16 Απριλίου 2019

Βίντεο: Τουρίστες Airbnb «τα σπάνε» καθημερινά στον Νέο Κόσμο -Εξαλλοι οι γείτονες

Έναν πραγματικό «γολγοθά» βιώνουν, σχεδόν καθημερινά, οι ένοικοι της οδού Μελαντίας, στον Νέο Κόσμο, λόγω των ντεσιμπέλ από τη μουσική και τις φωνές τουριστών που διαμένουν σε πολυκατοικία Airbnb.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες κατοίκων, πρόκειται για μια -σχετικά καινούργια- πολυκατοικία που έχει αγοραστεί καθ’ ολοκληρία από εταιρεία η οποία προσφέρει τα διαμερίσματα για βραχυχρόνιες μισθώσεις, μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Η εν λόγω πολυκατοικία -μία από τις δεκάδες της Αθήνας που έχουν περάσει στην «αυτοκρατορία» του Airbnb, με παρόμοιες συνέπειες- βρίσκεται πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό «Αγιος Ιωάννης» και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, φιλοξενώντας δεκάδες ξένους τουρίστες κάθε εβδομάδα.

Εικόνα από την οδό Μελαντίας στο Νέο Κόσμο, όπου βρίσκεται η φασαριόζικη πολυκατοικία Airbnb.

Εικόνα από την οδό Μελαντίας στο Νέο Κόσμο, όπου βρίσκεται η φασαριόζικη πολυκατοικία Airbnb. 

Η κατά τα άλλα φιλήσυχη -και διόλου τουριστική- οδός Μελαντίας / Φωτογραφία: Google Maps
Airbnb και πάρτι μέχρι… πρωίας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ελένη Ηλιοπούλου, κάτοικος του οικοδομικού τετραγώνου, στο iefimerida, «οι τουρίστες διοργανώνουν πάρτι καθημερινά, ανεξάρτητα με το αν είναι εργάσιμη ημέρα ή Σαββατοκύριακο».

Όπως εξηγεί, η πολυκατοικία έχει μόνο Airbnb διαμερίσματα, με συνέπεια μια μέρα να κάνει πάρτι το ένα διαμέρισμα και την επόμενη να παίρνει... σειρά κάποιο άλλο.

Σύμφωνα με τους γείτονες, οι τουρίστες-επισκέπτες της συγκεκριμένης πολυκατοικίας βάζουν μουσική δυνατά, χορεύουν και… ουρλιάζουν, τις πλέον ακατάλληλες ώρες.

Το βίντεο που επιβεβαιώνει τους κατοίκους

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα καταγράφηκε χθες, Δευτέρα 15 Απριλίου, με ένα από τα διαμερίσματα να σηκώνει στο «πόδι» όλη την περιοχή.

Στο σχετικό βίντεο της Ελένης Ηλιοπούλου γίνεται αντιληπτή η οχλαγωγία που καλύπτει όλο το οικοδομικό τετράγωνο, καθώς οι τουρίστες του Airbnb έχουν ανοιχτά τα παράθυρα -τα οποία κλείνουν μόλις αντιλαμβάνονται ότι τους «τραβά» κάμερα.

Το βίντεο με το τελευταίο πάρτι τουριστών Airbnb στην πολυκατοικία του Νέου Κόσμου:



Καταγγελίες από πολλές ακόμη περιοχές

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει από πολλές ακόμη περιοχές όπου υπάρχουν ολόκληρες πολυκατοικίες Airbnb -ή, απλώς, πολλά διαμερίσματα Airbnb- όπως, μεταξύ άλλων, το Κουκάκι, τα Πετράλωνα, το Παγκράτι, το Μετς και οι Αμπελόκηποι.

Εκτός από το ζήτημα της ηχορύπανσης σε ακατάλληλες ώρες, σε ορισμένες από τις καταγγελίες γίνονται αναφορές ακόμη και για φθορές σε εισόδους, ανελκυστήρες και τοίχους πολυκατοικιών.