22 Μαΐου 2019

Την ώρα της επίθεσης του Ρουβίκωνα, έκαναν πάρτι στη Βουλή με σφολιάτες και κεράσματα

Ακόμα και αν το είχε σχεδιάσει ο Ρουβίκωνας, δεν θα μπορούσε να αιφνιδιάσει περισσότερο τους υπεύθυνους για την ασφάλεια της Βουλής: την ώρα που η όψη του κτιρίου δεχόταν κύματα κόκκινης μπογιάς, μέσα στα γραφεία επικρατούσε ανάλαφρη διάθεση, με τους παρευρισκομένους να γεύονται κεράσματα με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Τα κεράσματα προέρχονταν από τον πρόχειρο μπουφέ του φρούραρχου, του ειδικού γραμματέα και του γενικού γραμματέα της Βουλής.

Τη στιγμή που η πρώτη βολή κατακόκκινης μπογιάς προσγειώθηκε σε ένα από τα παράθυρα του ισογείου της Βουλής, ακριβώς πίσω από αυτό ο ειδικός γραμματέας Κώστας Βασιλάκης δεχόταν ευχές και έδινε κεράσματα σε πλήθος επισκεπτών που βρέθηκαν εκεί για την ονομαστική του γιορτή. Δυο πόρτες πιο αριστερά βρίσκεται το γραφείο του προέδρου της Βουλής μάλιστα.

Η μετάβαση από τις ευχές και τη χαλαρότητα στη συνειδητοποίηση του τι συμβαίνει ήταν κάτι παραπάνω από απότομη. Ομως, την ίδια ώρα ανάλογα μικρά «γλέντια» επικρατούσαν και στο γραφείο του φρούραρχου Κωνσταντίνου Κυριαζόπουλου αλλά και του γενικού γραμματέα Κώστα Αθανασίου.

Με το που έγινε η επίθεση του Ρουβίκωνα εναντίον της Βουλής επικράτησε πραγματικό αλαλούμ πάνω από τους αυτοσχέδιους μπουφέδες – και όχι μόνο. Μάλιστα, όσοι βρίσκονταν στο καφενείο ενημερώθηκαν για όσα συμβαίνουν και τους ζητήθηκε να παραμείνουν στις θέσεις τους. Εκεί ήταν -για λίγα λεπτά δεν είχε αποχωρήσει- ο Αντώνης Σαμαράς και συζητούσε με τον Σίμο Κεδίκογλου, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και τον Νίκο Τσούτσια, και άκουσαν σοκαρισμένοι την είδηση για την επίθεση στο Κοινοβούλιο.