Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΥΓΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ! Ο δήθεν έξαλλος με τους υπουργούς του Καμμένος θα εξαφανιστεί το ΣΚ και ελπίζει από Δευτέρα τα γίδια να ξεχάσουν[Τελικά όπως φαίνεται στημένος δεν είναι μόνο ο "καυγάς" Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και ο δήθεν "καυγάς" Καμμένου με υπουργούς του. Με το πρόσχημα ότι δεν θέλουν να παραιτηθούν από υπουργοί και ο Τσίπρας δήθεν δεν τους διώχνει, θα "αναγκαστεί" και ο Καμμένος να μείνει υπουργός "όπως αποφάσισαν τα όργανα, με ευθύνη προς τους ψηφοφόρους που ψήφισαν ΑΝΕΛ και προκειμένου να μη διαλυθεί το κόμμα"... κι αφού καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών (μιας και θα ψηφίσουν τα ΖΩΑ του ΠΟΤΑΜΙού) θα συνεχίσει σα να μη συνέβη τίποτα αφού "η χώρα πρέπει να σωθεί από τα νύχια αυτών που πληρώνονται με καφετιέρες Siemens, οι γυναίκες τους είναι στη λίστα Λαγκάρντ και τα έπαιρναν από ΚΕΕΛΠΝΟ- Novartis και έχει ευθύνη απέναντι στο λαό και την ιστορία να τους χώσει φυλακή"... αυτά θα σας πει και θα ξανακάτσει στην καρέκλα... μέχρι τον Οκτώβριο]

Εντονες διεργασίες αυτή την ώρα στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ, καθώς μόλις επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, «άναψαν τα τηλέφωνα».

Ο υπουργός Αμυνας, που ανέβαλε την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της προσωρινής εμπλοκής νωρίτερα σήμερα, στα Σκόπια βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς εξέλιπε ο λόγος της κωλυσιεργίας και πλέον το μπαλάκι περνάει στα χέρια της Αθήνας.

Μετά την «ήττα» του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, όπου ο Πάνος Καμμένος ζήτησε εξουσιοδότηση να αποσύρει τους υπουργούς αλλά δεν έγινε δεκτή, τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είναι έξαλλος με τους υπουργούς των ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να παραιτηθούν.

«Εγώ τους έκανα ανθρώπους και υπουργούς και είναι απίστευτο να μου φέρονται έτσι!» λέει με πικρία σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος.

Μάλιστα, συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ έθεταν το ρητορικό ερώτημα: «Αν ήταν πρόεδρος του κόμματος ο Καραμανλής έτσι θα του φέρονταν οι υπουργοί του; Δεν θα παραιτούνταν μόλις τους έδινε το σήμα;»

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Π. Καμμένος με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Μέσα στην ΚΟ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε επίθεση στον Β. Κόκκαλη θεωρώντας δικαιολογία το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός να μην ληφθεί απόφαση καθώς λείπουν στελέχη όπως η κα Κουντουρά.

«Μα η Κουντουρά μία βρίσκεται στην Κίνα, μία στις ΗΠΑ. Θα περιμένουμε μέχρι πότε να γυρίσει η Κουντουρά;» αντέδρασε με θυμό ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Αμυνας βρίσκεται σε δύσκολη θέση πλέον καθώς πέραν των εσωκομματικών προβλημάτων του, έχει να αντιμετωπίσει και τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας. Μερίδα συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr του εισηγούνται να απομακρύνει τον κ. Καμμένο «εδώ και τώρα» με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια». Ως εκ τούτου, θα ήταν προτιμότερο να γίνει τώρα η αποχώρησή του που -όπως λένε- ούτως ή άλλως προηγήθηκε «φασαρία».

Οι πρώτες σκέψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ ήταν να αφήσει να περάσει το Σαββατοκύριακο, ώστε να «αγοράσει» πολιτικό χρόνο. Μάλιστα θα έχει και αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τους στενούς του συνεργάτες για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τις αποφάσεις τους.
Ωστόσο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και κάποιοι από το περιβάλλον του, πιέζουν τον Πάνο Καμμένο να πάει άμεσα στο Μαξίμου και να υποβάλει την παραίτησή του, ώστε να προλάβει τυχόν απόρριψη από τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος στην συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα – η οποία δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - θα του ζητήσει να διώξει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ώστε να μην διαλυθεί το κόμμα του και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή έξοδο από την κυβέρνηση, χωρίς διαλυμένο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου