23 Απριλίου 2018

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ! Απίστευτη "καρατιά" του βασιλιά Κωνσταντίνου στον... Χουάν Κάρλος

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος φαίνεται ότι όχι μόνο φόρτωσε την αδερφή του στον Χουάν Κάρλος αλλά τον χρησιμοποιούσε και σαν σάκο του μποξ όταν έκανε καράτε... Δείτε μια απίστευτη φώτο από όταν ήταν νέοι και οι δυό τους κάπου στη δεκαετία του 60:


ΒΙΝΤΕΟ-Τότε το πλεόνασμα ήταν βαμμένο με αίμα.


Τώρα που έφερε πλεόνασμα 4% από την υπερφορολόγηση πανηγυρίζει




Το τερμάτισαν οι Αλβανοί - Έβαλαν στο μάτι ακόμη και...τα ομηρικά έπη - "Βάπτισαν" συμπατριώτη τους τον Αχιλλέα - ΒΙΝΤΕΟ

Για άλλη μια φορά οι Αλβανοί παραποιούν την ελληνική ιστορία και φτάνουν στο σημείο να "βαφτίσουν" συμπατριώτη τους τον Αχιλλέα.

Συγκεκριμένα σε ε ντοκιμαντέρ παρουσιάζουν τον Αχιλλέα ως αρχαίο Αλβανό και την Τροία ως αρχαία αλβανική αποικία που δέχτηκε επίθεση από τους Έλληνες. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ο τρωικός πόλεμος έγινε από τους Έλληνες που κατοικούσαν στην χώρα των Πελασγών δηλαδή των αρχαίων Αλβανών. Επιτέθηκαν, μάλιστα, εναντίον Αλβανών αποίκων που έμεναν στην Μικρά Ασία και φυσικά ο Αχιλλέας δεν είχε καμιά σχέση με την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Εικόνες ντροπής - Πιστοί τσακώθηκαν για την περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου - Μετά πήγαν όλοι μαζί στο πανηγύρι - ΒΙΝΤΕΟ

Ο σημερινός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο φερώνυμο χωριό της Τοπικής Κοινότητας Δωρίου Μεσσηνίας, είχε και πολλές προεκτάσεις: ένταση, διαμάχη, εξηγήσεις και μετά… πανηγύρι.

Αφορμή στάθηκε η επιθυμία του Συλλόγου «Αγίου Γεωργίου» να γίνει η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας στο χωριό, κάτι το οποίο για προσωπικούς λόγους δεν δέχθηκε η πρεσβυτέρα.

Τότε ξέσπασε τσακωμός, με ανταλλαγή χαρακτηρισμών και διαφόρων σχολίων. Ευτυχώς όμως επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και η ένταση έλαβε τέλος…

Αμέσως μετά ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού με μουσική και εκλεκτά εδέσματα.



Πηγή: best-tv.gr

Τριπλό «αντάρτικο» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ -Πονοκέφαλος στο Μαξίμου

Αντιμέτωπος με τριπλή... «ανταρσία» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το πρωί, ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια και ότι η χώρα επιστρέφει σε ένα καθεστώς κανονικότητας, αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν αντιρρήσεις σε τρία μέτωπα.

«Το υπερπλεόνασμα 4% δεν δικαιολογεί «μαχαίρι» στις συντάξεις»

Το ένα μέτωπο, είναι το επικείμενο «μαχαίρι» στις συντάξεις από το 2019.

Κατά πληροφορίες, πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης, πάνω από 10 βουλευτές υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν μπορούν να το κουβαλήσουν στις πλάτες τους ,με δεδομένο ότι αργότερα θα ακολουθήσει και η προεκλογική περίοδος. Ενώ ειπώθηκε ότι τα μεγέθη της οικονομίας και συγκεκριμένα το υπερπλεόνασμα 4% της Eurostat για το 2017 δεν δικαιολογεί την περικοπή τους.

Σημειωτέον, ότι ο Νίκος Φίλης έχει κατά καιρούς διερωτηθεί για ποια έξοδο από τη λιτότητα μιλάμε,αν κόψουμε συντάξεις.

Γκρίνιες για την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων

Το δεύτερο μέτωπο είναι η πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες.

Η παραδοχή Σταθάκη στη Βουλή ότι μετά το χρονικό όριο ασφαλείας των έξι ετών ο νομοθέτης δεν μπορεί να ακυρώσει τις οποίες απολύσεις του προσωπικού αποφασίσουν οι ιδιώτες των νέων μονάδων προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών που εκλέγονται στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας.

Η κριτική τους δεν εστιάστηκε στην ουσία του ν/σ αλλά κυρίως στα ζητήματα διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην διασφάλιση του τοπικού πόρου στις περιοχές όπου γίνεται χρήση λιγνιτικής ενέργειες.

«Παρακαλώ να υπάρξει σαφής διατύπωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό παράθυρο για ρυθμίσεις που δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα τους» είπε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Μουμουλίδης.

«Η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι προτεραιότητα. Καμία απόλυση δεν μπορεί να γίνει δεκτή και πρέπει να διασφαλιστεί και η ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες. Οτι προβλέπει μέχρι τώρα το σχέδιο νόμου δεν μοιάζει να είναι αρκετό» προειδοποίησε ο Κ. Σέλτσας, βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο Γ. Θεοφύλακτος, από τη Κοζάνη τόνισε πως «Πρέπει να στηριχτούν οι περιοχές στη μεταλιγνιτική περίοδο. Πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι ο τοπικός πόρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για έργα υποδομής και ανάπτυξης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς όπως στο παρελθόν, όπου χρησιμοποιούνταν για επιδότηση πανηγυριών τα καλοκαίρια, για να αγοράζουν οι τοπικοί σύλλογοι σουβλάκια».

Δέκα βουλευτές διαφωνούν με αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Το τρίτο μέτωπο ήταν μάλλον... απροσδόκητο

Αίφνης, δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον Αλ. Τσίπρα και την Θ. Φωτίου, διαφωνούν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην επιστολή τους οι εν λόγω βουλευτές, αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ο. και εκφράζουν τη διαφωνία τους για την δυνατότητα που δίνεται στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν οι: Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Τρίτη, μετά από πρωτοβουλία της Θεανώς Φωτίου στην αρμόδια ΕΠΕΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή το μεσημέρι στις 14:00.

Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στέλνουν δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να αποσυρθεί η ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείο Εργασίας, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην επιστολή τους την οποία κατά πληροφορίες έστειλαν τόσο στην Θ. Φωτίου όσο και στον πρωθυπουργό, αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ο. και εκφράζουν τη διαφωνία τους για την δυνατότητα που δίνεται στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν οι: Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Τρίτη, μετά από πρωτοβουλία της Θεανώς Φωτίου στην αρμόδια ΕΠΕΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή αύριο το μεσημέρι στις 14:00.

Το σκεπτικό της απόρριψης της έφεσης του ΠΑΟΚ

Γνωστό έγινε το σκεπτικό της απόρριψης της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Τούμπας με την ΑΕΚ.

Μάλιστα σε αυτό γίνεται λεπτομερής περιγραφή των όσων ακολούθησαν της φάσης του 90ου λεπτού με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος –όπως υποστηρίζει- έφερε όπλο σε εμφανή θέση και με απειλητικές προθέσεις. Μάλιστα, καταγράφει ότι οι σκηνές αυτές είχαν προκαλέσει φόβο των ανθρώπων της ΑΕΚ αλλά και των ποδοσφαιριστών της.

Σχετικά με τη διακοπή του αγώνα υπογραμμίζει ότι πρόκειται για αποκλειστική ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατονομάζοντας τον Ιβάν Σαββίδη και την «βίαιη» είσοδο αυτού στον αγωνιστικό χώρο ως και τον λόγο δημιουργίας του κλίματος που οδήγησε στην απόφαση του διαιτητή να μην συνεχιστεί ο αγώνας. Προσθέτει ότι από την εξέταση των βίντεο που παρέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο διαιτητής σφυρίζει όχι για να βγουν οι παίκτες εκτός αποδυτηρίων αλλά να μπουν εντός αυτών.

Διαβάστε εδώ το σκεπτικό.

Πηγή: filathlos.gr

Ιράν: Ενδείξεις ότι βρήκαν τη σορό του σάχη της Περσίας -Είχε χαθεί εδώ και δεκαετίες

Ενα μουμιοποιημένο πτώμα, εκεί όπου βρισκόταν κάποτε ο τάφος του σάχη της Περσίας, βρήκαν στο Ιράν και η επιτροπή εθνικής κληρονομιάς της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι πιθανόν να πρόκειται για τη σορό του ιδρυτή της δυναστείας των Πεχλεβί, η οποία είχε χαθεί εδώ και δεκαετίες.

Οι ισλαμικές αρχές έκαναν τα πάντα για να εξαφανίσουν μνημεία της δυναστείας που ανέτρεψαν, μετά την επανάσταση του 1979. Στο πλαίσιο αυτό κατέστρεψαν και τον τάφο του Ρεζά Σαχ Παχλεβί, του ισχυρού άνδρα του στρατού ο οποίος ανέλαβε πραξικοπηματικά τα ηνία της χώρας τη δεκαετία του 1920. Υπό την πίεση των Βρετανών, ο σάχης παραιτήθηκε υπέρ του γιου του το 1941.

Αν και γίνονταν έρευνες τα τελευταία χρόνια, η σορός του δεν είχε βρεθεί. Ομως τη Δευτέρα ο διευθυντής της Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού του Συμβουλίου της Τεχεράνης ανακοίνωσε μέσω του πρακτορείου Irna ότι βρέθηκε ένα μουμιοποιημένο πτώμα κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανακαίνιση ενός ισλαμικού ιερού. Ο Χασάν Χαλιλαμπαντί διευκρίνισε ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για τη σορό του Ρεζά Σαχ Παχλεβί. Πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί από τα αρμόδια όργανα.

Ομως, το γραφείο Τύπου του ιερού Αμπντόλ Αζίμ –στο οποίο γίνονται οι εργασίες– υποβάθμισε την είδηση και έκανε λόγο για φήμες. «Η περιοχή γύρω από το ιερό ήταν στο παρελθόν νεκροταφείο. Είναι φυσικό να ανακαλύπτονται πτώματα στη ζώνη αυτή», ανέφερε ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων Μοσταφά Αζουρλό.

Η δυναστεία των Παχλεβί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για την ιρανική ηγεσία που ανησυχεί για την αυξανόμενη δημοτικότητά τους μεταξύ των νέων που δεν έχουν μνήμες από την επανάσταση και το παλαιό καθεστώς. Ο εξόριστος Ρεζά Παχλεβί, ο εγγονός του σάχης, παραμένει ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και είχε στηρίξει της μαζικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν πρόσφατα στη χώρα.

Γκρίνια στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα «καρφιά» από τον Νίκο Φίλη - ΒΙΝΤΕΟ

Να μην μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο ζήτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, καθώς τα πλεονάσματα καλύπτονται από τα υπάρχοντα μέτρα.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha υπήρξε προβληματισμός αλλά και γκρίνια στην τετράωρη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από δέκα βουλευτές έθεσαν με αρκετή ένταση το θέμα των περικοπών των συντάξεων από 1/1/2019, ζητώντας να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Νίκος Φίλης σημείωσε σε υψηλούς τόνους ότι «δεν μπορείς με 18% μείωση στις συντάξεις να μιλάς για καθαρή έξοδο». Παράλληλα και άλλοι βουλευτές συντάχθηκαν με τα λεγόμενα του κ. Φίλη λέγοντας πως εάν υπάρχει υπερπλεόνασμα θα μπορούσε να μην υπάρχει η περικοπή των συντάξεων αλλά και να μην έρθει πιο νωρίς το αφορολόγητο.

Δείτε το βίντεο του Alpha

«Επίθεση» Γ.Σαββίδη σε Κοντονή και Βασιλειάδη (εικόνες)

«Επίθεση» στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, εξαπέλυσε μέσω κοινωνικών δικτύων ο Γιώργος Σαββίδης, μετά την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ για την τιμωρία για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

O αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε μια φωτογραφία του υπουργού Δικαιοσύνης, σημειώνοντας: «Δείτε αυτό το χαρούμενο πρόσωπο».




Ακόμα, ο γιος του Ιβάν Σαββίδη έστειλε τις ευχές του για την ονομαστική εορτή του υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά με αιχμηρό τρόπο.

«Γιώργο, χρόνια πολλά για τη γιορτή σου. Φοβήθηκα πως σε χάσαμε όλες αυτές τις μέρες. Όλα καλά; Με υγεία!», έγραψε στο Instagram.

inner

Ο Μητσοτάκης γράφει για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή: Μας έμαθε ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται

Την ανάγκη για «επείγουσα επανεκκίνηση της πατρίδας για την αναγέννησή της και την αφύπνιση του ελληνισμού», επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του με τίτλο «Η στρατηγική στόχευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη χώρα», με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του κόμματος.

Στο άρθρο του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι « η στόχευση του Κωνσταντίνου Καραμανλή οριζόταν από ένα διαχρονικά σταθερό τετράπτυχο: Οικονομική ανάπτυξη, εδραίωση και διεύρυνση της Δημοκρατίας, ασφάλεια, ευρωπαϊκός δρόμος. Ωστόσο, και αυτό είναι το σημαντικότερο, τα πεδία αυτά δεν τα χειρίστηκε ποτέ χωριστά. Αποτελούσαν πτυχές της ίδιας στρατηγικής αντίληψης που ήθελε να υπερβεί την καθυστέρηση και τη στασιμότητα της Ελλάδας βάζοντάς την αποφασιστικά στην τροχιά της Δύσης».

Αποτιμώντας την συμβολή του εθνάρχη στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας υπογραμμίζει ακόμη:

Έβλεπε την Ευρώπη, κόντρα στις πρόσκαιρες αντιδράσεις της κοινής γνώμης και του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος, ως μια άγκυρα, ένα ασφαλές θεσμικό, οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό καταφύγιο. Έπρεπε να περάσουν 35 χρόνια και να φτάσει το καταστροφικό καλοκαίρι του 2015 για να συνειδητοποιήσουμε πόσο σοφή ήταν η επιλογή του.
Αν κάτι διέκρινε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήταν η ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις με διορατικότητα και ρεαλισμό. Πότε αμβλύνοντας διαφορές, πότε συζητώντας με όμορους πολιτικούς χώρους και πότε ανοίγοντας τολμηρά την παράταξη.

Κάνοντας αναφορά στην σημερινή συγκυρία σημειώνει:

  •  Στις ημέρες μας, οι παθογένειες δεκαετιών σαν εκείνες που αντιμετώπισε, κατά καιρούς, ο ιδρυτής μας έχουν δυστυχώς επανέλθει και πολλαπλασιαστεί. Δεν θα διστάσω να πω ότι ορισμένες από αυτές μεταλλάχθηκαν με την κυριαρχία του εθνικολαϊκισμού στην αντιπολίτευση την περίοδο μετά το 2012, αλλά και την τραγική και τραυματική κυβερνητική εμπειρία τα χρόνια μετά το 2015.
  •  Η πρόκληση για τη σημερινή Ελλάδα είναι η επείγουσα επανεκκίνηση της πατρίδας για την αναγέννησή της και η αφύπνιση του ελληνισμού. Και για να συμβεί κάτι τέτοιο, αξίζει να θυμηθούμε μία ακόμη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή πλάι στην υπευθυνότητα, τη διορατικότητα, το θάρρος και τη γενναιότητα, στα οποία αναφέρθηκα. Μιλώ για τον ριζοσπαστισμό του. Είναι ο ηγέτης που, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις των καιρών, προχώρησε στην ιστορική επανίδρυση και τη ριζική ανανέωση του ιδεολογικού προσδιορισμού της παράταξης.
  • Ο Καραμανλής μας έμαθε ότι η Ιστορία γράφεται από αυτούς που δεν φοβούνται να τη διαμορφώσουν, που δεν μεμψιμοιρούν κρυπτόμενοι πίσω από την ασφάλεια της εύκολης κριτικής. Από αυτούς που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και βλέπουν τη δημόσια σφαίρα ως πεδίο προσφοράς και όχι ως ευκαιρία προβολής ή, ακόμα χειρότερα, πλουτισμού.

Κλείνοντας υποστηρίζει ότι « αν θέλουμε πραγματικά να υπηρετήσουμε αυτό που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι πολιτικοί συνεργάτες του εξέφρασαν στην ελληνική πραγματικότητα, πρέπει να διευρύνουμε τη στόχευσή μας, κάνοντας ακόμη και βήματα πέρα από τα δικά τους.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΝΑ ΥΠΟΔΕΥΛΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ; Νέα επένδυση 8.7 εκατ. ευρώ της Coca-Cola HBC στην Ελλάδα υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ

80 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στον τομέα της Πληροφορικής - Ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων της Coca-Cola HBC για 19 χώρες

Την τεχνική υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων της Coca-Cola HBC για 19 χώρες, αναλαμβάνει ο Όμιλος ΟΤΕ. Πρόκειται για μια νέα επένδυση του Ομίλου Coca-Cola HBC στην Ελλάδα, ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργεί πάνω από 80 νέες θέσεις εργασίας, στον τομέα της Πληροφορικής και διασφαλίζει την αδιάλειπτη επιχειρησιακή της λειτουργία.

Είναι το 3ο έργο ICT που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ για την Coca-Cola HBC και το πιο σύνθετο στον τομέα των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης που έχει αναλάβει.

Οι υπηρεσίες υποστήριξης συστημάτων Πληροφορικής θα παρέχονται από τον Όμιλο ΟΤΕ σε 26.000 χρήστες της Coca-Cola HBC,σε 19 χώρες, (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Ελβετία, Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία, Βοσνία, Κροατία, Νιγηρία, Σερβία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, FYROM) 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο και στη μητρική τους γλώσσα, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματική διαχείριση και επίλυση θεμάτων σε όλα τα εταιρικά πληροφοριακά συστήματα (Ordering, CRM, ERP, HR, κ.α.). Οι υπηρεσίες παρέχονται ήδη σε 8 από τις 19 χώρες.



Με αφορμή τη νέα επένδυση στην τεχνολογία, η κ. Γιώτα Λαμπροπούλου, Group Business Solutions & Systems Manager, Coca-Cola HBC με ευθύνη για 13 χώρες, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που φέραμε στην Ελλάδα μια ακόμα στρατηγική επένδυση και που ο Όμιλος μας, η Coca-Cola HBC, επιλέγει την Ελλάδα και τον Όμιλο ΟΤΕ για την τρίτη κατά σειρά, μεγάλης κλίμακας επένδυση τεχνολογίας τα τελευταία τρία χρόνια. Συνολικά, οι επενδύσεις του Ομίλου Coca-Cola HBC σε υπηρεσίες τεχνολογίας στην Ελλάδα από το 2015 ανέρχονται σε 57 εκατομμύρια ευρώ και έχουν πολλαπλό όφελος για τη χώρα: κομβικός ρόλος σε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στην ευρύτερη περιοχή και συμβολή στην απασχόληση των νέων, ταλαντούχων ανθρώπων, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στον τόπο τους».

«Οι υπηρεσίες υποστήριξης IT είναι το τρίτο μεγάλο έργο τεχνολογίας που αναλαμβάνουμε για την Coca-Cola HBC και το πρώτο έργο τεχνικής υποστήριξης τόσο μεγάλης έκτασης, που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ. Η επέκταση της συνεργασίας μας με την Coca-Cola HBC επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του Ομίλου ΟΤΕ στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων ICT έργων. Με τις καινοτόμες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις που παρέχουμε, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να ηγηθούν στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε σχετικά ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση της θυγατρικής του COSMOTE, e-value σε υπηρεσίες Contact Center, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέπτυξε νέες συνδυαστικές, πολυγλωσσικές υπηρεσίες IT Service Desk, δημιουργώντας δυο κέντρα εξυπηρέτησης αποκλειστικά για τις ανάγκες του Ομίλου Coca-Cola HBC. Ο σχεδιασμός του έργου επιτρέπει στο προσωπικό τεχνικής υποστήριξης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και αυτοματισμών, να διαγνώσει, αναλύσει, διαχειριστεί και να συντονίσει απομακρυσμένες ενέργειες εξυπηρέτησης και επίλυσης θεμάτων στα εταιρικά πληροφοριακά συστήματα της Coca-Cola HBC σε κάθε μία από τις 19 χώρες.



Επενδύσεις στην τεχνολογία με στρατηγικό συνεργάτη τον Όμιλο ΟΤΕ

Η συνεργασία του Ομίλου Coca-Cola HBC με τον Όμιλο ΟΤΕ για την υλοποίηση μεγάλων έργων τεχνολογίας, ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Data Center, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Το Data Center, που ολοκληρώθηκε το 2016, εξυπηρετεί 24 ώρες το 24ωρο, ολόκληρο το χρόνο, το σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας και των λειτουργιών του Ομίλου Coca-Cola HBC σε 28 χώρες, ενώ απέσπασε παγκόσμια διάκριση στα WITSA Global ICT Excellence Awards.

Την επένδυση στο Data Center ακολούθησε το 2017 ο ανασχεδιασμός και η αναβάθμιση της ΙΤ υποδομής που υποστηρίζει την εφαρμογή SAP Business Warehouse, για να υλοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις SAP HANA στην Ευρώπη, για την Coca-Cola HBC.

Το συνολικό ύψος των τριών επενδύσεων του Ομίλου Coca-Cola HBC στην τεχνολογία ανέρχεται σε 57 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια.

Σπυράκη: Αν φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε, τότε με βεβαιότητα θα έχουμε πολύ μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, για το πλεόνασμα, για την οικονομία, για τη ΔΕΗ, για τον «Ρουβίκωνα» αλλά και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης της Μαρίας Σπυράκη:

Υπάρχει περίπτωση ανταλλαγής των Τούρκων με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που ζήτησε ο κ. Ερντογάν;

“Όχι βέβαια. Η Ελλάδα είναι Κράτος δικαίου, είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα, η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεξάρτητα και πέραν τούτου δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Και προφανώς δεν υπάρχει καμία συζήτηση για ανταλλαγή ή συμψηφισμό. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που μόλις ακούσαμε, το είπε πάρα πολύ καθαρά, δεν χρειάζεται επεξήγηση”.

Για πλεόνασμα

“Αν φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε, τότε με βεβαιότητα θα έχουμε πολύ μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα. Το ερώτημα είναι πόσο αυτό το πλεόνασμα είναι βιώσιμο;  Και τι χαρακτηριστικά δίνει στην οικονομία μας αυτό το πλεόνασμα. Διότι αν αφαιρείς και το τελευταίο ευρώ από την αγορά, αν για τον ελεύθερο επαγγελματία οι εισφορές και οι φόροι ξεπερνούν το 75% του τζίρου του -γιατί για αυτό μιλάμε, κατά μέσο όρο- τότε βεβαίως και μπορείς να φτάσεις ένα τέτοιο πλεόνασμα. Αλλά η οικονομία συρρικνώνεται, ο ρυθμός ανάπτυξης κρατιέται χαμηλά, το περίφημο ελατήριο δεν εκτινάσσεται και όλες οι προβλέψεις της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη, πέφτουν έξω και το ξέρετε”.

Δεν μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που λέει η ελληνική Κυβέρνηση, προς καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του ’18;

“Αν ήταν καθαρή η έξοδος τότε θα έπρεπε να καταργηθούν αυτόματα οι δεσμεύσεις της Ελλάδος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022, για μείωση των συντάξεων από 1/1/19 και για μείωση του αφορολογήτου από 1/1/20. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Αντίθετα φαίνεται επιπρόσθετη πρόθεση των δανειστών να βάλουν και άλλους όρους. Η ενισχυμένη επιτήρηση θα έρθει. Χωρίς λεφτά θα είμαστε μετά τον Αύγουστο. Όχι χωρίς ενισχυμένους όρους”.

Η Ν.Δ. θα αλλάξει αυτό το καθεστώς; Και αν αυτά που περιγράφετε οδηγούν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες περί το φθινόπωρο; Για την ιδιωτικοποίηση των μονάδων της Δ.Ε.Η.;

“Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να γίνουν εκλογές για να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, για να αυξήσουμε την ανάπτυξη. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να γίνουν εκλογές για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας με την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Θα σας πω ένα παράδειγμα: Είναι στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της Δ.Ε.Η. Τι είναι αυτό. Θα μου επιτρέψετε να πω τι είναι αυτό. Θα σας πω τι βρήκαν και τι αφήνουν, με αριθμούς, στη Δ.Ε.Η. Βρήκαν τη Δ.Ε.Η. με 1 δις ανείσπρακτα το 2014. Αφήνουν τη Δ.Ε.Η. με 3 δις ανείσπρακτα το 2018. Βρήκαν τη Δ.Ε.Η. με χρηματιστηριακή αξία 2,5 δις το 2014, αφήνουν τη Δ.Ε.Η. με χρηματιστηριακή αξία 0,6 δις το 2018. Τι συμφώνησαν: Συμφώνησαν να μειώσουν την παρουσία της Δ.Ε.Η. στο πελατολόγιο κατά 45% στο 2019. Χωρίς να πάρει η Δ.Ε.Η. κανένα ευρώ. Μηδέν ευρώ θα πάρει η Δ.Ε.Η. από αυτήν την συμφωνία. Και τώρα πάνε να πουλήσουν τέσσερις λιγνιτικές μονάδες αφαιρώντας από αυτές και τα χρέη και το πλεονάζον προσωπικό το οποίο το μεταφέρουν στη Δ.Ε.Η. Έτσι και τη Δ.Ε.Η. καταστρέφουν και φθηνό ρεύμα δεν παρέχουν. Εμείς αυτό που θέλουμε -και θα έχουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων- είναι η απελευθερωμένη αγορά να δίνει τελικά στον καταναλωτή φθηνότερο ρεύμα. Στα νοικοκυριά, στη βιομηχανία”.

Με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων η Νέα Δημοκρατία τι στάση κρατά;

“Νομίζω ότι είναι σαφές. Ότι εμείς λέμε αυτό που πιστεύουμε. Και σημειώνουμε ότι δεν έχει κανένας δικαίωμα να κατεβάσει το διακόπτη. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μία σαφής διαφορά μοντέλου, μία θεμελιώδης διαφορά μοντέλου. Εμείς απευθυνόμαστε στον καταναλωτή και λέμε ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να παίρνει ρεύμα με χαμηλότερο κόστος με απελευθέρωση, αυτοί απευθύνονται πια στην Κομισιόν με την οποία έχουν συμφωνήσει, σε ένα μοντέλο το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Καταστρέφει στο τέλος της ημέρας τη Δ.Ε.Η. και είναι μια συμφωνία, που δεν βάζει τίποτα υπέρ του καταναλωτή.

Για την κατάσταση στη Μυτιλήνη. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι αποκλειστική της ευθύνη.

“Να αρχίσουμε από το πιο σημαντικό. Έπρεπε ή όχι να είχαν διαχωριστεί οι παράτυποι μετανάστες από τους πρόσφυγες; Με γρήγορες διαδικασίες. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει από 4 έως 6 εβδομάδες. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο. Η Κυβέρνηση χρόνια τώρα δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό πρότυπο παροχής ασύλου. Και όσοι δεν λαμβάνουν άσυλο, θα πρέπει να οδηγούνται μέχρι την επαναπροώθησή τους σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας. Για να μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Και αυτό είναι, νομίζω, ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτή την υπόθεση».

Για τον Ρουβίκωνα

“Οι εκλεκτικές συγγένειες είναι σαφείς. Εμείς θέλουμε τη διαφύλαξη της τάξης. Και να μη γίνεται η χώρα διεθνώς ρεζίλι”.

Για τη διένεξη με εφημερίδα «Δημοκρατία»

“Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα αυτό είναι ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν έχει σχέση με την Παράταξη. Και το μήνυμα δεν αφορά τίποτε άλλο εκτός από τους πολίτες, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία”.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Άγριο διπλωματικό παρασκήνιο Ελλάδας - Γαλλίας για τις φρεγάτες FREMM

Το πινγκ - πονγκ που εξελίχθηκε μεταξύ των δύο χωρών και η αντίδραση της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον «παρασκήνιο», αναφορικώς με την αναγγελθείσα από πλευράς του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Αμύνης Φώτη Κουβέλη την περασμένη Παρασκευή 20 Απριλίου απόκτηση από τη Γαλλία με τη μέθοδο του leasing δυό φρεγατών τύπου FREMM, δίνει με σημερινό της άρθρο η εξειδικευμένη σε ναυτικά θέματα γαλλική ιστοσελίδα www.meretmarine.com.

Σήμερα λοιπόν στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Vincent Groizeleau, όπου μεταξύ των άλλων σημειώνεται ότι ένα σοβαρό διπλωματικό πινγκ-πογκ εξελίχθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδος μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος. Τότε, ο Νο.2 του Ελληνικού υπουργείου Αμύνης Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι πρόκειται να αποκτηθούν εντός της τρέχουσας χρονιάς δύο φρεγάτες του Γαλλικού Ναυτικού που βρίσκονται στην ενεργό υπηρεσία ενόψει της παραγγελίας νέων σκαφών.

Η (Γαλλίδα υπουργός Αμύνης) Florence Parly με άμεση αντίδραση επισήμανε ότι δεν υφίσταται καμία επικυρωμένη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Συμφώνως πάντα με το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδος μετά την αντίδραση αυτή της Γαλλίδος υπουργού Αμύνης, μία πηγή του Ελληνικού ΥΠΕΘΑ επιβεβαίωσε μία νέα έκδοση της ιστορίας προς το Γαλλικό Πρακτοιρείο Ειδήσεων (AFP), υποστηρίζοντας ότι επήλθε μία σχετική συμφωνία την Πέμπτη βράδυ, σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ του Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», «αδειάζοντας» έτσι εμμέσως πλην σαφώς την Γαλλίδα ΥΠΑΜ ως – περίπου – ανενημέρωτη!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί – και έχει και αυτό τη δική του σημειολογική αξία – ότι ο ΑΝΥΕΘΑ Φ.Κουβέλης, προτού κάνει τη γνωστή δήλωση για τις δύο φρεγάτες, το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου, την προηγουμένη 19 Απριλίου, είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα, γεγονός που δημοσιοποιήθηκε με Δελτίο Τύπου, συνοδευόμενο μετά σχετικής φωτογραφίας.

Επίσης θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Γαλλίδα ΥΠΑΜ δεν διέψευσε το γεγονός ως είδηση, αλλά την ύπαρξη «συμφωνίας» μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός που – τυπικώς – είναι αληθές, αφού δεν υπάρχει ακόμα γραπτή συμφωνία, κάτι όμως που δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη «κατ’ αρχήν» ή «προφορικής» συμφωνίας μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/apoklistiko-agrio-diplomatiko-elladas-gallias-gia-tis-fregates-fremm

Από πόσα ορυκτά αποτελείται το κινητό τηλέφωνο και από πόσα ένα αυτοκίνητο

ΔΥΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ:ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία και με μεγαλύτερη από το αναπαμένο συμμετοχή, από σχολεία της Αττικής και της επαρχίας, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος: Εξορυκτική δραστηριότητα, κοινωνία και περιβάλλον τον 21ο αιώνα» στο Μουσείο Γουλανδρή που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, χαιρέτησε ο πρόεδρος Αθανάσιος Κεφάλας, ο οποίος επισήμανε ότι «η χώρα μας είναι ιδιαίτερα ευνοημένη από την μακραίωνη γεωλογική δραστηριότητα που διαμορφώνει τον πλανήτη μας και φιλοξενεί στο υπεδάφος της πληθώρα μεταλλευμάτων και ορυκτών.

Ο κ. Κεφάλας επισήμανε ότι «η αξιοποίηση των ορυκτών είναι μία αναγκαιότητα και ότι αυτά συνδέονται με την καθημερινότητά μας, Η εξορυκτική δραστηριότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία και το περιβάλλον ακολουθώντας δε και αξιοποιώντας τις εξελίξεις της τεχνολογίας (αυτοματοποίηση, ρομποτική κτλ.) θα γίνει πιο αποτελεσματική θα προστατεύει τον ανθρώπινο παράγοντα και το περιβάλλον κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος μας, είπε ο πρόεδρος του ΣΜΕ απευθυνόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες να σας δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά μία δραστηριότητα που είναι περίπου το 3,5% του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί σημαντικό ποσοστό του εργατικού δυναμικού κυρίως στην Ελληνική περιφέρεια.

Θα είναι μεγάλη συμβολή στην σύνδεση του σχολείου με την πραγματική οικονομία αν με αφορμή αυτή την ημερίδα κάποιοι από σας ασχοληθείτε με τις γεωεπιστήμες και διαδεχθείτε εμάς σε αντικείμενα που πραγματικά είναι γοητευτικά, εξελίσσονται δυναμικά και προσφέρουν παγκόσμιες προοπτικές»κατέληξε

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν αρκετές ερωτήσεις για τα ορυκτά τα οποία γνώρισαν σαν σε ξενάγηση που τους έγινε στο Μουσείο Γουλανδρή, και τις οποίες απάντησε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΜΕ, Χρήστος Καβαλόπουλος.

Η ημερίδα λόγω της μεγάλης συμμέτοχης θα επαναληφθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου.







ΠΑΟΚ: «Βράζει» η Θεσσαλονίκη από το… παπατζιλίκι Τσίπρα – Καμμένου-«Νίκησαν οι τραμπουκισμοί με τις πλάτες υπουργών»


Οργισμένες είναι οι αντιδράσεις στην Θεσσαλονίκη, όπως μαθαίνουμε για το «δίπορτο» που έπαιξαν εις βάρος των φίλων του ΠΑΟΚ (αλλά και στην οικογένεια Σαββίδη) το δίδυμο της συμφοράς Τσίπρας-Καμμενος.

Αφού μέχρι και πριν από λίγες ώρες, υπήρχε διάχυτη η αίσθηση στους κόλπους των φίλων των οπαδών του ΠΑΟΚ (αλλά και στην οικογένεια Σαββίδη), πως η αναμενόμενη απόφαση του δικαστή Σκουτέρη – κάποιον τρόπο – θα ξαναέβαζε τον ΠΑΟΚ στο «κόλπο» της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται πως υπήρχαν «σαφείς διαβεβαιώσεις» από την πλευρά Τσίπρα και Καμμένου προς τον Σαββίδη, πως η απόφαση του δικαστή θα ήταν ευνοϊκή για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Τελικά αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, το πόσο… συνεπή είναι τα δύο κυβερνητικά «συνεταιράκια» Τσίπρας – Καμμένος απέναντι στα όσο υπόσχονται, αλλά και πόσο… κορόϊδο πιάστηκε (ξανά) ο Ιβάν – εφόσον τους πίστεψε.

Το σίγουρο είναι πως μετά και την απόφαση αυτή η Θεσσαλονίκη «βράζει».

Και οι Τσίπρας και Καμμένος είναι πλέον ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην πρωτεύουσα του Βορρά.

ΠΑΟΚ: «Νίκησε ο επικοινωνιακός τραμπουκισμός με πλάτες αρμόδιων υπουργών»

Η Αθλητική Δικαιοσύνη και Πρωτόδικα και στην Επιτροπή Εφέσεων, απεφάνθη ότι για τη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ ευθύνεται ο ΠΑΟΚ λόγω της εισβολής με όπλο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και όχι η Ενωση.

Ετσι, διατήρησε την τιμωρία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και έτσι η ΑΕΚ μετά την χθεσινή νίκη της κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Ωστόσο, αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα είναι οι «ασπρόμαυροι», όπως τουλάχιστον αναφέρουν σε πρώτη φάση.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνουν:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός πως ο στοχευμένος επικοινωνιακός τραμπουκισμός δυστυχώς υπερίσχυσε και του δικαίου και του ηθικού.

Η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα στερείται συνολικά 9 βαθμούς για να στήσουν άλλοι επικοινωνιακές φιέστες...

Η Επιτροπή Εφέσεων, εντελώς απροστάτευτη από τους πολιτικούς προϊσταμένους της, Υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, δεν ξέφυγε από την παγίδα να δικάσει σκεπτόμενη «πολιτικά» και όχι με βάση τα πραγματικά περιστατικά.

Η ασυλία που παρέχεται με τέτοιου είδους αποφάσεις σε διαιτητές και ομάδες άλλα να πράττουν, άλλα να λένε και άλλα να εννοούν, είναι ένα δεδικασμένο που θα το βρουν όλοι μπροστά τους.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτουμε».

ΒΙΝΤΕΟ-"Θα ξεπουλήξσουν την Κοζάνη" ούρλιαζε... και την ξεπούλησε μόνος του


Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις κωλοτούμπες του Καμμένου. Τώρα που κάθεται στην καρέκλα δεν τον ενοχλεί που πωλούνται οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.



https://twitter.com/omadaalithias

Υπόγειο καταφύγιο: Το «μυστικό» του Λυκαβηττού, που πολλοί λίγοι γνωρίζουν

Πριν από τη δεκαετία του 1950 και τον οικοδομικό οργασμό που την άλλαξε εκ βάθρων, η αθέατη πλευρά της Αθήνας ήταν ένα λαμπρό πεδίο δράσης για επίδοξους εξερευνητές. Στοές, κρύπτες, έξοδοι διαφυγής, κατακόμβες και κρησφύγετα συνέθεταν ένα πολύ μεγάλο δίκτυο στο υπέδαφος της πρωτεύουσας. Με τα χρόνια όμως πολλές από τις υπόγειες διακλαδώσεις «θάφτηκαν» κάτω από τσιμεντένιες κατασκευές.

Ένα μέρος τους όμως έχει διατηρηθεί. Ακόμα και σήμερα οι διαδρομές του Μετρό δεν είναι το μοναδικό δίκτυο στοών που βρίσκεται στο αθηναϊκό υπόστρωμα. Πέραν αυτών όμως, υπάρχουν και κάποια άλλα άγνωστα στο ευρύ κοινό μέρη που συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία «ανεξερεύνητη Αθήνα».
Ένα από αυτά είναι το καταφύγιο του Λυκαβηττού. Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αθήνας έχουν ανέβει έστω και μια φορά στη ζωή τους στο δεύτερο ψηλότερο σημείο του λεκανοπεδίου (μετά τα Τουρκοβούνια), το οποίο «αντικρίζει» τη θάλασσα από τα 277 μέτρα.

Μόνο η συντριπτική μειονότητα όμως απ’ όσους έχουν ανέβει στο πιο διάσημο λόφο της Ελλάδα, γνώριζαν ότι κάτω απ’ το έδαφος υπάρχει ένα μέρος, στο οποίο μοιάζει με διαμέρισμα.



Το υπόγειο καταφύγιο του Λυκαβηττού κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930, κοντά στη σπηλαιοεκκλησιά των Αγίων Ισιδώρων. Είναι δημιούργημα της κυβέρνησης Μεταξά, που αναμένοντας πολεμική σύρραξη και εμπλοκή της χώρας σε αυτή, θέσπισε νόμο για την κατασκευή καταφυγίων στα υπόγεια σπιτιών, δημοσίων κτιρίων και στο εσωτερικό κάποιων λόφων, εν όψει εχθρικών βομβαρδισμών.

Πρόκειται λοιπόν ουσιαστικά για μια στρατιωτική βάση. Περιελάμβανε μεταξύ άλλων θέσεις πολυβολείων λαξευμένες στο βράχο, εκ των οποίων πλέον διακρίνεται μόνο μία.



Εκτείνεται σε βάθος 100 μέτρων μέσα στο βράχο και διαθέτει δύο εισόδους. Έχει ρεύμα, τουαλέτες και λουτρά και είναι σχετικά συντηρημένο, αλλά με φανερά βέβαια τα σημάδια του χρόνου. Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από δύο μεγάλες αίθουσες και κάποιες μικρότερες.



Και σε αυτές περιλαμβάνονται διάδρομοι, φωλιά πολυβόλου, αποθηκευτικοί χώρους, συσκευές και αγωγοί εξαερισμού, δεξαμενές, πίνακες, διακόπτες ηλεκτρικού και τηλεφωνικό κέντρο. Και οι δύο είσοδοι καταλήγουν στην κεντρική μεγάλη αίθουσα, όπου στεγάστηκε το Αρχηγείο Αντιαεροπορικής Άμυνας για τις ανάγκες του πολέμου του 1940.



Σήμερα ο χώρος ανήκει στην Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτων Αναγκών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνακίου, όπου και τηρούνται τα κλειδιά του.
Επίσης, πάνω στο λόφο και κάτω από την κορυφή του, βρίσκεται το παλιό γερμανικό πολυβολείο στο οποίο οδηγεί σε ένα πολύ μικρό τούνελ σκαμμένο στο βράχο. Διακρίνεται πάνω δεξιά στο βράχο από την αρχή των σκαλοπατιών, στην περιοχή του πάρκινγκ του θεάτρου.



Κατά την κατοχή η βάση, στην οποία είχε υπηρετήσει μέρος της θητείας του ο Ντίνος Ηλιόπουλος, χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς, ενώ μετά την απελευθέρωση παρέμεινε σε λειτουργία ως το 1970, οπότε εγκαταλείφθηκε.

Το πολυβολείο που σώζεται μέχρι σήμερα, σε παλαιότερες εποχές εξαπέλυε -όπως και το κανόνι που έβγαινε μέσα από τη φωλιά του καταφυγίου- κανονιοβολισμούς στους εορτασμούς των εθνικών επετείων, ενώ κάποια στιγμή είχε γίνει και προσπάθεια αξιοποίησης και ανάδειξής του με προβολείς κ.λπ.

Παλαιότερα, είχαν διατυπωθεί για τις εγκαταστάσεις αυτές πολλά σενάρια παραφιλολογίας, όπως συνήθως συμβαίνει με «μυστηριώδη» μέρη. Το συγκεκριμένο βεβαίως δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα τεχνικό (και προληπτικό) επίτευγμα της εποχής – μία ακόμα απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν νίκησε καθόλου τυχαία τους Ιταλούς στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: urbanspeleology.blogspot.gr.

Καψώνια στους συνταξιούχους: Τους βάζουν φόρο στις παράνομες κρατήσεις που τους επέστρεψαν αναδρομικά το 2017

Το διαφήμισαν σαν μποναμά ενώ επρόκειτο για επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων - Τι πρέπει να κάνουν για να μην πληρώσουν έξτρα φόρο - Πώς πρέπει να δηλώσουν τις παράνομες κρατήσεις που τους επιστράφησαν άτοκα το 2017

Μόνον οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν έχουν απολύτως κανένα άλλο εισόδημα (πχ από ενοίκια και λοιπά) θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία να καταθέτουν "έξτρα" αναδρομικές δηλώσεις εισοδήματος, πέραν του φετινού Ε1. Αντιθέτως όσοι έχουν λόγο να επιμερίσουν τα ποσά που εισέπραξαν πέρυσι τον Δεκέμβριο αναδρομικά σε κάθε έτος που αφορούν τα έσοδα, επειδή αλλιώς κινδυνεύουν να ξεπεράσουν το αφορολόγητο όριο και να πληρώσουν έτσι έξτρα φόρους, θα πρέπει να μπουν στη βάσανο (ή και στα έξοδα) να καταθέτουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 για τα προηγούμενα χρόνια. Το καλό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν και πρόστιμο (100 ευρώ ανά δήλωση) για τα ποσά που το Κράτος παρανόμως τους στέρησε, αλλά τους τα επέστρεψε τελικά πέρυσι -και άτοκα μάλιστα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ και με γνώμονα τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, με την ΠΟΛ.1045/2018 Απόφαση του Διοικητή της (άρθρο 6 παρ.6), ορίστηκε ότι ποσά, που παρακρατήθηκαν για τη μηνιαία εισφορά υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων κατά το διάστημα από 1.1.2012 έως 30.6.2016 και τα οποία (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν.4501/2017) επεστράφησαν άτοκα στους δικαιούχους με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2017, αποστέλλονται μαζί με την κύρια σύνταξη στον κωδικό 23 του αρχείου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Κατόπιν τούτου, το υπουργείο Οικονομικών τους δίνει δύο δυνατότητες:

1. Να φορολογηθούν όλα μαζί σαν εισοδήματα του 2017: Τα ποσά αυτά, που απεστάλησαν από τους υπόχρεους φορείς με τον ανωτέρω κωδικό, συναθροίζονται με τα ποσά από κύριες συντάξεις του φορολογικού έτους 2017 και φορολογούνται στο έτος αυτό.

Αν δεν πειράξουν ή κάνουν τίποτα άλλο στις δηλώσεις τους, το συνολικά συναθροιζόμενο ποσό εμφανίζεται προσυμπληρωμένο στους κωδικούς 303-304 του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017. Δηλαδή τα αναδρομικά έχουν ήδη συνυπολογιστεί σε αυτά που εμφανίζονται στο Ε1 που βλέπουν στο taxisnet.

Με τη διαδικασία αυτή, δόθηκε η ευχέρεια στους συνταξιούχους που έλαβαν αναδρομικά ποσά που ανάγονται σε τέσσερα φορολογικά έτη, να απαλλαγούν από την υποχρέωση επισκεφθούν τις ΔΟΥ προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα έτη αυτά.

2. Να τα δηλώσουν ξεχωριστά για κάθε έτος (2012-2016) κάνοντας τροποιητικές δηλώσεις για να μην πληρώσουν άδικα επιπλέον φόρο (πχ αν ξεπερνάνε το αφορολόγητο ή αλλάζουν κλιμάκιο κλπ): για όσους το επιθυμούν, με την ΠΟΛ.1068/2018 Απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ παρασχέθηκε η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για τη φορολόγηση των ποσών αυτών στα έτη που ανάγονται.

Οι φορολογούμενοι που κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, πρέπει:

- να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αρχική δήλωση φορολογικού έτους 2017 με επιφύλαξη

- στη συνέχεια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Απόφαση, πρέπει να μεταβούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα, που να εμφανίζει το διαχωρισμό των ποσών αυτών στα έτη που αφορούν. Αυτό μπορεί να σημαίνει όμως και έξοδα για μετακινήσεις ή λογιστές.

- οι τροποποιητικές αυτές δηλώσεις υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα και τόκους, εφόσον υποβάλλονται εντός του φορολογικού έτους, στο οποίο εκδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις από τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή φέτος.

Κωστής Πλάντζος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΑΠΑΡΙΕΣ! ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΕΒΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΜΟ! Γ.Σαββίδης: «Θα αποφασίσουμε για την συμμετοχή μας στον τελικό»

Προανήγγειλε αποφάσεις ο Γιώργος Σαββίδης αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων έφερε αντιδράσεις από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Σαββίδη να θέτει θέμα συμμετοχής της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους.

Με μήνυμά του ανέφερε χαρακτηριστικά πως: "Μέσα στις επόμενες μέρες, μετά από συζητήσεις με την οικογένεια του ΠΑΟΚ και κάποιων ειδικών, θα εκφράσουμε την επίσημη θέση μας σχετικά με την συμμετοχή μας στον τελικό Κυπέλλου και την κατάσταση γενικότερα. Να έχετε καλή εβδομάδα".

Δείτε παρακάτω:



Ελένη Μπούντου
http://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/458837/gsavvidis-tha-apofasisoyme-gia-tin-symmetoxi-mas-ston-teliko

Μυστήριο στην Αρκτική: Η NASA ανακάλυψε «ανεξήγητες» τρύπες στον παγετώνα

Εμφανίστηκαν για λίγα λεπτά στην περιοχή Beaufort Sea - «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας John Sonntag

Αντιμέτωποι με ένα ανεξήγητο φαινόμενο, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με τις ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται στο γήινο περιβάλλον, βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα. Αεροσκάφος της NASA, το οποίο βρισκόταν σε αποστολή πάνω από τον παγετώνα της Αρκτικής, εντόπισε τρεις μεγάλες τρύπες στον πάγο, οι οποίες περιβάλλονται από κύκλους, ο σχηματισμός των οποίων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.

Το αεροσκάφος της NASA πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την περιοχή Beaufort Sea, όταν στις 14 Απριλίου εντόπισε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν ερμηνεύται με κανένα από τα γνωστά μοντέλα που διαθέτει η επιστημονική κοινόιτητα. Οι επιστήμονες της NASA, οι οποίοι μελέτησαν τις φωτογραφίες, δήλωσαν ότι «δεν έχουν αντικρίσει ποτέ κάτι παρόμοιο».

Το μυστήριο για τους επιστήμονες δεν αφορούσε αποκλειστικά την παρουσία και την πιθανότητα προέλευσης των τριών «τούνελ» που εμφανίστηκαν, αλλά το γεγονός ότι οι τρύπες εμφανίστηκαν για λίγα λεπτά και μετά εξαφανίστηκαν! «Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας John Sonntag.



«Το γκρι χρώμα γύρω από τις τρύπες, η εμφάνισή τους και ο σχηματισμός του χιονιού γύρω από αυτές, είναι κάτι πρωτοφανές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της έρευνας.

Μία ερμηνεία που εικάζουν ότι μπορούν να δώσουν οι επιστήμονες, είναι το λεγόμενο φαινόμενο «αποστράγγισης». Ωστόσο, η δημιουργία τρυπών στον φλοιό της Γης είναι μεν συχνό φαινόμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο επιστήμονας Chris Polashenski, που ειδικεύεται στα φαινόμενα των παγωμένων θαλασσών, δήλωσε ότι έχει ξαναδεί ανάλογο φαινόμενο, αλλά δεν κατάφερε να το ερμηνεύσει, σύμφωνα με τις γνώσεις της επιστημονικής κοινότητας. Δήλωσε, δε, ότι μπορεί να είναι τρύπες που προκαλούνται από αέρα που βγαίνει από το βάθος, προς την επιφάνεια.

Η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να εξηγήσει το συγκεκριμένο φαινόμενο, καταφεύγοντας σε διάφορες ατεκμηρίωτες θεωρίες, όπως ο πίδακας ζεστού νερού που δημιουργείται από τα υπόγεια ρεύματα. Όλες οι εικασίες που έχουν τεθεί προς μελέτη στο τραπέζι, δεν έχουν αποδειχθεί από τα στοιχεία, παρ' ότι τόσο η NASA, όσο και οι μεγαλύτερες υπηρεσίες για το περιβάλλον έχουν ενεργοποιήσει τα τελευταία σύγχρονα Μέσα για τον έλεγχο της Αρκτικής, οι εξελίξεις στην οποία ενδέχεται να καθορίσουν το κλίμα γενικότερα στον πλανήτη και πιθανότατα, τη ζωή στη Γη.

Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σταϊκούρας για πρωτογενές πλεόνασμα: Οφείλεται στην υπερφορολόγηση, η κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει

"Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο οφείλεται στη συνειδητή επιλογή της να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το αποτέλεσμα της πολιτικής της είναι η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους και η αδυναμία επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων". Αυτό δήλωσε σχολιάζοντας τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η πλήρης δήλωσή του είναι η εξής:

"Η υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου το 2017, για την οποία πανηγυρίζει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οφείλεται αποκλειστικά στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιδοθεί σε ανελέητο κυνήγι κατασχέσεων και αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και να διευρύνει την εσωτερική στάση πληρωμών, σε αναπτυξιακά κρίσιμους τομείς, όπως είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανερμάτιστης οικονομικής πολιτικής είναι να συρρικνώνεται το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, να διογκώνεται το ιδιωτικό χρέος και να μην επιτυγχάνονται οι αναπτυξιακοί στόχοι.

Αναλυτικότερα, η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία διαρκώς διογκώνονται, υπερβαίνοντας πλέον τα 130 δισ. ευρώ (αύξηση κατά 50% από το τέλος του 2014).

Ταυτόχρονα, η χώρα παρουσιάζει σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση, κατέχοντας την τελευταία θέση σε οικονομική μεγέθυνση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών Κρατών - μελών.

Η Κυβέρνηση, επομένως, δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι απαιτείται άμεσα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, στην κατεύθυνση μείωσης της φορολογίας, ενίσχυσης της ρευστότητας, δημιουργίας περιβάλλοντος προσέλκυσης επενδύσεων. Με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής".

