29 Ιανουαρίου 2020

ΑΗΔΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΧΟΝΤΡΟ! Αίνιγμα γιατί δεν ψήφισε ο Σαμαράς την τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της σημερινής ονομαστικής ψηφοφορίας για να περάσει την τροπολογία-έκτρωμα που τινάζει τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου στον αέρα, είχε καταστήσει σαφές ότι «δεν περισσεύει ούτε ένας», απαιτώντας να δώσουν άπαντες το «παρών» και να υπερψηφίσουν την απόφαση της κυβέρνησης.

Ωστόσο, όπως φαίνεται λογάριαζε χωρίς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο άλλοτε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, απουσίαζε από την ψηφοφορία και σύμφωνα με τα «πηγαδάκια» της Βουλής, απουσίαζε αδικαιολόγητα. Ο πρώην πρωθυπουργός, βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα στις ΗΠΑ, ωστόσο, επέστρεψε προ διημέρου, όμως από τη σημερινή, κρίσιμη ψηφοφορία και ουσιαστικά το πρώτο κρας τεστ της κυβέρνησης, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτούσε να είναι άπαντες παρόντες, ο Σαμαράς έλαμψε δια της απουσίας του.

Τι λένε στενοί συνεργάτες του

Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρα μίλησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και δήλωσε ότι έχει να επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό από την περασμένη Παρασκευή που επέστρεψε από τις ΗΠΑ και γι αυτό δεν γνωρίζει τους λόγους της απουσίας του από την ψηφοφορία.
Παράλληλα ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού διέψευσε μέσα ενημέρωσης που έγραψαν για σοβαρό πρόβλημα υγείας Αντώνη Σαμαρά και ότι μετέβη στο νοσοκομείο, καθώς τόνισε πως αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το γνώριζε.

Αγνοια από το Μαξίμου

Και από την την κυβέρνηση όμως δηλώνουν άγνοια για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία και πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν μια εξήγηση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού. Ας σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε επιβάλλει ατύπως κομματική πειθαρχία με την απειλή ακόμα και της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για όποιον βουλευτή δεν ψήφιζε την τροπολογία για το ποδόσφαιρο.

Δεύτερη απουσία Σαμαρά σε κρίσιμη ψηφοφορία

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία από την οποία απουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς έλειπε σε προγραμματισμένο όπως είχε δηλώσει, ταξίδι στις ΗΠΑ κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης που «εκβίασε» κατά τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, το κόμμα, διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες ύστερα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Θεόδωρος Ζαγοράκης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο» είπε χθες (28/1) στην ενημέρωση Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη στήριξη του «Ζαγόρ» στον ΠΑΟΚ.

Μπηχτή από ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία Σαμαρά

Στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πάντως μετά την απουσία Σαμαρά ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία - παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες, έλεγαν στην αξιωματική αντιπολίτευση λίγη ώρα μετά την επικύρωση της τροπολογίας-παρωδίας...»

Πηγή: ethnos.gr