03 Απριλίου 2018

Κυβερνητικός δάκτυλος για να «καθαρίσει» από τα χρέη του ο Λιβάνης και να λασπώνει ΝΔ με τη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Κυβερνητικό δάκτυλο βλέπουν αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, πίσω από «σχέδιο σωτηρίας- εξυγίανσης» της εκδοτικής εταιρείας της οικογένειας Λιβάνη.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ως δια… μαγείας οι «σκληρές» και «άτεγκτες» Τράπεζες (που βγάζουν στο σφυρί, εν μια νυκτί και μπιρ παρά τα χαμόσπιτα του κοσμάκη) συναίνεσαν σε ένα 15ετές(!) πλάνο αποπληρωμής των δανείων του εκδοτικού Οίκου της οικογένειας που αγγίζουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ!

Ενώ παράλληλα η Εφορία και ο ΕΦΚΑ που χρωστά η εταιρεία της οικογένειας Λιβάνη (σχεδόν 2.500.000 ευρώ) μπήκαν σε «φόρμουλα» ρύθμισης 180 δόσεων(!) παρακαλώ, την ίδια στιγμή που το κράτος εκποιεί περιουσιακά στοιχεία μικροοφειλετών εν ριπή οφθαλμού.

Πως μετά, αυτή η… μεγαλοθυμία που δείχνουν Τράπεζες, Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία απέναντι στον εκδότη Ηλία Λιβάνη, να μην συσχετισθεί με τα στοχευμένα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του «Νέα Σελίδα» κατά της ΝΔ και προσωπικά της οικογένειας Μητσοτάκη;

Όπως πάντως μαθαίνουμε η οδός Πειραιώς αναζητά επιπλέον στοιχεία, για τον τρόπο με τον οποίο οι Τράπεζες και το Κράτος επιχειρούν να «καθαρίσουν» τον εκδότη της εφημερίδας «Νέα Σελίδα».

Και η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα πολιτικά…

ΥΓ: Αλήθεια με εκείνο το «κανόνι» της κονσερβοποιίας στην Βέροια «Ελληνική Ρίζα» (ακόμη ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ηλία Λιβάνη που κατέληξε σε ένα μεγαλοπρεπές λουκέτο) σε ποια φάση να βρισκόμαστε άραγε;
Και πότε θα αποζημιωθούν-εάν αυτό συμβεί ποτέ- οι παραγωγοί που κλαίνε ακόμη τις σοδειές τους, αφού δεν είδαν ποτέ το χρώμα του χρήματος παρά μόνο ακάλυπτες επιταγές;

Η.Τζαφέρης
lykavitos.gr

Δείτε τι γράφει σήμερα γα το πλάνο εξυγίανσης του Λιβάνη το capital.gr

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και οι Πιστώτριες Τράπεζες αυτού κατέληξαν πριν από λίγες ημέρες σε συμφωνία για τη ρύθμιση των δανείων του Οργανισμού. Η αναδιάρθρωση αυτών θα «περάσει» μέσα από το άρθρο 103 του πτωχευτικού κώδικα, ενώ η συζήτηση στο Πρωτοδικείο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Μάιο.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της Λιβάνης την 31η Δεκεμβρίου ανερχόταν στο ποσό των 19,953 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών το 75%, ήτοι 14,946 εκατ. ευρώ αφορούσε υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, το 13% υποχρεώσεις προς προνομιούχους πιστωτές και το 12% οφειλές προς ανέγγυους πιστωτές. Ειδικότερα προς την Εθνική Τράπεζα ο υφιστάμενος δανεισμός ανέρχεται σε 4,359 εκατ. ευρώ, προς την Πειραιώς 2,953 εκατ. ευρώ και προς την Alpha Bank 7,593 εκατ. ευρώ.

Με βάση πληροφορίες του Capital.gr το σχέδιο εξυγίανσης της Λιβάνης προβλέπει τη μεταβίβαση στις συμβαλλόμενες πιστώτριες τράπεζες ακίνητα ιδιοκτησίας της, επί των οποίων κάθε μια από τις Τράπεζες διατηρεί πρώτης τάξεως εξασφαλίσεις.

Μέσω αυτών των μεταβιβάσεων θα εξοφληθεί μέρος της συνολικής οφειλής της εταιρείας, ενώ το υπολειπόμενο ποσό της οφειλής θα καταβληθεί στις τράπεζες με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη. Μεταξύ αυτών των ακινήτων που θα μεταβιβαστούν είναι και το ακίνητο στη Σόλωνος, το οποίο με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης η Τράπεζα θα το μισθώσει στην εταιρεία Λιβάνης η οποία θα παραμείνει με τον τρόπο αυτό στην κατοχή του ακινήτου ως μισθώτρια.

Τα υπόλοιπα των απαιτήσεων των Τραπεζών, όπως θα έχουν διαμορφωθεί μετά τη μεταβίβαση των ακινήτων και την ισόποση με μέρος του τιμήματος pro rata απομείωσή τους, ήτοι υπόλοιπα συνολικού ύψους 11,542 εκατ. ευρώ θα εξοφληθούν εντόκως σε βάθος 15ετίας.

Παράλληλα στο σχέδιο εξυγίανσης προβλέπεται όπως οι τράπεζες προχωρήσουν σε χορήγηση νέας χρηματοδότησης μέχρι του ποσού των 240.000 ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητάς της εταιρείας.

Σε ότι αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 762.736 ευρώ και ΕΦΚΑ ύψους 1,639 εκατ. ευρώ, προβλέπεται η πλήρης εξόφληση τους σε 180 μηνιαίες άτοκες ισόποσες δόσεις. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν το 100% της συνολικής απαίτησης τους εντός 12 μηνών από την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ενώ ως προς τους ανέγγυους πιστωτές προβλέπεται η διαγραφή του 10% της οφειλής και η τμηματική εξόφληση του υπολοίπου ποσού.

ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΑ ΠΟΥΤ@ΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Πούτιν: Προτεραιότητά μας η παράδοση των S-400 στην Τουρκία


[Οι Έλληνες πατριώτες του κώλου εν τω μεταξύ είναι τόσο άρρωστοι που θα πανηγυρίσουν και κατάρριψη ελληνικού F-16 από τούρκικους S-400... για τόσο ηλίθια ΠουτΙνάκια μιλάμε]

Η εφαρμογή της συμφωνίας για την προμήθεια συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 στην Τουρκία αποτελεί μια προτεραιότητα, δήλωσε από την Αγκυρα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Πούτιν σε μια συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην τουρκική πρωτεύουσα στην Άγκυρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά σε μια συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής.

Τον Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για να προμηθεύσει η Μόσχα την Άγκυρα με συστοιχίες πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, οριστικοποιώντας μια συμφωνία που βαθαίνει τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος επεφύλαξε μια μεγαλοπρεπέστατη υποδοχή στον Ρώσο ομόλογό του.




ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑίοι! ΚΑΣ: Δεν είπαμε ποτέ όχι για τα γυρίσματα στο Σούνιο-Εγκρίναμε κι άλλο αίτημα

Το «πράσινο φως» έδωσε σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 (με προετοιμασία στις 11/4) για τη «Μικρή Τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ.

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS - Παραγωγές Κινηματογράφου - Τηλεόρασης ΑΕ», με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC (βασισμένη στο έργο του Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία Παρκ Τσαν Γουκ) από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο προκάλεσε το «όχι» του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.

«Στο θέμα δόθηκαν υπέρμετρες διαστάσεις για λόγους ανεξήγητους, σχετικά με μια υπόθεση, που για όποιον παρακολουθεί το ΚΑΣ, αντίστοιχες συζητάμε συνεχώς και πάντα βρίσκεται λύση για συνεργασία. Λοιδορήθηκε το Συμβούλιο και ζητήθηκαν ως και παραιτήσεις των μελών. Ουδέποτε το Συμβούλιο γνωμοδότησε ότι η κινηματογράφηση δεν συνάδει με τον χώρο και ουδέποτε διακυβεύτηκε η παραγωγή. Αποσιωπήθηκε επιμελώς από τους λοιδορούντες, το γεγονός ότι ήδη είχε δοθεί το συμβολικότερο αρχαίο μνημείο, η Ακρόπολη, για γυρίσματα του ίδιου κινηματογραφικού έργου, καθώς η Ακρόπολη συμπεριλαμβάνεται στο μυθιστόρημα και τα γυρίσματα θα γίνουν νύχτα, εκτός ωραρίου, χωρίς επισκέπτες. Επίσης, αποσιωπήθηκε το γεγονός ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων ενέκρινε νυχτερινά γυρίσματα για το ίδιο έργο στην Πλάκα», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΑΣ, γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, ως προς τον θόρυβο που ξέσπασε με την πρώτη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, τονίζοντας: «Δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι το ΥΠΠΟ φέρνει εμπόδιο σε κινηματογραφικές παραγωγές. Κάθε έτος εγκρίνονται πλήθος κινηματογραφήσεις. Επίσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι δεδομένη η σημασία που δίνει το ΥΠΠΟ στις κινηματογραφικές παραγωγές, εγχώριες και διεθνείς, αλλά και στη διεθνή προβολή της χώρας μέσα από τηλεοπτικές παραγωγές. Για τον λόγο αυτό το ΚΑΣ εξετάζει κατά προτεραιότητα και χωρίς καμία καθυστέρηση τα σχετικά αιτήματα», συμπλήρωσε.

Η ίδια, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα τεκταινόμενα της προηγούμενης συνεδρίασης για τα μέλη που δεν είχαν παραβρεθεί, είπε ότι στο ΚΑΣ της 27ης Μαρτίου παρουσιάστηκαν δυο εναλλακτικές λύσεις: Ή να κλείσει ο χώρος όλη την ημέρα, ή να μείνει ανοικτός - με την εταιρεία να τοποθετεί άτομα που θα απομακρύνουν τους επισκέπτες από τα σημεία του γυρίσματος, ώστε να μην είναι μέσα στα πλάνα και να τους επιτρέπεται η προσέγγιση στις ώρες διαλείμματος. «Τα μέλη του ΚΑΣ εξαρχής τοποθετήθηκαν κατά της παραχώρησης του χώρου από τις 7 το πρωί ως 7 το βράδυ, σεβόμενοι το μνημείο και τους επισκέπτες μια ημέρα υψηλής επισκεψιμότητας. Η πρόεδρος πρότεινε, είτε να υπάρξει αρνητική απάντηση στη μεγάλη χρονική διάρκεια και να προτείνει η ίδια η εταιρεία διαφορετική ρύθμιση εφόσον υπήρχε περιθώριο να συζητηθεί και σήμερα το θέμα, είτε να δοθεί έγκριση για δυο πρωινά, από τις 7:00 ως τις 12:00. Τελικά επικράτησε η πρώτη άποψη, εφόσον διατυπώθηκε ότι δεν μπορούμε εμείς να τους προκαθορίσουμε τον τρόπο εργασίας, αλλά να προτείνουν οι ίδιοι. Και όντως η εταιρεία επανήλθε με δική της πρόταση από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι», ενημέρωσε η κ. Βλαζάκη, συμπληρώνοντας ότι η εταιρεία «μας πληροφόρησε ότι έχει κλείσει το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες μέρες και επίσης πως δεν μπορεί να διακόπτει τα γυρίσματα τη μια μέρα και να επανέρχεται την επομένη. Αυτά εν συντομία έγιναν την περασμένη φορά με συζητήσεις σ' ένα πνεύμα πάντοτε δημοκρατικό, σεβόμενοι τις απόψεις όλων των μελών, με μια διαδικασία απόλυτης διαφάνειας παρουσία διαπιστευμένων δημοσιογράφων», τόνισε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ.

Η ίδια, εξάλλου, δεν παρέλειψε να επισημάνει τις νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το ΥΠΠΟ, στο πλαίσιο της απλοποίησης της διαδικασίας των παραχωρήσεων χώρων για κινηματογραφήσεις και ψηφιακές απεικονίσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στις κινηματογραφήσεις, πληροφόρησε ότι υπάρχει συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο ΚινηματογράφοΥ και πως η επεξεργασία των σχετικών σχεδίων βαίνει προς ολοκλήρωση, ενώ προγραμματίζεται η εισαγωγή τους προς τα αρμόδια συμβούλια του ΥΠΠΟ.

«Η εμπειρία έχει καταδείξει ότι η χώρα μας διαθέτει ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά στις παραγωγές οπτικοακουστικών έργων: Το φυσικό κάλλος και την πολιτιστική κληρονομιά, μια ενότητα που αποτελεί ανεπανάληπτο περιβάλλον για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων", σημείωσε, προσθέτοντας πως "είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχουν προδιαγραφές και οριοθετήσεις σε μια χώρα που προτιμάται κυρίως για τα μνημεία της, αλλά όπως συμβαίνει και σε κάθε προηγμένη χώρα, όσον αφορά στα μνημεία και στα μουσεία της. Ο τουρισμός στη χώρα μας έχει αυξηθεί κατά πολύ και οι στατιστικές δείχνουν ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες επίσκεψης για τα μνημεία. Αλλά όλα θέλουν κανόνες, μέτρο, σεβασμό. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν διαμορφώθηκε νέο αίτημα της εταιρείας, το οποίο σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής θα διασφαλίσει την επισκεψιμότητα, την προστασία του μνημείου και την υλοποίηση της παραγωγής», κατέληξε.

Στη συνεδρίαση υπήρξε τοποθέτηση και μελών του ΚΑΣ, όπως ότι το ΥΠΠΟ θα πρέπει να θέσει προδιαγραφές ανάλογα με τον χώρο που ζητείται, ή ότι καλό είναι να πρυτανεύει πάντα κατά περίπτωση μια ουσιαστική προσέγγιση και να μην βάζουμε περισσότερα εμπόδια που κινούν την κοινή γνώμη κατά του ΚΑΣ και της αρχαιολογίας, ή ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται τόσος θόρυβος για το πέρασμα ενός πλάνου.

Τελικά, τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά ζητώντας τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Στη γνωμοδότηση τέθηκαν οι συνήθεις όροι και επιπλέον ότι ο αριθμός των μελών του κινηματογραφικού συνεργείου να είναι ο απολύτως απαραίτητος, οι δε σκηνογραφικές επεμβάσεις να μην αφορούν μετακινήσεις σταθερών σημείων (π.χ. φυλάκιο), αλλά κάλυψή τους, όπως πρότεινε και η εταιρεία. Οι παραπάνω επεμβάσεις, καθώς και το ότι η παραγωγή δεν θέλει να μπαίνουν στο πλάνο οι επισκέπτες, οφείλεται στο γεγονός ότι η ιστορία εκτυλίσσεται σε άλλη δεκαετία. Σημειώνεται, τέλος, ότι όπως πληροφόρησε η εταιρεία παραγωγής, η σκηνή από τα γυρίσματα, τόσο στο Σούνιο όσο και στην Ακρόπολη, δεν θα ξεπερνούν σε διάρκεια τα δυο λεπτά η κάθε μία.

Κι άλλο αίτημα για το Σούνιο

Άλλο ένα αίτημα παραχώρησης του αρχαιολογικού χώρου του Σουνίου για κινηματογράφηση (και αεροκινηματογράφηση), εντός του Απριλίου, συζήτησε σήμερα το ΚΑΣ. Πρόκειται για αίτημα από την εταιρεία «AΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΕ», η οποία ζήτησε τον παραπάνω χώρο για τις 18 και 19 Απριλίου (περίπου 6 ως 7 ώρες ημερησίως) για την παραγωγή κινεζικής τηλεοπτικής σειράς για το κανάλι MANGO TV του ομίλου Hunan TV, που είναι το μεγαλύτερο κανάλι της Κίνας μετά το κρατικό CCTV. Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη στον μύθο του Ποσειδώνα και τη ρομαντική ιστορία αγάπης με την Αμφιτρίτη, νηριήδα και θεά της θάλασσας.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στο παραπάνω αίτημα, καθώς τα άτομα του συνεργείου δεν θα είναι περισσότερα από 20, δεν θα εμποδίζεται η ροή των επισκεπτών εφόσον το έργο είναι σύγχρονο και τα πλάνα μπορούν να δείχνουν τον κόσμο που περνά, ο δε εξοπλισμός είναι ελαφρύς. Όπως, εξάλλου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, «οι Κινέζοι είναι λαός με μεγάλη ιστορία, σέβονται τα μνημεία μας όπως και τα δικά τους, ενώ δέχτηκαν τις παρατηρήσεις μας αμέσως».

Οδηγός στην Πάτρα πάρκαρε σε θέση αναπήρων, του πήραν τις πινακίδες και χτύπησε αστυνομικό [εικόνες]

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στο κέντρο της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Μαιζώνος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που είχε παρκάρει σε θέση αναπήρων είδε άνδρες της Αστυνομίας να του αφαιρούν τις πινακίδες από το όχημα του και τους επιτέθηκε!

Ο άνδρας δε δίστασε μάλιστα εκτός από λεκτικό διαπληκτισμό, να χτυπήσει και έναν αστυνομικό!

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ για ενίσχυση των συναδέλφων τους, αλλά και πολλοί περαστικοί που προσπάθησαν να ηρεμήσουν τον οδηγό που ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Ο άντρας προσήχθη στην ασφάλεια Πατρών.



Πηγή: Tempo24

ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΠ΄ΤΑ LIDL! Το νέο λογότυπο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής [εικόνες]

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση των πινακίδων - επιγραφών στις Πανεπιστημιουπόλεις των πρώην ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά με το λογότυπο του νέου Πανεπιστημίου «Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής».

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής χωρίζεται σε δύο Πανεπιστημιουπόλεις (Πανεπιστημιούπολη 1 και Πανεπιστημιούπολη 2). Ως Πανεπιστημιούπολη 1 έχει οριστεί το πρώην ΤΕΙ Αθήνας και ως Πανεπιστημιούπολη 2 έχει οριστεί το πρώην ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. Το λογότυπο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.



Πηγή: Foititikanea

Κορυφαίος Γάλλος προπονητής στίβου κατηγορείται για βιασμό

Ερευνα σε βάρος του Ζισκάρ Σαμπά ξεκίνησε η εισαγγελία της πόλης Κρετέιγ, στη Γαλλία.

Ο κορυφαίος προπονητής στίβου κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία μίας σπρίντερ που γύμναζε ο Σαμπά, η οποία είχε κάνει καταγγελία στην αστυνομία το 2017, για περιστατικά που συνέβησαν ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2016.

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους προπονητές στον γαλλικό στίβο, ο οποίος είχε βραβευθεί ως ο καλύτερος της χρονιάς το 2013, από τη γαλλική ομοσπονδία του αθλήματος.

Οι αθλητές του έχουν κατακτήσει πολλά μετάλλια, κυρίως οι εμποδιστές Ντιμίτρι Μπασκού- που ήταν τρίτος στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016- αλλά και ο Πασκάλ Μαρτινό-Λαγκάρντ, ο οποίος έχει κατακτήσει τρία μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Εγκλωβισμένη στα δίχτυα του Noor One η Νέα Δημοκρατία

Με διάταξη που εξέδωσε η εισαγγελία Πειραιά απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τους τρεις συγκατηγορουμένους του σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων για το Noor 1.

Όπως έγινε γνωστό στην εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι, ενδεχομένως, ύποπτοι φυγής.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει σαφείς αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας για την αφωνία της όσον αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση του ναρκοπλοίου .

Τα σύννεφα πλέον πυκνώνουν πάνω από την Πειραιώς και ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να τα διώξει.

Η Νέα Δημοκρατία διασύρεται και είναι απαράδεκτο να κρύβεται.

Δεν είναι δυνατόν επειδή προφανώς φοβάται να μην χάσει την στήριξη που του παρέχουν τα ΜΜΕ του εμπλεκόμενου αλλά και φίλων του, να αμαυρώνει την παράταξη που υποτίθεται ότι αποτελεί την ελπίδα του λαού για να απαλλαγεί από την λαίλαπα του Τσίπρα και της παρέας του.

Ούτε είναι ηθικό να σιωπά φοβούμενος ενδοοικογενειακές αψιμαχίες λόγω κουμπαριών.

Εάν συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της σιωπής, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί η όλη υπόθεση σε ταφόπλακα για την αξιωματική αντιπολίτευση με άμεση απειλή τη διάσπαση του κόμματος.

Πληροφορούμαστε, ότι πολλοί βουλευτές έχουν διαμηνύσει στην Πειραιώς ότι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση με την στάση που ακολουθεί η ηγεσία και εφόσον δεν γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις η δυσαρέσκειά τους θα εκφραστεί δημοσίως.

Πλέον ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Ή θα ξεδιαλύνει τις σκιές ή θα πάει με διχασμένο κόμμα στις εκλογές.

Άραγε τί θα επιλέξει;

Ίδωμεν...

antinews.gr

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ! Τέλος ο Γκαρσία από τον Ολυμπιακό!


[Να βγει ο κυρ Σάββας να μας πει πόσο φταίει ο Σαββίδης και η Κυβέρνηση που προσέλαβαν τον άχρηστο Γκαρσία! ]

Το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό γνωστοποίησε με δήλωσή του ο Όσκαρ Γκαρσία. Υπηρεσιακός ως το τέλος της σεζόν ο Χρήστος Κόντης με βοηθό τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Όσκαρ Γκαρσία, ο οποίος γνωστοποίησε με επίσημη δήλωσή του το τέλος της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, έπειτα από κοινή απόφαση των δύο πλευρών.

Η δήλωση του Ισπανού τεχνικού στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού:

«Αποφάσισα, με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου, να τελειώσουμε σήμερα τη συνεργασία μας, για να δώσω περισσότερο χρόνο στον Σύλλογο να προετοιμάσει με ηρεμία την ερχόμενη σεζόν.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και όλους τους εργαζομένους, παίκτες και φιλάθλους της ομάδας, για την αγάπη και τον σεβασμό που μου έδειξαν από την πρώτη μέρα, καθώς επίσης και το επιτελείο μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις ερχόμενες σεζόν».

Άκης Στρατόπουλος
sdna.gr

ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΦΗΣ! Οριστικά στο... ψυγείο ο Θάνος για το χειρουργείο που δεν είδε ο Μελισσανίδης

Για ένα πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, μία αποβολή του Βράνιες και λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο παραπέμπει τελικά τον Δημήτρη Θάνο ο παρατηρητής διαιτησίας Θόδωρος Γκαϊτατζής.

Σε χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ, βασιζόμενο σε πληροφορίες που προέκυπταν από το περιβάλλον του Δημήτρη Θάνου δημοσιεύσαμε ότι η βαθμολογία του από τον παρατηρητή για την διαιτησία του στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό θα κυμαινόταν γύρω στο 8,3, ένας εξαιρετικός βαθμός για παιχνίδι τέτοιας δυσκολίας και κυρίως με τόσα πολλά λάθη.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, μέσα από ρεπορτάζ απόλυτα διασταυρωμένο. Ο παρατηρητής διαιτησίας Θόδωρος Γκαϊτατζής βαθμολόγησε τελικά τον Γρεβενιώτη διαιτητή με 7,8, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά τον παραπέμπει στην ΚΕΔ, και τον θέτει εκτός πρωταθλήματος για το υπόλοιπο της σεζόν, δεδομένου μάλιστα ότι απομένουν μόλις 4 αγωνιστικές.

Σύμφωνα με την έκθεση του Δραμινού παρατηρητή, ο Θάνος ελέγχεται για τουλάχιστον τρεις φάσεις και συνολικά για τον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ γενικά καταγράφεται από τον παρατηρητή ως ανέτοιμος για να διαχειριστεί τις δυσκολίες μιας τέτοιας αναμέτρησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκαϊτατζής κρίνει ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε λάθος στην κίτρινη κάρτα που έβγαλε στον Κουρμπέλη στην φάση του 10ου λεπτού, κάτι που παραδέχθηκε και ο ρέφερι μετά το τέλος της αναμέτρησης. Αυτό ήταν το πιο ασήμαντο λάθος απ' όσα καταγράφονται στην έκθεσή του.

Από εκεί και μετά, ο παρατηρητής διαιτησίας υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Παναθηναϊκό στην φάση που ο Βράνιες κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ (με το σκορ στο 2-0) καθώς αποκτά πλεονέκτημα, ενώ θεωρεί επίσης ότι ο Βόσνιος θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για βίαιο εναέριο μαρκάρισμα του με τον αγκώνα στον αυχένα του Δώνη.

Αυτές οι τρεις διαιτητικές αστοχίες «καίνε» κατά βάση τον Θάνο, που είναι πανθομολογούμενο ότι κατέγραψε μία από τις χειρότερες διαιτησίες της χρονιάς καθώς με βάση την έκθεση του παρατηρητή πήρε πολύ χαμηλό βαθμό στον πειθαρχικό έλεγχο (κάρτες).

Στραγγαλίζουμε τα παιδιά μας!

του Θάνου Τζήμερου

Φέτος οι εισακτέοι σε ΤΕΙ – ΑΕΙ θα είναι περισσότεροι. Υπάρχει, βλέπετε, έλλειψη στην αγορά από αποφοίτους και πρέπει να καλύψουμε τα κενά. Μετά από 4 έως 10 χρόνια (κάθε γενιά έχει τους Τσίπρες της) θα προστεθούν στην αγορά εργασίας οι 133 απόφοιτοι της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ (αύξηση 6,4% σε σχέση με πέρυσι) μαζί με τους 143 της ίδιας σχολής του ΕΚΠΑ (αύξηση 5,93%) και τους 159 (αύξηση 6%) του Παντείου, που θα εισαχθούν φέτος. Σύνολο 435. Χωρίς να υπολογίσουμε τους πολύ περισσότερους που "σπουδάζουν" στα διάφορα ΙΕΚ της παρακμής ή στις ανάλογες σχολές των ίδιων των ΜΜΕ ή των μεγαλοστελεχών τους που ξεπέρασαν την κατάθλιψη όταν συνειδητοποίησαν τα έσοδα που μπορεί να έχει το εμπόριο ελπίδας για καριέρα στο γυαλί. Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 1.500 νέα παιδιά ξεκινούν με το όνειρο να διακριθούν σε έναν χώρο υπερκορεσμένο, με 70% ανεργία, στον οποίο ακόμα και "μεγάλα ονόματα" της TV και του Τύπου δέχονται να κάνουν εκπομπές ή να αρθρογραφούν τζάμπα για "να μην τους ξεχάσει ο  κόσμος" με την ελπίδα πως κάποτε μπορεί να ξαναπληρωθούν.

Και νά ’ταν μόνο αυτοί... Πού θα βρουν δουλειά τα φετινά "πρωτάκια" των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και Κινηματογράφου; 159 (74 Θεάτρου + 85 Κινηματογράφου) του ΑΠΘ, 101 του ΕΚΠΑ, 117 του Παν. Πατρών, 159 του Παν. Πελοποννήσου. Σύνολο 536. Έψαξε κανένας πώς απασχολούνται σήμερα επαγγελματικά οι 5.000 απόφοιτοι των τελευταίων 10 ετών; Ποιος είναι ο μέσος όρος της αμοιβής τους και κυρίως ποιο ποσοστό αυτών των παιδιών εργάζεται στο αντικείμενο που σπούδασε; Είναι δυνατόν η αγορά να απορροφά κάθε χρόνο 500... θεατρολόγους;

Έχουμε τους περισσότερους δικηγόρους αναλογικά με τον πληθυσμό μας από κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος! Στην Αυστρία η αναλογία είναι 1 δικηγόρος σε 1.600 άτομα, ενώ στην Ελλάδα είναι 1 ανά 250! Αλλά και σε απόλυτους αριθμούς... θριαμβεύουμε. Μόνο η Θεσσαλονίκη (6.300) έχει μιάμιση φορά τους δικηγόρους της Σουηδίας (4.500). Οι εν ενεργεία δικηγόροι στην Ελλάδα (περίπου 45.000) είναι όσοι οι δικηγόροι της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας και της Ολλανδίας αθροιστικά! Όμως ο Υπ. Παιδείας ανήγγειλε ακόμα μια σχολή Νομικής στην Πάτρα, η οποία (όταν ιδρυθεί) θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των εισακτέων στις νομικές σχολές που φέτος είναι 1283! (371 ΑΠΘ, 477 Παν. Θράκης, 435 ΕΚΠΑ) Παραπάνω από το ¼ του συνόλου των δικηγόρων της Σουηδίας!

Άλλοι 204 νέοι θα γίνουν φαρμακοποιοί, στη χώρα που έχει περισσότερα φαρμακεία κι από περίπτερα. Και ως απόφοιτοι θα ανοίξουν νέα φαρμακεία, διότι τα 96 φαρμακεία ανά 100.000 κατοίκους που έχουμε μάς φαίνονται λίγα. Συγκριτικά στη Σουηδία η αναλογία είναι 5 φαρμακεία ανά 100.000 κατοίκους! Μόνο ο νομός Θεσσαλονίκης έχει τόσα φαρμακεία (1.250) όσα ολόκληρη η Αυστρία.

Πού θα βρουν δουλειά οι χιλιάδες φιλόλογοι, φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι, ανθρωπολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ιστορικοί, διεθνολόγοι, μουσικοί, βιβλιοθηκονόμοι, θεολόγοι; 960 άτομα θα εισαχθούν φέτος μόνο στις θεολογικές σχολές ΑΠΘ και ΕΚΠΑ!

Φανταστείτε τους πόρους που θα επενδυθούν στην εκπαίδευσή τους. Τα χρήματα που θα πληρώσουν οι γονείς τους όλα τα χρόνια των σπουδών τους και τα χρήματα που πληρώνει και θα πληρώνει ο φορολογούμενος σε υποδομές, σε αναλώσιμα και σε αμοιβές καθηγητών και διοικητικού προσωπικού για να οδηγηθούν δεκάδες χιλιάδες νέοι στη σίγουρη ανεργία, στις καφετέριες και τα ντελίβερι, και στο μαρτύριο της αναμονής στην επετηρίδα για διορισμό στα 50 τους, αφού θα έχουν ξοδέψει τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους σπουδάζοντας υπερκορεσμένα, καταργημένα ή με μηδενική απορρόφηση από την αγορά εργασίας επαγγέλματα. Ή για να οδηγηθούν στην ξενιτιά, δηλαδή διπλή αιμορραγία: και επειδή χάνουμε νέους, σε μια χώρα μάλιστα με εντονότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας, και επειδή όλη η επένδυση της οικονομίας στις σπουδές κάποιου πάει στράφι.

Γιατί το κάνουμε αυτό, χρόνια τώρα; Γιατί στραγγαλίζουμε τα παιδιά μας αργά και βασανιστικά; Για να συντηρείται ένα ακαδημαϊκό προλεταριάτο χιλιάδων διδασκόντων σε ΤΕΙ και ΑΕΙ που φέρουν φιλάρεσκα τον τίτλο του "Καθηγητή Πανεπιστημίου" και διασυνδέονται οι περισσότεροι με τους κομματικούς μηχανισμούς οι οποίοι και τους προώθησαν, για να ξεκοκκαλίζονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε "ερευνητικά προγράμματα", για να πουλάει το πολιτικό σύστημα σε γονείς και νέους ελπίδα κοινωνικής ανέλιξης και επαγγελματικής αποκατάστασης με ένα "χαρτί στο χέρι" και για να πουλάει μούρη ο τοπικός βουλευτής στους ψηφοφόρους του: "σας έφτιαξα και πανεπιστημιακή σχολή". Ήγουν θα νοικιάζετε γκαρσονιέρες και δυάρια και θα έχουν κίνηση τα τοπικά μαγαζιά, κυρίως σουβλατζίδικα, μπαρ και καφετέριες. Είναι ένα σύστημα που αναπαράγει τον εαυτό του, διότι ο διεθνολόγος αν δεν προσληφθεί από έναν πολιτικό οργανισμό, μόνο να διδάξει διεθνολογία μπορεί, τίποτε άλλο. Ζημιώνει επίσης την Οικονομία καθώς οι επαγγελματικές συντεχνίες, για να έχουν εισόδημα τα άπειρα (και με τις δύο έννοιες) μέλη τους, πιέζουν την εξουσία για να θεσπίσει προσοδοθηρικά προνόμια: υποχρεωτικές αμοιβές, φιξαρισμένο κέρδος, γραφειοκρατία με υποχρεωτική συμμετοχή συγκεκριμένων "επαγγελματιών", τέλη που πηγαίνουν σε συντεχνιακά ταμεία.

Μια σοβαρή κυβέρνηση, με σοβαρό σχεδιασμό για την Παιδεία και με έγνοια για το μέλλον των νέων, θα έκλεινε εντελώς δεκάδες σχολές και θα μείωνε κατακόρυφα τη δραστηριότητα άλλων, απολύοντας καθηγητάδες, γραμματείς και φαρισαίους και στρέφοντας τα παιδιά σε δεξιότητες κυρίως πρακτικού χαρακτήρα ή σε σπουδές θετικών εφαρμοσμένων επιστημών που θα σχετίζονται με την αγορά και τις ανάγκες του αύριο.

Ποιος θα τολμήσει τους 1.238 φετινούς εισακτέους στις νομικές σχολές της χώρας, του χρόνου να τους κάνει 50; Και πολλούς λέω. Δεν σου στερώ, νέε μου, τη δυνατότητα να γίνεις μέγας ποινικολόγος, συνταγματολόγος, εργατολόγος κ.λπ., αλλά πρέπει να είσαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους της χώρας! Αλλοιώς θα πεινάσεις!

Κανένας πολιτικός, μπλε, πράσινος ή κόκκινος, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ούτε τόλμησε καν να το εκστομίσει, μολονότι όλοι βλέπουν τις διαχρονικώς κορυφαίες επιδόσεις της χώρας μας σε πτυχιούχους ανέργους και, εσχάτως, σε μετανάστες. Όλοι διαβάζουν τις στατιστικές του υπερκορεσμού, όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν σε ένα επάγγελμα χρειάζεσαι 10 και έχεις 100, ή οι 90 θα είναι άνεργοι και οι 10 θα αμείβονται καλά ή οι 50 θα είναι άνεργοι και οι υπόλοιποι 50 θα μοιράζονται τη δουλειά των 10, φυτοζωώντας. Εκεί φτάσαμε, σε δεκάδες επαγγέλματα.

Έχω κουραστεί να λέω πως η Παιδεία χρεοκόπησε πρώτη, σ΄ αυτή τη χώρα. Όλες οι άλλες χρεοκοπίες – και η κοινωνική και η ηθική και η οικονομική - ήταν νομοτελειακή συνέπεια. Αν θέλουμε πραγματικά να ξεκολλήσουμε από τον βούρκο ως έθνος, θα πρέπει πρώτη η Παιδεία να δείξει τον δρόμο, αλλάζοντας και χαρακτήρα και περιεχόμενο και διάρθρωση. Αλλά αυτό σημαίνει σύγκρουση με την ψευδοελίτ των Πανεπιστημίων, σύγκρουση με τις τοπικές κοινωνίες και σύγκρουση με τους κοινωνικούς μας μύθους, δηλαδή σύγκρουση με τους ίδιους τους κομματικούς μηχανισμούς που είναι ακόμα και σήμερα παντοδύναμοι σε όλους τους χώρους και με την εκλογική πελατεία των κομμάτων. Ποιος περιμένετε να πυροβολήσει τα πόδια του;

*Ο κ. Θάνος Τζήμερος είναι πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία, ξανά!" και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
http://www.capital.gr/arthra/3283717/straggalizoume-ta-paidia-mas

ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ! Τίτλοι τέλους στη σχέση Κικίλια- Μπαλατσινού

Ο πρώην υπουργός μετακόμισε από το κέντρο της Αθήνας στο πατρικό του

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση του πρώην υπουργού Βασίλη Κικίλια με την παρουσιάστρια Τζένη Μπαλατσινού. Το ζευγάρι, άγνωστο ακόμα για ποιο λόγο, αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους στη ζωή.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί μέσω κοινών γνωστών τον Απρίλιο του 2017 και η σχέση τους δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, όταν διέρρευσαν φωτογραφίες του ερωτευμένου ζευγαριού στην Πάτμο να βαδίζει χέρι-χέρι. Τότε είχαν περάσει κάποιες μέρες μαζί στο νησί της Αποκάλυψης, το όποιο είναι το αγαπημένο ησυχαστήριο της Τζένης Μπαλατσινού.

Η είδηση και οι σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο «Πρώτο Θέμα» έκαναν τον γύρο της πολιτικής και κοσμικής Αθήνας.

Οι δυο τους σύμφωνα με δημοσιεύματα και δηλώσεις φίλων από το περιβάλλον τους, ζούσαν τον απόλυτο έρωτα και γι αυτό σχετικά γρήγορα, πριν κλείσουν ένα χρόνο σχέσης, αποφάσισαν να συγκατοικήσουν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Στησιχόρου. Μαζί τους έμενε και ο μικρός γιος της Τζένης και του Πέτρου Κωστόπουλου, Μάξιμος.

Στο μετάξυ έκαναν και κάποιες κοινές δημόσιες εμφανίσεις, χωρίς να προσπαθούν να κρύψουν από τα φώτα της δημοσιότητας ότι ήταν μαζί και μάλιστα πως ήταν και ευτυχισμένοι.

Ωστόσο, τώρα, για λόγους που αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από όλους, αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους, με τον πρώην υπουργό -όπως γράφει το bloko.gr - να ενημερώνει γραπτώς την Ελληνική Αστυνομία για την αλλαγή της διεύθυνσης παραμονής του, κίνηση που σηματοδοτεί και το τέλος της σχέσης τους. Ο κ. Κικίλιας, σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε στην Αστυνομία, επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι.

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Γερμανός και Γάλλος φωτογράφισαν για λογαριασμό Αλβανού, στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ανδραβίδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι υπήκοοι φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης- Αλβανός ο «εργοδότης» τους - Συνελήφθησαν και ανακρίνονται

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ, με την εμπλοκή ενός Γερμανού και ενός Γάλλου υπηκόου, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο το απόγευμα, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αναφορικά με την ανάληψη δράσης πρακτόρων που λειτουργούν για λογαριασμό τρίτης χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι υπήκοοι φέρονται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος και με ελικόπτερο απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου AS 350BA Ecureuil, το οποίο εντοπίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου να πετά χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις του.

Σχεδόν αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου αφενός να ταυτοποιηθεί το συγκεκριμένο ελικόπτερο, αφετέρου να επιβεβαιωθεί εάν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης και σε ποια διαδρομή αφορούσε. Έπειτα από σχετικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι χειριστές του εν λόγω ελικοπτέρου είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης, αλλά αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το… Λουτράκι. Παράλληλα, την περιέργεια των Αρχών κίνησε ένα ακόμη στοιχείο, αφού ως μισθωτής του ελικοπτέρου εμφανιζόταν ένας… Αλβανός υπήκοος.

Αμέσως στήθηκε σχετική επιχείρηση των αρμοδίων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, αμέσως μετά την προσγείωσή του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, ένας Γερμανός που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου και ένας Γάλλος υπήκοος που επέβαινε σε αυτό, να συλληφθούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρέθηκε και το ίδιο το ελικόπτερο. Με βάση τον σχετικό έλεγχο που ακολούθησε, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν την ύπαρξη πάνω σε αυτό αρκετών καταγραφικών συσκευών, όπως κάμερες κτλ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχετικός έλεγχος, από τις αστυνομικές αρχές, στις συσκευές που έφερε το ελικόπτερο, συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Μεγάρων, όπου και αυτό φυλάσσεται, μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Οι τζιχαντιστές σύμμαχοι των Τούρκων σκότωσαν στη Συρία έναν Βρετανό κομάντο και έναν Αμερικανό "πρασινοσκούφη"

Οι τζιχαντιστές σύμμαχοι των Τούρκων σκότωσαν έναν βρετανό SAS, τον Matt Tonroe και έναν αμερικανό “πρασινοσκούφη¨ στην περιοχή της Μανμπίτζ στη Συρία . Σύμφωνα με το "funker530.com", πέντε ακόμη δυτικοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, όταν οι τζιχαντιστές σύμμαχοι του Ερντογάν επιτέθηκαν με εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα που τους μετέφερε.

Ο βρετανός SAS είναι ο πρώτος βρετανός στρατιώτης που σκοτώθηκε στη Συρία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις των SAS αποσύρονται τώρα από το Μανμπίτζ “για να αποφευχθεί η σύγκρουση μεταξύ μελών του ΝΑΤΟ. ”

Μια τουρκική εφημερίδα έγραψε ότι περισσότεροι από δέκα χιλιάδες τζιχάντες της FSA που υποστηρίζονται από την Τουρκία οργανώνονται για να εισέλθουν στο Μανμπίτζ όπου βρίσκονται δυνάμεις των ΗΠΑ και Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Απλώς περιμένουν την επιβεβαίωση από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, λένε οι ίδιες πηγές.

Ωστόσο Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τη SDF ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν τον Mανμπίτζ, παρά τις δηλώσεις Τραμπ που έλεγαν ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία θα στείλει στρατεύματα στο Mανμίτζ για να βοηθήσει τα στρατεύματα των ΗΠΑ και της SDF για την προετοιμασία αντιμετώπισης μιας τουρκικής επίθεσης ,αναφέρει το δημοσίευμα του funker530.com .

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έχει δηλώσει ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη γαλλικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία θα θεωρηθεί ως εχθρική εισβολή.

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟ@ΤΣΑΣ! Ο Ρουβίκωνας κάνει "έρανο" για πληρωμή ποινών και «όξυνση του αγώνα»

Ο Ρουβίκωνας απευθύνει κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση μέσω γνωστής σελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αυτή η κίνηση σχετίζεται με την αποπληρωμή των ποινών που θα επιβληθούν σε μέλη της που δικάζονται τις προσεχείς ημέρες, αλλά και "για τη συνέχιση και όξυνση του αγώνα".

Σύμφωνα με τον Ρουβίκωνα "ως συλλογικότητα, από το κείμενο της πολιτικής μας ταυτότητας κιόλας, έχουμε δηλώσει ότι παρέχουμε απόλυτη κάλυψη και νομική προστασία σε όλα τα μέλη μας και τούτο θα πράξουμε ξανά. Έως σήμερα οι οικονομικοί πόροι για τις δράσεις της ομάδας και τη πληρωμή των ποινών εξασφαλίζονταν από τη συνεισφορά των μελών μας και από έκτακτες συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Τώρα, με δεδομένη την ανάγκη συγκέντρωσης αρκετά μεγαλύτερου ποσού, τόσο για την αποπληρωμή των ποινών που θα τελεσιδικήσουν όσο και για τη συνέχιση και όξυνση του αγώνα (γιατί αυτό σκοπεύουμε να πράξουμε), απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα στη ταξική μας οικογένεια. Στους φτωχούς, όπως έλεγε ο Στάϊνμπεκ, στους καταπιεσμένους, στους ανήκοντες στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, σε όσους/ες βιώνουν τη καταπίεση και την εκμετάλλευση, σε όλους εκείνους/ες που συναντούν στο λόγο και τη δράση μας μέρος από τα δικά τους όνειρα για ένα αλλιώτικο κόσμο, στους συντρόφους/ισσες ανά τον κόσμο που έχουν διαλέξει πλευρά και πολεμούν καθείς με τον τρόπο του το κτήνος της εξουσίας".

Επιπλέον σε άλλο σημείο του κειμένου, η αντιεξουσιαστική ομάδα απορρίπτει ισχυρισμούς περί ατιμωρησίας των μελών της ή τα περί συνεργασίας της συλλογικότητας με κέντρα εξουσίας τα οποία της εξασφαλίζουν κάποιου είδους ασυλία. "Σε όποιες περιπτώσεις τεθήκαμε αντιμέτωποι με την δικαστική εξουσία (...) οι καταδίκες "ξεχείλωσαν" τα διόλου ελαστικά όρια του ποινικού κώδικα. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Μόνο για 4 πρωτόδικες υποθέσεις, 31 μέλη μας καταδικάστηκαν σε 482 μήνες εξαγοράσιμης φυλάκισης, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 ευρώ πρόστιμο".

Η συγκέντρωση χρημάτων, όπως αναφέρεται στο ίδιο κείμενο, "για ευνόητους λόγους" δεν θα γίνει μέσω κάποιου τραπεζικού λογαριασμού. Ο Ρουβίκωνας τέλος παραθέτει "μόνο ένα τηλεφωνικό αριθμό και ένα e-mail, ώστε όποιος/α επιθυμεί να συνδράμει να έρθει πρώτα σε επικοινωνία μαζί μας, εξασφαλίζοντάς του την πλήρη ανωνυμία".

Επίθεση Ν.Δ. σε Τσίπρα: Επιβεβαίωσε πως ζει σε εικονική πραγματικότητα

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα όσα είπα στο υπουργικό συμβούλιο.

«Το μόνο που κάνει είναι προπαγάνδα, η οποία όμως δεν μπορεί πια να σκεπάσει τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Ο σημερινός μονόλογος του κ. Τσίπρα ενώπιον του άφωνου υπουργικού συμβουλίου απλά επιβεβαίωσε ότι ζει σε εικονική πραγματικότητα. Προφανώς ο Πρωθυπουργός έχει χάσει κάθε επαφή με τους πολίτες και τα καθημερινά τους προβλήματα», αναφέρει η “Πειραιώς”.

«Μιλά για ανάπτυξη, όταν η κυβέρνησή του την υπονομεύει. Για κοινωνική πρόοδο, όταν η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Για εθνική στρατηγική όταν επιδίδεται σε επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς με την Τουρκία και τα Σκόπια. Και για θεσμική υπευθυνότητα, όταν αντιμετωπίζει ακόμη και το Σύνταγμα με εμμονές και ιδεοληψίες.  Στο μόνο που είναι ικανός ο Πρωθυπουργός είναι η προπαγάνδα. Μόνο που η προπαγάνδα δεν μπορεί πια ούτε να σκεπάσει τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 «Η Ελλάδα χρειάζεται συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη, στιβαρή ηγεσία και σοβαρότητα στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Ακριβώς δηλαδή όσα λείπουν από τον κ.Τσίπρα και από το συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο με τον οποίο μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση για την πρόσφατη διακοπή νερού

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διακοπή της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη, υπέβαλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΕΘ), μετά τις επιπτώσεις της ολικής θραύσης στον κεντρικό αγωγό της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), ο οποίος μεταφέρει νερό από την Αραβησό.

Το ΕΕΘ ζητά επίσης από την ΕΥΑΘ να προχωρήσει σε εκπτώσεις, τουλάχιστον 10%, προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της βλάβης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου, «πρέπει να βρεθούν όσοι ευθύνονται και να τους καταλογιστούν οι ευθύνες. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ, που είναι και η υπεύθυνη για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να αναλάβει μέρος της ζημίας που προκάλεσε σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Για το λόγο αυτό απηύθυνα επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Γιάννη Κρεστενίτη, με την οποία του ζητώ να αποφασίσει έκπτωση τουλάχιστον 10% στον επόμενο λογαριασμό για όλους τους επαγγελματίες».

Η διοικητική επιτροπή του ΕΕΘ αποφάσισε επίσης να διαθέσει το ποσό των 3.000 ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη μνήμη του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε ξαφνικά.

Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Παραπομπή Ανδρέα Μαρτίνη -Για δωρεάν νοσήλια σε πολιτικούς, συγγενείς και δημόσια πρόσωπα

Άλλη μία παραπομπή για τον Ανδρέα Μαρτίνη, πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν», επεφύλασσε η δικαιοσύνη.

Με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών στέλνει σε δίκη τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της απιστίας κατ' εξακολούθηση, πράξη που αφορά στα μειωμένα νοσήλια σε πολιτικούς, τους συγγενείς τους, πρόσωπα της show-biz, αλλά και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την ανακριτική  έρευνα, το νοσοκομείο φέρεται ότι έπεσε “έξω” από τις... εκπτωτικές ενέργειες του Α. Μαρτίνη, κατά 1.741.242 ευρώ.

Οι... χορηγίες του κατηγορουμένου έγιναν σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι και τα τέλη του 2010, με τους συνολικά ευεργετηθέντες να ξεπερνούν τους 8.000 ασθενείς.

Ωστόσο, επειδή ο έλεγχος κατέστη ανέφικτος για όλα τα πρόσωπα, προκρίθηκε να γίνει ένας κατάλογος με τις 51 μεγαλύτερες χορηγίες για τις οποίες άλλωστε και παραπέμπεται.

Η μικρότερη έκπτωση που καταγράφεται σε αυτές τις 51 περιπτώσεις είναι 2.475 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη αγγίζει τις 300.285 ευρώ.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πάντως, ο Ανδρέας Μαρτίνης θα καθίσει στο εδώλιο και μία ακόμη υπόθεση. Για τη μίζα ύψους 3,2 εκ ευρώ που φέρεται ότι πήρε από την γερμανική Hospitalia, η οποία θα προμήθευε εξοπλισμό το Ερρίκος Ντυνάν.

ΕΧΟΥΝ ΦΕΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Στα 3,4 δισ. αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο τα «φέσια» του κράτους σε ιδιώτες

Φρέναραν και οι επιστροφές φόρων, καθώς από τον Φεβρουάριο τελείωσαν και οι συμψηφισμοί εκκεμών επιστροφών με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Εγκατέλειψε και πάλι το δημόσιο την προσπάθεια να αποπληρώσει τα χρέη του σε ιδιώτες. Μόνον τον μήνα Φεβρουάριο το κράτος «φέσωσε» τους ιδιώτες που περιμένουν τα λεφτά τους (συνταξιούχους, φορολογούμενους, προμηθευτές του δημοσίου κλπ) κατά επιπλέον 237 εκατ. ευρώ. Έτσι συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου σε ιδιώτες αυξήθηκαν σε 3,390 δισ. ευρώ, από 3,153 δισ. ευρω τον Ιανουάριο του 2018.

Τα χρέη των υπουργείων και των φορέων γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν από 2,461 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, σε 2,614 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου. Για την ακρίβεια, μόνον το υπουργείο Παιδείας μείωσε τα ληξιπρόθεσμα χρέη του από 7 σε 2 εκατ. ευρώ ενώ αντιθέτως οι περισσότεροι κρατικοί φορείς τα αύξησαν. Ειδικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία (παρότι ο ΕΦΚΑ δηλώνει πως εμφανίζει υπερπλεόνασμα) αλλά και τα Νοσοκομεία, φέσωσαν επιπλέον 110 εκατ. ευρώ σε ένα μήνα τους ιδιώτες. Δηλαδή τα μισά ληξιπρόθεσμα χρέη του Φεβρουαρίου αφορούν συντάξεις και Υγεία.

Επιπλέον όμως φρέναραν και οι επιστροφές φόρων, καθώς από τον Φεβρουάριο τελείωσαν και οι συμψηφισμοί εκκεμών επιστροφών με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Έτσι οι επιστροφές σε καθυστέρηση αυξήθηκαν από 692 εκατ. ευρώ σε 776 εκατ. ευρώ (+ 84 εκατ. ευρώ).

Ουσιαστικά τα χρέη επέστρεψαν στο ύψος που βρίσκονταν το 2017, καθώς ξεπέρασαν και τα 3,314 δισ. που είχαν φτάσει τον Δεκέμβριο. Ωστόσο βασικός όρος του Μνημονίου είναι η εξάλειψη του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως τις 20 Αυγούστου που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι από το συνολικό ποσό των 5,7 δισ. ευρώ της δόσης προς την Ελλάδα για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να δοθούν για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών. Επιπλέο το Δημόσιο θα πρέπει να "σβήσει" και άλλα 500 εκατομμύρια με δικούς του πόρους. Έτσι συνολικά η καθαρή μείωση των ληξιπρόθεσμων πρέπει να φτάσει το 1 δισ. ευρώ, εφόσον το δημόσιο σταματήσει να «γεννάει» συνεχώς νέα χρέη.

Αν συμβεί αυτό μέσα στον μήνα Απρίλιο και παράλληλα οι θεσμοί διαπιστώσουν ότι εξελίσσεται ομαλά και σε όλη την χώρα η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, τότε το πιθανότερο είναι στις αρχές Μαΐου θα εκταμιευθεί και το δεύτερο τμήμα της δόσης από την 3η αξιολόγηση ύψους 1 δισ. ευρώ, χρήματα που θα πρέπει να κατευθυνθούν και αυτά για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Πηγή: Newmoney.gr

Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: Όποιος δεν προσκύνησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώθηκε εν μία νυκτί

Συνέχεια στη σοβαρή καταγγελία που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) -η οποία υποστήριξε ότι στην Πάτρα υπάρχει διοικήτρια-κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί- έδωσε ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος

Συνέχεια στη σοβαρή καταγγελία που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) -η οποία υποστήριξε ότι στην Πάτρα υπάρχει διοικήτρια-κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί- έδωσε ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος.

“Αυτά που συμβαίνουν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη δημόσια υγεία δεν έχουν προηγούμενο. Υπάρχουν αξιόλογα στελέχη τα οποία ξηλώνονται, επειδή δεν προσκύνησαν ή δεν δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες που ξηλώνονται εν μια νυκτί χωρίς καμιά δικαιολογία, ενώ είναι άριστοι στα καθήκοντά τους, μόνο και μόνο επειδή δεν προσκύνησαν τη νέα κυβέρνηση. Αντιθέτως όσοι δηλώνουν ΣΥΡΙΖΑ έχουν μία προνομιακή μεταχείριση από το σύστημα όπως συνέβη με τη συγκεκριμένη κυρία. Είναι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι γνωστό στην Πάτρα” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η εν λόγω υπάλληλος του νοσοκομείου του Ρίου τοποθετήθηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Θώρακος Πατρών, το οποίο αν και έκλεισε πριν από έναν χρόνο, καθώς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, εντούτοις η θέση δεν καταργήθηκε, αφού δεν έχει εκδοθεί ο οργανισμός συγχώνευσής στο Γ.Ν. Πατρών. Παράλληλα, η συγκεκριμένη διοικήτρια, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, επί 23 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της μολονότι δεν είχε το δικαίωμα, καθώς εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όταν συνταξιοδοτήθηκε, της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών. «Από τον παχυλό μισθό της Διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ το μήνα το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

“Αν χρώσταγε άλλος Έλληνας 100.000 στην εφορία, θα τον είχαν ξεσκίσει στην κυριολεξία. Και η ίδια αντί να γυρίσει στη σύνταξή της στα 900-1000 ευρώ και να πληρώνει τα 266 ευρώ, αν δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία, αυτή τη στιγμή παίρνει ως διοικήτρια 2.100 ευρώ το μήνα και της κρατάνε τα 266 ευρώ, για ένα νοσοκομείο που δεν υφίσταται. Έχουν μια θέση που δεν υφίσταται μόνο και μόνο για να πληρώνεται ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε ο κ. Γιαννάκος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ΘΕΜΑ 104,6 επικοινώνησε ως όφειλε με τη διοικήτρια, η οποία χαρακτήρισε λίβελο το κείμενο της καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ και απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Spiegel:Ορισμένα κράτη της ΕΕ θέλουν «έξοδο» από τη συμφωνία με την Τουρκία

Την απεμπλοκή τους από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό, συμφωνία κεφαλαιώδους σημασίας για τη χώρα μας, επιθυμούν ορισμένα κράτη της Ένωσης σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, ενώ άλλα, μεταξύ αυτών και το Βερολίνο, εγείρουν σημαντικές ενστάσεις για μέρη της συμφωνίας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, που έχει αναρτήσει το θέμα πρώτο στην ιστοσελίδα του, στη συμφωνία Βρυξελλών – Άγκυρας που είχε συναφθεί πριν δύο χρόνια, προβλέπεται ότι η Τουρκία θα έκλεινε τα σύνορά της, με αντάλλαγμα την εκταμίευση ενός ποσού συνολικού ύψους 6 δισεκ. ευρώ.

Το ήμισυ του ποσού έχει ήδη εκταμιευθεί, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει ήδη διαβεβαιώσει τον τούρκο πρόεδρο στην πρόσφατη διάσκεψη της Βάρνας ότι και τα υπόλοιπα χρήματα σύντομα θα διατεθούν.

«Η Τουρκία θα πρέπει να κρατήσει τους πρόσφυγες μακριά από την Ευρώπη – σε αυτό συμφωνούν τα ευρωπαϊκά κράτη. Πιο έντονη από ποτέ, ωστόσο, είναι η διαφωνία τους για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό» τονίζει το Spiegel.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό για την εκταμίευση της επόμενης δόσης πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πλέον αμφιβολίες για το αν πρέπει να καταβάλουν το δικό τους τίμημα.

Εσωτερικά έγγραφα της ΕΕ που επικαλείται το Spiegel αποκαλύπτουν ότι πολλές χώρες της Ένωσης έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τη σχεδιαζόμενη χρηματοδότηση της Τουρκίας.
«Σε κοινή τους επιστολή προς την Κομισιόν, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία και Φινλανδία απαίτησαν τα υπόλοιπα 3 δισεκατομμύρια να πληρωθούν εξ ολοκλήρου από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, κάτι που ο Γιούνκερ απέρριψε» τονίζει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το περιοδικό, υπάρχουν επίσης διαμαρτυρίες για την έλλειψη διαφάνειας στην διάθεση των κονδυλίων. Σε μια εσωτερική συνεδρίαση στις 8 Νοεμβρίου 2017, η ομοσπονδιακή (γερμανική) κυβέρνηση ήθελε να μάθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποια κονδύλια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ειδικά για την Τουρκία και ποια για άλλα προγράμματα. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν μπόρεσε να απαντήσει. Ορισμένα κράτη - μέλη έχουν ζητήσει να υπάρξει σχετική έκθεση από τις Βρυξέλλες πριν από την αποδέσμευση περαιτέρω κονδυλίων.

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, κάποια κράτη – μέλη, ήδη συζητούν πώς να αποχωρήσουν από τη συμφωνία με την Άγκυρα, η οποία ωστόσο, όπως προκύπτει από εσωτερικά έγγραφα, ήδη κάνει τους σχεδιασμούς της βάσει της τρίτης δόσης.

Για άλλη μια φορά, αναφέρεται στο κείμενο, η διαφωνία για τα χρήματα αποκαλύπτει ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν είναι τόσο ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης, αλλά αποσκοπούσε στο να καθησυχάσει τους ευρωπαίους εκλογείς. «Η συμφωνία αποτέλεσε αντικείμενο ολονύχτιας διαπραγμάτευσης το 2016» παρατηρεί μέλος της αρμόδιας επιτροπής. «Αυτός δεν είναι ο τρόπος δουλειάς στην ΕΕ» επισημαίνει.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/370380/spiegelorismena-krati-tis-ee-theloun-exodo-apo-ti-sumfonia-me-tin-tourkia/

Σεσημασμένοι οι εισβολείς στο σπίτι του 52χρονου: Ήθελαν να βασανίσουν την οικογένεια!

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες εισέβαλαν στο υπνοδωμάτιο της οικογένειας, για να βασανίσουν τον Ελληνοαυστριακό επιχειρηματία και την σύζυγό του και να τους κρατήσουν ομήρους, έτσι ώστε να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν τα κοσμήματα και τα μετρητά - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Αλέξανδρος Σταματιάδης

Μια πρώτη κουβέντα με τους αστυνομικούς του Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής έκανε ο αδερφός του Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος μένει στη διπλανή μεζονέτα της οδού Κηφισού, στην Κηφισιά, και φέρεται να αποκάλυψε στις Αρχές ότι, πριν την εισβολή στο σπίτι του αδερφού του, οι δράστες προσπάθησαν να μπουν στο δικό του. Όμως, η ύπαρξη συναγερμού πιθανότατα ήταν το στοιχείο, το οποίο την τελευταία στιγμή τους απέτρεψε. Αυτός είναι και ο λόγος που στην εξώπορτα του σπιτιού του υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι ληστές, εκτός από κουκούλες, φορούσαν και γάντια και αυτό «λέει» στους αστυνομικούς ότι πιθανότατα είναι σεσημασμένοι, ενώ, εκτός από το εννιάρι πιστόλι, με το οποίο πυροβόλησαν τον 52χρονο και το διαρρηκτικό εργαλείο, το οποίο στη γλώσσα των παρανόμων ονομάζεται «σκύλα» και χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν στο κεφάλι το θύμα τους, φέρεται να είχαν πάνω τους και αναισθητικό σπρέι, με το οποίο ψέκασαν τον σκύλο της οικογένειας, γι' αυτό και δεν αντέδρασε.

Οι αστυνομικοί του Διαρρηκτών δείχνουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουν στα χέρια τους την ταυτότητα των δραστών, οι οποίοι είναι πιθανότατα αλλοδαποί και ενήργησαν με πρωτοφανή αγριότητα και επιπολαιότητα. Εκτιμάται, δε, ότι εισέβαλαν στο υπνοδωμάτιο της οικογένειας για να βασανίσουν τον Ελληνοαυστριακό επιχειρηματία και την σύζυγό του και να τους κρατήσουν ομήρους, έτσι ώστε να τους αποκαλύψουν πού κρύβουν τα κοσμήματα και τα μετρητά.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, Χαρά Ξυλά, δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το σοκ και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του 52χρονου στο νοσοκομείο. Ακόμα δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει πιθανότατα αύριο, ενώ όλες οι συνεννοήσεις γίνονται μέσω του αδερφού του, ο οποίος είναι σε καλύτερη κατάσταση.

delt

Σύμφωνα με νεώτερο ανακοινωθέν από το «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται ο 52χρονος, «ο ασθενής Σ.Α βρίσκεται στη ΜΕΘ του ΓΝΑ "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ", σε σταθερή κατάσταση και χωρίς να παρουσιάζει επιδείνωση. Ευρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής και καταστολή. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ κρίσιμη».

Ο 52χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις από γενικούς χειρουργούς, θωρακοχειρουργούς και ουρολόγους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα βαρύτατα τραύματά του και η ακατάσχετη αιμορραγία που αυτά προκάλεσαν. Είναι ενδεικτικό ότι χρειάστηκε περισσότερες από 20 μονάδες αίματος, στην προσπάθεια να σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά -μάλιστα, φίλοι της οικογένειας απηύθυναν χθες το βράδυ έκκληση μέσω των social media για την άμεση προσέλευση στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου όσων μπορούσαν να δώσουν αίμα για τον 52χρονο, καθώς ανήκει στην κατηγορία όσων έχουν την σπάνια ομάδα 0 ρέζους αρνητικό.

Τότα Καρλατήρα
Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΥΡΙΖΑία υποψήφια Δήμαρχος Θεσ/νίκης: Σιγά το πρόβλημα, ότι δεν είχαμε νερό για 5 μέρες


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ... Το κομματόσκυλο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοτικές εκλογές... μην αμφιβάλλετε ότι τα ΖΩΑ θα την εκλέγξουν

Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» σημείωσε ότι η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι λιγότερο από δύο χρόνια στη θέση της, ενώ ο αγωγός είναι 40 ετών.

«Ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος αλλά δεν είναι το κύριο θέμα της πόλης. Είναι ένα σοβαρό θέμα αλλά το λύσανε σε πέντε ημέρες», ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης  «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου, σχολιάζοντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου το θέμα της διακοπής της υδροδότησης της πόλης.

Όπως σημείωσε, «όλοι είχαν πέσει με τα μούτρα να το λύσουν, κανείς δεν σφύριζε αδιάφορα»

Η κ. Καλφακάκου παρομοίασε το θέμα της ΕΥΑΘ με αυτό του ΟΑΣΘ. «Είναι σαν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που τα αφήσατε για να τρώνε με παχυλούς μισθούς και φταίει η τωρινή διοίκηση. Το πρόβλημα δεν λύνεται με λαϊκισμούς», υπογράμμισε.

Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» σημείωσε ότι η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι λιγότερο από δύο χρόνια στη θέση της, ενώ ο «αγωγός είναι 40 ετών».

Κάτια Γερακαρίτου
Πηγή: http://www.voria.gr/article/kalfakakou-gia-evath-mesa-se-5-meres-lithike-to-provlima

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΣΠΗ! Υπόθεση Novartis: Ανοίγουν οι λογαριασμοί των δέκα πολιτικών και μελών των οικογενειών τους

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε το σχετικό έγγραφο προς όλες τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - Η παραγγελία αφορά στους Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γεώργιο Κουτρουμάνη

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των δέκα πολιτικών, τους οποίους οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis, προχωρά η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, κυρία Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Με έγγραφό της προς όλες τις τράπεζες, αλλά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η κυρία Τουλουπάκη, ζητά να λάβει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των δέκα πολιτικών προσώπων (σ.σ. για τα πρόσωπα αυτά η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή), καθώς και των συζύγων και των ενήλικων τέκνων τους. Συνολικά πρόκειται για 38 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγγελία, που καταδεικνύει την πρόθεση της Εισαγγελίας να προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία των συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, αφορά στους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γεώργιο Κουτρουμάνη, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Το εισαγγελικό αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών διαβιβάστηκε ήδη στα πιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι εργασίες της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της Novartis, η Εισαγγελία ερευνά περιουσιακά στοιχειά εκατοντάδων γιατρών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε δωροδοκίες από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Σοκαριστικό βίντεο - Ο οδηγός είχε άγιο - Βγήκε από το φορτηγό δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση με τρένο

Ο οδηγός ενός φορτηγού στις ΗΠΑ γλίτωσε χωρίς γρατζουνιά, από την τρομακτική σύγκρουση του διερχόμενου τρένου και του φορτηγού του, το οποίο είχε "κολλήσει" πάνω στις ράγες.

Ο Elijah Brown, ο οποίος είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό του στον δρόμο κατέγραψε τις δραματικές στιγμές με το κινητό του. Το βίντεο δείχνει τον οδηγό του φορτηγού να βγαίνει από το όχημα και δευτερόλεπτα μετά το τρένο να χτυπά με ταχύτητα το φορτηγό.

Δείτε το βίντεο:

Συγγνώμη ζητούν και οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ: Ζήσαμε κι εμείς τη λειψυδρία

Μετά τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και οι εργαζόμενοι της εταιρείας ζήτησαν συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των προβλημάτων στην υδροδότηση της πόλης.

Με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ διαβεβαιώνουν ότι έγινε ό,τι ήταν δυνατόν- από τεχνικής άποψης- για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η βλάβη στον αγωγό νερού της Αραβησσού. Ακόμη, σημειώνουν ότι και οι ίδιοι έζησαν τη λειψυδρία στο πετσί τους, ως κάτοικοι της πόλης.

Στη συνέχεια υποστηρίζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η κυβέρνηση «πολύ εύκολα κάλυψε το 2013 τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΑΘ για να πουληθεί, ενώ θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να φροντίσει για την απρόσκοπτη παροχή νερού στην πόλη».

Υπενθυμίζουν ότι η κατασκευή της δεύτερης φάσης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού από τον Αλιάκμονα (σ.σ. που εξασφαλίζει εναλλακτική παροχή νερού) δεν προχώρησε το 2014, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η ΕΥΑΘ απαξιώθηκε σε προσωπικό και εργολαβοποιήθηκε ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους αγοραστές», αναφέρουν ακόμη και ζητούν να μη διανεμηθούν στους μετόχους τα αυξημένα κέρδη της ΕΥΑΘ στη χρήση 2017, αλλά να διατεθούν για την αναβάθμιση των πηγών της Αραβησσού και του αγωγού μεταφοράς, ώστε να κερδίσει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, διεκδικούν να γίνει άμεσα νέα συμπληρωματική προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις προσωπικού σε ειδικότητες που λείπουν και επαναλαμβάνουν το πάγιο αίτημά τους να μην πωληθεί το 24% της εταιρείας.

Την ελληνική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο επισκέφτηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ [εικόνες]

Την ελληνική δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ), σε στρατόπεδο της KFOR, στην περιοχή της Πρίστινα, επισκέφθηκε σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ ηταν συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με το προσωπικό ενόψει της εορτής της Λαμπρής.
Επίσης, αντάλλαξαν ευχές με την ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία.





Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον διοικητή της KFOR, υποστράτηγο Salvatore Cuoci, των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.



Ο Αλ Σίσι πήρε 97% αλλά ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι ψήφισαν... Μοχάμεντ Σαλάχ!

Πολλά ψηφοδέλτια, τα οποία βγήκαν άκυρα, είχαν πάνω γραμμένο το όνομα του Σαλάχ με σταυρό, δείγμα της λατρείας που απολαμβάνει στη χώρα του ο Αιγύπτιος άσος

Στην Αίγυπτο έλαβαν χώρα οι προεδρικές εκλογές με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι να εκλέγεται με το εντυπωσιακό ποσοστό... του 97%!

Ωστόσο, αρκετοί Αιγύπτιοι δεν ήταν ικανοποιημένοι με κανέναν από τους υποψήφιους και έτσι προτίμησαν να ρίξουν την ψήφο τους στον Μοχάμεντ Σαλάχ!

Πολλά ψηφοδέλτια, τα οποία βγήκαν άκυρα, είχαν πάνω γραμμένο το όνομα του Σαλάχ με σταυρό, δείγμα της λατρείας που απολαμβάνει στη χώρα του ο Αιγύπτιος άσος!

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Αιγύπτιοι ακύρωσαν τα ονόματα των δύο υποψηφίων και έδωσαν την ψήφο τους στον «Φαραώ» της Λίβερπουλ!

Η τρέλα για τον διεθνή σούπερ σταρ των «κόκκινων», έχει φτάσει πλέον σε άλλα επίπεδα...


Ομόφωνα αθώοι οι 8 του ΣΔΟΕ δυτικής Μακεδονίας -Για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν οκτώ στελέχη του ΣΔΟΕ δυτικής Μακεδονίας οι οποίο κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά και την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’εξακολούθηση, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης έκρινε ομόφωνα αθώους τους οκτώ υπαλλήλους του πρώην ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και έργων της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

Η ακροαματική διαδικασία στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης, όπου συζητήθηκε η πολύκροτη υπόθεση, διήρκεσε δύο ημέρες και κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης συνάδελφοι των κατηγορουμένων, αλλά και η Οικονομική επιθεωρήτρια που διενήργησε τον έλεγχο και συνέταξε το πόρισμα που ενοχοποιούσε ελεγκτές τμηματάρχες ακόμη και την επικεφαλής που την συγκεκριμένη περίοδο προΐστατο στο ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας.

Οι οκτώ υψηλόβαθμοι υπάλληλοι κατηγορούντο ότι την επίμαχη περίοδο 2013 -2015 μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στην υπόθεση των εικονικών έργων της πρώην ΝΑ Γρεβενών και των εικονικών τιμολογίων του ιδιώτη που εξέδωσε για τα παραπάνω εργα, δεν καταλόγισαν, ως όφειλαν, τα πρόστιμα που προβλέπονται στον παραλήπτη του εικονικού τιμολογίου που ήταν η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών.

Οι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι την ίδια χρονική περίοδο ερευνούσαν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, πλαστών τιμολογίων, διακίνησης μαύρου χρήματος, με μεγάλο φορολογικό συμφέρον για το ελληνικό Δημόσιο και άφησαν για αργότερα την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης κρίνοντας ότι υπήρχαν περιθώρια από την ημερομηνία παραγραφής των φορολογικών αδικημάτων που είχαν τελεστεί.

Η εισαγγελέας, στην αγόρευσή της, αναγνώρισε ότι μπορεί να τελέστηκαν παραβάσεις αλλά παράβαση καθήκοντος με σκοπό να ωφεληθούν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι όσο και η πρώην ΝΑ Γρεβενών δεν υπήρξε και πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ στο τέλος οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και ψήφισαν ομόφωνα την αθώωση όλων των κατηγορουμένων από τα αδικήματα. Στην αίθουσα του δικαστηρίου επικράτησε ανακούφιση από τους δεκάδες φίλους και συναδέλφους των στελεχών του πρώην ΣΔΟΕ που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία.

Το πρόστιμο που καταλογίστηκε τελικά στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση Δυτικής Μακεδονίας ως κληρονόμο της ΝΑ Γρεβενών είναι 3.500 ευρώ και το έχουν ήδη παραλάβει για διευθέτηση οι οικονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας. Το ποινικό μέρος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη που πλήρωνε τα εικονικά τιμολόγια και τον επιχειρηματία που τα εξέδιδε, έπειτα από αναβολή θα εκδικαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2018.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! Λεονίντ Ρογκόζοφ: Ο σοβιετικός γιατρός που χειρούργησε μόνος του τον εαυτό του [εικόνες]


[Όλα αυτά βάση μιας φωτογραφίας απ' αυτές που η κομμουνιστική προπαγάνδα της Σοβιετικής Ένωσης μπορούσε να στήσει σε 5 λεπτά]

Ο Λεονίντ Ρογκόζοφ είχε σπουδάσει Ιατρική κι ενώ έκανε τη διδακτορική του διατριβή το 1960, του δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία: να μετάσχει ως γιατρός στην Έκτη Σοβιετική Αποστολή στην Ανταρκτική.

Μαζί με άλλους 12 ερευνητές έφθασαν στο Σταθμό Νοβολαζαρέφσκαγια, το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Ο 27χρονος γιατρός δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι αυτή η αποστολή θα τον έκανε διάσημο ανά την υφήλιο κι ότι ο πιο γνωστός ασθενής του δεν θα ήταν κάποιος από τους συντρόφους του, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός.

Αφού έφθασαν στο σταθμό η ομάδα προετοιμάστηκε για έναν μακρύ, σκληρό χειμώνα. Αλλά λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1961 ο Ρογκόζοφ διεπίστωσε ότι είχε αναπτύξει σκωληκοειδίτιδα. «Δεν μιλάω γι’ αυτό το θέμα», έγραψε στο ημερολόγιό του. «Γιατί να ανησυχήσω τους φίλους μου; Ποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει»;

Σύντομα, όμως, διεπίστωσε ότι η αναμονή δεν ήταν επιλογή κι ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να διαλέξει ανάμεσα στο θάνατο ή να κάνει εγχείρηση στον εαυτό του! «Αυτό είναι μάλλον ανέφικτο. Αλλά δεν μπορώ να σταυρώσω τα χέρια και να τα παρατήσω», σημείωνε. Άλλωστε ο κοντινότερος Σοβιετικός ερευνητικός σταθμός, ο Ουσίνσκ, απείχε πάνω από 1.600 χιλιόμετρα από τον Νοβολαζαρέφσκαγια, ενώ οι ερευνητικοί σταθμοί άλλων κρατών στην Ανταρκτική δεν διέθεταν αεροσκάφη, που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να προσγειωθούν λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας.





Στις 30 Απριλίου ήλθε η ώρα. Η κατάσταση δεν σήκωνε άλλη αναμονή, τα αντιβιοτικά δεν βοηθούσαν πλέον καθώς εμφανίστηκαν σημάδια τοπικής περιτονίτιδας. Οι φίλοι του απομάκρυναν όλα τα αντικείμενα από το δωμάτιό του, το καθάρισαν κι απολύμαναν σεντόνια και εργαλεία. Ο μηχανικός Ζηνόβι Τεπλίνσκι του κρατούσε έναν καθρέφτη, ο μετεωρολόγος Αλεξάντερ Αρτέμεφ έπαιζε το ρόλο του εργαλειοδότη κι ο υπεύθυνος του Σταθμού, Βλάντισλαβ Γκέρμποβιτς παρίστατο για να βοηθήσει σε περίπτωση που κάποιος έχανε τις αισθήσεις του. Αν λιποθυμούσε ο ίδιος, ο Ρογκόζοφ είχε έτοιμες ενέσεις που θα τον αφύπνιζαν.

Η εγχείριση άρχισε γύρω στις 2 το πρωί. Σε ημι-επικλινή θέση ο Ρογκόζοφ μισογύρισε στην αριστερή πλευρά, έκανε μια τομή 10-12 εκατοστών στο κοιλιακό τοίχωμα κι άρχισε να αφαιρεί το τυφλό έντερο. Γάντια δεν φορούσε γιατί ο φωτισμός ήταν τόσο άσχημος, που έπρεπε να προχωρά βασιζόμενος στις αισθήσεις του. «Η καρδιά μου έγινε κόμπος, χτυπούσε πολύ αργά και ένιωθα τα χέρια μου σαν λάστιχα», έγραψε στο ημερολόγιό του.



Ένας συνάδελφός του σημείωσε αργότερα στο δικό του ημερολόγιο: «Ο Ρογκόζοφ έκανε την τομή κι άρχισε να δουλεύει μέσα στα εντόσθιά του. Όταν έβγαλε το τυφλό έντερο, το έντερό του έκανε έντονους θορύβους, τρομερούς, θέλαμε να φύγουμε, να μην κοιτάζουμε πια- αλλά διατήρησα την ψυχραιμία του. Αλλά και ο Αρτέμεφ κι ο Τεπλίνσκι παρέμειναν στις θέσεις τους, αν και ήταν στα πρόθυρα της λιποθυμίας. Ο Ρογκόζοφ ήταν ήρεμος, συγκεντρωμένος στη δουλειά του, αλλά έτρεχε ιδρώτας στο πρόσωπό του και ζητούσε συνέχεια από τον Τεπλίνσκι να του σκουπίζει το μέτωπο».

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο Ρογκόζοφ, λόγω της γενικής αδυναμίας και της ναυτίας, αναγκαζόταν να σταματάει κάθε 10 λεπτά για να πάρει ανάσες. Γύρω στις 04:00 η εγχείριση ολοκληρώθηκε, αφού προηγουμένως έραψε την τομή του. Στη συνέχεια πήρε υπνωτικά χάπια για να κοιμηθεί.

Ο Ρογκόζοφ επανήλθε στα τακτικά καθήκοντά του περίπου δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση. Όταν μετά από μήνες επέστρεψε στο Λένινγκραντ τιμήθηκε με το Τάγμα του Κόκκινου Λάβαρου της Εργασίας, το οποίο απένεμαν οι Σοβιετικές Αρχές σε επιφανείς επιστήμονες.

Εργάστηκε ως γιατρός, ενώ διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος χειρουργικής στο Ινστιτούτο Ερευνών της Αγίας Πετρούπολης για τον πνεύμονα και τη φυματίωση. Από το 1986 μέχρι το 2000, που πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 66 ετών.

Υπόθεση θανάτου 44χρονης Ειρήνης: Νέο στοιχείο ανατρέπει τα δεδομένα

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο αυτοκίνητό της σε περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 44χρονης, Βασίλης Ταουξής, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αποκάλυψε ότι μέσα στο χρυσαφί αυτοκίνητο βρέθηκε αντικείμενο, το οποίο σύμφωνα με την οικογένεια δεν ανήκε στην Ειρήνη Λαγούδη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, το αντικείμενο αυτό ανήκει σε άλλο άτομο, το οποίο πιθανόν να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο θάνατο της άτυχης γυναίκας και βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού.

«Πιστεύω ότι το αντικείμενο αυτό ή ξεχάστηκε ή αποσπάστηκε. Η δικιά μου η εκδοχή είναι ότι αποσπάστηκε στην αψιμαχία και στη μάχη που έγινε μέσα στην καμπίνα του μικρού αυτοκινήτου, σε μια προσπάθεια της Ειρήνης να αμυνθεί και να σωθεί», είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Ταουξής σημειώνοντας ότι στις έρευνες μπαίνει πλέον και νέος πραγματογνώμονας που θα πραγματοποιήσει νέα αυτοψία στο αυτοκίνητο και στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η άτυχη 44χρονη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη πρόσθεσε ότι με τη συνδρομή του πραγματογνώμονα αυτού αλλά και του νέου στοιχείου που βρέθηκε, θα μπει και το τελευταίο παζλ στον θάνατο της 44χρονης.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΤ@ΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Στην Τουρκία ο Πούτιν για να θεμελιώσει το πυνηνικό εργοστάσιο που χτίζει στον Ερντογάν


[Για όσους δεν το ξέρουν: Το 51% του εργοστασίου θα ανήκει στη ρωσική Rosatom]

O Πούτιν πάτησε στις 15.25 ώρα Ελλάδος σε τουρκικό έδαφος

Έφτασε στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν εν όψει των επαφών που θα έχει με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και εν όψει της τριμερούς, στην οποία θα λάβει μέρος και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, με αντικείμενο τη Συρία.

Οι Ερντογάν και Πούτιν θα παραστούν εξάλλου στην επίσημη τελετή θεμελίωσης του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού.



Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, θα τοποθετήσει την Τουρκία «στην πρώτη κατηγορία στον τομέα της ενέργειας».



Η συνάντηση έχει μεγάλη σημασία αφού γίνεται σε ένα περιβάλον το οποίο είναι εκρηκτικό. Τόσο οι σχέσεις του Πούτιν με την Δύση όσο και του Ερντογάν είναι στο χειρότερο σημείο τους. Οι δυο άνδρες θα σταθούν μπροστά σε μια οθόνη από την Αγκυρα και κοιτάζοντας κοιτάζοντας προς την Δύση θα βάλουν με τηλεδιάσκεψη τα θεμέλια σε έναν πυρηνικό σταθμό, αυτόν του Ακουγιου.



O Πούτιν πάτησε στις 15.25 ώρα Ελλάδος σε τουρκικό έδαφος και ένα τέταρτο αργότερα μπήκε ο θεμέλιος λίθος. Στην συνέχεια, Πούτιν και Ερντογάν είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στις 6 το απόγευμα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου. Η επίσκεψη θα κλείσει στις 19.30 με επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πούτιν.





Εκδόθηκε χτες η άδεια

Η αρχή ατομικής ενέργειας της Τουρκίας (TAEK)στις 2 Απριλίου έδωσε στη ρωσική Rosatom άδεια κατασκευής για να ξεκινήσει την εργασία της στην πρώτη μονάδα του πυρηνικού σταθμού του Ακουγιού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχορήγηση έγινε μια μέρα πριν από την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα, όπου ο Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκαναν τα εγκαίνια της πρώτης μονάδας του Ακουγιού.