Πηγή: enikonomia.gr

Δείτε: Το βίντεο για τον Παναθηναϊκό που έγινε viral

Δείτε το βίντεο με την ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που αφορούν τις διοικητικές εξελίξεις στο τριφύλλι

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός περιμένει με αγωνία της οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση αλλαγής ιδιιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ, στην πράσινη οικογένεια αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βιντεο το οποίο ασχολείται με τις εξελίξεις στα διοικητικά δρώμενα της ομάδας την τελευταία δεκαετία.

Το συγκεκριμένο βίντεο διάρκειας 26 λεπτών έχει ήδη γίνει viral στις τάξεις του τριφυλλιού, προκαλώντας ανάμεικτες αντιδράσεις στους φιλους του Παναθηναϊκού, που περιμένουν μέσα στις επόμενες ώρες να ακούν τα ευχάριστα νέα για την αγαπημένη τους ομάδα.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΑΝ; ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΕΣ ΘΑ΄ ΝΑΙΤρεις Αλγερινοί επιχείρησαν να βιάσουν φοιτήτριες στον λόφο του Στρέφη

Τρεις Αλγερινοί συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορούμενοι ότι λήστεψαν και στη συνέχεια προσπάθησαν να ασελγήσουν σε δύο νεαρές γυναίκες, στον λόφο του Στρέφη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες αφού ακινητοποίησαν τις νεαρές με την απειλή όπλου, τις λήστεψαν, στη συνέχεια προσπάθησαν να ασελγήσουν πάνω τους, αλλά εκείνες αντιστάθηκαν και τότε αυτοί έφυγαν.

Οι δύο γυναίκες κατήγγειλαν το περιστατικό στο Τμήμα Εξαρχείων, που τους αναζητούσε. Οι δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα, τη στιγμή που προσπαθούσαν να ληστέψουν ηλικιωμένο, πάλι με την απειλή όπλου, στην πλατεία Κάνιγγος.

Η αστυνομία ερευνά εάν οι τρεις Αλγερινοί, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες.

Κρήτη: Το πρώτο πάρκο για σκύλους εγκαινιάστηκε στο Ηράκλειο

Πρόκειται για έναν επιμελημένο χώρο που οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πηγαίνουν με τους σκύλους τους – Δημιουργήθηκε κατόπιν αιτήματος όσων δεν έχουν κατοικίδιο, που θεωρούσαν ότι δεν μπορούν να απολαύσουν τη δική τους βόλτα

Στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο βρίσκεται το πρώτο πάρκο Σκύλων που εγκαινιάστηκε στην Κρήτη.

Το πάρκο είναι ένας χώρος επιμελημένος, που οι ιδιοκτήτες των σκύλων θα μπορούν να πηγαίνουν με τα κατοικίδιά τους και να τα αφήνουν να παίζουν ελεύθερα, καθώς περιμετρικά η έκταση έχει φράκτη.

Η δημιουργία του πάρκου αποτελούσε αίτημα και όσων δεν έχουν κατοικίδιο, καθώς θεωρούσαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ένα περίπατο στον Καράβολα, δίχως πιθανές παρεξηγήσεις.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα για τη δημιουργία του πάρκου, ενώ κάλεσε τους δημότες να τον αγαπήσουν. «Είμαι βέβαιος ότι όσοι το χρησιμοποιούν, θα δείξουν την ανάλογη προσοχή, θα ακολουθούν τις οδηγίες για την ορθή συμπεριφορά εντός του χώρου, και θα φροντίζουν, μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να παραμείνει καθαρό», τόνισε ο δήμαρχος.



Η δημιουργία του πάρκου έγινε μετά από σειρά επαφών φιλοζωικών σωματείων αλλά και πολιτιστικών συλλόγων που ζητούσαν το χώρο. Είχε προηγηθεί η δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων που αφορούσε τη δημιουργία δημόσιας τουαλέτας τετράποδων. Στο χώρο που δημιουργήθηκε οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιμελούνται την έξοδο των τετράποδων, ενώ παράλληλα δημιουργείται το πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να φροντίζουν τη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των σκύλων τους και τον υπολοίπων πολιτών.

Στο Πάρκο Σκύλων αναμένεται να υπάρξουν και εκδηλώσεις για τα τετράποδα, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη αλλά και την εκπαίδευση όλων προς τις υποχρεώσεις που οφείλουν οι άνθρωποι να έχουν για τα κατοικίδια τους.

Σωφρονιστικός υπάλληλος απολύθηκε λόγω ναρκωτικών και ζητάει από το ΣτΕ να επανέλθει

Συνελήφθη εκτός φυλακής με 0,9 γραμμάρια ηρωίνης – Ο ίδιος υποστηρίζει ότι την κατείχε προς ιδίαν χρήση – Αντιφατικές οι μαρτυρίες κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος απολύθηκε καθώς συνελήφθη εκτός φυλακής να κατέχει 0,9 γραμμάρια ηρωίνης και ζητάει να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση με την οποία απολύθηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση ο σωφρονιστικός υπάλληλος την ηρωίνη την κατείχε με «προφανή σκοπό να την εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα», ενώ κατά τους ισχυρισμούς του ήταν προς ιδίαν χρήση, καθώς δήλωσε τοξικομανής από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.

Από το Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος και του επιβλήθηκε παράλληλα χρηματικό πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ, ενώ κηρύχθηκε αθώος από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε φυλακή. Να σημειωθεί ότι η ποινική απόφαση δεν είναι αμετάκλητη.

Πώς έγινε η σύλληψή του 

Αναλυτικότερα, Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από παρακολούθηση 4 μηνών, ένα βράδυ του Ιουνίου 2014 και ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος είχε ξεκινήσει από το σπίτι του για να πάει να αναλάβει βάρδια, συνελήφθη από αστυνομικούς. Κατείχε 0,9 γραμμάρια ηρωίνης, που πέταξε κατά τη σύλληψή του. Όπως αναφέρεται, πριν φύγει από το σπίτι του, είχε ήδη κάνει χρήση κάνναβης.

Κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν υπολείμματα κάνναβης σε φούντα μέσα σε ποσότητα καπνού, 1 γραμμάριο φούντα κάνναβης, υπολείμματα ηρωίνης, 9,7 γραμμάρια φούντα κάνναβης μέσα σε σακούλα στο γραμματοκιβώτιο, ενώ βρέθηκαν κάρτες SIM κινητών τηλεφώνων διαφόρων εταιρειών.

Αντιφατικές οι μαρτυρίες κρατουμένων και σωφρονιστικών υπαλλήλων 

Οι μαρτυρίες είναι αντιφατικές για τον σωφρονιστικό υπάλληλο. Αναλυτικότερα κρατούμενοι κατέθεσαν ότι η τιμή της ηρωίνης μέσα στις φυλακές ήταν 180 ευρώ το γραμμάριο και από το ποσό αυτό ο μεσάζων κρατούμενος είχε μίζα 50 ευρώ. Ακόμη, αναφέρουν δύο αριθμούς κινητών τηλεφώνων που μπορούσε ο κρατούμενος να κάνει την παραγγελία των ναρκωτικών.

Ακόμη, κατατέθηκε από κρατούμενο ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος διένειμε διάφορα ναρκωτικά σε κρατούμενους (ηρωίνη, χασίς και χάπια) και ότι έκρυβε τα ναρκωτικά μέσα σε πακέτα από τσιγάρα και τα έδινε στους κρατούμενους, ενώ η προμήθεια του κινητού τηλεφώνου έφτανε τα 2.500 ευρώ.

Παράλληλα, πρώην συνάδελφοί του κατέθεσαν ότι ήταν γνωστή η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, αλλά ουδέποτε υπήρξε πληροφορία ή υποψία ότι έδινε ναρκωτικά σε κρατούμενους. Ακόμη, λόγω της γνωστής εξάρτησής του, υποστηρίχτηκε ότι κατά την είσοδό του στη φυλακή υπόκειτο σε αυστηρούς ελέγχους. Δηλαδή, σημειώνεται ότι εάν επιχειρούσε να εισέλθει στο κατάστημα κράτησης με ναρκωτικά θα γινόταν σίγουρα αντιληπτός από τους θυρωρούς στην πύλη.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος υποστηρίζει ότι όσα σε βάρος του αναφέρουν οι κατάδικοι είναι σκευωρία κρατουμένων οι οποίοι αφενός προσπάθησαν να ευεργετηθούν από την δήθεν συνεργασία τους με τις Αρχές και αφετέρου να εκδικηθούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ επισημαίνει ότι η πειθαρχική απόφαση είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αναιτιολόγητη και αντιφατική.

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Γκρίνια στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Το υπερπλεόνασμα 4% δεν δικαιολογεί «μαχαίρι» στις συντάξεις

Στα...κάγκελα ανέβηκαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το επικείμενο «μαχαίρι» στις συντάξεις από το 2019 και το θέμα μπήκε ψηλά στην ατζέντα.

