03 Αυγούστου 2020

Καβάλα: Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις`-Με μάσκα στις λαϊκές-Το ύποπτο ταξίδι στη Βουλγαρία που έφερε τα κρούσματα

Την αναβολή όλων των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας και τους εμπλεκόμενους υγειονομικούς και διοικητικούς φορείς και αποφασίστηκε η λήψη πιο αυστηρών μέτρων, με βασικό σκοπό τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Σημείωσε ακόμα ότι μπορεί «ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι μεγάλος αλλά δεν είναι και ανησυχητικός και πρέπει όλοι να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και οι επιχειρήσεις να ακολουθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα βγουν ανακοινώσεις από τις διοργανώτριες αρχές για την αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων και του Cosmopolis, ενώ -όπως σημείωσε- θα προσπαθήσει να αναβληθούν και οι συναυλίες που διοργανώνονται από ιδιώτες σε ανοιχτά θέατρα.

Ανακοίνωσε,δε, ότι πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές, καθώς μπορεί οι πωλητές και οι παραγωγοί να τηρούν τις αποστάσεις αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τον κόσμο που πλησιάζει τους πάγκους για να ψωνίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Αντωνιάδης γνωστοποίησε ότι από αύριο θα βρίσκεται στην Καβάλα ένα ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα διενεργεί δειγματοληπτικά τεστ στο γενικό πληθυσμό, ενώ εντός της ημέρας ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναμένεται να εκδώσει νέα ανακοίνωση, με την οποία θα συστήνει σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

Καβάλα: Το ύποπτο ταξίδι στη Βουλγαρία που έφερε τα κρούσματα κορωνοϊού στο εργοστάσιο κρεάτων

Ανησυχία επικρατεί στην Καβάλα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού που συνδέονται με βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ένα ταξίδι μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία, στην πατρίδα της φαίνεται ότι ήταν η αιτία να διασπαρεί ο κορωνοϊός στο εργοστάσιο κρεάτων στην Καβάλα. Συνολικά έχουν διαγνωστεί θετικοί 24 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο κρεάτων. Όλοι τους παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Το εργοστάσιο που επεξεργάζεται κρέας για την παραγωγή μεταξύ άλλων γύρου αριθμεί πάνω από 100 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση του συνόλου των αποτελεσμάτων των ελέγχων, η εταιρία προχώρησε σε αναστολή των εργασιών της και θα επαναλειτουργήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

«Ο έλεγχος του προσωπικού συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Η επαναλειτουργία της εταιρίας θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια μόλις οι συνθήκες το επιστρέψουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ιχνηλάτιση των επαφών συνεχίζεται προκειμένου να αποφευχθεί ένα τοπικό lockdown το οποίο θα σήμαινε καταστροφή για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους.