22 Μαΐου 2019

ΜΑ ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ; ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΕΡΟ Ή ΚΑΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ; Και ο Τσίπρας ήταν να πάει στην Τσιμτσιλή, αλλά το ακύρωσε -Το παρασκήνιο

Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επέκριναν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, το Happy Day στον Alpha.

Φάνηκε να αγνοούν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ίδια πρόθεση και είχε κλείσει ήδη την ημερομηνία για να απαντήσει στις ερωτήσεις της διάσημης παρουσιάστριας, ώστε να πάρει με το μέρος του ένα κοινό τηλεθεατών που δεν έχει την ευκαιρία να συναντά στις κομματικές εκδηλώσεις.

Εξάλλου, όσοι επέκριναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν δικαιώθηκαν. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να δώσει μια διαφορετική εικόνα του εαυτού του, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, και να εμφανιστεί ήρεμος και αισιόδοξος σε τηλεοπτικό κανάλι.

Η παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλή τού έδωσε μάλιστα τη δυνατότητα να μιλήσει για τα παιδιά του, για την οικογενειακή του ζωή, για τη σύζυγό του Μαρέβα, αλλά και για τους γονείς του και για τις επερχόμενες εκλογές. Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη σε μια εκπομπή με πρωινό κοινό έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους να γνωρίσουν καλύτερα τον πρόεδρο της ΝΔ και πιθανότατα να σκεφτούν να τον ψηφίσουν την Κυριακή. Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπομπή έκανε υψηλά, διψήφια ποσοστά και οι τηλεθεατές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είχε ήδη αποφασίσει να εμφανιστεί στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή ώστε να απευθυνθεί κι εκείνος σε ειδικό κοινό πολιτών και να εκπέμψει μια διαφορετική εικόνα, πέραν της αυστηρά κομματικής που αποκαλύπτει στις δημόσιες προεκλογικές ομιλίες του.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ίδια εκπομπή, αλλά και η θετική απήχηση που είχε, έφερε δεύτερες σκέψεις στους επιτελείς του Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, μετά από εισηγήσεις των συμβούλων του, αποφάσισε να μην εμφανιστεί τελικά στην εκπομπή Happy Day, με το επιχείρημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή και για τα παιδιά του, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.