11 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός: Ανάρπαστες οι φουσκωτές κούκλες του σεξ λόγω του ιού

Όλο και περισσότερα ζευγάρια αγοράζουν ομοιώματα - Από 30% έως 40% υπολογίζεται η αύξηση στις πωλήσεις

Της τάξης του 30-40% είναι η αύξηση στις πωλήσεις των φουσκωτών κουκλών για σεξουαλική χρήση. Το φαινόμενο συσχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού και τις αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει στις συνήθειες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, ίσως ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τις φουσκωτές κούκλες δεν τις αγοράζουν -με αυξημένη ζέση εσχάτως- μόνον οι μονήρεις για ατομική χρήση. Αντιθέτως προς ό,τι θα υπέθετε κανείς βάσει στερεοτύπων και κοινής λογικής, υπάρχουν όλο και περισσότερα ζευγάρια που αγοράζουν ομοιώματα, είτε για να προσθέσουν ένα τρίτο πρόσωπο (έστω και άψυχο) στην ερωτική τους ρουτίνα είτε ως προσφορά του ενός συντρόφου προς τον άλλον.

Τα στοιχεία σχετικά με τη ραγδαία αύξηση πωλήσεων στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς σεξουαλικών βοηθημάτων προέρχονται από κατασκευαστές και μεταπράτες κουκλών στην Αυστραλία. Θεωρείται όμως μάλλον ή βέβαιον ότι παρόμοια χαρακτηριστικά εμφανίζουν κι άλλες αγορές ανά την υφήλιο.

«Από το ξέσπασμα του COVID-19» λέει πωλητής του sex shop Cherry Banana, «παρατηρήσαμε μια πολύ σημαντική αύξηση στις πωλήσεις των φουσκωτών μας κουκλών Cherry Doll. Συγκεκριμένα, πουλάμε διπλάσιες ποσότητες σήμερα σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο, περί τις 20 με 25 κάθε μήνα».

Στέλεχος της εταιρείας Sex Doll Australia επιβεβαιώνει τα παραπάνω και προσθέτει ότι «η νέα τάση είναι ο σύζυγος να αγοράζει μια γυναικεία φουσκωτή κούκλα για τον εαυτό του, για να τη χρησιμοποιεί δίπλα στη γυναίκα του. Έχουμε όμως και τους συζύγους που αγοράζουν από κοινού με τις συμβίες τους κούκλες, μία για τον καθέναν. Αύξηση παρατηρείται επίσης στις πωλήσεις φουσκωτών κούκλων, δηλαδή αρσενικών, τους οποίους προτιμούν πολύ οι γυναίκες για προσωπική τους χρήση».

Σχετικά με τις προτιμήσεις και τα αιτήματα κατά παραγγελίαν εξατομίκευσης των κουκλών αναφέρεται από τους ως άνω κυρίους ότι «οι πελάτες μάς ρωτούν συχνά αν μπορούμε να τους παραδώσουμε κούκλες άφυλες, χωρίς ομοιώματα γεννητικών οργάνων οποιουδήποτε φύλου. Μας ζητούν επίσης -σοβαρά όμως- γυναικείες κούκλες με τρεις μαστούς, με ουρά. και, βέβαια, πολλοί ενδιαφέρονται να παραγγείλουν κούκλες με τα χαρακτηριστικά προσώπου συγκεκριμένων ατόμων».

Βασίλης Τσακίρογλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜα