11 Ιανουαρίου 2019

Για Μόναχο πετάει αύριο ο Ζάεφ μέσω Θεσσαλονίκης!

Η προγραμματισμένη πτήση του Σκοπιανού πρωθυπουργού αποκαλύπτει την πεποίθησή του ότι οι τροποποιήσεις στο σύνταγμα της FYROMθα επικυρωθούν οριστικά σήμερα με τη επίτευξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 80 βουλευτών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ πρόκειται να πετάξει αύριο το πρωί από το αεροδρόμιο Μακεδονία για το Μόναχο όπου προγραμματίζει να μείνει συνολικά οκτώ ημέρες.

Η επικείμενη για αύριο το πρωί άφιξη του Σκοπιανού πρωθυπουργού έχει σημάνει συναγερμό στο αεροδρόμιο Μακεδονία καθώς οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει εντολή να  πραγματοποιήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους  για λόγους ασφάλειας. Ο Ζόραν Ζάεφ θα πετάξει για Μόναχο με πτήση της Aegean στις 8.15 και θα συνοδεύεται από άνδρες της προσωπικής του φρουράς καθώς και από στενούς του συνεργάτες. Αν και ο σκοπός της επίσκεψής του δεν έχει διαρρεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζάεφ έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με Γερμανούς αξιωματούχους, είναι άγνωστο όμως αν θα συναντηθεί και με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία αναχωρεί σήμερα το απόγευμα από την Αθήνα με προορισμό το Μόναχο.

Από τον προγραμματισμό του Ζόραν Ζάεφ αποκαλύπτεται ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων θεωρεί σχεδόν δεδομένο ότι η ολοκλήρωση των συνταγματικών τροποποιήσεων από το κοινοβούλιο της FYROM θα ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου ομαλά. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν για παράδειγμα ο Ζόραν Ζάεφ θεωρούσε ότι δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών είναι προφανές ότι δεν θα προχωρούσε σε προγραμματισμό πολυήμερης επίσκεψης στη Γερμανία... Σε κάθε περίπτωση, εντός της σημερινής ημέρας θα γωρίζουμε αν η Συμφωνία των Πρεσπών έχει γίνει νόμος του κράτους των Σκοπίων που πλέον θα έχουν μετονομαστεί σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η επιστροφή του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το Μόναχο είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιανουαρίου και πάλι μέσω Θεσσαλονίκης με πτήση της Aegean.

Φρίξος Δρακοντίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