15 Απριλίου 2018

BINTEO-Εξαλλοι στην ΑΕΚ με την ΕΡΤ... τόλμησε και έδειξε την άποψη του ΠΑΟΚ ενώ πρέπει να σχολείται μόνο με την ΑΕΚ

Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ βρίσκεται στο +8 από τον "δεύτερο" ΠΑΟΚ και φυσικά δεν θέλουν να ακουστεί η αντίθετη άποψη που δεν βολεύει.

Η Ενωση βρίσκεται… αγκαλιά με τον τίτλο ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ωστόσο στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ είναι έξαλλοι με την ΕΡΤ και την ιστορική αθλητική εκπομπή «Αθλητική Κυριακή».

Δύο επίσημοι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ (Παντελής Κωνσταντινίδης και Κυριάκος Κυριάκος) βγήκαν απόψε ζωντανά στον αέρα της ΕΡΤ με τον ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ Γιώργο Μίνο, με σαφή πρόθεση να υπερασπιστούν τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη (είχε μπει με όπλο στον αγωνιστικό χώρο και διακόπηκε το ματς) για να κατηγορηθεί η ΑΕΚ ως υπαίτια που δεν τελείωσε το ματς και όλα αυτά δίχως να υπάρχει πουθενά αντίλογος ή η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ για αυτά.

Μάλιστα, στην ΑΕΚ ήταν έξαλλοι για όλα αυτά και ανέφεραν ότι για «το αποψινό σόου που παίχτηκε στην πιο ιστορική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης και ενώ υπάρχει μια δικαστική υπόθεση που είναι σε εξέλιξη η ΑΕΚ δεν θα το αφήσει έτσι και θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για τον αποψινό μονόλογο του ΠΑΟΚ στη δημόσια τηλεόραση. Υπάρχει μια δικαστική διαδικασία σε εξέλιξη και περιμέναμε από τη δημόσια τηλεόραση να τηρήσει ουδέτερη στάση και όχι να προχωρήσει σε live εξέταση μαρτύρων»».

Τέλος, η ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να απευθυνθεί στη διοίκηση της ΕΡΤ και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ γιατί θεωρεί απίστευτο unfair αυτό που έγινε απόψε απέναντι στην ΑΕΚ και καθαρά μεροληπτικό και αντιδεοντολογικό όταν μια υπόθεση κρίνεται αυτή τη στιγμή σε εν εξελίξει δικαστική υπόθεση.

O υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, στις δηλώσεις του στάθηκε στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στην βαθμολογία εντός γηπέδου, έθεσε ορισμένα ερωτήματα, τονίζοντας παράλληλα: "Ο προπονητής και οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια, ούτε εκβίασαν, ούτε έκλεψαν κάτι".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ:

Στο αρχικό του σχόλιο, είπε: «Η βαθμολογία του αγωνιστικού χώρου δείχνει τον ΠΑΟΚ να έχει 61 βαθμούς, δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε αυτό, τουλάχιστον μέχρι να δούμε τι θα κρίνουν και τα δικαστήρια, ένα μέρος που δεν πρέπει να κρίνει πρωταθλήματα. Και μην ξεχνάμε ότι μας έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τους βαθμούς του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Οπότε οι 61 βαθμοί είναι με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι από την αρχή της χρονιάς, ότι πέτυχε ο ΠΑΟΚ στους αγωνιστικούς χώρους. Ο προπονητής και οι παίκτες μας έκαναν μεγάλη προσπάθεια, ούτε εκβίασαν, ούτε έκλεψαν κάτι, ούτε δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα. Εδωσαν τη δική τους μάχη παρά το κακό τους ξεκίνημα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή, ευελπιστούμε ότι τα επόμενα παιχνίδια θα είναι νικηφόρα, και θα μείνουμε εκεί.

Για το χθεσινό συλλαλητήριο, είπε: "Εμείς αφουγκραζόμαστε το συναίσθημα, που υπάρχει στην πόλη. Τα πνεύματα είναι τεταμένα από ένα αίσθημα αδικίας. Γιατί να κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ να χάσει από δικαστικές αποφάσεις, ακατανόητες είναι ένα προϊόν όχι από ποδοσφαιρικές αντιδράσεις, την πρώτη θέση που κέρδισε;

Πως μπορούν οι διαιτητές να αφήνουν παιχνίδια να κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες με τεράστιες ασάφειες;".

Για τον Κομίνη, είπε: "Ο κ. Κομίνης σε ένα παιχνίδι, που έδινε τίτλο ή έστω ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο, ενώ τρέχει στη σέντρα με τον κ. Ποντίκη, από εκείνο το σημείο και μετά, χωρίς παρεμβολή άλλου, οι δυο τους πάλι που μέτρησαν αρχικά το γκολ, αποφασίζουν για 6-7 λεπτά να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι κάτι πάνε να μαγειρέψουν. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε με το φύλλο αγώνα, που έκλεισαν μετά από 3 ώρες.

Φυσικά το πιο ύποπτο είναι γιατί δεν εμφανίζεται στις δικαστικές αίθουσες για να εξηγήσει τι έκανε και τι σφύριξε. Είναι ηθική του υποχρέωση. Ο κ. Ποντίκης να εξηγήσει γιατί έχει φορέσει την ενδοεπικοινωνία στα αποδυτήρια και έχει πάρει το σημαιάκι του και να δώσουν λύση στις ασάφειες του φύλλου αγώνα".

Συνέχισε λέγοντας: "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι το αγωνιστικό, η 1η θέση πρέπει να διατηρηθεί ως το τέλος, έχουμε δύσκολα παιχνίδια είμαστε πρωτοπόροι και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε.

Η δεύτερη έχει να κάνει με το δικαστικό κομμάτι. Αυτές τις συμπεριφορές θα τις βρουν μπροστά τους, όσοι νιώθουν ότι σήμερα τους ευνοούν. Παλεύουμε και θεωρούμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το τι έχει συμβεί σε όλα τα επίπεδα γιατί εναντίον μας προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν μία εικόνα μόνο, εμείς λοιπόν προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές εικόνες. Δώσαμε ένα βίντεο 4 ωρών, για να δείξουμε τι έγινε, να δείξουμε αν η διακοπή ήταν προσωρινή και γιατί ο κ. Κομίνης δεν συνέχισε το παιχνίδι. Εγώ δε θα κρίνω πως η κάθε ομάδα θα κρίνει τα συμφέροντά της, αλλά η αλήθεια είναι μία».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Survivor 2: Αποχώρησε οικειοθελώς η Ολγα Φαρμάκη

Αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor η Όλγα Φαρμάκη.

Η παίκτρια έδειχνε να έχει ξεπεράσει τα όρια της και ήταν έκδηλη η ψυχολογική πίεση που είχε υποστεί. Ετσι, πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το παιχνίδι υπογραμμίζοντας ό,τι για εκείνη ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσει.

«Τις τελευταίες μέρες είμαι αρκετά προβληματισμένη, σκέφτομαι διάφορα πράγματα. Το Survivor είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που υπάρχει» μαρτυρούσε το τρέιλερ του αποψινού επεισοδίου του δημοφιλούς παιχνιδιού ενώ και οι συμπαίκτες της έβλεπαν πως κάτι συμβαίνει.

«Η Όλγα δεν είναι καλά…», είχε αναφέρει ο Νάσος Παπαργυρόπουλος αλλά και η Κατερίνα Δαλάκα προσπάθησε να την προσεγγίσει έτσι ώστε να μην προβεί σε μια τέτοια απόφαση.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ! Κουβέλης: Ενθαρρυντικά μηνύματα για τους δύο στρατιωτικούς - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στην εκπομπή του Alpha Checkpoint μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η δική μας προσπάθεια είναι συνεχώς κλιμακούμενη προς τα πάνω. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το χρονικό σημείο επιστροφής των δύο αξιωματικών στην Ελλάδα».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι η επιστροφή τους θα γίνει και δεν θα θα μακρύνει πάρα πολύ».

Δείτε το βίντεο του Alpha

Επεισόδια με τραυματίες και προσαγωγές σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Γλυφάδα

Έξι τραυματίες και τρεις προσαγωγές ατόμων είναι ο απολογισμός του σοβαρού οπαδικού περιστατικού που σημειώθηκε αργά το απόγευμα, όταν οπαδοί συνεπλάκησαν έξω απο το γήπεδο της Τερψιθέας στην Γλυφάδα.

Ομάδα δέκα αγνώστων κινήθηκε κατά συγκεντρωμένων ατόμων που ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα Τερψιθέα- Αγίας Παρασκευή. Ακολούθησε σύρραξη με αποτέλεσμα έξι άτομα να τραυματιστούν.

Στην οδό Αγίου Νεκταρίου όπου βρίσκεται το γήπεδο μετέβησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων.

Την προανάκριση της υπόθεσης και τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες σημειώθηκε η συμπλοκή, αναμένεται να αναλάβει να διερευνήσει η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους της ασφάλειας Αττικής.

ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ! Τζ. Πάιατ: Η φιλία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που μιλώ σήμερα εδώ στο Ηρώδειο, έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας. Αυτό το φανταστικό θέατρο είναι σχεδόν 2000 ετών, αλλά μετά βίας μπορώ να σκεφθώ ένα καλύτερο χώρο στον πλανήτη σήμερα για να παρακολουθήσουμε ζωντανά μια παράσταση» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από το βήμα της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018 (ASTA ADE 2018).

«Όλοι μας μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, αλλά μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω από τα ταξίδια που έχω κάνει σε αυτήν την όμορφη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είτε αναφέρομαι στην αρχαία Δωδώνη είτε στους θησαυρούς της αρχαίας Ολυμπίας, ότι υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες εντυπωσιακά αξιοθέατα παγκόσμιας κληρονομιάς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι Αμερικανοί ταξιδιώτες».

«Όμως το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, είναι οι εξαιρετικοί συνδυασμοί που αυτή η χώρα προσφέρει— η θάλασσα, τα βουνά, οι άνθρωποι, το φαγητό και ο πολιτισμός— προσφέρουν στους τουρίστες μιας απίστευτη ποικιλία εμπειριών μιας ζωής».

«Υπό την εποπτεία της φίλης μας, της υπουργού Κουντουρά, η Ελλάδα υλοποίησε νέες πολιτικές στον τουρισμό προκειμένου να παρατείνει την ταξιδιωτική περίοδο, να προβάλει νέα θεματικά προϊόντα και να ανοίξει νέες αγορές για να δώσει ώθηση στη συνεκτικότητα και να προβάλει τις νέες ελληνικές τουριστικές επενδύσεις».

«Όπως και η υπουργός τόνισε, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει νέα δρομολόγια πτήσεων προκειμένου να καταστεί ευκολότερο για τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν εδώ και οι ιδιωτικοποιήσεις, των οποίων ηγείται η Fraport έχουν δραματική βελτίωση στην αποτελεσματικότητα όλων των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της Ελλάδας. Το αεροδρόμιο της Αθήνας μόλις ψηφίστηκε το καλύτερο στη νότια Ευρώπη από το Skytrax. Η εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός συνεχώς βελτιώνεται μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης πριν από οκτώ χρόνια. Και πρέπει να υπογραμμίζω, όπως και η υπουργός, ότι βάσει όλων των ενδείξεων φέτος, εντέλει θα δούμε την Ελλάδα να αναδύεται από την κρίση και να επιστρέφει στο καθεστώς μιας κανονικής, υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης».

«Ως Αμερικανός πρέσβης, οι στόχοι μου εδώ είναι πολύπλευροι. Πρώτον και κύριον, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών από τις εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών της Αμερικής. Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και του τουρισμού από τις ΗΠΑ. Να καταστήσω σαφές στους συμπατριώτες μου, τους Αμερικανούς, ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ασφαλής και φιλόξενος προορισμός».

«Θα ήθελα να αναφερθώ και σε μια άλλη ευκαιρία που παρουσιάζεται, φέτος οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερο εμπορική και επενδυτική εκδήλωση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτελεί ευκαιρία για εμάς να επισημάνουμε, στο παγκόσμιο σκηνικό, την αμερικανική επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εγχειρήματα. Η διοίκηση Τραμπ υποσχέθηκε να στείλει μια αντιπροσωπία υψηλόβαθμων αξιωματούχων για να εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

«Συμπεραίνοντας, μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις που γεύτηκα ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε το να βιώσω όλα όσα αυτή η χώρα έχει να προσφέρει. Υπενθυμίζω πάντα στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα είναι ένας μοναδικά φιλόξενος τόπος για να επισκεφθεί κανείς. Ο τουρισμός είναι σημαντικός διότι επιτρέπει στην Ελλάδα να προφυλάξει την πολιτιστική της κληρονομία, προκειμένου οι επόμενες γενιές θα μπορούν να βιώσουν επίσης όλα όσα έχει να προσφέρει και τις μοναδικές συμβολές αυτής της χώρας στον δυτικό πολιτισμό μας».

«Αλλά είμαι επίσης υπερήφανος που το λέω ότι η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη. Έχουμε φθάσει σε μια πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς μας σχέσεις. Και στις δύο πλευρές οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί στην οικοδόμηση αυτής της δυναμικής», ανέφερε ο Τζ Πάιατ στην ομιλία του.

Πύρινη κόλαση στην Ηλεία: Φωτιές από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα-Εντολή να εκκενωθεί χωριό

Μεγάλη πυρκαγιά η οποία καίει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης, ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι της Κυριακής, στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στο σημείο.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα που αποτελείται από πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα, με το τελευταίο να βρίσκεται στην περιοχή της Σκιλλουντίας (το χωριό που πέθανε ο Ξενοφώντας).





Από την άλλη πλευρά σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, όπως και στο Κακοτάρι, όπου στο σημείο βρίσκονται έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Νωρίτερα, είχε εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Σκουροχώρι, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έχουν θέσει υπό μερικό έλεγχο.













Στο μεταξύ στην περιοχή Ποταμιά Αρκαδίας, κοντά στην Μεγαλόπολη, έχει εκδηλωθεί φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, ενώ 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα, προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.





Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, patrastimes.gr, Πηγή φωτογραφιών: ilialive.gr, patrisnews.gr

Ανατροπή στην ανατροπή - Η 25χρονη επιμένει στο σενάριο της απόπειρας βιασμού - "Δεν ισχύει ότι ήθελα να ακυρώσω τον γάμο μου"

Της Ισμήνης Λέντζου

Νέα ανατροπή στην υπόθεση της απόπειρας βιασμού της 25χρονης βοηθού οδοντιάτρου στου Γκύζη η οποία σκηνοθέτησε την ιστορία για αναβάλει τον γάμο της. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε χθες.

Σήμερα αλλάζει και πάλι τα δεδομένα καθώς όπως η ίδια ισχυρίζεται έμαθε από την τηλεόραση ότι άλλαξε την κατάθεσή της.

Όπως δήλωσε στο enikos.gr o δικηγόρος που ανέλαβε να εκπροσωπήσει νομικά την 25χρονη, Αντώνης Φούσας "η κοπέλα μου είπε ότι δεν κατάλαβε αν υπέγραψε την συμπληρωματική κατάθεση σύμφωνα με την οποία αναιρούσε την πρώτη της κατάθεση.

Βρίσκεται σε τέτοιο σοκ και σε τέτοια άσχημη ψυχολογική κατάσταση που λέει ότι δεν κατάλαβε. Σε εμένα επιμένει ότι δέχτηκε επίθεση με σκοπό να την βιάσουν. Επίσης επιμένει ότι ο δράστης την τραυμάτισε και ότι δεν αυτοτραυματίστηκε με έναν σουγιά στην κοιλιά, στο μηρό και το στήθος.

Επίσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρόκειται για μια νέα γυναίκα πολύ σοβαρή και από καλή οικογένεια" είπε τέλος ο κύριος Αντώνης Φούσας.

Τη Δευτέρα η νεαρή γυναίκα θα δώσει νέα κατάθεση στην οποία θα επιμένει στο αρχικό σενάριο της απόπειρας βιασμού.

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω υπόθεση είχε εκδώσει ανακοίνωση ο Οδοντιατρικός σύλλογος Αθηνών, όπου έκανε λόγο για ελλειπή αστυνόμευση γύρω από το Πεδίον του Άρεως. Στην νεαρή κοπέλα ασκήθηκε δίωξη για ψευδή καταμήνυση και άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.

http://www.enikos.gr/society/569673/mono-sto-enikosgr-anatropi-stin-anatropi-i-25xroni-epimenei-sto-s

Ο αποχαιρετισμός της 114 Πτέρυγας Μάχης στον σμηναγό Μπαλταδώρο [βίντεο]

Mε έναν ξεχωριστό τρόπο οι ιπτάμενοι της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα αποχαιρέτησαν τον Σμηναγό (Ι) Γεώργο Μπαλταδώρο, που έφυγε από τη ζωή.

Την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, της «τελευταίας πτήσης» του 34χρονου σμηναγού, ανέβηκε στην ομάδα των πιλότων της 114ης Πτέρυγας Μάχης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το τραγούδι «Ο Ακροβάτης» σε στίχους του Δημήτρη Αποστολάκη, το οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Χαρούλης.

«Για ιδέστε που έχει το ερημοπούλι αίμα στο φτερό
Πετά κι ας το βρε θανάτου βόλι, κόντρα στον καιρό
Με τον καιρό να ναι κόντρα, έχει τιμή να πετάς...».



Παράλληλα είχαν προβεί και σε άλλες δημοσιεύσεις μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του συνάδελφού τους:



ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ! Ο Τσίπρας πάει Καστελόριζο την Τρίτη -Στο πλαίσιο περιφερειακού συνεδρίου

Στο Καστελόριζο θα βρεθεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στο ακριτικό νησί στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου. Πρόκειται μάλιστα, κατά πληροφορίες, να εγκαινιάσει και μια μονάδα αφαλάτωσης στο νησί.

Πανάκριβα ελληνικά F-16 εναντίον… τουρκικών drones

Η συντριβή του Mirage 2000-5 ανοιχτά της Σκύρου κόστισε στην Πολεμική Αεροπορία τη ζωή του σμηναγού (Ι) Γιώργου Μπαλταδώρου.

Επρόκειτο για ένα πολύ έμπειρο πιλότο με 2.500 ώρες πτήσης, ενώ η απώλεια του μαχητικού ισοδυναμεί με απώλεια 25 εκατ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές.

Το τραγικό περιστατικό που βύθισε στο πένθος την οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθε μόλις έξι μέρες μετά την σημαδιακή δοκιμή του ANKA-B, μη επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος της γείτονος.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής» μετά την προσγείωση των F-16 και του UAV (ANKA-B) οι δύο πλευρές μπορούσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως ο «χαμένος» ήταν η ελληνική πλευρά.

Η Τουρκία με ένα σημαντικά φθηνότερο μέσο πετύχαινε το στόχο της ενώ η Ελλάδα για τον ίδιο ακριβώς σκοπό αναγκαζόταν να κινητοποιήσει πολλαπλάσιους πόρους.

«ΑΡΧΕΙΟ-ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΗ»-Πήγε ο γκαντέμης στην Τήλο και κουνήθηκαν τα Δωδεκάνησα

Έγινε στις 10 Απριλίου αλλά το βάζω εδώ για να υπάρχει στο αρχείο αφού έγινε τη μέρα που έφευγε ο γκαντέμης από την Τήλο όπου έκανε 6 μέρες διακοπές

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας (χάρτες)

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:56 το απόγευμα της Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Αμοργού και της Αστυπάλαιας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 21 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Αστυπάλαιας.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο υπολόγισε τον σεισμό στα 5 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Από τη δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΕΜΗ

Τον γκαντέμη, για την γκαντεμιά του οποίου δεν τολμάει να πει τίποτα, κανείς στρατευμένος κωμικός, τον παρακολουθούμε εδώ και 10 χρόνια και ιδού τι καταγράψαμε:

- το 2008 έκανε διακοπές στο Λονδίνο 10 μέρες και... συναντήθηκε με τον επί 8 χρόνια δήμαρχο, Κίνγκστον και «ήρωα» των εργατικών... λίγες μέρες μετά έγιναν δημοτικές εκλογές και ο Κίνγκστον έχασε από τον τρελό Bo Johnson

-τον Ιούνιο του 2011 είδε στη Γαλλία τον Μελανσόν... και ο Μελανσόν δεν εκλέχτηκε βουλευτής

- στις 12 Ιουνίου του 2012 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την ώρα που ξεκίναγε ο αγώνας με την Τσεχία ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Εθνική...και φάγαμε 2 γκολ σε 5 λεπτά κάνοντας ρεκόρ σε αγώνες Euro (απλά θυμίζω ότι ο "γκαντέμης" Μητσοτάκης ήταν παρών και πανηγύρισε τον τίτλο του eurobasket το 1987)!!

- στις 30 Μαίου του 2012 ο μίλησε στην Κερατέα και ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που την επισκέφθηκε! .... Μερικές μέρες μετά μεγάλη πυρκαγιά κατάκαψε την Κερατέα

- τα Χριστούγεννα του 2012 συναντήθηκε στη Βραζιλία με τον πρώην Πρόεδρο Λούλα και λίγες μέρες μετά ο γενικός εισαγγελέας της χώρας διέταξε έρευνα για το αν ο Λούλα είναι υπεύθυνος για τον χρηματισμό αντιπάλων του γερουσιαστών ώστε να ψηφίζουν τους νόμους της κυβέρνησης μειοψηφίας που είχε σχηματίσει το 2006



-Τα Χριστούγεννα του 2012 πήγε στη Αργεντινή και ξεκίνησαν λεηλασίες με 2 νεκρούς... για κερασάκι στην τούρτα εξερράγη και το ηφαίστειο Κοπαχούε μετά από 12 χρόνια

- Τον Φεβρουάριο του 2013 κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σημειώθηκε ολιγόλεπτο μπλακ άουτ

- Στις 14 Φεβρουαρίου 2013 ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει ταξίδι στη Ρωσία... την επόμενη μέρα εξερράγη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας ο μεγαλύτερος μετεωρίτης των τελευταίων 100 ετών προκαλώντας τον τραυματισμό 1500 ανθρώπων και προκαλώντας ζημιές εκ ευρώ

- Τον Απρίλιο του 2013 (2.04.2013) επισκέφθηκε την Εθνική Τράπεζα στον Γέρακα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους εργαζόμενους σημειώθηκε πάλι ολιγόλεπτο μπλάκ άουτ



-Στις 22 Αυγούστου πήγε να μιλήσει στην Κέρκυρα... πριν ξεκινήσει την ομιλία του έγινε μπλάκ άουτ και όταν επανήλθαν τα φώτα και ανέβηκε στο βήμα, είπε: "στα σκοτάδια φαίνεστε πιο καλά"... και τα γίδια χειροκρότησαν



-Στις 13 Φεβρουαρίου του 2014 ο Ιταλός Πρωθυπουργός Λέτα παραιτήθηκε αφού έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή... λίγες μέρες πιο πριν είχε συναντηθεί με τον Τσίπρα ο οποίος του εξέφρασε την υποστήριξή του για το ξεπέρασμα της κρίσης που μάστιζε την ιταλική κυβέρνηση

-Στις 7 και 8 Αυγούστου 2014 επισκέφθηκε το Άγιο Όρος...λίγο μετά την αποχώρησή του άνοιξαν οι ουρανοί και οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην ΙΜ Μεγίστης Λαύρας...

-Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 επισκέφθηκε το Βελιγράδι και ένα κομμάτι πάγου έπεσε στο κεφάλι του Υπουργού Ενέργειας που ευτυχώς φορούσε κράνος...

-Στις 17 Ιανουαρίου 2015 χάλασε το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στα Ιωάννινα μόλις επιβιβάστηκε σε αυτό ο γκαντέμης

-Στις 26 Ιανουαρίου 2015 την ώρα που ορκιζόταν με πολιτικό όρκο ελληνικό F-16 έπεσε πάνω σε ιταλικά και γαλλικά πολεμικά που ήταν έτοιμα για απογείωση με αποτέλεσμα τον θάνατο 2 Ελλήνων πιλότων και 9 Γάλλων!

-Στις 27 Ιανουαρίου 2015 αστυνομικός γκρεμοτσακίστηκε με τη μοτοσυκλέτα που τον συνόδευε φεύγοντας απ'το σπίτι του για το Μαξίμου


- Στις 28 Ιανουαρίου 2015 πήγε στο πρώτο του υπουργικό συμβούλιο με πυρετό...

- Στις 1 Φεβρουαρίου 2015 η ιδιαίτερή του πατρίδα, η Άρτα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρών που είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας

- Στις 24 Μαρτίου 2015 πήγε στη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη και έπεσε αεροπλάνο της γερμανικής German Airwings το οποίο συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις παρασέρνοντας στο θάνατο τους 150 επιβαίνοντες

- Την 25η Μαρτίου εμφανίστηκε στην παρέλαση πρώτη φορά σαν Πρωθυπουργός έριξε καρέκλες...

- Στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 τραυματίστηκε μετά από πτώση δικυκλιστής της ΕΛΑΣ που συνόδευε τον γκαντέμη στην Πάτρα

- Στις21 Σεπτεμβίου που ορκίστηκε για δεύτερη φορά Πρωθυπουργός άνοιξαν οι ουρανοί προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε Λακωνία, Καλαμάτα, Πρέβεζα

- Στις 23 Οκτωβρίου 2015 την ώρα που ο Τσίπρας έσφιγγε το χέρι του Ολάντ στο Μαξίμου, στη Γαλλία σκοτώνονταν 42 άτομα σε σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

- Στις 19 Φεβρουαρίου 2016 ο Ολυμπιακός έχασε με αυτογκόλ από την Άντερλεχτ για τους 32 του Europa League... έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τσίπρα που είχε πάει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της ΕΕ

- Στις 8 Μαρτίου πήγε στη Σμύρνη για να τον κάνουν επίτιμο διδάκτορα και έξω από το χώρο συνάντησης με τον Νταβούτογλου Τούρκοι εργάτες έφαγαν το ξύλο της αρκούδας

- Στις 17 Ιουνίου 2016 ο Τσίπρας επισκέφθηκε τη βάση των Καναντέρ στην Ελευσίνα... μετά από λίγες ώρες ξέσπασε η μεγαλύτερη φωτιά ως τότε στη Ρόδο ενώ στις 26 Ιουνίου κατέπεσε ένα Καναντέρ.

- Στις 25 Ιουνίου ο Τσίπρας ευχήθηκε καλή τύχη στους Podemos... την επομένη έγιναν οι εκλογές και ενώ τα γκάλοπ και τα exit pool τους έδειχναν 2ους κοντά στον Ραχόι, η καταμέτρηση ψήφων τους έβγαλε τρίτους και καταϊδρωμένους


- Στις 2 Ιουλίου έφτασε στην Κίνα για 2μερες διακοπές και 2μερη επίσημη επίσκεψη... την ίδια μέρα η χώρα βούλιαξε από τις βροχές και στις πλημμύρες πνίγηκαν 186 άνθρωποι!

- Στις 6 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε στο Μαξίμου τους Ολυμπιονίκες και είπε στον Αφρουδάκη "παρακολούθησα 2 αγώνες σας... αυτούς που χάσαμε"


- Στις 12 Σεπτεμβρίου πήγε στη Θάσο και μετά από 2 μέρες ο τοπικός βουλευτής του έπαθε εγκεφαλικό αφού τον άδειασε πλήρως λέγοντας ότι δεν ήξερε που τηλεφωνούσε όταν ο ταλαίπωρος έψαχνε απεγνωσμένα τον υπεύθυνο Τόσκα να τον ενημερώσει για τη φωτιά στο νησί

- Στις 22 Σεπτεμβρίου 2016 μιλούσε σε σχολείο στη Νέα Υόρκη και ένα κοριτσάκι λιποθύμησε ακούγοντάς τον

- Στις 15 Οκτωβρίου έγινε σεισμός στα Γιάννενα που μετακίνησε την Πίνδο προς τα δυτικά... 2 μήνες πριν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το χωρίο του στην Άρτα έλεγε "κάθε φορά που επισκέπτομαι τα Τζουμέρκα βλέπω μια άλλη Ελλάδα"

-BONUS Στις 4 Νοεμβρίου ο Παππάς καλεσμένος στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως πιστεύει πολύ στη νίκη του Παναθηναϊκού, ο οποίος το βράδυ έφαγε 3 γκολ και για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια μπήκαν 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο ντέρμπι με Ολυμπιακό



- Τον Μάιο ο Τσίπρας δήλωνε "ελπίζω να μη μας βρει τέτοιο κακό και γίνει ο Τράμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ"... και το Νοέμβριο έγινε



- Στις 13 Νοεμβρίου πήγε στο γήπεδο με τον Παππά να δει την Εθνική... μετά από 3 νίκες η ομάδα κατάφερε με σουτ του Τζαβέλα που μπαίνει κάθε 10 χρόνια να πάρει ισοπαλία στο 95

- Στις 25 Νοεμβρίου πήγε στην Κομοτηνή και 20 παιδιά που έφυγαν για εκδρομή στην Αθήνα έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κατέληξαν στο νοσοκομείο

- Στις 13 Δεκεμβρίου 2016 επισκέφθηκε την Νίσυρο... μια βδομάδα μετά το νησί ταρακούνησε σεισμός 5,3 R

- Στις 16 Δεκεμβρίου 2016 ο γκαντέμης επισκέφθηκε το Βερολίνο... 3 μέρες μετά έγινε στο Βερολίνο η πλέον αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία μετά το 1972 (στους Ολυμπιακούς αγώνες) και το 1980 (βόμβα στο Oktoberfest με 12 νεκρούς). Φορτηγό έπεσε στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικο πανηγύρι, με απολογισμό 12 νεκρούς και 50 τραυματίες

- Στις 11 Απριλίου 2017 φεύγοντας από την Πάτρα, αυτοκίνητο της συνοδείας του, τραυμάτισε αστυνομικό

- Λίγες μέρες πριν τις εκλογές στη Γαλλία ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στήριξης στον Μελανσόν που μέχρι τότε ανέβαινε... τελικά στις εκλογές της 23ης Απριλίου ήρθε 4ος με αποτέλεσμα ο Άδωνις να τους τρολάρει

- Στις 10 Μαΐου 2017 επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει κέντρο υγείας που λειτουργεί από το 2008...το βράδυ έμεινε χωρίς ρεύμα το κέντρο και η Ανατολική Θεσσαλονίκη

- Στις 4 Σεπτεμβρίου πήγε στην Apivita του ΣΥΡΙΖΑίου φίλου του που προσπάθησε να φορτώσει στη Loreal... στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε το κλείσιμο των μαγαζιών της εταιρίας στην Ιαπωνία

- Στις 24 Σεπτεμβρίου έγιναν εκλογές στη Γερμανία και ο φίλος του Τσίπρα, ο Σούλτς, έφερε για το SPD το χειρότερο αποτέλεσμα της μεταπολεμικής Γερμανίας με 20%... προστέθηκε έτσι σε σειρά πολιτικών φίλων του Αλέξη που τον ήπιαν μετά τη στήριξή που του πρόσφεραν

- Στις 21 Οκτωβρίου του 2017 πήγε με τη Μπέτυ για φαγητό στο εστιατόριο ΝΕΡΑΤΖΙ στο Μοναστηράκι...36 ώρες μετά το ΝΕΡΑΤΖΙ έκλεισε!

- Στις 21 Νοεμβρίου πήγε στην Κύπρο και κατά την επιστροφή χάλασε το αεροπλάνο του γκαντέμη με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η αναχώρησή του κατά μία ώρα

- Στις 23 Ιανουρίου 2018 πήγε στο Νταβός και η περιοχή αποκλείστηκε απ' το χιόνι! Ο ίδιος αναγκάστηκε να περπατήσει 2 χλμ με τα πόδια για να πάει σε συνάντηση με επενδυτές της πλάκας


- Στις 4 Δεκεμβρίου 2017 ο γκαντέμης έστειλε SMS στον Σούλτς γράφοντάς του "μην αρνηθείς την ευκαιρία να παίξεις ρόλο σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη" ενώ στις 21 Ιανουαρίου 2018 του έστειλε ανάλογο μήνυμα στο συνέδριο του SPD... στις 9 Φεβρουαρίου ο Σούλτς δήλωσε ότι δεν θα αναλάβει υπουργείο στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει η Μέρκελ αφού οι αντιδράσεις μέσα στο κόμμα του ήταν μεγάλες, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα είχε παραιτηθεί και από Πρόεδρος του SPD

-Στις 28 Μαρτίου 2019 πήγε ο γκαντέμης Θεσσαλονίκη κι έμεινε η πόλη χωρίς νερό αφού έσπασε κεντρικός αγωγός της ΕΥΑΘ

-Στις 10 Απριλίου που έφευγε ο γκαντέμης από την Τήλο, όπου έκανε 6 μέρες διακοπές, σημειώθηκε σεισμός 4,7Ρ... ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς

- Στις 4 Μαΐου πήγε ο γκαντέμης σαν τον κλέφτη, στη Λέσβο μόνο για μερικές ώρες, το επόμενο πρωί τούρκικο εμπορικό πλοίο τράκαρε ελληνική κανονιοφόρο

Δηλ. τι άλλο πρέπει να γίνει ρε νούμερα, για να να πείτε ότι ο Αλέξης είναι γκαντέμης;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΤΡΑΕΙ! Λάρισα: Αυτοκτόνησε 63χρονος με καραμπίνα -Δίπλα στην γυναίκα και την κόρη του

Ασύλληπτη τραγωδία στη Λάρισα: Ενας άνδρας αυτοκτόνησε με καραμπίνα την ώρα που στο σπίτι βρισκόταν η σύζυγος αλλά και η κόρη του.

Ο 63χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του στις 4 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής με μία κυνηγετική καραμπίνα στην περιοχή Λιβαδάκι στη Λάρισα. Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία, ενώ το πτώμα του μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σοκαρισμένοι οι γείτονες βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει καθώς άκουσαν τον πυροβολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr ο άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα από την κυνηγετική καραμπίνα μέσα στο σπίτι του, ενώ την ίδια ώρα έξω στον κήπο τους βρίσκονταν η σύζυγος και η κόρη του.

Πηγή: onlarissa.gr

Ομολογία πρόκληση δυο αντιπλοιάρχων: Ναι, πήραμε «δωράκι» 200.000 ευρώ!

Άρχισαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας οι απολογίες των κατηγορουμένων για την «αμαρτωλή» σύμβαση του ΥΕΘΑ –επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου– ύψους 1,3 δισ. ευρώ, που αφορούσε την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων με κύριο ανάδοχο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και κύριο υποκατασκευαστή τη γερμανική κοινοπραξία HWD/Ferrostaal.

Στο εδώλιο κάθονται 32 άτομα, μεταξύ των οποίων ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, ο Ελληνοελβετός επίσης τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι υπηρετούσαν στη Διεύθυνση Εξοπλισμού του ΥΕΘΑ.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι, κατά περίπτωση, για απιστία, δωροδοκία, δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα: «Οι παράνομες πληρωμές συμφωνήθηκε ότι θα διενεργούνται κυρίως με τη μεσολάβηση της εταιρείας ΜΙΕ, ιδιοκτησίας Ματαντού, η οποία θα μεταβίβαζε περαιτέρω τα χρήματα (…) είτε απευθείας στα δωροδοκούμενα πρόσωπα είτε στους υπόλοιπους από αυτούς, οι οποίοι δημιούργησαν μια ομάδα ανθρώπων ενδιάμεσων, που ονομάστηκε “Ομάδα Α” ή “Κύκλος προσευχής” και οι οποίοι θα προωθούσαν περαιτέρω τα χρήματα.

Έτσι, καταβλήθηκε από τη Ferrostaal σε επτά δόσεις το ποσό των 84.001.861 ευρώ, ενώ εν τέλει για δωροδοκία Ελλήνων αξιωματούχων διατέθηκαν τουλάχιστον 51.222.691 ευρώ και 2.960.225 ελβετικά φράγκα μέσω τραπεζικού λογαριασμού της MIE στην τράπεζα UBS».

Παραδέχτηκαν ότι έλαβαν «δώρα»
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Γεώργιος Αθανασάκης, ο οποίος το επίδικο διάστημα υπηρετούσε στη Διεύθυνση Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, παραδέχτηκε ότι πράγματι έλαβε 200.000 ευρώ από την εταιρεία του εφοπλιστή Μιχάλη Ματαντού, αλλά υποστήριξε ότι επρόκειτο για δάνειο επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
  • Πρόεδρος: «Πώς σας έδωσε τα χρήματα;»
  • Κατηγορούμενος: «Έβαλε 200.000 ευρώ στον λογαριασμό μου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Χρησιμοποιήθηκαν για αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας μου και για τα καθημερινά έξοδα του σπιτιού μου».
  • Πρόεδρος: «Δουλεύατε και αλλού τότε εκτός από το Ναυτικό»;
  • Κατηγορούμενος: «Συνεργαζόμουν με διάφορες τεχνικές εταιρείες, οι οποίες δεν ήταν σχετικές με υποβρύχια. Σε αυτές συνέτασσα φακέλους προσφορών. Δούλευα πρόσκαιρα και ευκαιριακά με προφορικές συμφωνίες. Πληρωνόμουν στο χέρι με μετρητά».
Ως «δωρεά» χαρακτήρισε στην απολογία του το ποσό των 218.000 ευρώ που βρέθηκε στον λογαριασμό του σε ελβετική τράπεζα και ο αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Μαδωνής, που συμμετείχε στην επιτροπή για την αγορά των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων.

«Το ποσόν για το οποίο κατηγορούμαι δόθηκε από τον συγκατηγορούμενό μου, Παναγιώτη Ευσταθίου (σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας STN Atlas). Τον γνώριζα πολύ καλά, ήταν οικογενειακός μου φίλος. Μου δόθηκε ως δωρεά. Με κάλεσε στο γραφείο του το 2001 και μου είπε ότι ήθελε να μου δώσει ένα ποσό, για να με βοηθήσει οικονομικά. Ο Ευσταθίου ήταν εκπρόσωπος της Atlas», υποστήριξε.
  • Πρόεδρος: «Γιατί σας έδωσε αυτά τα χρήματα;»
  • Κατηγορούμενος: «Είχαμε στενή οικογενειακή σχέση και ήθελε να κάνει αυτήν τη χειρονομία. Το ποσόν ήταν 218.000 ευρώ συνολικά. Μου είπε ότι ήθελε να με βοηθήσει για λόγους ηθικής υποχρέωσης. Ορισμένοι λόγοι αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Του είπα θα το σκεφτώ. Μετά από 15 ημέρες του είπα ότι αποδέχομαι. Πήγα στο σπίτι του και εκεί μου ζήτησε λογαριασμό. Εκ των υστέρων, κατανοώ ότι ίσως με έβλεπε ως μελλοντική επένδυση».
Αλληλοκατηγορίες
Διαφορετική υπερασπιστική γραμμή κράτησε στην απολογία τους ο κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου και πρώην αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΒΟ, Παύλος Νικολαΐδης.

Όπως ισχυρίστηκε, τον ενέπλεξαν κάποιοι συγκατηγορούμενοί του, λόγω της σχέσης που είχε με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας. «Αρνούμαι πλήρως την κατηγορία. Δεν έχω λογαριασμό στο εξωτερικό. Δεν έχω σύμβαση με τράπεζα ή άλλο όνομα για παράνομες συναλλαγές. Με κατηγόρησαν επειδή ήμουν εύκολος στόχος», είπε.

Την ίδια στάση επέλεξε να κρατήσει στην απολογία του και ο πρώην αναπληρωτής εμπορικός διευθυντής της ΕΒΟ, Γεώργιος Σκάρλας, ο οποίος φέρεται να δωροδοκήθηκε με 141.000 ευρώ.

Όπως υποστήριξε, τον ενέπλεξε συγκατηγορούμενός του, προκειμένου να τον συνδέσει με τον χρηματισμό του Νικολαΐδη και το ποσό που πήρε δεν είχε σχέση με τα γερμανικά υποβρύχια, αλλά αφορούσε ιδιωτική εργασία που είχε αναλάβει για άλλο θέμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Απριλίου.

του Στέλιου Βορίνα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΓΙΔΙΑ! Πιστός στη γραμμή Σόιμπλε ο Σολτς: «Βοήθεια και μεταρρυθμίσεις πάνε πακέτο»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς εξακολουθεί να αποφεύγει διευκρινίσεις για τη στάση, την οποία σκοπεύει να τηρήσει η γερμανική κυβέρνηση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Μιλώντας στο κυριακάτικο φύλο της Frankfurter Allgemeine (FAS) επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του υπουργείου του πως ως το καλοκαίρι αναμένεται το τελικό πόρισμα των Θεσμών για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος όπως και η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους. «Επιπλέον», επισημαίνει ο κ. Σολτς, «θα πρέπει η Αθήνα να καταθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα αναδεικνύει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και μετά θα συζητήσουμε μαζί τα επόμενα βήματα».

Βοήθεια και μεταρρυθμίσεις πάνε πακέτο

Αιτιολογώντας τη επιφυλακτικότητά του σε ό,τι αφορά σε συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός τονίζει πως είναι θέμα αξιοπιστίας και παραπέμπει- ασκώντας έμμεσα κριτική - στη στάση που τηρήθηκε από πολλούς στην Ευρωζώνη όταν ξέσπασε η ελληνική δημοσιονομική κρίση. Ενώ στην αρχή απορρίπτονταν κάθε βοήθεια προς την Ελλάδα, στη συνέχεια καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες από το Eurogroup, τη Γερμανία και τη Γαλλία. «Ηταν καλό για την αξιοπιστία της πολιιτκής» σημειώνει. Υπογραμμίζει ακόμη ότι ήταν πάντως σωστό να βοηθηθεί η Ελλάδα και ταυτόχρονα να απαιτηθεί η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, σκιαγραφώντας κατά κάποιο τρόπο τη γραμμή που θα ακολουθήσει η Γερμανία και στο μέλλον στην ΕΕ, για παράδειγμα, αναφορικά με βοήθεια προς τις χώρες με οικονομικά προβλήματα.

Ενώ διαβεβαιώνει πως το Βερολίνο θα τηρεί τα κριτήρια σταθερότητας της ΕΕ και ό,τι οι γερμανικοί προϋπολογισμοί θα είναι ισοσκελισμένοι, παραδέχεται πως λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης είναι πιο εύκολο για τη Γερμανία να ακολουθήσει αυτή τη δημοσιονομική πολιτική από ότι χώρες που πλήττονται από ανεργία. Το ζητούμενο είναι «να δοθεί βήμα προς βήμα η δυνατότητα σε αυτές τις χώρες να ξεπεράσουν τη  δύσκολη κατάστασή τους χωρίς να τεθούν λάθος κίνητρα. Κάθε απόφαση θα πρέπει να διασφαλίζει πως δεν θα κινδυνεύσει η σταθερότητα της Νομισματικής Ένωσης και του τραπεζικού συστήματος».

«Δεν πρόκειται να υλοποιηθούν όλες οι προτάσεις Μακρόν»

Καθόλου αποκαλυπτικός ο Γερμανός υπουργός και σε ό,τι αφορά στις μεταρρυθμιστικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν πριν μισό χρόνο. Στις απαντήσεις του ο Όλαφ Σολτς δεν διατυπώνει γερμανικές θέσεις αλλά επισημαίνει ερωτήματα που προκύπτουν από τις προτάσεις Μακρόν. Ενώ, για παράδειγμα, τονίζει την αναγκαιότητα της Τραπεζικής Ένωσης, ταυτόχρονα καθιστά σαφές πως απομένει να δοθούν απαντήσεις σε αρκετά δύσκολα θέματα το επόμενο διάστημα, όπως στην περίπτωση των κόκκινων δανείων. Αναφορικά με την πρόταση της ενός κοινού συστήματος ασφάλισης των καταθέσεων στις τράπεζες από τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης ο κ. Σολτς τονίζει πως πρόκειται για το «πιο περίπλοκο ζήτημα». Πάντως, δεν «πρέπει να προκύψει η άδικη κατάσταση ορισμένοι να συγκεντρώνουν τα μέσα (για την ασφάλιση), ενώ άλλοι να μη πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.»

Ως την πιο επείγουσα μεταρρύθμιση θεωρεί την μετεξέλιξη του ΕΜΣ σε έναν Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με διασφαλισμένο τον έλεγχο από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών της Ευρωζώνης. Ερωτηθείς για την πρόταση του κ. Μακρόν για έναν κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και έναν ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών ο Όλαφ Σολτς απαντά πως ο «Γάλλος πρόεδρος γνωρίζει πως δεν πρόκειται να υλοποιηθούν όλες του οι προτάσεις. Θα εξετάσουμε τώρα τι είναι εφικτό χωρίς να  εξαντλούνται οι δυνατότητες δράσεις των μεμονωμένων κρατών.» Τέλος ο Όλαφ Σολτς καθιστά σαφές ότι απορρίπτει την ιδέα της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων. «Αν και ορισμένες φορές κάποιες χώρες θα πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες το ζητούμενο είναι «στο τέλος να μπορούν όλοι να πορευτούν στο δρόμο που έχει χαραχτεί»

(Πηγή: DW)

ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο του αμερικανικού Πενταγώνου από τις επιθέσεις στη Συρία

Μετά τις επιθέσεις με πυραύλους από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία στη Συρία, το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο της επιχείρησης. Συνολικά 105 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον τριών εγκαταστάσεων στη Συρία.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από ό, τι στην επίθεση των ΗΠΑ σε μια αεροπορική βάση της Συρίας το 2017 (57 Tomahawks). Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τέσσερα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-1, τα οποία εκτόξευσαν 19 πυραύλους κρουζ JASSM με εμβέλεια 370 χιλιομέτρων.

Το ναυτικό από την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο με ένα καταδρομικό, δύο αντιτορπιλικά και ένα υποβρύχιο εκτόξευσαν τουλάχιστον 60 Τομαχόκ. Οι πύραυλοι αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν στους πολέμους του Ιράκ το 1991 και το 2003, έχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων.

Δείτε το βίντεο

Αυγενάκης: Η ΝΔ θα είναι ανοιχτή σε μετεκλογικές συνεργασίες

«Το σχέδιό μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και την «αναγέννηση» της ελληνικής περιφέρειας θέτει ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ, την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης 4% και την δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο για την επόμενη πενταετία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πατρίς» της Ηλείας.

Η ΝΔ εργάζεται για να κερδίσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να αναζητήσει συνεργασίες με άλλους πολιτικούς φορείς, επισήμανε.

«Ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε ευρείες κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν ανάλογες απόψεις για την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας.

Κανείς δεν περισσεύει στη μεγάλη εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας, ούτε φυσικά και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που βέβαια εκείνοι θα αποφασίσουν» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ! «Άδειασμα» Δένδια σε Σαμαρά για τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής

Δε φταίε κανείς αλλά ο Σαμαράς που έκανε ανθρώπους κάτι σούργελα που δεν τα ήξερε κανείς... σούργελα που δεν δίστασαν να στήσουν υποθέσεις ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, να καταδιαστούν και να εξοντωθούν "αντίπαλοί" τους στη Β' Αθήνας
Εννοείται ότι ο εν λόγω προκειμένου να βγάλει το κόμπλεξ του με τον Σαμαρά, είναι "εκτός γραμμής" αφού ο Κυριάκος έχει πει επανειλημμένα πως θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία... σήμερα το ξαναείπε ο Αυγενάκης

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ευχόμενος να επικρατήσει τελικά η σύνεση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας απαράδεκτη και συνιστά "σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα" από την πλευρά της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Νίκος Δένδιας υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "χρειάζεται, ως χώρα, να αποφασίσουμε τι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουμε και ποιος είναι ο ρόλος μας στην ευρύτερη περιοχή".

Μιλώντας για τον νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Δένδιας διαπιστώνει διγλωσσία μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου και εκφράζει την άποψη ότι "σε περίπτωση μείζονος κρίσης η συγκεκριμένη διαφορά αντιλήψεων θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επιζήμια".

Ερωτηθείς για την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα να συντηρεί και άλλα ανοικτά μέτωπα με τους γείτονές της εκτός αυτό με την Τουρκία", ωστόσο σημειώνει ότι "η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας" και ξεκαθαρίζει ότι "εάν η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει".

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι "το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος της μεγάλης σύγκλισης", ο Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι "ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει, με την ψήφο του, αν πρέπει να υπάρξει ή όχι συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής" και τονίζει ότι στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η Ντόρα Μπακογιάννη -Συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο [εικόνα]

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, στο Φανάρι, η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη συνοδευόταν από τον σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελο, και τον Τάσο Χατζηβασιλείου, αναπληρωτή γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και η κ. Μπακογιάννη, στην εγκάρδια συνομιλία που είχαν, συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας, ενώ η πρώην υπουργός Εξωτερικών τον ενημέρωσε για τις επαφές που θα έχει στην Πόλη και για την ομιλία που θα πραγματοποιήσει αύριο στο Πανεπιστήμιο Koç, για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στη συνάντηση παρέστη και ο μητροπολίτης Ικονίου Θεόληπτος.

Κουμουτσάκος για δηλώσεις Ζάεφ: Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση;

Μια απάντηση για το πραγματικό περιεχόμενο της διαπραγματευσης με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ ζητά η ΝΔ μετά τις νέες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό.

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ στο Πρακτορείο ΜΙΑ, ότι τα Σκόπια δεν συζητούν αλλαγή Συντάγματος ούτε όνομα για όλες τις χρήσεις, δηλαδή erga omnes, όλοι οι Έλληνες αναρωτιούνται:

Τι διαπραγματεύεται επιτέλους η Κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά;

Περιμένουμε επιτέλους μια απάντηση».

Όπως είναι γνωστό, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός απέρριψε την απαίτηση της ελληνικής πλευράς, που ζητά να ισχύει η ονομασία της γείτονος erga omnes, λέγοντας ότι η ονομασία θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διεθνή χρήση. Σύμφωνα με τον Ζάεφ, δεν χρειάζεται αλλαγή του Συντάγματος, αφού η εσωτερική ονομασία δεν έχει αντίκτυπο στη χώρα μας.

Πρετεντέρης: Επιχείρηση "Ομηρεία των αντιπάλων" από την κυβέρνηση

"Μια ολιγομελής ομάδα εισαγγελέων, δικαστικών, επιθεωρητών, δικηγόρων και δημοσιογράφων καθοδηγούμενη από έναν κυβερνητικό πυρήνα αγωνίζεται να θέσει σε ομηρεια τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ:

κλικ στη φώτο για μεγέθυνση




Τόση μικροψυχία, τόση κακία, τόση ανοησία;

Του Σάκη Μουμτζή

Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα περίμενε πως ο θάνατος ενός παλικαριού 34 χρόνων, που εκτελούσε το καθήκον του προς την πατρίδα, θα γινόταν η αφορμή για ειρωνικά, απαξιωτικά και βλακώδη σχόλια.

Κανένας νουνεχής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως στην ψυχή, δυστυχώς, πολλών ανθρώπων κρύβεται τόση κακία, τόσο μίσος και τόση ανοησία.

Θεωρώ προσβλητικό για την μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου να αποδείξω πως δεν επρόκειτο για «εργατικό ατύχημα». Κάτι τέτοιο θα υποτιμούσε και την νοημοσύνη των αναγνωστών του Liberal.

Κι όμως διαπράχθηκε και αυτή η ασέβεια απέναντι σε έναν νέο άνθρωπο, που ήταν υποχρεωμένος από την φύση του καθήκοντος του, να διαχειρίζεται σε καθημερινή σχεδόν βάση μια, τρομακτική, σωματική, ψυχολογική και διανοητική πίεση.

Επρεπε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον χειρισμό ενός πολύπλοκου και πανάκριβου όπλου, που αγοράστηκε με τα χρήματα του Ελληνα πολίτη. Δεν εδικαιούτο ούτε δευτερόλεπτο χαλάρωσης.

Ολοι όσοι επέδειξαν αυτές τις δύο ημέρες αυτήν την αήθη συμπεριφορά, προφανώς, δεν εκτιμούν το έργο που επιτελούν καθημερινά οι Ελληνες αεροπόροι. Δεν το γνωρίζουν;

Φυσικά και το γνωρίζουν. Δεν το αναγνωρίζουν. Η ιδεολογική συγκρότηση των περισσοτέρων από αυτούς δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν την αξία των συνόρων, της σημαίας, της Εθνικής μας κυριαρχίας. Ολα αυτά που η υπεράσπιση τους διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια μας.

Σχεδόν όλοι όσοι σκύλευσαν πάνω στο πτώμα του άτυχου πιλότου, υποστηρίζουν πως σύνορα δεν υπάρχουν, καθώς το μόνο που υπάρχει είναι η διεθνής ταξική αλληλεγγύη. Ο εχθρός, γι΄αυτούς, δεν βρίσκεται εκτός των συνόρων, αλλά εντός, και έχει ταξικά χαρακτηριστικά.

Για κάποιους άλλους, που αποτελούν κλινικές περιπτώσεις βαριάς μορφής εγκεφαλοπάθειας, αυτό το τραγικό συμβάν έφερε στην επιφάνεια όλα τα απωθημένα τους που δημιούργησε η κατάρρευση της μεγάλης Σοβιετίας.

Υπεύθυνος της πτώσης του αεροσκάφους ήταν το ΝΑΤΟ!

Μα είναι τόσοι πολλοί όλοι αυτοί, ώστε να ασχολούμαστε μαζί τους; Πολλοί δεν είναι. Ευτυχώς!

Δυστυχώς, όμως, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο ευτελής λόγος τους αναπαράγεται ακαριαία από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας έτσι, πολλαπλασιαστικά. Φαίνονται πολύ περισσότεροι απ΄ ότι πραγματικά είναι.

Ομως τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν. Κάθε αμφισβήτηση, κάθε χλευασμός των συμβόλων του Εθνους μας και των θυσιών όλων αυτών που τα υπερασπίζονται θα πρέπει να αντιμετωπίζεται, στο ιδεολογικό επίπεδο, άμεσα και χωρίς αναστολές.

Αμείλικτα.

Συνεπώς, οφείλουμε να αντιληφθούμε πως όλα όσα απαξιωτικά γράφτηκαν για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, δεν είναι μόνον μεμονωμένα σχόλια κάποιων κακεντρεχών ανθρώπων, αλλά αποτελούν στοιχεία μιας συγκεκριμένης αντίληψης των πραγμάτων που αυτοί έχουν. Οφείλονται στην κοσμοθεώρηση τους.

Ο θάνατος του παλικαριού, δυστυχώς, έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν και πάλι οι δύο Ελλάδες. Η μια που σέβεται τα σύμβολα του Εθνους και αυτούς που τα υπηρετούν. Και η άλλη που τα απορρίπτει, τα ειρωνεύεται και απαξιώνει τους εντεταλμένους φύλακες τους.

Θέλω να πιστεύω πως είμαστε οι πολλοί, απέναντι στους λίγους.

http://www.liberal.gr/arthro/199623/apopsi/arthra/tosi-mikropsuchia-tosi-kakia-tosi-anoisia.html

ΣΚΙΤΣΟ-Με κάθε σπαγγάτο, σκίζει και μια στολή παραλλαγής

Δείτε το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:



Amber Alert για τον… εξαφανισμένο Αλέξη Τσίπρα

Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μη χαλάσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πάσχα και να μην παραστεί στην κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, παρά τις αρχικές διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί του αντιθέτου.

Με την πολιτεία να έχει κηρύξει τριήμερο Εθνικό πένθος για τον άδικο χαμό, ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν πήγε και εκπροσωπήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δείχνοντας, για μια ακόμη φορά, πως στα δύσκολα είναι εξαφανισμένος.

Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για ζητήματα που συνδέονται με υποθέσεις, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος έχουν κατ επανάληψη εκφράσει απόψεις που δεν συνάδουν με το… κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο άδικος χαμός του σμηναγού εν ώρα καθήκοντος έλαβε διαστάσεις εθνικής τραγωδίας, μέσα στο κλίμα έντασης που έχει διαμορφωθεί με την Τουρκία, πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του, έχοντας απογειωθεί από τη Σκύρο προκειμένου να αναχαίτιση τουρκικά αεροσκάφη.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να εξαφανιστεί, με ορισμένες πληροφορίες να κάνουν λόγο για κάποιες προγραμματισμένες επαφές που δεν ανέβαλε για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί. Πληροφορίες που ελέγχονται και που εκπορεύονται από το γεγονός ότι από την Παρασκευή το απόγευμα δεν έχει δώσει στίγμα για το που βρίσκεται.

Και μάλιστα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τόσο το Εθνικό πένθος για το σμηναγό όσο και η κατάσταση στη Συρία.

Η… εξαφάνιση Τσίπρα και η απουσία του στην κηδεία την ώρα του Εθνικού Πένθους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν στο Εξωτερικό. Οι ηγέτες των χωρών αναβάλλουν επίσημες επισκέψεις και συναντήσεις, επιστρέφουν προκειμένου να είναι παρόντες όχι μόνο στη διαχείριση αλλά και ενώπιον των πολιτών.

Πηγή: Liberal.gr

Ποια εξέλιξη προκαλεί ανησυχία για την πορεία της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Το καθεστώς Ερντογάν διέρρευσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu πληροφορίες σχετικά με το κατηγορητήριο εναντίον του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον , ο οποίος κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016!

Είναι ο πάστορας με τον οποίο εκβιάζει ο Ερντογάν τον Τραμπ. Για να τον απελευθερώσει έχει ζητήσει δημοσίως ανταλλαγή με τον Γκιουλέν.

Ο Μπράνσον με βάση τις κατηγορίες αντιμετωπίζει 35 χρόνια φυλάκισης και θα παρουσιαστεί αύριο σε τουρκικό δικαστήριο τη Δευτέρα. Αυτό που θα πρέπει να μας ανηυχεί είναι ότι το σαθρό κατηγορητήριο για “τρομοκρατική δράση” ,έχει στηθεί με δήθεν στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο! Η υπόθεση θυμίζει πολύ την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας, σ΄ ότι αφορά την εμμονή των τουρκικών αρχών στο ψάξιμο των κινητών. Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι στα κινητά των δύο στρατιωτικών μας δεν έχει βρεθεί τίποτα ύποπτο , οι Τούρκοι επιμένουν να τα ψάχνουν!

Ο Μπράνσον κατηγορείται για τρομοκρατική δράση και στρατιωτική κατασκοπεία.

Αύριο στο δικαστήριο η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από γερουσιαστές των ΗΠΑ

Ο Μπράνσον κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016, όταν συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του. Οι δυο τους ζούσαν 23 χρόνια στη Τουρκία.

Η σύζυγος του Μπράνσον, Νορίν, απελευθερώθηκε σύντομα, αλλά ο κληρικός παρέμεινε υπό κράτηση και σύντομα κατηγορήθηκε για… τρομοκρατία.

Όλα αυτά δεν είναι ασφλώς καλά σημάδια. Αν και η υπόθεση των δύο στρατιωτικών είναι διαφορετική, οι εξελίξεις στο ζήτημα του Αμερικανού πάστορα δεν μπορεί παρά να προβληματίζουν.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Ο Καμμένος έχει άλλη «γραμμή» από το Μαξίμου: «Μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» το Κίνημα Αλλαγής

Σε διαφορετική «γραμμή» από την επίσημη του μεγάρου Μαξίμου σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής, κινείται ο Πάνος Καμμένος.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται στα «ανοίγματα» προς το νέο κόμμα της Κεντροαριστεράς, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα των εκλογών, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τραβούν διαχωριστική γραμμή από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Αφορμή για την αλλαγή στάσης, ήταν η δριμεία κριτική που εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής κατά του Πάνου Καμμένου για τους χειρισμούς του στα εθνικά. «Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του υπουργού του» είπε η επικεφαλής του Κινήματος.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, έσπευσε να χαρακτηρίσει το νέο κόμμα ως «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» και «αποτυχημένο» το προσωπικό που συμμετέχει σε αυτό.

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση:

«Σε πλήρη ταύτιση και σήμερα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στους ίδιους άστοχους, βλακώδεις και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Πατρίδας μας και Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου.Η κ. Γεννηματά και το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει τον ελληνικό λαό με μια δήθεν «νέα» προσπάθεια που είναι όμως καταδικασμένη να την πάρει… ο άνεμος, αφού το ΑΦΜ μεν αλλάζει, το αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό που συμμετέχει παραμένει το ίδιο».

Τρία παλικάρια από τους Φούρνους ύψωσαν την γαλανόλευκη στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάς" - ΦΩΤΟ

Τη γαλανόλευκη ύψωσαν στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, τρεις νεαροί από τους Φούρνους Κορσεών.

Οι νεαροί, έφτασαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στη βραχονησίδα, όπου με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την ελληνική σημαία.

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκαταλέγονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου που χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας όπου υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.







Πηγή πληροφοριών/φωτο: samos24.gr

Επιτελής ΓΕΕΘΑ: Δεν περιμένουμε κανένα πόλεμο στο Αιγαίο – Έχει ήδη ξεκινήσει…

«Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας». Αυτή η φράση ανήκει σε επιτελή του ΓΕΕΘΑ και ειπώθηκε μετά από την πτώση του Mirage 2000-5 στην Σκύρο και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με τη Real News.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, συνεχίζει ο επιτελής του ΓΕΕΘΑ, θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού πολέμου νεύρων αλλά και φθοράς».

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα της κλιμάκωσης που επέβαλε η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επεσήμαναν τους κινδύνους που κρύβει μια παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μεγάλο οικονομικό κόστος, καταπόνηση μέσων και ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλειες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ την 1η Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η λίστα των θεμάτων που έχει να του θέσει είναι μεγάλη, αλλά ξεχωρίζει ένα αίτημα: η παραχώρηση και δεν είναι άλλο από την παραχώρηση από τις ΗΠΑ τριών UAV MQ-1 Predator τα οποία οι Αμερικανοί αποσύρουν.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να ελέγχουν τα πάντα στο Αιγαίο από πολύ μεγάλο ύψος και πετούν για «ατέλειωτες» ώρες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως αν παραχωρηθούν τρεις μονάδες τότε ουσιαστικά «κλειδώνει» το Αιγαίο.

Όταν τα ελληνικά τοπία γίνονται "σκηνικό" για ξένες παραγωγές - Δείτε 10 ταινίες που έχουν γυριστεί στη χώρα μας

Είναι γεγονός, ότι τα ελληνικά τοπία από μόνα τους αποτελούν το καλύτερο σκηνικό για μία κινηματογραφική παραγωγή που θέλει να προβάλει και να κερδίσει εντυπώσεις και εισιτήρια από χρώματα, φως, αρώματα, αλλά και αρχαία κλασικά και βυζαντινά μνημεία. Οι ξένες παραγωγές που επένδυσαν στην Ελλάδα δεν είναι λίγες, αλλά σίγουρα δεν είναι και όσες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, δεδομένου του φυσικού σκηνικού που διαθέτει η Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένες από τις ταινίες έκαναν τεράστια επιτυχία και στα ταμεία λόγω της Ελλάδας (Mama mia, Απέραντο Γαλάζιο, Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι, Τα κανόνια του Ναβαρόνε, Ζορμπάς, κλπ), αλλά ταυτόχρονα κατάφεραν να διαφημίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας. Ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος να βρει στην Αμοργό Γάλλους, που θέλουν να δουν το απέραντο γαλάζιο, Βρετανούς που ψάχνουν τα σημεία που χόρευε η Μέριλ Στριπ στη Σκιάθο και στο Πήλιο...

Με αφορμή την έναρξη των γυρισμάτων του BBC στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, για μία σειρά που βασίζεται στο γνωστό βιβλίο του διάσημου συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, «Η μικρή τυμπανίστρια» και σε σκηνοθεσία του Νοτιοκορεάτη Παρκ Τσαν Γου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ θυμίζει δέκα από τις καλύτερες ξένες παραγωγές που γυρίστηκαν στην Ελλάδα προβάλλοντας την με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό.

Το παιδί και το δελφίνι
Η σκηνή με τη Σοφία Λόρεν να βγαίνει από τη θάλασσα με το βρεγμένο διάφανο φόρεμά της στις ακτές της Ύδρας, είναι από τις σκηνές που καθιέρωσαν την Ιταλίδα ντίβα ως ένα από τα παγκόσμια σύμβολα του σεξ. Ήταν το 1957 και η πρώτη μεγάλη αμερικανική παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Η ταινία του Νεγκουλέσκου δεν λέει και πολλά, αλλά και μόνο που η Σοφία Λόρεν αναμετράται σε ομορφιά και γοητεία με τα τοπία της Ύδρας, αλλά και της Ακρόπολης, των Μετεώρων, του Πόρου και των άλλων περασμάτων της κάμερας από ειδυλλιακές ελληνικές τοποθεσίες δεν είναι και λίγο. Ο συμπρωταγωνιστής Άλαν Λαντ και το υπόλοιπο καστ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Όχι όμως και το αξέχαστο τραγούδι του Τόνι Μαρούδα «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», που ερμηνεύει η στα ελληνικά και μάλιστα μοναδικά, η Λόρεν.



Mama mia

Μία τυπική πρώην χίπισσα Αμερικάνα μεταμορφώνεται σε ζεστή, θελκτική, γεμάτη ερωτισμό γυναίκα, ζώντας τα τελευταία χρόνια σε ένα μαγευτικό χωριό της Ελλάδας. Φυσιολογική εξέλιξη καθώς η ελληνική ύπαιθρος μεταμορφώνει τους ξένους. Όπως έγινε στην ταινία και για όλους τους πρωταγωνιστές. Ξέχασαν μπίζνες, υποχρεώσεις, καριέρες και το γλέντησαν με την ψυχή τους, προφανώς και στα γυρίσματα. Στο διάσημο μιούζικαλ, το οποίο γύρισε η Φιλίντα Λόιντ το 2008, σε Σκόπελο, Σκιάθο και Πήλιο, ξεχωρίζουν και τα τραγούδια των ABBA, αλλά πάνω απ' όλα τα μαγευτικά τοπία και οι παραλίες, τα ονειρικά δειλινά, η ελληνική ατμόσφαιρα. Μαζί με την Στριπ, πρωταγωνιστούσαν και οι Πιρς Μπρόσναν και Κόλιν Φερθ.



Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι
Μεγάλη επιτυχία του 2001, που γυρίστηκε στην Κεφαλονιά δίνοντας τεράστια ώθηση στον τουρισμό του νησιού. Μπορεί το σενάριο της ταινίας να μην έχει και μεγάλη σχέση με την ιστορία, άλλωστε το βασικό της θέμα ήταν ο έρωτας μιας Ελληνίδας με έναν Ιταλό λοχαγό, που γοητεύεται από τους Έλληνες και αντιστέκεται στις γερμανικές θηριωδίες. Πρωταγωνιστούν ο Νίκολας Κέιτζ και η Πενέλοπε Κρουζ, ενώ η σκηνοθεσία ήταν του Τζον Μάντεν, η φωτογραφία, που αναδεικνύει το τοπίο του Τζον Τολ και η νοσταλγική μουσική του Στίβεν Γούομπεργκ.



Αλέξης Ζορμπάς
Η ελληνική ψυχή σε όλο της το μεγαλείο αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο από τον Μιχάλη Κακογιάννη το 1964, στην ταινία του, που βασίστηκε στο γνωστό βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Μία από τις ταινίες που έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη γη να ζηλέψουν τους Έλληνες, τον τρόπο που ζουν, αλλά και τη θέση τους απέναντι στη ζωή. Ιδανικός πρωταγωνιστής στον ομώνυμο ρόλο ο Άντονι Κουίν, ενώ δίπλα του άξιοι συμπαραστάτες η Λίλα Κέντροβα (Όσκαρ β' ρόλου), Άλαν Μπέιτς, Ειρήνη Παππά. Τα γυρίσματα έγιναν, που αλλού, στην Κρήτη και η αξέχαστη σκηνή του χορού του Ζορμπά στην παραλία του Σταυρού, στα Χανιά. Η μουσική, που ακόμη και σήμερα ξεσηκώνει ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, του Μίκη Θεοδωράκη.



Απέραντο Γαλάζιο
Ένα μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί έρχεται στο επίκεντρο και εκατομμύρια θεατές μαγεύονται απ' αυτό. Είναι η Αμοργός, που από το 1988, που γυρίστηκε η ταινία από τον ικανότατο Λικ Μπεσόν, γεμίζει με χιλιάδες τουρίστες και κυρίως Γάλλους. Ακόμη και σήμερα βρίσκεις στο νησί ανθρώπους που ονειρεύτηκαν, μετά την ταινία αυτή, να κολυμπήσουν στα βαθυγάλανα νερά κάτω από το Μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, ηλικίας 900 χρόνων, που κρέμεται σε απόκρημνους βράχους 300 μέτρα από την ακτή. Πρωταγωνιστές της ταινίας ο Ζαν Ρενό και ο Ζαν Μαρκ Μπαρ, που υποδύονται δυο πρωταθλητές της ελεύθερης κατάδυσης.



Τα κανόνια του Ναβαρόνε
Διάσημη πολεμική ταινία του 1961, που γύρισε ο Τζέι Λι Τόμσον σε παραγωγή του διάσημου Καρλ Φόρμαν, με φυσικό σκηνικό το νησί της Ρόδου και πρωταγωνιστές τους σταρ Γκρέκορι Πεκ, Ντέιβιν Νίβεν, Άντονι Κουίν. Όταν γυριζόταν η ταινία, οι πρωταγωνιστές σταρ τράβηξαν πάνω τους το τεράστιο ενδιαφέρον τόσο του ξένου Τύπου όσο και των γαλαζοαίματων της εποχής. Εκτός από όλα τα πρακτορεία του κόσμου, στα γυρίσματα παραβρέθηκαν η τότε βασίλισσα Φρειδερίκη και οι πριγκίπισσες Ειρήνη και Σοφία. Ο Γκρέκορι Πεκ δεχόταν καθημερινές «επιθέσεις» από το γυναικείο πληθυσμό. Σημειώνεται ότι το ρόλο των Γερμανών στρατιωτών έπαιζαν εθελοντικά οπλίτες της ελληνικής χωροφυλακής. Μετά το τέλος των γυρισμάτων ο Άντονι Κουίν, που μαγεύτηκε από το νησί των Ιπποτών, προσπάθησε να αγοράσει μία έκταση πάνω σε μία παραλία, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε.



Mediterraneo
Ακόμη μία ταινία που αναδεικνύει τον απλό όσο και πλούσιο, μέσα στη φτώχεια, τρόπο ζωής των Ελλήνων και ταυτόχρονα την ομορφιά του Αιγαίου και ειδικότερα του Καστελόριζου. Ιταλική παραγωγή του 1991, σε σκηνοθεσία του Γκαμπριέλε Σαλβαρότες που απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η πλοκή εξελίσσεται στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου μια ομάδα Ιταλών στρατιωτών βρίσκονται αποκλεισμένη σε ένα νησί του Αιγαίου και επηρεασμένοι από τους ντόπιους το ρίχνουν στη ντόλτσε βίτα, αλά ελληνικά. Πανέμορφες εικόνες, καλή σκηνοθεσία, χαριτωμένο σενάριο, κεφάτες ερμηνείες και μία Βάνα Μπάρμπα να κάνει πολλά αρσενικά να αναστενάξουν.



Για τα μάτια σου μόνο
Ο θρυλικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ κρεμασμένος στα βράχια των Μετεώρων, σε μια σκηνή που κόβει την ανάσα. Ήταν το 1981, όταν γυρίστηκε ακόμη μία ταινία της σειρά του Βρετανού πράκτορα 007 με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν αντιδράσει στα γυρίσματα η εκκλησία και οι μοναχοί των μοναστηριών στα Μετέωρα και έκαναν ότι μπορούσαν για να δυσκολέψουν τη ζωή της παραγωγής και όλων των συντελεστών. Τελικά γυρίστηκε κανονικά η ταινία, η οποία είχε ορισμένα πλάνα και από την Κέρκυρα.



Shirley Valentine
Όχι και τόσο γνωστή ταινία, που γυρίστηκε το 1989 από τον Λιούις Γκίλμπερτ, αλλά ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει ελληνικό καλοκαίρι και πως αυτό μπορεί να μεταμορφώσει μία συντηρητική βρετανίδα, που ζει στο μουντό Λίβερπουλ, σε μια ερωτευμένη γυναίκα που θέλει να ρουφήξει τη ζωή με όλη της τη δύναμη. Πολύ καλό το πρωταγωνιστικό δίδυμο Πάουλιν Κόλινς, Τομ Κόντι, οι οποίοι πήραν πολλά βραβεία.



Πριν τα μεσάνυχτα
Ίσως η τελευταία σημαντική ξένη παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2012. Ενδιαφέρουσα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, που εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το ελληνικό τοπίο και ειδικότερα τη μεσσηνιακή Μάνη. Πολλά από τα γυρίσματα έγιναν στην πανέμορφη Καρδαμύλη, παραλιακή κωμόπολη στη Μεσσηνία.