11 Αυγούστου 2020

Ανταρκτική: Μυστική βάση Ναζί ή αρχαίος πολιτισμός; Θεωρίες συνομωσίας για «παγωμένο καράβι»

Ένα χρήστης του Google Earth  ανακάλυψε ένα «καράβι» στην Ανταρκτική «αναζωπυρώνοντας» τα σενάρια συνωμοσίας για κρυμμένη βάση των Ναζί ή αρχαίο πολιτισμό.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο χρήστης παρατήρησε ένα «κομμάτι πάγου πάχους 400 μέτρων» που μοιάζει εκπληκτικά με καράβι και βρίσκεται σε ένα παγόβουνο περίπου 100 μίλια από την ακτή της Ανταρκτικής.

Η τεράστια δομή πάγου που εντοπίστηκε στο Google Earth νότια της Νέας Ζηλανδίας έχει εντυπωσιακή ομοιότητα με ένα κρουαζιερόπλοιο με μια σειρά από παράθυρα και μια σειρά από καμινάδες.

«Το παγωμένο καράβι» προκάλεσε μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας από εκείνους που πιστεύουν ότι υπάρχει κάτι κρυμμένο στην παγωμένη από μια μυστική βάση των Ναζί έως έναν αρχαίο πολιτισμό.

Τις εικόνες ανέβασε στο YouTube ένας χρήστης την Παρασκευή και έχει ήδη περισσότερες από 46.000 προβολές. Οι χρήστες «οργίασαν» στα σχόλια της ανάρτησης προσπαθώντας να εξηγήσουν την «ανακάλυψη». 

Το βίντεο δείχνει αρχικά ένα μεγάλο κομμάτι πάγου που υψώνεται πάνω από το κατά τα άλλα λευκό τοπίο.

Ωστόσο, όταν αλλάζει στην προβολή 3D, ξαφνικά μοιάζει ακριβώς με πλοίο.


Κάποιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για κάτι που προηγούμενοι εξερευνητές έχουν αφήσει πίσω τους, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι ένα μυστικό όχημα που έχει κρυφτεί κάτω από τον πάγο για να σώσει την ελίτ σε περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής.

Μια άλλη θεωρία συνωμοσίας που προβάλλεται είναι ότι η Ανταρκτική ήταν πρώην ναζιστική βάση και ότι το πλοίο είχε απομείνει από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Άλλοι υποστήριξαν ότι πρέπει να γίνει περισσότερη ερευνητική εργασία στην Ανταρκτική, καθώς πιστεύουν ότι η ήπειρος θα μπορούσε να ανακαλύψει ανακαλύψεις για τους αρχαίους πολιτισμούς.

Ορισμένοι θεατές ήταν απλώς έκπληκτοι με αυτό που έβλεπαν ενώ άλλοι ήταν λιγότερο εντυπωσιασμένοι με αυτό που είδαν.

Πηγή: daily mail