28 Αυγούστου 2019

Θύμα του Επσταϊν επιμένει: Υποχρεώθηκα στα 17 μου να κάνω σεξ με τον πρίγκιπα Αντριου -Ξέρει πολύ καλά τι έχει κάνει

Ένα από τα θύματα του καταδικασμένου για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν επανέλαβε τις κατηγορίες της κατά του πρίγκιπα Άντριου, ότι υποχρεώθηκε δηλαδή να κάνει σεξ μαζί του, τονίζοντας ότι ο μεσαίος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ «ξέρει πολύ καλά τι έχει κάνει». Τον κάλεσε, μάλιστα, να βγει και να μιλήσει για την υπόθεση.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι -παλαιότερα γνωστή ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς- είχε υποστηρίξει σε κατάθεσή της το 2011 ότι ο πρίγκιπας Άντριου «γνωρίζει την αλήθεια» για την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών από τον Τζέφρι Έπσταϊν και είχε ζητήσει τότε να τον υποχρεώσουν να καταθέσει ενόρκως. Το 2015 σε μήνυσή της είχε ισχυριστεί ότι υποχρεώθηκε όταν ήταν 17 ετών να κάνει σεξ με τον Άντριου στο Λονδίνο καθώς και με άλλους άλλους φίλους του Αμερικανού χρηματιστή.

Ο πρίγκιπας Άντριου αγκαλιάζει τρυφερά τη Βιρτζίνια Τζιούφρι - παλαιότερα γνωστή ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς- υπό το βλέμμα της «προαγωγού» του Έπσταϊν, όπως χαρακτηρίζουν διεθνή ΜΜΕ τη Γκισλέιν Μάξγουελ.

Ο πρίγκιπας Άντριου αγκαλιάζει τρυφερά τη Βιρτζίνια Τζιούφρι - παλαιότερα γνωστή ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς- υπό το βλέμμα της «προαγωγού» του Έπσταϊν, όπως χαρακτηρίζουν διεθνή ΜΜΕ τη Γκισλέιν Μάξγουελ / Φωτογραφία: Florida Southern District Court

Το μήνυμα της Τζιούφρι προς τον Δούκα της Υόρκης έρχεται μετά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ότι ο πρίγκιπας Άντριου είναι «σοκαρισμένος» από τις καταγγελίες κατά του Έπσταϊν και ότι ουδέποτε διέπραξε κάτι κακό. Χθες η Τζιούφρι μίλησε μαζί με δεκάδες άλλες γυναίκες που υποστηρίζουν ότι ο Τζέφρι Επστάιν τις κακοποίησε σεξουαλικά και τις οποίες προσκάλεσε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ο δικαστής Ρίτσαρντ Μπέρμαν που χειρίζεται την υπόθεση, υπό το φως της πρόσφατης αυτοκτονίας του διαβόητου παιδεραστή στο κελί του εν αναμονή της δίκης του για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων. Μετά την ακροαματική διαδικασία η Τζιούφρι είπε ότι είναι σημαντικό οι Αρχές να συνεχίσουν την έρευνα για το δίκτυο παιδεραστίας του Έπσταϊν. «Το θέμα δεν είναι πώς πέθανε ο Τζέφρι, αλλά πώς έζησε και πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι όσοι ενεπλάκησαν σ’ αυτό αρχίζοντας από την Γκισλέιν Μάξγουελ [που ο διεθνής Τύπος αποκαλεί προαγωγό του Έπσταϊν]. Με στρατολόγησαν σε πολύ νεαρή ηλικία από το Μαρ-α-Λάγκο [το θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα] και παγιδεύτηκα σ’ έναν κόσμο που δεν κατανοούσα. Πολεμώ τον κόσμο αυτό μέχρι σήμερα κι ουδέποτε θα πάψω, ουδέποτε θα σιωπήσω μέχρις ότου αυτοί οι άνθρωποι καθίσουν στο εδώλιο», είπε.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι εμφανώς ταραγμένη μίλησε στα ΜΜΕ μετά την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν.

Η Βιρτζίνια Τζιούφρι εμφανώς ταραγμένη μίλησε στα ΜΜΕ μετά την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν / Φωτογραφία: ΑΡ

Αποχωρώντας από συνέντευξη Τύπου μετά την ακροαματική διαδικασία η Τζιούφρι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον πρίγκιπα Άντριου. Κι αφού δίστασε προς στιγμήν, είπε: «Ξέρει πολύ καλά τι έχει κάνει και μπορεί να το επιβεβαιώσει. Ξέρει τι έχει κάνει ακριβώς κι ελπίζω να βγει και να μιλήσει ξεκάθαρα γι’ αυτό».

Οργή των θυμάτων του Έπσταϊν επειδή δεν θα πληρώσει για τις πράξεις του

Η Κόρτνεϊ Γουάιλντ, που υποστηρίζει ότι ο Έπσταϊν την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 14 ετών, εμφανίστηκε όπως και τα άλλα θύματα του ζάπλουτου χρηματιστή οργισμένη στο δικαστήριο: «Αισθάνομαι πολύ θυμωμένη και λυπημένη γιατί ποτέ δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη σε αυτήν την υπόθεση», είπε. Η Γουάιλντ είχε προσληφθεί ως μασέζ του Έπσταϊν στο ιδιωτικό του τζετ, το αποκαλούμενο και “Lolita Express” από διεθνή ΜΜΕ και αποκάλεσε τον διαβόητο παιδεραστή «δειλό» που κατάφερε «να χειραγωγήσει το δικαστικό μας σύστημα».

Η Τζένιφερ Αραόζ, που όπως καταγγέλλει ήταν 15 ετών όταν ο Έπσταϊν τη βίασε στην έπαυλή του στη Νέα Υόρκη, είπε στο δικαστήριο: «Μου έκλεψε τα όνειρά μου, την ευκαιρία να ακολουθήσω την καριέρα που επιθυμούσα. Το γεγονός ότι δεν θα έχω ποτέ την ευκαιρία να σταθώ απέναντί του στο δικαστήριο με κατατρώει. Τον άφησαν να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει την ευκαιρία να αποδοθεί δικαιοσύνη για τόσα άλλα άτομα». Μια άλλη γυναίκα, η Σοντέ Ντέιβις, που λέει ότι είχε προσληφθεί ως μασέζ στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν, όπου τη βίασε, φώναξε: «Δεν θα τον αφήσω να νικήσει με τον θάνατο του».

Θύματα του Έπσταϊν ζητούν να αποζημιωθούν από τους κληρονόμους του

Ο δικηγόρος Μπραντ Έντουαρντς, που εκπροσωπεί δεκάδες γυναίκες θύματα του Επστάιν, είπε ότι στην ακρόαση εμφανίστηκαν δεκαπέντε εξ’ αυτών, όμως τουλάχιστον άλλες είκοσι δεν κατάφεραν να πάνε. Πολλές γυναίκες έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια εναντίον των κληρονόμων του Επστάιν, ζητώντας να αποζημιωθούν για τα όσα υπέστησαν στα χέρια του. Δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του ο χρηματιστής έγραψε τη διαθήκη του, αφήνοντας όλη την περιουσία του (η οποία εκτιμάται στα 577 εκατομμύρια δολάρια) σε ένα καταπίστευμα.