14 Απριλίου 2018

Ποιος βουλευτής ήθελε τον αστυνομικό του φρουρό… επιβήτορα;

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ρίχνει επιπλέον 800 αστυνομικούς στους δρόμους της Αττικής.

Οι 700 από αυτούς αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη προσώπων, κτιρίων και εγκαταστάσεων, και οι υπόλοιποι 100 από υπηρεσίες γραφείου.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Αξία», πολλοί από αυτούς τους αστυνομικούς είχαν ως ενασχόληση να… πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ και να κάνουν τις… νταντάδες στους κανακάρηδες των επωνύμων.

Κάποιοι μάλιστα αστυνομικοί ήταν που ζήτησαν οι ίδιοι να μεταφερθούν σε μάχιμες μονάδες.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ανάμεσα τους είναι και αστυνομικός ο οποίος έπεσε θύμα σεξουαλικής βίας, αφού ο βουλευτής στον οποίο ήταν αποσπασμένος τον ήθελε για … επιβήτορα!

ΒΙΝΤΕΟ-ΘΕΟΣ! Δείτε βουλευτή να λέει «Να καεί, να καεί, η πουτ@@@ η Βουλή»!

Το μεσημέρι του Σαββάτου πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» έκαναν συλλαλητήριο στην Καμάρα.

Εκεί βρέθηκε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το θέμα βέβαια δεν είναι ότι ένας βουλευτής υποστηρίζει μια συγκεκριμένη ομάδα ή ότι πήγε σε συλλαλητήριο οπαδών της.

Το θέμα είναι ότι ένας εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου, τραγούδησε κι ο ίδιος το σύνθημα: «Να καεί, να καεί, η πουτ@@@ η Βουλή».

Δείτε το βίντεο!

Χατζηδάκης: Η χώρα ξαναβούτηξε στην ύφεση - Ο κ. Τσίπρας να αφήσει τις "περίεργες συνταγές" για την οικονομία

Την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να εγκαταλείψει τις "περίεργες συνταγές" για την οικονομία και την ανάπτυξη και να στραφεί στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και στην απλή λογική, εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

"Τι πέτυχε στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο; Ένα μοντέλο που στηρίχτηκε σε τρία πράγματα: λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες, στήριξη της επιχειρηματικότητας, που είναι μοχλός για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η ΝΔ αυτό υποστήριζε κι αυτό υποστηρίζει" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.

Αναλυτικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη μεταμνημονιακή εποχή, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: "Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία, το οποίο μου το παρουσίασε στις λεπτομέρειές του. Η κυβέρνηση είναι εντυπωσιακό ότι ενώ από το καλοκαίρι του 2015 είχε δεσμευτεί ότι θα παρουσίαζε μέχρι το Μάρτιο του 2016 ένα σχέδιο, στο πλαίσιο του μνημονίου μάλιστα, ούτε αυτό έχει κατορθώσει να παρουσιάσει μέχρι σήμερα (...) Ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει πως πρέπει να εγκαταλείψει όλες αυτές τις περίεργες συνταγές, που κατά καιρούς έχουν ταλαιπωρήσει και τον ίδιο και τη χώρα και να στραφεί πολύ απλά στις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές (...)".

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ακόμη ότι σε αντίθεση με την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, που έχει την πρωτοπορία σε όλη την Ελλάδα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων, η χώρα δεν κινείται προς την ίδια θετική κατεύθυνση. "Ενώ το 2014 φαινόταν ότι θα βγαίναμε από το πηγάδι της ύφεσης, λόγω του λαϊκισμού αυτής της κυβέρνησης, η χώρα ξαναβούτηξε μέσα στην ύφεση και αυτή την ώρα οι πρώτοι που το πληρώνουν είναι οι φτωχοί που γίνονται κάθε μέρα και φτωχότεροι" υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ.Τζιτζικώστας (που υποδεχόμενος νωρίτερα στο γραφείο του τον κ.Χατζηδάκη του έδωσε ώς δώρο ρουχαλάκια για το αγοράκι που η σύζυγός του γέννησε πρόσφατα), τόνισε: "Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μια σειρά από θέματα, που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως αναπτυξιακά, αλλά και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως διοίκηση, τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και τις λύσεις που χρειάζονται και φυσικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία την επόμενη μέρα θα πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα για να μπορέσει να βγει ταχύτερα από την κρίση (...)Και εγώ είμαι βέβαιος και αισιόδοξος ότι την επόμενη ημέρα υπάρχουν άνθρωποι ικανοί που θα δώσουν λύσεις".

Ακολούθησε ενημέρωση των 13 χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών, με αντικείμενο τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας. "Λάβαμε τη δέσμευση του αντιπροέδρου ότι η ΝΔ ως κόμμα σήμερα θα σταθεί δίπλα μας στην προσπάθεια να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας, αλλά και για να πετύχουμε την έξοδο από την κρίση. Ο στόχος που έχουμε θέσει ως διοίκηση, να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση, είναι ένας στόχος που πιστεύουμε".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Χατζηδάκης, ώς αρμόδιος -μεταξύ άλλων- για την κατάρτιση των επιμέρους περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΝΔ, επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική.

Πηγή: enikonomia.gr

ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ - Η 25χρονη οδοντίατρος σκηνοθέτησε την απόπειρα βιασμού της στου Γκύζη για να αναβάλει τον γάμο της

Η απόλυτη ανατροπή σημειώθηκε στην απόπειρα βιασμού σε βάρος 25χρονης στου Γκύζη.

Η οδοντίατρος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σκηνοθέτησε την ιστορία για αναβάλει τον γάμο της.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατά τη διάρκεια της έρευνας της υπόθεσης είχαν εντοπίσει αρκετά «κενά» σε όσα έλεγε η νεαρή κοπέλα. Έτσι κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής της κατάθεσης η 25χρονη οδοντίατρος πιέστηκε από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να ομολογήσει ότι προφασίστηκε την επίθεση σε βάρος της. Ακόμη πρόσθεσε ότι αυτοτραυματίστηκε με έναν σουγιά στην κοιλιά, στο μηρό και το στήθος.

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω υπόθεση είχε εκδώσει ανακοίνωση ο Οδοντιατρικός σύλλογος Αθηνών, όπου έκανε λόγο για ελλειπή αστυνόμευση γύρω από το Πεδίον του Άρεως. Στην νεαρή κοπέλα ασκήθηκε δίωξη για ψευδή καταμήνυση και άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

Το Twitter προτείνει στον Ευάγγελο από που να... αρχίσει

Με ένα μυστήριο γρίφο μας απειλεί ο γνωστός μπούφος Αντώναρος... "θα αρχίσουμε από εκεί που επιβάλλεται" λέει και οι χρήστες του Twitter ρίχνουν μερικές ιδέες για το από που μπορεί να αρχίσει:










Ο καπετάν Ερμής και ο Κ. Μπακογιάννης

Αίφνης δε, διαβάζοντας τον επικήδειο του Κώστα Μπακογιάννη για τον Βασίλη Πριόβολο, ή καπετάν Ερμή, θυμήθηκα τα νιάτα μου. Τότε, στη δεκαετία του εβδομήντα, όταν οι φιλοδυτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας θεσμοθέτησαν την ενοχή τους για τη νίκη στον Εμφύλιο και άφησαν την ιστορική αφήγηση της τραγωδίας στα χέρια των ηττημένων. Τα βιβλιοπωλεία γέμισαν με απομνημονεύματα ανταρτών και ο Αρης βρήκε μια θέση στην πινακοθήκη των ηρώων του έθνους. Οποια κρίση για την πολιτεία των κομμουνιστών και τα εγκλήματά τους φορολογούνταν ως «αντικομμουνιστική», κατηγορία που ισοδυναμούσε με ατιμία. Ησαν τα χρόνια εκείνα τα παλιά που ο Κ. Καραμανλής θεώρησε πως η καταλλαγή θα ολοκληρωνόταν με την αποσιώπηση του εμφυλίου άγους. Η Δεξιά και το Κέντρο δεν μιλούσαν για τον Εμφύλιο, όμως η Αριστερά ήταν λαλίστατη και παραγωγικότατη. Διεκδικούσε στην εκπαίδευση, στη διανόηση, αλλά και στη συλλογική συνείδηση τον χώρο που είχε χάσει μετά τη στρατιωτική και πολιτική της ήττα. Εκ παραδόσεως, ήρωες θεωρούμε τους ηττημένους και ποτέ τους νικητές. Οι φιλοδυτικές δυνάμεις ήθελαν να ξεχάσουν τον διχασμό. Η Αριστερά όμως τον θυμόταν και μας τον θύμιζε.

Από τον τρόπο που μίλησε ο Κ. Μπακογιάννης για τον θανόντα συμπεραίνω ότι τον γνώριζε. Και δεν αμφιβάλλω ότι θα ήταν ένας συμπαθής γεράκος που είχε να πει πολλές ωραίες ιστορίες, απ’ αυτές που οι μεταγενέστερες γενιές ούτε στο όνειρό τους δεν έζησαν. Υστερα από κάποια ηλικία όλοι γλυκαίνουν εξάλλου, εκτός από όσους θέλουν να παραμείνουν νέοι και γίνονται στριμμένοι. Ομως πώς μπορείς να πεις για έναν σύντροφο του Βελουχιώτη ότι πολέμησε για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενότητα; Ειδικά αν είσαι νέος πολιτικός και δεν είσαι ο Τσίπρας ή ο Κοντονής. Ο εμφύλιος σπαραγμός κινδύνευσε να φυλακίσει την Ελλάδα πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα. Το μετά θάνατον πνεύμα του, που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας, κρατάει ακόμη την απόστασή μας από την Ευρώπη.

Η συνεργασία του Κ. Μητσοτάκη με την Αριστερά το 1989 δεν οδήγησε στην εθνική συμφιλίωση, όπως απαντά ο Κ. Μπακογιάννης στους επικριτές του. Ηταν ένας πολιτικός ελιγμός που τέλειωσε όταν πέρασε η συγκυρία που τον γέννησε. Η σημερινή Αριστερά κέρδισε την εξουσία ράβοντας τα ρετάλια του διχασμού και τρώγοντας από τα αποφάγια της πνευματικής και ιδεολογικής ηγεμονίας του κομμουνιστικού ιδεολογήματος. Η αδυναμία της χώρας να αντιμετωπίσει την κατάρρευση λόγω της κρίσης είναι προϊόν αυτής της ηγεμονίας. Δεν αρκεί μια πολιτική νίκη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπου ανήκει και ο Κ. Μπακογιάννης, στις εκλογές. Αν το παιχνίδι δεν κερδηθεί στα μυαλά μας πρώτα, δεν πρόκειται να κερδηθεί ποτέ.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Φουντώνουν οι φήμες! Αναγνωρίζετε το υπουργικό… τετ α τετ στο ταβερνάκι;

Οι δυο τους βρέθηκαν στο αγαπημένο στέκι στο Παγκράτι πριν από λίγες μέρες, όπου κάθισαν για αρκετή ώρα ο ένας απέναντι στον άλλον, γέλασαν, έφαγαν και ήπιαν τις μπύρες τους.

Αυτή ήταν η δεύτερη κοινή έξοδός τους καθώς η πρώτη έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκαν και οι δυο για το Περιφερειακό Συνέδριο.

Ο φωτογραφικός φακός εβδομαδιαίας εφημερίδας «συνέλαβε» τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και έδειξαν πως απόλαυσαν ο ένας την παρέα του άλλου.

Το νέο ΣΔΟΕ: 24ωρη λειτουργία, χωρίς τοπικούς περιορισμούς -Οι αλλαγές

Σε οργανωτική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση του ρόλου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙΠΑΕΕ) και των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) προέβη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η απόφαση αναδιοργάνωσης ελήφθη ύστερα από τη θετική συμβολή των ως άνω υπηρεσιών στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, την καλλιέργεια κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της εθελουσίας συμμόρφωσης και στόχο έχει την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών, καθώς και την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής δράσης τους.

Οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων συστάθηκαν αρχικά ως μια ενιαία υπηρεσία τον Απρίλιο του 2014, ενώ η παραγωγική λειτουργία της ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Τον Νοέμβριο του 2015, διαχωρίστηκαν σε τέσσερις (4) περιφερειακές δομές επιπέδου διεύθυνσης με έδρα την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ επιμέρους υποδιευθύνσεις και τμήματα καλύπτουν επιχειρησιακά όλη την επικράτεια. Την ίδια περίοδο δημιουργήθηκε η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών, ως επιτελική υπηρεσία η οποία ανέλαβε τον συντονισμό και την εποπτεία των ΥΕΔΔΕ, των οποίων επιχειρησιακοί στόχοι αποτελούν οι έρευνες και οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι για την αποκάλυψη και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της λαθρεμπορίας.

Σημειώνεται ότι η δράση των συγκεκριμένων υπηρεσιών διαφοροποιείται αισθητά από τους συνήθεις ελέγχους των λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών της φορολογικής διοίκησης, αφού αποτελούν κατά κύριο λόγο τις βασικές υπηρεσίες ερευνών (investigation units) της ΑΑΔΕ. Ο ρόλος τους δεν περιορίζεται μόνο στη συνήθη διασταύρωση της ορθότητας των υποβληθεισών φορολογικών δηλώσεων με βάση τα δεδομένα των λογιστικών αρχείων (auditing), αλλά αποσκοπεί στον εντοπισμό οντοτήτων (φυσικών και νομικών προσώπων) για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ή πληροφορίες ανάμιξής τους σε εκούσια φοροδιαφυγή ή φοροαποφυγή, με στόχο την απόκρυψη της πραγματικής φοροδοτικής τους ικανότητας. Οι έλεγχοι/έρευνες δύνανται να διενεργούνται αιφνιδιαστικά, στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις τόσο των υπό έρευνα οντοτήτων, όσο και των συναλλασσομένων με αυτές, ακόμη και στις οικίες (κατόπιν εισαγγελικής εντολής) φυσικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση πράξεων φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής.
Κατά τη διάρκεια της τριετούς λειτουργίας τους έχουν σταδιακά αναπτύξει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και εξειδικεύσεις, αφού:

  • Αποτελούν τον πλέον ευέλικτο και ταχείας επέμβασης ελεγκτικό μηχανισμό της ΑΑΔΕ.
  • Λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως, όλες τις ημέρες της εβδομάδος, χωρίς χωρικούς ή άλλους περιορισμούς αρμοδιοτήτων.
  • Προβαίνουν σε συντονισμένες δράσεις, ταυτόχρονα, σε διάφορα σημεία της χώρας.
  • Συνεργάζονται και εμπλέκονται σε κοινές δράσεις με άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, εντός και εκτός της ΑΑΔΕ, όπως τα Τελωνεία, την Οικονομική Αστυνομία, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τις Λιμενικές Αρχές, τις Εισαγγελικές Αρχές, κ.λπ..
  • Αξιολογούν και αξιοποιούν κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται η ικανότητα των υπηρεσιών να αξιοποιούν τα ευρήματα των προληπτικών ελέγχων που οι ίδιες διενεργούν, μετατρέποντάς τα σε επιχειρησιακά σχέδια δράσης, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο νέες τάσεις φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.
  • Το προσωπικό τους δύναται να προβαίνει ταυτόχρονα σε ελέγχους τόσο στα νομικά όσο και στα φυσικά πρόσωπα που μετέχουν ή συναλλάσσονται με αυτά.
  • Έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν ελέγχους και έρευνες σε κάθε είδους επαγγελματική εγκατάσταση ή μεταφορικό μέσο, να προβαίνουν σε δεσμεύσεις λογαριασμών, σε κατασχέσεις εγγράφων, ψηφιακών αρχείων, αγαθών, μέσων μεταφοράς και όποιου άλλου στοιχείου κρίνεται απαραίτητο, όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για την τέλεση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.
  • Έχουν αποκτήσει εξειδικεύσεις σε σημαντικούς τομείς έρευνας, όπως η κυκλική απάτη στον ενδοκοινοτικό ΦΠΑ. (carousel fraud) και στον εντοπισμό εξαφανισμένων εμπόρων (missing traders).

Αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των υπηρεσιών

Στη τριετή πορεία τους έχουν καταγράψει σημαντική ανοδική πορεία όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά τους, αφού:

  1. Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 32.500 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους, ελέγχους διακίνησης και έρευνες.
  2. Έχουν εντοπίσει παραβάσεις σε περισσότερες από 15.700 επιχειρήσεις.
  3. Η αποτελεσματικότητα των ελέγχων τους παρουσιάζει σημαντική αύξηση από έτος σε έτος, εντοπίζοντας υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, που το 2017 υπερέβησαν το 50% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν.
  4. Η εξειδικευμένη δράση τους στα κυκλώματα απάτης ενδοκοινοτικού ΦΠΑ. έχει οδηγήσει στον εντοπισμό 222 εξαφανισμένων εμπόρων, αναστέλλοντας τη δράση τους και την περαιτέρω απώλεια δημοσίων εσόδων, τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας απενεργοποίησης του ενδοκοινοτικού τους ΑΦΜ.
  5. Οι έρευνες που διενεργούν έχουν οδηγήσει στον εντοπισμό κυκλωμάτων έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων, στον εντοπισμό σημαντικών ποσών αδήλωτων εισοδημάτων, καθώς και στην ανάδειξη περιπτώσεων φορολογουμένων με σημαντική προσαύξηση περιουσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των Υπηρεσιών μπορεί να αναζητηθεί κανείς στον Ετήσιο Απολογισμό που έχουν υποβάλλει για το έτος 2017 και έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ ( aade.gr), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2018 θα διενεργηθούν τουλάχιστον 12.200 στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι και έλεγχοι διακίνησης, καθώς και τουλάχιστον 420 έρευνες, σύμφωνα με τον καθορισμό στόχων έτους 2018 της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών

Η απόφαση αναδιοργάνωσης ελήφθη ύστερα από τη θετική συμβολή των ως άνω υπηρεσιών στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, την καλλιέργεια κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της εθελουσίας συμμόρφωσης. Στόχοι της αναδιάρθρωσης αποτελούν η καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών, καθώς και η περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής τους δράσης.

Η αναδιάρθρωση λαμβάνει υπόψη τα μέχρι σήμερα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν αναπτύξει οι ανωτέρω υπηρεσίες, τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κοινωνίας και βασίζεται: α) στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η διαχείριση και αξιοποίηση πληροφοριών στον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών, β) στην αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του ελεγκτικού δυναμικού μέσω της δημιουργίας εξειδικεύσεων σε τομείς και είδη ελέγχου και γ) στην αποφυγή κατακερματισμού του ελεγκτικού έργου μέσω της διατήρησης των εξειδικεύσεων και της διάχυσης των πληροφοριών που αυτές παράγουν, εντός των υπαρχουσών οργανωτικών δομών.

Οι τρείς βασικοί πυλώνες της αναδιοργάνωσης περιλαμβάνουν:


  • Tην καλύτερη οργάνωση της ΔΙΠΑΕΕ δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση του ρόλου της ως υπηρεσίας αξιοποίησης πληροφοριών, δημιουργίας στοχεύσεων και ανάπτυξης επιχειρησιακών σχεδίων, παράλληλα με τον εποπτικό και συντονιστικό της ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό: α) δημιουργείται εξειδικευμένο γραφείο Μελετών, Στοχεύσεων και Ανάπτυξης Επιχειρησιακών Σχεδίων, το οποίο μεταξύ άλλων θα αναζητεί, συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και αξιοποιεί δεδομένα και πληροφορίες από διάφορες πηγές και βάσεις και θα αναπτύσσει επιχειρησιακά σχέδια δράσης με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, β) επανακαθορίζεται η διαδικασία Συλλογής , Αξιολόγησης και Διαχείρισης Πληροφοριών και Δεδομένων με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίησή τους, γ) δημιουργείται αυτοτελές γραφείο Πληροφορικής Υποστήριξης με στόχο τη σταδιακή απόκτηση τεχνογνωσίας και παροχή συνδρομής στις ΥΕΔΔΕ ως προς την ανάγνωση, την αποκωδικοποίηση και τη λήψη αντιγράφων ψηφιακών αρχείων με ασφαλείς διαδικασίες.
  • Tη δημιουργία διακριτών Υποδιευθύνσεων Ερευνών στις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, με αποκλειστική ενασχόληση τη διερεύνηση και τον εντοπισμό σημαντικών υποθέσεων, της ποινικά κολάσιμης φοροδιαφυγής, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 66 του ΚΦΔ. Τέτοιες υποθέσεις περιλαμβάνουν τον εντοπισμό και την εξάρθρωση κυκλωμάτων που αποσκοπούν στην εκτεταμένη απώλεια δημοσίων εσόδων από φόρους και τέλη, την έρευνα για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων που φοροδιαφεύγουν ή που προέρχονται από λαθρεμπορία, την αποκάλυψη περιπτώσεων φοροδιαφυγής, μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, την επεξεργασία ανεπίσημων εγγράφων και λοιπών στοιχείων που σχετίζονται με μη δηλωθείσες συναλλαγές κ.ο.κ. Αξίζει να σημειωθεί η ιδιαίτερη έμφαση που αποδίδεται στην ενίσχυση της έρευνας για τον εντοπισμό και αποκάλυψη κυκλωμάτων απάτης στον ενδοκοινοτικό ΦΠΑ. με τη δημιουργία εξειδικευμένων τμημάτων εντός των υποδιευθύνσεων αυτών. Παράλληλα διατηρούνται διακριτά τμήματα ερευνών στις ΥΕΔΔΕ ΠΑΤΡΑΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή γεωγραφική κάλυψη των ερευνών.
  • *Tη δημιουργία διακριτών υποδιευθύνσεων και τμημάτων μερικού επιτόπιου (προληπτικού) ελέγχου σε όλες τις ΥΕΔΔΕ αποσκοπώντας στη συνεχή και συστηματική παρουσία του ελεγκτικού μηχανισμού στην αγορά, ενισχύοντας την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, την εθελουσία συμμόρφωση και την εμπέδωση κλίματος φορολογικής δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, οι υποδιευθύνσεις και τα τμήματα διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων θα διενεργούν ενδεικτικά: ελέγχους πρόληψης εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας εντός και εκτός των επιχειρήσεων, ελέγχους στους παρακρατούμενους και στους επιρριπτόμενους φόρους με έμφαση στον ΦΠΑ, ελέγχους στη διακίνηση, στη διαμετακόμιση, στις εισαγωγές και στις εξαγωγές, στον εφοδιασμό και στη διάθεση προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και σε ελέγχους για τον εντοπισμό αδήλωτης εργασίας με αντίστοιχη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών. Παράλληλα, θα μπορούν να προβαίνουν σε κατασχέσεις ανεπίσημων βιβλίων, εγγράφων και λοιπών στοιχείων, ενώ θα παρέχουν συνδρομή και θα συνεργάζονται με άλλες υπηρεσίες (Τελωνειακές, Φορολογικές, κ.λπ.) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για την αποτελεσματικότερη δίωξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

ΒΙΝΤΕΟ-Κάθε μέρα πήγαινε σε μια πόλη και κορόιδευε τα γίδια

Ο Τσίπρας έλεγε σαν σήμερα "μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας. Ή τα μνημόνια ή εμείς"... και τελικά εννοούσε "και τα μνημόνια και εμείς"



https://twitter.com/omadaalithias

Πρωτοσέλιδο των Νέων για τα Σκόπια προκαλεί πόλεμο Μαξίμου-ΝΔ

[Παλικάρια της ΝΔ, μην ασχολείστε... δεν αξίζει... το θέμα έχει λήξει και έληξε ότι το γίδι ο Έλληνας ψήφισε τους ανθέλληνες αδιαφορώντας για το έθνος και σκεπτόμενος μόνο την τσέπη του και το καταστάρικο... και τελικά όχι μόνο δεν πήρε κατοστάρικο αλλά του φάγανε κι όσα του περίσσευαν και του φόρτωσαν και Σκοπιανούς και τούρκους... το ίδιο ταγάρι θα τους ξαναψηφίσει μόλις του υποσχεθούν πάλι κανα 50άρικο...]

Νέος πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα για το Σκοπιανό.

Το πρωτοσέλιδο των Νέων 

Η εφημερίδα Τα Νέα κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «Δώρο οι συντάξεις αν λυθεί το Σκοπιανό». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα λάβει ως δώρο την παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί  για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019,  εάν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.  Το δημοσίευμα επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές οι οποίες μεταφέρουν συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου και εμφανίζουν τους Γερμανούς να έχουν υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα τη μετάθεση κατά έξι μήνες του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις. «Το μαχαίρι στις συντάξεις αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αγκάθι που έχει μπροστά της η κυβέρνηση τροφοδοτώντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και εντός του 2018. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι πηγαίνοντας στις κάλπες με τους συνταξιούχους να έχουν ήδη γευτεί το νέο πικρό ποτήρι των κομμένων έως 25% αποδοχών τους η εκλογική φθορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη», γράφουν μεταξύ άλλων Τα Νέα.

Το σχόλιο της Σπυράκη

Με αφορμή  το πρωτοσέλιδο των Νέων, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυρακη δήλωσε πως η κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια στους Έλληνες σχετικα με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διατύπωσε ευθέως το εξής ερώτημα στην κυβέρνηση: «Διαπραγματεύεται μυστικά λύση στο σκοπιανό για να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων, μιας υποχρέωσης που η ίδια ανέλαβε με την ανερμάτιστη πολιτική της;». Και καταλήγοντας τη δήλωσή της συμπλήρωσε: «Ναι ή όχι; Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν».

Οι πηγές του Μαξίμου 

Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ απάντησαν στην ανακοίνωση της Μαρίας Σπυράκη ως εξής: «Θα ήταν ανάξιο σχολιασμού ένα από τα δεκάδες, καθημερινά άθλια δημοσιεύματα των εφημερίδων του υπό δίωξη για εμπορία ναρκωτικών και μεγαλοεκδότη, κ. Μαρινάκη, εάν δεν το υιοθετούσε με την ανακοίνωσή της η κα Σπυράκη» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες σημειώνουν: «Αγαστή συνεργασία της παραδημοσιογραφίας, της διαπλοκής και της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, χωρίς καμία αιδώ. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η σιωπή του αρχηγού της ΝΔ για την εμπλοκή Μαρινάκη στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου Noor1. Και εις ανώτερα!».

Η ανταπάντηση της ΝΔ στις πηγές του Μαξίμου

Πηγές ΝΔ απαντώντας σε κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής: «Θα ήταν ανάξια σχολιασμού η επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα των κυβερνητικών πηγών εάν το δημοσίευμα δεν αφορούσε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Διαπραγματεύεται μυστικά ή όχι η κυβέρνηση λύση για παραχωρήσεις στο Σκοπιανό με στόχο να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων; Mίας υποχρέωσης δηλαδή που η ίδια ανέλαβε με την ανερμάτιστη πολιτική της. Ναι ή όχι; Με όση χυδαιότητα και αν περιβάλλουν το λόγο τους δεν μπορούν να κρύψουν από τους Έλληνες ότι δεν απαντούν».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Στην Μαρία Σπυράκη απάντησαν και κύκλοι του ΥΠΕΞ, καλώντας την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ να σοβαρευτεί για τη δήλωσή της ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται μυστικά λύση στο σκοπιανό για να λάβει ως αντάλλαγμα εξάμηνη αναβολή της περικοπής των συντάξεων».«Τα εθνικά θέματα είναι πιο σοβαρά από την κα Σπυράκη. Να μην τα ευτελίζει έτσι. Καιρός να σοβαρευτεί» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

Η επίθεση στη Συρία και το χάος της Μέσης Ανατολής σ΄ένα γράφημα - ΦΩΤΟ

Τι συμβαίνει στη Συρία και γενικότερα στη Μέση Ανατολή; Κανένας ,όσο ειδικός κι αν είναι δεν θα μπορέσει να σας εξηγήσει με λίγα λόγια και απλά. Απλά δεν γίνεται…

Το γράφημα πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσει, αν και αυτό χρειάζεται μελέτη.

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης για να μπορέσετε να κατανοήσετε ποιος είναι με ποιον και τι επιδιώκει ο καθένας. Το γράφημα εντόπισε ο Γιώργος Μουρουζίδης ο οποίος εξηγεί:

Η πολυπλοκότητα της χαώδους κατάστασης στην Μ.Ανατολή. Αν κάνετε κλικ πάνω στους παίκτες (κυβερνήσεις και οργανώσεις) θα δείτε τις σχέσεις τους στην περιοχή. Οι σχέσεις αυτές είναι συχνά μπερδεμένες και μεταβαλλόμενες, κυρίως λόγω της διαφοροποίησης των συμφερόντων.

– Η γκρί συνεχόμενη γραμμή υποδηλώνει εχθρότητα.

– Η γκρί διακεκομένη γραμμή κάποια ένταση.

– Η κόκκινη διακεκομένη γραμμή τις σχετικά καλές σχέσεις.

– Η κόκκινη συνεχόμενη γραμμή την συμμαχία.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



ΠΗΓΗ: Militaire.gr

Εικόνες θρίλερ - Απόκοσμο καιρικό σκηνικό «εξαφάνισε» την Πάρο - ΒΙΝΤΕΟ

Η πυκνή αφρικανική σκόνη, η μεγάλη υγρασία και η απόλυτη άπνοια στην Πάρο δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ μηδενικής ορατότητας.

Σε συνθήκες που έκοβαν πραγματικά την ανάσα, οι κόκκοι της άμμου από τη σκόνη, ήταν ορατοί δια γυμνού οφθαλμού και κολλούσαν παντού από τη βαριά υγρασία.

Η πυκνή, αποπνικτική σκόνη που έπεφτε ασταμάτητα και η βαριά υγρασία σε συνθήκες ακραίας άπνοιας μέσα στη νύχτα, «κατάπιαν» το νησί δημιουργώντας μια απόλυτη εικόνα μυστηρίου που παρομοίαζε με τις «κατασκευασμένες» στα κινηματογραφικά στούντιο εικόνες που περιβάλλουν ταινίες θρίλερ!

Δείτε το βίντεο:

Συγχαρητήρια Κοντονή στον ΛΗΣΤΗ Δημάκη... επειδή θα αρχίσει να τρώει φανερά τα πιτόγυρα

Μετά τη μεταφορά του στο Αττικό το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχάρη όσους συνέβαλαν στη θετική κατάληξη της υπόθεσης – Το αίτημα για έκτακτη άδεια εξετάζεται από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό

Διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης. και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Πάντως, το αίτημα του κρατούμενου για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες του νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.

Ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το συμβούλιο των φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Παράλληλα ερώτηση για το ζήτημα κατέθεσαν στη Βουλή 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη, που ζητούσαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα.

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σύνταξη στην οικογένεια και κάλυψη σπουδών στα παιδιά του νεκρού πιλότου από γνωστό επιχειρηματία

Ο επιχειρηματίας κ. Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων, ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πως θα ενισχύσει την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, με μηνιαία σύνταξη ύψους 500 ευρώ, ενώ παράλληλα θα καλύψει και τις σπουδές των παιδιών του.

Αναλυτικά το μήνυμα του λαρισαίου επιχειρηματία: “Ἀντί μνημοσύνου…

Ἐπειδή τό κράτος εἶναι ἀνάλγητο ἐως ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ καί μάλιστα ἐχθρικό καί ταυτοχρόνως βλάσφημο σέ ΚΑΘΕ τί ΕΛΛΗΝΙΚΟ καί ΟΡΘΟΔΟΞΟ θέλω νά φύγω ἀπό τά λόγια τίς εὐχές καί τά κροκοδείλια δάκρυα περνώντας ἀμέσως στήν πράξη καί νά δηλώσω δημοσίως πῶς ἡ οἰκογένεια τοῦ ἀδικοχαμένου
ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ
θά λαμβάνει ἀπό τήν ἑταιρεία μας κάθε ἀρχή τοῦ μηνός 500€ ὥς σύνταξη.
Ἐπίσης δεσμεύομαι νά καλύψω τά ἔξοδα τῶν σπουδῶν τῶν παιδιῶν του, ὡς ἐλάχιστο φόρο τιμῆς στόν ἀετό μας…
Ὁ θεός ἀς ἀναπαύση τήν γενναίαν του ψυχή καί ἀς ἀπαλυνει τόν πόνο τῶν οἰκείων του…
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

για τα ζαχαροπλαστεία
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ
Γρηγόριος Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος
g@konstandinidis.gr”

http://www.athensvoice.gr/greece/434684_syntaxi-stin-oikogeneia-kai-kalypsi-spoydon-sta-paidia-toy-nekroy-pilotoy-apo-ton

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα Γαλλικά αεροσκάφη απογειώνονται για να χτυπήσουν στόχους στη Συρία

Η Ρωσία προτείνει προς ψήφιση την υιοθέτηση ενός σχεδίου απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο “θα καταδικάζει της επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.”

Δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία, ενώ δεν θεωρείται πιθανό ότι το σχέδιο αυτό ψηφίσματος, θα μπορούσε να εξασφαλίσει το ελάχιστο των εννέα θετικών ψήφων από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Διπλωμάτες εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία που συγκαταλέγονται στα μόνιμα μέλη του αναφερόμενου οργάνου και συμμετείχαν στα σημερινά αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα κατά της Συρίας, θα καταψηφίσουν το ρωσικό σχέδιο απόφασης.

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων τόνισε ότι στις τρεις το πρωί, (ώρα Παρισιού), υπό τις διαταγές του προέδρου της Δημοκρατίας τα γαλλικά στρατεύματα σε συνεργασία με τα αμερικανικά και τα βρετανικά διεξήγαγαν στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

«Αυτή η επιχείρηση στόχευε το παράνομο χημικό πρόγραμμα της Συρίας. Το κύριο κέντρο ερευνών αυτού του προγράμματος και δυο σημαντικές μονάδες παραγωγής, χτυπήθηκαν», τόνισε η υπουργός και συμπλήρωσε ότι «πέρα απ’ αυτούς τους στόχους χτυπήθηκε η ικανότητα ανάπτυξης, ολοκλήρωσης, παραγωγής χημικών όπλων της Συρίας που χτυπήθηκε. Ο στόχος είναι απλός. Να εμποδιστεί το καθεστώς να ξανακάνει χρήση των χημικών όπλων».

Η κ. Παρλί χαρακτήρισε νόμιμη την επιχείρηση, διότι «στοχεύει να βάλει ένα τέλος σε μια σοβαρή παραβίαση του δικαίου. Συμπεριλαμβάνεται στους συγκεκριμένους στόχους της καταστροφής των χημικών όπλων του καθεστώτος της Συρίας, ώστε να την εμποδίσει να προβεί ξανά σε νέο μακελειό με χημικά και να συνεχίσει την τρομοκρατική στρατηγική του κατά του πληθυσμού.

Αυτή η δράση είναι αναλογική και στοχευμένη. Το ζητούμενο δεν είναι να πλήξει τους συμμάχους του Ασάντ, ούτε τους αμάχους, αλλά να εμποδίσει το καθεστώς της Συρίας να συνεχίσει την εγκληματική του δράση. Το καθεστώς της Δαμασκού πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τέτοια όπλα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η επιχείρηση τελείωσε ή θα συνεχιστεί και σε δεύτερη φάση, η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας επεσήμανε ότι «υπάρχει μια φάση και οι επιθυμητοί στόχοι επιτεύχθηκαν. Υπήρχαν στόχοι που είχαν ταυτοποιηθεί και ήταν συνδεδεμένοι με την παράνομη δραστηριότητα παραγωγής χημικών του Μπασάρ Αλ Ασάντ και αυτοί οι στόχοι χτυπήθηκαν».

Δείτε το βίντεο:


Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά
http://www.enikos.gr/international/569528/video-ntokoumento-ta-gallika-aeroskafi-apogeionontai-gia-na-xtypi

Πρωτοβουλία της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στη μνήμη του σμηναγού Μπαλταδώρου

Πρωτοβουλία υπέρ της οικογένειας του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου ανέλαβε η Ανόρθωση Αμμοχώστου. Η κυπριακή ομάδα με ανακοίνωση της αναφέρει πως μέρος των εσόδων του αγώνα Ανόρθωση – ΑΕΚ θα διατεθεί μέσω της πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο στην οικογένεια του χειριστή του Mirage 2000 -5 που έχασε την ζωή του υπερασπιζόμενος τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξεδόθη:

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, ότι μέρος των καθαρών εσόδων του αυριανού αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΑΕΚ, θα διατεθεί μέσω της πρεσβείας της Ελλάδος στην Κύπρο, υπέρ της οικογένειας του ήρωα σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου. Θεωρούμε ελάχιστο καθήκον μας, να προχωρήσουμε σε αυτή τη συμβολική πράξη, τιμώντας τη μνήμη του πεσόντα εν ώρα καθήκοντος αξιωματικού. Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος, έπεσε υπερασπιζόμενος τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από τα νερά του Αιγαίου, προασπίζοντας την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού. Αιωνία του η μνήμη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Κατολίσθηση στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης –Αλλαξε το τοπίο [εικόνες]

Nέα μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε τις ημέρες του Πάσχα στην Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης, στη νότια πλευρά της παραλίας με μεγάλο τμήμα των πρανών να πέφτουν και να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Η προηγούμενη μεγάλη κατολίσθηση είχε γίνει στις 5 Αυγούστου 2013 και έκτοτε η παραλία είναι επισήμως κλειστή για το κοινό.

Ωστόσο μεγάλος αριθμός επισκεπτών, κυρίως στη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, αγνοεί τις προειδοποιητικές πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Θήρας και επισκέπτεται τους επικίνδυνους για κατολίσθηση χώρους.



Mάλιστα, ο κόσμος όχι μόνο επισκέπτεται την παραλία, αλλά περπατά, κάθεται ή ξαπλώνει κάτω ακριβώς από πρανή που μπορούν να αποκολληθούν ανά πάσα στιγμή.

Με αφορμή την πρόσφατη κατολίσθηση, ο Δήμος Θήρας έδωσε στη δημοσιότητα Δελτίο Τύπου με το οποίο υπενθυμίζει την απαγόρευση επισκέψεων στην Κόκκινη Παραλία και του οποίου το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:



«Ο Δήμος Θήρας υπενθυμίζει για μία ακόμη φορά ότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε επισκέπτες στην Κόκκινη Παραλία. Η απαγόρευση ισχύει από τον Αύγουστο του 2013 σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση/απαγόρευση της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, καθώς και τις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Θήρας που εκδόθηκαν από τότε.

Σε συνέχεια των διαρκών υπενθυμίσεων σχετικά με την επικινδυνότητα της παραλίας, με απόφαση Δημάρχου Θήρας (αρ. 28/2017), ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει την απαγόρευση της διέλευσης και προσέγγισης λουόμενων και περιπατητών στην «Κόκκινη Παραλία» λόγω επικινδυνότητας εκδήλωσης καταπτώσεων των πρανών που βρίσκονται σε αυτή.



Ήδη το τελευταίο διάστημα μετά από τις κακές καιρικές συνθήκες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Η περιοχή έχει σηματοδοτηθεί με προειδοποιητικές πινακίδες, ενώ παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να σεβαστούν τις απαγορεύσεις αυτές προς αποφυγή ατυχημάτων.



Παράλληλα στον Δήμο Θήρας υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια για την Κόκκινη Παραλία για όποιον ξενοδόχο ή τουριστικό πράκτορα ενδιαφέρεται να προμηθευτεί».

Πηγή- Φωτογραφίες: atlantea.news

Εμφανίστηκε ο πατέρας των 4 παιδιών που άφησε η μητέρα τους στην Εισαγγελία Καλαμάτας

Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας συνεχίζουν να φιλοξενούνται τα 4 παιδιά που η μητέρα τους άφησε στην Εισαγγελία Καλαμάτας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο πατέρας  των παιδιών εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, χτες Παρασκευή, για να δει τα παιδιά του στο νοσοκομείο, και τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα τους μίλησαν με την κοινωνική λειτουργό η οποία έχει αναλάβει να διεξαγάγει την κοινωνική έρευνα για το αν είναι κατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον για να επιστρέψουν τα παιδιά.

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο καταφτάνει απλός κόσμος και πηγαίνει ρουχαλάκια και άλλα είδη για το 7χρονο κοριτσάκι και τα 3 μικρότερα αδέρφια του, αγοράκια ηλικίας 8 μηνών το μικρότερο και 6 χρόνων το μεγαλύτερο.

Η 27χρονη μητέρα θυμίζουμε ότι είπε ως δικαιολογία ότι δεν μπορεί να τα μεγαλώσει γιατί ο σύζυγός της τους παράτησε και αυτή δεν έχει δουλειά για να τα ζήσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr,  στενό συγγενικό πρόσωπο του πατέρα παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή, λέγοντάς μας ότι ο πατέρας έρχεται από την Αθήνα για να διεκδικήσει τα παιδιά του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα παιδιά θα παραμείνουν τουλάχιστον και το Σαββατοκύριακο φιλοξενούμενα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου.

Πηγή:  eleftheriaonline.gr

ΒΙΝΤΕΟ-Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό-Κατέρρευσε η σύζυγός του-Ο σπαρακτικός επικήδειος του συναδέλφου

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η σύζυγος του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας - Λιποθύμησε και η πεθερά του - Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον Γιώργο Μπαλταδώρο στην τελευταία του κατοικία στο Μορφοβούνι Καρδίτσας - Παρόντες Καμμένος, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Κουβέλης, Λεβέντης

Η τελευταία πράξη στο δράμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου παίχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του.

Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρίσκονταν από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπήρχαν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο. Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο ασθενοφόρο παρέμεινε και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας η οποία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.


Λίγο πριν τη μία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη μία και μισή περίπου έφτασαν στον Ιερό ναό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.



Τραγικές φιγούρες η μάνα και η σύζυγος
Τραγική φιγούρα στη νεκρώσιμη ακολουθία η μητέρα του πιλότου και η σύζυγος του.

Η μήτέρα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας έκλαιγε και φώναζε «γιατί γιε μου, γιατί παιδί μου, πάρε με μαζί σου» αρνούμενη να πιστέψει την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια της.

Και η σύζυγος του, εμφανώς καταβεβλημένη, έκλαιγε γοερά πάνω στο φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

Ο σπαρακτικός επικήδειος του συναδέλφου και στενού φίλου του Γιώργου Μπαλταδώρου: Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι

Συγκλόνισε ο επικήδειος με τον οποίο αποχαιρέτησε τον πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο ο συνάδελφος και στενός φίλος του, Σπύρος Καρέλης.

"Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου πάνω στα ατσάλινα φτερά σου. Σου έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής σου και σε άρπαξε από κοντά μας αφήνοντας ένα κενό. Πέρασες στην αιωνιότητα , πέρασες στην ιστορία.

Φεύγεις από τον κόσμο σαν τα φύλλα που τα παίρνει του ανέμου η οργή. Την αγάπη μας την είχες και θα την έχεις. Τη θύμησή σου δεν θα την αποχωριστούμε ποτέ διότι το κενό της απουσίας σου είναι πολύ μεγάλο" ανέφερε μεταξύ άλλων με τρεμάμενη φωνή.

"Ο χάρος ζήλεψε τα νιάτα σου και έστησε καρτέρι. Πάλεψες παλικαρίσια και παλικαρίσια έφυγες με το χαμόγελο στα χείλη που ποτέ δεν σε εγκατέλειψε. Σε φοβόταν ο ουρανός, σε ζήλευε η θάλασσα.. Μας είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε και να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα και σε εμένα προσωπικά που έτυχε να απευθύνω αυτά τα τελευταία λόγια. Όσα κι αν σου πω είναι λίγα. Δεν εκφράζονται με λόγια όσα αισθανόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή. Δεν έχω το κουράγιο να συνεχίσω..." είπε με λυγμούς.

"Η 114 Πτέρυγα Μάχης θα σε διαφυλάττει πάντοτε στη μνήμη της. Η Πατρίδα μας σε κατατάσσει μεταξύ των ηρώων. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή σου εκεί που δεν υπάρχει πόνος. Η οικογένεια σου θα είναι οικογένεια μας», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο από το Ε

Αποκάλυψη Κουβέλη: Ήξερα τον Γιώργο Μπαλταδώρο από την παιδική του ηλικία

«Τύχαινε να ξέρω τον Γιώργο Μπαλταδώρο από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του» αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της κηδείας του άτυχου σμηναγού.

«Έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν έσφιξα το χέρι και του είπα ότι είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

ΠΕΙΝΑΣΕ Ο ΛΗΣΤΗΣ Δημάκης και σταματά την απεργία πείνας και δίψας

Σταμάτησε την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης, μετά τις διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Ετσι ο κρατούμενος διέκοψε την απεργία, αποδεχόμενος να μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η δικηγόρος του κρατούμενου Δημάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες, Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα, έγραψε στο facebook. «Ο Βασίλης #Dimakis σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις», ανέφερε.

Ο Δημάκης έκανε απεργία πείνας και δίψας καθώς το Συμβούλιο των Φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Δημάκης, αλλά σήμερα το υπουργείο παρείχε τις σχετικές διαβεβαιώσεις.

Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

«Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Δικαιοσυνης σημειώνοντας «τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται».

Να σημειωθεί οτι 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη, ζητούσαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα.

Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του αδικοχαμένου πιλότου (ΦΩΤΟ)

Θέλοντας να αποτίσουν φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο μετέβησαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Μορφοβούνι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.






ΠΡΟΣΟΧΗ - Σκληρές εικόνες: Η Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα τις δικές της αποδείξεις για την επίθεση με χημικά στη Συρία - ΦΩΤΟ

Η Γαλλία μέσω επτασέλιδου εγγράφου υποστηρίζει ότι το καθεστώς Άσαντ προχώρησε στη χημική επίθεση στη Ντούμα της Συρίας. Η Γαλλική πλευρά τονίζει ότι έχει αναλύσει πληροφορίες από δημοσίως προσβάσιμες πηγές και «αξιόπιστες μυστικές υπηρεσίες».

Το επτασέλιδο έγγραφο αποχαρακτηρίστηκε από το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών και δημοσιεύεται στα αγγλικά με τίτλο «Χημική επίθεση της 7ης Απριλίου του 2018 (Ντούμα, ανατολική Γούτα, Συρία) – Το παράνομο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας".

Μεταξύ άλλων στην πρώτη παράγραφο αναφέρεται πως «πολλές θανατηφόρες χημικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη της Ντούμα αργά το απόγευμα της 7ης Απριλίου του 2018 και εκτιμούμε με μεγάλη βεβαιότητα πως εκτελέστηκαν από το συριακό καθεστώς».

Σύμφωνα με Γάλλους ειδικούς τα συμπτώματα που είχαν τα θύματα είναι τα ακόλουθα:

– Ασφυξία και δυσκολίες στην αναπνοή

– Αναφορές για δυνατή μυρωδιά χλωρίου και παρουσία πράσινου καπνού στις περιοχές που επηρεάστηκαν

– Υπερέκκριση υγρών (κυρίως από το στόμα και την μύτη)

– Εγκαύματα στο δέρμα και στα μάτια

Στην τελευταία σελίδα του εγγράφου παρουσιάζονται τρεις συγκλονιστικές φωτογραφίες που δείχνουν το αποτέλεσμα της επίθεσης με χημικά. Στην πρώτη απεικονίζεται ένα νεκρό αγόρι, στη δεύτερη μια νεαρή γυναίκα και στην τελευταία τρία ακόμα μικρά παιδιά, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ένα μωρό.

Δείτε εδώ το επτασέλιδο έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Προσοχή σκληρές εικόνες



Βίντεο: Ξεσηκωμός από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Πάνω από 5.000 φίλοι του ΠΑΟΚ βρίσκονται στην περιοχή της Καμάρας στο συλλαλητήριο που έχει στηθεί ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις τιμωρίες κατά της ομάδας τους

Αρκετός κόσμος βρίσκεται στην περιοχή της Καμάρας όπου είναι σε εξέλιξηί το συλλαλητήριο των φίλων του ΠΑΟΚ. Εκεί, έχει στηθεί μια εξέδρα στην οποία δεσπόζει το πανό: «Καμιά ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Από εκεί έχουν ξεκινήσει και απευθύνουν χαιρετισμούς ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής, εκπρόσωποι των βετεράνων ποδοσφαιριστών ενώ θα μιλήσει ένας εκ των Μαλεζά, Πέλκα οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την ομάδα καθώς δεν αγωνίζονται στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ πιθανότατα να είναι εκείνος που θα πάρει τον λόγο.



Για την ώρα στην περιοχή της Καμάρας βρίσκονται περίπου 5.000 φίλοι του ΠΑΟΚ, ενώ στο συλλαλητήριο δεν βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, είναι όμως ο αδερφός του ο Γιάννης, ενώ εκτός από τον απλό κόσμο υπάρχουν εκπρόσωποι και αθλητές απ' όλα τα τμήματα του συλλόγου.

Μετά το τέλος του συλλαλητηρίου θα ακολουθήσει πορεία από την Εγνατία οδό η οποία αυτή τη στιγμή είναι κλειστή, προς το γήπεδο της Τούμπας, όπου έχει στηθεί γιγαντοοθόνη για να παρακολουθήσουν όσοι θέλουν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο.



«Στον πόλεμο κατά του ΠΑΟΚ θα απαντήσουμε με πόλεμο» , ανέφερε στο ξεκίνημα των ομιλιών ο εκπρόσωπος των συνδέσμων φίλων του ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θανάσης Κατσαρης και είπε: «Η νεκρανάσταση του ΠΟΚ δεν θα συμβεί γιατί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που λέγεται Ιβάν Σαββίδης. Μη πυροβολείτε την Μακεδονία. ΠΑΟΚ Σαββίδης και λαός ο δρόμος είναι ανοικτός».

Μετά τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, ανέβηκαν στο βήμα οι Μαλεζάς, Πέλκας και Μαουρίσιο, με τον κόσμο να φωνάζει «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές».

Δείτε βίντεο από το συλλαλητήριο ΕΔΩ.

Τι είναι το βέρτιγκο που εικάζεται ότι "χτύπησε" τον άτυχο σμηναγό; Ένας ιπτάμενος εξηγεί - ΒΙΝΤΕΟ

Τι είναι η παραίσθηση και τι το βέρτιγκο που μπορούν να σκοτώσουν έναν πιλότο; Πώς και πότε μπορούν να προκληθούν και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα χειριστή; Πόσο πιθανό είναι να αποτελεί η παραίσθηση την αιτία της συντριβής του Mirage 2000-5 στη Σκύρο που στοίχισε τη ζωή στον σμηναγός Γιώργο Μπαλταδώρο;

Το Militaire.gr ζήτησε τη βοήθεια ενός αναγνωρισμένου και εμπειρότατου Ιπτάμενου αξιωματικού. Ο Αντιπτέραρχος ε.α Κοσμάς Βούρης εξηγεί με κατανοητό τρόπο τι σημαίνουν όλα αυτά που ακούσαμε και ακούμε για τη πτώση του Mirage 2000-5 και καταθέτει τις δικές του εμπειρίες από τη πολύχρονη εμπειρία του με τις πτήσεις που έκανε με τα F-4 Phantom.



Πηγή: militaire.gr

Εκτακτο: Εντοπίστηκε ο καταγραφέας πτήσεων του μοιραίου Mirage, σε βάθος 800 μέτρων

Την ώρα που ο ήρωας σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταίο του κατοικία, έγινε γνωστό ότι βρέθηκε ο καταγραφέας πτήσεων, το «μαύρο κουτί» του Μirage 2000-5.

Την ώρα που σε κλίμα πένθους και οδύνης ο Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, έρχεται μια σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να ρίξει ως στα αίτια της μοιραίας συντριβής του μοιραίου Mirage 2000-5.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, το μικτό γκρουπ των ερευνητών από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος αλλά και τα στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας έχουν εντοπίσει την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης. Το σήμα, κατά τις ίδιες πληροφορίες εκπέμπεται από τον ασύρματο πομπό του Crash Recorder από βάθος 800 μέτρων.

Το Crash Recorder είναι ένα από τα τουλάχιστον τρία καταγραφικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5.

Το καταγεγραμμένο υλικό αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της συντριβής του μοιραίου Mirage.

Να σημειωθεί ότι στα χέρια της επιτροπής που εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται το βίντεο από τις κάμερες του Μirage που ακολουθούσε το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος του Γιώργου Μπαλταδώρου. Φως στα αίτια θα ρίξει και η κατάθεση του πιλότου του δεύτερου Mirage.

Όπως έχει γίνει γνωστό στη θόλωση που είχε δημιουργηθεί από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τα δυο Mirage 2000-5 εισήλθαν μαζί ως ανοιχτός και όχι ως κλειτός σχηματισμός. Πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι «έχασα τον 1» το Mirage με τον Γιώργο Μπαλταδώρο δηλαδή. Εν συνεχεία, και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απαγκιστρώθηκε από τον σχηματισμό χαράσσοντας ανοδική πορεία.

Η ΝΔ διαψεύδει τα σενάρια για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία δημοσίευμα σύμφωνα με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μένει εκτός λίστας του κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει για τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξής μας», διέρρευσαν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον ήρωα σμηναγό

Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η σύζυγος του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας - Λιποθύμησε και η πεθερά του - Πλήθος κόσμου συνοδεύουν τον Γιώργο Μπαλταδώρο στην τελευταία του κατοικία στο Μορφοβούνι Καρδίτσας - Παρόντες Καμμένος, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης, Κουβέλης, Λεβέντης

Η τελευταία πράξη στο δράμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου παίζεται αυτή την ώρα στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, τόπο καταγωγής του.

Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, η οποία εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Εκεί βρίσκονταν από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετήσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προάυλιο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δεκάδες στεφάνια.

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο. Η μητέρα της γυναίκας του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ίδιο ασθενοφόρο παρέμεινε και η σύζυγος του για προληπτικούς λόγους μέχρι την έναρξη της νεκρώσιμης ακολουθίας η οποία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.


Λίγο πριν τη μία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη μία κια μισή περίπου έφτασαν στον Ιερό ναό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Δείτε το βίντεο με την εξόδιο ακολουθία:



Τραγικές φιγούρες η μάνα και η σύζυγος
Τραγική φιγούρα στη νεκρώσιμη ακολουθία η μητέρα του πιλότου και η σύζυγος του.

Η μήτέρα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας έκλαιγε και φώναζε «γιατί γιε μου, γιατί παιδί μου, πάρε με μαζί σου» αρνούμενη να πιστέψει την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια της.

Και η σύζυγος του, εμφανώς καταβεβλημένη, έκλαιγε γοερά πάνω στο φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

«Υπήρξες θαυμάσιος συνάδελφος φίλος και χειριστής. Σήμερα τιμούμε τη λεβεντιά που χάθηκε... Δεν εκφράζονται με λόγια τα συναισθήματα μας. Ήσουν ένας ανιδιοτελής εργάτης του ουρανού και η πατρίδας μας που πλέον σε κατατάσσει στους ήρωες της» επεσήμαναν οι συνάδελφοι του στο ύστατο χαίρε.

Οι καρδιές όλων λύγισαν όταν το φέρετρο βγήκε από τον Ιερό Ναό. Δείτε το βίντεο:



Η συγκινησιακή φόρτιση ήταν μεγάλη όταν το τιμητικό άγημα της αεροπορίας απέδωσε τιμές. Δείτε το βίντεο:









Στο μικρό χωριό του δήμου Πλαστήρα στον νομό Καρδίτσας οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Βουβή είναι η θλίψη και ο θρήνος για τον άδικο χαμό του 34χρονου σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου.

«Ήταν επιμελέστατος ως μαθητής με μεγάλο πάθος για τη ζωή και τη δουλειά του, ο Γιώργος», τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Τσιαντής.

«Είναι για μας ένας σύγχρονος ήρωας που θυσίασε τη ζωή του για την πατρίδα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν», σημείωσε ο κ. Τσιαντής.

Συγγενείς, φίλοι και γνωστοί μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν του έλειπε ποτέ το χαμόγελο, σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που τον διέκρινε σε κάθε του πράξη, σε κάθε ενέργειά του.

Ο πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, δεν είναι πια μαζί μας, λένε οι συγγενείς του, οι οποίοι έκαναν λόγο και για έναν έμπειρο πιλότο.