Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Πολάκης και Καμμένος κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο για να μην αρθεί η ασυλία τουςΠαύλος Πολάκης και Πάνος Καμμένος ζήτησαν σήμερα να μην αρθεί η ασυλία τους για τις μηνύσεις που τους έχουν ασκηθεί, στον μεν αναπληρωτή υπουργό Υγείας από τον Αδωνι Γεωργιάδη, στον δε Πάνο Καμμένο από τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Βουλή ψήφισε πρόσφατα στη Συνταγματική Αναθεώρηση τον περιορισμό των περιπτώσεων στις οποίες θα γίνεται χρήση της υπουργικής ασυλίας.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Την ώρα που η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου φωνάζουν για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών και καταγγέλλουν το «παλιό πολιτικό σύστημα» ότι δημιούργησε ένα πλαίσιο αυτοπροστασίας για τους υπουργούς, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κατ' επανάληψη αξιοποιούν αυτόν τον νόμο για να μην αρθεί η ασυλία τους!

Αυτό ακριβώς συνέβη και σήμερα, όταν το θέμα Πολάκη και Καμμένου ετέθη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με τους δύο υπουργούς να κρύβονται πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η υπόθεση να εξεταστεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας πως όσα είπε κατά του κ. Γεωργιάδη ήταν κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων.

Ο κ. Πολάκης είχε γράψει στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε offshore εταιρεία στην Κύπρο. Μάλιστα λίγο αργότερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Πολάκης επιτέθηκε εκ νέου στον Άδωνι Γεωργιάδη χαρακτηρίζοντάς τον κλέφτη.

«Φθηνός αντιπερισπασμός μπροστά σε αυτά που έρχονται. Εγώ έπιασα τον κλέφτη και εκείνος μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή του μίλησα άσχημα. Αν θέλουν ας με πάνε με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο εκδότης των «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης. Και αυτός επικαλέστηκε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου