24 Ιουνίου 2020

Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ των ισχυρισμών του Νίκου Παππά για τη συζήτηση με τον Σάμπυ Μιωνή (Διάλογοι)

Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί του Νίκου Παππά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Mega, όταν και επιχείρησε να αποσαφηνίσει τι εννοούσε με τις λέξεις «μαγαζί» και «λεφτά», τις οποίες μετερχόταν στον διάλογο που αποκαλύφθηκε.

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» και «πολλά λεφτά» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε.

Ο ισχυρισμός αυτός του Νίκου Παππά δημιουργεί ένα μεγάλο παράδοξο αν κάνει κάποιος την αντιστοίχιση με την απομαγνητοφώνηση του διαλόγου που είδε τη δημοσιότητα.

Ας δούμε τον πρωτότυπο διάλογο:

Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο}Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!
Μιώνης: Βγάζουν λεφτά;
Παππάς: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!
Μιώνης: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Νίκου Παππά ο διάλογος γίνεται ως εξής:

Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής (ακατάληπτο) Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά! (Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά αναφέρεται στον Σάμπυ Μιωνή που έχει απέναντί του, σε τρίτο πρόσωπο)
Μιώνης: Βγάζουν λεφτά; (Αναρωτιέται ο Μιωνή για τον εαυτό του)
Παππάς: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά! (Λέει ο Παππάς για τον άνθρωπο τον οποίον έχει απέναντί του και μιλάει για εκείνον σε τρίτο πρόσωπο)
Μιώνης: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό. (Απαντά ο Μιωνή για τον εαυτό του)