14 Ιανουαρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Μακεδονομάχος χωρίς καρέκλα, Μακεδονοκλάστης με καρέκλα: «Ξεπουλάτε την Μακεδονία» ούρλιαζε

Ένα βίντεο με δηλώσεις προ τεσσάρων ετών του υφυπουργού Εξωτερικών θυμίζει τι έλεγε τότε...

Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, πριν από τις εκλογές του 2015 δηλαδή, η στάση του Τέρενς Κουίκ σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν και σήμερα την επικαιρότητα ήταν κάθετα διαφορετική.

Ένα σύντομο βιντεάκι με την περίληψη των θέσεών του, όπως αυτός τις διατύπωνε σε μία και μόνη συνέντευξη, συνομιλώντας με τον τότε αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, περιλαμβάνει όλες τις κορώνες του σημερινού υφυπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα: Για το όνομα των Σκοπίων, για την στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έλεγε λοιπόν μεταξύ άλλων ο κύριος Κουίκ, που σήμερα δεν είναι βουλευτής, αλλά μετέχει στην κυβέρνηση, έχοντας προταθεί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους οποίους στην συνέχεια απαρνήθηκε, πως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει δεχθεί «διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για πάσα χρήση» για την Μακεδονία, φωνάζοντας: «Ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ξεπουλάτε το Κυπριακό, την Θράκη, όλα» και προσθέτοντας: «Μιλάω για την Μακεδονία και όταν μιλάω για την Μακεδονία, μιλάω πολύ σοβαρά»...

Το βιντέακι με τα «καλύτερα» της συνέντευξης του Τέρενς Κουίκ ανέβασε στο Twitter και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.