01 Απριλίου 2018

ΣΚΙΤΣΟ-Γελάει ο Αρκάς με τα ξεφτιλίκια τους στην Θεσσαλονίκη

Δείτε το σκίτσο του Αρκά για την ξεφτίλα της ΕΥΑΘ:



Το "παιχνίδι" των ληστών είχε άδοξο τέλος - Τα λεφτά της χρηματοποστολής "λερώθηκαν" και έγιναν...άχρηστα - ΒΙΝΤΕΟ

Στόχος ληστών έγινε χρηματαποστολή έξω από κατάστημα παιχνιδιών στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου το απόγευμα του Σαββάτου ωστόσο οι δράστες δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, καθώς ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός εκτόξευσης χρώματος και έτσι έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι δράστες έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους έστρεψαν το όπλο στους υπαλλήλους και τους ζήτησαν τις βαλίτσες με τα χρήματα. Τότε, διατηρώντας τη ψυχραιμία του ο ένας από τους υπαλλήλους ενεργοποίησε τις ειδικές χρωμοπαγίδες καταστρέφοντας τα χρήματα. Οι κακοποιοί στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

«Αφιερωμένη στους δύο φυλακισμένους των Τούρκων η νίκη»

Στα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού που κρατούνται από τους Τούρκους αφιέρωσε τη νίκη της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (3-0) ο Μιχάλης Μπακάκης.

«Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι η ΑΕΚ κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα, όλη η Ελλάδα ξέρει ποιος παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη χώρα. Όλη η ομάδα αφιερώνει αυτή τη νίκη στα δύο παιδιά που είναι φυλακισμένα στην Αδριανούπολη. Γνωρίζουμε ότι ένας, o Δημήτρης Κούκλατζης και η οικογένεια του υποστηρίζουν την ΑΕΚ. Θέλουμε να γνωρίζει ότι είμαστε δίπλα του. Μπήκαμε στο παιχνίδι μουδιασμένα, αλλά βρήκαμε ένα γκολ από τον Σέρχιο που έδειξε την κλάση του», δήλωσε ο 27χρονος διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας της Ένωσης.

Μάλιστα οι παίκτες της ΑΕΚ θα στείλουν στον Έλληνα στρατιωτικό και μια φανέλα της ΑΕΚ με τις υπογραφές τους



Αγγελόπουλοι: «Ασύστολα ψεύδη ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη»

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του «Πρώτου Θέματος» και της δεύτερης συζύγου του πατέρα τους, Κωνσταντίνου, για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αποκάλυπτε πως οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος στρέφονται δικαστικά κατά του πατέρα τους, Κωνσταντίνου, ισχυριζόμενοι ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί την οικογενειακή περιουσία.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θέλησαν να τοποθετηθούν επί του θέματος και έκαναν λόγο για «άθλιες συκοφαντίες που διαδίδουν για να τύχουν της εφήμερης δημοσιότητας του εύκολου εντυπωσιασμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Η σημερινή αναίσχυντη και αγοραία δημοσιοποίηση από την εφημερίδα ''Πρώτο Θέμα'' μιας ευαίσθητης προσωπικής και οικογενειακής μας υπόθεσης αποδεικνύει τον αισχρό τρόπο, με τον οποίο εκμεταλλεύονται τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα μας η δεύτερη σύζυγός του, Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, με την ομάδα των ''συμβούλων'' της που έχει εγκαταστήσει δίπλα του.

Είναι προφανές ότι, χωρίς σεβασμό προς την προσωπικότητα και την κατάσταση του πατέρα μας, δεν διστάζουν να προκαλέσουν συκοφαντικά δημοσιεύματα, συνειδητοποιώντας ότι ο έλεγχος της δικαιοσύνης επέρχεται.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικώς τις άθλιες συκοφαντίες που διαδίδουν για να τύχουν της εφήμερης δημοσιότητας του εύκολου εντυπωσιασμού.

Προεξοφλούν φαίνεται ότι η δικαιοσύνη μπορεί να επηρεαστεί από αναληθή δημοσιεύματα κατά παραγγελία. Όλοι γνωρίζουν το ήθος, την ακεραιότητα και τη μέχρι θυσίας αγάπη που τρέφουμε προς τον πατέρα μας.

Για τα ασύστολα ψεύδη περί παρανόμων αναλήψεων από λογαριασμούς του πατέρα μας, περί επιθυμίας μας να πάρουμε την περιουσία του πατέρα μας, θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Μετά από βαθιά περίσκεψη και εκπληρώνοντας θλιβερό καθήκον, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε από την ελληνική δικαιοσύνη τη θέση του πάσχοντος πατέρα μας, Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου, σε δικαστική συμπαράσταση.

Στην ενέργεια αυτή προβήκαμε με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των συμφερόντων του πατέρα μας, καθόσον πρόσφατα περιήλθαν στη γνώση μας στοιχεία που αναδεικνύουν ότι είναι εδώ και καιρό εκτεθειμένος σε σοβαρούς κινδύνους λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του.

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι υπόνοιες που είχαμε τα τελευταία χρόνια για το καθεστώς υπό το οποίο διαβιεί ο πατέρας μας και απαντήθηκαν οι απορίες μας για τις ''πράξεις'' στις οποίες φερόταν να προβαίνει.

Είναι γνωστό σε όλους ότι πάντοτε σταθήκαμε αποφασιστικά δίπλα στον πατέρα μας, πράττοντας ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξεπερνά τους κινδύνους ζωής, να είναι υγιής, να δικαιώνεται νομικά και ουσιαστικά και να έχει την ποιότητα ζωής που του αξίζει.

Ακόμη και στις πιο δύσκολες προσωπικές μας στιγμές τρέχαμε αμέσως κοντά του και το μόνο που είχε και έχει σημασία για εμάς είναι να επιτυγχάνονται τα άριστα για τον ίδιο. Αυτό επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε, ανεξαρτήτως θυσιών ή εμποδίων, και σήμερα. Μεγαλύτερη επιβράβευση ήταν τα λόγια του ίδιου του πατέρα μας, όταν, σε χρόνο που η κατάσταση της υγείας του δεν είχε επιδεινωθεί καταλυτικώς, έλεγε προς όλους ότι σε εμάς οφείλει την ζωή του».

Έχει κάνει και καλά ο Τσίπρας... για να τα λέμε όλα!

Όλο το θετικό έργο της διακυβέρνησης Τσίπρα

Διαβάστε τη λίστα












Αυτά...

https://omadaalithias.gr/politiki/olo-thetiko-ergo-tis-diakyvernisis-tsipra

Να τελειώνουμε με τα ορφανά του Στάλιν

"Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Στάλιν -στο Σολοβκί, στο Μαγκαντάν- μπορείτε να πάτε ως τουρίστας. Η διαφήμιση υπόσχεται πως, για να μπορέσετε να ζήσετε την επίσκεψη, θα σας δώσουν μια στολή κρατουμένου, κι έναν κασμά. Θα σας δείξουν τις αναστυλωμένες παράγκες. Και στο τέλος θα σας οργανώσουν και μία εκδρομή για ψάρεμα" .[1]

Πριν από πολλά χρόνια στην Ελλάδα, όποιος ιδεολογικά ...σταυλιζόμενος  στην κομμουνιστική Αριστερά, είχε κάποια “άκρη” που ταξίδευε στις χώρες του υπαρκτού, θεωρούσε "επαναστατικό καθήκον” να παραγγείλει σηματάκια και κονκάρδες με τον Λένιν και τον Στάλιν, να τα φυλάξει στο συρτάρι της εφηβικής/κνίτικης βιβλιοθήκης ή να περάσει μερικά σαν σκουλαρίκια στην πάνινη σημαία με τον Τσε που είχε πάνω από το κρεβάτι του.

Αλλά αυτά έχουν περάσει, η πολιτισμένη ανθρωπότητα - τουλάχιστον ένα σημαντικό κομμάτι της εδώ στα ευρωπαϊκά μας μέρη- θέλει να πιστεύει ότι έχει τελειώσει με αυτές τις πληγές της Ιστορίας. Το ίδιο και η Ελλάδα αν και καθυστέρησε λίγο, έχοντάς το πληρώσει ακριβά με πολύ αίμα. Τώρα, τι διάολο έχουν πάθει κάποιοι και τρώγονται με ό,τι έχει κατορθώσει να χωνέψει όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική κοινωνία, είναι δύσκολο να απαντηθεί. Με άλλα λόγια, σαν πολύ στην πλάκα δεν έχουμε πάρει όλη αυτήν την ιστορία με τη νεκρανάσταση των υποπροϊόντων του σταλινισμού ακόμα και εδώ στα μέρη μας; Γιατί ο χαβαλές -όπως όλα τα πράγματα- έχει και όρια.

Είναι οδυνηρός ο καθημερινός επαναπροσδιορισμός της ηλιθιότητας. Μιλάμε για κανονική ανακύκλωση. Άλλος, υπουργός αυτός και φανερός λάτρης της βίας όλων των ειδών, κυκλοφορεί αυτοσχέδιες ψηφιακές αναπαραγωγές με τη φάτσα του εντός συνθέσεων σοσιαλιστικού ρεαλισμού, τότε που αν δεν "έπιανες το πλάνο σου στο εργοστάσιο", την επόμενη μέρα έκοβες ξύλα για κάρβουνα σε δάσος της Σιβηρίας.  Άλλος βάζει φωτογραφία του Στάλιν ως προφίλ του στο FB και υποτίθεται είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της επίσημης εφημερίδας του κόμματος που έχει δώσει μάχες και μάχες για την ελευθερία της άποψης και του λόγου (μάλλον του δικού της). Άλλος θυμάται το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ την ώρα που μιλάει από τη Βουλή. Άλλος διατυμπανίζει με όποιον τρόπο μπορεί τις καλές του σχέσεις -αληθινές ή ψεύτικες- με το νεο-βάρβαρο κληροδότημα του σταλινισμού, τον Πούτιν. Που παρά τη δεδομένη πολυπλοκότητά του σε σχέση με το ορίτζιναλ φαινόμενο διατηρεί το DNA του. Δεν ξεχνιούνται εύκολα οι αστείες  οσφυοκαμψίες του εκπροσώπου της ναϊφ κομμουνιστικής και φιλοσοβιετικής Αριστεράς, τύπου Λαφαζάνη, μπροστά στον Ρώσο πρόεδρο του 70κάτι τοις εκατό και της εξαφάνισης αλλοτινών καγκεμπίτικων συνεργατών που άλλαξαν στρατόπεδα με, φυσικά, καγκεμπίτικες μεθόδους.

