25 Απριλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-"Αγωνιστικό μέτωπο κατά του ξεπουλήματος" ούρλιαζε ο ένας "να δούμε ποιος θα μείνει έξω απ' τη φυλακή" ο άλλος

Καλούσε τον κόσμο σε "αγωνιστικό μέτωπο κατα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ" ο Τσίπρας. Λογικά διαφωνούσε γιατί ήταν ψηλά ή μετοχή της εταιρίας. Σήμερα που εξαερώθηκε την δίνει τζάμπα.



"Να δούμε ποιος θα μείνει έξω από την φυλακή" ούρλιαζε ο Καμμένος και τώρα ψήφισε και με τα 2 χέρια την πώληση της ΔΕΗ



https://twitter.com/omadaalithias

ΣΩΣΤΟΣ! Παππάς σε ΝΔ: Μην αναπαράγετε τις αθλιότητες... Κριμιζή

«Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας» επθισημείνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο

«Δηλώνουμε περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα» σημειώνει σε απάντηση του το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και καλεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να σοβαρευτούν και να μην προχωρά στην αναπραγωγή αθλιοτήτων όπως χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του καθηγήτη Κριμιζή.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, απαντώντας στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε:

«Δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα.

Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων.

Δηλώνουμε περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα.

Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα».

ΒΙΝΤΕΟ-Να εδώ το γκ@μενάκι λύνει τις απορίες Καμμένου


Το δράμα του Καμμένου... Πόσα ακόμα θα καταπιεί για την καρέκλα;

Στην απορία που διατύπωνε ουρλιάζοντας στη Βουλή "Ποιος υπουργός και ποια κυρίαρχη χώρα ζητάει την άδεια των δανειστών; Πως ξεφτιλίζεται υπουργός λέγοντας ότι θα εγκρίνουν ξένοι τη νομοθεσία του κράτους;", έρχεται να απαντήσει το γκ@μενάκι με το οποίο συγκυβερνά: 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ! Mητρετώδης: Μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους στρατιώτες -Δεν θέλαμε μεγαλύτερο επεισόδιο


Εμφανώς αλλαγμένοι εμφανισιακά είναι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στο Πλημμελειοδικείο Αδριανούπολης το πρωί της Τετάρτης. Το δικαστήριο απέρριψε για τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν τo πρώτο βίντεο και τις πρώτες φωτογραφίες που φαίνονται τα πρόσωπα του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη από την ημέρα της σύλληψης τους την 1η Μαρτίου, την ώρα που μεταφέρονται στα δικαστήρια.




Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης σήμερα στο δικαστήριο

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης πριν την σύλληψή του


Ο λοχίας Κούκλατζης σήμερα, στο δικαστήριο

Ο λοχίας Κούκλατζης πριν την σύλληψή του
Η Τουρκία απέρριψε το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Χακάν Γιαλτσιντούγ και Σελίν Οζέλ ζήτησαν εκ νέου την αποφυλάκισή τους, ωστόσο ο δικαστής διέταξε την περαιτέρω κράτησή τους.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου, αναμένοντας να κατατεθεί το κατηγορητήριο από τους εισαγγελείς.



Οι απολογίες Μητρετώδη-Κούκλατζη
Αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε ο Αγγελος Μητρετώδης. Σύμφωνα με την Χουριέτ, αφού επανέλαβε πως πέρασαν τα σύνορα καθαρά λόγω των καιρικών συνθηκών τόνισε: «Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Μετά πήραν τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου ως δείγμα καλής πρόθεση θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι τα ίχνη προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες».

Ο Δημήτρης Κούκλατζης κινήθηκε στην ίδια γραμμή, για να προσθέσει: «Υπήρχαν παρόμοια συμβάντα με Τούρκους στρατιώτες. Όμως εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας, είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν».



Φωτογραφίες: Milliyet

SZ: Η Γερμανία θεωρεί υπερβολική την απαίτηση του ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ

Tα κόμματα του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού θεωρούν υπερβολικές τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έως 100 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung. Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Ο Σολτς ενώπιον του ελληνικού ζητήματος», προσθέτει ότι το Ταμείο εξαρτά τη χρηματοδοτική συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα από την απόφαση των Ευρωπαίων να μειώσουν το ελληνικό χρέος σε τέτοια έκταση, ώστε η χρηματοδότησή του να μη φρενάρει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να μην τρομάζει τους υποψήφιους επενδυτές στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό, το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), βρίσκεται σε πιο άνετη θέση όσον αφορά το ΔΝΤ, καθώς δεν έχει υποστηρίξει τη χρηματοδοτική συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως έχει κάνει η Χριστιανική Ένωση (το CDU της Άγκελα Μέρκελ και το βαυαρικό CSU). «Η Ένωση πρέπει να βγει τώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει μόνη της», δήλωσε ο Άχιμ Ποστ, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD. Για τους Σοσιαλδημοκράτες αυτό που είχε πάντα σημασία ήταν η τεχνογνωσία του και στη θέση αυτή εμμένει. Όπως σημειώνουν στα ανώτατα κλιμάκιά του, δεν είναι κατανοητό, γιατί πρέπει να συμμετέχει χρηματοδοτικά το SPD, εφόσον υπάρχουν πολλά διαθέσιμα κεφάλαια από τα 86 δισ. ευρώ του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Δεν μπορεί, επίσης, λένε, να δικαιολογηθεί, γιατί θα πρέπει να υποσχεθεί η Γερμανία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ για μία συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με μόλις 1,6 δισ. ευρώ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης έχει, επίσης, σε μεγάλο βαθμό την ίδια άποψη, σημειώνει το δημοσίευμα. Έχει, βέβαια, το πρόβλημα, ότι έως τώρα επέμενε στη χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου. Όπως έγινε γνωστό χθες στο περιθώριο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, πολλοί βουλευτές της Ένωσης προσπάθησαν να πείσουν την Άγκελα Μέρκελ, να μην επιμείνει στη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ, καθώς φοβούνται ότι διαφορετικά μπορεί να ωφεληθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

O Σολτς είχε δηλώσει την Κυριακή, στο περιθώριο του συνεδρίου του SPD, ότι επιδιώκει ένα καλό και αθόρυβο κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Πηγή: enikonomia.gr

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! ESM: Η Ελλάδα θα έχει χαμηλά μέσα επιτόκια τα επόμενα χρόνια - Δεν θα έχει πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους της

H αναμενόμενη ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δεν δημιουργεί κάποιον άμεσο κίνδυνο βιωσιμότητας του χρέους για οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Ρολφ Στράουχ, σε άρθρο του στο περιοδικό Eurofi.

«Δεδομένης της αναπτυξιακής επίδοσης και της διάρθρωσης του χρέους, η ομαλοποίηση της πολιτικής δεν θέτει άμεσο κίνδυνο για τη βιωσιμότητα για οποιαδήποτε χώρα της Ευρωζώνης. Πολλές χώρες εκμεταλλεύθηκαν τα χαμηλά επιτόκια των προηγούμενων ετών για να επιμηκύνουν τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους τους. Επομένως, οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική θα οδηγήσουν μόνο σταδιακά σε αυξημένο κόστος επιτοκίων. Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο δανεισμός από τον ESM διασφαλίζει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει χαμηλά μέσα επιτόκια και διαχειρίσιμες χρηματοδοτικές ανάγκες τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο Στράουχ.

Ωστόσο, σημείωσε, υπάρχει ανάγκη να μάθουμε από το παρελθόν και να δημιουργήσουμε τον αναγκαίο χώρο πολιτικής για την αντιμετώπιση περιόδων ασθενέστερης ανάπτυξης στο μέλλον. «Οι χώρες με υψηλά επίπεδα χρέους, χαμηλό μακροπρόθεσμο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης και οι μικρές οικονομίες με υψηλές διακυμάνσεις στην παραγωγή τους πρέπει να δημιουργήσουν δημοσιονομικά ‘μαξιλάρια’ για να αποφύγουν μία δημοσιονομική σύσφιξη σε μελλοντικές υφέσεις.

Πηγή: enikonomia.gr

Βίντεο-σοκ: Επέζησε από πτώση ελικοπτέρου και βρήκε φρικτό θάνατο από το ελικόπτερο διάσωσης

Ο άνδρας πετούσε πάνω από τα βουνά της Κολομβίας στην περιοχή Cauca, όταν εξαναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση, λόγω βλάβης

Φρικτό θάνατο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης, βρήκε ένας άνδρας στην Κολομβία, ο οποίος επέζησε από πτώση ελικοπτέρου στη ζούγκλα, για να χάσει τη ζωή του λίγες ημέρες αργότερα, εξαιτίας ενός λάθος χειρισμού ή εκτίμησης του πιλότου-διασώστη.

Ο άνδρας πετούσε με το ιδιωτικό του ελικόπτερο πάνω από τα βουνά της Κολομβίας στην περιοχή Cauca, όταν εξαναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση, λόγω βλάβης.

Η εξαφάνισή του ενεργοποίησε τους μηχανισμούς διάσωσης. Χρειάστηκε σχεδόν μία εβδομάδα για να εντοπιστεί στην άγρια ζούγκλα. Όταν έφτασε το ελικόπτερο διάσωσης στο σημείο, ο άντρας σκαρφάλωσε πάνω στο δικό του ελικόπτερο και έκανε σήμα με τα χέρια του, ώστε να τον εντοπίσουν. Όσα ακολούθησαν, μόνο σε σενάριο αρχαίας ελληνικής τραγωδίας θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί.

Το ελικόπτερο διάσωσης προσπαθεί να προσεγγίσει τον άντρα, ο οποίος επιχειρεί να ανέβει στο όχημα. Ξαφνικά, ο χειριστής του ελικοπτέρου διάσωσης δείχνει να χάνει τον έλεγχο. Μία απότομη κίνηση, έμελλε να είναι η μοιραία για το άντρα, ο οποίος γλίτωσε από βέβαιο θάνατο μετά την πτώση με το ιδιωτικό του ελικόπτερο, για να χάσει με φρικτό τρόπο τη ζωή του, από τους ίδιους τους ανθρώπους που έσπευσαν να τον σώσουν.

Το ελικόπτερο έκοψε κυριολεκτικά στη μέση τον άντρα, εκτοξεύοντας το άψυχο κορμί του σε αρκετά μέτρα απόσταση. Δείτε το βίντεο σοκ από την επιχείρηση διάσωσης με το φρικτό τέλος...

Σύσσωμη η ΝΔ στην ομιλία του Νικήτα Κακλαμάνη - Παρών ο Καραμανλής

Την ομιλία του αντιπροέδρου της Βουλής, στο Πολεμικό Μουσείο, προλόγισε η Ντόρα Μπακογιάννη
Σύσσωμη η ΝΔ έδωσε το παρών στην ομιλία του Νικήτα Κακλαμάνη στο Πολεμικό Μουσείο.

Παραβρέθηκαν δεκάδες βουλευτές, πρωτοκλασάτα στελέχη, ενώ το παρών έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής.

Τον Νικήτα Κακλαμάνη προλόγισε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ιδιαίτερη έντυπωση έκανε η μαζική παρουσία της νεολαίας, η οποία έδινε τον παλμό, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

Επιπλέον, το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι βουλευτές Κώστας Αχ. Καραμανλής, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Τσιάρας, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Τραγάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Μπούρας, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Ανδριανός, Κουτσούμπας, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Κέλλας.

Επιπλέον, η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, τα στελέχη Σάκης Ιωαννίδης, μέλος Πολιτικής Επιτροπής και Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, Κώστας Δέρβος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, καθώς και πολλοί δήμαρχοι.



Σωτήρης Πολύζος
Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/sissomi-nd-stin-omilia-tou-nikita-kaklamani-paron-karamanlis#.WuDBqpA-Tpk.twitter

ΓIA TON KAMMENΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΜΕΤΡΑΕΙ! Κρήτη: Αυτοκτόνησε πατέρας δύο παιδιών

Ένα νέο τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Φαραγγιανά, στον Σοκαρά του Δήμου Φαιστού στην Κρήτη, όταν για άγνωστους ακόμη λόγους, ένας 49χρονος, πατέρας δύο παιδιών, αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας βρέθηκε νεκρός στο δασάκι της περιοχής πάνω από το θέατρο ενώ μπροστά στο πτώμα, βρέθηκε τυχαία μια γυναίκα που είχε βγει για περίπατο.

Ο 49χρονος, όπως εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές, ίσως να ήταν νεκρός από το πρωί, ωστόσο η τραγωδία αποκαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα.

Στο σημείο επικρατεί αναστάτωση, ενώ για την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα με το οποίο ο 49χρονος να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή.


Πηγή: ekriti

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ - ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ελλάδα έφτασε σήμερα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας και θα εκφωνήσει ομιλία στη Βουλή.

Στις 10:00, o Πρόεδρος Γιούνκερ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει - στις 10:50 - συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κοινή συνέντευξη τύπου στις 11:35.

