18 Απριλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Η γνωστή σειρά: Πρώτα ψηφίζουν και μετά "στεναχωριούνται".


Μπαλαούρας: Υπάρχει ένα πρόβλημα. Θα κόψουμε συντάξεις το 2019



https://twitter.com/omadaalithias

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΛΕΝΤΙΑ! SZ: Οι δανειστές συζητούν παράταση του προγράμματος της Ελλάδας

Μόνο καθαρή έξοδο από τα μνημόνια δεν βλέπει ο γερμανικός τύπος για τον Αύγουστο, αλλά αντίθετα παράταση του τρέχοντος προγράμματος και αυστηρή επιτήρηση στο μέλλον.

Επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου γράφει σε οικονομικό ρεπορτάζ της ότι αυτή την περίοδο οι δανειστές της Ελλάδας συζητούν το ενδεχόμενο να παραταθεί για μερικούς μήνες το Τρίτο Πρόγραμμα Στήριξης που κανονικά ολοκληρώνεται τον Αύγουστο. Ο λόγος είναι ότι για πολλοστή φορά η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμιστικές της υποχρεώσεις. Επιπρόσθετα το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει οριστικά αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, κάτι που εξαρτάται από την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία θα συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι.

Οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί - και απορρίπτει - η Αθήνα

Προς επίρρωση των όσων αναφέρει η γερμανική ZS περί συζητήσεων ολιγόμηνης παράτασης του Μνημονίου, πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει δεχθεί ήδη σχετικές τεχνοκρατικές εισηγήσεις, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στα περίπου 20 δισ. ευρώ που μένουν αδιάθετα στον ESM, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά ακριβού χρέους π.χ. τα δάνεια του ΔΝΤ ή τα ομόλογα που διακρατεί η ΕΚΤ.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις εισηγήσεις, ενώ δεν έχει απαντηθεί το πώς θα μπορούσε να περάσει από τα εθνικά κοινοβούλια ένα τέτοιο αίτημα.

Αυτή την Παρασκευή οι δανειστές της Αθήνας συναντώνται για εμπιστευτικές συνομιλίες στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, οι οποίες θα συνεχιστούν στα τέλη Απριλίου στη Σόφια στη σύνοδο των υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης. Σκοπός είναι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας για την ελάφρυνση του χρέους. Το αργότερο στις αρχές Μαΐου η απόφαση αυτή θα άνοιγε τον δρόμο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Στις συνομιλίες ωστόσο εξετάζεται ήδη η προθεσμία αυτή να μετατεθεί τον Ιούνιο και να επιμηκυνθεί η ισχύς του τρέχοντος προγράμματος.

Οι δανειστές εξάλλου ζητούν αυστηρότερη επιτήρηση της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος σε σύγκριση με την Ιρλανδία η την Πορτογαλία. Μόνο που σ' αυτό αντιτίθεται η Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί την ολοκλήρωση του προγράμματος σημαντικό βήμα επιστροφής στην ελευθερία. Οι περισσότεροι δανειστές αντίθετα είναι της γνώμης ότι η Αθήνα οφείλει να δεχθεί αυστηρότερη επιτήρηση, αφού σε τελική ανάλυση η συζητούμενη ελάφρυνση του χρέους αφορά δεκαετίες ολόκληρες.

Με πληροφορίες από DW

ΔΝΤ: Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το αφορολόγητο

Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση, λένε πηγές του Ταμείου, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Ιούνιο θα αποφασίσει το ΔΝΤ για το τι μέλλει γενέσθαι με το αφορολόγητο, όπως ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην Ουάσινγκτον, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση.

Πηγές του Ταμείου, που μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, περιέγραψαν ως θετική εξέλιξη την αναθεώρηση των προβλέψεων για το πρωτογενές πλεόνασμα και χαρακτήρισαν πρόωρο σε αυτή την φάση να συζητείται το σενάριο για επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019, καθώς, όπως είπαν, το ΔΝΤ περιμένει ακόμα μια σειρά από «στοιχεία» (elements), για να τα συνυπολογίσει και έτσι να διαμορφώσει την τελική του απόφαση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε ουσιαστικά στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο Κατανόησης που έχει συνάψει η Ελλάδα με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης: «Θα κάνουμε τον Ιούνιο απολογισμό της δημοσιονομικής κατάστασης και των πολιτικών που θα χρειαστούν για να επιτευχθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ με τρόπο βιώσιμο και φιλικό προς την ανάπτυξη, με βάση τα διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή δεδομένα».

Στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ο "Εσκομπάρ" της Ευρώπης - Θεωρείται ο "Νούμερο 1" κακοποιός του κόσμου - ΒΙΝΤΕΟ

Στον εισαγγελέα εκδόσεων οδηγήθηκε το μεσημέρι ο «Εσκομπάρ» της Ευρώπης, με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Ο διαβόητος κακοποιός Λάσα Σουσανασβίλι, συνελήφθη στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ο Σουσανασβίλι ή αλλιώς «το Λίπος», όπως τον αποκαλούν, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο εδώ και λίγους μήνες ήταν ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Συνάντηση Μητσοτάκη με «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς – Ποιοι έδωσαν το παρών (ΦΩΤΟ)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς με αφορμή το 1ο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.



Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης,ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Αργυρούπολης -Ελληνικού κ. Γιάννης Κωνσταντάτος,ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ.Δημήτρης Καλογερόπουλος, γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης Ν.Δ. κ. Τάσος Γαϊτάνης.
Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν με θέρμη οι αυτοδιοκητικοί οι οποίοι έστω και λίγα λεπτά μίλησαν μαζί του.



Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο κ.Μητσοτάκης πραγματοποίησε και ομιλία απευθυνόμενος στα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της απλής αναλογικής λέγοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνούν με το σύστημα της απλής αναλογικής ενώ πρόσθεσε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 δεν θα γίνουν με απλή αναλογική.



Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης Ν.Δ. κ. Τάσος Γαϊτάνης.



Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, με τον Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη και αυτοδιοικητικούς.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως χρειάζεται όλα τα μέλη κοντά του προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να αναδειχθεί αυτοδύναμη στις επερχόμενες εκλογές και σημείωσε πως για τη Νέα Δημοκρατία όλοι διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.



Στη φωτογραφία από δεξιά ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Βασίλης Μαυρίδης,δίπλα ο κ. Νικόλαος Τσαλικίδης αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης ΑΜΘ, δίπλα ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου ΑΜΘ και ο Κωνσταντίνος Βενετίδης περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Έβρου.


Στη φωτογραφία η αίθουσα κατάμεστη από αυτοδιοικητικούς.

paraskhnio.gr

ΦΤΗΝΑ ΤΟ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! Ολυμπιακός: Απορρίφθηκε η έφεση, παραμείνει η τιμωρία του -3

Απέτυχε τελικά η προσπάθεια του Ολυμπιακού για ανατροπή της τιμωρίας του -3 από τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκης.

Αυτό σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στους 54 βαθμούς και στην τρίτη θέση της Super League, στο -1 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, εν αναμονή πάντα και της εξέλιξης γύρω από το ντέρμπι δικεφάλων στη Τούμπα που δεν τελείωσε ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το μεσημέρι εκδικαζόταν η υπόθεση (με τους δικηγόρους της ΠΑΕ να προσπαθούν να «σβήσουν» την ποινή), με την απόφαση να βγαίνει άμεσα.

Η ανακοίνωση: «Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις. Απέρριψε της προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ’ αριθ. 12/2018 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ».

ΦΩΤΟ-Την είπε πάλι τη μαλ@κία του στο Καστελόριζο!


Και να μην είσαι συνωμοσιολόγος δεν μπορεί να μη γίνεις ακούγοντας τις μαλ@κίες του Τσίπρα: Χθες στο Καστελόριζο πανηγύριζε επειδή την 5ετίας 2012-17 πληρώσαμε 3 εκ ευρώ για μεταφορά νερού στο Καστελόριζο ενώ τώρα χάρη στα έργα του θα πληρώνουμε μόνο το 1/3 των 3 εκ... το χρόνο




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Κοντονής απολαμβάνει τις επιθέσεις εναντίον Σκουτέρη γιατί το 2016 έριξε κατηγορία τη Ζάκυνθο

Στηρίζει Σκουτέρη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ενώ τον επιβεβαιώνει σ΄αυτό που είπε, ότι "δεν διώκομαι για τίποτα".. για να τελειώνει και το παραμυθάκι που διακινούν Μαρινάκης-Αλαφούζος και Μελισσανίδης και αποδέχονται πρόθυμα στη ΝΔ ότι οι αποφάσεις Σκουτέρη είναι κατευθυνόμενες απ' τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τη μη κάλυψη δικαστών στο χώρο του αθλητισμού που βάλλονταν

Μια ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δημιούργησε μεγάλη κινητικότητα πριν από λίγες ημέρες. Λίγοι όμως αντιλήφθηκαν ότι η αφετηρία της ήταν ποδοσφαιρική και ο παραλήπτης της ο πολιτικός προϊστάμενος, Σταύρος Κοντονής, λόγω της μη κάλυψης δικαστών στο χώρο του αθλητισμού που βάλλονταν και συγκεκριμένα του προέδρου εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Σκουτέρη.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων τόνιζε:

"Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν και πάλι δημοσιεύματα που είτε κάνουν χυδαίες αναφορές στην προσωπική ζωή δικαστικών λειτουργών είτε κατασκευάζουν φανταστικά σενάρια συνομωσίας που εμπλέκουν Προέδρους Πρωτοδικών, Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου μέχρι και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου! Πέρα από τη φαιδρότητα τέτοιων δημοσιευμάτων και το αστήρικτο των αναφορών θα πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητή η στόχευση που επιδιώκεται. Η αγριότητα και η σφοδρότητα του επιχειρηματικού πολέμου δεν έχει όρια. Η προσωπική- ονομαστική διαπόμπευση δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και η απαίτηση επιβολής ενός άτυπου πειθαρχικού ελέγχου όχι από τα αρμόδια όργανα αλλά από Μέσα Ενημέρωσης προσπαθεί να λειτουργήσει εκβιαστικά και εκφοβιστικά, ώστε τελικά οι συνειδήσεις των δικαστών να είναι έμμεσα ελεγχόμενες από τα παράκεντρα οικονομικής εξουσίας, τα οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται τη Δικαιοσύνη ως πυλώνα Δημοκρατίας και να θεωρούν ότι ορθή δικαστική κρίση είναι μόνο αυτή που ταυτίζεται με τα συμφέροντά τους. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες «δημοσιογραφικές» αναφορές δεν θα σταματήσουν να γίνονται όσο υπάρχουν οι συνθήκες που τις δημιουργούν. Ο Ελληνικός Λαός με την εμπειρία, που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων και ποιοι εξυπηρετούνται από αυτά. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στηρίζει όλους τους συναδέλφους που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια επιτελούν το καθήκον τους, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η νομοθεσία και η συνείδησή τους, χωρίς να λογαριάζουν τέτοιου είδους συκοφαντικές επιθέσεις".

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει των όσων ακούγονται στον δικαστικό χώρο, πολλά είναι τα παράπονα για τις επιθέσεις που δέχονται οι δικαστικοί επί προσωπικού, ακόμα και με αναφορές στις οικογένειες τους. Και οι μομφές έχουν να κάνουν με το γεγονός πως ο Σταύρος Κοντονής ουδέποτε καταδικάζει.

Ήδη για την περίπτωση του προέδρου εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Δημήτρη Σκουτέρη και των επιθέσεων που δέχθηκε για τη στάση του στον αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ νομικοί κύκλοι μιλάνε για μια τέτοια επιλογή «ουδετερότητας» εκ μέρους του υπουργού που τελικά γυρίζει εις βάρος του δικαστικού λειτουργού. Για μια επιλογή όμως που έχει τη βάση της στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, αρκετοί συνδυάζουν την αφωνία Κοντονή με ένα ποδοσφαιρικό παρασκήνιο. Μια επιλογή που αφορά σε μια απόφαση του 2016 που δεν δικαίωνε την ομάδα της Ζακύνθου (η τελευταία υποβιβαζόταν από την Β' Εθνική), και που δημιούργησε εντάσεις στο νησί εναντίον του -τότε- Υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή της περιοχής αυτής. Μια απόφαση που την πήρε ο κ. Σκουτέρης και η οποία χρεώθηκε ως αδυναμία παρέμβασης στον τότε υφυπουργό κοστίζοντας του πολιτικά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι μάλιστα που θεωρούν πως ο κ. Κοντονής ετοιμάζεται να αλλάξει περιφέρεια και να πολιτευτεί στην Α’ ή Β’ Αθηνών εξαιτίας και της συγκεκριμένης φθοράς που υπέστη λόγω του ποδοσφαίρου. Βέβαια άλλες πηγές προσκείμενες στον υπουργό μιλούν για πολιτική επιλογή που ακόμα δεν έχει ληφθεί και η οποία ακόμα κι αν γίνει δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και το παρασκήνιο του.

Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Δημήτρης Σκουτέρης ξαφνικά βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο επικρίσεων, για την απόφαση που έβγαλε παραμονή του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Υπήρξαν ρεπορτάζ που έκαναν λόγο μέχρι και για πειθαρχικό έλεγχο του από τον Άρειο Πάγο αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασης που έλαβε, αν και το τριτοβάθμιο ποδοσφαιρικό όργανο, αποτελούμενο από Αρεοπαγίτες, δικαίωσε τον δικαστή, διατηρώντας την απόφασή του. Στη συνέχεια διάφορες διαρροές μιλούσαν για σχέσεις της συζύγου του δικαστή με συνάδερφό της που είχε συνεργαστεί σε παλαιότερη υπόθεση με τον ΠΑΟΚ, σε μια περίοδο πάντως που ο ίδιος ο Σκουτέρης είχε ζητήσει εξαίρεση για την αποφυγή "σκιών". Όλα τα παραπάνω λοιπόν οδήγησαν σε ένα εκρηκτικό μείγμα και στην πρόσφατη παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Σε μια παρέμβαση όμως που απαιτεί από τον κ. Κοντονή καταδίκη εις βάρος όσων στοχεύουν δικαστές κι όχι λογική ουδετερότητας. Από την πλευρά του ο υπουργός δείχνει να πιστεύει πως η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι ανεξάρτητη. Το θέμα όμως είναι αν θα είναι και ανυπεράσπιστη.

Γιώργος Πετρίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΠΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος: Έκανε τζάμπα μαγκιές στα κανάλια και καλούσε τον κόσμο να βάλει σημαία στα Ίμια. Τώρα πάλι κωλοτούμπα


Οι κωλοτούμπες του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Σε μια ακόμα «κωλοτούμπα» προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με το θέμα της σημαίας  που τοποθετήθηκε από τους τρεις νεαρούς στη βραχονησίδα του Αιγαίου «Μικρός Ανθρωποφάγος».

Η σημερινή δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τις κατά καιρούς δηλώσεις του ίδιου σχετικά με το θέμα της ελληνικής σημαίας .

Πιο συγκεκριμένα στις 28/6/15 κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο υπουργός έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι: « μας ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, μας ζητούν να εγκαταλείψουμε την εθνική μας κυριαρχία, μας ζητούν να υποστείλουμε την πατρίδα» ενώ σε άλλη κομματική εκδήλωση κατά το παρελθόν ο Πάνος Καμμένος δήλωνε βέβαιος πως «εμείς την ελληνική σημαία δε θα την υποστείλουμε από κανένα ιστό, ότι και αν χρειαστεί να κάνουμε».

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Το 2015 δε ενώ ήταν υπουργός Άμυνας καλούσε τους Έλληνες να πάνε στα Ίμια να βάλουν σημαίες:



Σε αντίθεση με τις παραπάνω δηλώσεις του, ο υπουργός δήλωσε σήμερα ότι « η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας», συμπληρώνοντας «όταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος».

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/kammenos-gia-simees-ti-elege-to-2015-ke-ti-simera

ΠΕΣ ΤΑ... ΜΠΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ Απ΄ΤΑ ΓΙΔΙΑ! Ο Ζουράρις για την πρωτόδικη απόφαση κατά του ΠΑΟΚ: Είναι απαράδεκτη - Έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ

«Η πρωτόδικη απόφαση είναι απαράδεκτη και γεμάτη νομικά ελαττώματα. Ως παλιός νομικός το λέω», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις μιλώντας για τη δικαστική υπόθεση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

«Ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία του Σαββίδη. Η οπλοφορία του Σαββίδη ήταν νόμιμη. Αν ο νόμος έλεγε πως η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ισχύει και για τον έχοντα νόμιμη άδεια τότε ναι. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να το γράφει ρητώς, δεν το γράφει, όμως. Είναι απαράδεκτο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για κάτι που δεν προκύπτει από τον νόμο», είπε ακόμη ο κ. Ζουράρις, ο οποίος εν συνεχεία ανέφερε πως έπρεπε να τιμωρηθεί η Ένωση. «Πρέπει να αναγνωριστεί η ευθύνη της ΑΕΚ που έφυγε από το γήπεδο και δεν ξαναμπήκε ποτέ ή τουλάχιστον να αναγνωριστεί το 1-0 και να συνεχιστεί το παιχνίδι για επτά λεπτά. Κυρίως, όμως, έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

Για το ποιον από τους δύο θέλει ως αντίπαλο: «Και τους δύο μαζί. Να παίξουμε στο ένα ημίχρονο με την ΑΕΚ και στο άλλο με τη Λάρισα. Για να τους νικήσουμε και τους δύο… Όπως όλοι θα ήθελα κι εγώ την ΑΕΚ. Ξέροντας ότι η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα και επειδή μιλάμε για ένα παιχνίδι, το ένα παιχνίδι έχει πάντα το στοιχείο του τυχαίου, του μία και έξω. Θέλω την ΑΕΚ όπως και όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες».

Για τη δικαστική υπόθεση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: «Η πρωτόδικη απόφαση είναι απαράδεκτη και γεμάτη νομικά ελαττώματα. Ως παλιός νομικός το λέω. Ο αθλητικός νόμος δεν προβλέπει την τιμωρία του Σαββίδη. Η οπλοφορία του Σαββίδη ήταν νόμιμη. Αν ο νόμος έλεγε πως η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο ισχύει και για τον έχοντα νόμιμη άδεια τότε ναι. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να το γράφει ρητώς, δεν το γράφει, όμως. Είναι απαράδεκτο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για κάτι που δεν προκύπτει από τον νόμο. Πρέπει να αναγνωριστεί η ευθύνη της ΑΕΚ που έφυγε από το γήπεδο και δεν ξαναμπήκε ποτέ. Η τουλάχιστον να αναγνωριστεί το 1-0 και να συνεχιστεί το παιχνίδι για επτά λεπτά. Κυρίως, όμως, έπρεπε να τιμωρηθεί η ΑΕΚ».

Για την τιμωρία του Ιβάν Σαββίδη: «Το ίδιο ισχύει και για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο αθλητικός νόμος δεν λέει ότι δεν επιτρέπεται το όπλο στο γήπεδο για τον έχοντα νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Η άδεια οπλοφορίας αφορά κυρίως τον δημόσιο χώρο. Και το γήπεδο είναι δημόσιος χώρος. Ο αθλητικός νόμος θα έπρεπε να λέει ότι απαγορεύεται και για τους έχοντες νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Υπήρξε κακή ερμηνεία από τον δικαστή. Έπρεπε ο αθλητικός νόμος να προβλέπει απαγόρευση και γι’ αυτόν που έχει νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Επομένως κακώς εφάρμοσε τον νόμο ο δικαστής».

Για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του: «Έγινε το 1998 και μου ζητήθηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας να βγάλω άδεια οπλοφορίας. Δεν ήμουν διατεθειμένος να αλλάξω τρόπο ζωής και δεν το πήρα. Πάνω στη συζήτηση, όμως, θυμάμαι ότι μιλούσαμε για τον δημόσιο χώρο και του πού φέρει κάποιος το όπλο. Μου είχε πει ο αρχηγός της αστυνομίας ότι μου τη δίνουν κυρίως για δημόσιο χώρο, διότι εκεί είναι το επικίνδυνο».

Για τον ορισμό του ΟΑΚΑ ως έδρας του τελικού: «Πρόκειται περί αίσχους. Δεν μπορεί να πριμοδοτείται μια αθηναϊκή ομάδα συνέχεια. Όταν υπάρχει μια μη αθηναϊκή ομάδα, ο τελικός πρέπει να γίνεται σε μια ουδέτερη πόλη. Όχι διότι φοβόμαστε το ΟΑΚΑ, αλλά διότι είναι απαράδεκτη η πριμοδότηση μιας αθηναϊκής ομάδας. Όπως έγινε πέρσι στον Βόλο, ας γίνει φέτος στη Λάρισα ή τα Τρίκαλα».

Καλεντερίδης: Οι τουρκικές εκλογές απομακρύνουν τον κίνδυνο “θερμού επεισοδίου" - Πώς επηρεάζεται η υπόθεση των δύο στρατιωτικών - ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμησή του ότι οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία απομακρύνουν τον κίνδυνο "θερμού επεισοδίου" εξέφρασε ο συγγραφέας και αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Έίμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας θα συνεχιστούν, αλλά θερμό επεισόδιο με πρωτοβουλία της Τουρκίας θα πρέπει να το αποκλείσουμε, όσο και αν αυτό φαίνεται παρακινδυνευμένο", είπε ο κ. Καλεντερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πως οι πρόωρες εκλογές στη γειτονική χώρα θα επηρεάσουν την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην φυλακή της Αδριανούπολης.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι θεωρεί πολύ δύσκολο να βγει απόφαση για τους δύο Έλληνες πριν από τις εκλογές.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1



Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Αστυνομικοί που τρώνε ξύλο και αποδεκατισμένες διμοιρίες στη Θεσσαλονίκη

« Κάτι δε γίνεται σωστά. Οι συνάδελφοί μου είναι αγανακτισμένοι. Πρέπει να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης

Για αποδεκατισμένες, ολιγάριθμες διμοιρίες και αστυνομικούς που “τρώνε ξύλο” από διαδηλωτές κάνει λόγο σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης δίνοντας με δύο λόγια την εικόνα που επικρατεί στις αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, τονίζει ότι η Αστυνομία πρέπει να ξεφύγει από “το κακώς εννοούμενο "αμυντικό δόγμα" ενώ επισημαίνει πως “το προσωπικό πρέπει επιτέλους ενισχυθεί και να τηρούνται οι οροι αφού, αυτα που έγιναν με διμοιρίες ΥΜΕΤ Θεσσαλονίκης το τελευταίο χρονικο διάστημα στους πλειστηριασμούς και στο προξενείο ΗΠΑ είναι απαράδεκτα και δυστυχώς η ηγεσία, όπως αποδεικνύεται, κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις”.

Μάλιστα αναφερόμενος στο περιστατικό ξυλοδαρμού αστυνομικού σε εμπορικό κέντρο δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, από διαδηλωτή επισημαίνει πως «Οι διμοιρίες πρέπει να απαρτίζονται από 25 άτομα και εκείνη τη στιγμή, απαρτιζόταν από 8-10 άτομα της ΥΜΕΤ. Ο διαδηλωτής χτυπούσε το συνάδελφο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στα μάτια του, μετά το περιστατικό» και προσθέτει:

«Παράτυπα έγινε, αυτό που έγινε. Κακώς δεν έγινε σύλληψη. Έπρεπε να γίνει, αυτεπάγγελτα». Μάλιστα, υπογράμμισε πως «Θα πρέπει να υποβληθούν μαζικές αγωγές για την αποζημίωση του συναδέλφου και προς την ηγεσία της Αστυνομίας, στη Θεσσαλονίκη» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλο ένα περιστατικό ξυλοδαρμού αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κατά των πλειστηριασμών στο κέντρο της πόλης.


«Στη Θεσσαλονίκη οι διμοιρίες τρώνε ξύλο. Κάτι δε γίνεται σωστά. Οι συνάδελφοί μου είναι αγανακτισμένοι. Πρέπει να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΥΤΥΧΩΣ! Η ΑΕΚ με αχ και βαχ και γκολ του οικοδόμου στο 95 πέρασε στον τελικό

Η ΑΕΚ θα είναι η δεύτερη φιναλίστ του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Με γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 94', η Ένωση νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ και ανέτρεψε το προβάδισμα του 2-1 που είχαν οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο ματς.

Δείτε το γκολ του Λάζαρου:

«Φωτιά» στο twitter από το άδειασμα Καμμένου στους «3» που ύψωσαν σημαίες


Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης τρόλαραν ασύστολα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Με ειρωνία και έντονη κριτική υποδέχθηκαν οι χρήστες του Twitter το άδειασμα του Πάνου Καμμένου στους τρεις νεαρούς που ύψωσαν ελληνικές σημαίες στη νήσο Μικρός Ανθρωποφάς, αλλά και σε άλλες τέσσερις νησίδες κοντά στους Φούρνους, λέγοντας ότι όσοι υψώνουν σημαίες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να τις υπερασπιστούν με το αίμα τους μέχρι το τέλος.

Όπως ήταν αναμενόμενο το Twitter πήρε «φωτιά» και οι χρήστες τρόλαραν ασύστολα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. 












Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/fotia-sto-twitter-apo-to-adiasma-kammenou-stous-3-pou-ipsosan-simees

Πατούλης: Ούτε να το σκεφτεί η κυβέρνηση για απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, για την πρόθεσή της να εφαρμόσει την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξαπέλυσε ο Γιώργος Πατούλης.

«Για την αυτοδιοίκηση είναι κόκκινη γραμμή η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Δεν θα δεχθούμε την εφαρμογή μίας απλής αναλογικής που θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους δήμους. Η κυβέρνηση ούτε να το σκεφτεί να φέρει με νόμο μία απλή αναλογική που θα καπελώνει τους αιρετούς από διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μιλώντας στην έναρξη του κοινού συνεδρίου με την Ενωση Περιφερειών Ελλάδας.

Ο κ. Πατούλης προειδοποίησε ότι με τη θέσπιση ενός τέτοιου εκλογικού συστήματος «ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για την είσοδο στα δημοτικά συμβούλια των δυνάμεων των άκρων» και αν εφαρμοστεί οι δήμοι «θα οδηγηθούν σε ακυβερνησία και στη συνέχεια θα έρθει το κράτος να δώσει τη λύση που επιθυμεί, που δεν είναι άλλη από το να υποκαταστήσει τις αποδυναμωμένες αιρετές διοικήσεις των δήμων, από τους διορισμένους εκτελεστικούς γραμματείς».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προέβλεψε ότι αυτό θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση «ως δικλείδα ασφαλείας στο αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί από την αδυναμία διοίκησης των δήμων», σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Τέλος, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, να δώσει άμεσα το νομοσχέδιο στην αυτοδιοίκηση και να δεσμευθεί ότι θα υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης, πριν την κατάθεση του στη Βουλή.

Γνωστή Ελληνίδα γυμνάζεται και... αναστατώνει το Instagram - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν σταματά να αναστατώνει τους θαυμαστές της, η γνωστή Ελληνίδα, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ένα βίντεο την ώρα που έκανε τη γυμναστική της και το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, είναι... εντυπωσιακό!

Ο λόγος για την Ιωάννα Τούνη, η οποία έγινε γνωστή μέσα από το show του ΣΚΑΪ "My style rocks".

Αντιδράσεις για την προαγωγή της Μπ. Μπαζιάνα σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι με ένα ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε την Μεγάλη Δευτέρα η κα Περιστέρα Μπαζιάνα μετατράπηκε από διοικητική υπάλληλος σε Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του ΕΜΠ, προκαλώντας έντονη κριτική στα social media και συζητήσεις σχετικά με τη νέα αυτή τοποθέτηση.

Η πορεία της κα Μπαζιάνα έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο έντονου σχολιασμού και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Αιχμηρό είναι το σχόλιο από τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, σχολίασε πως η κα Μπαζιάνα διαμαρτυρόταν «οργισμένα» ότι δε θα κάνει χρήση της σχετικής διάταξης.

«Να περιμένουμε τώρα το επόμενο βήμα, οτι οι ΕΔΙΠ θα γίνουν μελη ΔΕΠ; Για να δούμε...», αναφέρει ο κ. Μαυρωτάς.



Νωρίτερα ο Γιώργος Δημακόπουλος, μέλος του Ποταμιού, σημείωσε πως «η είδηση με την κα Μπέτυ είναι στο πότε έκανε την αίτηση. Με το ΦΕΚ 496 περσι στις 30-5-2017 διορίστηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. Με το ΦΕΚ 1225 στις 02-04-2018 μεταταχθηκε στην θέση του εδιπ. Συμφωνα με το ΦΕΚ την αίτηση μετάταξης την έκανε στις 27-06-2017 δηλαδη αμέσως μόλις διορίστηκε ως μόνιμη διοικητική υπάλληλος!»



Σχόλιο έκανε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος είπε: «Διαβάζω ότι η συντρόφισα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος β) 1225/2-4-2018, ανήμερα Μεγάλη Δευτέρα, προήχθη, πάντα αξιοκρατικά, από απλή διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε ειδικό διδακτικό προσωπικό. Προφανώς, όσο παραμένει ο σύντροφος της πρωθυπουργός, την βλέπω σύντομα και πρύτανη του ΕΜΠ. Πάντα αξιοκρατικά».



https://www.liberal.gr/arthro/200229/epikairotita/2018/antidraseis-gia-tin-proagogi-tis-mp-mpaziana-se-eidiko-didaktiko-prosopiko-tou-emp.html

Οι ΗΠΑ απειλούν ευθέως την Άγκυρα: Αν αγοράσετε τους S-400 από την Ρωσία ξεχάστε τα F-35

Ουάσιγκτον, Του Θανάση Κ.Τσίτσα

Ευθεία προειδοποίηση ότι η αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 μπορεί να επιφέρει κυρώσεις και να επηρεάσει δυσμενώς την συμμετοχή της Τουρκίας στην συμπαραγωγή των αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35 προχώρησε για πρώτη φορά δημοσίως η Ουάσιγκτον

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις , Γουές Μίτσελ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου Βουλής με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Μέση Ανατολή (“U.S. Policy Toward a Turbulent Middle East” April 18, 2018 ) και περιγράφοντας τις κινήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή ,μεταξύ άλλων τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα: “ Η Άγκυρα πρέπει να έχει επίγνωση των κινδύνων κατά τη διεξαγωγή στρατηγικών παραχωρήσεων στη Μόσχα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της στη Συρία. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει συμφωνήσει να αγοράσει το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εν δυνάμει κυρώσεις με βάση το άρθρο 231 της CAATSA (ειδικός νόμος για τις κυρώσεις για οι χώρες που αγοράζουν ρωσικό πολεμικό υλικό) και να επηρεάσει δυσμενώς τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35. Είναι προς το αμερικανικό εθνικό συμφέρον να δούμε ότι η Τουρκία παραμένει στρατηγικά και πολιτικά ευθυγραμμισμένη με τη Δύση και πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας” κατέληξε.

Πηγή: real.gr

Βρούτσης: Όχι σε υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Τη θέση που θα τηρήσει η ΝΔ απέναντι στο νέο ξεχαρβάλωμα της ελληνικής κοινωνίας που προσπαθεί να περάσε ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε μιλώντας στον ΣΑΚΪ ο Γ. Βρούτσης.

"Ανήκω σε αυτούς που ψήφισαν συνειδητά το Σύμφωνο Συμβίωσης πιστεύοντας στα ανθρώπινα δικαιώματα!
Για τα ιδια δικαιώματα ομως του παιδιού τωρα είμαι επισης συνειδητά αντίθετος με την Υιοθεσία παιδιών απο Ομόφυλα ζευγάρια!!" δήλωσε και ήταν ξεκάθαρος.


Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η δράση των ληστών με τα μαύρα που σκορπούν τον τρόμο στην Ανατολική Αττική

Στο βίντεο το δίδυμο εμφανίζεται κατά την εισβολή του στα ΕΛΤΑ Καπανδριτίου τη Δευτέρα από όπου άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Ένα βίντεο ντοκουμένο στο οποίο εμφανίζονται οι ένοπλοι ληστές που έχουν σκορπίσει τον τρόμο σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που εξασφάλισε ο Alpha, θα δείτε πώς οι δυο δράστες, λήστεψαν τα ΕΛΤΑ στο Καπανδρίτι, το πρωί της Δευτέρας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ληστεία διήρκεσε μερικά λεπτά και κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Ο ένας από τους δράστες πήγε στην ταμία, άρπαξε 5.000 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Πρόκειται για το ίδιο δίδυμο που το πρωί της Τρίτης εισέβαλε στο Ταχυδρομείο των Αγίων Θεοδώρων. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν ληστέψει στον Ωρωπό ένα σούπερ μάρκετ και ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Οι δράστες φορούν πάντα μαύρα και απειλούν με όπλο τα θύματά τους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Ωρωπού, το δίδυμο των ληστών φαίνεται να γνωρίζει καλά την περιοχή, ενώ εκτιμάται ότι παρακολουθούν τα υποψήφια θύματα.



ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία του πρώην υπουργού Άμυνας της Τουρκίας - Τον έσφαξαν με φαλτσέτα

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δολοφονία του πρώην υπουργού Άμυνας, Ερτζάν Βουραλχάν σε καφετέρια στην περιοχή Σιρκετσί της Κωνσταντινούπολης.

Ο δράστης της δολοφονίας είναι ο Γιουκσέλ Χαραμπαμπά και έσφαξε το θύμα του με φαλτσέτα. Είναι 44 ετών και συνελήφθη σχεδόν άμεσα από την τουρκική αστυνομία.

Δείτε το βίντεο:

Ένταση σε πλειστηριασμό στην Πάτρα (Video & Photos)

Αναβλήθηκε μετά από αρκετές ώρες διαπραγμάτευσης, η διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ακινήτου στην Πάτρα, που είχε προγραμματιστεί για το πρωί.

Σύμφωνα με το tempo24.gr η απόφαση ελήφθη από την τράπεζα και η διαδικασία σταμάτησε λόγω παρεμπόδισης από πολίτες, στελέχη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πατρέων, οργανώσεις και κινήσεις.

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι Μαζί για την Πάτρα» Βίβιαν Σαμούρη, ο επικεφαλής της παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία, Χρήστος Πατούχας, η Κίνηση Υπεράσπισης Καταναλωτικών Αγαθών και φοιτητικοί σύλλογοι.

Προηγήθηκε μεγάλη ένταση και επεισόδια έξω από το γραφείο της συμβολαιογράφου στην οδό Βότση. Η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση ενώ παρατάχθηκε και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», ενώ ζήτησαν και είδαν τη συμβολαιογράφο. Εν συνεχεία ανέμεναν δικηγόρο για να πράξουν αναλόγως.

Το ακίνητο που θα έβγαινε στο «σφυρί» βρισκόταν μέσα σε αγροτική έκταση αξίας 153.000 ευρώ και η τιμή του στον πλειστηριασμό ήταν 50.000 ευρώ.







Το αληθινό story που έγινε...διαφήμιση - Οι τετράδυμες που σάρωσαν στις Πανελλαδικές του 2017 έγιναν τηλεοπτικό σποτ

Οι τετράδυμες από την Ηλεία, που πέρυσι κατάφεραν να περάσουν ταυτόχρονα σε πανεπιστημιακές σχολές στην Αθήνα, εντυπωσιάζοντας το πανελλήνιο, τώρα συγκινούν σε διαφήμιση γνωστής εταιρίας γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Πίσω από κάθε προσπάθεια υπάρχει μια μάνα που σε φροντίζει με ένα ποτήρι φρέσκο γάλα και όλη της την αγάπη» είναι το σλόγκαν του νέου σποτ, και αυτή η μάνα δεν είναι άλλη από τη Μαρία Καρυανού, τη μητέρα της Αιμιλίας, της Μαριάννας, της Νικολίας και της Χριστίνας, των τετράδυμων κοριτσιών από τον Πύργο, που πλέον είναι φοιτήτριες στις σχολές της επιλογής τους στην Αθήνα.

Η νέα διαφήμιση προβάλλεται από προχθές στις τηλεοπτικές οθόνες και μέσα σε 70 δευτερόλεπτα «μεταφέρει» στους τηλεθεατές στιγμές από την οικογενειακή ζωή, με τα κορίτσια να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, να απογοητεύονται γιατί δεν έγραψαν καλά, να αγωνιούν για τα αποτελέσματα και τελικά να ζουν την απόλυτη χαρά όταν διαπιστώνουν ότι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της προτίμησής τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.



Και η μητέρα τους, διακριτικά δίπλα τους, να είναι πάντα εκεί, βράχος, με μια μεγάλη αγκαλιά που χωρά και τις τέσσερις μαζί, να τις φροντίζει. Είναι εκείνη που προσπαθεί να διώξει το άγχος τους, να τους ευχηθεί «καλή επιτυχία», να τις ενθαρρύνει τη στιγμή της αμφιβολίας, να χαρεί τετραπλά με τη χαρά τους, βλέποντας τους κόπους τους να γίνονται επιτυχία. Στα πλάνα προβάλλει, πιο διακριτικά, και ο πατέρας των κοριτσιών, ο Νίκος Καρυανός, τον οποίο η... τετράδα της επιτυχίας είχε αποκαλέσει στυλοβάτη τους σε συνέντευξή της στην εφημερίδα της Ηλείας «Πατρίς».

Στην ίδια στέγη
Πλέον τα τέσσερα κορίτσια ζουν όλα μαζί στην Αθήνα, στο ίδιο σπίτι, αν και η Μαριάννα λείπει συχνά, καθώς έχει πετύχει στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ). Η Αιμιλία σπουδάζει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου, η Νικολία στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και η Χριστίνα στη Σχολή Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΑΣΠΑΙΤΕ). Τον περασμένο Αύγουστο οι τέσσερις επιτυχούσες και πρωταγωνίστριες πλέον σε διαφήμιση μίλησαν στο τοπικό κανάλι OPT για την επιτυχία τους και τη γλυκιά προσμονή να αρχίσουν τη νέα τους ζωή.



«Ηταν μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη εντάσεις και άγχος, παρ’ όλα αυτά προσπαθήσαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε, έχοντας τη στήριξη η μια της άλλης, αλλά και των γονιών μας, που στάθηκαν δίπλα μας. Είμαστε ευχαριστημένες με τα αποτελέσματα και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη φοιτητική μας ζωή…» ανέφερε χαρακτηριστικά η Αιμιλία Καρυανού, τονίζοντας ότι φοβόταν μήπως περάσει στην Κρήτη και αναγκαστεί να μείνει μακριά από τις τρεις αδελφές της.

ΠΗΓΗ: Espresso

ΔΗΛ. ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 30 ΧΛΜ ΑΠ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥΣ! Σοφία Ζαχαράκη για τις σημαίες στις βραχονησίδες: Μην κάνουμε οτιδήποτε που ρίχνει λάδι στη φωτιά

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Realfm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα και μεταξύ άλλων σχολίασε τη δήλωση του Πάνου Καμμένου για το περιστατικό με πρωταγωνιστές τους τρεις νεαρούς που ύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδες.

«Πρέπει να σας πω ότι άποψη είναι ότι οι Έλληνες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και ψύχραιμοι σε όλη την κλιμακούμενη ένταση», είπε αρχικά η κα. Ζαχαράκη. «Όμως δουλειά των πολιτικών δεν είναι να διαπιστώνουν, αν θέλετε, τα προβλήματα. Δουλειά των πολιτικών είναι να έχουν δράσει έγκαιρα, έτσι ώστε να έχει ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για το τι έχει συμβεί με απτά γεγονότα και όχι με αντικρουόμενες ανακοινώσεις», πρόσθεσε και επισήμανε: «Συγχρόνως ο κ. Καμμένος, εν προκειμένω, να φροντίζει όλο αυτόν τον καιρό για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Κοτζιάς για την εξωτερική πολιτική και βέβαια ο κ. Τσίπρας, εν συνόλω, για την όλη πολιτική και την προετοιμασία απέναντι σε μία Τουρκία που έχει αλλάξει. Είναι δεδομένο ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα μετά το δημοψήφισμα, ο Ερντογάν έχει προχωρήσει σε έναν ανθεωρητισμό».

«Θα έλεγα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε που θα ρίχνει λάδι στη φωτιά», είπε ακόμη η κα. Ζαχαράκη, η οποία στο συμπέρασμα πως η ΝΔ συμφωνεί με την άποψη του κ. Καμμένου που ήταν κατά της κίνησης αυτής με τη σημαία, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε: «Από την άλλη, όμως, σας λέω ότι ο κ. Καμμένος είναι υπουργός και θα πρέπει να κάνει αυτό που έχει ταχθεί και αυτό είναι πρώτα από όλα να φροντίζει για τις πολιτικές που ενισχύουν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και εν συνόλω η κυβέρνηση να μην μπερδεύει και να δημιουργεί σύγχυση στους Έλληνες πολίτες για το τι συμβαίνει με την Τουρκία».

Με φανέλα για τον σμηναγό Μπαλταδώρο και τους 2 φυλακισμένους στρατιωτικούς η Λάρισα [εικόνα]

Η Λάρισα αγωνίζεται με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και οι Θεσσαλοί στην φανέλα τους, τιμούν τον νεκρό σμηναγό και τους δύο φυλακισμένους Ελληνες στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, στο μπροστινό μέρος της «βυσσινί» φανέλας αναγράφονται τα ονόματα του σμηναγού που έχασε τη ζωή του εν υπηρεσία με την πτώση του Mirage, Γιώργου Μπαλταδώρου, και των δύο στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους στην Ανδριανούπολη, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη.

Από κάτω συμπληρώνεται η φράση: «Τιμή - Δόξα».

Δείτε τη φανέλα:

Εκπτωτος και με τη «βούλα» του ΣτΕ ο Τοποτηρητής Μουφτείας Διδυμοτείχου

Με τη «βούλα» της ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, ο Τοποτηρητής Μουφτείας Διδυμοτείχου, Σερίφ Δαμαδόγλου κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτος από τα καθήκοντα του.

Η δικαστική απόφαση επικύρωσε προηγούμενη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντα του, ύστερα από την αμετάκλητη καταδίκη του για απλή συνέργεια σε απάτη σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε (869/2018) την προσφυγή του τέως Μουφτή ο οποίος ζητούσε την ακύρωση της σχετικής απόφασης.

Όπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους οι σύμβουλοι Επικρατείας η αμετάκλητη καταδίκη αποτελεί κώλυμα διορισμού για αυτές τις θέσεις επισημαίνοντας πως ο νομοθέτης δεν ανέχεται την άσκηση καθηκόντων από τον Μουφτή ή τον Τοποτηρητή Μουφτείας «από πρόσωπα που θεωρεί ότι λόγω της αμετάκλητης καταδίκης τους για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα, δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ηθική υπόσταση και το απαιτούμενο κύρος και δεν μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους για την άσκηση των προβλεπόμενων από τον νόμο καθηκόντων τους, που περιλαμβάνουν μάλιστα πλην των θρησκευτικών και δικαιοδοτικά καθήκοντα ως προς ορισμένες κατηγορίες οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου των Ελλήνων μουσουλμάνων της περιφέρειάς τους».

Μάλιστα, οι δικαστές εξηγούν πως η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει ως στόχο «την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των Μουφτείων ως δημοσίων υπηρεσιών, με την άσκηση των προαναφερθέντων καθηκόντων από πρόσωπα που διαθέτουν τα κατάλληλα ηθικά προσόντα, συνάπτεται άμεσα με το αντικείμενο και τον χαρακτήρα του σχετικού δημοσίου λειτουργήματος τους».



O Σερίφ Δαμαδόγλου

Υπενθυμίζεται ότι ο Σερίφ Δαμαδόγλου Μεμέτ του Αχμέτ είχε διοριστεί ως Τοποτηρητής της Μουφτείας Διδυμοτείχου με καθήκοντα προσωρινής διαχείρισης των υποθέσεών της μέχρι τον διορισμό του Μουφτή. Ωστόσο, το 2013 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 μηνών, με τριετή αναστολή, για απλή συνέργεια σε απάτη σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που αφορούσε ψευδή δήλωση του αδελφού του (σ.σ. έχει επίσης καταδικαστεί) για να εισπράξει κοινοτικές επιδοτήσεις.

Κακούργημα η παγίδευση φωνής και η λήψη βίντεο με κινητό

Η βιντεοσκόπηση - μαγνητοφώνηση τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη - Επιτρέπεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και πρόληψης τελέσεως εγκλημάτων

Η μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση (παγίδευση) συνομιλίας ακόμη και μέσω κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή, αποτελεί κακούργημα και τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη, αλλά δεν υπάρχει αδίκημα παραβίασης απορρήτου των επικοινωνιών όταν καταγράφονται φράσεις απειλητικές, εξυβριστικές κ.λπ. (όπως «σου έχουν έτοιμο τον λάκκο» ή «θα σε κάψουν») ή όταν η καταγραφόμενη συνομιλία γίνεται δημόσια.

Μία διφυής περίπτωση απασχόλησε την Ελληνική Δικαιοσύνη με αφορμή τις διαταραγμένες σχέσεις διαζευγμένου ζευγαριού. Οι διενέξεις ξεκίνησαν για τις συνθήκες επικοινωνίας με τα παιδιά, κάτι που οδήγησε σε δημόσιες βιαιοπραγίες, ανταλλαγή απειλητικών εκφράσεων και βιντεοσκόπηση όλων αυτών μέσω κινητού τηλεφώνου από την πρώην σύζυγο. Ετσι, η πρώην σύζυγος από κατηγορούμενη αρχικά για το κακούργημα της παράνομης μαγνητοσκόπησης «έπεσε» στο πλημμέλημα της ενδοοικογενειακής απειλής.

Σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την ποινική νομοθεσία, η ελεύθερη επικοινωνία του ατόμου και η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του αποτελούν προστατευόμενα αγαθά.

Ετσι, όποιος «αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών».

Με την ίδια ποινή τιμωρείται η μαγνητοφώνηση ή η βιντεοσκόπηση όταν «ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα (σ.σ.: μαγνητόφωνο, κάμερα, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.) το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου». Εάν η παράνομη μαγνητοφώνηση ή βιντεοσκόπηση συνομιλίας αποτυπωθεί σε χαρτί, εάν δηλαδή γίνει απομαγνητοφώνηση ή αποβιντεοσκόπηση, τότε αυτό αποτελεί επιβαρυντική περίσταση του κύριου αδικήματος που είναι η παράνομη μαγνητοφώνηση χωρίς τη συναίνεση του συνομιλούντος.

Αντίθετα, δεν είναι παράνομη, αλλά επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση, η μαγνητοφώνηση και μαγνητοσκόπηση, όπως και η χρήση του περιεχομένου τους, όταν υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που αφορούν «την πρόληψη τελέσεως εγκλημάτων, την προστασία εννόμου συμφέροντος το οποίο είναι υπέρτερο της προστασίας της ελεύθερης επικοινωνίας και της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, όπως της τιμής και της ελευθερίας».

Ακόμη, από το Σύνταγμα προστατεύεται η ιδιωτικότητα όπου ατόμου. Στην έννοια της ιδιωτικής ζωής περιλαμβάνεται και το απόρρητο της επικοινωνίας μεταξύ δύο ή και περισσότερων ατόμων όταν τα άτομα δεν επιθυμούν τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της επικοινωνίας τους.

Ομως, όταν η συνομιλία γίνεται δημόσια, η γνωστοποίηση του περιεχομένου της είναι ποινικά αδιάφορη ενέργεια. Η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση απειλητικών και εξυβριστικών εκφράσεων εκφεύγει του προστατευτικού πεδίου του Συντάγματος και των νόμων για το απόρρητο των επικοινωνιών. Τώρα, τη Δικαιοσύνη την απασχόλησε περίπτωση ζευγαριού που μετά από 13 χρόνια συζυγικού βίου χώρισαν και τότε άρχισαν τα προβλήματα.

Το 2001 παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στην Αλβανία και στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου απέκτησαν δύο παιδιά.

Το 2014 χώρισαν και με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων η επιμέλεια του ενός παιδιού ανατέθηκε στον πατέρα και του άλλου στη μητέρα.

Οι σχέσεις του πρώην ζεύγους ήταν διαταραγμένες, καθώς κατά την άποψη του πατέρα η μητέρα των παιδιών παρεμπόδιζε την επικοινωνία τους με τον ίδιο και τον αδελφό του.
Ετσι, ένα μεσημέρι συναντήθηκαν οι γονείς σε κεντρικό σημείο της πόλης όπου διέμεναν και ο πρώην σύζυγος τη ρώτησε γιατί δεν επιτρέπει στο παιδί που έμενε μαζί της να απαντά στα τηλεφωνήματα του ίδιου και του μεγαλύτερου παιδιού τους. Αμέσως η πρώην σύζυγος άρχισε να τον απειλεί και να τον βρίζει, ενώ εκείνος ανταπέδωσε τις ύβρεις και βιαιοπράγησε σε βάρος της.

Κατά την ανταλλαγή των απειλητικών εκφράσεων η πρώην σύζυγος κατέγραφε την όλη σκηνή στο κινητό της. Ομως αυτό έγινε αντιληπτό από τον πρώην σύζυγο, ο οποίος ζήτησε επανειλημμένα τη διακοπή της καταγραφής.

Παρ’ όλα αυτά η σύζυγος συνέχισε να καταγράφει τις εξυβριστικές και απειλητικές εκφράσεις του συζύγου της, καθώς και την ασκηθείσα βία σε βάρος της.

Μάλιστα η σύζυγος προειδοποίησε τον πατέρα των παιδιών της ότι «αν πας στην Αλβανία, τα αδέλφια μου σου έχουν έτοιμο τον λάκκο να σε θάψουν, να σε κάψουν κ.λπ.».

Κατόπιν αυτών, η πρώην σύζυγος με βούλευμα παραπέμφθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για παράνομη κακουργηματική βιντεοσκόπηση-μαγνητοφώνηση μέσω κινητού τηλεφώνου και ενδοοικογενειακή απειλή. Ομως, η σύζυγος άσκησε έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος που έγινε ομόφωνα δεκτή από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο μετέτρεψε τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, δεν παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακουργηματική παράνομη ιδιωτική συνομιλία, δηλαδή βιντεοσκόπηση-μαγνητοφώνηση σε βάρος του πρώην συζύγου, αλλά αντίθετα για την πλημμεληματική κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, καθώς απείλησε τον πρώην σύζυγό της «με εκφράσεις που μπορούσαν και ήταν ικανές να προκαλέσουν σε αυτόν φόβο».

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Βρετανία: Φυλάκιση 14 μηνών σε Αλβανίδα με πλαστή ελληνική ταυτότητα που έκανε μεταμόσχευση νεφρού

Πήγε στο Κάρντιφ με πλαστή ελληνική ταυτότητα για να ζήσει τη ζωή της με έναν άντρα που γνώρισε μέσω διαδικτύου – Η πραγματική της ταυτότητα αποκαλύφθηκε μετά από μεταμόσχευση νεφρού που δεν δικαιούταν δωρεάν λόγω... ευρωπαϊκών προνομίων

Ένοχη για απάτη και κατοχή πλαστού δελτίου ταυτότητας με κακόβουλες προθέσεις κρίθηκε μια Αλβανίδα στη Βρετανία, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών.

Πρόκειται για την Φατμίρα Τάφα, 31 ετών, που κατάφερε να εισέλθει παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού κρύφτηκε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Μάλιστα, εξασφάλισε μια πλαστή ελληνική ταυτότητα με όνομα «Ελένη Μανωλά», που της έδινε τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα προνόμια του ευρωπαίου πολίτη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Αλβανίδα ταξίδεψε στη Βρετανία για να συναντήσει έναν άντρα που γνώρισε μέσω διαδικτύου και με τον οποίο σύναψε σχέση.

Υπεβλήθη σε μεταμόσχευση νεφρού 

Δύο χρόνια αφότου εγκαταστάθηκε στο Κάρντιφ, διαγνώστηκε με μια σοβαρή ασθένεια στα νεφρά. Ως εκ τούτου, υπεβλήθη τον Οκτώβριο του 2016 σε μεταμόσχευση νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Η επέμβαση κοστίζει για το βρετανικό σύστημα υγείας 72.469 λίρες, δηλαδή λίγο πάνω από 83.000 ευρώ.

Όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η γυναίκα δεν είχε νόμιμο δικαίωμα στη συγκεκριμένη θεραπεία, καθώς είναι υπήκοος Αλβανίας και δεν είχε νόμιμη άδεια διαμονής στη Βρετανία.

Μέσω της ταυτότητας είχε πρόσβαση στο σύστημα υγείας 

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας, ο συνήγορος κατηγορίας ανέφερε ότι η Τάφα πήγε στη Βρετανία για να συναντηθεί με το σύντροφό του, με τον οποίο είχαν σχέση από απόσταση.

«Όταν ήταν στη Βρετανία, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μια πλαστή ταυτότητα στο όνομα μιας Ελληνίδας που λέγεται Ελένη Μανωλά και χρησιμοποίησε την ταυτότητα για να έχει πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες».

Αποκάλυψε την ταυτότητά της σε νοσοκόμα 

Η απάτη αποκαλύφθηκε το Μάρτιο του 2017, όταν η ίδια παραδέχθηκε την πραγματική της ταυτότητα σε μια νοσοκόμα, όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο για προγραμματισμένο ραντεβού.
Σύμφωνα με τους κατηγόρους της, επανέλαβε την ιστορία της και σε γιατρό και υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε την πλαστή ταυτότητα με εντολή του φίλου της, ο οποίος στο μεταξύ είχε απελαθεί.

«Είπε ότι νόμιζε ότι ήρθε για ερωτικούς λόγους και πίστευε ότι ο φίλος της θα φρόντιζε να αποκτήσει νόμιμα έγγραφα», είπε ο κατήγορος.

Η γυναίκα κατέθεσε στην αστυνομία, παραδεχόμενη ότι χρησιμοποιούσε πλαστή ταυτότητα, ενώ μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας διαπιστώθηκε ότι η Ελένη Μανωλά είναι πραγματικό πρόσωπο.

Η Τάφα έχει κάνει αίτηση ασύλου στη Βρετανία, όμως βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

«Η επέμβαση της έσωσε τη ζωή» 

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής της, η επέμβαση που έκανε της έσωσε τη ζωή, καθώς η Αλβανία δεν έχει δωρεάν σύστημα υγείας.

«Αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο θανάτου της. Εάν δεν αποφάσιζε να κάνει το χειρουργείο, ποιος ξέρει πού θα βρισκόταν τώρα», είπε.

Ο δικαστής την καταδίκασε «με βαριά καρδιά» 

Ο δικαστής της επέβαλε 14 μήνες φυλάκιση, λέγοντας ότι είναι μια απόφαση που έλαβε «με βαριά καρδιά», αλλά η ποινή ήταν κατάλληλη γι' αυτό που κατηγορείται.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καταδίκη, λέγοντας ότι «κάθε απάτη κατά του εθνικού συστήματος της Ουαλίας δεν θα γίνεται δεκτή».

Νέα κόντρα Γαβρόγλου - Εκκλησίας για το νέο Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας ζητά την απόσυρση της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας - Συνάντηση με εκπροσώπους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και για τα θρησκευτικά

Νέα κόντρα μεταξύ εκκλησίας και υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ξεκινήσει μετά την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ για τις αλλαγές στον νέο Οργανισμό Λειτουργίας του υπουργείου όπου δεν αναφέρεται οτι αποστολή του είναι η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

Συγκεκριμένα την απόσυρση της αίτησης ακύρωσης του Π.Δ. 18/2018 που διέπει το νέο Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας που έχει καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ΣτΕ, ζήτησε ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου κατά τη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου, αποτελούμενη από τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ.Χρυσόστομο. Οι Μητροπολίτες απάντησαν στον υπουργό Παιδείας ότι θα μεταφέρουν το αίτημα στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το μάθημα των Θρησκευτικών, και όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας “επανεβεβαιώθηκε η απόφαση της Πολιτείας και της Εκκλησίας, να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της Επιτροπής του Ι.Ε.Π. και της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής σύμφωνα με όσα ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών για το αντικείμενο, το εύρος και τη στοχοθεσία του διαλόγου και έχουν τεθεί υπ’ όψιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

Το υπουργείο Παιδείας τονίζει στην ανακοίνωση ότι “Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε αλληλοενημέρωση για τα θέματα που θέτει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας στις προειρημένες επιστολές με στόχο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων”.

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νέου Οργανισμού του υπουργείου Παιδείας, που διατηρούν μεν το σκέλος της «ανάπτυξης της εθνικής συνείδησης» των Ελλήνων, αφαιρούν όμως πλήρως το (εξίσου) συνταγματικά κατοχυρωμένο σκέλος «της ανάπτυξης της θρησκευτικής τους συνείδησης”.Ειδικότερα στην παράγραφο 2 του άρθρου 16 του Συντάγματος ορίζεται ρητά ότι: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Βάσει της εν λόγω Συνταγματικής επιταγής, το προϊσχύον Οργανόγραμμα του Υπουργείου (π.δ. 114/2014) προέβλεπε ρητά στο άρθρο 1 ότι:«Αποστολή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι:

α) η προαγωγή της παιδείας με σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες,

β) η ανάπτυξη και η προαγωγή της επιστήμης, της έρευνας, της τεχνολογίας και της δια βίου μάθησης,

γ) η προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και της θρησκευτικής λατρείας και η εποπτεία των λειτουργών όλων των γνωστών θρησκειών».

Ωστόσο, στο άρθρο 1 («Αποστολή») του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΕΘ (π.δ. 18/2018) διαλαμβάνονται πλέον τα εξής:

«Αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (εφεξής Υπουργείο) είναι η ανάπτυξη και η συνεχής αναβάθμιση της παιδείας με σκοπό:

α) την ηθική, την πνευματική και τη φυσική αγωγή των Ελλήνων,

β) την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης,

γ) την προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και της λατρείας και την εποπτεία των λειτουργών όλων των γνωστών θρησκειών,
[…]».

Δηλαδή διατηρείται μεν το σκέλος της «ανάπτυξης της εθνικής συνείδησης» των Ελλήνων, απαλείφθηκε όμως πλήρως το (εξίσου) συνταγματικά κατοχυρωμένο σκέλος της ανάπτυξης της θρησκευτικής τους συνείδησης.
Θυμίζουμε επίσης οτι αντισυνταγματικές και αντίθετες με τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης του Ανθρώπου κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών που είχαν γίνει επί υπουργίας Νίκου Φίλη.

Στο ανώτατο δικαστήρια είχαν προσφύγει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και άλλοι και ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με την οποία είχαν επέλθει αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