Τέσσερα είναι τα πιθανά σενάρια για το τι συμβαίνει στα μυαλά των ανθρώπων αυτής της κατηγορίας. Ή ότι τρολάρουν την κοινωνία, ομολογώντας δια της πλαγίας και δια της ευθείας τις κρυμμένες γοητείες που ασκούν στον ψυχισμό τους οι σταλινικοί πατερούληδες. Ή ότι θεωρούν τη λατρεία του Στάλιν -ακόμα και τη χιουμοριστική και ειρωνική της εκδοχή, κάτι απλό σαν συγχωρημένη από τον καιρό νεανική τρέλα.  Ή ότι πάσχουν από κάποιας μορφής διαταραχή της ιδεολογικής ταυτότητας και της αυτο-εικόνας τους και η καταφυγή στη σταλινική σημειολογία τούς προσδίδει μια κάποια ανακούφιση.  Το τέταρτο σενάριο είναι να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω μαζί ή κάποιος συνδυασμός. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς.

Είναι γνωστό ότι η ταύτιση μεταξύ κομμουνισμού και εγκλήματος λειτουργεί προκλητικά, σαδιστικά και σκανδαλιστικά στις παγκόσμιες κοινότητες της Αριστεράς που έπινε νερό στο όνομα του δόγματος “μπροστά στην ιδεολογική νίκη δεν μετρούν τα θύματα”. Ή σε όσους έχουν διαγράψει από τα ιδεολογικά τους τεφτέρια ότι βία δεν είναι μόνο οι εκτελέσεις, οι φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, οι μαζικές εξοντώσεις των “εχθρών” και των ταξικών αντιπάλων. Βία είναι και η ασύστολη χρήση του ψέματος ή της βολικής αλήθειας, της απάτης, η εξόντωση της προσωπικότητας, ο βιασμός της πραγματικότητας από τον ιδεολογικό φαλλό της ολοκληρωτικής εξουσίας. Εν τέλει, η εξουδετέρωση με κάθε τρόπο και μέσο της προσωπικότητας στο βωμό της ιδεολογικής κυριαρχίας που δεν είναι άλλη από την λενινιστική - σταλινική εκδοχή της εξουσίας.

Για αυτό ας αφήσουμε τις πλάκες με τα ορφανά του Στάλιν και τα διάφορα υποπαράγωγά τους. Και για να χαλαρώσουμε, λίγο, η ωριμότητα δεν έβλαψε κανέναν μας εκτός από τους πραγματικά βλαμμένους… Γιατί το να ζει κάποιος με τις ψευδαισθήσεις του είναι δικό του θέμα και δικαίωμα. Αλλά μην μας τα κάνει και τσουρέκια, μέρες που είναι...

[1] Σβετλάνα Αλεξίεβιτς “Το τέλος του κόκκινου ανθρώπου”, εκδ. Πατάκης, μτφρ. Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, σελ. 22.

Κώστας Κωστόπουλος
http://www.athensvoice.gr/politics/431277_na-teleionoyme-me-ta-orfana-toy-stalin

Η ΜΑΡΕΒΑ ΦΤΑΙΕΙ! Εισέπραττε δέκα χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Η κατηγορούμενη φέρεται να είχε καρπωθεί περισσότερα από 58.000 ευρώ - Kαταδικάστηκε για απάτη με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των 30.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου

Η καλή της συμπεριφορά στο διάστημα που παρέμεινε στην φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη της σε κάθειρξη επτά ετών, έσωσε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μια 70χρονη γυναίκα που κατηγορούνταν ότι εισέπραττε επί μια δεκαετία τη σύνταξη της μητέρας της η οποία είχε αποβιώσει!

Η κατηγορούμενη φέρεται να είχε καρπωθεί περισσότερα από 58.000 ευρώ, μέσω του λογαριασμού της θανούσης στον οποίο ήταν συνδικαιούχος κι έτσι καταδικάστηκε για απάτη με περιουσιακό όφελος και ζημία άνω των 30.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου. Αφού εξέτισε ένα μέρος της ποινής της, συνεχεία έκανε αίτηση για να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή της και αποφυλακίστηκε.

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ισχυρίστηκε κατά την απολογία της ότι δεν γνώριζε πως έπρεπε να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της στον ασφαλιστικό της φορέα κι ότι περίμενε να το κάνει το… γραφείο κηδειών! Πάντως, οι δικαστές την λυπήθηκαν και της επέβαλαν ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή, την άφησαν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και της όρισαν επιτήρηση από επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι! Η ΕΥΑΘ τα έβαλε με τους καταναλωτές που πλένουν μπαλκόνια και αυτοκίνητα - Η συγγνώμη μέσω facebook - BINTEO

Συνεχίζεται το μαρτύριο της σταγόνας στη Θεσσαλονίκη, παρότι η βλάβη στον αγωγό αποκαταστάθηκε και το νερό έχει αρχίσει να διοχετεύεται στις δεξαμενές. Η εξαήμερη ταλαιπωρία των πολιτών προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα που ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης. Την ίδια ώρα αρκετοί Θεσσαλονικείς είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά.

Στην ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ επιρρίπτει ευθύνες για το πρόβλημα στους καταναλωτές που πλένουν τα μπαλκόνια τους και τα αυτοκίνητά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ:

Κανονικά συνεχίζεται η ενίσχυση των δεξαμενών με το επιπλέον νερό από την Αραβησσό, απαραίτητο για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πολεοδομικού. Αυτήν την ώρα ωστόσο συνεχίζουν να έχουν πρόβλημα οι περιοχές του Ευόσμου και του Κορδελιού, στις οποίες τα προβλήματα υδροδότησης θα αρχίσουν να εξομαλύνονται μετά τις 3 μ.μ. Στις υπόλοιπες περιοχές όπου προβλεπόταν από χτες 24ωρη διακοπή, η ενίσχυση με το επιπλέον νερό Αραβησσού έχει εξομαλύνει την υδροδότηση. Επίσης, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι περιοχές του Αγίου Παύλου, μέρος του δήμου Συκεών και το Επταπύργιο, θα διακοπεί η υδροδότηση σε τμήμα των Συκεών (η περιοχή κάτω από το Άλσος Συκεών) από τη 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ. Προβλήματα σε άλλες, επιμέρους περιοχές σχετίζονται με υπερβάλλουσες καταναλώσεις (πλύσιμο μπαλκονιών, αυτοκινήτων κ.λπ.), οι οποίες δεν επιτρέπουν να φτάσει το νερό σε όλους τους καταναλωτές και κυρίως σε ψηλούς ορόφους, με θέματα πιέσεων και υψομετρικών διαφορών, αλλά και με τοπικές διαρροές που οφείλονται στις πολύωρες διακοπές. Για τις περιπτώσεις αυτές κι εφόσον προβλήματα εμφανίζονται σε μεμονωμένες οικοδομές, συνιστάται οι καταναλωτές να επικοινωνούν με το call center της εταιρείας (11124), ώστε να ενημερώνονται τα συνεργεία της περιοχής και να διενεργούν ελέγχους. Αναφορικά με τη θολότητα που παρατηρείται στο νερό σύμφωνα με την ΕΥΑΘ αυτή είναι αναμενόμενη μετά από πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται οι καταναλωτές να αφήνουν για λίγο τη βρύση ανοιχτή.

Συγκέντρωση στην Καστοριά για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών (φωτο)

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, ζήτησαν εκατοντάδες κάτοικοι της Καστοριάς σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τους δύο στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτριο Κούκλατζη, πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης όπου οι συγκεντρωμένοι κρατώντας πανό και πλακάτ ζήτησαν την απελευθέρωση τους.

Η συγκέντρωση ήταν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποστράτων αξιωματικών της ΠΕ. Καστοριάς και την υποστήριξαν με την παρουσία τους ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος της πόλης Ανέστης Αγγελής, η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων της πόλης.

Στο τέλος της εκδήλωσης εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στην βουλή των Ελλήνων.









φωτογραφίες: fouit.gr

Εκτός ορίων κόντρα Αθήνας-Αγκυρας: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο

Με ασυνήθιστα έντονο τρόπο – πρωτοφανή για τα διπλωματικά ειωθότα - απάντησε το μέγαρο Μαξίμου στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίος συνέδεσε τους «8» με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς.

Διαψεύδοντας ουσιαστικά όσα υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος ότι «ο Τσίπρας άλλα μου είχε υποσχεθεί» το Μαξίμου τονίζει: «Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα».

Παράλληλα το Μαξίμου τονίζει πως ο κ. Ερντογάν «σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις» για να προσθέσει: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει πως αν ο κ. Ερντογάν «επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις».

Υπενθυμίζοντας πως «γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

Ερντογάν: Οι 8 πήγαν να με σκοτώσουν αλλά για τους 2 Ελληνες ξεσηκώθηκε η Δύση

Σφοδρή επίθεση κατά των Ευρωπαίων που στην Βάρνα τον πίεσαν να απελευθερώσει του δύο Ελληνες στρατιωτικούς εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, συνδέοντάς τους, εμμέσως, με τους «8» Τούρκους αξιωματικούς.

Από τα Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στολή παραλλαγής, αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.



«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και υποστήριξε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα τους παραδώσει. «Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν».

Ο Ερντογάν θέλησε να φέρει σε αντίστιξη τους «8» με τους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.

«Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς»» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις πιέσεις που δέχθηκε στη Βάρνα από τους Ευρωπαίους ηγέτες και κατέληξε:

«Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα».

Δείτε το βίντεο:

Αστραψε και βρόντηξε το Κόσοβο κατά Ερντογάν: Δεν είμαστε υποτελείς σου

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Κοσόβου Φάτμιρ Λίμαϊ προκάλεσε η κριτική του Ταγίπ Ερντογάν στον πρωθυπουργό της χώρας, Ράμους Χαραντινάι.

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό του Κοσόβου επειδή καθαίρεσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας μετά την έκδοση έξι Τούρκων γκιουλενιστών στην Τουρκία.

«Δεν είμαστε υποτελείς κανενός. Το μήνυμά μου είναι ότι το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εξαπολύει απειλές. Ο πρωθυπουργός έλαβε την εντολή διακυβέρνησης από τον λαό και μόνον αυτός μπορεί να ζητήσει την αλλαγή του και όχι κάποιο ξένο κράτος», απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, ο Φάτμιρ Λίμαϊ σε συνέντευξη Τύπου, από την πόλη Πρίζρεν.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κοσόβου τόνισε ότι το Κόσοβο είναι δυτικοευρωπαϊκό κράτος και η κυβέρνηση υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τα συμφέροντα της χώρας ενώ, σε έντονο ύφος, διεμήνυσε ότι "όποιος το αμφισβητήσει αυτό θα λάβει την κατάλληλη απάντηση".

Η κρίση στις σχέσεις της Πρίστινας με την 'Αγκυρα εκδηλώθηκε εξαιτίας της σύλληψης στο Κόσοβο και έκδοσης στην Τουρκία, έξι Τούρκων υπηκόων, οπαδών του κινήματος του Φετουλάχ Γκιούλ, την περασμένη Πέμπτη σε κοινή επιχείρηση της τουρκικής ΜΙΤ και της μυστικής αστυνομίας του Κοσόβου.

Το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου και δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοσή τους αλλά και εξαιτίας της συμμετοχής Τούρκων πρακτόρων στην επιχείρηση, εξόργισαν τον πρωθυπουργό Ράμους Χαραντινάι ο οποίος έπαυσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον διοικητή της μυστικής αστυνομίας. Διατάχθηκε επίσης εισαγγελική έρευνα για να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες.

Οι απίστευτες απειλές Ερντογάν: «Θα το πληρώσεις αυτό!»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αντέδρασε άμεσα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας, εχθές, σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη εξαπέλυσε μύδρους κατά του Χαραντινάι.

«Ε, πρωθυπουργέ του Κοσόβου, με τίνος τις οδηγίες τα έκανες αυτά; Από πότε προστατεύεις εκείνους που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα στην Τουρκία; Δεν ξέρεις ότι αναγνωρίσαμε την ανεξαρτησία σας αμέσως μετά την Αμερική; Πώς μπορείς να υπερασπίζεσαι τους πραξικοπηματίες και η Τουρκία σ' έχει αγκαλιάσει ως αδερφό; Θα το πληρώσεις αυτό. Η καριέρα σου τελείωσε. Οι αδερφοί μου στο Κόσοβο δεν πρέπει να παρέχουν εμπιστοσύνη σε έναν πρωθυπουργό όπως εσύ. Οι αδερφοί μου του Κοσόβου, οι Κοσοβάροι που γνωρίζω, θα ζητήσουν να λογοδοτήσεις για αυτό που έκανες», προειδοποίησε σε έντονο ύφος ο Ταγίπ Ερντογάν.

Εικόνες σοκ - Έκρηξη και φωτιά σε αυτοκίνητο εν κινήσει - Από θαύμα σώθηκε ο οδηγός - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Από θαύμα σώθηκε σήμερα το πρωί ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, που κινούνταν στην Επαρχιακή Οδό Πύργου – Κατακόλου, στο ύψος του κόμβου της Καταραχίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, στο χώρο της μηχανής, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, τη στιγμή που ο οδηγός βρισκόταν στην είσοδο του κόμβου, με κατεύθυνση την οδό Καταραχίου της πόλης του Πύργου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός σώθηκε από θαύμα, καθώς η φωτιά ήταν συνέπεια, κάποιας έκρηξης που προκλήθηκε στο χώρο της μηχανής κι ο ίδιος πρόλαβε να βγει από την καμπίνα του οχήματός του.





Άμεσα στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, που κατάφερε να σβήσει έγκαιρα την φωτιά, προτού αυτή επεκταθεί. Ωστόσο, από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο χώρος της μηχανής του οχήματος.





ΠΗΓΗ: patrisnews.gr

Εξι ημέρες μετά, ήρθε η πρώτη συγγνώμη για την ΕΥΑΘ -«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» λέει η αντιπρόεδρος

Εξι ημέρες μετά την απίστευτη ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων από την βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ, ακούστηκε η πρώτη «συγγνώμη» από επίσημα χείλη της εταιρείας.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες μου, ιδιαίτερα από εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο αυτές τις μέρες από την έλλειψη νερού», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ και στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Στέλλα Βαλάνη.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η ίδια εξέφρασε επιφυλάξεις για τη διαχείριση κατανομής της διαθέσιμης ποσότητας νερού ανά περιοχές, κατά τις ημέρες αποκατάστασης της βλάβης. Παράλληλα, έκανε λόγο για απόδοση ευθυνών σε όποιον αναλογούν, καταλήγοντας πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Βαλάνη:

«Από τη θέση της αντιπροέδρου της ΕΥΑΘ, ως μέλος Δ.Σ. χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους συμπολίτες μου, ιδιαίτερα από εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο αυτές τις μέρες από την έλλειψη νερού, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η δική μου οικογένεια.

Θέλω να συγχαρώ τους εργαζόμενους της εταιρίας, που έδωσαν άλλη μια φορά τον καλύτερο τους εαυτό δουλεύοντας νυχθημερόν, χωρίς διάλειμμα, και να εκφράσω τις σοβαρές επιφυλάξεις μου για τη διαχείριση κατανομής της διαθέσιμης ποσότητας νερού ανά περιοχές, κατά τις ημέρες αποκατάστασης της βλάβης.

Θα ήταν όμως άδικο να μην υπενθυμίσω ότι η κατασκευή μιας δεύτερης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού και παράλληλα αγωγού που θα τροφοδοτεί την πόλη με επιπλέον 150.000 κυβικά μέτρα τη μέρα, προκηρύχθηκε το 2012 αλλά απεντάχθηκε από τη συγχρηματοδότηση με την Ε.Ε. (γιατί άραγε;) για να ξαναμπεί σε τροχιά προκήρυξης τον τελευταίο καιρό!

Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον αναλογούν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».

ΑΠΛΥΤΟΙ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΙ! Ναρκωτικά, αναρχικοί και ξυλοδαρμοί στα Εξάρχεια

Διακίνηση ναρκωτικών, επεισόδια με αναρχικούς, ξυλοδαρμοί αλλοδαπών στα Εξάρχεια έφερε στο φως πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Η μυστική επιχείρηση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου, οδήγησε στη Δικαιοσύνη 29 άτομα , τα οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Πρόκειται για νεαρούς από την Αλβανία και την Ελλάδα, οι οποίοι επιδίωξαν να ελέγξουν το εμπόριο χασίς και κοκαΐνης στην πλατεία και στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Κάθε πωλητής υπολογίζεται ότι πουλούσε ημερησίως 100 γραμμάρια χασίς.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, γνώση των οποίων έχει η «Κ», ξεχωρίζουν καταγεγραμμένες αναφορές σε αγοραπωλησίες όπλων, στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ακόμα και στο αμερικανικό FBI.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας στα επίσημα έγγραφά τους επισημαίνουν ότι «οι συχνές βιαιοπραγίες και η καθημερινή διακίνηση ναρκωτικών κατέστησαν τα μέλη της οργάνωσης ανεπιθύμητα, με συνέπεια τις αρχικά σποραδικές και μετέπειτα εντατικές επιθέσεις μασκοφόρων σε βάρος μελών της εγκληματικής οργάνωσης».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/370203/narkotika-anarhikoi-kai-xulodarmoi-sta-exarheia-/

ΒΙΝΤΕΟ-Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο αστείο

Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο αστείο, το είχε πει ο Καμμένος σαν σήμερα το 2016.

"Το Πάσχα βγαίνουμε απ' τα μνημόνια"



https://twitter.com/omadaalithias

Σκλαβενίτης: Μία οικογένεια που έχτισε μία αυτοκρατορία

Πώς μπήκαν τα θεμέλια και πώς η εταιρεία εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο όμιλο στο χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα

Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη αποτελεί πλήγμα για τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τον μεγαλύτερο όμιλο τροφίμων στην Ελλάδα. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών. Με τα αδέλφια του Μαρία και Γεράσιμο, βρισκόταν στη διοίκηση του ομίλου και είχαν σηκώσει το «βάρος» της συγχώνευσης με τον «Μαρινόπουλο», μέσα σε καταστάσεις οικονομικής κρίσης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας. Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Όσο και αν η οικογένεια Σκλαβενίτη αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο εν μέσω επιχειρηματικών εξελίξεων.

Η οικογένεια που έχτισε μια αυτοκρατορία

Όσο και αν η οικογένεια Σκλαβενίτη αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο εν μέσω επιχειρηματικών εξελίξεων.

Η εξαγορά του Μαρινόπουλου ήταν η τελυταία μαγάλη επιχειρηματική κίνηση.

Ωστόσο όλοι θυμούνται πως όταν ανακοινώθηκαν τα capital controls πλήρωσε αμέσως με μετρητά τους υπαλλήλους για να μην εγκλωβιστούν στις τράπεζες και στις ατελείωτες ουρές εκείνης της εποχής.

Την ίδια στιγμή τα καταστήματα της αλυσίδας παραμένουν κλειστά τις Κυριακές κατά τις οποίες οι ανταγωνιστές τους ανοίγουν και η οικογένεια απολαμβάνει τον σεβασμό των εργαζόμενων της. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν επανειλημμένως αρνηθεί προτάσεις εξαγοράς, παραμένοντας μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση και στο παρελθόν έχουν απορρίψει επιταγές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από γίγαντες λιανικής.

Το σλόγκαν «τόσο φθηνά όσο πουθενά» των σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» δύσκολα θα αλλάξει. Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1969, στο ισόγειο του κτιρίου επί της λεωφόρου Κηφισού στον αριθμό 80, όπου δημιουργήθηκε το πρώτο σούπερ μάρκετ τη γνωστής αλυσίδας.

Σήμερα στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκεται η τρίτη γενιά της οικογένειας. Πρόκειται για τα αδέλφια Μαρία, Γεράσιμο και Στέλιο Σκλαβενίτη που έφυγε τόσο ξαφνικά.

Τα τρία αδέλφια πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια ένα μπαράζ εξαγορών αυξάνοντας το μερίδιό τους στην αγορά. Άνοιξαν νέα καταστήματα και προχώρησαν στην εξαγορά καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Παπαγεωργίου, καθώς και 28 καταστημάτων άλλων αλυσίδων: 10 από την Ατλάντικ, 4 από τη Δούκας, 5 από την Μπαλάσκας και 9 από την Extra Πρώτα και Φθηνά.



Στη φωτογραφία από αριστερά Στέλιος, Μαρία και Μάκης Σκλαβενίτης

Πώς έχτισε την αυτοκρατορία ο Σκλαβενίτης

Η επιχείρηση του Σκλαβενίτη χτίστηκε βήμα-βήμα και πλέον αποτελεί τον... γαμπρό και όχι τη νύφη στις εξαγορές. Η εκ Λευκάδος οικογένεια Σκλαβενίτη ξεκινάει από το 1920 με μια εταιρεία εισαγωγών ξυλείας κι εξαγωγών κρασιών. Το 1936 η οικογένεια καταστρέφεται οικονομικά, μετά από ένα ατύχημα σε μεγάλη παρτίδα εμπορευμάτων που αποστέλλονταν στο εξωτερικό. Οι ατυχίες οδήγησαν τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στην Αθήνα. Η κατοχή, βρίσκει την οικογένεια σε δεινή οικονομική κατάσταση και το 1942 πεθαίνουν μέσα στην ανέχεια και οι δύο γονείς.

Η ιστορία συνεχίζεται όταν τα παιδιά, ο Γιάννης και ο Σπύρος Σκλαβενίτης θα αρχίσουν τη δραστηριότητά τους στο εμπόριο και στα τέλη της δεκαετίας του '40 ξεκίνησαν να διαθέτουν κεχρί, κανναβούρι, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης στην Κεντρική Αγορά.

Τα δύο αδέλφια Σκλαβενίτη στρέφονται στο εμπόριο ειδών μπακαλικής και μπαχαρικών, ενώ το 1950 γνωρίζονται με τον μικρασιατικής καταγωγής Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το 1954 οι τρεις φίλοι προχωρούν στη δημιουργία της Σκλαβενίτης & Σία με έδρα τα Πετράλωνα κι αντικείμενο τη χονδρική πώληση τροφίμων.

Το 1967 ιδρύουν την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών στην Ελλάδα, την ΤΗΛΕΞΥΠ - η πρώτη εταιρεία delivery στη χώρα. Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της και η διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας σε τιμές χονδρικής συνέβαλαν στην εξάπλωση της φήμης της, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δέχεται παραγγελίες σχεδόν από κάθε γωνιά της Αττικής. Η επιτυχία της ΤΗΛΕΞΥΠ τούς ώθησε το 1969 στη δημιουργία του πρώτου καταστήματος λιανικής και εν συνεχεία, το 1971, στην ίδρυση του πρώτου σούπερ μάρκετ, στο Περιστέρι (Λεωφόρος Κηφισού 80), εκεί όπου σήμερα βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις τους.

Το 1993 έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Σκλαβενίτης και το 2006 ο Σπύρος. Την ίδια χρονιά σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση της εταιρείας. Είχε προηγηθεί έναν χρόνο νωρίτερα, όπως λέγεται, πρόταση εξαγοράς από πολυεθνικό όμιλο ύψους 400 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τότε τα παιδιά του Σπύρου Σκλαβενίτη χρειάστηκαν στήριξη με νέα κεφάλαια για να εξαγοράσουν τις μετοχές των εξαδέλφων τους. Αυτή τη βρήκαν από τον Νίκο Μαμιδάκη της Jet Oil, ο οποίος συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σύζυγος του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, είναι η Αννα Μαμιδάκη, κόρη του Νίκου Μαμιδάκη, η οποία δημιούργησε την εταιρεία παιδικού ενδύματος «Look @t me» αξιοποιώντας τις γνώσεις της στον χώρο της μόδας καθώς πριν από τον γάμο της διηύθυνε μαζί με τη μητέρα της τον οίκο μόδας Escada.

Οι επιπλοκές από τη γρίπη η αιτία θανάτου του Στέλιου Σκλαβενίτη - Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Σοκαρισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας από την ξαφνική απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη. Οι επιπλοκές από τη γρίπη έκοψαν ξαφνικά το νήμα της ζωής του γνωστού επιχειρηματία...

Το Ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Υγεία:

«Ο Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στον τερματισμό του μαραθωνίου «Μ. Αλέξανδρος» -Γιούχαραν προκλητικό δρομέα με διακριτικά της ΑΕΚ [εικόνες & βίντεο]

«Θερμή» υποδοχή στους δρομείς που τερματίζουν στον διεθνή μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα σε κάποιον που φορούσε διακριτικά της ΑΕΚ, επιφύλαξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Οι υποστηρικτές του δικεφάλου του βορρά συγκεντρώθηκαν στο σημείο του τερματισμού και άνοιξαν πανό, που μεταξύ άλλων ζητούσαν «απόσχιση από το κράτος των Αθηνών».

Κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση, καθώς οι οπαδοί γιούχαραν δρομέα που έτρεχε με διακριτικά της ΑΕΚ, εκείνος τους ειρωνεύτηκε και επικράτησε ένταση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival. Αστυνομικοί έσπευσαν να προστατεύσουν τον δρομέα και το ζήτημα έληξε εκεί.





Η Κάμερον Ντίαζ βγαίνει στη «σύνταξη» -Αποσύρεται από την υποκριτική

Οι θαυμαστές της που θέλουν να τη βλέπουν σε ταινίες θα πρέπει στο εξής να επιστρέφουν στις παλιές επιτυχίες της. Γιατί η Κάμερον Ντίαζ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την υποκριτική.

Η 45χρονη επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν για αυτό το θέμα τους τελευταίους μήνες. «Δεν κάνω τίποτα. Εχω αποσυρθεί κατά το ήμισυ. Ουσιαστικά έχω ‘’συνταξιοδοτηθεί’’», είπε η ηθοποιός.

Η πιο πρόσφατη ταινία της κυκλοφόρησε το 2014 και ήταν η κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ «Annie». Η Ντίαζ έγινε διάσημη το 1994, χάρη στη «Μάσκα», παίζοντας δίπλα στον Τζιμ Κάρεϊ και από τότε ακολούθησαν πολλές επιτυχίες.

Γυαλιά-καρφιά σε σταθμούς διοδίων στη νέα εθνική οδό της Αλβανίας (Photos+Video)

Εκατοντάδες διαδηλωτές από την πόλη Κούκες, αλλά και από το Κοσσυφοπέδιο συγκεντρώθηκαν σε νέο σταθμό διοδίων για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επιβολή ‘οδικού φόρου’- διοδίων, στη νέα εθνική οδό που συνδέει την Αλβανία με το Κοσσυφοπέδιο.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ενώ αντιμετώπισαν τα κλομπ της αστυνομίας και τη βία των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ασθενοφόρα έφθασαν στο σημείο των συγκρούσεων για την παραλαβή τραυματισμένων πολιτών. Οι διαμαρτυρόμενοι έβαλαν φωτιά στα περίπτερα των διοδίων, και χρησιμοποίησαν ακόμη και αλυσοπρίονα για να τα διαλύσουν.

«Αυτός ο φόρος βλάπτει όλους τους Αλβανούς στην Kukes και την Dardania (Κοσσυφοπέδιο)», ανέφεραν οι πολέμιοι των διοδίων που κυμαίνονται από 2,5 ευρώ για μοτοσικλέτα έως 22,5 ευρώ (27,72 δολάρια) για βαριά φορτηγά.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν στο «News 24» ότι προκλήθηκαν από την αστυνομία, η οποία, σύμφωνα με αυτούς, τους χτυπούσε με λαστιχένιες σφαίρες.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι η βία κατά της περιουσίας και της αστυνομίας θα τιμωρηθεί. «Οι παραβάτες και όσοι τους ενέπνευσαν θα πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν ότι θα θριαμβεύσουν πάνω από το νόμο», δήλωσε ο Ράμα.





Ο Κοντονής χάρισε ποινή 10ετούς κάθειρξης και πρόστιμο σε έμπορο ναρκωτικών

Απόφαση χάριτος σε δύο ακόμα άτομα, προκειμένου να εργαστούν σε εταιρεία security

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής «διέγραψε» ποινές και χάρισε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ σε καταδικασθέντες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, προκειμένου ο ένας να μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα αν έχει καταδικαστεί για εμπορία και πώληση ναρκωτικών κατ΄ εξακολούθηση και οι δύο άλλοι προκειμένου να μπορούν να εργαστούν ως Security, ανεξάρτητα εάν ο ένας εκ των δύο έχει καταδικαστεί, μεταξύ των άλλων, για «υπεξαίρεση αυτοκινήτου» στη Γερμανία.

Αναλυτικότερα, ο πρώτος από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έχει καταδικαστεί το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ' εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση».

Παρ΄ όλα αυτά, η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ του χαρίστηκε, και ήρθησαν οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, προκειμένου να «δύναται να εργασθεί στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής (visa) σε χώρα της αλλοδαπής».

Ο δεύτερος έχει καταδικαστεί: 1) το 2002 από το Ειρηνοδικείο της Δρέσδης (Γερμανία) με χρηματική ποινή των 50 ημερών έναντι 20 ευρώ ημερησίως για υπεξαίρεση αυτοκινήτου και 2) το 2004 από το Ειρηνοδικείο της Bautzen (Γερμανία) με χρηματική ποινή 40 ημερών έναντι 13 ευρώ ημερησίως για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Όμως, ήρθησαν οι συνέπειες από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως Security.

Ο τρίτος, έχει καταδικαστεί το 1988 από Στρατιωτικό Δικαστήριο, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και μιας ημέρας για απόπειρα απόδρασης κρατουμένου. Οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ήρθησαν προκειμένου να μπορεί να εργαστεί ως Security.

Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παράγραφος 1 του Συντάγματος, «ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή» και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, ήρθησαν στις 3 αυτές περιπτώσεις οι συνέπειες από τις καταδικαστικές αυτές αποφάσεις και χαρίστηκε το πρόστιμό των 50.000 ευρώ.

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ανακοίνωση-μνημείο από το ΥΠΕΣ: Η ΝΔ φταίει για το ότι έμεινε χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη

Την ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είπαν το νερό-νεράκι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας θύμιζε πόλεις τριτοκοσμικών χωρών το υπουργείο Εσωτερικών έλυσε την σιωπή του για να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για όλα όσα έγιναν.

