Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας ΛυκουρέντζοςΟ πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος κατέθεσε σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέντζος δεν έκανε αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα. Να υπενθυμήσουμε ότι το όνομά του ήταν εμπλεκόμενο μέσα στα πρώτα 10 πολιτικά ονόματα που εμφανίζονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Novartis αλλά στη συνέχεια η δικογραφία μπήκε στο αρχείο.

Ο κ. Λυκουρέτζος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για πιό λόγο ενεπλάκη το όνομα μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών».

Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν ανέφερε στην κατάθεσή του πολιτικά πρόσωπα, εκείνος αποκρίθηκε λέγοντας ότι «Όχι γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση για ένα υποθέτω ενός προστατευόμενου μάρτυρος και στη εν συνεχεία με σαθρά επιχειρήματα και αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντα της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέση με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου