21 Ιουνίου 2019

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΑΠ' ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ! Επίθεση Λαφαζάνη σε Βαρουφάκη: Ήθελε να καθορίσει και την πολιτική σύνθεση της κυβέρνησης

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε σε δήλωσή του, ο πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών, χαρακτηριζόταν από αλαζονεία και θράσος ενώ «ραδιουργούσε για να καρατομήσει τον ίδιο από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» επειδή ήταν υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη.

Ακόμα, υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης «ήθελε να καθορίσει και την πολιτική σύνθεση της κυβέρνησης ενάντια σε παλαιά ιδρυτικά στελέχη του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ, οι απόψεις των οποίων δεν του ήταν καθόλου αρεστές».

Επικαλούμενος αποσπάσματα από το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη «Ανίκητοι – ηττημένοι», ο κ. Λαφαζάνης, τόνισε ότι η προσπάθεια του τότε υπουργού Οικονομικών «παίρνει χαρακτηριστικά συνωμοσίας, για να μην πάρει το υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Περιβάλλοντος – Αγροτικής Ανάπτυξης – Βιομηχανίας ο Λαφαζάνης, επειδή τασσόταν υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη και της θεσμοθέτησης εθνικού νομίσματος».

«Ο Γ. Βαρουφάκης πάσχιζε μανιωδώς για τον αποκλεισμό του Λαφαζάνη από τα οικονομικά υπουργεία, για να μη χαλάσει η εικόνα της κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα και για να ξορκίσει το Grexit από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το οποίο ποτέ δεν ετέθη από κυβερνητικής πλευράς και φυσικά από τον Γ. Βαρουφάκη, ούτε καν ως διαπραγματευτικό χαρτί, παρ’ όλα όσα υποκριτικά διατείνεται σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε πεισματικά να αναλάβει το υπουργείο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ήταν «πασίγνωστος σε όλους, φανατικός ευρωπαϊστής» και «θιασώτης της ευρωζώνης και του ευρώ» αλλά και ότι «αντιθεσμικά και παράνομα», δεν καλούσαν τον ίδιο στις συνεδριάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, «ώστε να ραδιουργούν, να συνωμοτούν και να μαγειρεύουν ανενόχλητοι την καταστροφική διαπραγμάτευσή τους με την Τρόικα».

«Με τη ‘λαϊκή συναίνεση’ ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα επιμένει να διεκδικεί την εξουσία, ο ‘υπερμνημονιακός’ Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο αυριανός πρωθυπουργός και ο Γ. Βαρουφάκης, ο άνθρωπος του συστήματος για όλες τις δουλειές, προαλείφεται να εισέλθει στη Βουλή, ενώ ο Λαφαζάνης είναι ο μοναδικός που φταίει για όλα και πρέπει να εξοστρακιστεί από την πολιτική ζωή. Δοξάστε τους σε όλες τις παραλλαγές τους και ανανεώστε στο πρόσωπό τους τη μνημονιακή ψήφο σας στις εκλογές της 7ης Ιούλη!», κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.