Για «θράσος χωρίς όρια» κατηγορεί τη ΝΔ το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τις ευθύνες που καταλογίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για το ατύχημα στον αγωγό ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει:

« “Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι”. Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Καταλογίζει ευθύνες για το ατύχημα στον αγωγό ύδρευσης της Θεσσαλονίκης στην Κυβέρνηση και στη σημερινή διοίκηση της ΕΥΑΘ, όταν είναι γνωστό ότι επί πολλές δεκαετίες έχει αφεθεί στην τύχη της η παλαιά υποδομή του δικτύου ύδρευσης με τεράστιες ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας».

Όπως τονίζεται: «Παρά τις προβλέψεις για τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα που εγκυμονούσε η παλαιότητα του δικτύου και η πλημμελής συντήρησή του, το 2012 η τότε διοίκηση, επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, λόγω της επιλογής να ιδιωτικοποιηθεί η Εταιρεία ακύρωσε διαγωνισμό που είχε τελεσφορήσει, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΥΑΘ. Πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα ιδεοληψίας το οποίο όμως, σήμερα ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη. Ακύρωσαν τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις μόνο και μόνο επειδή σκόπευαν να την ιδιωτικοποιήσουν.

Η νέα διοίκηση της ΕΥΑΘ, η οποία τοποθετήθηκε τον Μάιο του 2016, έχει ήδη ολοκληρώσει και υποβάλει σχέδιο για εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού και συντήρησης των εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή υδροδότηση της Θεσσαλονίκης. Το έργο αναμένει έγκριση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών: «Η ζημιά στον αγωγό αποκαταστάθηκε. Η πλήρης ομαλοποίηση της κατάστασης απαιτεί και την υποχώρηση της θολότητας. Σε κάθε περίπτωση, ο τελευταίος που έχει ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα άλλων.

Αυτό που δεν μπορεί να “ομαλοποιηθεί” είναι ο αντιπολιτευτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και εκεί που το υπέρμετρο μέγεθος της ευθύνης που της αναλογεί είναι παραπάνω από φανερό».

«Για τη σημερινή Κυβέρνηση το νερό είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση» καταλήγει.

Παρέμβαση εισαγγελέα

​Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη παρέμεινε επί πέντε ημέρες χωρίς νερό. Η βλάβη στον αγωγό της ΕΥΑΘ και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε στην υδροδότηση της πόλης, είχαν ως αποτέλεσμα να παρέμβει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας και να ζητήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Ο εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια ώστε να αποδοθούν ευθύνες, καθώς και να διαπιστωθεί εάν προκύπτει κίνδυνος μόλυνσης από τo νερό που διοχετεύτηκε στους καταναλωτές. Παράλληλα, ζητά να διενεργηθεί έλεγχος στην ΕΥΑΘ και συγκεκριμένα στα κονδύλια που αυτή έλαβε για τη συντήρηση των υποδομών της.

Και χωρίς… ρεύμα η πόλη

Την ίδια ώρα και σα να μην έφταναν τα προβλήματα με το νερό, υπάρχουν περιοχές στην Θεσσαλονίκη που θα μείνουν και χωρίς ρεύμα! Πιο συγκεκριμένα, στο… σκοτάδι θα μείνουν σήμερα, Κυριακή 1 Απριλίου περιοχές στους δήμους Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

– Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. Καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ. Αλλά και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

– Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα.

Σύσκεψη ύστερα από 5 ημέρες!

Να σημειωθεί ότι μόλις το Σάββατο, ύστερα από πέντε ημέρες αφότου ξεκίνησαν τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη τα οποία άφησαν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς νερό προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του γραφείου, Κατερίνας Νοτοπούλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και μετά το πέρας της δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ ανακοινώθηκε από την ΕΥΑΘ ότι θα συνεχιστούν οι διακοπές νερού.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ξεκίνησε η  τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις.

Συνεχίζονται οι διακοπές νερού

Ανέφερε ακόμη ότι το νερό που προέρχεται από τις πηγές της Αραβησσού τροφοδοτεί την πόλη, καθώς έχει απαλλαγεί από τη θολότητα που είχε μετά την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού και είναι πλέον κατάλληλο για κατανάλωση. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

ΝΔ: Οι υπουργοί που εποπτεύουν την ΕΥΑΘ έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί

Οι υπουργοί που εποπτεύουν την ΕΥΑΘ έχουν βαρύτατη ευθύνη και ήδη έπρεπε να έχουν παραιτηθεί είπε στον ΣΚΑΪ ο επιτελάρχης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τόνισε ότι, αν είχε ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα και ότι την πλήρωσαν οι Θεσσαλονικείς με αυτό το πρωτοφανές γεγονός, όπως μεταδίδει το skai.gr.

«Η κυβέρνηση του κ Τσίπρα κυβερνά 3,5 χρόνια. Αν δεν είναι ικανοί να διορθώσουν κάποια πράγματα καλύτερα να φύγουν», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στου Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και έναν μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο κ Μητσοτάκης έβαλε από την αρχή πλάτη αλλά ότι ο κ. Τσίπας υποτίμησε το ζήτημα.

«Ο κ. Μητσοτάκης εγγυάται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με χαμηλότερους συντελεστές ώστε να γίνουν επενδύσεις και να πάρει μπροστά η οικονομία» είπε επίσης, σημειώνοντας ότι πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του.

Κάποτε μιλούσαν για το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό ήταν για να πάρει μόνο την εξουσία. Τα περί ηθικού πλεονεκτήματος έχουν πάρει ένα τέλος, ανέφερε τονίζοντας πως τώρα πια ο Τσίπρας προσπαθεί να μειώσει τη συντριβή που τον περιμένει.

Παραιτήσεις των υπευθύνων ζήτησε ο Μητσοτάκης

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση της ΕΥΑΘεξαπέλυσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας στήνει αναπτυξιακές φιέστες, η Θεσσαλονίκη είναι για 5η μέρα χωρίς νερό. Το ότι ο κ. Σπίρτζης και η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι ακόμα στις θέσεις τους δείχνει το μέγεθος της αδιαφορίας και του κυνισμού αυτής της ανίκανης κυβέρνησης» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ωστόσο, ο κ. Σπίρτζης πέρασε στην αντεπίθεση. «Πάλι συνελήφθη αδιάβαστος, ο «άριστος” πρόεδρος της ΝΔ. Ούτε πού «ανήκει” η ΕΥΑΘ δεν ξέρει, και εκτίθεται τιτιβίζοντας» έγραψε κι αυτός με τη σειρά του στο Twitter.

http://www.eleftherostypos.gr/ellada/211767-anakoinosi-mnimeio-apo-to-ypes-i-nd-ftaiei-gia-to-oti-emeine-xoris-nero-i-thessaloniki/

Εκπληκτικό βίντεο: Επτά αρχαία κατασκευαστικά «θαύματα» - Πώς είναι και πώς ήταν

Ένα ταξίδι 50 δευτερολέπτων από το σήμερα στην αρχαιότητα

Ένα εκπληκτικό βίντεο-animation παρουσίασε διάρκειας 50 δευτερολέπτων αρκούσε προκειμένου να αναδειχθεί η φθορά του χρόνου και της ανθρώπινης δραστηριότητας πάνω σε επτά αρχαία κατασκευαστικά «θαύματα», μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Παρθενώνας, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στο βίντεο διακρίνει κανείς το πώς είναι τώρα τα αρχαία κτίρια και πώς ήταν όταν ανεγέρθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια.



Ποια είναι τα αρχαία θαύματα που περιλαμβάνονται στο βίντεο;

1)Ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη των Αθηνών

Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 447 π.Χ. προς τιμή της θεάς Αθηνάς, η οποία ήταν η προστάτιδα της πόλης και ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ. Όταν ανεγέρθηκε είχε 92 χρωματιστά ορθογώνια πλαίσια κάτω από την οροφή.

Το 1687 υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ακολούθησαν νέες καταστροφές κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και από τις λεηλασίες διαφόρων «φιλελλήνων», που μετέφεραν κομμάτια του ναού στο εξωτερικό, τα οποία κοσμούν σήμερα μεγάλα μουσεία.

2)Η πυραμίδα Nohoch Mul στο Μεξικό

Κατασκευάστηκε μεταξύ του 100πΧ και του 100 μΧ. Ορθώνεται στα 137 πόδια και είναι η ψηλότερη πυραμίδα που έχει ανακαλυφθεί από το μεγάλο πολιτισμό των Μάγιας στην περιοχή Γιουκατάν και η δεύτερη ψηλότερη απ΄ όλες όσες έκτισαν οι Μάγια. Βγήκε στο φως το 1800 και δεν ήταν διαθέσιμη στο κοινό έως το 1975.

3)Ο ναός του Δία στην Πομπηία της Ιταλίας

Ο ναός του Δία, του βασιλιά των Θεών, κατασκευάστηκε το 20 αιώνα πΧ. Το 62 μΧ, ένας μεγάλος σεισμός κατέστρεψε το ναό και το 79, όταν εξερράγη το ηφαίστειο Βεζούβιος, ολοκληρώθηκε η καταστροφή. Ο ναός ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να βγει ξανά στην επιφάνεια.

4)To Milecastle 39 ή τείχος του Αδριανού στη Βρετανία

Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα μΧ και κάλυπτε μία απόσταση 73 μιλίων. Πιστεύεται πως κατασκευάστηκε από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό, προκειμένου να καταστήσει πιο ασφαλής την αυτοκρατορία του. Το Milecastle 39 επανήλθε στην επιφάνεια το καλοκαίρι του 1987.

5)Το Κυβερνείο του Λούξορ, στην Αίγυπτο

Ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Φαραώ Αμενχοτέπ τον 3ο το 1380 πΧ και ολοκληρώθηκε από τον Τουτανχαμών. Εκατό χρόνια αργότερα, ο Ραμσής Β' διαμόρφωσε την τελική του μορφή, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια. Τα τειχώματά του καλύπτονταν από ιερογλυφικά και χρώματα.

6)Η Πυραμίδα του Ήλιου στο Μεξικό

Η Πυραμίδα του Ήλιου είναι το μεγαλύτερο κτίσμα στην Τεοτιχουακάν και πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε γύρω στο 200 μΧ. Ορθώνεται στα 750 πόδια ύψος και αφιερώθηκε από του Αζτέκους στον Ήλιο. Το πραγματικό της όνομα, ωστόσο, είναι άγνωστο, καθώς δεν βρέθηκε κάποια επιγραφή που να το καταδεικνύει.

7)Ο ναός του Largo di Torre Argentina, στη Ρώμη

Είναι ένα από τα τέσσερα κτίσματα στο Largo di Torre Argentina και είναι το νεώτερο σε ηλικία. Κατασκευάστηκε το 101 πΧ και ανακατασκευάστηκε το 80 μΧ, μετά τη φωτιά που έκαψε την Αρχαία Ρώμη.

ΠΑΝΓΥΡΙΖΕΙ ο Σκουρλέτης για τις 8.166 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ: Κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας

«Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών.

Η δήλωση Σκουρλέτη έγινε μετά την ανάρτηση, χθες, Σάββατο, των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει πως «με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θωρακίζονται οι δήμοι προκειμένου με δικά τους μέσα να ανταποκρίνονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντί να καταφεύγουν στους ιδιώτες, άποψη για την οποία έδωσε μάχη η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για “φωτογραφικό” διαγωνισμό, ενώ δε δίστασε να υπονομεύσει και το ίδιο το ΑΣΕΠ, για να υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «πρόκειται για την κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας, ενός ανοιχτού διαγωνισμού για την πρόσληψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εργαζομένων τον οποίο καθόρισαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, βάσει των αναγκών των δήμων τους και των πραγματικών δυνατοτήτων τους, στο πλαίσιο της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοτέλειάς τους».

Διευκρινίζει ότι «οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ υπηρετούν το δικαίωμα των πολιτών για καθαρές πόλεις με τους καλύτερους όρους, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι η αποκομιδή από ιδιώτες συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες, χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών και αρνητικούς όρους εργασίας».

Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων θέτει τέλος στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και ανατρέπει μια μακρόχρονη κατάσταση «ομηρείας» χιλιάδων συμβασιούχων, τονίζει ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών και τους εργαζόμενους του ΑΣΕΠ, καθώς «συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διαδικασίας».

Σπυράκη: Γιατί η ΝΔ έχει ευθύνη να επιλέξει τον χρόνο εκκίνησης της συνταγματικής αναθεώρησης

Η συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε μέρα και είναι ευθύνη μας να επιλέξουμε το χρόνο που θα την εκκινήσουμε προκειμένου να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Realnews.

Αναφέρει δε, ότι ότι ο κ. Μητσοτάκης στην πρώτη του συνάντηση με τον κ. Τσίπρα έθεσε ως θέμα άμεσης προτεραιότητας την αναθεώρηση του Συντάγματος «αλλά δεν έλαβε απάντηση».

Σημειώνει ότι η πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγές που ξεκινούν από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και προχωρούν σε κομβικά ζητήματα για τη λειτουργία του πολιτεύματος. Πρόταση κατά «πολύ ευρύτερη» από τις θέσεις της κ. Γεννηματά, επισημαίνει η κ. Σπυράκη, ερωτηθείσα γιατί δεν συμφωνούν με τις προτάσεις της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά με την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι «καθαρή έξοδος» δεν υπάρχει τον Αύγουστο, καθώς η χώρα είναι δεσμευμένη από το 2019 σε μέτρα για περικοπή συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου και ως το 2022 με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Επαναλαμβάνει το ερώτημα του κ. Μητσοτάκη: “με ποια κυβέρνηση μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά και να δανείζεται φθηνά από τις αγορές;” επισημαίνοντας ότι απαιτείται μια ισχυρή αποτελεσματική κυβέρνηση που δεν συνάδει με το σημερινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σχετικά με τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, η κ. Σπυράκη εκτιμά ότι «η κυβέρνηση δεν αξιολόγησε επαρκώς το θέμα, καθυστέρησε στη διεθνοποίησή του και δεν δείχνει στιβαρότητα στη διαχείριση του. Επίσης θεωρεί «χρέος της κυβέρνησης να εξαντλήσει κάθε επιρροή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ώστε να καταστεί σαφές προς την Τουρκία πως η κλιμάκωση της επιθετικότητας στο Αιγαίο θα λειτουργήσει καταστροφικά σε βάρος της».

Σε ότι αφορά στη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονοματολογίας της ΠΓΔΜ, εάν έρθει στη Βουλή πρόταση με συνθέτη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία στη γραμμή του Βουκουρεστίου, η κ Σπυράκη είπε ότι «προς το παρόν έχουμε μια διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση με αποκλειστική της ευθύνη και χωρίς προηγουμένως να έχει εργαστεί ώστε να δημιουργηθεί βάση εθνικής συναίνεσης» επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προϋπόθεση για την έναρξη συζήτησης για το όνομα, τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ.

Τέλος για την κριτική που ασκεί η ΝΔ στην κυβέρνηση «για παράνομες προσλήψεις και τοποθετήσεις ημετέρων» η κ. Σπυράκη αναφέρει ότι «κάθε υπουργός έχει να προτείνει ανθρώπους με κομματικές περγαμηνές του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις των γραμματέων» και συμπληρώνει ότι η «ΝΔ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία κομματικοποίησης του κράτους».

O Ερντογάν συνέδεσε το θέμα των 2 Ελλήνων με ότι του είπε ο Τσίπρας για τους 8 Τούρκους

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τους Ελληνες στρατιωτικούς από την Αντιόχεια όπου βρέθηκε.

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν. Διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι θα κανονίσω την υπόθεση. Πέρασαν μήνες και χρόνια και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν. Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση. Μας είπαν είστε μεγάλο κράτος, δώστε το σε εμάς. Αυτή η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη. Οτι αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σταματήστε. Δηλαδή η δικαιοσύνη υπάρχει και η δική μας δεν υπάρχει. Για αυτούς τους τρομοκράτες (σ.σ. Τούρκους αξιωματικούς) δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα, αλλά για την υπόθεση αυτή όλοι μπήκατε στην σειρά».

Ουσιαστικά ο Τούρκος πρόεδρος συνδέει την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα και η συγκεκριμένη εξέλιξη μόνο ευνοϊκή δεν είναι για την μάχη που δίνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί για να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε με στολή παραλλαγής και επιθεώρησε τα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με την Συρία.




ΣΚΙΤΣΟ-Κράζει τα γίδια του "μνημονιοσχίστη" ο Αρκάς

Τα τα γίδια του "λεφτά υπάρχουν" (για να μην ξεχνιόμαστε) και του "σχίζω μνημόνια που μας έφεραν εδώ κράζει ο Αρκάς" με σημερινό του σκίτσο:


Δείτε και ένα παλαιότερο σκίτσο του για τον Αλέξη...


Το κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Έφοδος συγγενών και φίλων με πλιάτσικο μία θέση στο Δημόσιο (ονόματα)

Αυτό ακριβώς συνέβη με την απόπειρα διορισμού του Στάθη Μαρίνου στη θέση του επικεφαλής του ΕΦΚΑ, ο οποίος – σύμφωνα με καταγγελίες – όντας στο πλευρό του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ έδινε έργα στον εαυτό του, με απευθείας ανάθεση.

Και όμως παρά τις αποκαλύψεις, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, πρόταση της οποίας ήταν το συγκεκριμένο πρόσωπο, επέμεινε μέχρι τέλους στην επιλογή του, προκαλώντας εμφυλιοπολεμική σύγκρουση με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο.

Η αποτυχία της ωστόσο να τον διορίσει αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Την τελευταία τριετία, όλοι όσοι πέρασαν από υπουργικές θέσεις φρόντισαν να τακτοποιήσουν φίλους και συγγενείς, δημιουργώντας όχι απλώς ένα κομματικό κράτος, αλλά ένα σύστημα εξουσίας στο Δημόσιο που να παραπέμπει σε προσωπικούς μηχανισμούς.

Η προσπάθεια κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Διοίκηση προχωρούσε ταυτόχρονα με τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το «παλαιό» πολιτικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι οι πρακτικές αυτές παραπέμπουν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Δεν μπορεί να εξηγηθούν διαφορετικά περιπτώσεις όπως ο διορισμός του κουμπάρου του Γιώργου Σταθάκη στη θέση του επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ, της ανιψιάς του Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Εσωτερικών, της ανιψιάς του Παναγιώτη Κουρουμπλή ή της συντρόφου του πρώην υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου, στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν είναι όμως μόνο τα μέλη της κυβέρνησης που προχωρούν σε αυτές τις κινήσεις. Ανάλογους διορισμούς έχουν «πετύχει» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ίσως εξηγεί και την πρωτοφανή συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασε χωρίς σημαντικές απώλειες η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Η Σία Αναγνωστοπούλου είδε την ανιψιά της να διορίζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η Χαρά Καφαντάρη τον σύζυγό της να τοποθετείται διευθύνων σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων και ο Θανάσης Παπαδόπουλος προφανώς ικανοποιήθηκε από τον διορισμό της κόρης του στη θέση της γενικής γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής.

Την πεπατημένη, τέλος, ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και ως προς τους αποτυχόντες να εκλεγούν βουλευτές και ευρωβουλευτές. Με διαβατήριο τη συμμετοχή τους και μόνο στην εκλογική λίστα, πολλοί διορίστηκαν στη Δημόσια Διοίκηση, επίσης σε θέσεις – κλειδιά. Η Μαρία Καραμεσίνη δεν τιμήθηκε από τους ψηφοφόρους, αλλά διορίστηκε διοικήτρια στον ΟΑΕΔ, ενώ η Φωτεινή Κούβελα τοποθετήθηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, όσες ακριβώς και οι καταγγελίες που έχουν γίνει – εντός και εκτός Βουλής – από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία σημειώνουν πως ακόμη και αν υπήρχε το ηθικό πλεονέκτημα, χάθηκε στις λίστες των διορισμών και η ρητορική περί παλαιού και νέου πολιτικού συστήματος κατέρρευσε υπό το βάρος των ονομάτων συγγενών και φίλων.

Αναλυτικά τα ονόματα όπως τα δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»:

Ελένη Γιαννακοπούλου: σύζυγος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας (επί Αριστείδη Μπαλτά) Δημήτρη Χασάπη. Διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στις 17 Μαΐου 2017 με υπογραφή του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Μαρία Κατέχη: ανιψιά του Κώστα Γαβρόγλου (σύζυγος του γιου του αδελφού του) τοποθετήθηκε πριν από δύο χρόνια και εργάζεται στα ευρωπαϊκά προγράμματα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Σοφία Αυγητίδου: σύζυγος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Αγγελόπουλου. Υπηρετεί ως καθηγήτρια στο Τμήμα Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Καταγγέλλεται ότι ψηφίστηκε στον νόμο Γαβρόγλου για τα πανεπιστήμια το καλοκαίρι φωτογραφική ρύθμιση που της δίνει το δικαίωμα να «μετακινηθεί» στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, από το οποίο προέρχεται και ο σύζυγός της.

Μαρία Κυπριανίδου: η νέα γενική γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας Ματρώνα Κυπριανίδου είναι αδελφή της αντιπεριφερειάρχου Αττικής Ερμίνας Κυπριανίδου.

Ελισάβετ Σίσκου: ανιψιά της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου. Μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή της Αναγνωστοπούλου για πρώτη φορά ως βουλευτού Αχαΐας, αποφασίστηκε ο διορισμός της νεαρής ανιψιάς της στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου. Υστερα από μερικούς μήνες, και όταν ορίστηκε ως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, τοποθετήθηκε ο ανιψιός της Στέφανος Σίσκος σε θέση διοικητικού μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Παιδείας (που σήμερα έχει μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο).

Χαράλαµπος Πανοτόπουλος: προσωπικός φίλος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, διορίστηκε αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Σαντορίνης με μισθό 3.800 ευρώ μηνιαίως. Διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Αθήνα ενώ επί 29 χρόνια ήταν διοικητικός υπάλληλος σε εφημερίδα.

Διονύσης Τεµπονέρας: είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και τον Φεβρουάριο του 2015, έναν μήνα μετά τις εκλογές, διορίστηκε σύμβουλος του υφυπουργού Εργασίας. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους διορίστηκε σύμβουλος του διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και τον Απρίλιο του 2017 μετακινήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, όπου σήμερα είναι γενικός γραμματέας.

Γιώργος Μητράκος: Σύμβουλος στο ΥΠΕΞ και σύντροφος της κόρης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Από το 2017 διευθύνει και το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ).

Γιώργος Τσίπρας: Πρώτος εξάδελφος του Πρωθυπουργού, είχε διοριστεί τον Ιανουαρίου 2015 στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά σε θέση ειδικού συμβούλου και τον Απρίλιο του 2015 τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Οικονομικής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ. Από τον Οκτώβριο του 2017 είνια διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Αθανασία Ψαρουδάκη: είναι σύζυγος του Γεωργίου Τσίπρα, εξαδέλφου του Πρωθυπουργού. Η διαδρομή της στον κρατικό μηχανισμό είναι αρκετά… μεγάλη. Αρχικά τον Ιανουάριο του 2015, λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές, διορίστηκε ειδική σύμβουλος του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Μετά τις δεύτερες εκλογές διορίζεται στο γραφείο του Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Εσωτερικών και μετά τον ανασχηματισμό του 2016 επιστρέφει ως ειδική σύμβουλος του Χρήστου Σπίρτζη.

Πέτη Πέρκα: η σύντροφος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, έχει τοποθετηθεί γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, μετακινούμενη από τη θέση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Μεταφορών.

Ευαγγελία Καµίδου: Είναι ανιψιά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και διορίστηκε το 2015 ειδική σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ιφιγένεια Κατσιµίδου: είναι σύντροφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και από τον Μάρτιο του 2015 βρίσκεται στη θέση της προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Ελένη Παπαδοπούλου: είναι κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Παπαδόπουλου και έχει τοποθετηθεί στη θέση της γενικής γραμματέως Οικονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομίας.

Παναγιώτα Φασούλα: ανιψιά του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Από το 2015 είναι μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του… θείου της. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έχει παραδεχθεί – ύστερα από καταγγελία της αντιπολίτευσης – τον διορισμό, υπεραμυνόμενος των προσόντων της ανιψιάς του.

Αργύρης Αργυρίου: σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη. Τον Ιανουάριο του 2016 διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στη Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων.

Γιώργος Καλπαδάκης: ανιψιός του Προέδρου της Βουλής και αδελφός του προϊσταμένου του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, διορίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2015 στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 διατηρεί θέση ειδικού συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του Δραγασάκη.

Παυσανίας Παπαγεωργίου: υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Αφού δεν εξελέγη, διορίστηκε το 2015 ειδικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Τζαννέτος Φιλιππάκος: από το 2012 προσπαθεί να εκλεγεί βουλευτής με τους ΑΝΕΛ, χωρίς επιτυχία. Ομως, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, διορίστηκε γενικός γραμματέας Συντονισμού στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μαρία Γιαννακάκη: πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, διορίστηκε αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Γιάννης Μπασκόζος: από τον Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ στον κρατικό μηχανισμό. Διορίστηκε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Υγείας.

Κώστας Πουλάκης: υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών. Απέτυχε να εκλεγεί και διορίστηκε γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μαρία Καραµεσίνη: ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατόρθωσε να εκλεγεί και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Φωτεινή Κούβελα: από την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ και την Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος βρέθηκε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Ιούλιος Συνοδινός: ένα ακόμη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην κρατική μηχανή. Διορίστηκε το 2015 γ.γ. Αθλητισμού.

Γιάννης Μπενίσης: σύντροφος της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου. Το 2015 διορίζεται στο γραφείο του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ως ειδικός σύμβουλος. Η σύμβασή του έληξε το 2016 και δεν ανανεώθηκε καθώς προτιμήθηκε η τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.

Θανάσης Καποτάς: μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Ευρυδίκη Κουρνέτα: απέτυχε να εκλεγεί στη Βοιωτία με τους ΑΝΕΛ και τον Δεκέμβριο του 2016 διορίστηκε γενική γραμματέας Τουρισμού στη θέση του παραιτηθέντος Γεράσιμου Ζαχαράτου. Τώρα βρίσκεται στο κατώφλι της νέας θέσης του διοικητικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού με τετραετή θητεία. Σημειώνεται ότι η προκήρυξη της θέσης απαιτεί απλώς και μόνο γνώση της αγγλικής και πενταετή άσκηση δικηγορίας, προσόντα τα οποία διαθέτει η συγκεκριμένη υποψήφια.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Πρετεντέρης: "Ελάτε να πλύνετε τα αίματα!"

"Από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μπλεξει την αντιπολίτευση με τη λογική «εγώ θα κάνω τον φόνο κι εσείς θα πλύνετε τα αίματα». Απέτυχε. Η υγειονομική ζώνη γύρω από την κυβέρνηση αποδειχθηκε ανθεκτική" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ:

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση


Γιατί απαγορεύεται να αποτύχει η Νέα Δημοκρατία

Του Σάκη Μουμτζή

Είναι γεγονός πως ο δικομματισμός επέζησε. Με διαφορετική σύνθεση και μορφή, αλλά επέζησε.

Επέζησε όμως τραυματισμένος.

Πριν από τα μνημόνια τα δύο μεγάλα κόμματα ελάμβαναν περίπου το 80-85% των ψήφων. Σήμερα μετά βίας συγκεντρώνουν το 65%.

Για να μην αναφερθώ στις εκλογές του Μαϊου 2012, που έλαβαν και τα δύο μαζί το 35% των ψήφων. Το σοκ του πρώτου μνημονίου ήταν συντριπτικής μορφής.

Σήμερα λοιπόν, πορευόμαστε με έναν δικομματισμό, σε ένα όμως πολυκερματισμένο πολιτικό τοπίο. Κάτι που σημαίνει μεγάλη ρευστότητα.

Ταυτοχρόνως, σημαίνει πως οι πυρήνες των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν άριστα γιατί επιλέγουν αυτά τα κόμματα.

Δεν υπάρχουν αυταπάτες.

Επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του και την Νέα Δημοκρατία για το πρόγραμμα της. Συγχρόνως, στους ακολούθους των δύο κομμάτων κυριαρχεί η αντίληψη πως το άλλο κόμμα εκφράζει το απόλυτο κακό που ή πρέπει να φύγει ή πρέπει να μην έρθει.

Για την Νέα Δημοκρατία, εφ΄όσον κερδίσει τελικά τις εκλογές, η μετεκλογική κατάσταση θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

Γιατί;

Διότι δεν υποσχέθηκε τίποτα. Δεν δημιουργεί προεκλογικά κανένα κλίμα παροχών και θεαματικών εξαγγελιών.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως δεν θα έχει να αντιμετωπίσει, μετά την νίκη της τους, «κοψοχέρηδες», μια κατηγορία ψηφοφόρων που αποσταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Οταν ένα κόμμα δεν δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, δεν δημιουργεί και μεγάλες απογοητεύσεις.

Δηλαδή η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βάζει τον πήχη χαμηλά;

Καθόλου.

Τον βάζει στο ύψος που μπορεί να τον υπερπηδήσει. Εχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των δυνάμεων της, αλλά και των αντοχών των πολιτών.

Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να θεωρηθεί επιτυχημένος πρωθυπουργός, μέσα στις δεδομένες συνθήκες;

1. Να ισοπεδώσει το «ή εμείς ή αυτοί», το «θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε». Να βάλει τέλος στον Εφιάλτη του διχασμού που καλλιεργεί συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να διασφαλίσει πλήρως το μεταπολιτευτικό μοντέλο, που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό του την ομαλή εναλλαγή των κομμάτων στην διακυβέρνηση του τόπου.

Να καταστήσει σαφές πως δεν έχουμε διαπάλη καθεστώτων, αλλά πολιτικών κομμάτων στο πλαίσιο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας.

Ετσι σήμερα, όσοι μιλούν για το τέλος της Μεταπολίτευσης είναι και ανιστόρητοι. Αγνοούν πως αυτή προέκυψε βιαίως και αν – ό μη γένοιτο – τελειώσει, αυτό θα γίνει και πάλι βιαίως.

Συνεπώς η Νέα Δημοκρατία, έχει ως πρώτιστο καθήκον την συνέχιση της Μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας, που εγκαθίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

2. Να εκμεταλλευθεί αμέσως το θετικό κλίμα που θα δημιουργήσει στην οικονομία, η νίκη της. Ως γνωστόν οικονομία =ψυχολογία. Ετσι, αν «τρέξει» με ταχείς ρυθμούς τις αποκρατικοποιήσεις και την ελάφρυνση των φορολογιών, θα αποκτήσει γρήγορα την εμπιστοσύνη των επενδυτών, Ελλήνων και αλλοδαπών.

3. Να ξεβρωμίσει σε μηδέν χρόνο το τοπίο στην Παιδεία και στην Δημόσια Τάξη, καθώς αυτοί οι δύο χώροι αποτελούν τα συγκοινωνούντα δοχεία της βίας και της ανομίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αδιαφορήσει για τις κραυγές των μαινάδων της Αριστεράς, που θέλουν να διατηρήσουν υπό την επιρροή τους αυτούς τους θύλακες της παραβατικότητας.

Ας το αντιληφθεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πως αν υποχωρήσει και δεν αποκαταστήσει την τάξη, παντί τρόπω, θα υποστεί μια σοβαρή πολιτική ήττα.

4. Ο πιο δύσκολος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι το «τσάκισμα» της ιδεολογίας του κρατισμού, καθώς εμφωλεύει πλειοψηφικά στην κοινωνία. Υπάρχουν και ισχυροί πυρήνες στο εσωτερικό του κόμματος, με χρόνιες καταβολές, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει και αυτούς, προσεκτικά, ιδίως αν η αυτοδυναμία της είναι οριακή.

Αυτοί οι στόχοι είναι οι ελάχιστοι που οφείλει να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν κερδίσει τις εκλογές. Στόχοι εφικτοί, χωρίς υπερβολές που καλλιεργούν φρούδες ελπίδες και απογοητεύσεις.

Ολοι γνωρίζουμε πως η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι το τελευταίο ανάχωμα της φιλελεύθερης Δημοκρατίας απέναντι σε ένα μοντέλο με έντονα τα χαρακτηριστικά του Πουτινισμού.

Γι΄αυτό και απαγορεύεται να αποτύχει.

http://www.liberal.gr/arthro/197791/apopsi/arthra/giati-apagoreuetai-na-apotuchei-i-nea-dimokratia.html

ΒΙΝΤΕΟ-Όταν κομματόσκυλο αγχώνεται μην πει κάτι και θίξει υπουργό της κυβέρνησης

Προσέξτε την προσπάθεια του Προέδρου της ΕΥΑΘ (αυθεντικού ΣΥΡΙΖαίου και όχι λαθροΣΥΡΙΖΑίου ΠΑΣΟΚου) να μην καταλογίσει ευθύνη σε κάποιο μέλος της κυβέρνησης για το πρόβλημα υδροδότησης της πόλης, εδώ και 4 μέρες.

Δείτε ειδικά μετά το 3:30 όπου δεν λέει ποιος υπουργός έχει την ευθύνη



https://twitter.com/omadaalithias

Κασιμάτης: Η πολιτική δεν είναι επιστήμη

[ΦΩΤΟ-Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ήταν κατάθλιψη. Τα αστυνομικά μέτρα, πρωτοφανή, μη τυχόν και πλησιάσουν διαδηλωτές της Αριστεράς τον πρωθυπουργό της Αριστεράς· η πόλη δεν είχε νερό για τρίτη ημέρα· και οι αρμόδιοι καθυστερούσαν την απόφαση για τον ΠΑΟΚ, περιμένοντας πρώτα να αναχωρήσει ο πρωθυπουργός από την πόλη τους. Αφήστε και το άλλο, το χειρότερο: έλειπε ο Ιβάν από την πόλη και δεν είχε την ευκαιρία να τον συναντήσει. Φυσικό, λοιπόν, να τον παρηγορεί ο δήμαρχος, είναι άνθρωπος ψυχοπονιάρης.]

Η διένεξη σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος ακούγεται περίπλοκη, είναι όμως απλή – τολμώ να πω, μάλιστα, εξαιρετικά απλή. Από τη μία πλευρά, έχουμε τη θέση ενός διακεκριμένου νομικού, του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος προτείνει μία βάση αναγκαίων και λογικών αλλαγών στο Σύνταγμα, η οποία πρέπει και θα μπορούσε να είναι κοινή για όλα τα κόμματα του λεγομένου δημοκρατικού τόξου – δηλαδή, όλων, πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. (Το ΚΚΕ, εξ όσων γνωρίζω, δηλώνει ότι δεν δεσμεύεται από το αστικό Σύνταγμα. Απλώς, απολαμβάνει τις πρόνοιές του…) Από την άλλη πλευρά, έχουμε την απόλυτη διαφωνία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος κρίνει ότι δεν υφίσταται το κατάλληλο «θεσμικό και πολιτικό περιβάλλον» για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οι αλλαγές που εισηγείται ο Αλιβιζάτος, ως κοινή βάση για τη διακομματική συνεργασία του «δημοκρατικού τόξου» στην αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι άριστες – επ’ αυτού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Και, πράγματι, αν η λογική φώτιζε το ίδιο τα μυαλά όλων των ανθρώπων, θα ήταν υπέροχο όλοι να συναινούσαν σε μια αναθεώρηση η οποία θα ήταν ο θρίαμβος της λογικής! Ποιος δεν θα το ήθελε να συμβεί; Αλλά και ποιος μπορεί να το πάρει στα σοβαρά ως πραγματική δυνατότητα; Είμαστε στην Ελλάδα του Τσίπρα και του Καμμένου· το ξεχάσαμε; Η πολιτική αθλιότητα έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη, κάθε μέρα ένα νέο αίσχος έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα και να τα ξεπεράσει· πώς να περιμένει κανείς ότι η λογική μπορεί να πρυτανεύσει; (Θα ήταν αντίθετο με τη λογική στο κάτω κάτω…)

Η προσέγγιση του Αλιβιζάτου στο ζήτημα είναι επιστημονική, ενώ του Βενιζέλου είναι πολιτική. Παρά τις αυταπάτες μαρξιστών και φιλελευθέρων, η πολιτική δεν είναι επιστήμη και, επομένως, ο Βενιζέλος έχει δίκιο στο συγκεκριμένο ζήτημα, με την έννοια ότι η πολιτική προσέγγιση υπερτερεί της επιστημονικής. Νομίζω ότι όποιος ακόμη δεν έχει καταλάβει πόσο επικίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο αδίστακτος είναι ο Τσίπρας και οι γύρω του, πόσο επιζήμια είναι για το μέλλον η παραμονή τους στην εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβει ποτέ. Οταν ο Κατρούγκαλος –για να περιοριστώ σε ένα μόνο παράδειγμα– προαγγέλλει αναθεώρηση προοδευτική, συγκρουσιακή, ταξική, και δεν συμμαζεύεται, είναι αστείο να φαντάζεται κανείς συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχει δίκιο, λοιπόν, ο Βενιζέλος. Αν όμως δεν καταφέρνει να το αναδείξει, είναι λόγω πληθωρικότητας χαρακτήρα ή, για να το πω απλούστερα, λόγω λαιμαργίας: μιλάει και γράφει για το θέμα ως πολιτικός και ως καθηγητής Νομικής ταυτοχρόνως. Το αποτέλεσμα είναι ότι το μήνυμα μπερδεύεται και, για πολλούς, χάνεται.

Υπάρχει όμως και σοβαρότερη αιτία για την οποία ο λόγος του Βενιζέλου για το συγκεκριμένο θέμα διατηρεί μεν το πάθος του, χάνει όμως τη σαφήνειά του. Ολο το επιχείρημα του Βενιζέλου –το σωστό, κατά τη γνώμη μου– βασίζεται σε μία προϋπόθεση, που δεν διατυπώνεται ποτέ ευθέως: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, στην πραγματικότητα, του «δημοκρατικού τόξου». Δεν ανήκει ακριβώς εκεί. Οι προτιμήσεις τους, το πολιτικό τους ένστικτο, η παιδεία τους, όλα τούς κάνουν να ρέπουν προς καθεστωτικές επιλογές, λαϊκοδημοκρατικού ή νοτιοαμερικανικού τύπου. Είναι πολλοί εκείνοι στην αντιπολίτευση που το πιστεύουν αυτό· ο δε Βενιζέλος ίσως και περισσότερο από όλους. Κανείς δεν διακινδυνεύει, όμως, να το πει ευθέως· και είναι κατανοητοί οι λόγοι.

Η θέση του Βενιζέλου περιπλέκεται, επειδή η πρόεδρος Φώφη υιοθετεί την πρόταση Αλιβιζάτου, για πολιτικούς λόγους και αυτή, τους αντίθετους όμως από εκείνους του Βενιζέλου. Βλέπετε, η Φώφη είναι καθ’ όλα Πασοκάρα. Πραγματικά αδυνατεί να συλλάβει την απειλή που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Παίζει, λοιπόν, το ίδιο σαχλό παιχνιδάκι μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να πλασαριστεί στην αγορά ως ηπιότερη εκδοχή της Αριστεράς. Πραγματικά απορώ πώς ακόμη ο Βενιζέλος ανέχεται να συνυπάρχει με τα υλικά του κάδου ανακύκλωσης του ΠΑΣΟΚ. (Τα μη ανακυκλούμενα τα έχει μαζέψει από νωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ.) Χαρά στο κουράγιο του!..

Ας τον ακούσουμε!

Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν αδυσώπητη: «Εχοντας μεγάλη πολιτική εμπειρία (sic), πιστεύετε πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τους Ελληνες;». Αλλος στη θέση του θα διέκοπτε τη συνέντευξη και θα ζητούσε από τον δημοσιογράφο να παραλείψει, αν μπορεί, την ερώτηση. Εκείνος όμως δεν φοβήθηκε και είπε: «Το πιστεύω και είμαι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό. Και αν θέλετε και κάτι προσωπικό να σας πω, δεν θα επέλεγα να παραμείνω στην πολιτική, εάν δεν πίστευα ότι η χώρα έχει δυνατότητες και δυναμικές προοπτικές και ότι αξίζει κανείς να εργαστεί γι’ αυτό». Αυτά είπε ο Γιώργος ο Πάντζας (ΠΑΣΟΚ, έπειτα ΔΗΚΚΙ, τώρα ΣΥΡΙΖΑ) και εγώ απλώς σας τα μεταφέρω ως παράδειγμα της τραγικής (και τόσο μπανάλ) μοίρας του Αρλεκίνου: ως κωμικός, ο Πάντζας ήταν ένα κρυόμπλαστο και σαχλό νευρόσπαστο· ως πολιτικός, είναι γνησίως κωμικός, χωρίς να το προσπαθεί μάλιστα…

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