.

Μαίνεται ο νέος "Ψυχρός Πόλεμος" - Η Ρωσία απελαύνει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες και κλείνει το προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη

Η Ρωσία ανακοίνωσε απόψε ότι προχωρά στην απέλαση 60 Αμερικανών διπλωματών ενώ θα κλείσει και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη, σε αντίποινα για τις απελάσεις Ρώσων με αφορμή την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι η χώρα του θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες που απέλασαν Ρώσους διπλωμάτες τις τελευταίες ημέρες.
Η Μόσχα πρότεινε επίσης την έκτακτη σύγκληση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου και ελπίζει ότι θα διεξαχθεί μια "ειλικρινής συζήτηση", είπε ο Λαβρόφ.

Πόσο είναι η ζημιά στο ΓΑΥΔΟΣ;

Στα 55.000 ευρώ εκτιμάται η ζημία που προκλήθηκε στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης από την τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη.

"Αναφορικά με το συμβάν του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 090) "ΓΑΥΔΟΣ" του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από τουρκική ακταιωρό, σημειώνεται ότι το κόστος αποκατάστασης των φθορών που προκλήθηκαν ανέρχεται στις 55.000 ευρώ περίπου", αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής.

Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημερώνοντας ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/370045/sta-55000-euro-anerhetai-i-zimia-sto-gaudos-/

Εξεταστική για την Υγεία: Εκτακτη συνεδρίαση για τα έγγραφα Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεδριάζει αύριο στις 10:00, εκτάκτως, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014.

Θέμα της έκτακτης συνεδρίασης είναι ο διορισμός πραγματογνώμονα που θα εξετάσει τα στοχεία και τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Βουλής, θα διεξαχθεί συζήτηση και θα ληφθεί απόφαση «για διορισμό πραγματογνώμονα με αντικείμενο την εξέταση των οικονομικών απολογισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου στοιχείου υπάρχει, σύμφωνα με τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 143 επ. του Κανονισμού της Βουλής και 183, 187 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Ιβάν Σαββίδης: «Να κοιταχτούμε στα μάτια με εκείνους που δήθεν απείλησα»!

Τι είπε ο Ιβάν Σαββίδης στους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τιμωρία του, την εμπιστοσύνη που έχει στη δικαιοσύνη και το μήνυμα που έστειλε σ’ όλους όσοι ένιωσαν να απειλούνται από τον ίδιο

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε με τους συνεργάτες του για την προσωπική του τιμωρία και μεταξύ άλλων τους ανέφερε:

«Κανείς δεν μπορεί να μου επιβάλλει μεγαλύτερες τιμωρίες από αυτές που βάζω εγώ στον εαυτό μου. Η κουβέντα για το θέμα αυτό θα σταματήσει εδώ, εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη. Θα περιμένω με ενδιαφέρον κάποια στιγμή να κοιταχτούμε στα μάτια με εκείνους που δήθεν απείλησα κι εγώ θα έχω καθαρή τη συνείδησή μου».

Ο Ιβάν Σαββίδης παρέμεινε ήρεμος, μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας, σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται (όπως έτρεξαν διάφοροι να υποθέσουν....)να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, ενώ όπως τόνισε στην επαφή που είχε με τους ανθρώπους της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, στόχος όλων είναι να κοιτάξουν και να προχωρήσουν μπροστά, με πρώτο βήμα την ενίσχυση της ομάδας!

Πηγή:www.gazzetta.gr

Τι ειπώθηκε στο ΔΣ της ΕΠΟ για το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου - Τι ζητά η FIFA για να αποφύγουμε το Grexit

Υπό τη σκιά της εισήγησης του Χέρμπερτ Χούμπελ για Grexit συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παρουσία των εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA Έντι Ντερβισάι και Μάριου Γεωργίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΕΠΟ, ο κ. Ντερβισάι ενημέρωσε την Ε.Ε. αναφορικά με το περιεχόμενο της εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ομοσπονδιών-Μελών της FIFA κ. Αχμάντ, βάσει της οποίας "η Επιτροπή Παρακολούθησης ομόφωνα εισηγείται την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA".

"Βασική προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η λίγκα. Υπάρχει κίνδυνος για την εικόνα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί, να είμαστε σκληροί και να στείλουμε μήνυμα ότι παίρνουμε μέτρα κατά της βίας. Απαιτούνται ενέργειες. Υποστηρίζουμε και εμπιστευόμαστε πλήρως τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και το έργο του.

Ζητούμε αναλόγως να τον στηρίζει και να ενεργεί μαζί του το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Θέλουμε την υποστήριξη και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει η λίγκα να ολοκληρωθεί ομαλά και να δούμε πράξεις κι άμεσες αποφάσεις από τα δικαστικά όργανα. Να δούμε ότι γίνεται πόλεμος κατά της βίας", είπε μεταξύ άλλων στην εισαγωγή του ο κ. Ντερβισάι.

Η εισήγηση αυτή αποτέλεσε αντικείμενο διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του εκπροσώπου της και των μελών της Ε.Ε.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ επεσήμανε ομόφωνα στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης "την ομοψυχία των μελών της και την αταλάντευτη βούληση να προχωρήσουν σε αλλαγές στη συνολική λειτουργία και δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα του τα επίπεδα".

Στην τελική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος υπογράμμισε: "Ουδέποτε εξεδήλωσα επιθυμία να παραιτηθώ, ούτε έχω την πρόθεση να παραιτηθώ. Φέτος στο πρωτάθλημα είχαμε ιδιαίτερο ανταγωνισμό και καθόλου εκτεταμένα επεισόδια. Δεν μπορούν τα επεισόδια να διακόπτουν το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχουν ποινές και οι αποφάσεις των οργάνων να συνετίζουν. Είναι εμφανής η ομοψυχία της Εκτελεστικής Επιτροπής και απαρέγκλιτη η βούλησή της να προχωρήσει σε τομές. Το πρωτάθλημα θα τελειώσει όπως άρχισε. Η διοίκηση θα υλοποιήσει στόχους της.

Επανεξετάζουμε το νομικό πλαίσιο για να θωρακιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Σε 7 μήνες δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τα πάντα. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει και η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λάβει σύντομα το τελικό πλαίσιο θέσεων της ΕΠΟ".

Ο κ. Ντερβισάι επέμεινε στη λήψη συγκεκριμένων σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και ζήτησε να υπάρξει πλήρες κανονιστικό πλαίσιο έως την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη διάρκεια της συνεδρίασης το κλίμα ήταν αρκετά τεταμένο. Οι δυο εκπρόσωποι της FIFA άκουσαν αρκετά παράπονα από τα μέλη του συμβουλίου, τα οποία τόνιζαν πως δεν είναι δυνατόν να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση, ειδικά όταν στην διάρκεια της σεζόν δεν υπήρχαν επεισόδια όπως στο παρελθόν. Με δύο γεγονότα σε μια τόσο ανταγωνιστική σεζόν, με αγωνιστική άνοδο, δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια απόφαση, όπως έλεγαν.

Οι άνθρωποι της UEFA ζητούν αυστηρές ποινές, ταχύτερη απονομή δικαιοσύνη και πρέπει οπωσδήποτε να φανεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καταπολεμήσει το πρόβλημα. "Πάρτε μέτρα, κάντε κάτι...", τόνιζαν συνεχώς στην ελληνική πλευρά.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε ξένους δικαστές μέσω του Τάκη Αγραφιώτη, όπως υπάρχουν ξένοι παράγοντες στη διαιτησία. Από τη μεριά της FIFA τονίστηκε πως είναι ειδικό φαινόμενο η διαιτησία και έχει αποκλειστικά ποδοσφαιρικό ρόλο. Άλλωστε, όπως τονίστηκε, απαγορεύονται οι ξένοι δικαστές, είναι και συνταγματικό το πρόβλημα, άρα δεν μπορεί να γίνει αυτό στην χώρα μας.

Στη FIFA στέκονται ιδιαιτέρως στις δηλώσεις των ξένων παραγόντων, στο τι γράφεται στα social media και στο ότι μονίμως πυροδοτείται το κλίμα. Μάλιστα, ανέφεραν στον κ. Αγραφιώτη ότι οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν να σταματήσουν ομιλία υπουργού (του Ευκλείδη Τσακαλώτου), με τον ίδιο να απαντάει πως "αυτό ήταν πάρτι του ΣΥΡΙΖΑ".

Αυτό που συμφωνήθηκε, είναι να σταλεί τις επόμενες δέκα ημέρες επιστολή από την ΕΠΟ στη FIFA με τα προβλεπόμενα μέτρα για την ομαλοποίηση της κατάστασης, ενώ θα συμφωνηθεί ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα αφορά αυστηροποίηση των ποινών για επεισόδια, στημένα παιχνίδια και χειραγώγηση αγώνων. Από τη μεριά της, η FIFA ξεκαθάρισε πως θα στείλει έκθεση με όσα ειπώθηκαν στο συμβούλιο της ΕΠΟ και θα τονίσει τη δέσμευσή της για τη λήψη μέτρων.

Η ελληνική πλευρά ανέφερε στην FIFA ότι έχει ευθύνες για την κατάσταση, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την επίβλεψή της, για να εκφραστεί ως απάντηση από την άλλη μεριά η δυσφορία για την καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, αλλά και στην υπολειτουργία της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σε κάποια στιγμή ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε πως στο Μπιλμπάο σκοτώθηκε αστυνομικός πριν από ποδοσφαιρικό αγώνα και δεν υπήρξε αποβολή χώρας από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την πλευρά της FIFA να διευκρινίζει ότι εκεί έπιασαν αμέσως τους δράστες και τους τιμώρησαν παραδειγματικά.

Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Πιο κοντά στο 2% κατεβάζει η ΤτΕ τον «πήχη» των προσδοκιών για την Ανάπτυξη το 2018

Λεκτική διαφοροποίηση Στουρνάρα για «μεταμνημονιακή στήριξη» αντί για «προληπτική γραμμή στήριξης», προκειμένου να μη χαθεί το waiver

Πιο συγκρατημένη σε σχέση με τις επίσημες κυβερνητικές προβλέψεις για την Ανάπτυξη εμφανίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος. Ενώ επισήμως το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθεωρήσει ήδη προς τα κάτω την πρόβλεψη, από 2,6% αρχικά στο Προσχέδιο Προϋπολογισμού που κατέθεσε πριν έξι μήνες, σε 2,5% στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και σε 2,3% στο προσχέδιο του νέου Μεσοπρόθεσμου πριν λίγες μέρες, σε ομιλία του ο Διοικητής της ΤτΕ κύριος Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για «Ανάπτυξη τουλάχιστον 2%» το 2018.

Όπως όλα δείχνουν, στο νέο Μεσοπρόθεσμο που θα καταθέσει ως τον Μάιο η κυβέρνηση θα φανεί πού θα πέσει τελικά ο πήχης των προσδοκιών.

Ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε και την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση για το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα μια επιπλέον στήριξη μετά το τέλος του 3ου Μνημονίου. Αντί όμως να μιλήσει και πάλι ξανά για «προληπτική γραμμή στήριξης», την φορά αυτή επέλεξε να διαφοροποιηθεί ελαφρώς φραστικά, μιλώντας για «συμφωνία στήριξης».

Όπως ανέφερε, προκειμένου να διαλύσουν πλήρως την αβεβαιότητα για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας, οι ελληνικές αρχές με τους ευρωπαίους εταίρους μας θα πρέπει να αποσαφηνίσουν τόσο τον τύπο μεταμνημονιακής εποπτείας, όσο και το κατά πόσον θα είναι διαθέσιμη οποιαδήποτε συμφωνία μεταμνημονιακής στήριξης μετά την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η απόφαση για τη θέσπιση μιας συμφωνίας στήριξης μετά το πρόγραμμα, ανταποκρίνεται στην ανάγκη εξασφάλισης ομαλής χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών (συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης του waiver) και της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση που η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας παραμείνει χαμηλότερη από επενδυτικού βαθμού και ιδιαίτερα εάν οι συνθήκες της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς επιδεινωθούν.

Πρακτικά πάντως, διατήρηση του waiver σημαίνει και συμφωνία υπό όρους, όπως επιβάλουν οι κανόνες της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τον κύριο Στουρνάρα, το βασικό ζήτημα τους ερχόμενους μήνες είναι η βελτίωση της φερεγγυότητας της χώρας, η οποία θα επιτρέψει την επιστροφή της χώρας στις χρηματοπιστωτικές αγορές υπό βιώσιμες συνθήκες μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Αυτό απαιτεί ενίσχυση την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών, που μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή των εξής δράσεων:

• Πρώτον, η οικονομική πολιτική πρέπει να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης και της τελευταίας αξιολόγησης, η οποία θα σηματοδοτήσει το τέλος του προγράμματος.

• Δεύτερον, οι ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να προσδιορίσουν λεπτομερέστερα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα αναπροσαρμογής του χρέους. Αυτό θα επιτρέψει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων με βιώσιμους όρους και θα διευκολύνει την ένταξη των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

• Τρίτον, τα «κάπιταλ κοντρόλς» θα πρέπει να αρθούν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος του ESM

• Τέταρτον, με νέες εκδόσεις ομολόγων σε συνδυασμό με εκταμιεύσεις του ΕΜΣ.

Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα χρήσιμο ένα προσωρινό αποθεματικό, ειδικά σε περίπτωση που η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας δεν έχει φτάσει έως την χαμηλότερη επενδυτική βαθμίδα μέχρι το τέλος του προγράμματος, ή και εάν η αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές παραμείνει τότε αυξημένη.

Παράλληλα πάντως με την μεταμνημονιακή εποπτεία ή και στήριξη εκ μέρους των δανειστών, το νομικό πλαίσιο της ΕΕ προβλέπει ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα παρακολουθείται τουλάχιστον μέχρις ότου εξοφλήσει το 75% των επίσημων δανείων που έχει λάβει από χώρες της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).​

Κωστής Πλάντζος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«ΑΡΧΕΙΟ-ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΗ»-Πήγε ο γκαντέμης Θεσσαλονίκη κι έμεινε η πόλη χωρίς νερό

Για τρίτη ημέρα χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη- Τι ζητά από τους καταναλωτές η ΕΥΑΘ

Παραμένουν και σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τα προβλήματα υδροδότησης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν την περασμένη Τρίτη, ύστερα από την βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, που τροφοδοτεί με νερό τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, τα συνεργεία της δουλεύουν για την αποκατάσταση της βλάβης, με τις εργασίες να εκτιμάται πως θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως επισημαίνει η Εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «ο τσιμεντένιος αγωγός διαμέτρου 1,65 μ. παρουσιάζει θραύση μεγάλου εύρους και θα αντικατασταθεί με χαλύβδινο αγωγό και τα απαραίτητα εξαρτήματα σύνδεσης. Θα προηγηθούν εργασίες προετοιμασίας του σκάμματος με τοποθέτηση πασσαλοσανίδων, απομάκρυνση του σπασμένου τμήματος όπως και των υλικών που προέκυψαν από την εκσκαφή. Η προετοιμασία αυτή πριν από την αντικατάσταση δικαιολογεί και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, για τη σύντμηση του οποίου θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια».

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης, θα επιχειρηθούν διευθετήσεις στο δίκτυο, ώστε να υπάρξει κατά το δυνατόν ισοκατανομή της διαθέσιμης ποσότητας νερού.

Μάλιστα, συνίσταται στους καταναλωτές η κατανάλωση του νερού να είναι περιορισμένη.

Πηγή: thestival

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΗ

Τον γκαντέμη, για την γκαντεμιά του οποίου δεν τολμάει να πει τίποτα, κανείς στρατευμένος κωμικός, τον παρακολουθούμε εδώ και 10 χρόνια και ιδού τι καταγράψαμε:

- το 2008 έκανε διακοπές στο Λονδίνο 10 μέρες και... συναντήθηκε με τον επί 8 χρόνια δήμαρχο, Κίνγκστον και «ήρωα» των εργατικών... λίγες μέρες μετά έγιναν δημοτικές εκλογές και ο Κίνγκστον έχασε από τον τρελό Bo Johnson

-τον Ιούνιο του 2011 είδε στη Γαλλία τον Μελανσόν... και ο Μελανσόν δεν εκλέχτηκε βουλευτής

- στις 12 Ιουνίου του 2012 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την ώρα που ξεκίναγε ο αγώνας με την Τσεχία ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική...και φάγαμε 2 γκολ σε 5 λεπτά κάνοντας ρεκόρ σε αγώνες Euro (απλά θυμίζω ότι ο "γκαντέμης" Μητσοτάκης ήταν παρών και πανηγύρισε τον τίτλο του eurobasket το 1987)!!

- στις 30 Μαίου του 2012 ο μίλησε στην Κερατέα και ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που την επισκέφθηκε! .... Μερικές μέρες μετά μεγάλη πυρκαγιά κατάκαψε την Κερατέα

- τα Χριστούγεννα του 2012 συναντήθηκε στη Βραζιλία με τον πρώην Πρόεδρο Λούλα και λίγες μέρες μετά ο γενικός εισαγγελέας της χώρας διέταξε έρευνα για το αν ο Λούλα είναι υπεύθυνος για τον χρηματισμό αντιπάλων του γερουσιαστών ώστε να ψηφίζουν τους νόμους της κυβέρνησης μειοψηφίας που είχε σχηματίσει το 2006



-Τα Χριστούγεννα του 2012 πήγε στη Αργεντινή και ξεκίνησαν λεηλασίες με 2 νεκρούς... για κερασάκι στην τούρτα εξερράγη και το ηφαίστειο Κοπαχούε μετά από 12 χρόνια

- Τον Φεβρουάριο του 2013 κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σημειώθηκε ολιγόλεπτο μπλακ άουτ

- Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει ταξίδι στη Ρωσία... την επόμενη μέρα εξερράγη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας ο μεγαλύτερος μετεωρίτης των τελευταίων 100 ετών προκαλώντας τον τραυματισμό 1500 ανθρώπων και προκαλώντας ζημιές εκ ευρώ

- Τον Απρίλιο του 2013 (2.04.2013) επισκέφθηκε την Εθνική Τράπεζα στον Γέρακα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους εργαζόμενους σημειώθηκε πάλι ολιγόλεπτο μπλάκ άουτ



-Στις 22 Αυγούστου πήγε να μιλήσει στην Κέρκυρα... πριν ξεκινήσει την ομιλία του έγινε μπλάκ άουτ και όταν επανήλθαν τα φώτα και ανέβηκε στο βήμα, είπε: "στα σκοτάδια φαίνεστε πιο καλά"... και τα γίδια χειροκρότησαν



-Στις 13 Φεβρουαρίου του 2014 ο Ιταλός Πρωθυπουργός Λέτα παραιτήθηκε αφού έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή... λίγες μέρες πιο πριν είχε συναντηθεί με τον Τσίπρα ο οποίος του εξέφρασε την υποστήριξή του για το ξεπέρασμα της κρίσης που μάστιζε την ιταλική κυβέρνηση

-Στις 7 και 8 Αυγούστου 2014 επισκέφθηκε το Άγιο Όρος...λίγο μετά την αποχώρησή του άνοιξαν οι ουρανοί και οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην ΙΜ Μεγίστης Λαύρας...

-Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 επισκέφθηκε το Βελιγράδι και ένα κομμάτι πάγου έπεσε στο κεφάλι του Υπουργού Ενέργειας που ευτυχώς φορούσε κράνος...

-Στις 17 Ιανουαρίου 2015 χάλασε το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στα Ιωάννινα μόλις επιβιβάστηκε σε αυτό ο γκαντέμης

-Στις 26 Ιανουαρίου 2015 την ώρα που ορκιζόταν με πολιτικό όρκο ελληνικό F-16 έπεσε πάνω σε ιταλικά και γαλλικά πολεμικά που ήταν έτοιμα για απογείωση με αποτέλεσμα τον θάνατο 2 Ελλήνων πιλότων και 9 Γάλλων!

-Στις 27 Ιανουαρίου 2015 αστυνομικός γκρεμοτσακίστηκε με τη μοτοσυκλέτα που τον συνόδευε φεύγοντας απ'το σπίτι του για το Μαξίμου


- Στις 28 Ιανουαρίου 2015 πήγε στο πρώτο του υπουργικό συμβούλιο με πυρετό...

