07 Νοεμβρίου 2019

ΝΤΑΞ' ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΣ! Ο Παππάς 😂😂 κάνει ερώτηση για τα ΕΛΠΕ... κι ο Άδωνις του θυμίζει ότι ξεκίνησαν την πώλησή τους 2 φορές

Ο Παππάς κάνει επερώτηση στον Άδωνι για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και ο Άδωνις του θυμίζει πως την είχε ξεκινήσει 2 φορές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στα περί «ιδεοληπτικής» προσέγγισης από την κυβέρνηση της ΝΔ για πώληση ποσοστού των Ελληνικών Πετρελαίων, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε στον άλλοτε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση, είχε συμφωνήσει στην πώληση ποσοστού του Δημοσίου των ΕΛΠΕ.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα: «Μία ημερομηνία: 18/4/2018. Ξέρετε ποια είναι αυτή η ημερομηνία; Είναι η ημερομηνία που το ΤΑΙΠΕΔ διεξήγαγε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ. Μήπως θυμάστε κύριε Παππά 18/4/2018 ποιος περίπου ήταν πρωθυπουργός της χώρας και ποιος υπουργός; Καλά, εσείς οι διαπρύσιοι αντίπαλοι της Θάτσερ, κατά των ιδιωτικοποιήσεων, πώς και δεν προτάξατε τα στήθη σας να σταματήσετε αυτή την επαίσχυντη πώληση της κερδοφόρου εταιρείας των ΕΛΠΕ;»



Ο κ. Γεωργιάδης με εξίσου δηκτικό τρόπο είπε ότι ευχαρίστως θα πήγαινε στην Κουμουνδούρου να παραδώσει δωρεάν μαθήματα οικονομίας, εξηγώντας: «Ένας μαθητής πρώτης δημοτικού θα ήξερε ότι όταν το πετρέλαιο είναι 100 δολάρια, τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων είναι μικρά, όταν το πετρέλαιο είναι 27 δολάρια τα περιθώρια είναι μεγάλα. Και εσείς ακόμα το καταλαβαίνετε αυτό. Ακόμα και εσείς [...] Και σίγουρα θα γνωρίζετε ότι επί των ημερών μας έγιναν 2 δισ. επενδύσεων για να γίνει το νέο διυλιστήριο, το οποίο είχατε την τύχη να εγκαινιαστεί επί των ημερών σας. Δηλαδή εμείς πληρώναμε για να αυξηθεί η παραγωγή των ΕΛΠΕ, άρα ήταν η εποχή που βάζαμε τα λεφτά και μειωνόταν η παραγωγή, και εσείς απολαύσατε χαμηλότερες τιμές πετρελαίου και ένα καινούργιο διυλιστήριο με το κλειδί στο χέρι.»

Στη δευτερολογία του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε μια αποστροφή του λόγου του κ. Παππά για τους «φωστήρες των 50 δισεκατομμυρίων», λέγοντας ότι ουσιαστικά ο κ. Παππάς έβαλε στο στόχαστρό του τους νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοτε βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.

«Καλώς γνωρίζετε ότι η εκτίμηση των 50 δισ. έγινε από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Να κατηγορείτε τόσους συναδέλφους σας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τόσο επαίσχυντο τρόπο; Δεν ξέρετε ότι αυτή την υπογραφή την έχουν ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου; Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής; Άρα για να συνεννοούμαστε: Μόλις κατηγορήσατε τη μισή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.»