Στις 12:00, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:

ΦΩΤΟ-Άδωνις: Όλη η παρακμή της χώρας σε μια εικόνα


"Η εικόνα της παρακμής της Ελλάδος σε μία φωτογραφία...δείτε την απάθεια με την οποία πατά το πόδι του ο βέβηλος..." έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter και δημοσίευσε την παρακάτω εικόνα με τον αληταρά να πατάει πάνω στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου...


ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΚΟΨΕΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΟ ΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕΣ Ε; Παππάς για τις καταγγελίες Κριμιζή: Πότε πρόλαβε να κρίνει τον Διαστημικό Οργανισμό;

Ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς διαδέχεται τον Σταμάτη Κριμιζή, στη θέση του προέδρου του ΔΣ στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ευχαρίστησε μεν από καρδιάς τον κ. Κριμιζή- ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του αφήνοντας βαριές αιχμές- αλλά παράλληλα επισημαίνει ότι «προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος».

«Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του», σημειώνει ακόμη η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Καθηγητή Σταμάτιο Κριμιζή για τη σύντομη παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Προκαλεί, βεβαίως, έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος.

Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.

Ανακοινώνεται ότι νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός-Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης».

Απίστευτο βίντεο: Με... Leopard πρόσφεραν κρασί στον στρατηγό τους στην Ξάνθη


[ΆΣΧΕΤΟ: Έχει χαθεί η έννοια των παρασήμων... βλέπεις τον αρχηγό του Δ ΣΣ στολισμένο σα λατέρνα ή Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα παράσημα... ΕΛΕΟΣ! Σε ποιον πόλεμο τα κέρδισες ρε φίλε; Και γιατί για κάθε σχολή που βγάζουν πρέπει να κρεμάνε μπιχλιμπίδια... Φανταστείτε να πάτε σε νοσοκομείο και να σκάσει μύτη γιατρός που να έχει κρεμασμένα στη ρόμπα του 20 καρτελάκια από συνέδρια και μετεκπαιδεύσεις που έχει κάνει; Θα κάτσετε να σας εξετάσει ή θα βάλετε τα γέλια; Αστεία πράματα...]

Του πρόσφεραν ένα ποτήρι κρύο λευκό κρασί επάνω σε ένα Leopard 2 Hel και συγκεκριμένα στην κάνη του πυροβόλου του, δείχνοντας έτσι και τις εξαιρετικές δυνατότητες σταθερότητας των ελληνικών οπλικών συστημάτων

Η γιορτή που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του προστάτη μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο «Υπιάτρου Τριανταφυλλίδη» στην Ξάνθη... επεφύλαξε στον τρατηγό του Δ’ Σώματος Στρατού μία ευχάριστη έκπληξη.

Οι συνεργάτες του στρατηγού προέβησαν σε μία... πρωτότυπη κίνηση προκειμένου να τιμήσουν τον εορτάζοντα διοικητή του Δ’ΣΣ. Του πρόσφεραν ένα ποτήρι κρύο λευκό κρασί επάνω σε ένα Leopard 2 Hel και συγκεκριμένα στην κάνη του πυροβόλου των 120 mm του, δείχνοντας έτσι και τις εξαιρετικές δυνατότητες σταθερότητας και στόχευσης των ελληνικών οπλικών συστημάτων.

Το τανκ που μεταφέρει το ποτήρι κινείται, χωρίς να χυθεί ούτε στάλα, ενώ ο στρατηγός παίρνει τελικά το ποτήρι από ένα μέλος του πληρώματος του άρματος, ευχαριστεί τους ένστολους και δοκιμάζει το κρασί.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: xanthinews

Πρώην σύντροφος 22χρονης: «Μου είπε ότι ήταν έγκυος από νεαρό που γνώρισε στο Facebook και την παράτησε»

Σοκαρισμένος για το άγριο έγκλημα που διέπραξε η 22χρονη δηλώνει ο πρώην της στο protothema.gr – Η 22χρονη του αποκάλυψε ότι ο πατέρας γνώριζε για την εγκυμοσύνη της «αλλά εξαφανίστηκε και την παράτησε»

Νέα διάσταση στην υπόθεση της 22χρονης φοιτήτριας που αφότου γέννησε το παιδί της το σκότωσε, πετώντας το στον ακάλυπτο δίνει ο πρώην σύντροφός της, μιλώντας στο protothema.gr.

Το ζευγάρι ήταν μαζί, όταν σπούδαζαν στην επαρχία, μέχρι που χώρισαν και η κοπέλα έφυγε για την Αθήνα. Λίγο καιρό αργότερα, οι δύο πρώην σύντροφοι μίλησαν και η 22χρονη του αποκάλυψε το μυστικό της, όπως και ότι γνώρισε τον πατέρα του παιδιού της μέσω Facebook.

«Μου είπε ότι είναι έγκυος από ένα νεαρό που τον γνώρισε στο Facebook»

«Όταν χωρίσαμε κόψαμε επαφές και όταν συνομιλήσαμε μετά από κάποιους μήνες, μου είπε με χαλαρό ύφος ότι είναι έγκυος. Και μάλιστα από έναν νεαρό που τον είχε γνωρίσει το καλοκαίρι μέσω facebook. Εγώ αρχικά δεν την πίστεψα γιατί μου μιλούσε και ήταν πολύ χαλαρή», περιγράφει ο νεαρός.

Όπως έμαθε στη συνέχεια, ο πατέρας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κοπέλας, γνώριζε την κατάστασή της, αλλά εξαφανίστηκε και την παράτησε.

«Στη συνέχεια της συζήτησής μας, την ρώτησα ευθέως « ο πατέρας του μωρού, γνωρίζει ότι είσαι έγκυος;» και μου λέει : « ναι ,το γνωρίζει αλλά εξαφανίστηκε και με παράτησε» αυτό μου είχε αναφέρει κι από τότε δεν είχαμε καμία συνομιλία».

«Δεν είμαι εγώ ο πατέρας»

Ο νεαρός αποκλείει σε κάθε περίπτωση το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος ο πατέρας του άτυχου βρέφους, καθώς, όπως εξηγεί, δεν προκύπτει από τις ημερομηνίες.

«Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε να είμαι εγώ ο πατέρας και να μου το έκρυψε. Αν βάλω κάτω τις ημερομηνίες, δεν βγαίνει με τίποτα. . Δεν έχω καμία ανάμειξη σε αυτή την υπόθεση», εξηγεί.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος, στο απολύτως υποθετικό σενάριο που ήταν πατέρας του μωρού και το μάθαινε, δεν θα αποποιούταν των ευθυνών του. «Αν ήμουν εγώ ο πατέρας του μωρού και μου έλεγε ότι είναι έγκυος, εγώ προσωπικά δεν θα της έλεγα ότι δεν με ενδιαφέρει, ούτε θα την παρατούσα . Το ξαναλέω ότι μιλάμε υποθετικά πάντα και αυτό το θέμα είναι πραγματικά πολύ σοβαρό και πολύ λεπτό», επισημαίνει.

«Μόλις έμαθα αυτό που έκανε στο μωρό, πραγματικά σοκαρίστηκα»

Ο πρώην σύντροφος της 22χρονης περιγράφει μάλιστα το σοκ που βίωσε όταν έμαθε την τραγική κατάληξη της εγκυμοσύνης, ενώ διαφώνησε πλήρως με τους χειρισμούς της.

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι έκανε αυτό που έκανε στο μωρό , πραγματικά σοκαρίστηκα. Για μένα δεν το χειρίστηκε καθόλου σωστά το θέμα γιατί έπρεπε να είχε ενημερώσει πρώτα τους γονείς της και τη μάνα της και τον πατέρα της. Θυμάμαι ότι μου είχε πει πως είχε ενημερώσει μόνο τον πατέρα του μωρού και στη μαμά της δεν είχε πει απολύτως τίποτα ».

«Αρχικά δεν γνώριζε κανείς ότι ήταν έγκυος»

Σύμφωνα με τον πρώην σύντροφο της κοπέλας, κανείς από το ΤΕΙ όπου σπούδαζε δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της. Η 22χρονη μια μέρα απλά εξαφανίστηκε και παράτησε τις σπουδές της.

«Αρχικά δεν γνώριζε κανένας ότι ήταν έγκυος γιατί έφυγε ξαφνικά από τη σχολή και τη χάσαμε. Παράτησε τις σπουδές της και μας είπε ότι δεν της αρέσουν οι σπουδές εδώ στην επαρχία. Από ότι έμαθα πολύ αργότερα πήγε σε κάποιο ΙΕΚ στην Αθήνα για να ξεκινήσει και πάλι τις σπουδές της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είχαμε σχέση περίπου ένα χρόνο»

Ο νεαρός φοιτητής μάλλον έπεσε από τα σύννεφα, καθώς για όσο διάστημα διατηρούσε δεσμό με την κοπέλα, δεν είχε κανένα δείγμα περίεργης συμπεριφοράς.

«Είχαμε σχέση περίπου ένα χρόνο με την κοπέλα και την είχα γνωρίσει μέσω μιας κοινής μας φίλης. Δεν είχε κάποια περίεργη συμπεριφορά, ήταν πολύ καλή κοπέλα όσο καιρό ήμασταν μαζί. Εγώ όταν τη γνώρισα έκανα την πρακτική στη σχολή μου ενώ αυτή μόλις ξεκινούσε τις σπουδές της», εξηγεί.

«Δεν την είχαμε δει ποτέ έγκυο» λέει μια φίλη της

Φίλη της 22χρονης μιλά στο protothema.gr για τα όσα συνέβησαν τις ημέρες του τοκετού, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν την είχε δει ποτέ έγκυο. Άλλωστε, η 22χρονη έλεγε «όχι» σε κάθε πρόταση για έξοδο, μένοντας κυρίως μέσα στο σπίτι.

«Όταν μου έστειλε μήνυμα ότι γέννησε, δυσκολεύτηκα να την πιστέψω γιατί ήταν πολύ χαλαρή και άνετη. Δεν την είχαμε δει ποτέ έγκυο και δεν είχαμε υποψιαστεί κάτι. Μάλιστα, δυο μέρες πριν γίνει το περιστατικό , μου είχε στείλει μήνυμα και μου είχε πει ότι πήγε στο γιατρό κι ότι άφησε εκεί το μωρό», αναφέρει η φίλη της.

Η κοπέλα έπαιρνε τηλέφωνο την 22χρονη για να διαπιστώσει αν λέει αλήθεια. «Δεν μου σήκωνε κανένα τηλέφωνο. Αργότερα, βλέπω στις ειδήσεις αυτό το τραγικό περιστατικό, στην οδό Πριγκιποννήσων όπου έμενε μαζί με τη μητέρα της. Της έστειλα μήνυμα αν γνωρίζει κάτι για αυτό το περιστατικό , μου απάντησε λέγοντας ότι ήρθαν και μας πήραν αποτυπώματα αλλά δεν υπάρχει κάτι», αναφέρει.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η συμπεριφορά της κοπέλας μετά τη γέννα. Ανακοίνωσε στη φίλη της ότι γέννησε στέλνοντας μια φωτογραφία με το σχόλιο «δεν μπορείς να πεις έχω ξεφουσκώσει». Η αποδέκτης του μηνύματος δεν μπορούσε πλέον να αντιληφθεί τι από αυτά που της έλεγε η φίλη της είναι αλήθεια και τι όχι.

«Όσο περνούν οι ώρες, έχει καταρρεύσει ψυχολογικά»

Η 22χρονη φοιτήτρια δέχθηκε στην κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη την επίσκεψη της 15ης ανακρίτριας. Μετά την προθεσμία που έλαβε, θα απολογηθεί την Παρασκευή για την κακουργηματική κατηγορία που της απαγγέλθηκε.

Σε δήλωσή του ο συνηγορος της κατηγορούμενης Αλεξανδρος Αλεξιάδης, ανέφερε: «Η 22χρονη εφόσον έχει αποκατασταθεί η υγεία της, θα δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια την Παρασκευή. Όσο περνούν οι ωρες αντιλαμβάνεται την πράξη της έχοντας ψυχολογικά καταρρεύσει. Μετανιώνει για ό,τι έκανε ενώ και ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη , που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πραξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».




Βαρύ το κατηγορητήριο για την 22χρονη

Η 22χρονη κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της παιδοκτονίας.

Στις αρμόδιες εισαγγελικές διαβιβάστηκε χθες το απόγευμα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την 22χρονη, η οποία νοσηλεύεται σε γυναικολογική κλινική.

Τέλος, σε βάρος της νεαρής γυναίκας ο αρμόδιος ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξεδωσε ενταλμα για τη σύλληψη της.

Τι περιέγραψε στους αστυνομικούς

Η 22χρονη φοιτήτρια περιέγραψε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, πως έφθασε στο σημείο να γεννήσει το παιδί της και να το πετάξει ζωντανό, από το μπαλκόνι του διαμερίσματος στη Νέα Σμύρνη στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας.

Η νεαρή, υποστήριξε ότι είχε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που την κρατούσε κρυφή από όλους, ακόμη και από τον πατέρα του βρέφους και πως το βράδυ της Παρασκευής γέννησε το αγοράκι βάρους περίπου 3,5 κιλών στη μπανιέρα του σπιτιού της μόνη της σε κατάσταση πανικού.

Μάλιστα, είπε πως κανένας δεν κατάλαβε το παραμικρό γιατί έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο και στη συνεχεία τύλιξε το βρέφος με ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια ροζ σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο.






Δείτε βίντεο: Στην κλινική η ανακρίτρια για την 22χρονη - Ποινική δίωξη για παιδοκτονία - «Έχει καταρρεύσει», λέει ο δικηγόρος της



Λίνα Κεκέση
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΝΔ: Κόλαφος για τον Ν. Παππά οι βαρύτατες καταγγελίες του καθηγητή Κριμιζή

Απαντήσεις από τον Νίκο Παππά για τις σοβαρές καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Σταμάτη Κριμιζή, ζητά η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, κ. Σταμάτη Κριμιζή, τόνισε ότι «οι βαρύτατες καταγγελίες του παραιτηθέντος Προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, διακεκριμένου καθηγητή κ. Κριμιζή, αποτελούν κόλαφο για τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, κ. Νίκο Παππά».

Σύμφωνα με την κα Ασημακοπούλου, «ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ».

«Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;» καταλήγει η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ.

ΣΟΚ – Τα μηνύματα που έστειλε η 22χρονη σε φίλη της μετά από την γέννα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαρισμένοι είναι οι φίλοι της 22χρονης φοιτήτριας μόλις έμαθαν ότι εκείνη είναι η μητέρα του νεκρού μωρού που έβλεπαν στις ειδήσεις.

Μία από τις φίλες της μίλησε στο Ε και αποκάλυψε ότι η 22χρονη μητέρα δεν είχε πει κάτι και όταν το έλεγε δεν την πίστευε κανείς.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον διάλογο της 22χρονης με φίλη της μετά την πράξη της να πετάξει στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας το μωρό της…

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΣΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΤΑΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ; Εμπλοκή στο Σκοπιανό -Τετράωρη συνάντηση με εμπόδια στη Βιέννη

Μετά από τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον Μάθιου Νίμιτς.

Στη σύντομη δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, ανέφερε πως και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρουν λύση και πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες.

Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Η σκοπιανή ιστοσελίδα mkd σχολιάζει χαρακτηριστικά πως φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις.

Οπως αναφέρει η σκοπιανή ιστοσελίδα, η επόμενη συνάντηση αναμένεται στις 3 και 4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στον απόηχο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν. Ο επίτροπος της ΕΕ έκανε λόγο για συμφωνία εντός δύο εβδομάδων μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Μία εκτίμηση που ο Ζόραν Ζάεφ χαρακτήρισε υπερβολικά αισιόδοξη, ενώ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε τον επίτροπο να σταματήσει να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις. 

FAKE NEWS ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ! Η Μόσχα λέει ότι έχει στα χέρια της αμερικανικούς πυραύλους -Θα τους μελετήσει για να βελτιώσει τα οπλικά της συστήματα

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της αμερικανικούς πυραύλους και ότι πρόκειται να τους μελετήσει για να βελτιώσει τα δικά της οπλικά συστήματα.

Ομως, το αμερικανικό Πεντάγωνο διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς, τους οποίους χαρακτήρισε παράλογους.

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι- επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρήσεων του ρωσικού επιτελείου- δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ειδικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήδη μελετούν αμερικανικούς πυραύλους, που δεν βρήκαν τον στόχο τους, στην επίθεση στη Συρία στις 14 Απριλίου.

«Κάποιοι από τους πυραύλους απέτυχαν να φτάσουν στους στόχους, προφανώς εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων, κάτι που προκάλεσε τον κίνδυνο καταστροφής εγκαταστάσεων με πολίτες και απείλησε να σκοτώσει αμάχους», δήλωσε ο Ρουντσκόι. «Δύο από αυτούς, ένας πύραυλος Τόμαχοκ και ένας πύραυλος υψηλής ακρίβειας που εκτοξεύθηκε από αέρος έχουν ήδη μεταφερθεί στη Μόσχα», πρόσθεσε. Ηδη οι ειδικοί τους μελετούν και τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιωθούν τα ρωσικά οπλικά συστήματα, συμπλήρωσε.

Η Ουάσινγκτον απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς της Μόσχας. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο CNBC ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τη συμμαχία της με τον Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ρωσικής καμπάνιας παραπληροφόρησης για να αποσπαστεί η προσοχή από την ηθική ανάμειξή τους στις φρικαλεότητες του καθεστώτος Ασαντ και τη σφαγή αμάχων στη δυτική Συρία», σχολίασε ο Ερικ Πάχον, στο CNBC.

Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει άλλη απόδειξη σχετικά με τους πυραύλους, πέρα από τις δηλώσεις σαν κι αυτή που γίνονται σε κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας. «Είναι πιθανότατα άλλο ένα παραπέτασμα καπνού προπαγάνδας για να ξεφύγει η προσοχή από το ουσιαστικό ζήτημα: τη δολοφονία αθώων πολιτών από ένα δολοφονικό καθεστώς που έχει τη ρωσική στήριξη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Στις δηλώσεις του ο Ρουντσκόι πάντως επέμεινε ότι οι περισσότεροι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν στην επιχείρηση των αμερικανικών, γαλλικών και βρετανικών δυνάμεων δεν βρήκαν τον στόχο τους. Υποστήριξε ότι αναχαιτίστηκαν 83 συνολικά και μόνο 22 έπληξαν τις εγκαταστάσεις που μπήκαν στο στόχαστρο.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ρωσία θα στείλει S-300 στη Συρία στο άμεσο μέλλον, για να ενισχύσει την πυραυλική άμυνα της χώρας.

Το... έριξαν στην ελληνορωμαϊκή πάλη στο Πανσερραϊκός - Αιγινιακός - ΒΙΝΤΕΟ

Εκτός εαυτού βγήκε ο ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, Κώστας Δούμτσιος στο 80' του αγώνα της ομάδας του με τον Αιγινιακό.

Μετά από τράβηγμα του Πέριτς, ο νεαρός επιθετικός, όπως φάνηκε και από το βίντεο, όχι μόνο ανταπέδωσε, αλλά με λαβή ελληνορωμαϊκής πάλης τον έριξε κάτω και του κρατούσε το κεφάλι στο έδαφος.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ! ΝΔ: Αυτονόητη υποχρέωση του Τσακαλώτου να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση εκβιασμού

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει και θέτει πέντε ερωτήματα στον υπουργό Οικονομικών για την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του, ανεξάρτητα με την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

Η παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη δεν απαλλάσσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο από την υποχρέωσή του δώσει απαντήσεις σχετικά με τον συνεργάτη του που εμπλέκεται σε υπόθεση εκβιασμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντας «αυτονόητη» την υποχρέωση του υπουργού Οικονομικών να δώσει απαντήσεις.

«Με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται ότι υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου έχει παραπεμφθεί πλέον στην Δικαιοσύνη.

Αυτό ωστόσο δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη. Τον καλούμε λοιπόν να απαντήσει ξεκάθαρα στα εξής:

1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;

2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;

3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε την διαβίβασε στην Εισαγγελία;

4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;

5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;».

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

Eπαναλαμβάνουμε ότι η υπόθεση της καταγγελίας, στην οποία αναφέρεται η Ν.Δ, έχει παραπεμφθεί στoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τις 14 Νοεμβρίου του 2017, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.

Η ΓΕΝΟΠ αναστέλλει τις 48ωρες απεργίες, αλλά προειδοποιεί: «Δεν θα παραδώσουμε τα κλειδιά στους επενδυτές»

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προκηρυχθεί από τις 10 μ.μ. της Τετάρτης, αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ ύστερα από την ψήφιση του νόμου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορεί να κέρδισε τη μάχη στο κοινοβούλιο αλλά θα χάσει τον πόλεμο στην κοινωνία, ενώ επαναλαμβάνει πως οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και οι τοπικές κοινωνίες, δεν θα παραδώσουν τα κλειδιά των ορυχείων και των λιγνιτικών μονάδων στους επενδυτές.

Πρετεντέρης: Τι είναι οι φρεγάτες; Airbnb;

"Αν νομιζεις οτι σε κυνηγάει “μαύρο μετωπο” αντιμετωπιζεται. Αρκεί να παίρνεις  τα χάπια σου διότι υπαρχει κίνδυνος υποτροπής. Αλλα φρεγάτες από το τηλέφωνο πως παραγγέλνεις; Παίρνεις το Airbnb;" γράφει ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ:


Survivor 2: Το μαργαριτάρι του Σάκη Τανιμανίδη αλά Αθηνά του Power of Love [βίντεο]

Μπορεί μέχρι τώρα η Αθηνά του Power of Love και γενικά οι παίκτες του εν λόγω ριάλιτι να ήταν κάτι σαν τον... σημερινό Φατσέα της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά δεν είναι οι μόνοι.

Παρουσιαστές και άνθρωποι που εμφανίζονται στην τηλεόραση έχουν κατά καιρούς πετάξει... μαργαριτάρια. Άνθρωποι που εκτίθενται και μιλάνε δημοσίως πολύ δεν είναι και παράλογο να κάνουν κάποιο εκφραστικό λάθος. Σε αυτούς συγκαταλέγεται πλέον και ο Σάκης Τανιμανίδης.

Ο παρουσιαστής του Survivor 2 χρησιμοποίησε εντελώς λάθος τη λέξη υποφαινόμενος και αυτό το Twitter δεν το άντεξε...

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Σάκης Τανιμανίδης προσπάθησε να εξηγήσει στον Νάσο Παπαργυρόπουλο ότι τη θέση του στο ταξίδι που πραγματοποίησαν οι Διάσημοι στο Μιλγουόκι, την πήρε ο Μαχητής του Survivor 2 Νικόλας Αγόρου, τον οποίο έδειξε ο Σάκης και τον ονόμασε «υποφαινόμενο». Χρησιμοποίησε δηλαδή εντελώς λάθος τον όρο, καθώς τη λέξη «υποφαινόμενος» την  χρησιμοποιούμε για να αναφερθούμε στον εαυτό μας.



Το Τwitter φυσικά αντέδρασε:

  • #survivorgr....εσύ είσαι ο υποφαινομενος ρε Τανιμανιδη......ΕΛΕΟΣ!!!!!!
  • #survivorGR ο υποφαινομενος ειπε ο σακης δειχνοντας τον αγορου? Αχ παναγιτσα μου!
  • O υποφαινόμενος δυστυχως για εσενα δεν ειναι ο Αγόρου ΣΑΚΗ !!! ...ο Υποφαινομενος εισαι εσυ.....τα πτυχια σας μέσα !!! #survivorgr
  • Ο υποφαινόμενος? Πήγες Σάκη κι εσύ στην Αμερική.....? #survivorgr
  • Ο υποφαινόμενος ρε Σάκη;...ο υποφαινόμενος;;; #survivorgr

Αυτός είναι ο δολοφόνος του 19χρονου Θωμά στο Μαρούσι!

Η φωτογραφία του 23χρονου Αλβανού κατηγορούμενου βρέθηκε στο κινητό του θύματος – Αγώνας δρόμου της οικογένειας για τον εντοπισμό των δραστών σε Αλβανία και Ελλάδα

Τη φωτογραφία του 23χρονου Αλβανού, ενός από τους τρεις σεσημασμένους που δολοφόνησαν τον 19χρονο Θωμά στις 18 Μαρτίου 2 στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι παρουσιάζει το protothema.gr.

Πρόκειται για μια φωτογραφία που υπήρχε στο κινητό τηλέφωνο του νεαρού και έχει στα χέρια της η Αστυνομία. Μάλιστα φέρεται οι φίλοι του 19χρονου να ενημέρωσαν την οικογένεια του θύματος για το ποιος είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης. Ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου κ. Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο ραδιόφωνο “ΘΕΜΑ 104,6” δήλωσε πως περιμένουν να πάρουν τη δικογραφία και στη συνέχεια να κινηθούν δικαστικά τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Αλβανία που έχουν βρει καταφύγιο οι δράστες. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι αναζητούνται έχουν απασχολήσει – κατά περίπτωση- στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κ.λπ. αδικήματα.

Σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση διεθνούς εντάλματος

Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστες είναι τρεις 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 24 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση διεθνών ενταλμάτων. Η ανθρωποκτονία και οι τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών έλαβαν χώρα τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου 2018, στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, όπου οι δράστες επιτέθηκαν στο θύμα και τους τρεις φίλους του, που βρισκόταν μαζί του. Όπως διακριβώθηκε, ο 23χρονος δράστης τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 19χρονο, στο θώρακα, ενώ με το ίδιο μαχαίρι αποπειράθηκε να τραυματίσει δύο από τους παρευρισκόμενους φίλους του θύματος. Επιπλέον, ο 33χρονος δράστης, επιχείρησε, ομοίως με μαχαίρι, να τραυματίσει τον τρίτο από τους παρευρισκόμενους φίλους του θύματος.

«Θέλαμε να δέσουμε την υπόθεση»

«Αντιμετωπίσαμε με ιδιαίτερη διακριτικότητα τις ενέργειες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ, παρότι μέχρι και προ εβδομάδος δεν έγινε προς την οικογένεια του θύματος, δηλαδή τον πατέρα και τη μητέρα του αειμνήστου και μονάκριβου αυτού παιδιού, έστω και ένα τηλεφώνημα για την ενημέρωσή τους. Έγινε συνάντηση των γονέων του θύματος με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Αστυνόμο κ. Χασιώτη. Εκεί, σε αυτή τη συνάντηση, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι, ενώ από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος και λίγες ώρες μετά ήταν γνωστά στους αστυνομικούς τα στοιχεία και των τριών δραστών του εγκλήματος, οι δύο από αυτούς είχαν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα με τα ονοματεπώνυμά τους, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, από το Μεθοριακό Σταθμό Κακαβιάς, ο δε τρίτος που ήταν ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, ακόμη αναζητείτο. Όταν ο αγανακτισμένος πατέρας του θύματος ρώτησε για ποιο λόγο, ενώ τους ήταν γνωστά όλα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, δεν φρόντισαν οι αστυνομικοί να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως, ώστε να μη διαφύγουν οι δράστες, η απάντηση που του εδόθη ήταν κωμική και συγκεκριμένα ότι "θέλαμε να δέσουμε την υπόθεση"», αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του Αλέξη Κούγια το απόγευμα της Δευτέρας.

Η συνέντευξη Κούγια στο ΘΕΜΑ 104,6

Μετά την έκδοση του δελτίου τύπου, ο κ.Κούγιας, μιλώντας, το απόγευμα της Τετάρτης στο ΘΕΜΑ 104,6, άφησε αιχμές κατά της Ελληνικής Αστυνομίας για ολιγωρία στη διερεύνηση της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου στο Μαρούσι. Κάτι που, όπως λέει, έδωσε στους δολοφόνους τον απαραίτητο χρόνο διαφυγής στην Αλβανία.

"Ακόμη δεν έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης" αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος ανέφερε μια σειρά ενεργειών της οικογένειας που δείχνουν ότι υπήρξε ανεξήγητη καθυστέρηση από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές. "Χθες πληροφορηθήκαμε ότι εξιχνιάστηκε το έγκλημα και ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Απέκρυψαν το γεγονός ότι τη δικογραφία την έστειλαν στον εισαγγελέα την επομένη που τους επισκεφτήκαμε με την οικογένεια. Δηλαδή δεν έκαναν καμία άλλη ανακριτική ενέργεια. Την έστειλαν με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία. Το ερώτημα είναι ότι αφού 10 ημέρες είναι ίδια τα στοιχεία, γιατί δεν το έκαναν από την πρώτη ημέρα ώστε να συλληφθούν οι δράστες;", διερωτήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

“Είχαν τα στοιχεία του”

Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ακόμη ότι τα στοιχεία του δολοφόνου είχαν δοθεί από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία από τους αυτόπτες μάρτυρες. "Σοκάρει το γεγονός ότι η οικογένεια από την πρώτη ημέρα της δολοφονίας κι ενώ βρίσκονταν στον προθάλαμο του νοσοκομείου για να πληροφορηθούν για την κατάσταση του παιδιού τους, πληροφορήθηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες ποιοι ήταν οι δράστες, με τα ονόματα τους. Μάλιστα ένα από τα παιδιά τους έδωσε και φωτογραφία του δράστη μέσω facebook. Πριν ενημερώσει την οικογένεια είχε ενημερώσει την αστυνομία”

Από τη δική του έρευνα ο γνωστός ποινικολόγος βρήκε τις κινήσεις των δραστών τις επόμενες ημέρες μετά τη δολοφονία. "Δύο από αυτούς που μετείχαν στο έγκλημα, το έγκλημα έγινε το βράδυ της Κυριακής, τη μεθεπόμενη ημέρα, την Τρίτη, δηλαδή μετά από δύο 24ωρα, χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, με τα ονοματεπώνυμά τους, κανονικά και με τα διαβατήριά τους, πέρασαν από την Ελλάδα στην Αλβανία” ανέφερε ενώ επεσήμανε ότι “ η οικογένεια μόλις πάρει τη δικογραφία, θα κινηθεί νομικά "Εμείς θα πάρουμε τη δικογραφία και δυστυχώς η οικογένεια κι εμείς θα πρέπει να πάμε στην Αλβανία να κάνουμε τη δουλειά που έπρεπε να κάνει εδώ η ελληνική αστυνομία και καταλαβαίνετε τι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά η οικογένεια θα το κάνει. Θέλω να μελετήσουμε τη δικογραφία και αν τυχόν διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν παραλήψεις, δεν είναι όλοι στο απυρόβλητο, θα ζητήσουμε να εφαρμοστεί ο νόμος", τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Πάρος: Μετά από 10 χρόνια αντιδικίας οι τουρίστες βλέπουν την παραλία «Σάντα Μαρία» με το... κιάλι

Δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Δήμο Πάρου και ιδιοκτήτες καταστήματος αναψυχής που φυτεύοντας δέντρα παρεμπόδισαν την πρόσβαση των τουριστών στην παραλία - Παρά τη δικαστική δικαίωση του δήμου και κατοίκων, οι αποφάσεις δεν έχουν εφαρμοστεί

«Δυσπρόσιτη» για εκατοντάδες τουρίστες που την επιλέγουν για τα πεντακάθαρα νερά της και τη χρυσαφένια αμμουδιά της, εξακολουθεί να παραμένει η «Σάντα Μαρία», μια από τις πλέον γνωστές παραλίες της Πάρου. Και αυτό διότι, ένας κοινόχρηστος δρόμος που οδηγεί στη διάσημη ακρογιαλιά εξακολουθεί να παραμένει απροσπέλαστος για λουόμενους, ντόπιους και επισκέπτες του νησιού.

Ο λόγος; Κάποιοι ιδιώτες φύτεψαν δέντρα και φυτά στο συγκεκριμένο κομμάτι γης, παρεμποδίζοντας έτσι τη χρήση της οδού σε πεζούς και οχήματα. Τι και αν έχουν εκδοθεί δυο δικαστικές αποφάσεις που διατάσσουν το άνοιγμα του δρόμου; Τι και αν ο Δήμος Πάρου, κάτοικοι του νησιού αλλά και επισκέπτες έχουν διαμαρτυρηθεί κατ' επανάληψη; Τα εμπόδια στη συγκεκριμένη οδό συνεχίζουν να υπάρχουν κάνοντας δύσκολη τη ζωή όσων επιθυμούν πρόσβαση στη «Σάντα Μαρία» για να απολαύσουν τα πεντακάθαρα νερά της.

Η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη το 2008, όταν οι ιδιοκτήτες καταστήματος αναψυχής που βρίσκεται δίπλα στη «Σάντα Μαρία», άνοιξαν λάκκους και φύτεψαν δέντρα, σε παρακείμενη κοινόχρηστη οδό αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στη παραλία, η οποία μέχρι τότε γίνονταν απρόσκοπτα. Μάλιστα, λόγω του αποκλεισμού προκλήθηκαν επεισόδια και διαπληκτισμοί μεταξύ κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και των ιδιωτών που έκλεισαν το δρόμο.



Ο Δήμος Πάρου προσέφυγε δικαστικά

Σε μια προσπάθεια να λύσει το ζήτημα και να κατευνάσει τις αντιδράσεις, το ίδιο έτος ο Δήμος Πάρου κατέθεσε αίτησή ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο της Σύρου ζητώντας από το δικαστήριο να διατάξει τους ιδιώτες να άρουν τα εμπόδια που είχαν τοποθετήσει στην είσοδο του κοινόχρηστου δρόμου ο οποίος οδηγεί στην παραλία.

Όπως ανέφερε στην αίτησή του ο Δήμος στην περιοχή «Σάντα Μαρία» «από αμνημονεύτων ετών πολίτες λουόμενοι αλλά και αλιείς διέρχονταν ανενόχλητοι από την κοινόχρηστη οδό» μέχρι που οι αντίδικοί του ιδιώτες «άνοιξαν λάκκους και φύτεψαν δέντρα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε αυτή με συνέπεια δε του ανωτέρου αποκλεισμού να προκληθούν επεισόδια».



Το Δικαστήριο ζήτησε να ελευθερωθεί η είσοδος

Το Πρωτοδικείο Σύρου με απόφαση που εξέδωσε το 2009 έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Πάρου και διάταξε τους ιδιώτες «να προβούν στην επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερα κατάσταση στην επίδικη οδό, ήτοι να άρουν τα εμπόδια που έθεσαν στην είσοδο αυτής».

Το δικαστήριο προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση κρίνοντας «ότι λόγω των εκτεταμένων αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής και οι οποίες πιθανολογείται πως θα ανακύψουν και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση και ανάγκη αποτροπής ερίδων και διαπληκτισμών ενώ η αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης δια της επίδικης οδού θα δημιουργήσει πλείστα κοινωνικά προβλήματα».

Ακολούθησε το 2010 και άλλη απόφαση αυτή τη φορά από το Ειρηνοδικείο Πάρου, κατόπιν αιτήσεων που είχαν καταθέσει πολίτες. Και πάλι το δικαστήριο έκρινε ότι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος φυτεύοντας δέντρα το 2008 στα ανατολικά όρια της ιδιοκτησίας τους παρεμπόδιζαν την χρήση της οδού σε πεζούς και οχήματα. Με το σκεπτικό αυτό το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των πολιτών και διέταζε το άνοιγμα του δρόμου ώστε να μην παρεμποδιστεί ξανά στο μέλλον η ελεύθερη πρόσβασή τους στην επίμαχη οδό.



Καμία δικαστική απόφαση δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα

Καμία όμως από τις δυο δικαστικές αποφάσεις δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα ενώ το 2014 η νομική υπηρεσία του Δήμου Πάρου σε γνωμοδότησή της με αποδέκτη τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού επικαλούμενη τη δικαστική απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο, ανέφερε πως «η επίμαχη οδός είχε κοινόχρηστο χαρακτήρα» και πως το 2010 η ιδιοκτήτρια της παρακείμενης ιδιοκτησίας είχε υποχρεωθεί να άρει εμπόδια που είχε τοποθετήσει.

Επιπλέον η νομική υπηρεσία του Δήμου Πάρου επισήμανε στο ίδιο έγγραφό της: «'Έκτοτε ο Δήμος Πάρου επανεγκαταστάθηκε στη χρήση της οδού και η κυκλοφορία υπήρξε απρόσκοπτη. Είναι αδιάφορα αν σε μεταγενέστερη δίκη που δεν μετείχε ο Δήμος Πάρου συμφωνήθηκε κάτι διαφορετικό αφού ο δρόμος είναι πράγματι κοινόχρηστος και εν όψει του γεγονότος ότι ο Δήμος Πάρου δεν οχλήθηκε από οποιανδήποτε. Κατά συνέπεια ισχύει η ανωτέρω απόφαση και μπορείτε να προβείτε σε διάνοιξη της οδού οποτεδήποτε και εναντίον ιδιοκτήτη προσβάλλει τα δικαιώματα κοινοχρησίας».

«Δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα στην πιο ωραία παραλία της Πάρου»

Με αφορμή το γεγονός ότι μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει στο επίδικο σημείο και ουδείς έχει συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, ο δικηγόρος κ. Στέλιος Γκαρίπης που γνωρίζει την υπόθεση, αναφέρει: «Οι ελληνικές παραλίες, εκτός από την ιδιότητα των ωραιότερων στη Γη, έχουν και μια ιδιαιτερότητα: συνιστούν, σύμφωνα με το Σύνταγμα, κοινόχρηστα πράγματα. Αυτή η ιδιαιτερότητα υποδεικνύει και το φορέα των δικαιωμάτων που συνδέονται με αυτά, και δεν είναι άλλος από τον κάθε «θέσει» ή «δυνάμει» χρήστη τους. Δεν μπορεί επομένως κανένας να τεθεί υπεράνω Συντάγματος και να οικειοποιηθεί ολόκληρη παραλία ή να ιδιοποιηθεί τους δημόσιους δρόμους που εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Είναι απορίας άξιο πώς στην πιο ωραία παραλία της Πάρου, όχι μόνο δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα, αλλά ούτε εκτελούνται οι δικαστικές αποφάσεις».