19 Δεκεμβρίου 2019

ΒΙΝΤΕΟ-Έλεος ρε Κυριάκο! Δεν μπορούσε να ανοίξει λογαριασμό λόγω capital controls

Η αναφορά Μητσοτάκη στο ψέμα Τσίπρα περί λογαριασμού για το πλεόνασμα

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, σχετικά με τον ειδικό λογαριασμό για τη μείωση του πλεονάσματος, θυμίζοντας τις εξαγγελίες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις Ευρωεκλογες και στη συνέχεια τις Εθνικές και Αυτοδιοικητικές εκλογές που ακολούθησαν.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 7 Μαΐου 2019, μαζί με το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσιπρας δήλωνε:

«Σήμερα έδωσα εντολή και ανοίξαμε έναν Ειδικό Λογαριασμό, έναν Escrow Account (Ανοικτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός), στον οποίο θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες 5,550 δις ευρώ.

»Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο 3% του Α.Ε.Π. και κατατίθενται ως επιπλέον εγγύηση έναντι των δανειστών μας για τα επόμενα 3 χρόνια, δηλαδή 2020, 2021, 2022.

»Εγγύηση ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν τα χρήματα που αναλογούν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουμε συμφωνήσει ως το 2022, δηλαδή στα 3,5%».

Ωστόσο, ουδέποτε ανοίχτηκε ο ειδικός λογαριασμός που προανήγγειλε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος σε αυτό ο πρωθυπουργός αφού ρώτησε γιατί ο ειδικός λογαριασμός δεν άνοιξε ποτέ συμπλήρωσε: «πού είναι αυτός ο λογαριασμός; Στη φαντασία σας; Και μετά μιλάτε για απάτη.. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη. Τίποτα δεν είχατε συμφωνήσει με κανένα. Και το ξέρετε καλά, και εσείς και ο υπουργός σας».

Πυρά Μαξίμου: Όταν ο Τσίπρας έλεγε ψέματα για τον ειδικό λογαριασμό που δεν άνοιξε ποτέ

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με τον ειδικό λογαριασμό για τη μείωση του πλεονάσματος.

Τι αναφέρουν οι πηγές:

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 7 Μαΐου 2019, μαζί με το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας δήλωνε:

«Σήμερα έδωσα εντολή και ανοίξαμε έναν Ειδικό Λογαριασμό, έναν Escrow Account (Ανοικτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός), στον οποίο θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες 5,550 δις ευρώ.

Αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν στο 3% του Α.Ε.Π. και κατατίθενται ως επιπλέον εγγύηση έναντι των δανειστών μας για τα επόμενα 3 χρόνια, δηλαδή 2020, 2021, 2022.

Εγγύηση ότι σε κάθε περίπτωση θα πάρουν τα χρήματα που αναλογούν στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουμε συμφωνήσει ως το 2022, δηλαδή στα 3,5%».

Όπως όλοι Έλληνες γνωρίζουν, ουδέποτε ανοίχτηκε ο Ειδικός Λογαριασμός που προανήγγειλε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ένα ακόμη ψέμα του ίδιου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.