- Στις 1 Φεβρουαρίου 2015 η ιδιαίτερή του πατρίδα, η Άρτα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας

- Στις 24 Μαρτίου 2015 πήγε στη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη και έπεσε αεροπλάνο της γερμανικής German Airwings το οποίο συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις παρασέρνοντας στο θάνατο τους 150 επιβαίνοντες

- Την 25η Μαρτίου εμφανίστηκε στην παρέλαση πρώτη φορά σαν Πρωθυπουργός έριξε καρέκλες...

- Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 τραυματίστηκε μετά από πτώση δικυκλιστής της ΕΛΑΣ που συνόδευε τον γκαντέμη στην Πάτρα

- Στις21 Σεπτεμβίου που ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός άνοιξαν οι ουρανοί προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε Λακωνία, Καλαμάτα, Πρέβεζα

- Στις 23 Οκτωβρίου 2015 την ώρα που ο Τσίπρας έσφιγγε το χέρι του Ολάντ στο Μαξίμου, στη Γαλλία σκοτώνονταν 42 άτομα σε σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

- Στις 19 Φεβρουαρίου 2016 ο Ολυμπιακός έχασε με αυτογκόλ από την Άντερλεχτ για τους 32 του Europa League... έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τσίπρα που είχε πάει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της ΕΕ

- Στις 8 Μαρτίου πήγε στη Σμύρνη για να τον κάνουν επίτιμο διδάκτορα και έξω από το χώρο συνάντησης με τον Νταβούτογλου Τούρκοι εργάτες έφαγαν το ξύλο της αρκούδας

- Στις 17 Ιουνίου 2016 ο Τσίπρας επισκέφθηκε τη βάση των Καναντέρ στην Ελευσίνα... μετά από λίγες ώρες ξέσπασε η μεγαλύτερη φωτιά ως τότε στη Ρόδο ενώ στις 26 Ιουνίου κατέπεσε ένα Καναντέρ.

- Στις 25 Ιουνίου ο Τσίπρας ευχήθηκε καλή τύχη στους Podemos... την επομένη έγιναν οι εκλογές και ενώ τα γκάλοπ και τα exit pool τους έδειχναν 2ους κοντά στον Ραχόι, η καταμέτρηση ψήφων τους έβγαλε τρίτους και καταϊδρωμένους


- Στις 2 Ιουλίου έφτασε στην Κίνα για 2μερες διακοπές και 2μερη επίσημη επίσκεψη... την ίδια μέρα η χώρα βούλιαξε από τις βροχές και στις πλημμύρες πνίγηκαν 186 άνθρωποι!

- Στις 6 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε στο Μαξίμου τους Ολυμπιονίκες και είπε στον Αφρουδάκη "παρακολούθησα 2 αγώνες σας... αυτούς που χάσαμε"


- Στις 12 Σεπτεμβρίου πήγε στη Θάσο και μετά από 2 μέρες ο τοπικός βουλευτής του έπαθε εγκεφαλικό αφού τον άδειασε πλήρως λέγοντας ότι δεν ήξερε που τηλεφωνούσε όταν ο ταλαίπωρος έψαχνε απεγνωσμένα τον υπεύθυνο Τόσκα να τον ενημερώσει για τη φωτιά στο νησί

- Στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 μιλούσε σε σχολείο στη Νέα Υόρκη και ένα κοριτσάκι λιποθύμησε ακούγοντάς τον

- Στις 15 Οκτωβρίου έγινε σεισμός στα Γιάννενα που μετακίνησε την Πίνδο προς τα δυτικά... 2 μήνες πριν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το χωρίο του στην Άρτα έλεγε "κάθε φορά που επισκέπτομαι τα Τζουμέρκα βλέπω μια άλλη Ελλάδα"

-BONUS Στις 4 Νοεμβρίου ο Παππάς καλεσμένος στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως πιστεύει πολύ στη νίκη του Παναθηναϊκού, ο οποίος το βράδυ έφαγε 3 γκολ και για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια μπήκαν 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο ντέρμπι με Ολυμπιακό



- Τον Μάιο ο Τσίπρας δήλωνε "ελπίζω να μη μας βρει τέτοιο κακό και γίνει ο Τράμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ"... και το Νοέμβριο έγινε



- Στις 13 Νοεμβρίου πήγε στο γήπεδο με τον Παππά να δει την Εθνική... μετά από 3 νίκες η ομάδα κατάφερε με σουτ του Τζαβέλα που μπαίνει κάθε 10 χρόνια να πάρει ισοπαλία στο 95

- Στις 25 Νοεμβρίου πήγε στην Κομοτηνή και 20 παιδιά που έφυγαν για εκδρομή στην Αθήνα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κατέληξαν στο νοσοκομείο

- Στις 13 Δεκεμβρίου 2016 επισκέφθηκε την Νίσυρο... μια βδομάδα μετά το νησί ταρακούνησε σεισμός 5,3 R

- Στις 16 Δεκεμβρίου 2016 ο γκαντέμης επισκέφθηκε το Βερολίνο... 3 μέρες μετά έγινε στο Βερολίνο η πλέον αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία μετά το 1972 (στους Ολυμπιακούς αγώνες) και το 1980 (βόμβα στο Oktoberfest με 12 νεκρούς). Φορτηγό έπεσε στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικο πανηγύρι, με απολογισμό 12 νεκρούς και 50 τραυματίες

- Στις 11 Απριλίου 2017 φεύγοντας από την Πάτρα, αυτοκίνητο της συνοδείας του, τραυμάτισε αστυνομικό

- Λίγες μέρες πριν τις εκλογές στη Γαλλία ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στήριξης στον Μελανσόν που μέχρι τότε ανέβαινε... τελικά στις εκλογές της 23ης Απριλίου ήρθε 4ος με αποτέλεσμα ο Άδωνις να τους τρολάρει

- Στις 10 Μαΐου 2017 επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει κέντρο υγείας που λειτουργεί από το 2008...το βράδυ έμεινε χωρίς ρεύμα το κέντρο και η Ανατολική Θεσσαλονίκη

- Στις 4 Σεπτεμβρίου πήγε στην Apivita του ΣΥΡΙΖΑίου φίλου του που προσπάθησε να φορτώσει στη Loreal... στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε το κλείσιμο των μαγαζιών της εταιρίας στην Ιαπωνία

- Στις 24 Σεπτεμβρίου έγιναν εκλογές στη Γερμανία και ο φίλος του Τσίπρα, ο Σούλτς, έφερε για το SPD το χειρότερο αποτέλεσμα της μεταπολεμικής Γερμανίας με 20%... προστέθηκε έτσι σε σειρά πολιτικών φίλων του Αλέξη που τον ήπιαν μετά τη στήριξή που του πρόσφεραν

- Στις 21 Οκτωβρίου του 2017 πήγε με τη Μπέτυ για φαγητό στο εστιατόριο ΝΕΡΑΤΖΙ στο Μοναστηράκι...36 ώρες μετά το ΝΕΡΑΤΖΙ έκλεισε!

- Στις 21 Νοεμβρίου πήγε στην Κύπρο και κατά την επιστροφή χάλασε το αεροπλάνο του γκαντέμη με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρησή του κατά μία ώρα

- Στις 23 Ιανουρίου 2018 πήγε στο Νταβός και η περιοχή αποκλείστηκε απ' το χιόνι! Ο ίδιος αναγκάστηκε να περπατήσει 2 χλμ με τα πόδια για να πάει σε συνάντηση με επενδυτές της πλάκας


- Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ο γκαντέμης έστειλε SMS στον Σούλτς γράφοντάς του "μην αρνηθείς την ευκαιρία να παίξεις ρόλο σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη" ενώ στις 21 Ιανουαρίου 2018 του έστειλε ανάλογο μήνυμα στο συνέδριο του SPD... στις 9 Φεβρουαρίου ο Σούλτς δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει υπουργείο στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει η Μέρκελ αφού οι αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του ήταν μεγάλες, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε παραιτηθεί και από Πρόεδρος του SPD

-Στις 28 Μαρτίου 2019 πήγε ο γκαντέμης Θεσσαλονίκη κι έμεινε η πόλη χωρίς νερό αφού έσπασε κεντρικός αγωγός της ΕΥΑΘ

Δηλ. τι άλλο πρέπει να γίνει ρε νούμερα, για να να πείτε ότι ο Αλέξης είναι γκαντέμης;