22 Ιανουαρίου 2019

Η καθαρή θέση Καραμανλή για την πολύ κακή Συμφωνία Τσίπρα-Κοτζια

Στην εθνική θέση που χαράχθηκε το 2007 και το 2008 για το Σκοπιανό, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, πλην του ΛΑΟΣ, παραμένει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή είναι η πάγια θέση του και όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, αποτελεί και μήνυμα σε όσους το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε πολιτικά παιχνίδια, με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lykavitos.gr, τις τελευταίες ημέρες ο Κώστας Καραμανλής δέχεται πιέσεις από διάφορους παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου, να προχωρήσει σε κάποια δημόσια τοποθέτηση ή ακόμη και να μιλήσει στη Βουλή για το συγκεκριμένο εθνικό θέμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει το γεγονός ότι οι «παραινέσεις» για να σπάσει τη σιωπή του προέρχονται (κυρίως) από το σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται ότι κατά την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή για το επίμαχο θέμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει σε υψηλούς τόνους μάλιστα ότι η τότε συζήτηση που είχε ανοίξει με τα Σκόπια, δεν έχει καμία σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν αυτή την περίοδο από τον πρώην ΥΠΕΞ, κ Κοτζιά. Μια ομιλία που προσυπέγραψε ο Κώστας Καραμανλής, όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωση του τον περασμένο Ιούνιο.

Τέλος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή υπενθυμίζει επίσης και την πρόσφατη αναφορά του ότι δεν υφίσταται "Μακεδονική εθνότητα" και αυτό πρέπει να γίνει επίσημα αποδεκτό απ όλους.