Κατά πληροφορίες, πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης, πάνω από 10 βουλευτές υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν μπορούν να το κουβαλήσουν στις πλάτες τους ,με δεδομένο ότι αργότερα θα ακολουθήσει και η προεκλογική περίοδος. Ενώ ειπώθηκε οτι τα μεγέθη της οικονομίας και συγκεκριμένα το υπερπλεόνασμα 4% της eurostat για το 2019 δεν δικαιολογεί την περικοπή τους.

Σημειωτέον, ότι ο Νίκος Φίλης έχει κατά καιρούς διερωτηθεί για ποια έξοδο από τη λιτότητα μιλάμε,αν κόψουμε συντάξεις.

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr

Αδαμίδης για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ: Ενδεχομένως και να τίθεται ζήτημα απιστίας - Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο

Να αποσύρει το νομοσχέδιο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ κάλεσε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης και ζήτησε από τους βουλευτές να μην το ψηφίσουν.

«Αυτό το νομοσχέδιο στερείται προοπτικής οράματος και κοινής λογικής» είπε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε ότι δεν έχει βάση η επίκληση της απόφασης του ευρωδικαστηρίου για την προώθηση ενός τέτοιου σχεδίου νόμου πολύ περισσότερο που έχουν δοθεί άδειες από το 2006 για κατασκευή μονάδων με καύσιμο το λιγνίτη και ακόμα κρατούν τις άδειες αυτοί που τις πήραν.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προανήγγειλε δικαστική προσφυγή και σημείωσε ότι η πρόνοια του νομοσχεδίου κινείται ετεροβαρώς υπέρ των ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στον λιγνίτη.

Ο κ. Αδαμίδης εκτίμησε ότι όλα αυτά γίνονται επειδή τρία χρόνια μετά το άνοιγμα της αγοράς, η ΔΕΗ είναι αυτή που κρατάει τους πελάτες. «Όσο και αν προχωρήσουν τα ΝΟΜΕ και όσο και αν προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτής της πώλησης, δεν πέφτει το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική και το γνωρίζετε πολύ καλά» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Αδαμίδης και τόνισε ότι άλλες πρέπει να είναι οι μέθοδοι για να αλλάξει αυτό το μερίδιο και να υπάρξει ανταγωνισμός στον τομέα της λιανικής.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, είπε ότι ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει δικό του Κανονισμό και μισθολόγιο. Είπε ακόμη ότι το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης δεν έχει κλείσει και πρόσθεσε πως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει καταστήσει σαφές ότι σύμβαση με μειώσεις δεν θα υπογραφεί.

«Οι εργαζόμενοι θα είναι βορά στον νέο ιδιοκτήτη» είπε και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια έχουν απολέσει 5,6 δισ ευρώ λόγω των μνημονίων» και τα χρήματα αυτά δεν πήγαν ούτε για το τιμολόγιο ούτε για τα κέρδη της επιχείρησης.

«Θεωρούμε ότι με το νομοσχέδιο και τις κινήσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ, ενδεχομένως να τίθεται και ζήτημα απιστίας. Εάν είναι πλεονάζον το προσωπικό στη Μεγαλόπολη και τη Φλώρινα, και πρέπει να λιγοστέψει, τότε πρέπει να απαντηθεί γιατί είχαμε πλεονάζον προσωπικό. Θέλουμε απόσυρση του νομοσχεδίου, κατάθεση μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού» είπε ο κ. Αδαμίδης και εκτίμησε ότι αν βρεθεί επενδυτής θα είναι γιατί η πώληση θα γίνει «κοψοχρονιά».

Το αυστηρό μήνυμα του Αρχηγού ΓΕΣ προς την Τουρκία -Τι είπε για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς [βίντεο]

Προειδοποιήσεις προς την γείτονα Τουρκία αλλά και ειδική μνεία στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης, επεφύλασσε ο αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο. Ομως, αν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο ελληνικός στρατός είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα» είπε ο Α/ΓΕΣ μιλώντας στα Τρίκαλα στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών ανήμερα του Αγίου Γεωργίου.

Στην εορταστική τελετή διαβάστηκε και η ημερήσια διαταγή της 23ης Απριλίου 2018 του Α/ΓΕΣ, η οποία αποτελεί σκληρή απάντηση στους γείτονες Τούρκους, τις διαχρονικές απειλές και τον χειρισμό τους στο θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στελεχών.

Ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής αναφέρει μεταξύ άλλων σημαντικών, χαρακτηριστικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε έγκαιρα και με σχεδιασμό σε απαιτούμενες αλλαγές πριν αυτές μας επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, διακηρύσσουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατιωτικό μας καθήκον και ότι καθοδηγούμενοι από τις αρχές μας, είμαστε έτοιμοι, υπό τη σκέπη του προστάτη μας Αγίου Γεωργίου, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού. Παράλληλα, η σκέψη όλων μας, είναι στον Αξιωματικό και τον Υπαξιωματικό μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης…».

Δείτε το βίντεο από το trikalaola.gr:

Με στάση πληρωμών στους ιδιώτες έβγαλαν το πλεόνασμα των 8 δισ. ευρώ

Μόλις 85 εκατ. ευρώ από τα 3,3 δισ. ευρώ που χρωστάει, πλήρωσε για τις οφειλές του σε ιδιώτες το Κράτος το Φεβρουάριο

«Ψίχουλα» συνεχίζει να δίνει το δημόσιο, αντί να φροντίσει να εξοφλήσει τα χρέη τους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τα υπερ-πλεονάσματα της τάξεως των 8 δισ. ευρώ που παρουσιάζει στους δανειστές.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς ιδιώτες δείχνουν ότι τον μήνα Φεβρουάριο του 2018:

- οι φορείς γενικής κυβέρνησης χρωστούσαν συνολικά σε 2,614 δισ. ευρώ

- από τα χρέη αυτά αποπλήρωσαν πληρωμές μόλις …. 30,4 εκατ. ευρώ

- το Κράτος κατέβαλε και άλλα 49,8 εκατ. ευρώ για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

- το δημόσιο χρωστάει και άλλα 776 εκατ ευρώ για επιστροφές φόρων

- το δημόσιο κατέβαλε για εκκρεμείς επιστροφές φόρων μόλις …4,7 εκατ. ευρώ.

Με βάση το Μνημόνιο οι αποπληρωμές θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν ως τον Αύγουστο και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις να μηδενιστούν. Για τον σκοπό αυτόν τον Μάρτιο ένα μέρος της δόσης των 5,7 δις ευρώ κατευθύνθηκε για μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ενώ τον Μάιο αναμένεται η εκταμίευση δόσης επιπλέον 1 δισ. ευρώ, εφόσον έχουν μειωθεί περαιτέρω ως τότε οι οφειλές αλλά και εφόσον ξεκινήσουν να διεξάγονται πλήρως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το δημόσιο.

Κωστής Πλάντζος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΑΖΕΙ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ! «Σαλάχι», το νέο υπερ-όπλο της Τουρκίας: Υποβρύχιο drone που δεν ανιχνεύεται [βίντεο]

Ενα νέο υπερ-όπλο, αυτή τη φορά για τον βυθό της θάλασσας, αποκτά η Τουρκία, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για κατασκοπεία, όσο και για επίθεση.

Πρόκειται για το «σαλάχι», το πρώτο οπλισμένο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής, που αποτελεί ουσιαστικά μία «κινητή νάρκη» η οποία έχει τη δυνατότητα να ανατινάξει εχθρικά πλοία.

Η εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Albayraklar Savunma ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το «Wattozz», όπως είναι το όνομά του στα τουρκικά, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες.

Ονομάστηκε «σαλάχι» επειδή θα μοιάζει με το θαλάσσιο πλάσμα τόσο σε μέγεθος και σχεδιασμό, όσο και σε κίνηση. Κατασκευασμένο από τιτάνιο και αλουμίνιο, θα είναι καλυμμένο από σιλικόνη, ενώ θα διαθέτει δύο κάμερες ως «μάτια» και οι τρεις μηχανές του θα μπορούν να «πιάσει» έως και 5,5 κόμβους για μέχρι 12 ώρες, γράφει η Daily Sabah.

Ο έλεγχός του θα γίνεται μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων, παρόμοιων με εκείνα που χρησιμοποιούν φάλαινες και δελφίνια για να επικοινωνήσουν. Επίσης, ηλεκτρομαγνήτες θα του επιτρέπουν να «επιτεθεί» στο κύτος εχθρικού πλοίου και να πυροδοτηθεί με μια εντολή.

Οταν δεν θα είναι σε αποστολή, το «σαλάχι» μπορεί να παραμένει ακουμπισμένο στον βυθό, ενώ ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά σήματα θα το προστατεύουν από τα ψάρια. Η ανίχνευσή του δεν είναι δυνατή, ούτε όταν κινείται, ούτε όταν παραμένει ακουμπισμένο στον βυθό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Albayraklar Savunma, Μουσταφά Αντνάν Αλμπαϊράκ.