22 Απριλίου 2019

Καβγάς Τζαβάρα-Βαρεμένου: Εχετε κάνει τη Βουλή λέσχη συζητήσεων

Σε υψηλούς τόνους και με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Βουλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος.

«Στραγγαλίζεται ο δημοκρατικός διάλογος και ευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα. Ισως κι εμείς με την ανοχή μας έχουμε αφήσει κυβέρνηση να νομίζει ότι η Βουλή είναι παράρτημα της κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία όμως. Είναι κάτι άλλο και εκφράζουμε το φόβο μας ότι οι κοινοβουλευτικοί δημοκρατικοί θεσμοί δεν λειτουργούν».

Η τοποθέτηση του κ. Τζαβάρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου και η ένταση κορυφώθηκε.

Γιώργος Βαρεμένος: « Εντάξει»
Κωστας Τζαβάρας: «Το εντάξει να το πείτε εκεί που νομίζετε ότι μπορείτε. Τη χάβρα των Συριζαίων δεν θα την ανεχτώ. Έχετε κάνει τη Βουλή λέσχη συζητήσεων και λέσχη παραγωγής ψηφισμάτων. Προτείνω να τα φέρνετε με τη μορφή ψηφισμάτων τα ν/σ μαζί με τους πρόθυμους, για να μην υπάρχει η απάτη και αυταπάτη ότι γίνεται νομοθετική λειτουργία μες το Κοινοβούλιο»
Γιώργος Βαρεμένος: «Τη ζήσαμε τη Δημοκρατία στο σχέδιο Αθηνά. Τα απαράδεκτα αυτά δεν θα ακούγονται εδώ. Καταλάβατε τι είπατε; Είναι δυνατόν να κάνετε λόγο σε αυτή την αίθουσα λόγο για ψηφίσματα;»